Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > N-au trecut degeaba 7 ani pe lângă mine

N-au trecut degeaba 7 ani pe lângă mine

Astăzi împlinesc 7 ani de Jurnalul Naţional. Care-i mult mai mult, pentru mine, decât un loc de muncă obişnuit. N-am chef de siropuri, deci o să mă rezum, anul ăsta, spre deosebire de precedenţii, la calitatea de rampă de lansare către televiziune a ziarului. O industrie ai cărei profesionişti m-au premiat. Într-o gală pe care n-am putut-o onora. La ora desfăşurării ei, mă strecuram, anonim, printre miile de oameni care protestau, în Piaţa Syntagma din Atena, împotriva măsurilor de austeritate impuse guvernului grec de FMI. Oameni care alcătuiesc un popor mândru, nu o adunătură de glugi de coceni.

P.S. Apropo de toţi frustraţii care spumegă de pe margine şi fac valuri că n-au apucat nimic la Gala Premiilor APTR. Live-ul este “o meserie” al dracului de grea.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

83 thoughts on “N-au trecut degeaba 7 ani pe lângă mine

  1. Victore, miile alea de greci mandri erau adusi de la Alexandria de un baron local, Livios Dragneapoulis. Urmareste EVZ-ul, zilele astea, ca precis vor publica fotografii cu autocarele care i-au adus acolo.

  2. FELICITARI tie si colegilor tai!!!!!!!!
    Apropo de greci,sunt popor,sunt natiune fiindca la ei cultura s-a impus,valorile nu s-au amestecat.Noi nu suntem nici coceni,nici popor vegetal pur si simplu suntem un popor needucat,fara cultura.Simplu si trist.

  3. Uau, nu stiam ca ai fost plecat in Grecia pentru a protesta!
    Mai pot spune eu ceva acum…!?

  4. La mai mult si la mai mare nea Victore ! Cit despre greci…ai uitat ca aia NICIODATA n-au fost condusi de comunisti ?Poate doar de socialistii lui Papandreu…ala cu PASOK.Iar Papandreu desii grec…n-a fost marinar.

  5. grecii sunt asa cum sunt si datorita faptului ca ei nu s-ar cataloga niciodata asa cum o facem noi,exemplu fiind chiar denumirea data de dl.Ciutacu.Nu pot sa fiu de acord ,imi pare rau.

  6. Felicitari!

    Ai ajuns un model de om si profesionist de presa pentru mine!

  7. Buna ziua d-le Ciutacu,

    In primul rand,inca o data FELICITARI pentru premiul obtinut,Dvs. si tuturor colegilor din Antena 3!Il meritati deplin!
    Imi pare rau ca nu ati fost la gala;parca a fost incompleta chiar si Sinteza Zilei fara Dvs…Dar la anul,va rog sa fiti acolo,ca sigur veti lua inca un premiu!Aici nu mai sunteti un anonim ,ca in Piata Syntagma!

    In al doilea rand,va felicit si pentru JN!Cred ca atata cat doriti,veti face foarte buna meserie acolo,alaturi de Dl Marius Tuca si ceilalti colegi;admir acest jurnal,desi ma”saraceste”uneori,dar ma imbogateste spiritual.

    Cu tot respectul pentru Dvs. si pentru colegii din Antena3,
    IoanaP

  8. @Cristian Pop: n-am fost sa protestez, ci sa ma relaxez. dar nu puteam rata protestul

  9. Felicitari,se vede ca esti,ca sunteti, profesionisti si tot ce faci si ce faceti,este cu multa daruire si respect pentru meserie si pentru noi,ascultatorii si cititorii.Sunteti al naibii de buni.Felicitari,ar trebui sa invatam si noi de la poporul elen,cum trebuie sa fii mandru de natia caruia faci parte,ai vazut si tu cum isi cer drepturile,indiscutabil se simte darzenia in fiecare dintre ei.Respect pentru poporul elen.

  10. FELICITARI VICTOR CIUTACU SI ANTENA 3 ,v-am felicitat si pe fb si asa cum scriam sa moara portocalii de ciuda fiindca meritati cu prisosinta aceste premii pt faptul ca ne deschideti mintiile seara de seara si pt tot efortul vostru de a aduna materiale bune, iar de poporul elen ce sa mai zic ei protesteaza impotriva masurilor de austeritate, iar noi stam si asteptam sa vina foametea probabil. respect maxim dana

  11. Felicitari pentru premiu ! Ai dreptate cu grecii si cu noi.
    Apropo ,stii cu ne inflamam noi? A fost retrogradata Poli si timisorenii ies in strada.Cred ca ne place austeritatea .

  12. Sa intelegem ca si unele institutii va sustin in demersurile pe care le faceti?
    Felicitari tuturor, inclusiv mie ca v-am ales!

  13. @Ylynka: n-am inteles ce institutii ar trebui sa ma ajute si, mai ales, de ce

  14. Cum mai merg afacerile in turism, in Grecia ?
    …mai bine ca la noi?
    Care este starea de spirit a grecilor comparativ cu a romanilor ? Dar situatia sociala?

  15. Adica,ce?Mariean Mircea si Alupei,Turcescu si Cristoiu,Sergiu Silviu,Horia Alexandrescu si Chibutiu,Sincai si restul nu fac emisiuni live? Rusine,ar fi trebuit si ei macar nominalizati,nu-s ei cu deontologia-n gaura gurii toata ziua?
    Acum,serios,felicitari!

  16. Victore, felicitari!
    si de fapt, FELICITARI pentru toti colegii tai din trustul “mogulului”.

    noi suntem doar o populatie, apropos de greci……………………………………………………..

  17. Un premiu meritat de un realizator merituos (parerea mea)! Cat despre poporul meu, m-am convins inca o data ca oriunde ar merge in lume, romanii nu se pot desprinde de naravurile vechi! Am citit ca in Italia si Spania, la alegerile locale, multi romani si- au vandut votul pe 50 E!!! Semne bune pentru anul viitor, nu? Pacat ca nu mai am varsta sa emigrez in Noua Zeelanda!!!

  18. mai lasa-ma si cu grecii astia. le-au dat clanta tuturor,au mancat pe datorie ani de zile, se pensioneaza la 50 si eva de ani pe 1200 de euro,iau al 13, al 14-lea salariu,muncesc cu pauza de la 12 la 15, bine le face madam merkel ca da in ei,nemtii sa munceasca gretzilii sa chefuiasca nu se poate

  19. Ei,ca sa recunoasca valoarea unor posturi si a unor jurnalisti e nevoie ca,mai intai,sa le starniti interesul si apoi sa se aplece mai tare asupra continutului;in conditiile in care Puterea spune ca ziceti minciuni,nu inseamna ca sunt oameni (tot mai multi) care va sustin?chiar si prin aceste premieri…Sa nu intelegeti ca n-as fi deacord,dimpotriva…ma felicit si pe mine ca am pariat pe dvs.

  20. inca ceva: grecii, spre deosebire de noi, injura fmi-ul. noi ne limitam sa injuram slugile portocalii ale acestuia. mai sus nu indraznim – shhhh…

    ps glumitele lui badea s-au cam pleostit, in schimb tzoparlania ii e tot mai vartoasa

  21. Deci erati plecat pe-afara! Sanatos sa fiti, ca nu-i bai c-am asteptat! Si-nc-o data felicitari si la mai multi ani, cati vreti, unde vreti, ca aveti si de ce, si cu ce!

  22. Este încurajator faptul că nu toate constiintele sunt de vânzare,si mă refer aici la membrii juriului care au judecat si au atribuit premiile.Felicitări tuturor celor”plătiti de moguli”,care au fost premiati.Iată că adevărul prinde.

  23. Felicitari si “Doamne-ajuta” (cum e vorba) LA INCA MULTI ANI INAINTE ! :p

    PS: Impresii “live” mai detaliate , de la greci , e vreo sansa sa primim ? 😉

  24. Pai bine maaaai, domnule, dar cine va da voua mai, premiile astea? Intr-o tara democratica CNA-ul ar trebuie sa supervizeze aceste premieri. Fara semnatura Narcisei Iorga diplomele voastre nu prea au vreo valoare. Numa’ ca sa stii…

  25. Victore,
    Felicitari pentru premiu. Ai muncit din greu si cu succes pentru el.

    Off-topic.
    Ai mentionat de vizita ta la Atena si de protestele unor oameni mandri.
    Am lucrat cativa ani pentru firme grecesti. Din povestile pe care le-am auzit (de multe ori spuse cu multa jena de oameni care erau exceptiile de la regula) rezulta ca Grecia este profund corupta, evaziunea fiscala este cel mai important sport national iar populatia este lenesa.
    Cred ca noi ar trebui sa luam de exemplu mai degraba Germania decat Grecia. Dar e mult mai greu sa muncesti decat sa stai degeaba. Si e mult mai greu sa produci decat sa primesti de la altii (de la stat, de la patron, de la parinti, de la UE, etc.).
    Din pacate pentru Grecia cred ca inca nu se vede sfarsitul crizei. Mai grav este ca nu se stie inca daca si cat va fi de contagioasa boala Greciei.
    In concluzie, sa stii ca grecii nu prea au de ce sa fie mandri. Poate doar de hotia si lenea lor. Din pacate, cred ca asta nu este mandrie; este prostie.

  26. Vreau să scriu ceva care e, totuşi, la subiect, deşi la prima vedere nu pare.
    Apropo de celebritate. Aţi văzut ce a păţit Mircea? Tocmai m-am uitat la Acces Direct…Pentru că nu-l mai suportam pe Băsescu! Bine c-am dat pe A1!! Sunt sub imperiul primei impresii; din păcate, Mircea Badea are probleme, şi-mi pare tare rău. Dacă nu era vorba de deranjat noaptea, POATE ar fi fost doar de râs…

    Oameni buni care aveţi copiii la clasa dezaxatei de română, luaţi-vă picioarele la spinare şi fugiţi în altă parte! Faceţi ceva, minţile copiilor dvs sunt în pericol!

    Cei care n-au văzut partea din Acces Direct cu ACEA profesoară de română, ar fi bine să vadă înregistrarea. Mie încă nu mi-a trecut… 🙁

  27. @bigradu: eu ma raportamam la o calitate a poporului grec (mandria, consecventa, zi-i cum vrei), nu la un defect. a iesi in strada si a protesta (extrem de pasnic si civilizat, crede-ma) cand te abuzeaza autoritatea e o dovada ca democratia functioneaza. si un reminder ca s-a inventat la ei. si Romania e corupta si evazionista, da-i si lasa pe deasupra. la asta ma refeream.

  28. Multa sanatate si viata lunga in televiziune, d-le Ciutacu. Dinspre partea inchinarii la greci, insa, sa ne ierti ca nu suntem chiar toti de parere ca dupa ce mananci si bei ca porcul pe bani imprumutati te apuci sa-l iei de guler pe ala care te pune sa muncesti ca sa dai imprumuturile inapoi.
    Dumneata esti om inteligent si-ti dai seama ca grecii nu-s nici pe departe asa de bravi cat sunt de disperati ca li se ia pernuta moale de sub buci si or sa puna coccisul la munca daca vor sa mai primeasca salarii si pensii. Ca de imprumutat la dobanzi mici doar pentru ca folosesc aceeasi moneda cu nemtii nu prea mai poate fi vorba.

  29. @antielen: scrie-n raspunsul de mai sus la ce ma refer, n-o mai iau de la capat. iar generalizarile ma scot din minti. nu poporul si-a dat al treispelea/paispelea salariu, ci politicienii, prin lege.

  30. VICTORE Tata FELICITARI!!!
    Sa va spui si eu una.Vine un prieten din Germania Rudy.Zice:mai am fost in Grecia.Parcare:1euro.Chitanta ba.Restaurant:70 euro.Chitanta ba.Vin in Romania natala.Cumparaturi cu neamurile prin tirgul saptaminal 1500 lei.Chitanta ba.Prin secandhandurile din oras 350 lei.Chitanta ba.Si va mirati ca sunteti in acelasi rahat?
    Si eu zic ca are multa dreptate.VOI?

  31. Vă doresc sănătate şi putere să puteţi continua! Şi LA MULŢI ANI, că-i ziua noastră, a copiilor! 😀

  32. Vad ca nu-ti plashi ghinu meu…
    Asa ne-a spus odata un nene moldovean, la care-am fost in vizita, si nu eram in stare sa golim paharele la ritmul la care s-a asteptat.

  33. @ Ciutacu

    DISPERARE

    Vor crăpa de ciudă dând în bâlbâială,
    C-ai fost printre greviştii din Atena ;
    Căci frustraţii din presa audio-vizuală
    Credeau c-ai părăsit deja … Antena .

  34. Victore,
    1. Daca privim istoria recenta a Greciei constatam ca grecii au inventat democratia dar si modul in care ea poate fi abuzata; iar noi invatam (prost) lucrurile proaste de la ei. Nu cred ca e bine. Ba unii politicieni de la noi mai dau exemplu Grecia. Iar nu cred ca e bine. Poate ar fi bine sa se duca in vacanta in Germania mai des (Badea le poate spune de ce).
    2. Mandria poate fi o calitate doar daca ai de ce sa fii mandru. In cazul grecilor nu sunt prea multe lucruri (in prezent) pentru care sa fie mandri; prin urmare mandria lor se transforma in prostie.
    3. Democratia poate functiona doar daca o respectam si nu o abuzam. Noi inca suntem in perioada in care incercam sa o smecherim, sa gasim cai pe langa regulile de baza ale democratiei. Din pacate, repet ce am spus mai sus, politicienii nostri (si noi insine) ne facem prea multe vacante in Grecia si prea putine in Germania.

  35. Felicitări Frate Victor!
    Chiar dacă mi-ai ignorat cererea de ajutor trimisă ţie. Am apelat la tine pentru că trebuie deja să ai habar de probleme asemănătoare cu a mea, pentru că ai avut tu însuţi aceste probleme. Poate n-ai avut timp să scrii două rânduri.
    Felicitări tuturor celor de la Antena 3 pentru premiile obţinute.

    În altă ordine de idei, referitor la conferinţa Băsului de azi, am citit şi eu o dată ce-i drept Constituţia, nu-mi amintesc însă ca preşedintele sau preşedinţia să aibă dreptul de a face propuneri de modificare a constituţiei dar poate mă-nşel.
    Apoi dacă POPORUL suveran a votat la o tâmpenie şi o aproapetâmpenie de ce propunerea sa nu se limitează la acestea două???? Nu mai e poporul suveran sau era doar o capcană pentru “un contract adiţional”?

  36. @Victor: felicitari pentru premiu, il
    meriti, l-ai muncit, nu l-ai cistigat
    “la belciuge”; la mai multi ani, bre !

    @violet: [articolul precedent]
    aproape “uniti in cuget si simtiri”;
    sa nu ne transformam in borgii din Star Trek 😀

  37. @bigradu: imi pare rau, ne despartim iar in gandire. democratia e, pentru mine, nenegociabila; abuzata sau nu, e treaba statului (ca d’aia ia impozite) sa regleze mecanismele.

  38. Nea Victore cit ai fost matale prin Grecia…astia de aici au inebunit de tot.Igas vrea sa dea afara dintre pompieri, medicii de familie nu mai dau retete pentru medicamente “compensate” si nici trimiteri la ” specialisti nu mai dau…Marinaru’ vrea cu orice chip sa-si ” traga ” o constitutie…a lui…In ce tara am ajuns sa traim nea Victore ? Sti de ce-mi pare rau ? Niciodata , dar niciodata nu l-am votat pe Basescu, nici la Primaria Capitalei si cu atit mai putin la presedentie si atunci crapa fierea-n mine ca din cauza unor …inconstienti ce au votat cu…curu’ sufar si eu si altii ca mine.Zi-mi nea Victore are ticalosu’ vreo sansa sa-si treaca Constitutia, propie si personala ?Si inca ceva : la referendum-ul din 2009 au votat 80% dintre votanti , dintre cei cu drept de vot sau sau 80% dintre cei ce s-au prezentat la vot ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.