Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > N-o are mică, a crescut europarlamentar

N-o are mică, a crescut europarlamentar

Multa lume-l bănuieşte pe Tapalagă de la Oficină de prostie. Fals! Pudelul Monicăi e doar un ticălos fara margini. Ultima capodoperă a fostului coleg al lui Dănileţ: Ponta şi Antonescu şi-au facut nevestele europarlamentari, deci avem un regim dinastic. Ambele au fost puse pe listele de candidaţi şi alese când partidele erau conduse de Geoană şi Tăriceanu. Mai mult, Crin a luat-o cu acte pe Adina gata europarlamentar. În schimb, Băsescu era şi atunci tăticu’ lu’ Eba. Ticălosu’ ştie, da’ manipulează. O fi rămas obiceiu-n pereţi după ce-a roit-o Sima cu banii fraierilor. Şi nu pricep de ce. Cititorii lui oricum sunt revoltaţi numai la gândul că Basescu ar putea-o avea mică…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

66 thoughts on “N-o are mică, a crescut europarlamentar

  1. La răspândirea minciunii şi-a adus contribuţia şi un anume domn Mânăstire de la Realitatea, parte şi el dintr-un “grup de la Cluj” dar jurnalistic.

  2. Ce te miri? Oamenii sunt de un tupeu absolut nemarginit. N-a zis ieri Basescu ca roaga electoratul sa nu aleaga candidati cu dosar penal? Omul vorbeste de parca ar fi din alt film. Nici usturoi n-a mancat, nici … Pe mine m-a lasat fara cuvinte. Nu-mi vine sa cred ce clica s-a adunat acolo. Toti sinecuristii abulici, impotenti si incapabili fac zid comun in jurul comandantului suprem pentru ca simt ca li se scurge sinecura printre degete. Evident ca sunt ticalosi si nu prosti. Prosti suntem noi, cei care-i platim (pentru ca noi ii platim, sper ca esti constient de asta).

  3. Imi cer scuze pentru ca comentariul meu nu are legatura directa cu subiectul.

    In emisiunea de azi a Danei Grecu a fost o mare discutie ca nu exista informatii despre candidatii de la alegerile parlamentare. Exista un site oficial al BEC unde puteti afla foarte usor atat in ce colegiu sinteti cat si ce candidati exista.

  4. individu’ e o jigodie si nu mai merita comentat.ce as vrea sa comentez este faptul ca exista o haita destul de mare de sacali/hiene, tineri slujbasi diversionisti intalniti fie in presa, fie in alte oficine basiste…cum dracu’ sa traiesti o viata doar din diversiuni ?securistii erau copii mici.Noua Securitate Basista e activa insa si in strada, dovada ultimele diversiuni de la demonstratiile din iarna si de la 1 Dec.

  5. Numai ca cele doua doamne europarlamentar stiu sa vorbeasca limba romana, isi spun propriile opinii si au figuri de intelectuale, nu de…gata de dus la sacrificare. Oricat de sluga ai fi, ar trebui sa vezi diferenta intre oameni. Dar, probabil, sunt atat de bine platiti, incat “galbenii”i-au orbit.
    Earnest

  6. Cum spuneam s-a stafidit si micsorat,pare sa spuna cu fata asta docta,s-au dus vremurile cand manam turmele pe miristi!De aia se dadea ratoi basica ieri,astazi si-a ascultat ecoul si a masurat rezonanta,d’aia n-a mai scos capul azi,dar maine cu spanacul luat isi cauta iar pliantele la pupitru!A uitat omisiunea,pa vorba lu’eba!

  7. Ce e cu referendumul pro-minerit din 9 decembrie?
    Votam toti? Voteaza numai cei din zona? Cand a fost stabilit acest referendum?
    Mai precis, votati USL cu stanga, votati Gittenstein cu dreapta, sau n-am inteles eu bine?

  8. Salbuti amfitrionii din emisiunea in care ai fost azi invitat.
    Apropo de Vasilică, mi-a placut cum l-a pus d-l Bejan
    la punct intr-o emisiune anterioara.

  9. Cel putin o eroare:
    Crin Antonescu este presedinte PNL din martie 2009 – asa spune Wiki cel putin. Europarlamentarele au fost in vara. Deci, stimabilul era sef PNL cand iubita a devenit candidat si nu Tariceanu.

  10. @blackman: Adina-i europarlamentar din 2007, da-i meseria grea asta. searchul pe google ar putea fi folositor. daca ar exista interes

  11. Cat despre Ponta, era vice PSD si om de incredere al lui Geoana – purtator de cuvant in campania prezidentiala.

  12. scuteste-ma cu activismele astea proaste. Mircea nu l-a halit niciodata. Ilie a pus-o pe Daciana, nu Victor. incearca sa nu mai ile justifici fara argumente frustrarile lu’ Tapalaga

  13. @Victor Ciutacu, e grea cand o faci onest. 2007-2009 e una, iar in 2009 au fost alegeri din nou. Adina e acum europarlamentar de la data intrata in istorie pentru ca au devenit europarlamentari EBA, Vadim si Jiji

  14. bati campii neconvingator. Adina a fost favorita lu’ Dinu. pe cale de consecinta, a devenit si a lu’ Calin. hai pa!

  15. Nu inteleg de ce atata ura in cuvinte tale si lipsa de respect pentru o opinie diferita. Daca Dan Tapalaga crede altfel care-i problema? Fiecare gandeste singur si cititorii ai tai sau ai lui isi formeaza proprille opinii.

    Hai mai termina cu instinctul asta de super erou din pix. Ce zici tu nu sunt vorbe grele sunt doar vorbe si o doza de lipsa de respect fata de cei ce gandesc diferit. Eu asta vad.

  16. Am văzut bine sau nu ? Fostul Ministru de Interne facut de Băsescu colonel,adică Berca Gabriel are dosar la Parchetul Înaltei Curti pentru mita electorală.Ziarul Puterea ne da de știre ca fostul ministru protejează contra unor sume importante lumea interlopa din regiunea Moldova.Halal de ei.

  17. ce spune domnul cartianu:
    Ultima obrăznicie a scriitoarei cu trecut românesc şi paşaport nemţesc a fost să critice PSD-ul domnilor Ion Iliescu şi Victor Ponta, într-un interviu acordat cotidianului britanic „The Guardian“. „Partidul Comunist şi-a luat o nouă faţă. Acum sunt social-democraţi… Ţara se întoarce în trecut – sunt stalinişti“, a declarat Herta Müller. Ascuţişul vorbelor sale atinge, prin ricoşeu, şi PNL, asociatul în nelegiuiri al PSD.

    ce spune doamna Muller:

    The Securitate is still in service, Müller says: “40% of the old staff were taken over by the new Romanian Information Service. The rest are all millionaires through privatisation grabs.” In her view, the EU, which Romania joined in 2007, is culpably ineffectual against the half-democracies of the former Eastern bloc. Romania’s “Communist party gave itself new labels – they’re [the ruling] Social Democrats now. The country is rolling backwards – they’re Stalinists.”

    domnul Cartianu cred ca a uitat sa specifice fraza despre institutia statului SRI. De ce oare?

  18. @The Wisest Fool: e o diferenta de la cer la pamant de la a gandi diferit la a minti deliberat. da’ voua trebuie sa va desenez

  19. Doamne…ce de postaci platiti. Sunt in masura sa fac diferentierea de caractere si de bun simt. Este o diferenta enorma intre oamenii pdl si usl. La cum vorbesc, la cum cer ceva, la cum saluta…cei din pdl abia se sinchisesc sa iti raspunda la salut, asta dupa ce comenteaza de la imbarcare de loc, ziare, patura, perna, totul este la cheremul lor, sunt oripilati de cei de la clasa economic, 2 mari doamne adresandu-se cu…pleava de la economic. Asa ca, dragi iubitori platiti…incercati sa le predati cei 7 ani de acasa si pe urma sa ii puneti pe liste!
    Cat despre “mititel”, mai mult decat ai spus tu…

  20. Bun. Sa intelegem ca doamnele despre care se vorbeste mai sus au fost promovate pe merit, spre deosebirile de persoanele din PDL?

  21. Imi cer scuze ca sunt off topic,domnule Ciutacu,aveti idee de ce domnul Valentin Stan numai are emisiunea Conexiuni sau de ce numai este invitat in emisiunea domnului Gadea ?

  22. @Smart Fuss: toti au fost promovati discretionar pe listele de la europarlamentare. fiindca asa se constituie listele, prin decizie politica, nu prin concurs. da’ nu de catre persoanele care-l enerveaza pe Tapalaga 🙂
    @Orhan: nu cunosc nici stadiul evolutiei contractului domnului Stan, nici relatiile acestuia cu domnul Gadea. a scris dansul ceva, la un moment dat, pe pagina emisiunii Conexiuni

  23. Domnule Ciutacu, off-topic rau, dar sunt curios, ce rezultat credeti ca va obtine USL-ul pe 9 decembrie? Trec de 50%?

  24. Salutare tuturor

    Vad ca suntem romani sadea, iar colportarea zvonurilor si barfelor ne prieste al dracu’ de bine.

    Facts:
    La un moment dat in ian.-feb. 2009 s-a tinut la liberali un BPN unde s-au stabilit candidatii la europarlamentare. Eligibili erau considerati cam 15-18% dintre ei. Adica primii 6, foarte posibil si al 7-lea de pe liste (Romania are in total 43 de europarlamentari). Uite cum aratau listele aprobate (ca definitive !) de BPN: 1 Ramona Manescu; 2 Daniel Daianu; 3 Adina Valean; 4 Adrian Cioroianu; 5 Norica Nicolai; 6 Adrian Iorgulescu; 7 Ovidiu Silaghi; 8 Renate Weber; 9 Cristian Busoi …

    Crin devine prezident al PNL, se duce acasa, mediteaza, face un focus grup cu cativa pretini apropiati si uite ce-a iesit: 1. Nicolai Norica; 2. Vălean Adina; 3. Weber Renate; 4. Mănescu Ramona; 5. Buşoi Cristian; 6. Ardelean Ben – Oni; 7. Silaghi Ovidiu; 8. Csibi Magor Imre.

    Daianu out, Cioroianu (atunci vicepresedinte PNL) out. Daca cu Cioroianu povestea-i mai complicata (o stiu, dar e luuunga!), cu madam Valean a fost doar un orgoliu de tata proasta. Ca primii 5 sigur erau alesi, dar n-a suportat madama idea ca un terchea-berchea ca Daianu sa fie in fata ei pe lista. A trecut in fata lui, facand schmb de locuri, Daianu s-a enervat si si-a retras candidatura. Cum e asta?!

    Si ca sa fiu si eu roman…
    Rumors:
    Gurile rele (peneliste, vechi cutre in partid si in politica romaneasca!) zic ca legatura Antonescu – Valean dureaza de fapt de multa vreme. Unii zic ca de cand era Antonescu ministru la tineret si sport, din anii ’90. Madama era la vremea aceea ceva invatatoare ori profesoara, iar dupa ce l-a cunoscut pe Crin mai intai a fost angajata in ministerul pe care acesta il pastorea, iar apoi a intrat in politica propriu-zisa, cariera ei cunoscand o ascensiune fulminanta.

    Din cate am inteles de la “povestitor”, informatia asta coroborata cu detaliile sinuciderii fostei sotii ale lui Crin (chestii se pare usor de conexat) reprezinta una din principalele sale vulnerabilitati intr-o prezumtiva campanie prezidentiala.

  25. @alphas: Adina Valean era europarlamentar din 2007. pusa-n varful listei de Tariceanu. si, la momentul depunerii noilor liste, cand a recandidat, era si vicepresedinte al grupului liberalilor europeni, ALDE. mizeria cu sinuciderea sotiei lui Crin din cauza ei a mai fost colportata de propaganda portocalie si-n campania prezidentiala din 2009. si ma mir ca te pretezi si tu la a raspandi o asemenea mizerie. chestiile astea, scoase iresponsabil in spatiul public, imi revigoreaza cheful de vot si de smardoiala cu basistii. femeia (Aura Antonescu, pe numele ei) avea cancer generalizat in faza terminala si n-a mai suportat durerile, daca tot esti curios, iar Crin (dincolo de defectele lui) a fost exemplar ca mama si tata la un loc. Adina e inginer, habar n-am si nici nu ma pasioneaza de cand e combinata cu Crin (a carui directoare de cabinet a fost) si a prezidat fundatia prin care Patriciu isi platea clientii politici, disidentii de azi Orban, Melescanu & co. asta daca tot o ardem la rigoare…
    P.S. n-ar vrea Daianu sa se publice motivul real al scoaterii lui de pe lista, crede-ma

  26. vezi ca ti-o raspuns Tapalaga:

    P.S. Un mancator de rahat din reteua lui Voiculescu zice ca Ponta si Antonescu nu aveau cum sa-si faca sotiile europarlamentar ca pe vremea aia nu erau sefi in partidele lor. In cazul Dacianei Ponta, nu sotul Victor, ci tata Sarbu a trimis-o la Bruxelles. Tot nepotism se cheama, resonsabil de cariera fiind influentul ei tatic, nu distinsul sot. In cazul familiei Sarbu, politica dinastica e ceva mai incurcata. Tata si-a pus fiica pe lista iar ginerica l-a facut pe tata socru liderul grupului PSD din Senat dupa ce Ponta a ajuns sef de partid. In cazul familiei Antonescu ramane cum am stabilit. In 2009 Crin Antonescu avea ultimul cuvant pe candidaturile la europarlamentare, pe Adina Valean a pus-o pe locul doi pe lista, a iesit ceva taraboi intern. Era pe atunci iubita sefului PNL, sotie cu acte in regula avea sa devina cateva luni mai tarziu. Deci ramane cum am stabilit: politica dinastica, nepotism, numai ca la PSD si PNL se cheama true love.

  27. @luci: il doare pe pudel. acolo scrie clar: “Victor Ponta (lider PSD) si Crin Antonescu (lider PNL) si-au promovat amandoi sotiile in postul de europarlamentar”. ceea ce-i o minciuna. intr-un text care-i condamna pe mincinosi. q.e.d.
    P.S. poate scrie Tapalaga si cine a facut-o pe femeia lui judecator la Bucuresti 🙂

  28. Analiza textului:

    “Victor Ponta (lider PSD) si Crin Antonescu (lider PNL) si-au promovat amandoi sotiile in postul de europarlamentar”

    “Victor Ponta (lider PSD)” –> a se intelege actualul lider PSD

    “si Crin Antonescu (lider PNL)” –> a se intelege actualul lider PNL

    “si-au promovat amandoi sotiile in postul de europarlamentar” –> a se intelege si-au promovat in trecut neamurile … explicatia detaliata, cu exemple, in textul lui Tapalaga

    Eu nu tin cu nimeni, dar hai sa nu interpretam cuvintele asa cum ne convine noua (sau trustului de presa la care lucram)

    In alta ordine de idei, sunt curios si de femeia lui Tapalaga 🙂

  29. @luci2: oricat l-ai analiza, le-au promovat Geoana si Tariceanu. cunosc teoria de comunicare a pixelului albastru, nu mai insista. iese ca ticalosul a mintit. intr-un text despre minciuna. e liber sa-si faca statuie cu Base-n casa, da’ nu-i bine sa vorbeasca de funie-n casa spanzuratului. cine vrea sa afle de femeia lui, afla.
    P.S. nu-i nevoie sa postezi de-o suta de ori, pricep din prima. doar nu esti postac 🙂

  30. Victore,
    @Orhan
    Offtopic
    Cel mai probabil lui Valentin Stan nu i s-a mai prelungit contractul pentru ca a miscat in front si s-a dat la Cool Mogul. Probabil ca era mai scump sa-l dea afara. Asta in cazul in care nu l-au dat afara cu intarziere in asa fel incat sa dea posibilitatea angajatilor trustului Intact sa aiba “plausible deniability”.
    Prin urmare, Cool Mogul a facut un “statement”: cine face ca Stan ca Stan o sa o pateasca.

  31. Victore, Shima n-a fugit cu banii fraierilor si nici nu i-a pierdut in trading, dupa cum spune.
    El a “decartat” obligat-fortat. Daca citesti printre randuri declaratiile lui, intelegi f. bine ce s-a intamplat, de fapt.

  32. @eve: stiu foarte bine ce s-a intamplat si prin cine si unde s-a dat
    @all: duminica-s alegeri. au revenit in forta postacii portocalii, cu mesaje ceva mai rafinate. banez in draci
    @bigradu: cum le stii tu pe toate, ca un om mare

  33. oricine e anti USL e automat postac portocaliu ? nu poate fi anti-toata-lumea, dar cu ura profunda pentru comunistii din USL cum sunt eu?

  34. Iti dai tu cu sama ce putere ar (cu accent pe “ar”) fi putut avea Ponta si Antonescu incat pun pe cine vor ei pe scaunele alea din Parlamentul lu’ peste prajit. Nu zic ca alegerile europarlamentare de la noi n-au fost de mantuiala. Dar nu asta e problema. Tapalaga e sigur frustratul din prima linie ca Basu o are mica. E atat de frustrat ca abia poate sa mai scrie. Saracu!

  35. @batman: ba da. da’ te banuiesc prietenos cu anticomunistii lu’ Base. cred ca pe nedrept 🙂

  36. Victore,

    Stiu destul de bine care-i istoria (macar cea publica) a Adinei Valean. Nu e chiar deosebita de a altor duduci din politica romaneasca. Asa ca acuzele de “colportare” sunt siiigur nepotrivite.

    Facts: Adina Valean – Activitate profesionala (franturi de CV):

    – profesor (matematica), Scoala generala nr.143 Bucuresti (1990-1997)
    – director pentru relatia cu DJTS si ONG de tineret; reprezentant guvernamental in cadrul programului “Youth for Europene ” al UE, Ministerul Tineretului si Sportului (1997-1999)
    – director, Asociatia Romana pentru Libertate si Dezvoltare (1999-2001)
    -director general, Institutul pentru Libera Initiativa (2001-2004)

    De unde sper ca reiese macar partiala temeinicie a afirmatiilor facute de mine.

    Ca ea a fost europarlamentar din 2007, stiam. De ce mi-a atras mie atentia situatia Adinei Valean?! Pentru ca desi ocupa si prin decizia ultima / finala / definitiva a BPN al PNL de stabilire a listelor de candidati (daca crezi ca este nevoie, revad niste informatii, ca stiam cu precizie datele si locurile de desfasurare ale sedintelor BPN) un loc eligibil pe listele de candidati ai PNL, dupa alegerea lui Crin ca presedinte al PNL a urcat pe locul doi, printr-o decizie personala, usor arbitrara, care urma unei decizii colective, zise definitive.

    Cat priveste “barfele”, eu le iau in seama doar cand sursele sunt multiple, credibile si, de regula, antagonice. Auzisem de mult chestiunea cu relatia triunghiulara in care era implicat Crin in ultimele luni de viata a fostei sale sotii. Din surse multiple si diverse. Am devenit convins ca asa stau lucrurile cand Base a facut acel apropo (pentru unii mizerabil!), parca in dezbaterea de la Cluj. Ceva de genul “dottore”… Evident ca dezvaluirea n-a fost dusa pana la capat. Atunci Crin nu conta cu adevarat in ecuatia alegerilor. Dar acum se zice ca conteaza si, daca va intra in cursa, sunt sigur ca va fi atacat si aici. Ca se stie ca romanu-i simtitoriu…

    La final, doua precizari. 1.) Dupa mine, partenerul de viata al unui bolnav de cancer este un martir in fiece secunda a vietii sale; derapajele (alcool, droguri, aventuri amoroase şi alte forme de evadare) sunt omeneste de inteles. 2.) Am spus-o şi altadata şi acum o repet: nu cred in protectia vietii private a personajelor publice / politice. Cand devii persoana publica (şi politician cu atat mai mult!) esti cu viata in palma. Conduitele invazive sunt scuzabile şi, pentru mine, ca reprezentant al publicului, dezirabile. Probabil eu n-o sa citesc niciodata intr-un tabloid o stire privitoare la aventurile unui politician care isi rasplateste amanta ori stapana sexuala cu avantaje publice ori private. Dar mi se pare normal ca stirile astea sa fie acolo. Ca, dupa cum vezi şi din postarile de pe blogul tau, romanu-i un personaj umoral, cu iubire şi ura adesea extreme şi cu o prea scazuta suportabilitate pentru cenusiul indiferentei afective, rezultat al vreunei intamplatoare rationari mai sustinute.

  37. @ alphas

    Scuze ca ma bag si eu in discutie.
    1. Mi se pare atat de derizoriu obiectivul unei pozitionari pe lista de pe locul 3 pe 2 (ambele fiind sigur eligibile) incat nu vad ce om cu capul pe umeri ar risca discutii inutile doar pentru atingerea lui. Foarte serios.
    2. Gasesc elegant ca subiectele din viata personala a unui care nu au tangenta in niciun fel cu vreun interes public sa nu fie discutate, oricat de cunoscute ne-ar fi (sau ni s-ar parea ca ne sunt). E in regula sa discutam despre eventuale intelegeri de alcov care duc la stabilirea listelor electorale pentru ca ating un subiect public, dar imi repugna (regret sa ti-o spun) orice discutie despre ce s-a intamplat in familia Antonescu in vremea bolii sau dupa moartea primei doamne Antonescu. E atat de … nefericit ales subiectul.
    O zi buna.

  38. victor, e adevarat ca lui shima i se trage de la panarama aia cu care umbla in ultima vreme?

  39. @eve: nu stiu daca-n ultima sau penultima, da’ sigur ne gandim la aceeasi persoana 🙂

  40. Vai, cat jeg! M-am umplut de nervi. Astia daca te apuci sa le raspunzi, te afunzi de te doare capul o saptamana!

  41. Te prinzi pe un viskean ca, intre “o ARD penal” si “uslasi”, nu va fi o diferenta mai mare de 15% si ca le rupe penal bashe colul (uterin) la toti, de-a valma, dup’aia ?:)
    P.S. La mie-n zona zoster nu e nici un cantindat curat atibasist, asa ca voi sta acasa…

  42. Ce face al’de Tapalagă (şi nu-i singurul care ARDe acum precum o petardă fumigenă), se cheamă praf în ochii lumii, acu’ că tot sunt aproape alegerile. Păi ce zice el, ia să deturnez io atenţia de la alte cele, că după 9 decembrie o să-nceapă să se dărâme şandramaua. Cum, simplu, USL câştigă fără emoţii, FUHRERUL, (presedinte nu-i că a fost demis, e orice altceva, director, guvernator, şef de fermă, comandant de navă, dar “fuhrer uber alles” i se potriveste mănuşă), va face “talente” de mare “sculă pe basculă”, pe tema desemnării premierului, deci îl paşte o nouă (a 3-a) suspendare (undeva prin februarie/martie), cu siguranţă ultima. De aici pe principiul “dominoului”, vor începe să cadă capete…, multe…, nume sonore…, din vârful piramidei PDL şi pe cale de consecinţă urmează zile întunecate pentru toţi slujbaşii (să nu zic sclavi ori iobagii) mărunţi, de mâna a 2-a ori a n-şpea a lui Base, inclusiv păcăliciul Tapalagă.
    Văd că acum a 3-a oară, iese însuşi EL Comandante El Lider Maximo pe sticlă cu o nouă declaraţie, şi iar latră aiurea la lună, deci se pare că intuiesc bine, până şi Băse începe să simtă cutremurul ce va să vie, ori poate chiar era de aşteptat să-l prezume primul căci doar el a clădit Reich-ul PDL (ce se voia al 4-lea de 1000 de ani). Na, că n-a ţinut nici 12 precum cel de-al treilea inventat de unul de avea o idee fixă cu “ein Volk, ein Reich, ein Fuhrer”, numele i-l ştie mai toată lumea, la fel “ză endul”.

  43. Mi se pare absolut revoltatoare dubla masura specifica propagandei basiste. Securistu’ sta in continuare cu nerusinare intr-un scaun din care a fost demis, dar pretinde cu nesimtire ca cei care ii dau cu huo sunt oamenii lui Ponta ca altfel el ar fi foarte iubit. Azi ne-a spus si ca nu a fost securist. Eba e cea mai mare dobitoaca intr-un post de europarlamentar si nu poate spune o propozitie in engleza (ca si tati). Iar postacii se preocupa de job-ul nevestei lui Crin.

    Ma intreb daca mai e avantajos pentru pdl sa plateasca postacii. Mi se pare ca la asa o diferenta de scor sunt bani aruncati. Sper sa ia bataie chiar mai rau ca-n sondaje.

  44. Domnule Ciutacu, oamenii acestia au luat-o rau de tot pe aratura, o spun ca psiholog si chiar o dovedesc intr-o analiza care poate fi gasita pe blogul meu in postarea Psihopatologie electorala – candidatul ”metrou”. Iata doar o parte din ceea ce am descoperit doar citindu-le sloganele electorale:
    Udriste- OMUL METROU! – chiar asa se prezinta pe pagina sa de candidat. Imi si imaginez o scena din campania lui Udriste: la o plimbare prin colegiu abordand cetatenii ”buna ziua, eu sunt omul metrou – va rog sa poftiti in vagoane! Cunoscand personajul din perioada mandatului de consilier general, ma intreb de ce nu se prezinta si ca omul semafor sau omul bordura, deoarece ani de zile a fost director executiv al departamentului transporturi, drumuri si sistematizarea circulatiei din Primaria Capitalei. Dar, probabil ca s-a gandit la faptul ca, metroul merge pe sine, deci nu poate sa dea in gropile strazilor asfaltate in timpul directoratului sau si nici sa se blocheze in traficul incurcat de semafoarele care functioneaza doar cand au chef.
    Lasand gluma de-o parte, ca psiholog am auzit destul de multe raspunsuri la intrebarea ”cine sunt eu” dar nici cel mai tulburat nu a declarat public (pe propria raspundere) ca se crede un obiect! De aceea am deschis cartea de psihopatologie descriptiva si am recitit simptomele ”sindromului de depersonalizare psihica si corporala” (sentimentul subiectiv al pierderii identitatii sinelui corporal si a celui psihic): iluzii de schema corporala (corpul in totalitate sau parti ale acestuia resimtite ca fiind mai mari decat in realitate sau deformate), sentimentul pierderii limitelor corporale, negarea organelor interne, subiectul resimte o modificare a identitatii. Depersonalizarea traita corporal si psihic e insotita deseori si de modificarea lumii exterioare, resimtita ca ciudata, stranie si bizara – fenomenul se numeste derealizare. Revenind la omul nostru (de fapt al lor), putem constata ca se incadreaza: daca se crede metrou e clar ca neaga existenta organelor interne (de aici obsesia cu ”reporneste inima”), nu mai e doar o iluzie de schema corporala ci un delir (electoral) de-a dreptul. Din aceasta cauza simte ca ARDe si are tendinta sa prezinte o alta realitate a lumii exterioare, care in ultimele 6 luni (perioada de instalare a majoritatii tulburarilor) ii pare stranie, deoarece el si ai sai au cam iesit din schema puterii si accesului nelimitat la banii publici! Intr-adevar avem de-a face cu o derealizare!
    Avand in vedere toate acestea, ma intreb – oare ce psiholog terapeut (eu sunt doar clinician) si-ar asuma o terapie de reconstructie a personalitatii omului metrou?! Nici nu stiu ce tip de terapie ar putea face fata unei asemenea tulburari politico-electorale. Acest tip de oameni nu pot fi vindecati decat cu o singura forma de terapie – terapia prin vot!

  45. Daca la scris nu te pricepi, pai incearca sa ne desenezi poate poate te faci inteles…

  46. Mesaj urgent catre Seffu’ Statului, care ne intercepteaza, internet, smartphoane, tot, pe peste tot: Basescu, du-te-n mortii ma-tii, cu sticla ta de la rever cu tot!

  47. Eu cind aud de botox, devin usor priapic precum personajul interpretat de Horatiu Malaele in “Divort din dragoste”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.