Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Republica pixelului albastru își caută șef

Republica pixelului albastru își caută șef

UPDATE: Fratele lu’ cumătru’ reținut pentru 24 de ore al lu’ condamnatu’ pentru tentativă de omor Bercea Mondialu’ e președintele României. Și se ocupă cu reforma justiției și apărarea statului de drept

– SRI monitorizează la sânge, împreună cu BCCO și DIICOT, grupările de crimă organizată care pot afecta siguranța națională. Clanul Bercea (cămătărie, șantaj, evaziune etc.) e doar una dintre multele. Mai mult, odată intrați în anturajul de familie al lui Băsescu, Mondialii au devenit oficial, dacă nu erau dinainte (ceea ce mă îndoiesc), ținte. Este, practic, imposibil ca președintele în exercițiu al României să nu fi primit rapoarte (și nu doar de la SRI) privind preocupările fratelui său, intersecția cu grupările mafiote, banii primiți și sentințele judecătorești negociate.

– Cine i-a pus-o președintelui Băsescu pe final de mandat – și nu mă aburiți cu setea de dreptate a lui Abraham sau cu revolta țigănească generată de țeapă – a făcut-o ca la carte. A lovit exact unde trebuie, fix pe zona care l-a ținut președinte după un referendum în care a fost demis: justiţie independentă, anticorupţie, stat de drept.

– Sfârșitul carierei publice la vârf a lui Băsescu, om politic care e declamat continuu necesitatea reformării instituțiilor statului, e în același ton cu ascensiunea lui și mandatele sale: urât, sulfuros, lipsit de limite. Degeaba pișă ochii cu steagurile-n spate, degeaba pune mascații pe frate-său, degeaba încearcă să se derobeze. Nici propaganda nu-i mai funcționează. Din mocirlă s-a ridicat, în mocirlă se întoarce.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

61 thoughts on “Republica pixelului albastru își caută șef

  1. Daca este corect ce afirmati dumneavoastra :”SRI monitorizează la sânge, împreună cu BCCO și DIICOT, grupările de crimă organizată care pot afecta siguranța națională. Clanul Bercea (cămătărie, șantaj, evaziune etc.) e doar una dintre multele…” si probabil este corect am o singura nelamurire-institutiile mentionate mai sus l-au informat atat pe Traian Basescu cat si pe Victor Ponta-deci de ce a ascuns Victor Ponta aceste informari?

  2. Comentariu politic !

    In turul 2 , daca iese public candidatul PMP ( sau Traian Basescu ) sa sustina pe cineva , automat o sa se puna pe tapet imaginile pe care le am vazut zilele astea . Deci , in loc sa aduca un plus de voturi prin transfer ( cum a fost cazul lui Mircea Geoana in 2009 cand a fost sustinut de Crin Antonesc ) , o sa ii traga in jos .
    Constructia politica numita PMP , tocmai si a lipit de afis o mega flegma .
    Sa vedem cine o sa isi asume riscul in turul 2 sa defileze cu ei.

  3. @dan gerosu
    Pai sta, pentru ca asta a fost o tepuiala. Da’ si cu restul, pe justitie libera si independenta cica tentativa se pedepseste.

  4. Victore ai fost unul din putinii care au adus chestiunea securitatii nationale in discutie. Se vorbeste la greu de justitie, de independenta ei (ciudat ca niciodata nu vorbim de corectitudinea justitiei),de coruptie si anticoruptie, etc. ori eu cred ca exista un motiv la fel de serios pentru a-i cere lui Basescu demisia: faptul ca in familia cetateanului Traian Basescu, aflat in functia de presedinte al Romaniei, exista o vulnerabilitate la adresa securitatii nationale. Iar aceasta vulnerabilitate este data nu neaparat de traficul de influenta pe care l-a facut (sau nu)Mircea Basescu ci de anturajul in care se invartea acesta si care ii era binecunoscut presedintelui (a si confirmat ieri). Basescu trebuia sa isi “repudieze” fratele, sa inceteze orice legatura cu el, macar pe perioada mandatului , din momentul in care a aflat despre aceasta problema. Un cetatean devenit presedinte trebuie uneori sa faca sacrificii personale sau sa aleaga intre functie si familie – daca aceasta poate sa creeze probleme de acest gen. Nu poti sa fii la birou presedintele Romaniei iar in rest fratele (si frate apropiat) al omului clanurilor interlope, al traficantilor de arme si D-zeu stie a mai cui.

  5. Daaa, se misca “serviciile” ceva de speriat in guvernarea dreptei. 😀

    Ma uit doar la de cat timp se freaca duda cu dosarul Gala Bute/Udrea si sunt de-a dreptul de uimit de “rapiditatea” rezolvarii acestuia. Ca de restul, alea trimise de Ponta la DNA, nici nu-mi mai fac iluzii.

    Sau tot in vremea justitiei “independente”, s-a autosesizat cumva vreo autoritate electorala, ori vreun procuror/judecator, atunci cand basistii din PDL, aia cu care fuzioneaza Johannis acum, directionau cate 10 voturi pe sectie de votare pentru la fel de “independenta” EBA ?

    Ce mod mai clar de fraudare decat asta ? Iar America…unde era America ? 😀

  6. Apropo și de ce zice Radu Alexandru Vasilescu:

    Eu sper că treaba a fost făcută cu cap de la A la Z, că n-avem nevoie acum să auzim la televizor niște parascovenii legate de nu știu care jurnaliști și/sau șeful/șefii lor.

  7. In sfarsit am primit raspunsul la intrebarea de unde a avut Ioana Basescu bani pentru avansul dat pentru creditul de la CEC. 300.000 pentru Traian, 300.000 avansul…

  8. Vad unii pe aici ca pun esecul lui geoana la prezidentiale pe seama lui crin antonescu… Ma intreb cat de imbibat de zel politic sa fii sa iti intrerupi folosirea creierului? Geoana a pierdut din doua motive mari si late: a fost facut praf in confruntarile directe cu basescu din campanie (chiar patetic discursul si lipsit de substanta ) iar al doilea motiv a fost vizita la vantu care avea un capital de ura imens dupa ce a pradat o groaza de romani! Eu zic sa punem si miniriadele si faptul ca bercea mondialul are castele si este aparat de abraham tot in carca lui crin antonescu? Logic o ba? 🙂

  9. “Cine i-a pus-o președintelui Băsescu pe final de mandat a făcut-o ca la carte.”
    Este evident ca acest scandal este exploatat politic si mediatic.
    Dar nu stiu cum ar fi putut cineva sa i-o puna presedintelui, pt ca ma gandesc ca daca Mircea Basescu nu ar fi facut flagrantul ci ar fi inapoiat banii clanului Bercea aceste imagini nu ar mai fi ajuns la DNA si in presa, deci totul a pornit de la clanul Basescu

  10. @fvr

    Vrei sa facem istorie aici pe blog?
    Varianta simpla este ca PSD a pierdut alaturi de PNL in 2009 la prezidentiale.
    Am spus ca PMP este o flegma pe obrazul oricarui candidat aflat in turul 2 . Daca o sa iasa public PMP sa spuna ” il sprijinim pe X ” , atunci acel X are o problema in plus la nivel de imagine .
    Pe scurt , toate sumele de bani pompate in campania pt alegerile de luna trecuta , sunt la tomberon momentan. Vorbesc despre cei care au investit euro + lei + usd in PMP . Lafel , toata investitia lor este in acelasi cos de gunoi si pt alegerile din 2016 , atata timp cat numele Basescu e sub aura penalului . In mod oficial de aceasta data . Conform referatului procurorului. Sau conform decizie magistratului de la tribunal . Trebuie sa vina iar Traian Basescu sa spuna de la perdeluta ADIO !!! Cum a mai facut in istoria recenta cu alt partid mosit de el .
    Cred ca trebuie privita si latura asta practica a lucrurilor , conteaza si finantele pe planeta . Nu doar vorbele frumos croite in media .

  11. Nu “Din mocirla s-a ridicat” ci “Din mocirla l-au ridicat”! Este adevarat ca l-am votat la primul mandat ca prostu’ dar nu l-am crezut doar pe el ci si pe restul smecherilor de la Alianta DA care stiau exact pe cine propun la Presidentia Romaniei (ba mai mult aveau si filmulet din campanie la dosar)!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.