Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Nici un tiran nu-i veşnic ca vântul

Nici un tiran nu-i veşnic ca vântul

Poporul suveran poate să răsufle mulţumit. Mogulul eolian a fost umflat. Dar nu pentru devalizarea FNI, cum îşi închipuie naivii care râgâie a mici şi satisfacţie în fotoliile matlasate, fiindcă aprigele autorităţi ale statului n-au fost în stare să-l găsească acolo vinovat pe bază de semnături. Sorin Ovidiu Vântu, un tip mult prea deştept ca să-şi lase urmele ca limaxul prin hârtii care ar putea încăpea pe mâinile procurorilor, e arătat la tv, în direct, în faţa Parchetului, suindu-se olog în maşină, pentru complicitate financiară şi penală cu fugarul Nicolae Popa. A cărui extrădare a fost anunţată în avans, conform obişnuinţei regimului, de Dan Andronic. Care văd că tot n-are  strângeri de inimă pentru anii petrecuţi alături de părintele FNI.

Procurorii vor cere arestarea lui SOV. Pentru că, aşa cum scrie în Codul Penal, ar reprezenta un pericol pentru siguranţa şi ordinea publică. Marea fractură de logică – pentru cine mai are timp, chef şi, mai ales, minte să se aplece asupra detaliilor – apare în momentul în care te întrebi de ce a devenit azi-noapte patronul Realităţii periculos pentru lumea înconjurătoare. Popa a fugit din ţară, cu sau fără sprijinul lui Vântu, acum vreo 10 ani. Dacă mogulul care a vrut să fure Poşta l-a alimentat cu bani prin viramente bancare în toată perioada asta, BNR a pus de când hăul la dispoziţia serviciilor de informaţii şi a procuraturii extrasele şi ordinele de plată. Nu cred că o persoană sănătoasă la cap îşi poate închipui că marele exponent al răului s-a apucat să ofere muniţie duşmanilor taman de când a devenit ţintă vie.

Şeful regimului cătuşelor, care de şase ani conduce prin teroare o ţară pe care a băgat-o în cea mai cruntă gaură economică postbelică, e incapabil să priceapă un lucru elementar: arestările nu ţin de foame, iar cătuşele nu plătesc facturi. Şi nici să citească orice banală broşură de istorie disponibilă la chioşcurile de ziare de pe Bulevardul Geniului, la pagina de bilanţ, unde scrie, negru pe alb, cu exemple concrete, că nici un tiran nu e veşnic ca marea. Sau, mă rog, ca vântul…

UPDATE: Dan Andronic tocmai m-a sunat să-mi spună că a lucrat mai puţin de un an cu şi pentru SOV. Şi că a aflat din întâmplare informaţia privind extrădarea.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

152 thoughts on “Nici un tiran nu-i veşnic ca vântul

  1. Si acum tine-te discutii sterile toata saptamana, ce-a facut Vantu, da’ cu cine a vorbit, cate zile o sa stea in arest etc etc
    Pe urma il ia pe Patriciu, pe urma descopera vreun spion rus sau indonezian, pe urma iarasi incepe cu Nastase si cu termopanele, de te apuca ameteala si te intrebi: “Dar ce pu..ii mei ma intereseaza toate astea cand eu traiesc DIN CE IN CE MAI RAU?”
    Si traim din ce in ce mai rau de cand a venit la putere nemernicul asta alcoolic, care a aruncat tara in prapastie si face circ cat cuprinde, de 6 ani incoace, ca sa uite prostii care l-au votat cat de rau traiesc.

  2. Ai dreptate.Si eu ma intreb mereu Basescu chiar crede, ca va fi iertat, ca va scapa, ca e vesnic, ca se va uita, ca nu-i va veni randul?

  3. Victor, rand pe rand cad capetele celor ce au dat in Basescu. Intrebarea e scurta si la obiect: Nu ti-e frica de faptul ca la un moment dat, aceasta furie sa se reverse si asupra jurnalistilor?

    Mai direct: Nu te gandesti la faptul ca intr-o buna zi, astrele se vor alinia in asa fel incat, tu, impreuna cu alti 2-3 “dusmani ai poporului” de la Antena 3, veti avea de suferit?

    Eu ma gandesc, sincer.

  4. Basescu se tine de cuvant si da atacul final la baioneta asupra mogulilor. Marinarul Suprem demonstreaza ca are singe in instalatie.Daca Basescu pierde puterea acum si-a decis singur soarta.Singura lui sansa va fi sa fuga rapid pe mare pentru ca in… Romania prea multi ii vor capul.”Jocul de societate” inventat la Cotroceni continua in mod spectaculos:Dinu Patriciu, Puiu Popoviciu, Gigi Becali, Dan Diaconescu, Catalin Voicu si acum Vintu. Cine urmeaza ?Iata ca previziunile mele sunt puse in practica ad literam de “maestrii de la Cotroceni”

  5. Cred ca este interesant de urmarit ce se va intimpla in planul doi… conform tiparului basescian, acolo se va intimpla ceva horror, in timp ce toata presa va vorbi de vinarea de vint.

  6. Oare ce ar raspunde unul dintre pagubitii de la FNI la intrebarea daca Vantu prezinta sau nu pericol social?

  7. S.O.V. a spus: Spun din toata inima, ATUNCI CIND Basescu VA PIERDE, IN SFIRSIT O BATLIE, sa-l vad in locul meu. Sa aveti o zi buna!
    Alta nuanta!
    1. S.O.V. a spus IN SFIRSIT!
    2. Batalia a inceput. El a inceput-o!
    3. Stie rezultatul DIN TOATA INIMA!
    4. Mai jucati sah!
    5. Nu l-a acuzat pe Basescu, IA PREZIS VIITORUL!

  8. Vantu n-are nici o vina pana la urma !… Intotdeauna s-a profitat de pe urma prostilor si a credulilor …
    Pun pariu ca daca maine s-ar infiinta un nou FNI oamenii s-ar calaca in piciore sa -si depuna banii !!!… A prostit prostii cum ar spune Badea !!!…
    ATAT !!!

  9. Nu va suparati, cine e Vantu? E chestia aceea care imi bate mie prin stomac? E aerul din portofelul meu de tanar in campul muncii? E cel care mi-a marit TVA-ul, si sugruma investitiile straine? Vantu cred ca voia sa cumpere Posta sa imi citeasca mie epistolele de amor cu prietena de la 600 km. Vantu cred ca e fenomenul acela care ii dadea de furca cu suvita Intaiului Ales de diaspora din Franta. Vantu ….. deja Basescu incepe sa ma faca sa nu il mai admir pentru inventivitate. E previzibil. Pacat de el … si de Vantu – oricine ar fi.

  10. Sincer, recunosc, daca ma voi uita seara asta la T.V. va fi doar sa vad cum arata S.O.V.Din pura curiozitate.In rest,bine ca punctul maxim al crizei a trecut! Dupa ce am iesit din recesiune in toamna.

  11. Tiganie si prosteala de prostit prostii, dar care din pacate tine. Base cel fara dosar ar trebui intrebat de unde a invatat sa aplice metodele lui securiste, el care este alb ca zapada, pur si neprihanit.

  12. Victor, crezi ca motivul arestarii este intretinerea circului, aratarea pisicii sau mulgerea de ceva bani / goodwill de la Mogul ? Sau toate trei ? Multumesc

  13. Stim toti cine-i Vantu, conteaza prea putin pentru ce l-au legat, si Al Capone a fost arestat pentru evaziune! Important e ca a ajuns unde-i e locul. Da, Vantu e un om foarte inteligent, diabolic de inteligent dar pacat ca nu si-a folosit inteligenta in scopuri mai nobile.
    Chiar nu inteleg de ce toti anti-basistii il apara acum pe Vantu! sa fie oare de teama ca se va continua cu alti moguli, unii care si-au turnat FAMILIA la SECU?

  14. Patriciu, Popoviciu, Becali, Diaconescu, Vantu…
    Demersuri interesate si bine clocite!
    In timpul asta, baietii lucreaza cu spor la altele.

  15. Trebuia sa apara o bomba, ca sa ne distraga atentia de la pensii, ca prea se strangea latul pentru baselu’.
    Asa a mai luat o gura de aer.
    Sa vedem ce face peste 1 an ca mai este “pe piata” doar Voiculescu.

    Poate SOV s-a transformat si in pericol public, fata de intalnirea de la Tancabesti cu Incrucisator, si se pricopseste cu inca 29 zile de arest preventiv.

  16. Victore , tu l-ai auzit pe scuipatul ala de Prisacariu la Antena 3 ? Cica: “Si , daca e o arestare politica , care e problema ? Nu spunea Vantu sa ne intarim statul ? Acum o sa vedem care e mai puternic: statul lui Vantu sau statul lui Basescu.” Iar Oana Dobre , aflata langa el , il aproba !

  17. Prezidementu’ n-o să moară de bătrîneţe! Din păcate SOV n-o să-şi vadă dorinţa împlinită, adică să-l vadă pe dement în locul lui! Ăla va merge, în sunet de fanfară, direct la Bellu.
    Banzai!

  18. -asta inseamna o tara fara o CONSTITUTIE bine facuta,care sa nu fie modificata oricind pentru unul sau altul(cum s-a facut la noi intotdeauna)fara un PARLAMENT SERIOS,cu regulamente bine gindite si fara nicio posibilitate a OPOZITIEI de a se manifesta sau de a actiona.

  19. a devenit periculos tocmai in momentul in care Basescu a simtit ca aluneca din fata poporului si a vrut sa-i mai arunce o ciosvarta. Asta dupa ce in prealabil l-a plimbat si pe Diaconescu pe la DNA ca sa arate ca nu se fac arestari partinitoare. Si or sa fie destui incuiati care or sa aplaude ca in timpul campaniei la antimineriade si condamnat comunismul.
    P.S(daca se poate): Pot sa te intreb de ce Antena3 are niste jurnalisti exceptionali si o organizare indoielnica? Cum a reusit sa intre azi gunoiul de Turcescu in direct si sa faca el presupuneri legate de Vantu( dupa ce a lucrat la trustul lui Vantu) ca mare jurnalist ce este si sa imparta el televiziunile pe genuri?

  20. @Blog de cartoteca: banuiesc ca n-a dat buzna, ci a fost sunat.
    @Bubulea: da, de vina-i cine-l cheama. ca si in cazul lui Turcescu.

  21. asa mai sunt unii dang dang si cu ochii crucis,
    ha, ha ,ha l-au arestat pe ala dang, dang. Sa-l votam iar pe Basescu, dang, dang.
    Transmite-ti ce contracte cu statul se semneaza zilele astea, am auzit ca sunt unele la ministerul dezvoltarii. A, stiu Basescu asteapta niste bani pe card, ca cica n-are de week-end.

  22. Felul in care a anuntat Andronic, a fost urat….parca zicea atunci ca “Monșerică” sa-si faca bagajele.
    Ulterior a schimbat, a sters.

  23. Eu astept sa vad incadrarile juridice si probele. Pana atunci, e greu sa-mi dau cu parerea. Se spune ca Vintu a trimis bani prin intermediul unor firme. OK, dar Vintu nu e actionar acolo, deci nu raspunde in niciun fel. Nu cred ca are cineva vreo dovada, vreun act semnat de Vintu, ca el n-a semnat nimic, niciodata. O sa fie distractiv, cred eu.

  24. NU VREAU UN BASESCU 2!

    Te apuca groaza! noi, astia mici nu mai existam; nu mai exista principii; nu mai exista decat Basescu-PDL si partida mogulilor cu lupta lor la orice nivel.

    Din toate comentariile care le vad aici, nimeni nu zice nimic de institutiile statului si buna lor functionare; toti vb. de o rafuiala Basescu vs. Vantu/Voiculescu/Patriciu. Ca dupa ce pierde Basescu puterea, o sa il termine cei trei. Ca Basescu e un tiran si ii prigoneste pe astia trei.

    Bai, oameni buni! Parca ati fi 2 haite de banditi care va bateti de la ciolan! (care intamplator e sub laba lui Basescu). Asta e imaginea care o aveti voi, si pro-basescienii si anti-basescienii.

    Dl Ciutacu, parca sunteti un taliban din Afganistan care lupta contra sovieticilor – DAR cu singura dorinta de a impune propria dogma la marea masa de manevra, nu cu dorinta de a aduce normalitatea.

    Sincer, eu as vota un pistol si pentru Basescu dar si pentru tabara adversa.

    Unde e lupta pentru normalitate ?!

  25. ma indoiesc de faptul ca vor reusi sa-i faca ceva.
    sau poate moare in celula, subit, iar basescu iese la televizor si spune ca a gasit banii de la FNI sub perna.

  26. Regia proasta sau mai bine zis ieftina nu este noua.Girofaruri,mascati,pistoale Glock la vedere,porti de inchisori si masini pornind in tromba cu usile pe jumatate deschise gonind bezmetic nu se stie daca in vreo directie oarecare dar clara sau doar asa, dau ture ca sa impresioneze asistenta.Am mai vazut asta la arestarea fostului sef de la fostul Bancorex,i-am si uitat numele,am mai vazut asta la arestarea lui Becali si in cateva cazuri mai marunte.Pana la urma oricat misto (indreptatit)am face de melitia romaneasca,face si ea ce poate,cei ce semneaza scenariul si regia sunt insa dusi,nu au tiglele pe cap,ma rog se gasesc suficiente expresii ca sa exprime plastic situatia creierilor capetelor lor dar insuficiente cuvinte sa redea haosul din sus mentionatele creiere!O fi locul lui Vantu la puscarie?O furat?Posibil si probabil dar nedovedit.Inca.Ceva imi spune ca nici nu vor fi vreodata dovedite faptele rele ale lui Vantu pentru ca nu are nimeni nici un interes.Se gasesc destui zevzeci sa se bucure,desi inca nu stiu de ce!Le-as pune insa idiotilor o intrebare:ce va veti face cretinilor cand va va veni si voua randul?Pentru ca este inevitabil,veti incepe sa oracaiti de foame si veti injura guvernu’si pe mamitica aluia de l-a facut.Si o sa va treziti saltati de pe strada doar pentru ca ati respirat necadentat.Nu-i de gluma,azi este Vantu,maine poate Voiculescu,raspoimaine Ciutacu(sau Badea,sau Ursu,numele conteaza prea putin,fara suparare)rasraspoimaine oricare dintre NOI.Capisci?

  27. As fi curios ce s-ar intampla daca posturile de stiri ar trata cu indiferenta subiectul si ar continua cu problemele pe care guvernul si presedintele le genereaza in fiecare zi, pentru ca e clar ca e o alta fumigena.

  28. De acord cu tine.Oamenii sunt satui si nu cred ca isi mai amintesc de Vantu.Remarc ca tiranul Base si-o ia peste bot de la Sarkozy,care ii transmite ca il doare undeva de UE,la crearea careia a contribuit din plin Franta,ca incet-incet guvernul lui Base se supune celui al lui Sarkozy,ca astia ii dicteaza pe fata ce sa faca ,altfel poate sa se destrame si UE ca nu-i bai.Germania,Franta sunt state care cam privesc cu parere de rau la acest UE si nu prea ii mai inteleg rostul.Anglia,Italia si probabil alte monarhii europene sustin Franta.Cred ca Base incearca sa dea un semnal oamenilor de afaceri sa nu se inteleaga in privinta schimbarii lui de la sefia statului,asa cum se cere din exterior,altfel ii baga la puscarie.Mesaj pentru Base:a arunca un om de afaceri in puscarie fix in ziua in care un Sarkozy iti transmite ca el e seful in Europa nu tu,Base,mi se pare un gest disperat,mai ales ca ai recitat in campania electorala cu nesat din acest dosar.

  29. ******
    Basescu isi pregateste cartile in perspectiva unei viitoare si foarte posibile suspendari…
    Aseara a apasat pe ideea rezultatului de la referendum si pe urgentarea inceperii schimbarii constitutiei, reducerii nr. de parlamentari si desfiintarea unei camere….
    Astazi se da la unul dintre “mogulii” de presa, poate maine si la celalalt…
    Cand va veni vremea suspendarii, Basescu va tipa ca din gura de sarpe ca, nu-i asa, parlamentarii si mogulii sunt in spatele suspendarii sale ptr. a-si aparea interesele…in timp ce el, eroul natiunii se lupta cu ei…
    Aduceti-va aminte pe ce a apasat Basescu la prima sa suspendare

  30. @mm

    are dreptate domnul Victor. Nu vedeti ce se intampla cu domnii Gigi Becali, Dan Diaconescu,
    Antonie Solomon, Catalin Voicu, Constantin Casuneanu, Doru Parv ?

  31. Si daca l-au arestat ce? Io in locul eolianului as da in gat tot ce stiu. Si cred ca ala stie multe. Mai cred ca batalia se da pentru postul Realitatea. Nu ca ar avea ceva cu Vantu.
    Si cum mai scria cineva mai sus, este adevarat ca daca maine SOV ar deschide un nou FNI, FNA
    sau FMI sau stiu ce altceva, lumea s-ar inghesui la coada ca sa “depuna” bani.
    Daca vezi prostul si nu-ti bati joc de el, este un pacat capital. Chiar si marlanu´ stie asta ca d-aia l-au ales “romanii”.
    Io sper ca Vantu sa le-o serveasca jigodiilor…

  32. “Alo, Parchetu’ general?
    Ba, mai bagati ceva in direct, cu mogulii, ca rad astia de la Antene toata ziua de ala micu’ si de ineptiile mele de la teveu.”
    ” Alo, Sorine?
    Ba, te-au intrecut astia de la Antena3 in rating,vrei sa ti-l cresc si tie, ca la OTV?
    Asteapta si ai sa vezi ce-o sa ne mai distram iar de Geoana si de PSD-n sondaje..”
    PS A vrut sa fie un pamflet…
    * Avem o chestiune grava, semnalata de presedinte:
    Fondul de pensii aproape lipsa, ne imprumutam din nou .
    Pai, si daca am contribuit ani de zile la acel fond, unde este?
    A disparut ca flota, in Triunghiul Bermudelor?

  33. Ok , si daca o sa-l vedem pe base in duba militiei se va rezolva totul in tara asta ? O sa vina altul in locul lui pe care la fel il vom dori in puscarie ! Oricum aia natie mai parsiva de pe acest pamant este aceea de roman ! pacat , dar in acea duba nu trebuie bagat un individ ci un intreg sistem , ceea ce este imposibil in tara noastra .

  34. Ai scris mai sus (@mmm) “ar fi cea mai mare tampenie. s-ar da liber sa ne ia pe toti”.
    Nu neaparat, acest gigel marinel se uita la tembelizor sa vada afectul faptelor sale.
    Fara ecou “faptele” sale de arme nu exista.

  35. Astia chiar ne cred prosti iar uni realizatori am impresia ca si ei cred tot asa, asta e un fis care sa ne atraga atentia de la cele cotidiene e un truc prea ieftin si afost folosit de prea multe ori asa ca ……….!!!
    In momentul acesta asi dori ca jurnalisti adevarati sa trateza asta ca o stire de presa normala, cotideana. Dupa 20 de ani aztazi a fost prima data cind l-am apreciat CTP pentru modul in care a reactionat la intrebarile timpe puse de o jurnalista de la A3.
    In strada fratilor sa dam jos portocala imputita

  36. va dau o veste (“zvon”): “Alba-ca-zapada” se pregateste de anticipate… prin provincie se deschid santiere… pe la capitala incep arestarile… guvernul lucreaza… e bine… sa nu uit: ofiteri din diverse institutii isi dau demisia…
    p.s. probabil veti spune ca postarea n-are legatura cu subiectul… are! sau… va avea!

  37. ideea primordiala de la care trebuie sa plecam este ca acest marinel matol poate face orice in aceasta tara, oricum, oricand, fara sa fie tras la raspundere si fara sa riste vreo urma de repercusiune…si asta pentru ca acest popor cretin si debil are o memorie scurta cat unghia…a uitat ca acest mardeias a pocnit un copil, si in CIUDA acestui fapt evident, l-a votat…ce dracu sa-i mai ceri?

  38. Este inadmisibil ce se intampla! Cand l-am vazut pe Vantu tarat de securisti, abia tinandu-se pe picioare, mi-au dat si lacrimile de mila lui. Este totusi un om handicapat, asa se poarta securistii lui Basescu cu handicapatii? Nu mai au pic de respect pentru suferinta fizica a acestui om, in mod clar o victima a razbunarii dictatorului de la Cotroceni? Felicitari, domnule Ciutacu, pentru ca ati luat atitudine si dvs si colegii dvs de la Antena si Realitatea, in apararea acestui infirm facut vinovat de toate relele din Romania. Jos dictatura! Domnule Ciutacu, n-au ce sa va faca ca noi, poporul roman, suntem alaturi de voi!

  39. De ce pe saitul Interpol Nicolae Popa apare tot “wanted”? Ca şi anul trecut în decembrie?

  40. In 2007 inainte si dupa “suspendare” nu se stia unde este Popa,nu era la fel de puscariabil eolianul ?

  41. Vezi ce inseamna “familia”? Si anul trecut, dupa scandalul cu fratelul, a bagat rapid o petarda..Dar,odata cu retinerea lui S.O.V.anunta si intarirea puterii politistilor, cica pt. a lupta cu clanurile mafiote, evaziunea…de ce nu spune ca e constient ca lumea va iesi in strada, anul viitor, dupa ce va fierbe mocnit, in iarna? Deci ne-a transmis un mesaj subliminal, cum ne-a obisnuit “indurati, rabdati si fiti cuminti, muriti cu fruntea sus!”.Doamne, ce ne asteapta! Si S.O.V.e printre primii.

  42. Nu e decat o noua sceneta menita sa distraga atentia de la adevarate mizerii puse la cale de presedinte si guvern.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.