Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > N-au trecut degeaba 7 ani pe lângă mine

N-au trecut degeaba 7 ani pe lângă mine

Astăzi împlinesc 7 ani de Jurnalul Naţional. Care-i mult mai mult, pentru mine, decât un loc de muncă obişnuit. N-am chef de siropuri, deci o să mă rezum, anul ăsta, spre deosebire de precedenţii, la calitatea de rampă de lansare către televiziune a ziarului. O industrie ai cărei profesionişti m-au premiat. Într-o gală pe care n-am putut-o onora. La ora desfăşurării ei, mă strecuram, anonim, printre miile de oameni care protestau, în Piaţa Syntagma din Atena, împotriva măsurilor de austeritate impuse guvernului grec de FMI. Oameni care alcătuiesc un popor mândru, nu o adunătură de glugi de coceni.

P.S. Apropo de toţi frustraţii care spumegă de pe margine şi fac valuri că n-au apucat nimic la Gala Premiilor APTR. Live-ul este “o meserie” al dracului de grea.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

83 thoughts on “N-au trecut degeaba 7 ani pe lângă mine

  1. @Marian din…Berceni: stiu bine ce s-a intamplat, merge Internetul si la Atena

  2. felicitari ziaristilor de la A3, care nu s-au lasat manipulati de incercarea marinarului de a propune un alt subiect de discutie in mass media numai cu scopul de a abate atentia de la un subiect care-l doare. sa fie oare implicarea familiei sale in afacerea din portul Constanta? vom vedea cat de curand.

  3. Felicitări d.le Ciutacu ptr. premiu ! Bravo tuturor jurnaliştilor de la Antena 3 ptr. premiile obţinute. Putere de muncă pe mai departe şi multă sănătate ! Cât despre “constituţia lui băse”, cred că trece orice îşi doreşte dictatorul dacă nu-l vom da jos atât pe el cât şi pe actualul guvern. Sunt convins că şi în 2012, după cum bine a-ţi spus într-o emisiune, vom asista (precum în 2009 când l-au furat pe Geoană, cu greşelile lui) stupefiaţi fără să mai putem face ceva, cum portocalii fraudează alegerile. Cel mai revoltător ptr. mine este faptul că pupulaţia numai are nici o reacţie. Dacă reprezentanţii USL-ului mai cred că în 2012 vor (vom) câştiga se înşeală ! Avramescu, Fătuloiu, aia de la Barcelona (nuştiu cum o cheamă) şi câţi or mai fi, ce “păzesc” altceva decât să fraudeze alegerile în favoarea PDL-ului ? Eu am curaj să pun pariu că Băsescu caută o “şmecherie” prin care să mai … candideze odată, bazându-se pe sprijinul PDL, UNPR şi UDMR după principiul “vă ţin la guvernare, voi mă sprijiniţi încă un mandat şi cu toţii mai furăm o tură tot ce ne pică”. Dacă nu ne trezim cu toţii să punem capăt, în 2012 va fi prea târziu.
    ………………………………………..Hai, că am început să “bat câmpii” !
    Cât mai mulţi ani cu Jurnalul Naţional şi Antena 3, vă doresc !

  4. Ciutacu” esti printre premianti la mai multe azi maine esti un brand jurnalistic , te felicit pe tine si colegi tai pentru ca sinteti singuri care au curajul sa le zica Adevarul in fatza politicienilor nemernici .Din nefericire situatia pare din ce in ce mai dramatica . Macar ce e frumos e ca ne scufundam incet mai avem timp sa atmiram privelistea . Nu cred ca cineva sa face ceva in tara asta pur si simplu nu cred . Dar as avea o rugaminte nu va mai asociati cu retardatul ala de Iliescu nici la Antena 3 nici in alta parte . Ne ajunge Ciutacu si Gadea si Radu Tudor …

  5. Felicitari si la mai multi ani de Jurnalul Naţional. Va apreciez si stimez atat pe dumneavoastra cat si intreaga echipa de la Antena 3 incepind cu Mihai Gadea,Mircea Badea,Adrian Ursu,Oana Stancu,Radu Tudor.Pentru mine adevaratii romani sunteti voi…chiar daca puterea nu se sinchiseste de tot ce dezbate la Antena.

  6. l-am vazut azi pe “cotrocean” cu revizuirea Constitutiei.
    halucinant. e cadoul sau otravit de “bun ramas” in ideea
    alegerilor ce vor veni in 2012 si ce sper ca vor schimba
    sistemul portocaliu.

    azi am vazut o multime de tineri veseli ce-si beau cafeaua
    ori sucul si-si savurau tigara, nepasindu-le prea mult de
    viitorul (tarii) lor si care n-aveau nimic in comun cu
    studentii si spiritul Pietii Universitatii din 1990.

    daca-r veni meteoritul “ala marele”, fix acoperind coordonatele
    TopLeft Lat N …. si BottomRight Long E ….,
    zau ca n-ar fi mare pierdere…

    de ce nu ne mai misca nimic ca natie ?!

  7. Cum adica printre miile de greci? Credeam ca grecii ies cu milioanele, nu ca romanii…

  8. Ma bucur asa de mult, ca si cum ar fi castigat frate’miu, sau io, sau sor’mea. De fapt e acelasi lucru – Victor Ciutacu e din familie; ma bucur cand castiga, ma doare cand ii e greu.

  9. In legatura cu “glugi de coceni”.Poporul seamana cu prezidentul.Marele bleg si lipsit de coaie al natiunii vine cu proiect de revizuire a constitutiei si ,in treacat ,zice de batjocorirea constitutiei in afara de catre unguri.Ne dam viteaz pe plan intern,dar pe plan extern,cand trebuie sa ai o reactie oficiala si niste explicatii,o dam cotita.Nu ne punem cu Orban ca nu ne mai baga nici dracu in seama pe plan extern.Am inteles.Oricum ,in stilul asta,Ardealul se va orienta politic catre alte partide,are de unde alege.

  10. Victore nu ai ce face intr-o tara in care FORTELE DE SECURITATE impun la conducerea tarii un marinar imputit. Tot ce imi mai doresc pe lumea asta sa-l vad pe cretin mort. Am avut doi oameni pe care i-am urit de moarte: Ceausescu si putoarea asta ordinara. Mai sunt 3 ani de suportat. Eu zic ca trec repede. Il vom urmari cite zile o mai avea. Bestia dracului

  11. @ソリン:
    Ai cam pus punctul pe i cu faptul “ca n-ar fi o mare pierdere…” Din pacate nu cred ca e nevoie de un meteorit pt. asta ; ne-o facem noi singuri , cu indolenta si cu multimea “cozilor noastre de topor” !!! 🙁 De altfel , cred ca suntem “pe drumul ce bun” in privinta asta … 😈

    Referiror la “darul de bun-ramas” , aici n-as mai fi asa de sigur; as zice , mai repede , ca-i “darul de … buna continure” 😈 !
    Ceva de genul : “degeaba voi nu ma vreti , ca eu va vreau!”

  12. @Bubulea

    Scuza-ma Victore, dar trebuia sa-i zic Bubulii ca am ras cu lacrimi de post-ul lui.

  13. Felicitari!
    Recunoasterea valorii tale de un asemenea juriu,cu o competenta ce nu poate fi pusa vreodata sub semnul indoielii, e un prilej de bucurie si mandrie si pentru noi,cei care urmarim emisiunea ta, ca fiind una ce merita a fi vizionata. E un semn ca si noi am facut o alegere buna,conforma cu un anume grad de educatie si de libertate a mintii.
    Nu te opri si nu uita niciodata ca faci al dracului de bine ceea ce faci!

  14. Felicitari pentru premiu, un domeniu care functioneaza normal.
    Chiar daca noi suntem ,,glugi de porumb” si grecii mindri si democrati, iata ca extremele se ating, cita vreme mindria si manifestarile democratice nu au fond , mai mult conteaza pentru derizoriul revendicarilor si linistirea
    FMI.

  15. Pai, daca o iei asa, este treaba politiei sa reglementeze traficul (ca e platita din impozitele si taxele noastre) dar este obligatia noastra sa le respectam chiar daca politia nu este prezenta.
    Cum ar fi daca in loc sa uzam de reguli noi le-am abuza? (de exemplu sa trecem pe rosu pentru ca politia nu este de fata, lucru care de altfel se intampla mult prea des in Bucuresti).
    In toate cele de mai sus, este obligatia statului sa reglementeze mecanismele, dar este si obligatia noastra sa ne comportam corect fata de noi si fata de cei din jur.
    Dupa cum proprietatea asupra unui bun ii da proprietarului dreptul sa se bucure de acel bun dar ii revine si obligatia ca acel bun sa nu produca pagube sau inconveniente altora.
    In concluzie, sunt de acord cu tine: democratia este nenegociabila. Dar daca incepe sa fie abuzata, atunci nu mai este democratie: este anarhie. Iar in Grecia (ca de la ea porniram) democratia a murit de mult timp si locul ei a fost luat de anarhie (printre altele si sub forma hotiei si evaziunii fiscale).

  16. Felicitari pentru premiu.Multi inainte pentru cariera siun cald multumesc pentrufelul in care ne exprimi si noua gindurile .Si eu am fost in Grecia de curind, cunosc bine tara(nu doar plaja), poporul si limba.Si pe mine ma scirbesc imbecilii care pun etichete pe popoare.Sint unii care isi inchipuie ca grecii stau in cur si asteapta sa vina turistii sa lecumpere vreun suvenir.Le spun doar ca turismul aduce la pib doar 18%.Este un motor important al economiei dar nu primul.Un prost cu pareri a spus ca grecii nu se pot mindri decit cu trecutul. Eu ii zic ca se pot mindri cucea mai mare flota comerciala din lume, cu cca 1600 km de autostrada,spitale noi rasarite in ultimii 10 ani,o agricultura f bine organizata, dar si cu niscaiva premianti Nobelsi cu multe altele.Grecii muncesc desi sint relaxati.De ce ar trebui sa fim cu totii nemti? Au fost dusi in prapastie de catre politicienii lor, asa cum au patit si romanii.Asa numitul ajutor de 110 mld euro este de fapt un imprumut cu dobinda destul de mare.Nu le da Merkel nimic degeaba.

  17. Nu prea inteleg de ce Mircea Badea nu se foloseste de prietenia cu Gadea si de amicitia cu Voiculescu, pentru a ‘rezolva cazul’. Gherghe a reusit sa faca inimaginabilul in materie de televiziune in Romania.
    Am urmarit asta-noapte emisiunea pe Antena1 in reluare (‘Acces direct’), si acolo (netaiat), sunt mai multe chestii nedifuzate pe site-ul A1 in acele filmulete pline de reclame si impartite pe bucati de 2-3 minute. Si anume: 1) Gherghe o intreaba la ce liceu preda, ‘deranjata’ spune “ce facem, intram in intimitati?” si o da-n diverse, pentru ca peste vreo 2 minute Gherghe sa spuna “stiati ca dvs. predati la fostul liceu al lui Mircea Badea?”…moment in care pana si ‘dereglata’ incepe sa se eschiveze si sa spuna ca nu vrea ‘s-o dea in vileag’;
    2) Cand a inceput sa se simta incoltita cu intrebari ‘incomode’, ‘deraiata’ a spus ceva de genul: “nu inteleg de ce Mircea nu a spus numele meu pe post, si am fost foarte uimita sa va vad pe dvs. la mine la usa chemandu-ma la A1. de unde aveti numele meu si adresa mea? dvs. m-ati adus la A1″….No comment!
    Si ca totul sa fie genial, azi dimineata, cand era difuzata reluarea emisiunii ‘In gura presei’ pe A1, la minutul .41 a fost intrerupta emisiunea exact in momentul in care Mircea revenea din pauza si incepea sa explice freaky show-ul facut de ‘colega’ sa de la A1, parerile sale si ce are el de gand sa faca. In locul continuarii emisiunii in reluare, a fost introdus Teleshopping :). Amuzant….
    Evident ca A1 nu a dorit ca publicul sau sa afle de la Mircea ce parere are el despre indragita lor emisune si faptul ca el azi se duce la Maruta, dar cenzurarea unei emisiuni si intreruperea ei brusca pentru simplul fapt ca “nu ne convine ce se spune despre noi” este cel putin egala cu ce face sistemul politic pe care trustul respectiv il blameaza (pe buna dreptate) de ani de zile. Jenant!
    Imi doresc sincer ca Mircea sa se foloseasca fatis si direct de prietenia cu Gadea, si de amicitia cu Voiculescu, in asa fel incat Gherghe Simona sa imite gestul ‘nobil’:) facut de Sorina Matei. Daca tot si-a creat imaginea de trust care se delimiteaza de diletanti, neprofesionisti, santajabili si reevaluatori, ar trebui sa ne arate ca se delimiteaza si de disperatii de rating, care in scopul obtinerii punctelor de audienta sunt in stare de “Unthinkable” (vezi filmul cu acelasi nume).

    P.S.: Toata tarasenia este din acelasi registru cu filmuletul in care este protagonist un sarman baiat analfabet si cu vizibile probleme mentale care spune la nesfarsit “Nu stiiiuu!!”. Nu am sa inteleg niciodata de ce o propozitie spusa de un biet bolnav mintal este atat de amuzanta. Credeam ca sentimentul potrivit este compasiunea, actiunea potrivita fiind ajutare si institutionalizarea sa, nu dispretul combinat cu ridiculizarea respectivului. Daca Gherghe ramane totusi la A1 dupa asa ceva, ma astept in curand sa o vad facand editii speciale de la Spitalul 9.

  18. Suprimând a patra dimensiune ai dat un sens nobil tristului emistih: <> Felicitari.

  19. @Catalin: Mircea face bine ca nu se foloseste de influenta lui pentru a rezolva o problema care nu-i a lui, ci a trustului. in rest, ai perfecta dreptate.

  20. Coane…ne inclinam in fata ta,sincere felicitari pt munca ta si pt integritatea de care dai dovada de ani de zile.MULTUMIM!
    In privinta grecilor,asa puturosi cum sunt,guvernantii lor au fost in stare sa dea poporului al14lea salariu si a14pensie.Salariul mediu se invarte pe la 1500 euro,siesta,ca si la spanioli si italieni este respectata cu sfintenie,deoarece pranzul cu familia este foarte important pt respectul copiilor fata de familie si anumite reguli.Nu te poti plange deloc de felul in care fac turism,ba mai mult au si ajuns sa traiasca din asta,iar ex pe care il dau Europei este demn de toata lauda.Mandrie,unitate,solidaritate,sunt doar cateva dintre ex pe care le vedem dar la care se pare suntem imuni.Insa la comentat si aratat cu degetu” suntem premianti.

  21. @Victor Ciutacu: Ai dreptate, dar nu in totalitate. Sunt convins ca Mircea are taria si ambitia sa nu intreprinda nimic, sa fie totul legal, moral, deontologic si sa lase evenimentele sa-si urmeze cursul firesc. Adica daca trustul isi permite sa-si asume un asemenea circ jenant avandu-l ca protagonist intr-un sens jignitor pe unul din cei mai de seama realizatori TV din cadrul sau, atunci bine…timpul o sa dovedeasca cine a avut mai mult de pierdut din asa ceva.
    Numai ca stand pasiv (pe sistemul: ia sa vedem de cine aveti nevoie mai mult si pe cine va permiteti sa sacrificati…pe mine sau pe Gherghe), intra in acelasi registru in care se afla spre exemplu USL in acest moment (ca sa facem o legatura si cu realitatea obiectiva :)). Adica nu facem nimic (dar absolut nimic), pentru a scapa de Basescu si guvernul Boc, pentru ca noi respectam democratia si legea si nu ne injosim la a face ceva asemanator cu ce fac ei, pentru a scapa de ei, iar Boc sta pana in 2012, si Basescu pana in 2014. Sanatate si noroc!!
    Asa si Mircea. Stand impasibil s-ar putea sa se incerce ca totul sa fie bagat sub faras (exemplu in sensul asta fiind intreruperea reluarii de azi dimineata pe A1), iar responsabilii pentru asa o grozavie sa-si vada in continuare de treaba din postul pe care-l ocupa (realizatori, redactori, prezentatori etc.).
    O fi bine…n-o fi…n-am de unde sa stiu. Eu doar constat ceea ce vad. Timpul va decide daca Mircea a luat o decizie buna, cand s-a hotarat sa fie el cel cu bun simt, cumpatat si deontolog.

  22. @Victor Ciutacu: In tara asta (si nu numai aici), s-a dovedit mereu ca daca esti baiat bun si respecti regulile (de orice fel), esti calcat pe cap fara mila de catre toti penibilii, incapabilii, “manelistii” (de multe ori fara ca cel care o face sa-si dea macar seama de asta).

    *scuze pentru mesaje repetate, uitasem sa fac si aceasta consideratiune* 🙂

  23. Vin si eu cu felicitari,e drept ,cam tarziu,dar ma bucur enorm ca v-a fost recunoscuta valoarea…”7 ANI DE-ACASA” la Jurnalul National…si spunand atatea “Vorbe grele” pe mine ca si consumator de media, nu pot decat sa ma faca sa spun, multumesc!

  24. @Catalin:
    🙂 Subscriu in mare parte … Mi-a placut analiza ta , dar problemele prezentate fiind foarte nuantate , sincer , mie mi-e greu sa fac o predictie asupra celei mai corecte (eficiente) abordari … Pana la proba contrarie , sunt total de-acord cu cele spuse de tine ! 😛

  25. felicitari! imi place aciditatea ta si ncateodata cinismul, dar din pacate nu toti il inteleg, eu sunt fan jurnalul national am fost si abonata la varianta print acum vreo 5 ani,dar acum il citesc in proportie de 98% online.imi pare rau ca voi vorbiti multi suntem de acord cu voi dar din pacate cu asta ramanem daca nu actionam sa scapam o data de pacoste,dar nu stiu cum o vom face.Si cu porcaria aia de constitutie care e conceputa precum autorul ei,vai si-amar.E groaznic.Felicitari pentru premiul APTR.

  26. Felicitari sincere! Grecii au stiut intotdeauna sa-si apere libertatea – sa ne amintim de modul in care au luptat impotriva italienilor si germanilor, de Manolis Glezos, de exodul comunistilor in tarile lagarului comunist, multi greci venind in Romania in anii ’50, de faptul ca, pe un petec de hartie de ziar, Churchill a cedat Romania lui Stalin (5%), pastrand Grecia (95%), ca au avut dictatura coloneilor, ca democratia a revenit in 1974, ca n-au mai acceptat regalitatea refuzand pana azi sa-i redea acesteia proprietatile, ca au suferit, ca si noi, influenta turceasca si ca politicienii lor au ramas, ca ai nostri, nascuti din “spuma revolutiei”, balcanici!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.