Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Indiferent ce se întâmplă, tot el câștigă…

Indiferent ce se întâmplă, tot el câștigă…

base

– Băsescu ne-a anunțat că el e, de fapt, șeful justiției și a dat, în direct, linia procurorilor DNA. Pe bază de presimțiri, a anunțat viitoarele dosare: privatizarea CFR Marfă și schimbul de terenuri din județul Brăila; DNA, nu DIICOT, da?

varujan.dublu

– A lătrat olecuță la tv și, în ciuda votului negativ al Senatului, Vosganian și-a pus demisia pe masa lui Ponta. Adică iar a obținut ceea ce și-a propus. Mai are un pic de împins omul pe scări și-o rezolvă și cu Dragnea. Pe care-l va întreba de ce grăbește.

– Și-a prelungit cu de la sine mandatul de președinte până-n 2015. Cică, dacă se supără, își cere lunile de suspendare înapoi. Și sunt convins că se va supăra.

Povestea se petrece pe fondul existenței infamei hârtii poreclită pact de coabitare. Și eram eu tâmpit că nu pricepeam subtilitățile ascunse ale deciziilor politice…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

24 thoughts on “Indiferent ce se întâmplă, tot el câștigă…

  1. Lasa-i sa “coabiteze” linistiti,poate reusesc sa se mai bage si in puscarii unii pe altii,chiar si pe nedrept ,ca pe corecte nu vad sa aiba careva interes.De ce si-au impartit ei numirile sefilor procurorilor?Oricum Base a si avut azi multe motive corecte pe care i-a ars,pe langa faptul ca au coabitat cu el nici ceva pentru noi oamenii nu au facut.

  2. am inteles ca el vrea sa le ceara inapoi – dar CUI? parlamentului? poporului?!

  3. ah … ca am uitat – sunt convins ca nu va termina la termen ci mult DUPA. acum incearca cu lunile in care a fost suspendat (probabil ca se refera la alea din 2007 ca in 2012 a fost suspendat subtire) sa vada cum ii iese, in 2014 va urla si din nou DNA isi va face treaba cu votul la prezidentiale …

    p.s. sper sa nu ajunga pana la nesimtirea sa le anuleze…

  4. Si a anuntat viitoarele dosare chiar in timp ce incerca sa ne convinga ca nu da ordine in justitie, folosind acelasi argument stupid: “Nu exista procuror care sa declare ca i-am spus sa faca sau sa nu faca dosar cuiva”. Ca sa fac o parafraza dupa un text “juridic” celebru in ultima vreme, toti procurorii au actionat in interesul lui Basescu, in ultimii 9 ani, din considerente telepatice.

  5. Din ce in ce mai multa lume s-a prins ca e vorba de o lupta intre doua gasti mafiote, la care noi, suntem doar simpli spectatori. Pozitionandu-ne de o parte sau de alta, nu facem altceva decat sa ne pacalim singuri pe banii nostri.

    Am auzit crampeie din rechizitoriul care il acuza pe Vosganian. Nu contest fapta pe fond, dar rechizitoriul e de-a dreptul tembel. Pe ala in cazul Dragnea nu l-am vazut dar daca e tot asa, e JALE. Ma fishez pe el de MCV. Mi se rupe.

  6. Fi linistit Victore sintem mai multi timpiti care nu “intelegem” subtilitatile ascunse ale deciziilor politice.Principalul este insa sa nu ne mai lasam pacaliti la viitoarele tot felul de alegeri.

  7. Victore,
    1. Poti sa ma lamuresti si pe mine ce inseamna “demisie de onoare”? Exista cumva “demisie de dezonoare”?
    2. Nu e mare paguba ca Vosganian a demisionat. Nu stiu care a fost implicarea lui cu Interagro, dar daca ma uit la “transeele” pe care le-a sapat si pe care le-a lasat mostenire in bugetul statului cat a fost ministru de finante (in special in trimestrul IV din 2008) cred ca acolo se afla mult mai multe motive sa-l judece.
    Omul este un incompetent si un impostor in materie de finante si economie.

  8. E din ce in ce mai evident ca USL-ul are prea putine abilitati ca sa-l “altoiasca” pe barcagiu. Poate e normal in politica romaneasca ca partile sa se paruiasca (ca in film, “randul din stanga palmuieste randul din dreapta”). Problema e ca “randul din stanga” nu palmuieste. Cand marinarul oboseste dupa atatea atacuri si se relaxeaza probabil cu un paharel si un pufulet (pentru cunoscatori), “randul din stanga” se relaxeaza si el. Pai, atunci cand mai atacati si voi? Mai mult, marinarul are un “avans” de 9 ani in care a reusit sa schimbe legi si oameni, a creat institutii noi si si-a subordonat altele. Nu mai e “Nila” din 2004, desi creierul este probabil mult mai neted acum. E posibil sa-si inchipuie ca inca e dorit in tara, sau ca “el stie ce e bine”, un fel de “sindrom Ceausescu”. In toate cazurile, cat timp USL sta capra nu va reusi foarte multe. Iar din pozitia de capra nu-l poate ataca pe Basau decat cu gaze, iar la asta e imun, nu?…

  9. Buna seara d-le Ciutacu,

    Dupa seara de astazi,basescu ,pentru mine, e inexistent!

    Cu mult respect pentru Dvs.,numai bine,
    IoanaP

  10. Vezi că te caută purtătorul de cuvânt al administraţiei prezidenţiale la Antena 3 să te înfiereze pentru Vila Dante, dar nu te găseşte. :))

  11. Asta e ca Lukasenko! Din 2005 sunt convins ca nu va pleca de la Cotroceni – o sa-l aleaga “romanii” pe viata presedinte!

  12. Buna seara,

    De ce nu ati asteptat de exemplu pana saptamana viitoare pentru a face o emisiune de la Vila Dante ? Mi-e teama ca nu cumva adversarii sa zica ca asta a fost o replica a patronului RTV la atacurile presedintelui Basescu iar voi ati fost uneltele..
    Apropo, sper ca Basescu si-a dat seama ca ati venit sa-i faceti emisiune in casa si a iesit in oras cateva ore 🙂

  13. @K: fiindca am stabilit desfasurarea emisiunii si am luat aprobarea RAAPPS la ora 15. iar la ora la care-l injura Basescu pe Ghita echipa Romania TV era-n Vila Dante si monta device-urile, lucru lesne verificabil in hartiile SPP. si, in general, pentru ca facem emisiuni cand si unde vrem noi, fara sa-l intrebam pe Basescu daca e de acord. deci putem fi suspectati de calitati telepatice

  14. Personal le doresc celor din USL tot ce e mai rau. Sper sincer ca Basescu prin orice metode sa reuseasca sa bage la brutarie toti liderii USL. Da da – stiu! E anormal sa-ti doresti sa se-ntample abuzuri insa in alta ordine de idei abuzurile contra oamenilor simplii nu vor inceta oricum asa ca de ce sa sufere doar Gogu din Militari sau Berceni – ia las’ sa-si ia si tovarasii care ne conduc ceva de la Basescu pentru ca nu nea’ Ion a semnat coabitarea ci Ponta si Antonescu…

    Sincer sper ca pana la finele lui 2014 Antonescu si Ponta sa fie minim prin tribunalele basiste sau in cel mai bun caz la brutarie – preventiv, pentru pericol social, ca, nu-i asa, Romania e stat de drepti!

  15. Da-mi voie sa te contrazic. Partial. Chestiunile cu CFR-ul si cu terenurile de la Braila as paria cu sanse de peste 99,9% ca au aparut in memo-urile pe care i le fac serviciile in fiecare dimineata. Iar el pur si simplu i-a lasat sa sesizeze DNA-ul.

    Cat priveste situatia lui Dragnea, cred ca macar Ponta nu ar fi disperat daca teleormaneanul ar pleca din guvern. Practic controlul lui Ponta asupra PSD-ului ar creste consistent, stiut fiind ca Dragnea este omul baronilor, care cam fac ce vor si vor sa fie lasati in pace.

    Parerea mea!… 🙂

  16. Victor n-ai cum sa intelegi tu pactul de coabitare!Acolo este vorba despre politica la nivel inalt, cei care l-au inteles si l-au pus in aplicare ajung la puscarie rand pe rand (Fenechiu, Dragnea, Voiculescu…). P.S. Impropriu denumiti hartia aceea “pact de coabitare”, in realitate este traducere din Testamentul lui Gitenstein.

  17. Senzatia mea e ca urmaresc un sequel al unui film pe care l-am vazut in 2009… In filmul ala, care nu s-a incheiat cu un happy end, seful PSD, Mircea Geoana, parea ca face tot ce-i sta in putinta sa credibilizeze principalele teme de atac ale campaniei duse impotriva lui de propaganda basista. Era acuzat ca, in cazul in care ar ajunge presedinte, vrea sa dea tara pe mana rusilor? Perfect, a facut o vizita clandestina la Moscova si, pentru a accentua caracterul conspirativ al relatiilor lui cu muscalii, nu s-a obosit sa dea alegatorilor o explicatie clara in legatura cu asta. Mai era acuzat ca-i doar o marioneta la dispozitia permanenta a mogulilor Voiculescu si Vantu? Nici o problema, s-a lasat fotografiat, spre miezul noptii, intrand cu spinarea incovoiata in casa lui Vantu (legatura cu Voiculescu, fiind atat de evidenta, nu mai trebuia demonstrata), cu doar o seara inainte de confruntarea decisiva cu Basescu, transmisa de toate televiziunile. Si a functionat…
    Acum, Ponta face acelasi lucru, dupa cum inteleg eu lucrurile. Urla propaganda basista ca USL-ul vrea sa puna mana pe justitia independenta? Bun, Ponta face declaratii repetate impotriva procurorilor basisti si, pe deasupra, da impresia ca s-a implicat direct in schimbarea lui Papici, cu o inconstienta de care nu-l cred in stare. Jocul asta dureaza cam de un an de zile si e din ce in ce mai straveziu, pe zi ce trece… Pare ca se pozitioneaza, declarativ, impotriva lui Basescu, dar actiunile lui servesc la fix intereselor acestuia. A condamnat riposta procurorilor de dupa referendum, dar a propus-o pe sefa lor Kovesi la sefia DNA, stiind foarte bine ce urmeaza faca acolo. L-a schimbat pe Papici de la sefia sectiei I a DNA, ceea ce a dat apa la moara presei basisto-macoveiste, dar a pus in locul lui tot o unealta basista. Iar intetirea atacurilor reciproce intre Basescu si Ponta din ultima vreme imi pute si mai tare… Eu zic ca astia doi s-au inteles sa simuleze o adversitate “la rupere”, pentru a capacita, fiecare in folos propriu, electoratele pro si anti Basescu, lasandu-i lui Antonescu un loc mai degraba marginal pe campul asta de lupta. Planul e fara cusur… Basescu isi va putea recupera o buna parte din fostul lui electorat, pe fondul confirmarii acuzelor ca USL vrea sa stapaneasca justitia, si-l va putea transfera candidatului sau la prezidentiale si viitoarei aliante MP-FC-NR-PDL-PNTCD la euro-parlamentare. Ponta, la randul lui, va deveni, in perceptia publica, cel mai inversunat adversar al lui Basescu (“injurandu-se” cu el si cu procurorii lui), in detrimentul lui Antonescu, (inca) principalul depozitar al acestui capital politic atat de pretios (as zice esential) in viitoarea campanie pentru presedintie. Dobandind o astfel de pozitie in sondajele de opinie, Ponta se va simti in drept sa candideze la presedintie, cu sanse reale de succes. Pentru ei (mai ales pentru Basescu) e important ca Antonescu sa nu ajunga in turul doi sau, daca ajunge, sa nu castige alegerile (pun pariu cu oricine ca, daca Antonescu si Ponta vor ajunge in turul doi, Basescu si MP-FC-NR-PDL-PNTCD il vor sprijini pe Ponta). Iar motivul e unul singur: Antonescu, ajuns in fotoliul de la Cotroceni, va schimba procurorii sefi in 2016, iar perspectiva asta il scoate din minti pe Basescu, pentru ca stie sigur ca schimbarea nu va fi pe placul lui. In caz contrar, Ponta va opera niste schimbari in justitie, de ochii lumii, dar care se vor dovedi nepericuloase pentru Basescu.
    In mod evident, Antonescu a mirosit intelegerea dintre cei doi, motiv pentru care a iesit zilele trecute sa condamne public ingerintele lor in justitie, punandu-i pe amandoi in aceeasi oala. Pozitie pe care oricum trebuia s-o adopte, ca prezidentiabil neagreat de cancelariile straine, in urma campaniilor basiste de dezinformare din vara trecuta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.