Esti aici:
Prima pagină > Blog > Colţu' lu' Boc cel mic > Ospătarul lasă masa în timpul şpriţului

Ospătarul lasă masa în timpul şpriţului

UPDATE 5: Nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu demonstrează – de data asta, cu acte – că serviciile secrete conduc România prin Traian Băsescu. Ne alăturăm astfel galeriei selecte a unor ţări ca Egipt şi Siria şi aşteptăm cu încredere lunetiştii de pe clădiri. Deci d-aia erau aşa preocupaţi şi făceau agitaţie în online zilele astea acoperiţii.

UPDATE 4: Cristi Diaconescu, un tip care până la un moment dat părea prizabil, nu conteneşte a mă uimi cu ridicolul în care se scaldă. După ce a mai apucat două săptămâni de mandat şi-n acest guvern, l-a scos încruntatul ăla cu frunte îngustă să se facă el de râs în faţa ziariştilor. În definitiv, unde merge mia, merge şi suta.

UPDATE 3: Când eşti vulnerabil, îţi trăieşti amar destinul de prezervativ

UPDATE 2: Când îţi trimiţi amanta prin republică să colecteze contracte de sute de milioane de euro de la stat şi-l faci pe bărbatu-său adjunct la Fisc, se cheamă că ai (cel puţin) o vulnerabilitate. Speculabilă când te agăţi ca nărodul de funcţie.

UPDATE 1: Malefic cum e, Băsescu nu l-a lăsat pe ăl mic nici măcar interminar până la succesiune (fiindcă-l avea la îndemână pe mereu disponibilul Predoiu) şi a încercat deja să spargă USL, invitând formaţiunile componente separat la Cotroceni. Pentru consolidarea grotescului, unde vârf de grâmadă e autopropusul Blănculescu, sper să-l propună şef al Executivului ori pe Geoană, ori pe unul dintre şefii serviciilor secrete, să ne apropiem ideatic de Egipt, dacă destinaţie turistică n-o să fim niciodată.

Cel mai sinistru premier din istoria postrevoluţionară a României, marioneta ţinută de păpuşarul-şef în fruntea celui mai prost Cabinet, demisionează aşa cum şi-a şi gestionat mandatul, în direct la televizor. Şi abia acum – după ce au plecat stăpânii de la FMI, cu lumea-n stradă şi ţara sub nămeţi – începe adevăratul carnaval…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

181 thoughts on “Ospătarul lasă masa în timpul şpriţului

  1. Astia sunt disperati.Sa pui sef al unui serviciu la sefia guvernului e ca si cum ai turna gaz pe foc.Pdl-ul care va fi baza guvernului va plati oalele sparte,pentru ca unul ca Maior sau Ungureanu sunt non figuri la sefia guvernului.Deci tot pdl-ul va plati pentru proasta guvernare.

  2. o demisie in folosul lui basescu, nicidecum a altcuiva. incearca sa mai dreaga busuiocul, sper insa sa nu-i reuseasca strategia asta penibila. oricum tot un boc ii va lua locul lui boc, ca doar nu crezi ca tiranul risca ceva. bine ar fi sa ma insel , totusi.

  3. Buna Victor,
    mii de felicitari pentu modul pofesionist in care iti faci treaba!
    Sunt cadru militar,te rog nu-mi dezvalui datele.Cf.OG 98/2011 avem dreptul sa aderam si noi la un fond de pensii privat din cei 10,5%. Nu ni se permite,iar banii nostri merg la buget, nici nu figuram la o casa de pensii pt a se vira %-ul catre fondul pt care am optat.
    Cei cu atributii, obedientii dau raspunsuri incredibil de bizare. “Ca ministerul va dispune pt toti”. Ca nu avem dreptul” Cert este ca banii pt pensia noastra merg in sacul lui Basescu,inca o sursa.
    Te rog in numele militarilor, care nici nu stiu ce li se intampla, aceasta noua frauda trebuie sa iasa la iveala.
    Ni se motiveaza ca avem identitate sub acoperire si alte prostii. Ni se ia dreptul la pensie
    Te rog Victor

  4. Buna ziua,

    Am urmarit ultima parte a emisiunii S. Stoicescu la care ati participat. Am ramas surprins ca nimeni din platou nu i-a atras atentia Dl Frunda privitor la Basescu: a spus repetat: ” Dl. Presedinte al Republicii…”. Este INEXACT!!!. T. Basescu este Presedintele Romaniei, NU a Republicii. Conform Constitutiei Romania are forma de guvernamant republica si denumirea este: Romania. Deci presedintele acestei tari- oricare a fost el sau va fi- este presedinte al Romaniei. De altfel maghiarilor – se pare- ca li se sterpezesc dintii cand rostesc roman, romanesc sau Romania.

    Cu deosebita stima,

    Constantin V.

  5. Victor,asta e ultimul mesaj:parerea mea despre numirea lui Ungureanu la sefia guvernului de catre Base.Ungureanu e pedepsit ,sunt curioasa cine va fi noul sef sie.Politica externa a Romaniei a fost dezastru,pentru ca un rol important il are si sie.Ma doare in cot daca intru in conflict cu rudele pe tema de politica externa.Sper ca macar asta sa faca ceva cu politica externa a Romaniei.Acum sper sa nu militarizeze guvernul.

  6. A pus UTC-istul, Pionierul de care radeau ascistii că declarase rituos că nu se va mai spala pe maini dupa ce daduse mana cu Ceausescu la vizita in Iasi!

    Și cica a avut mereu convingeri de dreapta. Il cred: ciocoismul și nomenclaturismul l-au atras irezistibil. Este pe blat la banii de frunzulita ai lui Udrea langa care si-a plasat-o pe madam Vintan … sulfa lui de la externe.

  7. “Aş vrea să fac următoarea precizare. Încă din luna decembrie am avut o discuţie premierul Emil Boc cu privire la depunerea mandatului. Decizia a fost amânată din motive de interes naţional” – adica nu voi m-ati facut sa-l schimb , ca eu deja aveam de gand …
    Ha , ha , ha … ! Infatuat frustrat penibil si gretos !!! Bleah! 😡

  8. Ma irita ideea cu solutia de ultim moment – MRU a fost nominalizat in ideea ca are relatiile necesare externe pentru a prevenii reactiile la ceea ce urmeaza regimul sa faca si pentru a stabiliza putin situatia dupa vizitele facute de liderii USL la PE. Pe plan intern ca orice sef de serviciu acest om va aplica o tactica simpla dar functionala – teoretic – vor fi date anumite concesii punctuale financiare si sociale populatiei iar intre timp miscarea de proteste va fi destructurata profesionist. Cu un amendament – din aceasta logica perfecta se poate iesi foarte abrupt daca anumite persoane reactioneaza vehement si determinat la metodele ce urmeaza a fi utilizate pentru calmarea situatiei …

  9. pentru o gramada de oameni acest lucru (update5) era cunoscut. acum s-a dat pe fata.

    @Nostradamus – mi s-a facut greata cand a bagat`o pe-aia cu “interes national”.

  10. @laura
    De ce sau cu ce va deranjeaza ceea ce am scris?!!Nu va obliga NIMENI sa cititi!

    Daca d-l Victor Ciutacu nu agreeaza ceea ce scriu,nu publica!!!Eu nu am fost niciodata cu “stima si pupatul”!Am respectat OAMENII ADEVARATI,atat.Ati”consultat toata lumea de atata amar de vreme”?!Daca da,inseamna ca sunt o persoana interesanta si va deranjeaza asta,ca probabil,va simtiti inferioara.

    Va deranjeaza,nu intelegeti sau intelegeti gresit ceea ce scriu.

    IoanaP

  11. in urma deciziei prezidentiale, palatul victoria devine edificiul nebuniei absolute… sa auzim de bine.

  12. @all:conform parerilor,am inteles ca nu sunt un om normal..
    N-am sa mai scriu si va doresc tuturor numai bine si o stare de normalitate.

    Cu respect pentru toti,
    Ioanap

  13. Ne-am tras regim Saddam Hussein,Oprea face generali peste noapte din supusi,serviciile vor conduce guvernul. Bineinteles ca zapada va fi luata de pe drumurile nationale,,sub acoperire,, si banii taiati ii veti primi tot,,sub acoperire,,. Sa zicem merci ca nu ,,suntem trosniti de lunetisti de pe acoperis ca in Siria,, si ca avem ,,democratie,,cu securisti a la Saddam.

  14. Interesant de vazut cum va pierde puterea alegerile, cand seful SIE e numit de actuala putere in functia de prim-ministru?!? Cum suna asta?! :)) Doamne, noi ajungem mai rau decat Siria si Egipt!

  15. @IoanaP: doamna, cu respectul cuvenit acordat unei persoane
    ce n-o cunosc deloc: aici nu e vorba de afectivitate,
    cit de expunerea unor opinii, iar in cazul in care este
    nevoie, se folosesc argumente in apararea/punerea la indoiala
    a celor spuse (indiferent de emitent).
    Eu zic sa reevaluati si sa nu va suparati pe noi toti doar
    pentru ca (unii) am fost de acord cu Laura. Multumesc.

  16. da si ?

    a iesit Boc is in intrat alt stolo-boc, limbincuristul expert in nimic (adica istoricul sef de la spionaj).

    Oameni buni nu vedetzi ca nu conteaza.

    Daca e sa conteze daca e ca noi sa contam in viatza noastra, noi trebuie sa iesim din cadrul dement al discutziei impus de ei si trebuei sa preluam controlul agendei discutziilor noastre.

    Iar agenda noastra are un singur punct pe ea : cum sa facem sa fie bine.

    Si in nici-unul din raspunsurile posibiel Basescu nu mai ocupa vre-un loc deci despre ce vorbim ?

    Si-a schimbat Basescu masina de spalat rufe in public, ei si ce?

    Daca ma intrebatzi pe mine ce ar trebui discuta azi in toiul nebuniei despre viscol si Boc raspunsul meu e univoc cum sa facem sa fie bine ?
    ortodox sau heterodox

    heterodx de ce aroma ?
    ateist etatist – FDR sau China de azi
    religios – religios pe model shari’ah Aamanah
    natzionalist – Hitler/ Mussolini (early years)

  17. “Agenturili” sunt acum democratice,daca in ’89 ii dadeam jos,acum s-au cocotat iara in prim plan.Rugamintea mea acum,lui Doamne Doamne,este sa-i vad desconspirati,care pe unde activeaza!!.Bruxelles-ul stie ca un stat european de-al lor,are ca premier un sef de servicii secrete,cu cumul de functii?!Poate experienta asta sa le-o dam si lor,asta ca sa stie ca pamantul e rotund!Marinaru’,fidelul securist,iar a mintit poporul cu televizoru’,alegerile anticipate sunt perfect constitutionale,se pot face bine mersi.II zburau ochii lui ungureanu,ca elicele elicopterelor,tic tac,defect profesional.

  18. Tocmai ne-a fost confiscat dreptul de a ni se numara votul. A mai ramas sa ne confiste si dreptul de a protesta in orice fel.
    Reinstauram gaura cheii, vorbitul in soapta, dreptul la frica si “votul corespunzator obligatoriu”. Astfel maro imparat isi va putea dezvalui relaxat mai vechea prietenie cu putin pe care a imbracat-o in haine de mare conflict national si ideologic. E de rau bre!( raman la parerea mea ca boc va fi “ales” presedinte )

  19. Mi-a placut analiza lui Adrian Ursu si , bineinteles , al d-lui Bogdan Teodorescu , de la Sinteza Zilei ; imi par f. corecte si probabile!

  20. Daca-mi permiti, pentru cei indusi in eroare de imaginea de “soarece de biblioteca” a noului premier, o foarte interesanta trecere in revista a unor momente din cariera acestuia:

  21. @Adi:
    Multumesc pt. link ! 😉 Erau detalii care nu le cunosteam .
    Acum mi-e F.CLAR de ce a fost atata timp seful SIE un angajat credincios presedintelui (chiar mai credincios decat sefului sau de partid de la acea vreme – C.P.Tariceanu) , iar acum un prim-ministru saritor si credincios:
    “Nu in ultimul rand, Ungureanu nu este indicat din punct de vedere al protectiei informative a secretelor de stat, pentru simplul motiv ca este SANTAJABIL […]” 👿

  22. Se ne mai scandalizam noi la declaratiile lui Gitenstein, cand ele erau de fapt mesajul de sustinere al Americii. Da, chiar daca nu ne prea mira, totusi cat de macabru este scenariul in care jucam, si asta din cauza unui gunoi vandut ca Basescu, si a lipsei de verticalitate a neamului asta.

  23. nu exista decit doar o singura solutie: continuarea si radicalizarea societatii civile si ‘focusarea’ pe un singur individ abject,nu degeaba l-au numit aia de la Frakfurter rundschau, PUTINESCU.ce rusine imensa, dupa 22 de ani avem in fruntea tzarii un sef de servicii secrete????????????????????

  24. De ce SIE si nu un economist?
    Simplu, vin alegerile si trebuiesc bani de campanie. Cine cunoaste cel mai bine conturile marilor jefuitori de tara, aflate peste hotare?
    Eu nu si ca sa poata fi aduse spre cumparare de voturi, cel mai bun si mai cunoscator cine oare poate fi? Ce sa faca un economist in fruntea guvernului, de unde sa mai adune el lovele? Dar un Ungureanu este ce ESTE.
    Mai misca cineva in front? Noi da, dar gasca lui domn Profesor sta smirna si vor raporta cu ce vor veni la inalta poarta spre cumparare de voturi.

  25. Oricum, eu maine merg din nou in piata sa strig pana-mi ies plamanii. Ca astazi in timp ce dadeam un scurt interviu, am gasit o noua lozinca: NU NE-AJUNGE SOBOLANUL,VREM SA PLECE CAPITANUL!si oamenii au scandat-o cu placere. O sa iau lucrurile nu chiar in asa tragic, deoarece totusi, nu suntem o tara araba, departe de nemtii cu care americanii au dat mana pe Romania, si cred ca nu-si va prmite Germania sa-si manjeasca prea tare mainile cu sange romanesc. Si daca nu reusesc sa schimb nimic, este infinit mai bine in piata la -9 grade decat acasa la caldura!

  26. Ce ma intriga insa parca cel mai tare in ziua asta agitata, a fost graba lui Basescu de a le spulbera romanilor orice urma de bucurie sau speranta!

  27. bine ca a plecat ca nu il mai suportam, oricum era fortat sa isi dea demisia deoarece presiunea era prea mare si la cat este de mic nu facea fata 100%. mai avem un singur scop si cred ca se va indeplini foarte curand acela fiind demisia dictachiorului.

  28. Boc a plecat, doamnele au rămas. Traiască matriarhatul politic!

    Aşadar: Anca Boagiu, Sulfina Barbu şi Elena Udrea.

    Cu o aşa baterie feminină poţi controla orice prim, fie el chiar şi ministru.

  29. @ ソリン
    pentru modul in care intelegi sa-i respecti pe altii, meriti….

    respectul meu,
    cetateanul gogu

  30. @ Laura
    @ Bubulea
    @ Sorin (patrate,yvy)
    Va admir pe toti trei! Eu nu am avut curajul sa o spun, desi mi se parea cam exagerata.

    @ Vlad
    Imi pare bine ca ti-a placut comentariul meu. Am ras cu pofta cand ti-am citit raspunsul, desi, in acel moment eram intr-o stare care numai de veselie nu se putea spune ca este. M-ai inseninat! Ma bucura si faptul ca ai inteles gluma din raspunsul meu.

  31. Intre timp in Romania avem cod portocaliu. Dar acesta este clar politic, pentru ca, surpriza, de cand INMH a instituit aceasta avertizare de vreme rea, culmea, NU MAI NINGE. Nu ti se pare dubios??? Ma mir ca nu a observat nimeni acest lucru, dar e strigator la cer. Nu-mi dau seama exact la ce le-a folosit aceasta strategie, dar e clar ca nu vremea a fost motivul.

  32. Demisia lui Boc eu o vad ca si praf in ochi sau ca si suta de lei in plus ,iar numirea sefului serviciilor secrete in functia de prim-ministru nu e deloc de bun augur.
    M-a facut sa vomit impertinenta de a mai aparea la tv a “madamei” Udrea. De cea a lui Boc ce sa mai spun …
    Cristian Diaconescu mi-a placut . Candva ! Acum parca i-a luat D-zeu mintile … Sau astea au fost dintotdeauna si nu m-am prins eu ?! Bun actor,in cazul asta !

    Una peste alta,ziua de azi este totusi memorabila . Boc a facut -in sfarsit! -poc .
    Datorita noua,celor care am iesit in strada .
    Bravo noua !

  33. @IoanaP:

    De acord cu dvs. in ce priveste apartenenta la ‘normalitatea’ majoritatii.
    Indraznesc totusi sa va sugerez, dupa ce am ajuns la anumite concluzii din propriile experiente, sa ramaneti consecventa indiferent de circumstante. Majoritatea normalitatii, sau normalitatea majoritatii (indiferent cum doriti sa-i spuneti) tinde in general sa adopte comportamentul de hoarda de zombie. In acel moment orice pas gresit (mai cu seama facut in lateral sau in spate) tradeaza slabiciune asa ca e indicat sa continuati ceea ce faceti, pe acelasi drum, in aceeasi directie, cu aceeasi viteza, in speranta ca veti ramane neobservata, sau ca nimeni din gloatã nu recurge la primul marait, pentru ca apoi sa fie dezlantuit atacul hoardei.
    Revenind la ‘problema’ dvs. actuala, nu cred ca ati ales solutia corecta in ceea ce va priveste. Pare corecta doar din punctul de vedere al celor care, parivindu-va ca pe o nuca-n perete, si-au simtit ostoita nevoia de eliminare a celor atipici.
    Mie unul imi face placere stilul dvs. de scris si semnatura inconfundabila, nu neaparat pentru continutul literar deosebit, ci pentru existenta diversitatii. Dupa cum am mai spus si in alte imprejurari, nu diversitatea si competitia ne fac rau, ci aparitia unanimitatii. La fel de deosebit mi se pare si stilul de scris al lui Nostradamus care scrie jumatate din cuvinte cu Caps Lock simtind nevoia de a intari cele spuse. Este ceea ce simte el necesar si respect atitudinea, nu neaparat si continutul. Un stil aparte de a scrie are uneori si ソリン, care comenteaza avand un format al textului gen poezie sau proza, impartind tot in paragrafe si structurand tabelele diferit fata de restul comentatorilor. Si exemplele pot continua. Ca si in societate, si aici in spatiul virtual, sunt persoane care intr-adevar sunt diferite si sunt si persoane care doar incearca sa fie diferite. Dvs. nu mi-ati creat impresia ca depuneti eforturi avand ca scop iesitul din comun.
    Faptul ca sunteti diferita si comentati in consecinta nu va face vinovata de ceva anume, ci doar de lipsa de apartenenta la majoritate. Numai ca, din cate am observat, gazda noastra nu a avut de-a lungul timpului nici un dinte impotriva dvs. sau a stilului de scris pe care-l aveti, la fel cum nu cred ca are ceva impotriva oricarui comentator care nu se incadreaza intr-o anume tipologie a scrisului. Ca atare, nu cred ca solutia de a renunta la a comenta este cea corecta, doar pentru ca un numar oarecare de vizitatori ai blogului nu va impartasesc felul de exprimare si nu suporta existenta diversitatii in arealul lor de raspandire, fie el si virtual.

  34. Nu-ti dai seama ce avantaj enorm am avea cu Ungureanu ca Prim-ministru – ar fi direct conectat cu poporul prin intermediul ofiterilor acoperiti sau nu, ca si-asa a devenit SIE mai mult de informatii interne decat externe ..

  35. Chiar asa : cand oe sa inceapa LUNETISTII ???…
    Stia ambasadorul ala ceva !!!…
    Pulica asta , fiu de securist si pui de UTC-ist n-ar avea nici o treaba sa traga in oameni !!!
    Se vede pe fata lui ce fel de om e !!!

    Apropo : imi olace cum ii deschid FEMEILE us la masina : e tare securistu ‘…

  36. Scuze, am constatat si ue ulterior , dar la greata de aseara, ma mir ca am mai putut scrie si asa…fragmentat!Astept zile mai bune, cand o sa le scriu dintr-o suflare .:)

  37. Dupa afirmatiile lui BOC, la TVR-unde alt undeva- Romania a fost in razboi.Cred ca are dreptate ca PDLul a dus un razboi impotriva unui popor! Pe cand condamnat pentru crime de razboi?

  38. Victore,
    nu stiu cat de off-topic sunt… oricum sper ca udrea sa nu mai aiba loc in noul guvern…
    Oare nu ar trebui sa i se mai verifice inca o data diploma de bac a lui udrea inainte sa ii mai puna cineva la dispozitie jumate din buget? Asa, pentru linistea noastra. 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.