Esti aici:
Prima pagină > Blog > Colţu' lu' Boc cel mic > Pilotul automat dă câte doi mici şi-o bere

Pilotul automat dă câte doi mici şi-o bere

BREAKING NEWS: A venit Gâdea din concediu, în seara asta se reuneşte în plen trupa veseliei, la Realitatea se stinge iar lumina.

Am scris de nenumărate ori că guvernul rezultat din faimoasa împărţire pe din două a ţării de către o majoritate politică de peste 70% e cel mai impotent din istoria noastră postrevoluţionară. După week-end, vă mai dau câteva argumente:

1. Am ajuns să ne împrumutăm până şi de bani de salarii şi de pensii de la FMI. Asta înseamnă că suntem pe buza incapacităţii de plată. Investiţii nu mai există.

2. După ce ne-a îngenuncheat (atât prin modul în care ne-a făcut să cerşim banii, cât şi prin valoarea împrumutului), odată cu acceptul de a băga creditu-n consum, FMI preia oficial cârma. Practic, nu mai avem guvern, suntem pe pilot automat.

3. Majoritatea parlamentară a lu’ Peşte prăjit nu mai are puterea nici măcar să se prefacă a conduce prin ordonanţe de urgenţă. Aşa că-şi propune (declarativ, deocamdată) asumarea răspunderii guvernamentale pentru nişte legi pe care, pe baza aritmeticii parlamentare simple, le-ar putea adopta într-o săptămână.

4. Fiindcă Titanicul scufundător are musai nevoie de-un şef de orchestră care să ţină pasagerii ocupaţi până intră apa-n toate crăpăturile, interjecţia Boc anunţă ferm majorarea pensiilor. Micii şi berea vin de la catering, cu plata la 120 de zile.

Ceva mai pe larg, în JN

Comentarii

comentarii

Similar Posts

128 thoughts on “Pilotul automat dă câte doi mici şi-o bere

  1. @brankardierul: bre, daca mai bagi vreo doua k-uri, o sa-mi zornaie ochii-n cap precum ciresele la Casino Flamingo

  2. A mai fost un nene acu 20 de ani care dadea cate 100 de lei la salariu 🙂
    Parca il vad pe miculmareboc spunand in direct la Televiziunea libera Realitatea TV : Alo…alo..tovarasi psd-isti, tovarasi pnl-isti, stati linistiti la locurile voastre!

  3. Ciutacule,

    Vad ca la Antena celor 3 devine o moda ca, atunci cand esti plecat, sa lasi O.S. sa tina permanenta (Dana Grecu & Radu Tudor, Gadea). Tu n-ai gasit pe nimeni ca O.S. sau e impotriva principiilor Vorbelor Grele ?

    Fiara.

  4. Eu nu prea am incredere in cei de la FMI.Au si strainii interesele lor.Tot nu am inteles de ce am facut acordul cu ei.Raman la parerea ca ni s-a impus acest imprumut.Pe de alta parte,nici cu Basescu in calitate de premier nu imi convine. Cand l-am auzit pe Blaga ,despre care aveam o parere buna,ca il lauda pe Base si ca l-ar vrea premier,mi s-a facut sila.Basescu vorbeste de agricultura,si-a pus laudacii sa ii ridice osanale,deci situatia nu e asa roza pentru presedinte.Poate or prosti pe altii,dar pe mine declaratiile astea nu ma duc cu gandul decat la concluzia asta.Azi,pentru prima oara ,am cuvinte de lauda pentru Geoana.Mi-a placut reactia lui la intentiile de modificare ale legii electorale.

  5. @Fiara: A2 e-n antifonare toata luna august, deci n-aveam pe cine sa las loctiitor la comanda. in plus, dupa gusturile mele, doar Blonda s-ar califica la dregatoria asta. de cand am inceput Vorbe grele, religia nu mi-a permis sa fiu inlocuit decat o singura data (de Mircea).

  6. Blonda = Oana Dobre, nu ?

    Daca ziceai Miruna Munteanu (ca sa fie tot femeie) beam inca o vodca in sanatatea ta. Ai tras necastigator, dar asta e.

    Fiara.

  7. Miruna-i buna de invitat, n-am vazut-o prestand ca organizator al executiei

  8. Pensiile NU SE MARESC se INDEXEAZA. ori suntem prosti ori ne lasam mintiti de toti micutii care ne …..conduc

  9. Eu sunt foarte bucuros! Sper sa dea tara faliment, si noi toti o data cu ea, poate asa ne trezim la realitate, ca de 20 de ani dormim… Poate asta le trebuie romanilor ca sa vada realitatea, sa moara de foame…

  10. Domnul Mindruta,aflat saptamina trecuta la ultima lui editie din noapte,undeva in dreapta Tonomatului,a anuntat ca de luni revine tatucul Sintezei.
    Cine a fost pe faza,a fost…
    Trebuie sa inteleg ca e cod rosu’ ?
    Mai interesant ar fi un mic rezumat asupra vizitei de la comisie.

  11. offtopic – din septembrie A2 antifonat!! Cineva are grijă şi de noi, totuşi…
    Oare sunetiştii ştie de chestia asta?!

  12. Ne promitea cineva (acum câtva timp) câte 100… şi ştim ce-o păţit.
    Pentru un mic şi-o bere, mă duc personal să instalez neşte ţepe în faţă la Victoria. Nu m-aş da înapoi nici să-i îndrum cum se cuvine. Unul câte unul, să nu rateze ţeapa meritată… Ori nu asta era ideea?! 🙂

  13. Pacat. Mandruta presta emisiuni mult mai civilizate si interesante. Se poate critica la fel de bine si fara spume la gura sau racnete isterice.

  14. Din cand in cand apare cate un spalat pe creier si bolboroseste desprre “vistieria goala” cu care i-a lasat guvernul Tariceanu.
    Iar prostimea a ajuns sa creada ca la guvern exista o “vistierie” unde se depoziteaza bani.
    La asta contribuie si gastele de pe sticla care au lansat termenul si il tot rumega in continuare.
    Da….ce se mai aude cu armele furate la Ciorogarla si cu comisia Elena Udrea?

  15. mai toti cei care au condus Romania de cand exista FMI s-au ferit sa ajunga sa comande FMI-ul ce sa faca poporul asta,pe astia vad ca nu-i prea deranjeaza ca ne-au pus in genunchi in fata FMI-ul pentru multi ani de aici incolo. Sa blestem ? mi-ar veni sa trimit cateva blesteme de suflet dar nu le pun aici prefer sa le trimit direct la destinatari prin eter

  16. Victor Ciutacu, chiar si tu mergi pe principiul “multi vad, putini cunosc”? Te auzii acum, in emisiunea lui Gadea, cum ziceai despre legea achizitiilor publice, si crede-ma, nu ziceai de loc, dar de loc corect. Pacat ca lasi loc de indoiala…Putin studiu si putin respect pentru cei care asculta, caci, iata, unii mai si cunosc. In rest, acolo la minister trei sa fi fost cate ceva, pe ici pe colo, si anume prin partile esentiale, dar numai cine stie, castiga!

  17. Din pacate, ai mult prea multa dreptate. Sa ne ajute Dumnezeu, ca doar el mai poate face ceva, cu inconstientii astia 🙁

  18. Interjectia boc, asta m-a facut sa zambesc…
    cum am scris si pe blogul sintezei, boc, in direct la tvr1 a declarat, repetand chiar, ca exista situatii in care un km de autostrada costa x ron, iar in alte locuri din tara, de cincizeci de ori mai mult… m-a oripilat! chiar e posibil? daca a stiut, de ce nu a luat masuri? sau le ia acum, cand toti si-au umplut buzunarele? suntem intr-o mare de rahat si ne scufundam… ori astia cu barcile nici gand sa ne ajute…

  19. Victore,luminile de pe Titanic au stralucit mult dupa ce nava s-a scufundat.Comandantul navei dormea(sau facea altceva decit trebuia) nava era condusa de primul ofiter care avea experienta mai multa la facut cartofi prajiti.Oaaau…gasiti ceva similar cu realitate noastra.

    P.S. Noapte buna , Realitatea TV.

  20. Victore,no hard feelings!Prima emisiune dupa vacanta lui Gadea a fost jalnica.O ciorba reincalzita,aceleasi ingrediente,aceleasi arome.Plictis evident in platou.Ciuvica.Nuti urcand pe cal.Mult Base.Mult Boc.Idei putine,dar fixe.
    Si-apoi,Dumnezeule!,2 ore jumatate in platou?Pai asta-i talk show sau reality show?

  21. Ciutacule,

    Nu putea si Stan Leptop sa vina cu ceva mai original ? I-ati luat la rand pe toti si omul a venit cu dictionarul de acasa, penibil. Dar ma rog, nu e treaba mea. Alta era intrebarea.

    Cat e in geanta aia care circula prin targ ?

    Fiara.

  22. 1 bulion de iepuroi sau de lei grei (ca la gutza) ? Il banuiesti pe Pieleanu ca s-a intalnit cu valiza? Si chiar asa…nu e prea rotunda suma ? Ar suna mai plauzibil “oricat e nevoie”.

    Cat despre FMI, eu zic ca esti in (t)eroare. Chiar Zeus conduce Romania. Ii doare in spate pe aia de la FMI ce facem noi cu banii nostri. Doar nu crezi ca Imperiastul ala gras face agenda. Eu mai degraba zic ca faptul ca ne-au pasuit e un semn ca Zeus are suportul Licuriciului ca sa mai iasa o tura si baietii pun si ei umarul la asta. Sau asta e tot o fantezie din imaginatia mea bolnava ?

    Fiara.

  23. @Fiara: iepuroi, tati, iar suspiciunile mi le pastrez pentru mine. la aia cu FMI, am ceva dubii, da’ nu contest ferm ipoteza ta.

  24. Ciutacule,

    Stii cine mai e in client le evaluarea alora de la FMI de au ajuns pe frontpage la http://www.imf.org ? Ate tari selecte, cu care ne mandrim. Stiai ca si Gambia, Rwanda, Mozambic si Pakistan isi iau transele ? Deci, nu mergem on Congo. Ai incarcat GPS – ul ? Te iau maine de la Romexpo? 🙂 Stii ca sunt un domn si te las pe tine sa alegi destinatia dintre alea de mai sus :).

    Fiara calatoare.

  25. Trist este ca ei nu au nici o apasare…si noi vom da imprumutul inapoi nu ei !!! Sa vezi atunci belea..iar se va stinge lumina si se va rationaliza painea …ce repede vor reveni vremurile pe care le credeam imposibil de retrait …si stii care e treaba : cu astfel de vremuri suntem chiar obisnuiti …haz de necaz !!!!Pe acest principiu inseamna ca vom iesi si din treaba asta… dar cu ce pret???

  26. Baietii de la realitatea n-au stins lumina, o parte din banii din geanta aia au ajuns acolo, cu siguranta, asa ca o sa mai auzim ce au mai spus pe acolo beznauzii lu’ zeus si ai lu’ nutzi. din pacate economia din romania e condusa de la televizor, de catre niste fosti latrai de partid si de stat, care au numai rahat in cap. iar cand aud de analisti pe probleme financiare, zau ca nu ma gandesc la neste curve masculine, care si-o trag la buci in draci.

  27. Cum exista o isterie crescanda pe toate planurile, cea a sondajelor a luat-o la galop!Romanii degeaba au asteptat, pana acum, ca sansele lui Basescu, de a se cocota din nou pe tron, sa scada vertiginos, in consecinta prezicerile lui D-l Ciutacu se vor adeveri:”vom avea iar ghinion in istorie, si ca rivalii si-au dorit mai mult victorie”.
    Dar poate, nu va fi asa! Sa nu lasam ca speranta noastra intr-o schimbare in mai bine, sa ne fie luata!
    Off topic: M-a amuzat teribil un comentariu al Dvs.:”daca mai bagi vreo doua k-uri o sa-mi zornaie ochii in cap precum ciresele la Casino Flamingo”.Excelent!

  28. colapsul tarii (adica al nostru, cei umili, oameni de rand) este iminent, dar sper sa ii loveasca ca un ciocan in dinti pe cei care au votat, au “cauzat” acest guvern si au asteptat sa se adevereasca promisiunile lor. Nu pot decat sa “copiez” atitudinea lui Al Bundy si sa accept constient, cu un zambet sarcastic ca suntem TERMINATI!…

    p.s: toata stima din partea mea domnule Ciutacu.

  29. “la Realitatea se stinge iar lumina”,ai cacat batu cu Vantu,iar n-o sa-ti mai raspunda la telefoane:-))

  30. Eu voi posta un comentariu pentru Basescu.Aseara m-am chinuit sa-mi deblochez apelurile internationale de pe ambele telefoane.Nu am reusit pentru ca nu stiu parola.Nu mi-am parolat singura telefoanele,asta-i sigur.Aseara am avut si o conversatie ciudata cu tatal meu:-a murit Base?,ma intreaba in gluma,la care-i raspund:-ai vazut drac sa moara?,raspunsul lui venind prompt:-am sa te parasc lui Base ca l-ai facut drac.Nu stiu cu ce-l au la mana pe tatal meu,il suspectez ca mi-a blocat apelurile internationale,cu sfaturi pretioase din alta parte.E chiar atat de disperata situatia Base?Acum eu o sa stau sa judec la rece sa vad ce s-a intamplat intre timp pe plan international si ce fel de decizii am luat pe timpul guvernarii Tariceanu 2 ,pe plan extern.Am ajuns la concluzia ca am anticipat foarte bine miscarile lui Putin,in zona.Am anticipat venirea lui in Bucuresti,conflictele ulterioare.La un moment dat,un anume Sarkozy se chinuia sa medieze conflictul ruso-georgian.A reusit in oarecare masura.Dupa un timp,apar ,culmea ,in viata mea niste francezi.Le-am spus doar ca sunt implicata in politica ,ca parerea mea conteaza si atat.Au incercat sa afle mai mult dar nu au reusit.Mi-au respectat decizia.Si m-au incurajat sa intru in politica oficial.Ma gandesc ca fraiera ca puteau sa nu ma creada,sa ia la misto tot ce zic eu.Dar nu a fost asa.Base,ei m-au gasit ,nu i-am cautat eu.Banuiesc ca Sarkozy e preocupat de miscarile lui Putin in zona,de securitatea UE.Dar tu ,Base,esti preocupat de un alt mandat,cand nici macar pe asta nu ti l-ai onorat cu demnitate.Te-au obligat sa faci un imprumut de la FMI,ce nu au reusit cu Tariceanu,au reusit cu tine.Mi-e greata de atentia pe care mi-o acorzi.

  31. Saracul, Boc, mie mi-e mila de el, a cazut exact ca o marioneta pe scena politicii romanesti si e cu atat mai comic, cu cat se straduieste sa fie mai serios! 🙂

  32. Am vazut emisiunea de aseara si nu mi-a placut deloc prestatia domnului profesor Stan! Cu tot respectul pentru dansul, stiu ca este un tip inteligent, dar uneori iese cu mult din tematica si atmosfera emisiunilor. A facut niste glume copilaresti, pentru handicapati! S-a vrut sa fie o emisiune interesanta si serioasa si in mare parte asa a fost, cu exceptia “interventiilor” intelectualului Valentin Stan.
    Nu prea inteleg de ce face asemenea glume, rasuflate uneori, mai ales cand temele sunt extrem de serioase.

  33. Ciutacule,

    Mi se pare mie sau magarii nu publica textul complet al inelegerii cu FMI ? Dau in ciuda refresh-uri la imf.org si nimic. Nici la noi nu gasesc textul. Stii tu unde se ascunde (daca tot stii si de geanta aia) ?

    Fiara.

  34. Va salut fratilor, e groasa rau la fundul nostru, coliva nationla e vartoasa, bomboanele sunt pe ea, dar noroc ca s-a facut graul de arpacas, cat bani de lumanari, il anunt pe domnul boc, ca nu avem, dar cu putina rabdare o sa gasim undeva pe la sfarsitul lui Noiembrie. Despre cosciug, vom gasi cateva scanduri putrezite de pe la puntile navelor ce candva constituiau flota.
    Am vazut si eu aseara “sinteza zilei”, e bine, dar e loc si de mai bine. V-as da o idee, invitati oamenii cu care discutati pe blogurile antenelor in emisiune ca sa dati si dimensiunea paturilor sociale criticilor ce le faceti asupra guvernului si politicienilor actuali.
    Intr-un fel s-au altul trebuie sa ne ascutim armele, guvern nu mai avem, asa ca putem “sa le scoatem linistiti ochii”.

  35. Buna ziua Victor,iar guvernanti maresc pensiile inaintea alegerilor prezidentiale,pentru ca amaritii sa creada ca asta se datoreaza lui Base sau “Prostanucului”.Acelasi cintec in alta interpretare,s-ar putea sa urmeze reducerea pretului la energie electrica,sau te miri ce alt ceva le mai trazneste prin creieri.Am ajuns sa traim intr-o tara guvernata declarativ prin televiziuni.Se arunca pe piata tot felul de subiecte,ca presa sa fie ocupata,iar ei in acest timp isi fac afacerile cheltuind banii Fondului,si indatorindu-ne pe generatii intregi.Te rog gindeste-te la subiectul acesta:tara luata la zero datorii in 1990,astazi datoria externa(cit este exact nu cunosc)adauga banii primiti din privatizararile bune rele cum au fost si-ti va rezulta exact ce s-a cheltuit cu tara asta.N-ar trebui oare intrebati toti guvernanti de dupa 1990 unde s-au dus toate aceste sume uriase,pentru ca autostrazi nu avem,scoli nu avem,spitale nu avem,turism nu avem,performante in sport nu avem.Numai proprietatile,masinile si alte averi ale lor nu justifica suma imensa.Hai sa facem o dezbatere serioasa pe aceasta tema si sa vedem ce justificari ni se aduc.Oare nu avem acest drept?Te rog gindeste-te la subiectul acesta si daca consideri ca este interesant abordeza-l.Cu consideratie

  36. Cred ca o sa plec in America si am sa ma intorc peste 2 ani…e JALE aici la noi…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.