Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Povestea merge (inerţial) mai departe…

Povestea merge (inerţial) mai departe…

Mă pregătesc să plec spre ultima emisie Vorbe grele din cel de de-al doilea an de existenţă al Antenei 2. Am început de-un Paşte, cu Sorin Oprescu şi Crin Antonescu, veniţi pe cuvântul meu de onoare să deschidă unicul talk-show politic al unui post pe care nici nu-l prindeau pe cablu. Între timp, unul a ajuns primar general, iar celălalt şef de partid şi trage pentru Preşedinţia României. În rest, am consolidat nişte prietenii şi am cimentat nişte duşmănii. Pot conta şi pe unele, şi pe celelalte. Cercul, care a cuprins aproape toate figurile care contează-n piaţa politică (excepţiile notabile sunt Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu), se-nchide cu Mădălin Voicu, om care nu ştiu să nutrească vreo ambiţie dregătorească specială.

Courtesy la Turmentatu’

Am o senzaţie tâmpită. Deşi de regulă plec lejer către studio, deci n-ar fi o surpriză, azi am un miserupism feroce. Habar n-am de ce. Poate-s obosit, poate-s excedat, poate că m-am săturat să-mi văd familia doar în week-end (şi-n concediu), poate că nu mai suport să-mi văd invitaţii strecurându-se printre putori şi manelişti, poate că mi s-a acrit de veşnicul Jucător şi de intrigile sale, poate câte ceva din toate la un loc. În definitiv, din echipa care a pornit postul ăsta, doar eu şi Cristi Brancu avem doi ani plini în regim (aproape) zilnic. Şi se simte al dracului de tare.

Nu fac bilanţuri, nu mă pregătesc nici să mă las, nici să-mi pun laţul de gât. Mă gândesc, însă, în ce măsură merită. Să mă salute lumea pe stradă? Să fac dezbateri politice cu taximetriştii? Să iau un ban în plus? Pot fi nişte argumente valide. Pe celelalte prefer să nu le mai pun, zilele astea, în aceeaşi balanţă. Fiindcă mi-e teamă că se rupe axul. Aşa că, momentan, povestea merge mai departe…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

105 thoughts on “Povestea merge (inerţial) mai departe…

  1. Am aceasi senzazie in alt domeniu si totusi merg mai departe. Sau sunt nevoit sa merg mai departe?

  2. Ufff…!Am sperat ca voi mai tinerii,tu si Badea care va bate-ti pe fata,sa aveti forţa.M-am cam temut eu,ca 19ani + 11ani(pe vremea lui N.C.),am fost un om “incomod”.Cinstit?Astia 19ani m-au erodat.Aproape toti s-au tampit nene!
    Eu zic sa va intariti,ca vine din urma…EBAMBOO!

  3. @Mana: făcut completarea de rigoare. inginerul greseste doar o data 🙂

  4. N’as vrea sa gresesc, dar la “exceptii notabile din piata politica”, nu ati omis’o absolut impardonabil pe doamna Elena Udrea ?…

  5. @[D][S][N]: nu am omis-o, vorbeam de oameni care conteaza cu adevarat

  6. Sa recapitulam: “ultima din cel de-al doilea an”, deci am inteles bine ca veti continua cu prima din cel de-al treilea an, da?

  7. Mama ce ma supara astia de vorbesc de pensii.DIVERSIONISTI,sau manelisti pe tema asta!
    Da,sunt salari,pensii f.mari!Ok,daca le tunde,rezolva problema?Nu,Nu,Nu!
    Nu intra bani la buget,clar?In Canada,printre altele,tutunul,alcoolul sunt Monopol de Stat.De ce?Surse sigure,bani buni la buget!
    Desteptii nostri(schzoizi,in capul statului,ataca zona economica,Statul e cel mai pros administrator.Ei fiind in fruntea statului! )
    Au dat/privatizat,surse f.bune,constante,de unde le-ar fi obtitinut bani buni pt BUGET.
    Cautati si voi ce nu trebuiau sa lase din mana!+somerii in nr mare(masa critica este depasita),s.a.m.d.
    Poate vorbim face-a-face,poate….

  8. Astenia de primăvară e de vină 🙂 Ea amplifică lehamitea şi “miserupismul” care au, fireşte, şi cauze obiective pe care le ştim cu toţii.

    E bine că povestea merge mai departe.

  9. Imi permit sa zic eu. Poate ca merita:
    1. Pentru ca sunteti una dintre figurile marcante in care noi, cei care ne-am saturat sa fim luati de prosti de basescul betivan si clica lui de “:fripturisti”, ne punem speranta. Pentru ca am ajuns sa nu-mi mai pun problema sa vad un film, ci sa urmaresc emisiunile Antenelor, cele care “dor” atat de mult. Pentru ca imi pasa de viitorul copilului meu.
    2. Pentru ca astfel, ne ajutati sa mergem mai departe, cu certitudinea ca pe lumea asta mai exista si oameni normali, educati si instruiti.

    Am vorbit al naibii de serios, fara patima si-sper- spre disperarea jegurilor care si-au facut o meserie din a denigra OAMENII NORMALI
    (nu simpli).

    P.S. Cred ca m-am prins: domnul Cristoiu e “prea perfect” intr-o lume imperfecta.

  10. Elena Udrea conteaza doar pentru unii.Din pacate conteaza pentru cine nu trebuie.Nu ca daca s-ar schimba ar fi mai breaza.In fond,ea e de sute de ori mai bogata ca noi restul.

  11. victor, eu nici acum nu prind antena2 pe cablu. nu pot vedea emisiunea ta decat pe internet. cand cade netul sau nu am bani sa il platesc, nu pot vedea nimic.
    ai grija de tine….

  12. Suntem convinsi ca sunteti obosit si v-ati saturat de ei, de noi, de altii dar chiar depuneti armele?…tocmai cand incepeam sa sper ca poate nu o sa fiu nevoita sa plec din tara asta.

  13. Rapotu’ Dvs de activitate, este iată pus în faţa unor “critici”, care să vă poată “aprecia” după nişte criterii. Mă interesează mai puţin ceea ce aţi făcut în trecut! Câtă vreme o faceţi cu convingere şi pasiune, daţi-i bătaie. Aveţi susţinerea mea, deşi sunt convins, că nu de această susţinere aveţi nevoie; pentru că nu-i nici suficientă nici “avizată”.

  14. Va doresc o viata profesionala asa cum credeti dvs. ca trebuie sa fie si una personala asa cum isi doreste familia dvs. sa fie.
    Eu unul nu v-am simpatizat niciodata( ba dimpotriva :)). Chestie de gusturi si de afinitati. Deci faptul ca renuntati (sau luati doar o pauza) este pt mine o veste neutra.
    Stiu insa ca sunteti un om destul de inteligent incat sa va faceti o autoanaliza riguroasa. Sper doar ca veti si pune in practica acele concluzii legate de propria persoana. Va doresc sanatate dvs. si familiei, si ma voi bucura daca nu veti mai continua cu A3. ( o mica rautate de final de la care nu m-am putut abtine) 🙂

  15. Acelasi sentimente te “mana” pe tine care ne mana si pe noi de a vedea dincolo de varful pantofului .de a ne face auziti si sa aratam ca ne pasa chiar daca uneori iti vine sa lasi totul si sa nu-ti mai pese de ce se intmpla dincolo de usa casei,cei din anturajul meu imi spun ca prea comentez cu patos ca si asa nu rezolv nimic..dar ceva din mine nu ma lasa sa nu dau din gura.cam asa esti si tu Victore si multi alti.pe moment te inteleg ca ti-e lehamite(vezi de multe ori ca te lupti cu morile de vant).Prea multa lume pune “botul”la manipulare.prea multe lume din comoditate sau indolentza accepta ceea ce nu e de acceptat.si atunci ne mai miram ca indivizi cu tendintze dictatoriale ajung sa ne conduca.

  16. E o metoda sigura pt a-ti construi respectul pt tine insuti, care e nepretuit.
    Apoi, multi te vor considera arogant…

  17. @Victor Ciutacu “ma gandesc insa in ce masura merita”

    acum 2 zile cand ai pus post-ul despre moldoveni, nu am fost de acord cu tine. dar mi-am pus imediat problema din unghiul vazut de tine. si asta e doar un exemplu. nu sunt de acord cu tine la multe lucruri, dar mi se pare ca imi oferi obiectivitate. si in masura in care obiectivitatea trage dupa sine putina normalitate, asta inseamna foarte mult. nu ca ar merita sa stai pentru asta departe de sotia ta si de copil. asa ca vezi si tu cum reusesti sa le impaci pe toate, ca or mai fi putut asta si altii. si daca nu, poate vom fi invatat noi deja ceva din toata povestea asta.

  18. Foarte … ultimul post!
    La puncte-puncte, alegeţi dv. ceva de bine. Tuşant, de exemplu.
    O singură obiecţie: numele Cristian Brancu n-are ce şi n-are cum să caute ceva alături de numele “Victor Ciutacu”. Chiar dacă ambii prestează de doi ani.
    E ca Sulla cu Prefectura. Brancu, din punctul de vedere al celor care vă citesc, nu există.
    Încălcaţi principiile “genialităţii”: genialii n-au colegi decât, eventual, alţi geniali, la fel de geniali ca şi ei.
    Poate că Brancu e un tip ca lumea, drăguţ, face rating, trece sticla (trece sticla?!), face el ce face şi dă senzaţia că există. Dar ştim amândoi că nu, fiindcă e un banal periculos, la limită.

    Rămâneţi genial şi nu complicaţi lucrurile!

  19. Domnule Ciutacu, v-as ura LA MULTI ANI! in Antena 2, dar as fi nesincera. Dupa parerea mea, emisiunea Dvs. nu-si are locul in grila lor de programe, asta apropo de invitatii care fac slalom printre manelisti si pitzipoance. M-as bucura sa va vad cu propria emisiune pe Antena 3, de exemplu, dar deocamdata ma multumesc sa va ascult in calitate de invitat quasi-permanent al Sintezei zilei.
    Cat despre faptul ca va simtiti excedat si acrit de camarila lui Zeus, probabil nu va incalzeste cu nimic, dar la fel ca Dvs. simtim si noi, vreo cateva milioane de telespectatori/cititori, care incercam doar satisfactia ca exista unu’ cu sange in instalatie care sa spuna pe “sticla” ceea ce gandim si noi, dar nu ne putem face auziti de manelele vecinului de la 4…
    Multumesc pentru ceea ce ati facut pana acum si, (scuzati-mi egoismul crancen), dati-mi voie sa va mai vad pe ecran cel putin 10 ani de acum incolo.

  20. @ Victor : iti va trce, te uiti la fotografiile baiatului si sotiei, si iti raspunzi la “de ce” ,tragi aer in piept si mergi mai departe, incotro vei gasi tu ca e mai bine.
    Imi pare rau ca trebuie sa te dezamagesc, dar asa cum esti construit, orice ai face, tot doar in week-end si concedii iti vei vedea familia!
    Oricum, n-ai decit o directie, inainte.
    Felicitari pentru ce ai facut pina acum.

  21. Felicitari domnule “gretos” de cinstit si echidistant.
    Pacat ca momentul coincide pentru mine cu ceva ce nu ma pot abtine sa nu postez. Multumesc pentru intelegere. cine vrea sa ma bata sa urmareasca:

  22. Lasa Victor,tu sa fii sanatos ca restul vine de la sine.Noi te sustinem in continuare.Si eu ma intreb,in fiecare zi,intre 2 job-uri daca se merita,dar merg mai departe.
    P.S.La multi ani pentru 2 ani de A2! 🙂

  23. Buna seara d-le Ciutacu,

    Eu nu fac decat sa va citez:
    “Ştiu că-s arogant şi genial, dar îmi place să mi-o spună şi alţii. Oare o să mă iertaţi vreodată că-s cel mai bun? ”
    Va doresc numai bine,sanatate si succes in”povestea care merge(inertial) mai departe”!

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  24. Ciutacule,

    La multi ani si cat mai multe emisiuni. Intrebare conceptuala: Daca l-ai chema pe Jucator crezi ca s-ar prezenta la emisiune ? Aceeasi intrebare si vizavi de Motocicleanu.

    Multam,
    Fiara.

  25. Sa-ti dea D-zeu sanatate domnule Ciutacu dar daca n-o sa va mai vad la TV, va asigur ca n-o sa va simt lipsa. Dimpotriva, o sa ma bucur!
    Cu speranta ca in locul emisiunii “Vorbe Grele” apare o emisiune serioasa si obiectiva nu pot decat sa va urez succes! (in inginerie)

  26. Tot inainte!
    Iata ce sunt nerabdator sa aflu de la Vorbe Grele:

    Cateva intrebari, cu privire la fisele fiscale si statele de salarii ale urmaselor Basescu.

    Cu Ioana ne e clar. Apartamentul costa 1200000 fara TVA, ea n-avea nici 50000 Euro curati si 544000 euro din afaceri nascute din sirul de tranzactii dubioase cu originea-n mitei si spalarii de bani Casuneanu-Basescu.

    Cu Elena mai e insa de cercetat.
    Cat e salariul mediu net, norma intraga, la Luxten? (Se poate calcula din datele de bilant contabil!)
    A lucrat mereu jumatate de norma?
    Daca nu, ce salarui avea cand nu lucra jumatate de norma?
    Daca da, ce istoric de salariu a avut?
    Ce zic angajatii Luxten cu privire la programul, competenta si salariul Ebii?

    Din fisele fiscale, cat a castigat din modeling si din alte activitati?
    Cand si-a depus fisele fiscale?

    ANI ce zice?
    DNA-ul de ce nu se sesizeaza (sau nu e sesizat de un ziar, de exemplu) in cazul LUXTEN care avea afaceri cu Primaria lui Basescu&Videanu?

  27. Victor, nu te cunosc, dar eu te consider printre cei mai obiectivi jurnalisti. Si nu sunt singurul!
    Asa ca, pentru noi carcotasii, ramai si fi o pilda pentru cei tineri, ca tare sunt rataciti. Gandeste-te, ai si tu un copil. Sunt sigur ca vrei sa fii mandru de el , daca nu cumva deja esti.
    Nu-ti ramane decat sa fie si el mandru de tine.
    Eu te respect foarte mult!

  28. Ce are EBa si n-are Maria Petre?

    “Lucrurile nu stau cum mi-am dorit, am centralizat circa 72.000 de semnaturi si nu se mai poate face nimic. Mai sunt si acum oameni in strada care strang semnaturi, dar timpul a fost extraordinar de scurt. ” (Maria Petre)

    Raspuns: Spate de neam-prost.

  29. te rog frumos, din suflet…CIZELEAZA-TE! ai multe de spus, prost nu esti, urat nu esti dar cand deschizi gura nu pot sa te urmaresc (ca badea pe elena basescu). crede-ma ca schimb canalul cand esti tu invitat la sinteza zilei si nu pentru ca imi esti antipatic ci pentru ca ai un stil de a vorbi arogant (nejustificat-sunt oameni mult mai valorosi ca tine) si lipsit de orice farama de oratorie (calitate care ar trebui sa fie obligatorie la un om de televiziune). te rog frumos, ca simplu telespectator ma exprim, lucreaza un pic la prezenta ta pe camera si uita-te la inregistrari pentru ca e pacat de toate lucrurile bune pe care le spui daca lumea nu te poate urmari.

  30. @Maria: n-ati priceput nimic din text, deci n-aveati cum sa intelegeti ce se-ntampla-n emisiunea aia. luati-l de la capat si veti constata ca mai aveti de asteptat.
    @Fiara: Jucatorul are invitatie perpetua, doar de el depinde cand si daca vine; deocamdata, desi eu il astept, n-o face. Motociclistul sa sune daca vrea sa apara. nu mai e-n postura de a fi rugat.
    @Cristina: Antena 3 are propriile vedete, n-are nevoie de mine. sau are, dar costa si mai e si dificil personajul.
    @conu’ Mishu: daca asta-i site de 20.000, restul din piata sunt free.
    @renata: Brancu este un coleg onest si n-am motive a ma plange de el.
    @ion: nici nu renunt, nici nu iau o pauza, da’ speranta (dvs) moare ultima. rezulta clar din text, totu-i sa-l cititi si sa intelegeti romaneste.
    @Cristina Popa: arat eu a om care depune armele?

  31. La multi ani nea Ciutacule , sa ne traiesti si sa mai faci emisiuni multi ani de acum inainte.
    Respect maxim pentru oamenii verticali si cu cohoness.

  32. Nu am fost atent, ‘keep up za good work’. 😀
    (citisem altceva cand am postat primul comentariu)

  33. Ma bucur pentru tine ca tragi obloanele. Dupa ultimul tau post ala cu “moldovenii” cred ca era si timpul. De mult nu am vazut asa o sinceritate canceroasa ce face din noi o “tara mare” si un “popor mic”. Fericire cu familia si toate bune.

  34. La multi ani!Impreuna cu telespectatorii,dar mai mult cu familia.

    Omul se trage din primate,numai ca unii au ramas maimute!Posted in Uncategorized at 12:13 am by mariusmihai

    N-am mai scris de ceva timp si-as putea sa vorbesc despre o “iesire din forma”,asa ca urmatoarele subiecte pot fi lipsite de verva personala ,in ciuda gravitatii evenimentelor desfasurate intr-un timp foarte scurt:scandalul “penthouse-ului” de un milion al uneia din ficele “presedintelui ales”,arestarea “latifundiarului” ilfovean si revolta din Moldova.

    1.Ioana Basesco are explicatii la fel de patetice si puerile ca cele date de unchiul ei,si anume redusul Mircea Basesco,un om care a avut curajul sa vorbeasca,sa ameninte cu moartea chiar ,doar ca e frasu’ presedinte.Am doua mesaje pentru “clanu’ basesco”:sunteti o familie degenerata ;si daca avetii impresia ca miscati pe cineva atunci cand scoateti “bietii copii” in fata presei inversunate pe drept,libera ,nu aservita va inselati amarnic.In fond,stim despre apartamentul din cartierul rezidential Baneasa-Popoviciu pe care “fosta doamna proconsul,avocat,notar a uitat sa-l intabuleze.Deci,nu mai platim impozit la stat?!Incurajam falsul in declaratii,uzul de fals?!Juma’ sau un milion?!Hotarati-va!

    2.Jiji este un om de care natura ar putea sa se lipseasca fara prea mare efort,la fel ca de oricare dintre noi.Numai ca, cei care instrumenteaza cazul impotriva asa-zisului sechestrator sunt la fel de abili, pardon labili ca partea acuzata pentru ca niciunuia dintre noi,sau a celor lipsiti de “griji” nu ne este foarte greu sa observam derapajele,ineptiile din justitie.Intrebarile zurnalistice ar suna cam asa:De ce Jiji?De ce acum?Si…de ce asa?Daca Popoviciu a intrat la D.N.A ca la “24 hour motel”,insaemna ca Jiji a ajuns la azil?

    3.Furia,revolta,nemultumirea sunt firesti intr-o lume in care tinerii sunt aspiranti,devotati,evolutionisti dar oarecum constransi,interzisi,manipulati de comunisti.Pentru noi motive de ingrijorare n-ar trebui sa existe,poate doar vreun freamat patriotic sa produca acte de solidaritate …in rest nimic.Trebuie doar sa fim realisti,ca sa putem “digera” perioadele imediat urmatoare pline de cinism,mizerie,minciuna,militantism.Sacrificiile,de cele mai multe ori,au fost facute in zadar;dar,poate cine stie,urmasii lor vor avea de castigat!…ma rog.

    P.S:Mai usor cu amenintarile bai ferentaristule http://www.youtube.com/watch?v=E9eZpmqE_-c,ca nu pune nimeni batista pe pian,sau prosopu’ pe tambal,ai inteles?!

  35. P.P.S:Scuze,p.s-ul era pentru Marean,personajul mai slobod la gura ca Jiji dar cu “imunitate”.Mi-e sila de personajele “sus-puse”

  36. “Pot conta şi pe unele, şi pe celălalte.”
    Domn’ injinier, ie celelalte :-))
    Omu’ din greseli invata.

    In rest – numai de bine si la turatie maxima.
    Semnat:
    Un alt inginer

  37. Atata timp cat nu-ti ramane de ales doar resemnarea, cum zice vali sterian, traiesti.
    Cand vei zice ca ti-a ajuns si ca n-are rost, ca merge si asa, ai murit.

  38. Merita mestere, merita. Tine minte 2 reguli :
    It’s never over ’til the fat lady sings
    si
    Never quit.
    Bafta , tot inainte !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.