Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Ne mai luăm acum de la o lege banală?

Ne mai luăm acum de la o lege banală?

UPDATE: L-am demisionat de la SIE pe Ungureanu. Mă scuzaţi că am avut dreptate

Domnu’ premier desemnat, aţi lecturat cumva, între două cărţi bune şi rapoartele spionilor, Legea siguranţei naţionale (site-ul SIE)? Dacă da, o şi aplicaţi cumva?

UPDATE: Dincolo de incompatbilitatea legală şi de anomalia politică, haideţi să ne delectăm cu  puternicele şi perenele convingeri de dreapta ale tânărului Mihai Răzvan Ungureanu

LATE UPDATE: Adevărul copiază inclusiv captura din Jurnalul Naţional şi citează, demn, facebook 

Comentarii

comentarii

Similar Posts

179 thoughts on “Ne mai luăm acum de la o lege banală?

  1. Pt “ex”:
    Dar nu suficient de bun pentru noi, evident…

    Barosanule,
    soţul meu mi-a făcut capul mare despre “scanarea” practicată de Domnul Mereu ( te salut, C.Bojan! ). Dar aveţi dreptate, am văzut şi eu cum îi fug ochii.

    La Muncă avem o învăţătoare.

    La Dezvoltare, un profesor de sport făcut la bătrâneţe, la Particulară ( cum altfel la PDL? ), că e greu să înveţi atâta biologie, nu?

  2. @Cei care nu vor sa vorbesc cu mine 🙂 :

    Acest blog e minunat. Marturie vie a democratiei tipic Romanesti, cumulata cu o varietate nemaiantalnita de interpretari ale limbii Romane. Oricum, nu era de asteptat ca logica sau incercarea de a vedea mai departe de 10 ani sa fie unanim acceptate sau intelese. Tocmai aceasta diversitate unanima sau unanimitate diversa face blogosfera Ciutaceasca sa fie cea mai infloritoare la ora actuala.

  3. @Liviu Nu se va gasi loc si timp sa se insire toate aiurelile jandarmilor,majoritatea acestor indivizi racolati pe pile si staturi gen ,,cat usa,, sunt varza la capitolul lege. Multi dintre ei habar nu au legile pe care trebuie sa le aplice ,incropesc si ei sa dea bine la sefi. Bine ca sunt matahala dau cu pulanul si am leafa de jandarm ho,ho,ho. Mai nou aflam ca orice elev este un posibil criminal, drumul de la scoala spre casa cu penarul ce contine pix sau compas obiecte cu care poti lichida pe cineva il plaseaza in gama suspectilor. Gheorghe lasa satul natal vinde vaca da o spaga si fa-te jandarm nu iti trebuie scoala e de ajuns ca stii sa bati!

  4. Cătălin I.

    Dacă nu te-aş “cunoaşte”, aş zice că ai căzut pe spate că Ungureanu vorbeşte cursiv British English. Dar nu zic. 🙂

    Victor,
    nu numai că “l-ai demisionat” pe Ungureanu, dar articolul tău din ziar a fost preluat şi pe net ( integral, am primit pe e-mail cu trimitere la site-ul Jurnalului ) şi în Piaţă, doar titlul ( parcă ).

  5. @violet:

    N-am cazut deloc pe spate. Singurul lucru la care m-am gandit a fost ce se va intampla dupa 1, eventual 2 mandate Antonescu-Ponta. Ma ia groaza cu gandul la Dan Diaconescu sau Vanghelie sau chiar si Mazare… Orice ‘tanar’ de 40j de ani care pare digerabil+bine vazut in afara, imi face deja cu ochiul.
    Apropo de editorial, intr-adevar…nu ma asteptam ‘sa-l demisioneze’ nea’ Ciutacu. A fost as la faza asta. Banii mei erau pe demisie dupa investire. 🙂 Dar banuiesc ca a vrut sa rupa gura targului, sa zica :”Na! Ca nu stau la doua capete!”…I-o fi zis nea’ Base ca-i sigur votul maine…cine stie…

  6. Mda , marturia vie a “democratiei” romanesti este ca , in guvernarea basisto-pedelita , “cozile de topor” , tipice perioadei ceausiste , nu numai ca “au inmugurit” , dar AU DAT SI NENUMARATE “RAMURI” !
    Din pacate … ! 👿

  7. Treceti prea usor peste demisia lui Ungureanu! Demisia sa este recunoasterea incalcarii legii.Ungureanu-Basescu-penali!

  8. @Nostradamus: ai vazut cum te-a reevaluat
    si te-a scos de la inima ? =))
    Cind am avut o controversa cu matale prin
    decembrie anul trecut, te ridica in slavi.
    Acum aflam ca nu te mai citeste, ca habar
    n-ai de limba romana si ca esti un rau.
    Sa-ti fie rusine, raule ! 😉

    @violet: cred ca lui MRU i se potriveste
    mult mai bine “(intotdeauna) se poate Mai RaU”
    (d-l Doru Stanculescu a spus-o in Piata).

    @Victor: te-ai gindit sa-l tii pe Vlad o vreme sub
    observatie, pina se termina cu regimul Basescu ?
    C-or fi fost aia zelosi si-i scanau pe toti pustanii
    “suspecti” cu plete si buzunarele pline de markere
    “rele” si ca i-au retinut “spre verificari” respectivele
    obiecte (evident, spre binele lui), ori c-a fost
    “la intimidare”, un lucru-i sigur: traim intr-un stat
    politienesc unde siguranta personala e doar un banal
    cuvint din DEX.

  9. Superb!!! Blogul dumneavoastra…!! “Este” neshte chestii aice de-ti intortocheaza mintea!!!:D Si-o pune la treaba!:D

  10. 1.@catalin a)celor
    b) esti un vizionar basist, rectific

    2.butonând, am dat pe RTV care-l avea invitat pe Crin.RTV a dat o emisiune cu Iosif Sava din ’96 in care-l avea invitat pe mru.si zicea mru :”eu nu judec istoria dupa sex”.carcotas cum sunt, ma gandeam ce misto era o virgula pusa …haha…inainte de “dupa”, scuzati oximoronu’.

  11. Cătălin I.

    În ceea ce mă priveşte, abia aştept să le dau ocazia lui Crin şi Ponta să mă dezamăgească. Asta cu “bine văzut în afară”, adică de serviciile secrete ale altui stat, mă lasă rece sau, mai bine zis, vigilentă.

    ソリン ,

    Cum zici tu, frate! 😉

  12. salut victor….nu am mai putut posta de ceva vreme la tine pe blog pentru ca mereu imi cad playerele shockwave etc…problema la mine sau la tine? si mereu stau cu ele pe update!

  13. si acum revenind la razvan ungureanu (ca tot pot sa postez si nu pica nimic) mi se pare ca incearca sa fure din electoratul pnl si scur si punct. probabil la astia sunt cei mai multi indecisi, fata de psd. si doi si 1% de la pntcd ajuta…asa ca. probabil de aia s-a dat un om pur sange de dreapta. cred ca e pura disperare a lui basescu!

  14. @ all
    1.as ruga sa-mi explice si mie, cineva ce act normativ se incalca in cazul “votului secret cu bile la vedere”.
    2.o propunere pentru parlamentarii opozitiei, sa depuna in perlament la iesirea din greva parlamentara,o initiativa legislativa prin care persoana care deconspira votul secret cu bile sa plateasca o amenda de sa spunem 100000Euro, ori o initiava cetateneasca cu acelasi obiect…

  15. @cetateanul gogu:

    1. Constitutia.
    2. Ar fi interesant ca incalcarea Constitutiei sa fie sanctionata cu 100k Euro. Basescu ar veni cu 5 miloane si ar zice: “Astia-s pentru ultimii 8 ani, plus ce mai am din mandat. Hã, hã, hã!”.

  16. @Cãtãlin I.
    probabil ca banii respectivi ar putea fi folositi de exemplu pentru plata unor pensii pentru batrani care in acest moment ingheata de frig in case neincalzite sau pentru copiii celor carora li sau taiat alocatiile sau ajutorul social pentru ca nu au achitat taxele locale…

  17. Scuze de repetitivitate in postare.
    Mi s-a parut geniala abordarea lui Saftoiu, actualmente prezent la Sinteza. Nu-l admir din nici un punct de vedere, dar a scos o adevarata perla. “Ungureanu a facut racolare, nu negociere politica.” Corect! A racolat in timp ce era ‘activ’ si dupa ce si-a vazut ‘turma’ cu avizele luate si-a dat demisia, ca sa-l prinda investirea civil, fara trese pe umeri. 🙂 Genial!

  18. care articol din Constitutie???!! Aia tavalita?! sau mai bine…care Constitutie?!!!!!

  19. “Adevărul” este o fiţuică din ce în ce mai jegoasă. La această fiţuică scriu unii cam semianalfabeţi. Unele articole sunt scrise ca de şi pentru elevi de clasa a treia.
    Asta e. Dacă ne creşte tensiunea nu rezolvăm nimic.

  20. Victore , azi , dupa cum constati , am fost mai vocal ca de obicei ; am avut anumite motive !
    In general am obiceiul sa privesc lucrurile in ansamblu si in perspectiva si , de asemenea nu am obiceiul sa cred in coincidente! 🙄
    Ori , in aceste doua zile , s-au intamplat mult mai multe decat simpla formare a guvernului Ungureanu: Puterea si-a reactivat TOTI parlamentarii activi , si-a repornit in forta toata media aservita (inclusiv Gandul !!!) si toti postacii de pe net , Ungureanu il suna DOAR pe Ponta iar presa aservita deja INVENTEAZA “frecusuri” intre Ponta si Antonescu , pe Iliescu si o gasca din PSD ii apuca excesele de “orgolii” si iesiri deplasate TOCMAI BUNE PRESEI SI POSTACILOR ASERVITI , site-ul DeCe-News este tot mai greu de accesat si , in general , cam toti cei din sistemul care deserveste Puterea incep sa-si cam stie SARCINILE ! 👿 (chiar si Frunda , care parea ca incepe sa se distanteze de actuala Putere , a “revenit in front”). De asemenea vad reprezentantii Puterii prezenti la toate televiziunile , chiar si la cele critice Puterii , stiind bine ce au de spus si sustinandu-si cu tarie dezinformarile , aberatiile si minciunile (de multe ori chiar si fara o replica pe masura din partea celorlalti prezenti in platou).

    Practic , mie mi se pare ca asistam la o reorganizare in forta a sistemului basesco-pedelist! (deja se anunta indexari de pensii si salarii) . Iar pana la alegerile generale tare imi miroase ca o sa mai treaca un an , timp care mi-e teama ca va fi suficient pt. a “umple burta” unei mari mase de romani si “a le spala creerele” DIN NOU !

    Sa dea Dumnezeu sa gresesc …! 🙁

  21. Domnule Ciutacu am gasit ceva “frumos” pe net si vreau sa vedeti si dumneavoastra! Dupa ce am vazut acest filmulet inteleg mai bine de ce ambasadorul american in Romania a zis sa fim fericiti ca putem sa protestam fara sa fim impuscati! In filmulet este vorba despre cum actioneaza o parte din politia din America, “cea mai democrata si libera” tara din lume! Imi vine sa rad spunand fraza asta, dar dupa ce am vazut filmuletul nu-mi mai vine deloc… Iar ce e la 4:19 e chiar infiorator!

  22. Ei draci! mie-mi creste tensiunea (aia mica) in fiece zi!!! Dac-ai de la adevarul sau de la orice minciuna din zona orange…tot o belea!! NU-I MAI VREAU NICI IN POZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!
    si daca se poate si exista extraterestri…sa-mi stearga si ultima bruma de memorie din utlimii 3 ani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  23. Ba chiar se citeaza unii pe altii:

    Poză cu discursul “tovarăşului” Mihai Ungureanu, premier desemnat Foto: Pagina de Facebook evenimentele zilei

    Pe pagina de Facebook evenimentele zilei a fost postat un articol din Scânteia Tineretului în care apare „Cuvântul tovarăşului Mihai Ungureanu“, actualul premier desemnat.

    evenimentele zilei
    Discursul “tovarăşului Mihai Ungureanu (actual prim ministru desemnat), delegat al Organizaţiei judeţene Iaşi” la cel de-al XII-lea Congres al UTC, conform paginii 3 a ziarului Scânteia Tineretului din data de 19 mai 1985.
    (sursa: adevărul.ro)

  24. Victore,
    Cica asta e Bancul zilei.

    Ieri se duce MRU la Oprea si-i zice sa propuna cate 2 ministrii pe fiecare post.
    Oprea ii zice Oprea si Oprea la Aparare si Diaconescu si Diaconescu la Externe.
    La care MRU zice: Iote ba la asta (minsitrul izmenelor) se crede INDISPENSABIL si se IZMENESTE la Mine!

    @ De Violet
    Merci! Inseamna ca ne-au jucat ochii?

  25. De luni seara traiesc intr-o stare de confuzie teribila (regasita atat de bine in expresia folosita de dl.Ciutacu : « noaptea mintii » ). Citesc tot ce se scrie despre premierul desemnat. Si starea mea de confuzie creste exponential. Invariabil, toti cei care s-au exprimat (critic sau nu) incep cu « nu-i putem contesta calitatea de intelectual blah blah blah », ca si cand
    1) fie MRU este CEL MAI CEL intelectual al tarii (cu exceptia masteratului la Oxford si a accentului britanic pretios , cunosc alte cateva zeci sau mai bine dintre colegii mei de la nu asa de celebra Universitate din Craiova cu calitati similare)
    2) fie MRU este PRIMUL demnitar roman cu doctorat si master in straintate
    Sa ne fie clar : functia la care aspira domnul de mai sus este cea de premier si nu cea de presedinte al Academiei, deci mai usor cu calitatile de intelectual pentru ca nu este relevant.
    Ceea ce mi se pare mie ca este relevant este calitatea de « wannabe » intre ale actoriei. Dlui sef SIE i s-a spus : du-te si joaca rolul de premier (de aici si miscarile involuntare ale pupilelor care denota cautarea mentala rapida a unor replici ce se potrivesc contextului dintr-un text invatat pe dinafara, replica ce nu este produsul unui proces real de gandire ci al unui mimetism de reproducere a unei situatii prevazute ). De aceea si raspunsul srtupefiant dat lui Iosif Buble – nu (i se) prevazuse intrebarea.
    Acum, cine este autorul scenariului. Am cateva raspunsuri (iar Basescu nu se regaseste in nicunul dintre ele, doar nostalgica dna Saftoiu continua sa isi crediteze fostul sef cu o inteligenta mult peste medie).
    1) serviciile secrete, decise sa il salveze pe Basescu.
    2 ) serviciile secrete decise sa il termine pe Basescu.

  26. Pe mine m-a linistit complet aia cum ca nu pot fi folositi in scopuri politice. Daca scrie la Monitor, inseamna ca precis asa este … Cat despre restul, daca n-au fost gasiti, se cheama ca nici n-au fost cautati si le pute gura ca unor vitelusi de lapte. La vinovatii de nasoale ma refer. In rest, sa ne traiasca primu’ neimplicat politic si fara legatura cu agenturili. Am vrut sa zic serviciile, pardon.

  27. @Nina Balan:
    cred ca tot “tatucul natiunii” e autorul, pentru
    ca are nevoie de cineva pe care sa-l struneasca
    fara sa aiba surprize pe viitor (e.g. sa-l lase
    balta cind ii e lumea mai draga), si care sa nu
    emita pretentii in contextul formarii cabinetului;
    d-l cu pricina e un Boc upgradat, mult mai cu
    staif, cu aura de “tehnocrat”, insa fara a fi
    specialist in economie, si care e perceput prin
    acelasi “‘traiti, sefu !”.
    Asta s-a observat din prima cind a primit comenzile
    de la cei 3 comeseni (PDL, UNPR si UDMR):
    “baiete, astea-s felurile de mincare ce ni le aduci !”.
    Se vede de la o posta ca omu’ joaca teatru;
    nu e nici-o diferenta intre el si alti politicieni
    (expresia “patronize”, tradusa de Sandra ca “a tătuci”
    s-ar traduce mai bine ca “a vorbi de sus/cu condescendenta”).

  28. Felicitari pentru emisiunea de la Sinteza, foarte sigur pe dvs a-ti scos articolul din lege si ni l-ati citit, si uite asa a catadicsit si dnul de se si vede premier sa demisioneze.Ieri am citit si imprimat un articlo mai vechi despre dnul premier, si cam ce facea el prin facultate, cum a dat mana cu tatuca inainte cu 2 luni sa il mazileasca,de asemenea am citit si articlolul dnei Saftoiu si vreau sa va spun ca lumea e nebuna rau, ma uitam cu cat venin scriu la comentarii despre voi cei de la Antene, cu cat scriu ei cu atat ne indarjesc pe noi sa va urmarim in continuare.Dati-le la cap si scuze daca iar va enervez, si imi pare rau ca am inteles de la Badea ca Vladut a avut oaresce probleme cu jandarmeria, care apara hotia in centrul vechi.Sper ca a trecut repede peste sperietura, si sa va semene la caracter(sa nu se lase)Toate cele bune

  29. Eeeeee… ce ziceti de scandalul din interiorul PDL… nici macar ei nu o mai vor pe udrea…Ha! Ha! Ha!
    Si asta n-o fi tot !!!!!

  30. frumos e ca sursa citata de cei de la adevarul dau ca sursa pentru articolul lor de pe facebook – adevarul.ro …. nu`i asa ca-i minunat?! 🙂

  31. Stimata doamna Nina Balan, sa nu confundam inteligenta peste medie a lui basescu(nu este greseala de ortografie, asa este ca om, mic, mic,mic)pe care si eu il banuiesc de ceva glagorie,dar un om cu inteligenta peste medie poate fi si paranoic care este cu totul altceva si eu de asta il banuiesc pe basescu-un paranoic- si daca vrei sa afli mai multe de paranoia poti gasi usor date si s-ar putea sa te convingi ca suntem condusi de un paranoic!
    Cat il priveste pe MRU, care am inteles ca este si general cu ceva stele, asta ar trebui trecut imediat in rezerva si dat pe mana parchetului militar pentru incalcarea Constitutiei, legii sigurantei nationale si a legii 80( ca militar asa cum prevede legea sigurantei).

  32. Victore,
    esti tare! L-ai demis pe sobolanul utcist de la SIE. Acum urmeaza votul in Parlament al “guvernului pueril” (tot se lauda portocalii ca este un guvern TANAR). Daca UDMR voteaza acest guvern ilegal, votat in comisii fara cvorum, UDMR isi pierde orice bruma de drept sa mai fie in Parlament. Sunt organizatie etnica nu sunt Partid. Nu vad de ce sa mai toleram in Parlament o organizatie etnica ce incalca Constitutia Romaniei.
    Daca Parlamentul nu da votul de incredere guvernului SIE, il asteptam pe basescu sa faca o noua nominalizare de PM. Urmeaza, logic, Cristi de la Secu. Victore, stai pe faza ca o sa fie nevoie sa-l demiti si pe asta… si uite asa scapam de toti UTCistii verosi ai Grupului de la Cluj si ai lui Magureanu. (boc, ungureanu, maior).
    Bietul ponta! Ma pun in locul lui si ma gandesc ce trist trebuie sa fie! Toti sobolanii utc-isti, oamenii lui de incredere pe care i-a “imprumutat” spre buna folosinta lui basescu sa ajunga sa fie “maziliti” sub ochii lui de un marinar care simtindu-se injunghiat pe la spate de fostii aliati, nu mai respecta nici o intelegere si curata la sange serviciile secrete! Condoleante domnului Ponta!
    Apropo de sobolanul de la SIE, am o lista frumusica de “spioni” trimisi de el aici in comunitatea romanilor din Toronto. Ca parca nu erau de ajuns “echipa” adusa de mama-sa si tac-su lui Cristi de la secu cand se frecau ambasadori prin zona … o mai trimis si Ungureanu..asa pentru “just in case”.
    Tuturor sobolanilor mentionati mai sus le doresc un somn nelinistit, pe masura faptelor lor!

  33. Genial Mircea Badea in emisiunea de aseara cand a vorbit despre incidentul fiului dumneavoastra!!!! Tragi-comic. Radeam, dar ma speriam de ceea ce auzeam.

  34. Domnule Ciutacu, atunci cand nu prea inteleg ce se intampla in peisajul politic mioritic, gasesc lamuriri pe blogul dvs. Sotul meu nu este un fan al dvs. (nu are nimic impotriva, dar nu e nici pentru), asa ca atunci cand i-am spus de legea despre care vorbiti, a spus ca MRU nu este inca premier si in momentul in care va deveni (sau aproape de investitura), va demisiona din functia pe care o detine curent, astfel incat nu incalca nici o lege. stiu, e o disputa casnica si s-ar putea sa ma banati… Imi asum riscul si va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.

  35. @Cãtãlin I
    nu vreau sa dau lectii nimanui, totusi remarc ca dvs. aveti sau ati avut simpatii pentru persoane cel putin controversate, atat cristian diaconescu cat si mihai razvan ungureanu sunt fara nici un dubiu doi carieristi care fara scrupule trec de la o tabara la alta numai pentru a ajunge cat mai sus. pentru acest lucru sunt in stare sa tradeze azi ceea ce au sustinut ieri. ambii au un trecut cel putin tulbure daca nu mai mult, despre diaconescu unii afirma ca este ofiter acoperit sie, despre ungureanu, ulieru face afirmatii grave, si nu numai aceste lucruri (vezi afacerea Gojdu). de aici si reactiile unor persoane ce posteaza pe acest blog.
    noaptea mintii Romania oriunde te-ai afla….

  36. Nu stiu daca s-a discutat aici, inca nu am citit ultimele posturi, insa mi se pare ABSURD ca acum sa fim condusi PE FATA de un securist!

    Si mi se pare incompatibilitate crasa ca sa i se acorde sefului spionilor, legile tarii si vietile romanilor!

    Ce bine i-a fost lui Basescu cu Boc, ca a facut ce-a vrut el cu executivul prin aceasta paiata fara coloana vertebrala numita Emil Boc…dar sa vezi ce usor ii va fi acum cu Ungureanu!

    Pai acesta are in mana toate dosarele de securitate ale politicienilor, si nu numai!

    Mi-ar fi greu sa ma gandesc cum isi va impune vointa de fiecare data asupra vreunuia care ii sta in cale?!?

    Si chiar atat de rau am ajuns sa fim condusi de securisti acum PE FATA?!??

    De ce nu poate cetateanul sa-si aleaga prim-ministrul???

    De ce hotarasc tot ei???

    Ei, toti cei tinuti in carca de 2 de ani de poporul roman??!??

    Eu NU vreau sa ma conduca SEFUL SPIONILOR! Nu-mi e greu sa ma gandesc ca daca omul e carierist, va calca pe cadavre si va face tara asta pres la picioarele lui Basescu!!(nu ca nu ar fi deja!…)

    Trebuie sa fie o lege, ceva, care sa le intezica unor astfel de oameni care au avut acces la dosare (deci, SANTAJE), sa candideze la vreo functie in stat!

  37. Art. 6. – (1) Conducerea Serviciului de Informaţii Externe se asigură de către un director, cu rang de ministru, numit de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării la propunerea Preşedintelui României.

    art. 26 din legea 51 NU i se aplica lui mru…

  38. Ciutacule,

    hai ca nu te-a plagiat Gregoar insusi. te-a plagiat micul gregoar de iasi. Nu merita putina indurare ? – moldovenii?

    Vespasian.

  39. sau poate a demisionat ca e prea sigur pe el ca totul se rezolva in Parlament – avionele cu parlamentari au aterziat (Eagle has landed)

  40. @geo
    art. 26 din L 51/1991 se aplica oricarui ofiter operativ si cu atat mai mult directorului. mai mult timp de 5 ani niciun ofiter trecut in rezerva nu poate divulga sau utiliza in interes personal datele si informatiile pe care le stie din cadrul serviciului respectiv. si este normal asa, datele si informatiile apartin serviciului nu ofiterului care le-a cules sau eventual directorului.

  41. Victor ce a patit baiatul? am prins ceva aseara la Mircea dar n-am inteles bine…
    dupa cum spuneam am o experienta nenorocita cu javrele alea de jandarmi cind m-au ridicat de la proteste

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.