Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Praf şi pulbere peste pensiile militare

Praf şi pulbere peste pensiile militare

UPDATE: Inregistrarea emisiunii

Tema recalcularii pensiilor militare e vasta, tocita pana la epuizare de toata presa, dar, abordata inteligent, mai ales in contextul in care astazi Inalta Curte a declarat decizia ilegala, cred ca inca mai poate genera o emisiune buna. Asa ca, dincolo de faptul evident ca va astept deseara in fata acvariilor cu oameni, astept de la voi, daca aveti, idei destepte si/sau exemple flagrante de bataie de joc in domeniu.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

129 thoughts on “Praf şi pulbere peste pensiile militare

  1. militari.militari. dar noi care am lucrat grupa1 si platesc de doua ori ipozit si cass ?cum s-a facem sa fim bagati in seama

  2. Am vazut aici niste comentarii impotriva militarilor.Putini cunosc sacrificiile pe care le fac militarii.Am rude in armata si cunosc ce greu le este lor si familiilor acestora,frica pe care o traiesc sotiile militarilor,care oricand se pot astepta la vesti legate de moartea sotilor.Plus ca sunt nevoiti sa-si schimbe domiciliul la ordin.Situatia e valabila si pentru militari americani,francezi ,etc.Am cunoscut o romanca in Germania ,cu cetatenie americana,maritata cu un militar american.El se ocupa cu decodificarea informatiilor militare transmise prin satelit,fusese prin Irak,Coreea etc.Ea tocmai se pregatea sa plece in vacanta singura ,sotul fiind plecat de cateva luni.De la ea am aflat cat de dura e viata si cat de stricte sunt regulile in armata americana.Nu stiu zau care din cetatenii obisnuiti ar rezista unor astfel de restrictii.Modul in care sunt educati si crescuti americanii,mentalitatea aia de castigator da posibilitatea militarilor sa reziste unor astfel de restrictii.O sa radeti,dar o astfel de educatie ii ajuta sa reziste pe teatrele de razboi.Ai nostri mor de inima rea acum.As vrea sa ii reamintesc lui Basescu ca ,atunci cand a fost sa ii vada pe militari pe teatrele din afara tarii si i-a pus sa voteze,le-a promis ca nu se va atinge de veniturile lor.I-a luat cu japca si i-a dus la urnele de vot.I-a mintit.Practic si-a batut joc de ei.

  3. Buna ziua,

    Intr-o emisiune la Nasul la 10tv anul acesta (nu stiu data, dar a fost invitat un avocat – ceva legat de o insula care ar fi luat-o Rosca Stanescu ilegal si min de finante), min de finante explica cum se va calcula pensia ..
    Sper ca va va fi de folos in activitatea jurnalistica.

    Toate cele bune. Nu e nevoie sa publicati comentariul.

  4. Ala de vorbea in parcare la supermarket despre pensii nu era Base.Poate era un impostor.Nu era pazit de SPP ca de obicei.

  5. E revoltator!!
    N-am cuvinte! ce ma fac eu care am pensia militara(de urmas a sotului meu care s-a stins la numai 50 de ani)?…am ramas cu rate bancare si nemernicii mi-au taiat pensia la jumatate?ma omoara de vie!

  6. @cineva
    E mare deosebire intre militarii americani si romani.
    In primul rand, americanii au o traditie recenta in razboaie adevarate (coreea, Vietnam, multe alte tari), nu in razboiul hartiilor pe care l-au dus ofiterii romani in ultimii 65 de ani. Ei chiar poarta razboaie, nu praf in ochi ca romanii, care sunt detasati in vreo 2 teatre de operatiuni. In Afganistan si Irak, dupa cate stiu, nu te obliga sa te duci, ai optiunea sa refuzi. oricum sunt putini soldati romani detasati. Asta se vede si din numarul victimelor in randul soldatilor (cred ca vreo 20-30, evident, ai sa zici ca fiecare viata e importanta, dar daca urmaresti, ai sa vezi ca mai multi militari mor in tara decat in strainatate – sinucideri, accidente, etc), comparativ cu americanii sau englezii (sute).

    In privinta detasarilor, acest lucru e valabil si la civili, si eui pot fi detasat cu serviciul in alta localitate sau alta tara si trebuie sa ma duc daca vreau sa-mi pastrez job-ul, nu cred ca pe militari ii trimite legati in detasari.

    In privinta pensiilor ocupationale, stiu ce-i aia…si ca sa fac o paralela, acest lucru ar putea fi implementat la toti bugetarii, adica toti bugetarii sunt platiti de la stat si banii se intorc la stat ca si contributii. La militari diferenta e ca ca nu se mai fac aceste plati dute-vino.
    In privinta discutiilor ca pensia este un drept patrimonial, asa e, dar nu neaparat si suma e “patrimoniala”. Ca sa fac o comparatie, ce se intampla cu pensiile facultative, administrate privat? Evident, si ele sunt un drept patrimonial, are aceeasi logica, contribui – iei pensie din acumulare. Dar e se intampla daca fondul privat da faliment? ce faci cu dreptul patrimonial? Ti-l bagi undeva. La fel, o alta comparatie, si proprietatea e sfanta. Dar valoarea unei proprietti e variabila, poate creste sau scade.

    Vreau sa zic ca pensia e “sfnta” dar nu si valoarea ei, valoarea ei depinde evident, in acest sistem, de cati contribuie si cu cat, la momentul de astazi, nu acum 25 de ani cand nu erau 3 milioane de salariati, ci 9 milioane (sa nu uitam ca sunt vreo 3 milioane plecati afara, care nu contribuie).

    As mai face o remarca la sfarsit: personal nu ma simt mandru de prestatia Romaniei in istorie (razboaie), nu avem o prestatie de care sa ne mandrim. Mai degraba, in multe momente am actionat lash (vezi al doilea razboi mondial, predarea succesiva la nemti si apoi la rusi) iar drpt urmare suntem dispretuiti de marile puteri si acum. …..imi pare rau…ce-i drpt, cea mai mare vina o au politicienii.

  7. Domnule Ciutacu,va trimit extras din OUG 107/2010 cu privire la CAS datorat de pensionari.
    “Contributia datorata de pensionarii ale caror venituri din pensii depasesc 740 de lei este de 5,5% aplicata asupra acestor venituri si se vireaza odata cu plata drepturilor banesti asupra carora se calculeaza de catre cei care efectueaza plata acestor drepturi. Prin aplicarea acestei cote nu poate rezulta o pensie neta mai mica de 740 de lei.”
    Dupa cum se poate vedea CAS-ul trebuia luat doar la ce depaseste 740 de lei,nu la intreaga suma cum fac ei, pentru ca daca se ia la intreaga suma si are cineva o pensie de 760 lei(760*5,5%)=41,8 deci va lua o pensie de 719,2 lei ceea ce face sa se incalce ordonanta care spune ca nu poate fi o pensie neta mai mica de 740 lei. Prin parghiile pe care le detineti rog intrebatii pe domnii de la CAS cum calculeaza ei si respecta si OUG?
    Va multumesc ,si daca se poate, rog sa-mi transmiteti si mie raspunsul lor.

  8. Domnule Ciutacu ,
    Sper sa va faceti timp sa cititi si randurile acestea.
    Faptele guvernului de atrece pensiile armatei la bugetul de pensii normal este o fapta penala ( nu ca recalcularea nu ar fi).
    Zilele acestea s-a discutat de recalculare , dar nu s-a discutat de faptul ca pe acest buget amarat , se mai baga o categorie de pensionari , fara insa a le fi transferate sumele cu care au cotizat.
    Nu stiu daca intelegeti ce vreau sa spun , insa in felul acesta , este clara deturnarea de fonduri de la bugetul de pensii catre pensiile militarilor!
    Daca se dorea altceva decat abureala , trebuiau transferate sumele cu care au contribuit militarii , in totalitate . Calculul este simplu , pentru stagiile de cotizare de 40 de ani , oamenii primesc cam 1% lunar din sumele care au fost depuse , actualizate cu rata inflatiei. Daca bugetul de pensii este de 100 mil de euro , asta ar insemna sa transfere 10 mld de euro la bugetul de pensii.
    Ei prefera acum sa dea inapoi ( cu recalcularea) insa mai adauga o piatra de gat bugetului de pensii, chiar daca acum ei spun ca bugetul de pensii primeste bani de la bugetul de stat , sumele sunt mult mai mici decat sumele nevirate la momentele istorice ale separarii bugetelor de pensii si de stat …

    ATENTIE DECI LA PRAFUL IN OCHI ARUNCAT CU RECALCULAREA!!! INTENTIA ESTE DE A BAGA BUGETUL DE PENSII IN COLAPS , PENTRU CEI CARE VOR VENI DUPA !!

  9. Mi-ar placea sa stiu ce anume din comentariul neaprobat de vineri seara a deranjat. Mai incerc o data, pentru ca mi se pare o tema importanta nu numai in legatura cu pensiile militarilor, ci si in general, e bine de stiut.

    Argumentul cu “statul nu garanteaza si valoarea proprietatii” invocat de catre bigradu este o alta gogomanie din registrul vorbelor aruncate in vant, in diferite domenii profesionale, de catre neprofesionisti sau deprofesionalizati, asa cum sunt marea majoritate a cetatenilor cu drept de vot in Romania.

    Ideea ca statul nu ar garanta si valoarea proprietatii este foarte corecta, dar din pacate nu are nici in clin nici in maneca de a face cu pensia ca drept patrimonial. Daca pentru o casa sau o masina exista in economiile de piata o PIATA, in cazul fericit libera si fara interventii din partea statului, nu acelasi lucru se intampla si cu pensia, care este un fel de relatie intre individ si stat, netranzactionabila pe nici o piata.

    Astfel, pensia sau dreptul meu la pensie, poftim creanta mea impotriva statului nu face obiectul vreunei cereri sau oferte, cum este cazul apartamentului sau masinii. Asa ca negarantarea valorii proprietatii de catre stat e un argument fara o logica primara, sau mai bine zis fara cunoasterea principiilor elementare de functionare a statului de drept.

    Clar ca statul nu imi garanteaza ca masina mea va valora si in 5 ani cat valoareaza acum. Dar statul mi-a impus anumite contributii, sau in cazul militarilor poftim, mi-a promis de-a lungul vietii mele ca va avea grija de mine la pensie, si anume cu o anumita suma sau cota parte din solda. Acum pur si simplu nu imi mai da banii, care pana ca una alta mi se cuvin in baza unei decizii emise tot de catre el?

    Si asta e justificat, fiindca unii dintre cei talhariti la modul asta au facut fraude cu ultimele salarii? Pai cine le da frate competenta, Dumnezeu insusi? Ei constata vinovatia si tot ei pedepsesc? Pai la ce le mai trebuie separarea puterilor in stat?

  10. @update : Si ca sa vedeti ca nu vor scapa de recalculare, Nuti le pregateste ceva: o noua recalculare ! Un nou HG , o noua metoda, si noi adeverinte ! Scapa cine poate. Da’ ma gandesc cu cinism ca pensionarii din familiile domniilor lor ar trebui primii ,sa dea un exemplu.

  11. @ Irina

    Adevarul este undeva la mijloc..ca de obicei. Este deplasata comparatia cu militarii americani sau francezi care intr-adevar au o meserie periculoasa. Hai sa fim seriosi…ce “provocari” au avut militarii romani in ultimii 50 de ani, cu exceptia revolutiei, iar acel moment nu il comentez.
    De ce sunt militarii mai presus decat doctorii de exemplu? Sau profesorii? Sunt de acord ca scoala si pregatirea profesionala trebuiesc rasplatite, sunt absolut de acord. Dar nu cred ca poti face deosebire dintre un doctor care face peste 10 ani de instruire si un colonel sau general. Ce responsabilitate are un ofiter superior in armata romana? Hai sa lasam declaratiile sforaitoare cu uniforma militara, cu onoarea si mandria de soldat roman ca nu prea se aplica in practica.
    Cei care pleaca in Iraq sau Afghanistan, pleaca pe baza de voluntariat pe bani buni. Isi merita banii? Absolut! Dar cuvantul cheie este VOLUNTARIAT.
    Asadar toti cei care nu mai pot de grija generalilor cu pensia taiata ar trebui sa se mai calmeze un pic. Avem motive de enervare, intr-adevar, dar nu pentru ca “militarii” sunt fruncea si au pensiile taiate, ci pentru ca toti pensionarii romaniei sunt batjocoriti de un guvern si presedinte criminal.
    Militarii sunt doar o categorie, si imi permit sa spun, nu cea mai defavorizata.

  12. O problema foarte grava de care nu se tine cont e sanatatea.Bolnavii nu-si vor mai gasi medicamentele in farmacii.Farmaciile nu vor mai fi aprovizionate de distribuitori,pentru ca datoriile sunt foarte mari.Guvernul nu mai plateste nimic…un blocaj ca asta nu cred ca a mai fost vreodata.Pot sa moara foarte multi oameni.Consider ca e genocid.Nu se mai poate tolera bataia asta de joc.
    @Pana acum a murit un colonel de armata dupa ce si-a vazut fluturasul.Poate mai sunt si altii.Eu am auzit de mult mai multi oameni bolnavi murind.Diabeticii nu mai gasesc medicamentele pe programe.Boc a micsorat adaosul la 1.5% si astfel nicio farmacie nu mai ia “insulinele”.Bolnavii de cancer la fel,bolnavii de sida la fel.
    Cred ca sanatatea trebuie sa fie pe rimul loc.
    O alta foarte mare problema e justitia.Cine pune presiuni pe judecatori?De ce judecatorii dau pedeapsa maxima in 99% din cazuri?De ce unii acuzati de tentativa de omor sunt liberi,in timp ce altii ce au luat si ei ceva stau cu lunile dupa gratii?
    Alta problema e benzina.E prea scumpa.Accizele inseamna jumatate din pretul benzinei.E enorm.
    Ieri ma plimbam pe langa Ministerul Turismului(si sa fie si ministerul transporturilor)sa nu bata la ochi.A trecut o masina de la drumuri care imprastia pietris.O piatra m-a lovit in picior.O gramada de pietricele erau aruncate de masina aia.Erau foarte multe masini parcate acolo.Cu siguranta au fost si ele lovite.
    Problme sunt destule…cand avem si noi all inclusive adevarat?Africanii ne-au luat…

  13. Ufff! Ce spaima am tras!
    Vai ce zglobiu si comunicativ e presedintele!
    Vai cat de bine pricepe el cam cata greutate e pe umerii bietilor romani, care ce-i drept pricep cam greu cum vine asta cu modernizarea statului. Ne scaldam intr-un primitivism total pana sa avem parte de asemenea conducere “luminoasa”!!
    Nu praf si pulbere a facut din pensii, din tot ce misca-n tara asta!!! A dat Boc o noua lege a salarizarii de te doare mintea numai lecturand-o. Exemple, calcule, chestii socoteli si la urma urmei nu fac altceva decat sa ne lase salariile taiate in continuare. A inventat pana si notiunea de “salariu de baza brut” numai sa-i iasa lui socoteala. Asigurari sociale? Vax albina…platesc de ani buni asigurari de sanatate in cuantum de 180/luna si anul trecut am avut nevoie dupa 10 ani consecutivi de sanatate dati de bunul D-zeu de o reteta in valoare de 190. Satul mi-a “decontat” 30 de lei din intreaga suma, 150 am suportat eu. Pai atunci unde mama dracului e protectia statului? Unde se duc banii aia? Acum nu beneficiez, de pensie ma indoiesc amarnic, la ce sa mai platesc statului bani? Aud? Ce naibilor e-asa de complicat? Aseara, desteptul de Dan Tapalaga se ratoia la Oana Stancu, chiar ii dadea lectii de deontologie ca uite, vezi Doamne n-au chemat nici un militar rezervist cu pensia majorata in studio sa vada si care-i parerea celeilate parti. Pai n-au chemat pentru ca n-am auzit sa fi murit unul de bucurie la primirea talonului de pensie ori a deciziei provizorii. Si “decizia provizorie” e tot o inventie a a actualei guvernari, care aplica legea in functie de partea pe care se scoala dimineata Basescu. Udrea are vreo ‘shpe specimene de semnatura ca vb aia e licentiata in drept (si ultimul functionar i-as spune ca specimenul de semnatua e o amprenta unica – sa nu poata fi copiata/falsificata!)da-n durerea mea, ea e “advocat”. Guvernul uita sa dea o ordonanta prin care sa restrictioneze salariile celor din companiile de stat, si-uite-asa au umplut tara de minciuna si haos. Stie ca indiferent ca ne uitam ori nu la televiziunile mogulior, noi stim ca sunt oameni care pleca acasa cu un cu un net de 500 lei, fara banci sau alte retineri, si asta, pentru ca putorile astea ne-au asigurat ca nici un salariu nu va scadea sub 600 si n-a fost asa?! Minciuni si mizerii. Mizerii si minciuni.

  14. @emigranta:
    1. Daca spui ca statul ar trebui sa-ti garanteze valoarea pensiei, atunci cand ar trebui sa stii tu care este valoarea garantata de stat?
    2. Si de ce ar trebui ca statul sa garanteze ceva ce firmele private de pensii se feresc sa garanteze?
    3. Si garantia pe care o da statul este referitoarea la valoarea pensiei de dinaninte de “recolerarea” pensiilor de catre PNL/PSD sau dupa?
    4. Si daca statul a marit pensiile atunci (si s-a dovedit ca le-a marit dincolo de ce se poate strange in prezent la fondul de pensii), de ce sa nu poata sa le micsoreze (macar temporar)?
    Chestia cu “majoritatea cetatenilor cu drept de vot din Romania” care sunt “neprofesionisti sau deprofesionalizati” dovedeste ignoranta si aroganta si superficialitate.
    Sa stii ca logica primara nu este intotdeauna proportionala cu PIB-ul tarii in care traiesti. Asa ca daca tu crezi ca logica ta primara a suferit o crestere exponentiala doar pentru ca ai plecat din Romania si ai ajuns in Germania, te inseli. Rau de tot.
    Last but not least: Oamenii au pareri diferite. Cu cateva exceptii, in democratie, oamenii ar trebui sa aiba dreptul sa si le exprime. Iar oamenii civilizati ii asculta pe ceilalti si, indiferent daca sunt de acord sau nu, isi exprima parerea (pro sau contra) intr-un mod civilizat, fara a jigni. Asta e o lectie care am invatat-o in Romania iar tu nu ai capatat-o nici macar in Germania. E o chestie de logica. Dar si de educatie.

  15. eu recunosc ca sunt de acord cu boc. mi se pare anormal de mare o pensie de colonel in raport cu cea a unui medic sau a unui inginer. e sfidare la adresa bunului simt. intelegeam un 1:1, adica pensie egala in conditiile in care un colonel nu a fost toata viata colonel si a muncit 20 in loc de 40 de ani. la 4 milioane de salariati sunt 5 milioane de pensionari, din care peste 1 milion au pensii care depasesc 1000 de euro (adica de zece ori salariul minim pe economie). macar de era arabia saudita. asa …

  16. Tupeul pensionarilor militari este nesimtit ca si pensiile lor !
    Parintii mei au pensii de 6-700 lei si au lucrat in 3 schimburi la vremea lor iar ei au avut grade si s-au imbuibat pe vremea comunismului …aveau tot ce le trebuie acces la casa de comenzi cu toate bunatatile la care omul de rand nu avea acces.
    Au devalizat patrimoniul MAPN sau cum i-o mai spune, terenuri, cladiri, mijloace fixe si mobile …., au pensii mari plus cateva sute de milioane salarii compensatorii la momentul pensionarii.
    Acum se plang ca la cutremur in 77 statea printre ruine adica cu mainile in buzunare si le dadea ordine soldatilor de rand sau ca daca nu erau ei la ravolutie unde au luptat … cand tocmai ei se fac vinovati de masacrele de atunci !!!
    Cum poti sa faci scandalul asta mediatic si sa te plangi ca te infometeaza basasecu ca ti-a injumatatit pensia de 3000 lei, cand eu ca angajat primesc salariu de 1000 lei brut ?
    RUSINE SA VA FIE !!!!
    Eu sau parintii mei ce sa mai zicem ?

  17. Multa naivitate si angajare, cu “capu`nainte”, sa ma scuzati, in comentarile majoritatii colegilor de pe acest blog.
    Cine a facut armata si a constientizat “fenomenul”, adica ce valori umane si profesionale erau ofiterii, la modul general desigur, si subofiterii armatei romane comuniste care, nu-i asa, ne-au “instruit si educat” va intelege corect despre cine si ce este vorba in propozitia cu “pensiile militarilor pensionari sunt recalculate”.

    Ce au dat acesti …”profesionisti” timp de cateva zeci de ani societatii care-i platea – solde si drepturi, adica privilegii, egale in cuantum numai cu cele ale nomenklaturii rosii- de parca erau permanent pe front ?
    Au produs ei, armata romana comunista, de militie nu mai comentez, securitate pentru Romania ? Ei au fost bratul inarmat al PCR !
    Va mai amintiti, racani TR ori cu norma`ntreaga, cit de devotati pentru tara erau asti “mos teaca” de urla azi in strada ca li s-au redus drepturile castigate? …unde castigate ?!
    Decembrie 1989 este mai mult decat edificator -“faptele vorbeste !”-, pentru omul rational, de a intelege despre cine vorbim.

    Cei care au facut frontul, mai ales pe cel din rasarit, mai ales cei care nu au terfelit onoarea de ofiter, de militar, al armatei regale, adica n-au dat-o la pace cu “tante” Anna, ori au fost in zonele de conflict de dupa aderarea la NATO, …Chapeau Bas ! Cinste si Onoare lor !

    PS
    Pensia o fi un drept patrimonial, nu neg, insa CUANTUMUL acestui drept petrimonial il stabileste, functie de posibilitatile societatii, cel ce le-a conferit acest drept.
    Este o parere.

  18. acesti “cimpalaci” de pdl-isti nu inteleg ca desi nu a fost razboi armata a ajutat la inundatii la cutremure si multe altele si acuma taie pensile la oameni pe nedrept niste escroci si nesimtiti la fel cum la profesori a taiat intr-un an (exp eu profesor terapii scoala speciala ) bonurile de masa, -25 % din salar, minus sporuri in total de la 1250 lei pe luna la 700 lei pe luna rusine si lucram fara materiale platim si hartia si pixurile pentru copii.rusineeeee

  19. Huidulelile in democratie au fost teoretizate si propuse de o mare valoare a acestui popor, care n-a prea produs nici opere fundamentale, nici sisteme filozofice originale, nici macar edituri, pentru ca a pus laba (sa paroasa, ca si pieptul) pe Editura Politica. In sistemele totalitare nu e voie sa-l ataci pe prezident, chiar si atunci cand trimite armata sa moara aiurea pentru caize straine, dupa care le taie pensiile, le invalideaza soldele si gradele, taie salarii asa cum taiau tatarii capetele cand haladuiau prin tarile romane si face tara de rasul planetei si poporul de rusine in fata natiilor “colege” din Europa si de pe globul intreg.

    Valabil si pentru cel cu moaca de taran, care semneaza Cartianu si se crede scriitor daca si-a insailat, intr-o romaneasca stricata, defularile!
    Infometatii din Tunisia l-au dat jos pe Ben Ali, desi Tunisia n-a cunoscut scaderea PIB-ului, in 2010 cresterea fiind de 3,6%. Scenariul ne este cunoscut: tinerii si armata!!! Ati orbit cu totii ? Sau, cum spunea legionarul Baniciu avocatului Spinantiu, in unul din romanele lui Titus Popovici: “te-a facut ma-ta (mama-ta) cu un frizer si ai iesit cu capul chel pe dinauntru”!

  20. Interesant,pensia este un drept patrimonial dar cuantumul ei poate varia in functie de posibilitatile societatii?!!!!!!!
    Asta inseamna ca daca peste vreo 30 de ani “societatea” poate sa-mi spuna ca are posibilitate sa-mi ofere o paine si un pahar de apa pe luna,iar eu trebuie sa fiu mutumit ca nu se atinge de dreptul meu patrimonial ci doar de CUANTUMUL ACESTUIA!!!!!!!!!
    Nu conteaza ca e vorba de militari sau nu,odata deschis drumul vor urma si ceilalti,cei care au adus o mare “contributie” statului sau societatii,poate primesc un exemplu cu ce au contribuit unii mai mult ca altii.

  21. De ce site-ul lui Andrei Badin a fost blocat in data de 1.12 dec 2009 pana in 7 dec. 2009 ?Pentru ca A. Badin are o caseta compromitatoare ????!!!! Felicitari pentru emisiuni dl. Ciutacu

  22. Basescu din pacate a reusit sa si-i puna pe toti in cap si pe buna dreptate: Si politia, si Pompierii cat si restul MAI. Au fost dati afara, batjocoriti si in fata unui protest, au fost tratati cu spatele. Presedinte nu?

  23. Privatiunile regimului militar sunt cunoscute doar de noi, cei care in permanenta am respectat juramantul militar, pentru a servi tara , in calitate de cadre militare.
    Privita din afara, armata este usoara.
    Sa stai in permanenta ” LA ORDIN “, sa executi intocmai si la timp sarcinile , nu este asa usor.
    In cariera de ofiter, am participat la toate activitatile organizate de M. Ap. N, incepand cu aplicatiile in poligoanele tarii si terminand cu activitatile in economia nationala sau muncile agricole, activitati ce le executam prin ordin de zi. Nu se comentau.

    Cate nopti nu a dormit langa sotie si copii, datorita serviciului ?
    . Civilii nu vor sti niciodata cum e viata de militar, cu toate privatiunile ei. Le amintesc contrariatilor ca nu aveam voie nici macar sa purtam sacose in alte vremuri. Nu vorbesc de adevaratele privatiuni, ca n-are rost, oricum nu vor intelege nimic. Suntem indemnati sa facem cerere de recalculare tocmai pentru a nu-i putea actiona in judecata mai tarziu. Nu mai poti avea pretentia sa iti recupereze pensia din moment ce ai cerut cu manuta ta recalcularea dupa noua lege. Iar noua lege nu se poate aplica retroactiv, celor care au iesit cu vechea pensie . Parcă acum, mai mult ca altădată, trebuie să avem în vedere şi să ne aducem aminte, că, dacă tot românul civil îşi vinde angajatorului ,prin contractul său de muncă doar “forţa sa de muncă” zilnică pentru opt ore, românul militar îşi “vinde” angajatorului său – POPORUL, prin intermediul Statului şi a Armatei lui “VIAŢA” printr-o punere la dispoziţie 24 din 24 de ore zilnic, săptămânal, lunar, anual până cand o poate face. Da, pentru că militarul nu primeşte (încă) pensia din bugetul asigurărilor de stat, ci din bugetul de apărare a Patriei, nu i s-a cerut să contribuie la constituirea “fondului de pensii” şi nu este vina lui ci, eventual, a statului… Fraţilor, staţi strâmb şi judecaţi drept; nu vă pripiţi! Nu aruncaţi cu noroi în cei cărora, Doamne fereşte, la o nevoie i-aţi striga… UNDE ESTE ARMATA?!… Va iert , dar nu va uit… INVIDIA SI STUPIDITATEA NE FAC VIATA AMARA ….AMARA….

  24. Legat de pensia militara, pe care unii o numesc renta, consider ca trebuia sa ramana la nivelul si in conditiile legii 164 /2001 pentru a nu mai starni ceva sa puta.Spun sa puta ,deoarece acum trebuie sa scormoneasca prin toate hartiile prafuite ale structurilor militare pentru a injgheba niste pensii.In urma acestor recalculari facuta pe baza acestor scotociri, unii militari vor primi pensii mai mari iar altii mai mici fara a fi legate de acei 60% din ultima solda.
    O sa vedeti militari foarte mulumiti pentru pensia marita,dar si militari care vor vor avea de dat bani inapoi statului ,de parca pana acum au primit o pensie nemeritata.
    Daca acest guvern de trista amintire va fi inlaturat si sper cat mai repede(in mod democratic nu ca in Egipt sau in ‘89), prin abrogarea acestor legi si revenirea la vechiul sitem pe L 164/2001, se va face a doua nedreptate pentru cei carora li s-a marit pensia, deoarece vor trebui sa dea banii inapoi. Si uite asa dintr-o nedreptate in alta , atat militarii activi cat si cei in rezerva sau retragere sunt bulversati si abia acum putem spune ca suntem si umiliti si batjocoriti.
    Apropos, in ce baza se vor pensiona militarii activi in acest an? Lasand la o parte faptul ca recalcularea pensiilor fara acordul sau la cererea pensionarilor este un abuz, ECHITATE ar fi ca , ce se ia din pensiile militarilor sa fie impartit la toti pensionarii! Cea ce face guvernul, se numeste “INECHITATE”, este de fapt “SA MOARA SI CAPRA VECINULUI!”; mentalitatea paguboasa a pigmeului care nu vede mai departe de lungul nasului sau turtit si se bucura ca o maimuta de la circ , de orice spectacol ridicol, atata timp cat el insusi este neimplicat! Cand am muncit pentru Ministerul APARARII, cu suficiente sacrificii, cu serviciu de dimineata pana seara, trageri, alarme la orice ora din zi si din noapte, restrictii peste restricii, sambete si duminici la datorie, nu mi-a spus nimeni ca vine piticu atomic sa-si tuguie buzele ca n-am contribuit… el cu ce a contribuit? Cand am intrat in cadrele active nu am interzis nimanui de la contabilitate sa-mi retina contributia pe care o invoca piticul atomic. Trebuia sa faca retineri atunci, nu sa vina acum dupa 25 de ani de munca sa spuna de principiile lor demente. In 2009 la alegeri nu stiau de principiul asta? Trebuie sa ii dam in judecata, nu vine un neica nimeni sa-mi ia din pensia calculata dupa legi, nu dupa urechea unei contabile. Acum nu mai zice nimeni de principiul neretroactivitatii legii sau de dreptul castigat? S-au linistit bosorogii de la Curtea Constitutionala? Au tipat doar pana au vazut ca pensiile lor raman intacte? La noi s-au terminat principiile? … Exact asta si-au dorit guvernantii, sa asmuta civilii impotriva militarilor, angajatii impotriva pensionarilor, omul slab contra omului gras. Militarii au niste pensii asa cum le au, au fost calculate dupa niste legi vechi, iar un principiu de baza al dreptului si al unui stat constitutional este ca nu mai poti modifica retroactiv ceea ce deja s-a decis prin mijloace legale.
    “Eu sau parintii mei ce sa mai zicem ? ”
    O sa te vad eu ce vei zice cand si pensiile parintilor tai vor fi recalculate, pe motiv ca gunoierii au muncit mult si au niste pensii de nimic, pe cand parintii tai au in comparatie niste pensii nesimtite. Asta se va intampla daca pacaliti de-astia , ca tine pun botul la borfasiile unui guvern incapabil si corupt! RUSINE SA-TI FIE, ca nu esti in stare sa gandesti!!! INVIDIA SI STUPIDITATEA NE FAC VIATA AMARA …..AMARA……..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.