Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Povestea merge (inerţial) mai departe…

Povestea merge (inerţial) mai departe…

Mă pregătesc să plec spre ultima emisie Vorbe grele din cel de de-al doilea an de existenţă al Antenei 2. Am început de-un Paşte, cu Sorin Oprescu şi Crin Antonescu, veniţi pe cuvântul meu de onoare să deschidă unicul talk-show politic al unui post pe care nici nu-l prindeau pe cablu. Între timp, unul a ajuns primar general, iar celălalt şef de partid şi trage pentru Preşedinţia României. În rest, am consolidat nişte prietenii şi am cimentat nişte duşmănii. Pot conta şi pe unele, şi pe celelalte. Cercul, care a cuprins aproape toate figurile care contează-n piaţa politică (excepţiile notabile sunt Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu), se-nchide cu Mădălin Voicu, om care nu ştiu să nutrească vreo ambiţie dregătorească specială.

Courtesy la Turmentatu’

Am o senzaţie tâmpită. Deşi de regulă plec lejer către studio, deci n-ar fi o surpriză, azi am un miserupism feroce. Habar n-am de ce. Poate-s obosit, poate-s excedat, poate că m-am săturat să-mi văd familia doar în week-end (şi-n concediu), poate că nu mai suport să-mi văd invitaţii strecurându-se printre putori şi manelişti, poate că mi s-a acrit de veşnicul Jucător şi de intrigile sale, poate câte ceva din toate la un loc. În definitiv, din echipa care a pornit postul ăsta, doar eu şi Cristi Brancu avem doi ani plini în regim (aproape) zilnic. Şi se simte al dracului de tare.

Nu fac bilanţuri, nu mă pregătesc nici să mă las, nici să-mi pun laţul de gât. Mă gândesc, însă, în ce măsură merită. Să mă salute lumea pe stradă? Să fac dezbateri politice cu taximetriştii? Să iau un ban în plus? Pot fi nişte argumente valide. Pe celelalte prefer să nu le mai pun, zilele astea, în aceeaşi balanţă. Fiindcă mi-e teamă că se rupe axul. Aşa că, momentan, povestea merge mai departe…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

105 thoughts on “Povestea merge (inerţial) mai departe…

  1. Normal ca sint value free si am inteles unde bati: 20000 impartit la zero face… mult.

    Totusi, nu sint chiar free free, pun o taxa pe timp, pe viata deci – sint cronofage.

  2. E greu, Victor, şi te înţeleg, dar nu e cazul să devii propriul tău obstacol. În definitv tu şti cum e mai bine. Şi chiar dacă nu contează prea mult, eu te susţin. Nu că ai avea nevoie, dar aşa e de bon-ton, să încurajezi omul! 😉
    Toate cele bune!

  3. Off-topic si nu prea: cine a facut tabloul acela de la inceputul articolului ? Ca e haios.
    Si scuze daca s-a raspuns deja, n-am citit toate comentariile.

  4. Victore hotaraste mai repede(directia),concediul sa fie totusi decent de “lung” ca ne-am dat dracu.Noi cu cine mai vorbim? In rest multa sanatate!

  5. @santinela & ionut: n-am ce sa hotarasc, nici concediu, luni sunt la post
    @Marian S: un amic, s-a si semnat
    @Raspopitul: ai dreptate
    @Vlad: te bucuri degeaba, regret sa-ti stric party-ul

  6. salut. o sa incerc sa fiu concis. sunt jurnalist si, din principiu, nu frecventez blog-uri, ma uit rar la dezbateri televizate si nu prea citesc ziare. imi iau informatia din jurnale tv – din toate, si fac o medie – pentru ca de restul m-am saturat. am auzit de tine, te-am vazut de cateva ori la televizor si am incetat sa te mai urmaresc pentru ca la un moment dat m-am intrebat “ce dracu’ tot vad astia la asta?”. cuvinte multe si nu intotdeauna cu fond. subiectivisme si, nu o data, atitudini viscerale nefondate profesional. ca si la badea, de altfel. dar la badea-i alte poveste – si-acum sunt eu subiectiv. ne cunoastem si mi-e drag. si are el ceva care te tine legat de ecran cand te-mpiedici de emisiunea lui. asta este… toate astea pana aseara. m-am utiat la emisiunea lui gadea. motivul – ministrul de externe. eram curios sa-i vad reactia. nu-mi place sa laud, nu “sug urechile” oamenilor aiurea. prietene, te felicit. ai fost singurul om cu capu’ la el. cu mintea intreaga. cu ratiunea in buzunar. ai facut, din cateva fraze, o analiza pertinenta a situatiei de la chisinau. in marea asta de emotivi esti al doilea om – dupa badea, asta este – care vede lucrurile clar. as putea sa mai scriu, mi-ar placea sa stam la povesti, dar ma opresc aici deoarece s-ar putea sa incep sa devin redundant, pe de o parte si, pe de alta parte, mi-ar fi greu sa mai conving pe cineva ca nu incerc sa-ti ridic statuie. sunt sigur c-ai inteles, de fapt, de ce scriu. vezi-ti in continuare de treaba. faci bine ce faci si media – nu bat campii, pe bune – are nevoie de oameni introspectivi. corect introspectivi.

  7. Victor,

    uite si o dedicatie,
    si pentru tine, si pentru familia care in mod sigur te intelege.

    In fiecare an exista o motivatie.
    Anul asta sa fie Crin. 🙂

    _______________________
    dezlegat de subiect:

    Radu Tudor a lansat aseara o maxima de milioane:

    am scris lucrul acesta maine intr-un editorial
    pentru Jurnalul National.

  8. “In ce masura conteaza…”
    Nu stiu cat conteaza pentru dvs. reactiile de recunostere prompta a geniului dvs a oamenilor din jur, dar cred ca aprecierea familiei dvs pentru ceea ce realizati nu va este indiferenta

  9. @magus: merci pentru cuvintele frumoase. cand te mai vad pe sticla?

  10. Victore,

    Cred ca toti care te citim si carora le dai în fiecare zi energia de a începe o noua zi si de a crede ca merita sa fie traita, am dori sa putem sa-ti transmitem cel putin acelasi lucru în momentele de oboseala a sufletului si nu numai … Ce trebuie sa stii este ca aceasta forta încercam sa ti-o transmitem si ca pentru noi CONTEZI. Nu este suficient pentru a-ti raspunde daca merita, dar cred ca daca te gândesti ca fata de tine însuti, de constiinta ta, n-ai nimic ce sa regreti, este suficient sa continui. Si înca o data, multi dintre noi îti suntem alaturi.

    Forta si onoare!

  11. @victor: 🙂 cred ca doar la fiecare 1 decembrie, la retrospectiva. eu am ramas cu nostalgia vremurilor in care razboaiele erau razboaie, mineru’ miner si televiziunea televiziune. acum nu vezi? cozma e leguma, razboaiele-s mai mult in mintea noastra iar televiziunea e mai mult politica. 🙂 sunt batran si bolnav. am devenit voyorist. si cateodata carcotas. 🙂

  12. Dle Ciutacu, vrem VORBE GRELE si-n campaniile pentru europarlamentare si prezidentiala

  13. Nu ştiu dacă să mă bucur sau să răsuflu uşurat că n-a ajuns pe-acolo şi don President, strecurându-se pe lângă manelişti şi curve (un mediu care nu-i tocmai străin domniei sale!). Ar fi fost din două, una.
    A acceptat invitaţia şi atunci ar trebui să fiu tot într-o veselie, înseamnă că s-a dus de-a duriga (în jos, păi!) pe treptele Cotroceniului. Sau, doi: într-un (alt) moment (şi mai acut!) de furie, ia cu asalt redacţia (cu mascaţi şi tot tacâmu’) dar nu pentru dreptu’ la replică… 😉

  14. Un cristoi pentru linistea Famigliei basescu
    Impartialitatea, deontologia, mila crestineasca fata de cel cazut la pamant etc. toate si-au dat mana in aceste zile si au poposit in varful penitei tocului “independentului” Ion Cristoiu.
    Care Ion Cristoiu si-a dat brusc seama, ca numitul traian basescu, prin trimiterea cantaretilor de prin stranele gazetaresti cotroceniste in pozitii eligibile in Parlamentul European, a ramas saracutu’ singurel in fata dusmanilor patriei, reuniti intr-un cor acuzator cu adresa la Neprihanit si La Famiglia, clan mafiot care nu este in stare sa justifice public noianul de bunastare materiala cu foarte multe zerouri, ce l-a “plescuit” in cap, de cand Il Capo Di Tutti Capi fu inscaunat de pastor al destinelor romanilor.
    Sincer sa fiu, in trecut, cand acest Sancho Panza al jurnalismului romanesc se dadea de ceasul mortii s-o apere pe Mona Musca, par exampl, il intelegeam si-i dadeam dreptate. Mona Musca era intr-adevar la pamant si alde Liicheanu dadea in ea ca intr-un cal mort.
    Dar din ce pozitie priveste acum deontologul si vede el asa, in deontologia lui, ca asimetricul ar fi cazut la pamant si lasii isi infig coltii in hoitu’ lui, chiar ca nu pot sa-mi dau seama.
    Mai ales ca membrii clanului, in loc sa vina cu dovezi justificative ale provenientei purcoiului de bani sau a flotei de mineraliere caratoare de pamant numai bun pentru plantat piersici, vin si ataca cu nerusinare si presa si pe cei care le-au dezvaluit matrapazlacurile, toata aceasta atitudine ramanand nesanctionata si culminand cu amenintari public facute cu moartea, la adresa presupusilor lor dusmani. Si in tot acest timp Zeus tace imperial si nici in poponet nu-l deranjeaza de rumorile mob-ului. Din cand in cand mai lanseaza doar cate o petarda fumigena, asa de amorul artei, sa nu uite ce a invatat ca pretendent la functie comunista de Anwers.
    Fas-fasul de logica cu care ne-a tot batut la cap absolventul de filozofie atata amar de vreme se topeste in aceste conditii, ca un bulgare de zapada pus la pastrare pe calorifer, si se transforma in cea mai pura apa de ploaie cu ifose de impartialitate gazetareasca.
    Stai linistit cetatene Cristoiu, toate aceste luari de pozitie in presa nu au reusit sa clinteasca niciun fir de par de pe crestetul Alesului, din simplul motiv ca nu poseda asa ceva si in plus mult iubitul nostru presedinte are inca o armata de pupinbasisti, in mass-media si nu numai la dispozitie, care-i preamaresc zilnic si nesimtit faptele de vitejie!
    Nu te mai da aparatorul cauzelor pierdute, deoarece cititorii te-au dibuit, nu doresti altceva decat sa iei fata si sa-ti oferi serviciile celui de la care speri sa obtii ceva si, oricum in cazul de fata, nici pe departe nu-i vorba despre o cauza pierduta.
    Sa fii iubit Maestre, ca noi te iertam!

  15. Fratele meu Victor,

    Au trecut doar doi ani. Nu pare mult in viata, dar cand faci o socotala si vezi ca insumeaza vreo 500 de emisiuni TV…
    Basca mai treci ca mine prin redactie si vezi un reportaj aniversar, cu imagini din primele talk-show-uri, te vezi si descoperi un tip mult mai tanar, mai proaspat. Cu siguranta, nu e mai viu tipul, dar simti cum au trecut aceste 500 de seri peste tine…
    In fine. Asta nu inseamna ca n-o sa-i rupem si maine pe concurenti cu armele noastre…
    Iti multumesc ca, alaturi de tine, suntem, la o ora de varf, ambasadorii ideii de bun simt si de valoare.
    La multi ani, meseriasule. E ziua noastra, ca doar ne-am lasat nitel ficatul pe aici…

  16. e interesant tabloul, are ceva de art deco.
    dragilor, omu’ nu pleaca, a tras doar o gura de aer, mai cu forta, ca sa mearga mai departe. pentru cine si-a facut sperante false exista alternativa… aveti un nash la-be-unu-te-ve!!!

  17. Sper sa mearga mult si bine povestea ta, pentru ca mi-ar lipsi parerile subiective sau nu, obiective sau nu, a unuia dintre cei mai sinceri si spontani jurnalisti!
    Te salut!

  18. Buna domnule Ciutacu.
    Bafta, la cat de multe emisiuni pe Antena 2, dar in echipa castigatoare de pe Antena 3 sper sa nu mai ai ce cauta. Sa faci pishu impotriva vantului, ca sa folosesc un limbaj ca tine, doar de dragul audientelor sa o faci la tine emisiune. Acolo ai si recunoscut joi ca o faci de fiecare data. Cand te comporti ca si un naiv sa nu spun LOOSER nu ai ce cauta in echipa castigatoare, parerea mea…
    Sa fi iubit.

  19. @Alex: nu stiu care din noi se comporta ca un naiv. lOser cu un singur O 🙂
    @Cristi Brancu: La multi ani si tie, batrane!
    @marcus: nu stiu de ce Cristoiu intr-un topic unde chiar n-are ce cauta

  20. Noroc, stăpânire de sine şi inspiraţie! La mulţi ani!
    Să nu-ţi vopseşti păru’, da?! 😀

  21. Domnule Victor,
    In primul rand felicitari la Aniversare, doi scuze pentru off topic, trei l-am postat aici deoarece m-am inervat mai acu ceva zile, da’ abia acum m-a pocnit inspiratia, dupa ce m-a mai inervat si mai rau aseara, asa ca pierzand ocazia sa-l postez gand la gand cu dvs., il postai si io aci. Sper sa nu fie cu mare suparare, promit sa nu mai fac, dar subectu’ zic io ca merita o exceptie de la regula.
    sa fiti iubit, felicitari sincere si la mai multe
    marcus

  22. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Va rog sa-mi spuneti,daca doriti, cine este “magus”;intuiesc eu oarecum cine este,dar vreau sa fiu convinsa.

    Multumesc anticipat,cu aceeasi pretuire,
    IoanaP

  23. @IoanaP: daca nu vrea sa spuna el cine e, nu vad de ce as face-o eu

  24. La Multi Ani, Nea Victore!

    ***
    Ref la tablou. Ideea a pornit de la o emisiune Rai da’ Buni, continuata apoi la Duminica in Familie, Agentul VIP sau Confidential vis-a-vis de un album audio Victor Ciutacu si Nicu Gigantu. Si atunci am zis ca daca cere publicul, Nea Victor, sa lanseze pentru inceput coperta acestuia. Si uite asa coperta a ajuns tablou. Cea care a dus greul e Oana, o buna prietena a mea absolventa a facultatii de Arte “George Enescu” – Iasi. Eu am fost doar chibitz.

  25. pt. ioana
    hai ca ti a dat ciutacu cu pretuirea in cap. cum ti ai imaginat ca o sa spuna pe blog numele cuiva care nu vrea sa si dezvaluie numele. mai ales daca e jurnalist si pe deasupra mai spune si cuvinte frumoase despre el.

  26. @vasile b: bre, da’rau mai esti!Ce-are pretuirea cu dezvaluirea numelui? Femeia a pus o intrebare, Victor a dat un raspuns. Atit. Si , hop si-un fericit ca “cineva si-a luat-o”!

  27. @vasile b: nu’s ce ma face a crede ca simti nevoia sa nu mai scrii aici

  28. @vasile b
    Daaa este o adevarata enigma…am ramas blocat de inteligenta ta nesperat de intangibila!

  29. imi este absolut indiferent daca mai scriu sau nu aici.
    nu inteleg de ce s-a suparat ciutacu, despre el am scris de bine, poate nu s-a inteles, dar cred ca totusi e un om cu printipuri carevasazica.
    ce ati sarit asa? la ce se scrie pe blogul asta micul meu comentariu e chiar o dulcegarie.

  30. pt ionut
    ai mare grija ca nu e bine sa ramai blocat.
    ce are a face inteligenta mea cu faptul ca ciutacu nu vrea sa spuna cum il cheama pe magus?

  31. E ceva in stele…oamenii incep sa inteleaga ce e important in viata lor. Slujba, banii nu mai au nici o valoare. Valoare au: familia, cei dragi, prietenii, rasaritul si apusul de soare (in general tot ce tine de natura), o carte buna, timpul de meditatie (cine sunt eu si de ce sunt), plimbarile in aer liber…In esenta, important e sufletul. Pare patetic, dar adevarat. Am colege care, fara nici o motivatie, si-au dat demisia: “Ma duc sa stau acasa o perioada, apoi oi mai vedea”, cam asa si-au motivat plecarea…
    Probabil ca si tu treci prin aceleasi simptome, sufletul isi cere partea! Nu-l neglija!

  32. Prietene, ai spus ca iti este indiferent daca scrii aici sau nu, lucru care, evident, este fals!
    Drept urmare, te rog sa ma lasi blocat, cu parerea mea onorabila si inca proaspata despre persoana ta!

  33. d-le ciutacu, loja stadionului dinamo era confortabila printre “putorile si manelistii” borcea si turcu ? 😛

  34. @robert: extrem de confortabila, ca la (aproape) fiecare meci acasa.

  35. nu inteleg de ce madalin voicu e prezentat ca un fel de mama omida. se pricepe la toate, apare peste tot, e plictisitor si obositor.

  36. @pop ion: inclin sa cred ca, totusi, macar la problema tiganeasca se pricepe

  37. Ciutacule,

    Cred ca e mom. sa facem scorul 3-2 pt. tine (inainte aveai 3-1) -> “problema tiganeasca” -> asta e o afrimatie care, in ziua de azi, poate fi catalogocata ca rasista. Nu e corect sa zici eschimo ci inuit. Din sintagma “problema tiganeasca” se subintelege o gramada de peiorative , te prinzi tu ca esti inginer. Sau nu vrei sa fii corect dpv politic in ciutacosfera ? Apropo, nici “history” nu e mai un termen corect: de ce tre sa fie HIS STORY ? si nu herstory – HER STORY ? 😉

    Fiara antirasista.

  38. mai scriu un ultim mesaj pe acest blog numai pentru a-mi exprima indignarea ca nu a fost postat mesajul meu in care spuneam ca ma retrag si doream o zi buna la toata lumea.
    asadar nu va mai inoportunez, viata lunga pentru toti.

  39. @vasile b: ar fi bine sa va indignati proletar la dvs pe blog, nu la mine.

  40. @victor
    nu stiu cind ne mai auzim, asa ca ia de la mine niste sarbatori cit mai fericite si daca poti transmite-i si lui crin ca doar vin floriile.stima

  41. victor prietene! da’ e pasionala lumea, aici la tine, zau asa… 🙂
    in ceea ce-l priveste pe medelin… nu stiu ce sa zic. era o vreme cand spunea – pe bune – ca-i mandru ca e tigan si era al dracului de simpatic. nu-i vorba, si-acum e la fel de simpatic. da’ are un nu’s ce in discurs… o treaba pretentioasa. parca-i prea patruns de trendu’ asta cu “rromii”. filosofia lui in ceea ce-i priveste pe tigani era simpla odata. acum a devenit stufoasa. cu fatete si interpretari. si e pacat. obisnuiam sa-i confund pe tigani cu sleahta asta de atarnatori care se agata de maneca ta pe strada sau cu aia de-ti ciordesc banii in metrou. si omu’ m-a luminat. mi-a “aranjat” sa ma duc sa stau 2 zile intr-o satra. ca sa-i inteleg pe tigani. am fost si mi-am schimbat parerea. aia n-au nici o legatura cu cei de care te feresti prin centru. sunt altceva. sunt alta lume. si-am inteles si de ce le lua medelin apararea tiganilor. pentru el, ca si pentru mine acum, cele doua categorii erau distincte si n-aveau nici cea mai vaga tangenta – culturala, educationala, istorica. acum, aparandu-i pe toti, incercand sa mute centrul de greutate de pe “micii ciorditori rromi” – cum le spune el – pe marii mafioti ai neamului, nu face altceva decat sa-i bage in aceeasi oala. poate ar trebui sa se duca sa stea vreo 2 zile intr-o satra. nu stiu… parerea mea. si nu ma pricep.

  42. keeep going by jonnie walker….esti tare victore…pe bune…eu inca sunt mic…inca ma mai lovesc de intrebari de genul hi5, facebook si twitter…:) tu ce alegi??

  43. @victor
    scuze pt. offtopic dar atitudinea si discursul madamei lidia barbulescu de la iccj, pe antena 3 e absolut impardonabila si fara a-ti da sugestii, ar merita discutata.

  44. Melancolii de primăvară….Nu te urmăresc de mult dar mi-ai trezit curiozitatea într-una din emisiunile lui Mihai Gâdea acum nu ştiu câte luni şi m-ai intrigat.Nu spun că eşti deţinătorul adevărului absolut,dar te întrebi şi pui întrebări ceea ce mă stimulează să mă uit în jurul meu şi mai ales iei atitudine-asta-i un lucru rar,mai ales când mergi “împotriva curentului”.Te voi privi mai departe şi succes!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.