Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Praf şi pulbere peste pensiile militare

Praf şi pulbere peste pensiile militare

UPDATE: Inregistrarea emisiunii

Tema recalcularii pensiilor militare e vasta, tocita pana la epuizare de toata presa, dar, abordata inteligent, mai ales in contextul in care astazi Inalta Curte a declarat decizia ilegala, cred ca inca mai poate genera o emisiune buna. Asa ca, dincolo de faptul evident ca va astept deseara in fata acvariilor cu oameni, astept de la voi, daca aveti, idei destepte si/sau exemple flagrante de bataie de joc in domeniu.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

129 thoughts on “Praf şi pulbere peste pensiile militare

  1. Nu stiu daca e posibil in emisiunea din seara asta,insa pt. viitor ar fi f. interesant sa incerce cineva sa faca o analiza a bugetului; cit se incaseaza din tva. din accize, din impozite pe cladiri, etc si apoi unde se duc banii.Si putem adauga si banii luati de la FMI si UE plus ce se mai vinde din S.C. de stat.

  2. Cum procedeaza pdl azi, asa a procedat si pcr-au vrut sa faca cooperativizare, s-au gasit romani-romani, nu unguri sau alti dusmani, sa puna in aplicare mirsaviile lor.

  3. Am suferit o mare infrangere cand l-au indepartat ca Premier pe dl Ciorbea.Basescu are mare aport la “alungarea” celui care in mod sigur n-ar fi furat si care ar fi rezolvat moral mai multe pentru noi.Daca dati timpul inapoi si analizati ce s-a intamplat atunci poate ca dl Ciorbea ne va spune ce s-a intamplat atunci?

  4. Va rog sa-l intrebati in emisiune pe dl V Ciorbea daca ,,intervenientul accesoriu” dupa admiterea cererii, devine parte in proces si daca sentita ii este opozabila … multumesc

  5. Nu-i bai, asta e numai începutul. De ce nu înţelegem că statul e Băsescu şi el a vrut să taie de la început pensiile A dat ordin şi micul caporal cu gene ralu de izmene cu patru stele şi banda lor s-au executat. Ce justiţie!Şeful are totdeauna dreptate!!!
    E trist pentru că se crează un precedent. Oricând se pot recalcula pensiile!

  6. Ce se intampla cu recalcularea pensiilor la M.A.I. este cu adevarat revoltator,pentru ca la Ministerul Apararii,potrivit comunicatelor oficiale(dracu’ stie daca datele sunt reale),pana la data de 18.01.2011,situatia se prezinta astfel:25.798 de dosare procesate din 48.000 cereri primite,adica peste 50% din numarul cererilor .
    LA M.A.I. SITUATIA ESTE CATASTROFALA,IAR BATAIA DE JOC ESTE STRIGATOARE LA CER:
    -NU S-AU PROCESAT DECAT 856 DE CERERI PRIMITE,ATENTIE!PANA LA DATA DE 22.11.2010,DINTR-UN NUMAR DE 7813 CERERI PRIMITE PANA LA DATA DE 22.12.2010( APROX.10%),DINTR-UN TOTAL DE 66.450 DE PENSII CARE AU FACUT OBIECTUL RECALCULARII(ADICA 1,2%),CEEA CE INSEAMNA CA 98,8% DIN NR. DE POLITISTI,JANDARMI,POMPIERI PENSIONARI IN PLATA LA CASA DE PENSII A M.A.I. AU PRIMIT O PENSIE CALCULATA DIN OFICIU,LA NIVELUL VENITULUI MEDIU BRUT PE ECONOMIE,ADICA DIMINUATA CU PROCENTE INTRE 40-60%!!! IATA O STIRE DOMNULE VICTOR CIUTACU! SI POT SA VA MAI DAU UNA DE ULTIMA ORA:INTARZIE NEJUSTIFICAT PLICURILE CU CONTESTATIILE TRIMISE LA M.A.I.,PRIN INTERVENTIA DIRECTA A CONDUCERII M.A.I LA C.N.POSTA ROMANA(AM TRIMIS CONTESTATIA LUNI,17.01.2010,SI NICI PANA ASTAZI NU A AJUNS!DIRIGINTA POSTEI CENTRALE DIN CONSTANTA MI-A SPUS CA NU POT FACE RECLAMATIE DECAT DUPA ZECE ZILE!IN CE TARA SI CE TIMPURI TRAIM?DAR VA VENI ZIUA DREPTATII,CAT DE CURAND,ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU,VORBA LUI OPREA…

  7. nu te plange.victore..si eu sunt doar caprar,desi am facut TR 9 luni..chestia e ca ne-au luat intr-o companie ‘selecta” de cei cu rude in strainatate si cereri de plecare definitiva,asa ca nu am facut armata cu ai nostri colegi de faculta…iar dupa scoli,nu ne-au chemat la concentrarea aia dupa care ne-ar fi dat gradul de sublocotenent sau cam asa ceva..paguba-n ciuperci

  8. Militar rezervist:
    – Da, am primit pensia diminuata cu 55% (nu am trimis si nu trimit adeverinte pentru recalculare).

    – CE FACETI ( voi PUTEREA) CU MIILE DE MILITARI CARE AU FOST DISPONIBILIZATE FORTAT ca urmare a restructurării Armatei (datorita cerintelor impuse de NATO,UE) si care nu au cariera militară completa sau stagiul de cotizaţie complet ?
    – Dar, despre restrangerea dreptului la munca pentru pensionarii militari de ce nu se spune nimic ? Stiti de ce? Pentru ca suntem prea corecti si incomozi, iar cei de la Putere nu pot fura in voie.
    – Cat despre promisiunile facute de reprezentantii Puterii nu mai are rost sa amintesc (vezi Basescu, boc, Oprea). Ce stiu acestia despre onoare, datorie, respect, respectarea legiilor?
    – Dl. Oprea spune ca a luptat pentru drepturile militarilor. Cum ? El si acesti invitati ai puterii, din studiou (cata aroganta), stiu ce-au inseamnat detasarile de minimum 2 ani in economia nationala (canal Dunare Marea Neagra, mina, irigatii, Casa poporului, constructii), muncile agricole, misiuni, aplicatii.
    – Au simtit ce inseamna sa-ti lasi familia cu copii de 1-3 ani si sa pleci pentru 3 ani? Sa te muti din garnizoana in garnizoana?
    – Au simtit fiorul Revolutiei din 89?
    – Au participat sau au simtit pe piele proprie aceste situatii? NU!
    – De ce nu era buna L 164?
    – Dl Oprea chiar nu pricepe ca in joc este demnitatea si onoarea armatei? Ce ne tot abureste cu cresterea pensiilor. Stie ca cei care au trebuit sa treaca in rezerva in primul val, nu puteau sa-si asigure un trai decent in 2003, datorita inflatiei galopante. Si atunci?
    Nu trebuie uitata UMILINTA la care acum am fost supusi dupa atatia ani de privatiuni.
    Voi lupta pentru respectarea legislatiei si a drepturilor noastre, iar daca este nevoie mor cu ei de gat!
    Cu respect,
    un camarad.

  9. Am intuit de saptamana trecuta acest posibil invitat :),sper sa fie o emisiune interesanta.
    PS: Nu sunt dintre cei ce asculta convorbirile telefonice, ci doar un “abonat” al blogului (apropo, e cea mai indexata pagina web de pe saracul meu laptop :)) )

    Keep up the good work!

  10. Nene Victore, lasă-l încet că moare şi-i păcat!
    Magistral pîn-acuma şi încă n-ai ajuns la prima pauză…
    Banzai!

  11. Buna seara

    Probabil ca nu veti lua in seama comentariul meu.
    Sunt multe de spus… e multa durere.

    Urmaresc emisiunea dumneavoastra si ma intreb cat vor mai rabda romanii batjocura indirect straina?… pentru ca toti acesti domni pe care ii scoateti in fata la tavaleala publicului larg si care ocupa efemer functii in stat sunt doar fatada… unor uneltiri straine cu bataie lunga in timp. Ei sunt marionetele pe care avem voie sa le vedem si sa le si scuipam daca avem chef… daca se strica pun altii…

    Daca tot ati deschis subiectul delicat ARMATA si in general institutziile implicate in APARAREA ROMANIEI… va rog sa aveti curiozitatea sa numarati cati ofiteri de rang superior au decedat subit in floarea varstei de la revolutie pana astazi???

    O sa aveti surpriza cat de multi sunt cei care nu au mai apucat pensia… sau au apucat-o foarte putin…

    Cine are interes in caz de atac sa nu mai poata fi aparata ROMANIA?

    Multumesc

    Sunt fiica unui ofiter roman care a murit de stop cardiac la 53 de ani in vara anului 1998 si stiu ca nu a murit de moarte buna nici el si nici multi colegi de-ai lui…

  12. Dl. Ciorbea am o rugaminte la dv., publicati va rog adresa unde trebuie sa depunem contestatie la decizia de pensii.Mama mea are 85 ani (are pensie de urmas)si nu stim cum sa procedam. Locuim in Bucuresti sector 3.
    Multumim!

  13. la suceava de la 23.28 emisia antenei 3 e blocata. astia de net n-au auzit.

  14. “…te iert, dar nu te uit…domnule analist militar…”

    …sunt (si voi mai fi!) unul din cei care fac rating emisiunilor antenei…sunt multe lucruri pe care nu le iau in seama, dar sunt foarte multe pe care le comentez, ca nebunul, de obicei singur…si mai injur, si mai aprind o tigara, rar laud…dar cu greu uit…de aceea m-am hotarat sa scriu, cum o fi, prost, rau…dar sa scriu…si asa incep cu una din amintiri…in urma cu 1-2 ani, nu mai stiu exact, in noianul de amintiri nu pot sa rascolesc si date, domnul analist militar dadea tare pe antena3 in pensiile si salariile celor care poarta uniforma…asa a inceput interminabila campanie a pensiilor nesimtite ale militarilor…si in continuare, cu toate ca s-a mai “pitit” putin, continua sa apara pe post, de data aceasta in calitate de aparator al drepturilor si principiilor, ca o fecioara…si sa inchei, sa nu va plictisesc, oricum sunt la inceput si abia invat…cand o indrazneasca sa isi ceara scuze acestor oameni colegul dumnevostra, domnul Radu Tudor?

  15. Ma alatur “instigatorului”Ciutacu.Buna emisiune.Acu pe bune,radem si glumim,da nu-i a buna!Am ajuns sa-mi doresc, sa-i vad morti,pentru ca deja santem”care pe care”.Daca nu-i terminam noi,ne omoara ei!
    @cineva,
    orice,da nu lovituri de stat militare.Astea sant cele mai imputite.Nu santem in Honduras(nu ca am fi mai buni ca ei!!!).Ceva mai light,ca-n decembrie ¨89(all inclusiv).

  16. Am aflat de la ANTENA 3 despre scrisoarea lui Vadim catre FBI.Nimeni nu a intrat in direct sa nege afirmatiile.Ce liniste ciudata .

  17. Se pare ca a aparut un mic roman despre mafiotzii autohtoni; cine crezi ca tine Afisul? Clanul Preda, “Sportivii”… Posibil sa se nasca si la noi o miscare literara gen “Nasul”, M. Puzzo. Noroc ca la noi lumea e mai analfabeta…

  18. 1.Ar trebui gasita o metoda sa facem plingere penala impotriva intregului guvern pentru nerespectarea hotaririi ICCJ .
    2.Cineva spunea aici ca trebuie desfiintata CCR – nu cred ca este bine. Parerea mea este ca ar trebui schimbate regulile de alcatuire si functionare ale acesteia – ar trebui sa intre in componenta acesteia magistrati – sa fie alesi tot dupa tipicul CSM PENTRU A FI INTR-ADEVAR INDEPENDENT POLITIC. Acum sunt dependenti de politica.

  19. Am si eu o intrebare. Daca astia nu respecta acum decizia ICCJ, cum mai avem garantia ca vor respecta rezultatul alegerilor viitoare?

  20. @emi

    Sa nu-i vezi morti, sa-i dea pe mana mea, ca nici saraca inchizitie si vreun serviciu secret nu au avut imaginatia pe care o am acum legat de tortura si metode.
    Cum orice fiinta moare, mai devreme sau mai tarziu, eu m-am abonat deja sa-i “ud” florile din cand in cand sa simta gusul amar si sarat la propriu, asa cum altii il simt acum la figurat.

  21. zici ca traim pe vremea boierilor si pe langa nici nu putem sa ii tragem la raspundere pentru tot ce fac doar au imunitate =))

    ei o sa plece dar datoriile raman sunt curios totusi cine o sa le plateasca eu cel putin o sa incerc sa fac tot posibilul sa nu contribui la prostiile lor

    oare o sa fuga si basescu precum presedintele tunisiei cu o tona jumate de aur ?

  22. Sunt curioasa ce se va schimba?NIMIC.
    Pana se va face dreptate,mai mult de jumatate vor fi morti,ceea ce va bucura guvernul nespus…
    Luni,pe 24 sunt curioasa cati vor iesi in strada,oare mamicile cu alocatia taiata,bugetarii cu 25% salariu mai mic,profesorii cu proces castigat de marire salariu cu 50%,asistentii maternali,copiii olimpici care pierd alocatia pt 8 la purtare,soferii care nu isi mai fac plinul la masina,doctorii care au fost ciuruiti,pensionarii care platesc din pensie CASS,studentii carora li s-a micsorat bursa,veteranii,handicapatii,inclusiv cei din privat care sunt pusi pe drumuri?Presupun ca vor fi 200 de pensionari militari,inghetati si morti de foame,care vor incerca,din nou,sa ne dea o lectie de onoare,singuri,umiliti,batuti,bagati in dube,pt ca,nu-i asa,vorbim de alti oameni,inferiori noua,ca varsta,putinta,care sunt niste fosti comunisti.
    SA TRAITI BINE!

  23. Uite un exemplu clar de jurnalism tipic A3: isteria creata de Gadea cu intretinerea mai scumpa cu 100% care a bantuit ecranele toata ziua si care s-a dovedit prin ceea ce au scris oamenii pe forum un fas. Nici mie si nici altor cunoscuti de-ai mei nu le-a crescut intretinerea cu atat, poate cativa roni de la curs, de la mici cresteri dar in nici un caz cu mai mult de 5-10%, cu atat mai putin 100%. Deci? Intrebari? Ce e pixelu albastru, da ce e Sinteza Zilei!

  24. @relu matriteru: n-a creat nici o isterie, nu mai bate campii. eu si cu Ciuvica, prezenti in emisiunea la care faci referire, am spus clar ca nu ne-au crescut cheltuielile de intretinere. sunt zone din tara unde au crescut si sunt zone unde au ramas aproximativ la fel.

  25. Acest betivan nenorocit a reusit sa ne invrajbeasca pe uni in potriva celorlalti, a rupa si bruma de solidaritate care mai era intre noi. Ne bucuram cind se taie de la cei cu bani mai multi dar nu ne gindim ca poate intr-o zi vom ajunge in locul lor.
    La aceasta situatie a pus umaru si presa cind ani la rinr a dat in mediu de afaceri in loc sa ii purece pe frumosi nostri alesi locali care se imbogatesc de la o zi la alta din banu public. Menirea mediului de afaceri e sa faca plus valoare cu alte cuvinte sa creeze bogatie, iar menirea guvernului e sa creeze mijloacele prin care o masa cit mai mare din populatie sa acceada la posibilitatea de a se imbogati, de a trai cit mai decent, nu sa taie de peste tot fara un studiu de impact.
    In perioade de criza sunt de acord ca trebue si austeritate, asi putea sa inteleg si taierile dar vreau sa vad un rezultat, vreau sa stiu cit s-a adunat si vreau sa stiu unde s-au investit acei bani, ori boi astia au f…….t la pensionarii din armata la greu, si nu numai vezi pensionarii civili,vezi bugetarii,vezi someri care la rindul lor au platit, iar rezultatul sar parea sa nu fie cel scontat, fondul de pensii sa creasca cea ce nu e rau, dar sa ales si cu citeva mi de procese care costa bani.
    Intrebare:
    Cine plateste oalele sparte?
    Mai devreme sau mai tirziu ne vom scapa de nenorociti astia ordinari si sper ca vor fii procese cinstite si judecati pentru ceea ce au facut.
    Intrebarte:
    Cine plateste oalele sparte?

  26. ]n conformitate cu art 26, alin (2) si (3) din LEGE nr. 80 din 11 iulie 1995 (*actualizata*)
    privind statutul cadrelor militare (actualizata pana la data de 29 iunie 2007*, de ce se mai opreste acestora 5,5%.
    Va rog sa puneti in discutie si aceste aspecte. va multumesc

    ART. 11
    (1) Cadrele militare trecute in rezerva sau direct in retragere au dreptul la pensie militara potrivit legii.
    (2) Partea din pensie corespunzatoare soldei de grad se actualizeaza permanent potrivit soldei de grad a cadrelor in activitate.
    (3) Pensionarii militari decorati cu ordinul “Meritul Militar” clasele a III-a, a II-a si I beneficiaza de un spor de 10%, 15% si, respectiv, 20% al cuantumului pensiei.

    ART. 23
    (1) Membrii familiilor cadrelor militare in activitate beneficiaza gratuit de:
    a) asistenta medicala si medicamente in cadrul retelei sanitare a Ministerului Apararii Nationale sau in alte retele sanitare, cu decontarea cheltuielilor de catre acest minister;
    b) documente de transport, atunci cind ofiterii, maistrii militari sau subofiterii sint mutati in interes de serviciu dintr-o garnizoana in alta.
    (2) Membrii familiilor cadrelor militare in activitate beneficiaza si de pensie de urmas, precum si de alte drepturi in conformitate cu prevederile legale.
    (3) La decesul unui cadru militar in activitate, Ministerul Apararii Nationale acorda familiei acestuia sau persoanei care a suportat cheltuielile ocazionate de deces, dupa caz, un ajutor suplimentar in cuantum de doua solde lunare neimpozabile.

    ART. 26
    (1) Ofiterii, maistrii militari si subofiterii in rezerva si in retragere, pensionari militari, au dreptul gratuit la asistenta medicala si medicamente in conditiile art. 23 alin. 1 lit. a) si au acces la cercurile militare, casele de odihna, sanatoriile, caminele de garnizoana si alte amenajari recreative sau sportive, beneficiind de inlesniri stabilite prin ordin al ministrului apararii nationale.
    (2) De aceleasi drepturi beneficiaza si ofiterii, maistrii militari si subofiterii in rezerva si in retragere, fosti pensionari militari de invaliditate datorita unor accidente in serviciu ori unor boli contractate in timpul si din cauza indeplinirii obligatiilor militare, care ulterior au optat pentru pensia din sistemul asigurarilor sociale de stat.
    (3) Membrii familiilor cadrelor militare in rezerva si in retragere, pensionari militari, beneficiaza gratuit de asistenta medicala in conditiile art. 23 alin. 1 lit. a).

  27. Daca pe mare parte a cetatenilor acestei tari,nu iar mnca pizma,totul ar mege mai bine.Iar ce se intampla cu pensiile militarilor,se numeste NATIONALIZARE.Daca acceptam,fie si in gand,sa nu ne mai miram de ce va urma.

  28. @bigradu pe logica ta e ca si cand ai spune: DA, ai dreptul la casa ta insa nu la toate camerele ei, noi iti luam o camera din ea dar dreptul la casa iti ramane… e logic? dreptul patrimonial se refera la proprietate in integralitatea ei adica include valoarea ei dobandita legal. te-ai atins de cuantum e ca si cand ai luat o parte din proprietate.

  29. Stimati mei concetateni,

    Tot ce se intampla acum in Romania este o actiune de autodistrugere sistematica a tot ce a mai ramas din statul Roman. Spun autodistrugere deoarece chiar enitatile care se intituleaza: presedintie, guvern, parlament,ministerul public organizeaza zilnic distrugerea sistematica a Romaniei. Cauzele pot fi: ambitie de mare conducator de tara, interese economice personale si de grup, incompetenta crasa, reavointa fata de tot ce mai exista bun in tara noastra sau executarea planurilor unor servicii secrete straine foarte bine infiltrate imediat dupa ce s-au dat drumul la granite imediat dupa 1989 desi in toate aceste cazuri (in toata lumea )granitele se inchid pana se solutioneaza criza. Stimati domni, s-a pornit intr-o directie absolut grasita in loc sa fie refacuta legislatia ca sa se stimuleze munca si sa se creasca zi de zi bugetul national, in fiecare zi din 2004 se dau de catre acest asa-zis guvern BASESCU-BOC, prin asumare legi care au indatorat statul roman cu peste 100 miliarde de euro. Hai domnule sa-i tragem la raspundere deoarece atunci cand Basescu a castigat prin frauda morala presedintia, a preluat un stat cu legislatie europeana eficace.Imediat de la 900 000 functionari au aparut 1 400 000 la care au aparut fortele portocalii, au aparut Legea speciala de pensionare a parlamentarilor, Legea speciala de pensionare a salariatilor din ministerul transposrturilor, Legea speciale de pensionare a magistratilor etc., toate au fost promulgate de actualul presedinte care constata ca in loc sa anuleze aceste anomalii se trezeste ca trebuie sa “RESTRUCUREZE STATUL” cu aceiasi echipa portocalie incompetenta si corupta.Asa cum se vede de catre fiecare dintre noi saracim tot mai mult. Si solutii sunt dar asa zisele investitii publice se duc in: milioane de terenuri de joaca, sali de sport, benzi de limitare a vitezelor pana si pe drumurile din comune(bineinteles portocalii) cu componente importate de firme portocalii fara sa antreneze in procesul muncii forta de munca disponibilizata in fiecare zi si alte asa-zis investitii pentru a creste popularitatea “POTIREI PORTOCALII”.
    Solutii sunt, dar este absolut necesar ca imediat poporul sa schimbe actuala CAMARILA PUSA PE DISTRUGEREA STATULUI si nu reformarea asa cum o declara ea, sa fie atent la ce voteaza si sa fie promovati oameni competenti pe intreaga filiera de conducere a autoritatilor statului de la presedinte la agentul de politie.
    Pentru a creste bugetul de stat trebuie sa fie schimbata total strategia de dezvoltare economica a tarii si sa limiteze devalizarea poporului roman in fiecare zi. Nu cred ca exista tara in care in fiecare ora sa permita transferul a 40 miliarde de euro din interior catre alte state care au luat pe nimic societatile comerciale eficiente, bancile, utilitatile sociale, telecomunicatiile, gazele, navele de trasport si pescuit oceanic, tot ce a avut Romania.

    Sunt si alte masuri de luat pe care nu le-am putut preciza din lipsa de spatiu.
    Daca doriti sa nu ajungem asa cum preciza petul nostru national Mihai Eminescu “Sarac in tara bogata”…

  30. @db: cred ca faci o confuzie: logica mea cu logica ta.
    Inca o data: dreptul de proprietate asupra casei (avand toate camerele in proprietate ta) este ceea ce este garantat.
    Pe de alta parte (acum trebuie sa fii atent ca vine partea in care incerc sa-ti arat inca o data diferenta intre dreptul de proprietate si valoarea proprietatii!!!) daca incerci sa-ti vinzi casa acum primesti un pret mult mai mic decat l-ai fi primit in 2008. La fel in 2008 ai fi primit un pret mai mare decat ai fi primit in 2005.
    E o chestiunee de resurse: cei care cumpara case acum nu mai au resurse sa plateasca preturile cerute in 2008, si de aceea au scazut preturile.
    Acelasi lucru si cu pensiile: din pacate resursele bugetului de pensii sunt prea mici pentru platile pe care trebuie sa le faca. Prin urmare fie se cresc veniturile la fondul de pensii fie se scad platile facute din fondul de pensii.
    Deci, in concluzie
    (i) garantarea proprietatii este corecta;
    (ii) garantarea valorii proprietatii este imposibila (nici macar in economiile centralizate)

  31. • Domnule Ciutacu va dau FONDUL PROBLEMEI in TAIEREA PENSIILOR :
    1)Practica CEDO shi a Curtii de Justitie Europene a statuat ca pensia constitue un DREPT PATRIMONIAL ,
    2)Cazul Gaygusuz vs Austria(1996) , Curtea a decia ca :” PENSIA CONSTITUIE UN DREPT PATRIMONIAL IN SENSUL ART.1DIN PROTOCOLUL 1 AL CONVENTIEI PT DREPTURILE OMULUI SI SE CONSTATA O DISCRIMINARE IN SENSUL ART.14 , DACA LIPSESTE O JUSTIFICARE OBIECTIVA REZONABILA PT DIMINUAREA PATRIMONIULUI RECLAMANTULUI ”
    3)Cazul Stubbing s.a. vs Marea Britanie , Curtea decide : “EXISTA DISCRIMINARE IN SENSUL ART.14 AL CONVENTIEI ATUNCI CAND PERSOANE AFLATE IN SITUATII IDENTICE SAU COMPARABILE SE BUCURA DE TRATAMENT PREFERENTIAL UNELE FATA DE ALTELE ” ,
    4)Cazul Akdeejeva vs Letonia , Curtea decide :” CURTEA OBLIGA STATUL LETON LA DESPAGUBIRI , STABILIND CA A FOST INCALCAT ARTICOLUL 6 DIN CONVENTIA DREPTURILOR OMULUI SI ART 1 DIN PROTOCOLUL 1 , IN CAZUL IN CARE SE PROCEDEAZA LA RECALCULAREA IN MINUS A PENSIEI , DAT FIIND CA ESTE VORBA DESPRE UN DREPT CASTIGAT ” ,
    5)Cazul Muller vs Austria , precum shi in numeroase alte spete , s-a decis constant in sensul : ” O REDUCERE SUBSTANTIALA A NIVELULUI PENSIEI AR PUTEA FI CONSIDERATA CA AFECTAND SUBSTANTA DREPTULUI DE PROPRIETATE SHI CHIAR A INSUSI DREPTULUI DE A RAMANE BENEFICIAR AL SISTEMULUI DE ASIGURARE LA BATRANETE ” .
    CAM ASTA AR FI , NE DEPLASAM DE LA FUNDAMENTUL PROBLEMEI SHI SE DISCUTA DISCUTZII . NU ARE SENS SA DISCUTAM NIMIC PANA NU TRECEM DE PUNCTUL ASTA . ORICE DISCUTIE DESPRE CUM SE FACE RECALCULAREA ESTE NUL SHI NEAVENIT , PRINCIPALA PROBLEMA , FUNDAMENTUL , BAZA , E DREPTUL DE PROPRIETATE . FARA BAZA , ORICE SE PRABUSHESHTE .
    CU SIMPATIE SORIN FILIMON .

  32. @Constantin :
    Daca ai spune asta in fata guvernului sau undeva in strada poate ai avea sansa sa ti se alature vreo 10 – 15 ” cetateni ” …
    O sa dati din maini 10 minute , dupa care or sa treaca alti 10 ” cetateni ” care o sa va injure si o sa va faca nebuni sau slugile lui Voiculescu !!!…
    Ia-ti o bere si uita-te la meci !…
    Tara asta e blestemata de indiferenta . Cui vrei sa-i pese ? … Lui Videanu care are 3 miliarde de euro ? sau lui Udrea , care are 2 miliarde ???
    Sa fim seriosi !

  33. Mie mi se par aberante pensiile acestor militari.
    Adica ei nu concep pensii mai mici de 3000 de lei.
    Cati oameni din aceata tara au pensii peste 3000 de lei? cati medici, ingineri, etc au astfel de pensii?
    Ceilalti care au lucrat cot la cot cu militarii la canal sau sau la Transfagarasan au aceeasi pensie, daca au lucrat la fel?
    In ultimii 65 de ani nu a fost niciun razboi, militarii au fost pur si simplu niste birocrati ca multi altii, cu program de la 7 la 15.30 (spun asta din abservatiile mele, cand am facut armata, in anii 1997). Si chiar in cazul unui razboi, sunt concentrati toti barbatii, nu numai militarii “de cariera”.
    Si ce tot se spune ca au avut constrangeri, chipurile ca nu pot sa aiba si alte activitati. Majoritatea celor care lucreaza (au un job) nu pot sau nu au timp sa aiba alte afaceri. Cum sa faci alte afaceri daca termini programul la ora 17? Sa te apuci de alte afaceri la ora 6 seara???
    Eu as limita pensia la 3000 maxim, nu la 3000 minim. Daca tot e criza si solidaritate….sa fie pentru toti, tataaaa….
    Ce sunt asa speciali acesti militari? Militarii si militienii erau vestiti pentru prostia lor. Sa ne aducem aminte de bancurile despre armata (unele intamplari reale), de gen “cum sa conduci valiza pe sub paturi” sau cum sa scoti apa din chiuveta cu un shiret.
    Si inca ceva….pensiile lor sunt platite de cei in activitate acum si mi se pare o mare nedreptate ca in timp ce tinerii cotizeaza la aceste pensii nesimtite (vad ca unele de 6000 de lei), parintii lor poate au pensii de 350 de lei sau de 700-800 lei.
    Inca ceva…la actualul salariu al presedintelui statului sau al unui ministru…cu cat ar iesi la pensie? Nu cred ca ar avea 6000-7000 de lei. Si orice s-ar spune, si ei au o mare responsabilitate….
    Asa ca…mai lasata-ne cu militarii….chiar sunt obraznici de-acuma..
    Si mai ies la pensie si la 45-50 de ani…cine p…la mea is astia? …chiar ma enerveaza..

  34. Stimati mei concetateni,

    Tot ce se intampla acum in Romania este o actiune de autodistrugere sistematica a tot ce a mai ramas din statul Roman. Spun autodistrugere, deoarece chiar enitatile care se intituleaza: presedintie, guvern, parlament, ministerul public organizeaza in mod dezorganizat zilnic distrugerea sistematica a Romaniei. Cauzele pot fi: ambitie de mare conducator de tara, interese economice personale si de grup, incompetenta crasa, reavointa fata de tot ce mai exista bun in tara noastra sau executarea intocmai a planurilor unor servicii secrete straine foarte bine infiltrate imediat dupa ce s-au dat drumul la granite in decembrie 1989 desi, in toate aceste cazuri (in toata lumea )granitele se inchid pana se solutioneaza criza. Stimati domni, s-a pornit intr-o directie absolut grasita in loc sa fie refacuta legislatia ca sa se stimuleze munca si sa se creasca zi de zi bugetul national, in fiecare zi din 2004 se dau de catre acest asa-zis guvern BASESCU- jucator, prin asumarea raspunderii, legi care au indatorat statul roman cu peste 100 miliarde de euro. Va invit domnilor, sa-i tragem la raspundere deoarece atunci cand Basescu a castigat prin frauda morala presedintia, a preluat un stat cu o structura si legislatie europeana eficace. Imediat de la 900 000 functionari au aparut 1 400 000 la care au aparut fortele portocalii, au aparut in serie: Legea speciala de pensionare a parlamentarilor, Legea speciala de pensionare a salariatilor din ministerul transporturilor, Legea speciala de pensionare a magistratilor etc., toate au fost promulgate de actualul presedinte care constata acum ca in loc sa anuleze aceste anomalii legislativa, se trezeste peste noapte ca un extraterestru, ca trebuie sa “RESTRUCUREZE STATUL” cu aceeasi echipa portocalie incompetenta, obedienta, si corupta. Asa cum se vede de catre fiecare dintre noi saracim zilnic tot mai mult conform statisticilor europene saracia in Romania a ajuns peste 30 % in 2010 fata de 13 % in 2004 . Si, solutii sunt, dar asa zisele investitii publice (ale doamnei BLAGA- BERCEANU –VIDEANU – UDREA) se duc in: milioane de terenuri de joaca, frunzulite de brand de tara, sali de sport, benzi de limitare a vitezelor pana si pe drumurile din comunele (bineinteles portocalii) cu componente importate de firme portocalii, fara sa antreneze in procesul muncii in Romania nici 0,1% din forta de munca disponibilizata in fiecare zi, si alte asa-zis investitii numai si numai pentru a creste popularitatea “POTEREI PORTOCALII”.
    Solutii sunt, dar este absolut necesar ca imediat poporul sa schimbe actuala CAMARILA PUSA PE DISTRUGEREA STATULUI si nu pe reformarea asa cum o declara ea cu gurile cascate pana la urechi, sa fie atent la ce voteaza si sa fie promovati oameni competenti pe intreaga filiera de conducere a autoritatilor statului de la presedinte la agentul de politie chemat sa aplice legea si nu sa declare ca, prevederile Constitutiei nu-i satisface poftele.
    Pentru a creste bugetul de stat pentru a nu „COSI IN STILUL BOC”, pensiile tuturor romanilor si in primul rand a elitelor pentru a le aduce la tacere, trebuie sa fie schimbata total strategia de dezvoltare economica a tarii si sa limitam devalizarea poporului roman in fiecare zi. Nu cred ca exista tara in lume in care, in fiecare ora sa permita transferul a circa 40 miliarde de euro din interior catre alte state care au luat pe nimic la adapostul unor strategii acceptate de oameni incompententi care include si pe actualul presedinte, ale Uniunii Europene, societatile comerciale eficiente, bancile, utilitatile sociale, telecomunicatiile, gazele, navele de transport si pescuit oceanic, tot ce a avut Romania. De unde sa se adune bani pentru a-si plati statul pensionarii si sutele de consilieri ale primul ministru si majora bugetul institutiilor de stat in timp ce avem de platit ratele si dobanzile imprumutului, facute de camarila portocalie la F.M.I si la alte institutii bancare europene.
    Sunt si alte masuri de luat, pe care nu le-am putut preciza din lipsa de spatiu.
    Daca doriti sa nu ajungem asa cum preciza poetul nostru national, Mihai Eminescu “Sarac in tara bogata”… Va rog dragi concetateni, sa ne trezim odata si atunci cand votam sa ne gandim numai la echipa care sta in spatele fiecarui candidat la acel fotoliu platit din banii nostrii si nu la galeata (indiferent de culoarea ei), pulpele de bibilica, gaina, rata, curcan aruncate peste gard, etc. Va doresc sa aveti discenamantul de a avea o zi de maine mai buna ca astazi fara taieri si reduceri de salarii si pensii.
    Va multumesc tuturor celor care au inteles mesajul fara parti – priuri si partinire pentru bunastarea noastra si nu a lor.

  35. Nene Victore, am văst emisiunea aia de care zice relu martiţeru. Mie mi s-a părut cam exagerat nenea Gâdea. ‘geaba ai încercat matale şi cu don’ Ciuvică să-i puneţi frînă, el dă-i cu ale lui. De s-o enervat şi doctorul Oprescu. Nu-i treaba mea, da’-i păcat! Aşa le daţi apă la moară ălora care zic că voi propovăduiţi apocalipsa.
    Banzai!
    Ciorbea-i “molcom” la vorbă, da’ le zice bine. Emisiunea de aseară a fost prea scurtă. 🙁

  36. Mai oameni buni, bine va sta sa va ciondaniti intre voi, asta si vor guvernantii astia jegosi. “Divide et impera” este valabil in continuare. In loc sa ne unim toti impotriva nemernicilor care baga zazanie intre diversele categorii sociale, noi ne certam intre noi.Cuvantul de ordine in aceste conditii ar trebui sa fie UNITATE. Toti avem de pierdut din guvernarea asta nenorocita. Ati auzit ce se intampla in Tunisia? Mai bine ati lua exemplu, ca altfel; nu mai scapa de raia portocalie….

  37. nu toti merita pensii mari de la armata pentru ca unii si-au batut joc de parintii nostri cand erau soldati dar nu se mai poate separa acum graul de neghina…

  38. Imi doresc(poate nu numai eu) niste interviuri bune cu 2 somitati politice;Ioan Diaconescu si Radu Campianu si nu numai… .Cine stie cit timp ii mai avem printre noi? Vor ramane in arhiva tv.antena 3 ca niste nestemate. Va rog sa va ganditi la aceasta propunere.Multumesc.

  39. Este o mare mizerie,cea mai crunta de pana acum.O tara deja ingenunchiata !Dormiti dragi concetateni,PDL vegheaza!Nu o sa fim lasati in pace pana cand nu vom ramane doar cu frunza-n vant…

  40. Constantine…esti dus cu pluta…zic fara parti-pri.
    Ce salariu a scazut, ma? de la bugetari? daca nu le convine, nu-i tine nimeni legati de birouri. Mie daca nu-mi convine salariul, imi caut alt job. Culmea, cand se fac si restructurari, la stat…tipa ca din gura de sarpe..adica ii place cu salariu scazut.

    Si pensiile nesimtite, care nu au legatura cu suma contribuita, normal sa fie corelate, nu sa fie pensionari de lux, cand batranii care au muncit la CAP au 350 de lei pensie.
    La ora asta sunt 3.000.000 de salariati privati care tin in spate aceasta tara. Bugetarii sunt beneficiari net de la bani de la buget, pe cand privatii sunt contribuitori net.
    M-as intreba ce s-ar intampla daca in loc de 3 miliaoane…ar fi 1 milion..sa presupunem ca 2 milioane pleaca afara, alte motive, etc.
    Tot ar trebui sa platim pensiile actuale, ca chipurile au contribuit intr-un fond? Cu siguranta, pensiile s-ar injumatati…orice s-ar spune.
    Vreau sa spun ca pensiile si alte ajutoare sociale sunt in concordanta cu contributiile, cu ce se incaseaza din privat.

  41. Vreau sa le zic vreo doua celor care s-au plictisit de povestea pensiilor militare. Pai voi nu vedeti ca sunt scosi in fata doar rezervistii MApN? Nu prea apar la televizor nici rezervisti politisti nici rezervisti spioni si contraspioni.Oare de ce? Pai astia sunt amestecati cu civilii si le cunoaste lumea pacatele. Pe de alta parte, armata este un simbol national si pentru prima data militarii s-au organizat si nu vor sa mai taca. Asa ca ar trebui sa invete ceva din asta si dansatorii de Pinguin.

  42. Foarte interesanta emisiunea de aseara ,una din cele mai bune pe care dioptriile mele le-a vazut pana acum !(……Vreau cu tot innadinsu sa vad cum slinosii astia mizerabili de la putere vor ajunge intr-o buna zi sa fie linsati de pleba……poate ca ..asa …asa vor invata o lectie fundamentala..”oamenii nu ar trebui sa se teama de guvernu lor , guvernu ar trebui sa se teama de oamenii sai”..)

  43. Felicitari maestre Ciutacu, pentru emisiunea de aseara.In primul rand, ai avut o tinuta impecabila;tinuta fizica-barbierit si aranjat la frizura,tinuta vestimentara-imbracat la patru ace, ca un mire in ziua nuntii,tinuta intelectuala sobra-uneori cam academica.
    Felicitari pentru dezvaluirea din JN privind modul de in care se face pracic recalcularea pensiilor.Uneori dialogul cu invitatul devine prea tehnic,greu inteligibil pentru majoritatea oamenilor de rand.Alteori invitatul nu raspunde intrebarii,aburindu-ne cu prostii/minciuni, care n-au legatura cu cele discutate.Ti-as recomanda,in astfel de cazuri,sa fii mai ferm/bataios/insistent, asa cum face Dana Grecu,care este mult mai “barbatoasa” din acest punct de vedere.
    Multe “succesuri” in continuare,fara “esece” in lupta cu ciuma portocalie,sau de orice culoare ar fi.

  44. @Marius,
    De obicei nu simt nevoia sa intervin in ideile/parerile celor ce comenteaza aici pe blog, decat foarte rar. Acum este un astfel de caz. De la bun inceput mentionez ca nici eu, nici parintii mei nu suntem beneficiarii unor astfel de pensii. Fac acest lucru deoarece, in acest moment, orice parere contrara te face automat blamabil si sigur benefiaciar al lucrului pe care-l sustii. Daca ai fi urmarit emisiunea lui Valentin Stan (crede-ma se vede ca n-ai urmarit-o!) ai fi vazut o secventa cu un TATA american si totodata soldat al armatei SUA! Ai fi inteles ce inseamna sacrificiul pentru acesti oameni care nu-si vedeau copiii luni de zile, iar in momentul in care veneau acasa copiii lor nu se puteu opri din plans minute bune! Dar probabil ca nu esti tata, deci nu ai cum sa intelegi nici acest lucru. Atunci poate intelegi ca in toate statele civilizate pensiile acestor oameni nu sunt platite in baza contributivitatii, ci sunt pensii ocupationale: adica eu stat ma angajez ca in schimbul sacrificiului pe care-l faci tu pentru tara (detasare oriunde ti se cere, plecare la razboi acolo unde este cazul, samd) sa-ti ofer la batranete o pensie si un statut onorabil. Ar trebui sa fie macar la fel de onorabil cum te-am reprezentat eu pe tine stat si nicidecum sa ma umilesti. Bancurile despre care vorbesti nu erau facute niciodata pe baza generalilor si coloneilor de care isi bat azi joc basescu&co, care, apropo, nu merita 2 lei din buzunarul statului la pensia lor! E adevarat, a fi presedinte si prim-ministru e o raspundere mare, insa acesti derbedei numai de noi nu i-a futut grija! A, ba da, n-au stiut cum dracu (si cred ca inca n-au aflat reteta completa) sa ne omoare de tot!
    @emi,
    N-am trait in viata mea asa ceva dar cred ca nu ar fi asa de rau ca si cum e cu astia!

  45. Am vazut emisiunea, felicitari, ciorbea combate bine. Dar l-ati auzit pe marinar azi? Cica nu se poate sa nu tina guvernul seama de glasul justitiei! Adeca, cum ar veni, abia s-a parasutat si el din marte si ce sa vezi?! Boc face nefacute iar glasul dreptatii tre’ sa se faca auzit fix din gura prezidentiala! Vezi Doamne, cum zicea un clasic in viata, marinaru’ n-are nici un amestec, nici usturoi n-a mancat, nici pensii n-a taiat, boc le taie, boc sa raspunda! De-asta-i urasc pe pupinbasesti, hai ca marinaru’ face si zice ca si-a facut loc si-are tupeu, dar otrepele care-i fac voia si-si si asuma raspunderea, aia ar trebui calcati pe cap, ideologic, desigur! Va salut,

  46. ASVRA SA APĂREȚI MAI MULT CA ESTE O PLACERE SA VA ASCULT .IM PARE RAU CA OAMENII NU SE TREZESC LA REALITATE SI SA FACEM CEVA SA SCAPAM DE PD-LADICA DE BASESCU,UDERA SI BOC .ÂȘTEA VREA SA MOARA PENSIONARI SI CELELANTE PATURI ȘI SÂ RAMÎNĂ EI,DAR NU TREBUIE SA NE INGENUNCHE ,DACA ESTE NEVOIE DE OALTA REVOLUTIE

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.