Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Micul intrigant pe vremea lui Vanghelie

Micul intrigant pe vremea lui Vanghelie

N-a plecat nici în ultimul moment. A aşteptat să-i dea vecinii vânt pe scări şi să-l întrebe de ce fuge. “Finul diplomat”, pe care cică-l ştie lumea bună de peste Ocean, a scos la iveală un comportament greţos, de ţaţă decrepită şi mahalagioaică. În ultimele două zile, şi-a dat măsura spoielii. Imaginea lui, trudită cu atâta sârg, e un carton vopsit pe care plouă. Omul e deja de un grobianism vecin cu ţicneala scăpată de sub controlul medicamentos. S-a lipt la propriu de scaun şi a dat sms-uri în văzul unei ţări întregi. Oricâte argumente au invocat, nu l-au sculat benevol de-acolo oamenii; nici cu Furosemid nu cred că reuşeau, pare a avea rinichii tari. În scurtele pauze de ridicat din şezut, şi-a pus mâinile-n şold şi a strigat măscări de curtea şcolii, peste şanţ, din faţa porţii. Mai avea să le tragă câte o flegmă celor care l-au exclus, dar nu-i timpul trecut. Pur şi simplu, nu ştie să fie demnitar în adevăratul sens al cuvântului. Pentru că n-are demnitate, habar n-are ce-i aia. A reuşit ca, în ultimele două zile, să-l facă până şi pe grobianul Traian Băsescu să pară un domn pe lângă el. (articolul integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

79 thoughts on “Micul intrigant pe vremea lui Vanghelie

  1. Grozava poza!
    Dar dupa iesirile de ieri,as face coperta,mai degraba cu un vierme d-ala de nu poti sa-l starpesti,cu o capusa pe care n-o poti scoate din piele,careia ii rupi trunchiul si-i ramane capatana acolo.
    Ai mare dreptate in privinta a ceea ce ramane dupa Geoana: ceva gretos si grobian,jalnic,fara demnitate,si cel mai grav,tradator dovedit.
    Ai auzit ca nici nu se gandeste sa plece din casa de la RAAPPS? Cica nu o ocupa pentru ca a fost presedinte al Senatului Roamaniei……dar atunci de ce ar mai avea dreptul la astfel de demnitati? Si inca odata iti dau dreptate,in sensul ca Ponta,chiar nu mai are nevoie sa dea vreo explicatie pentru executia stalinista.S-a dovedit ca la situatii extreme,se impun masuri extreme. Asa face si Basescu cu noi,tot de asta se prevaleaza,de situatii extreme(economice,politice),si calca tot in picioare.
    Ma gandesc acum,daca Geoana ar fi avut in 2009 macar jumatate din perseverenta si tupeul pe care-l are acum cu colegii,cu adversarul Basescu,oare ajungea presedinte?Cum de se bate acum cu cei care l-au sprijinit cu toate fortele atunci?

  2. @Victor,
    Întrebarea e: care e adevăratul motiv pentru care a fost ăsta demis?
    Eu cred că are a face cu formarea urmatorului Guvern, Băsescu lepădându-se din ce în ce mai abitir de PD-L. Vrea să rămână în cărţi şi manuale drept Imparţialul, Cinstitul şi Jucătorul. Evident, a văzut că actualul Guvern scade în sondaje de la zi la zi iar guvernarea USL-ului este aproape o certitudine; s-a gândit că e şansa lui de a-şi alege oamenii din Opoziţie cu care va lucra în ultima parte a mandatului.
    Repet, e doar o părere.

  3. Urmarind cronologia gafelor prostanacesti care incep de prin 1996 cu pripasirea pe meleaguri americane,ravase buclucase si pana la adierea vanturilor autohtone, trimiterile la cancerul matusalemic al democratiei romanesti, oare abia acum au putut sa il ejaculeze din partid pe bietul prostanac?! Ce-i drept, nu e loc decat de o singura marioneta pe scena teatrului psd-ist. Adio tovarase!

  4. “Cretinismul politic”l-a propulsat in cele mai tari functii in stat,toti “cretinii”s-au retras acum,a ramas el,pepenii si mihaela dragostea mea,poa’sa puna de-un partid,”fluierasii” de dabuleni.Ne va spune vantu ce a cautat geoana la ceas de taina,in “memoriile” si inregistrarile lui.Miscarea politica facuta de Ponta este una foarte desteapta,se va vedea si intelege mai bine,f.curand.Functia,de drept si moral,ii revine psd,dar si 69 deputati pentru,este un numar realizabil cu tact,diplomatie si negociere reala.

  5. atat Geoana cat si PSD-ul si-au aratat masura capabilitatilor in acest moment. Sincer prea putin mai conteaza ce se va intampla cu ambele parti. Ce conteaza cu adevarat este ca in momentul actual ….sau chiar si la anu’ nu avem nicio alternativa viabila pentru alegeri. si asta e dureros. asa zisa opozitie de azi “pleaca” la toate fentele date de PDL si probabil nu va mai trece mult pana cand si PNL va atrage un scandal asemanator cu cel dintre PSD si Geoana. Oricat ar incerca Antonescu si Ponta nu pot din pacate sa anihileze cat poate sa “urzeasca” PDL-ul. Va trebui sa treaca ceva timp pana vom avea niste politicieni care sa aiba intai bun simt si apoi sa isi doresca sa hotarasca pentru tara.

  6. apropo de geoana, as mai vrea sa iti spun ceva:
    1. adu-ti aminte de declaratiile conform carora mihaela, dragostea noastra, decidea pe cand era ambasador mirciulica, cand toata lumea se mira de declaratiile sale – oricum prea putin important -;
    si 2. dupa cele intamplate zilele acestea, pot trage o concluzie destul de “penetranta” (cum ar spune unii) dupa modul in care s-a manifestat geoana zilele astea, partea cu diplomatia cade. si am impresia ca reusita sa, marea lui reusita despre care vorbeste neils schneker – pe care, de altfel, il respect – s-a datorat influentelor si usilor deschise pe care le-a avut nastase si iliescu, in calitate de presedinte. nu imi aduc aminte ca geoana sa fi avut un real succes, ca si diplomat sau ca si fosta autoritate a statului roman. nu imi aduc aminte de vreo importanta realizare a lui din punct de vedere al relatiilor externe (in afara vizitelor sale un rusia si usa, de acum, care au fost in interes personal). iar despre vizita lui mihai I in parlament, imi aduc aminte bine ca aceasta solicitare a venit din partea pnl,iar insistenta de a se realiza aceasta tot pnl-ului a apartinut.
    iar politic e un mare zero. imi aduc aminte, din seara alegerilor, de vizita facuta la pnl la sediu. la ce te-ai mai dus daca tu ai semnat un protocol cu pdl? pe bune…acest praf in ochi aruncat romanilor, mi se pare jenant.
    si ca sa inchid: una e sa ai darul vorbirii, sa vorbesti bine, sa exprimi idei linistite si, aparent, sa fii un om linistit si alta e sa fii un real om si barbat de stat.

  7. Victore,

    Ref: Apropos de comentariul “elena constantin”

    Inteleg ca sunt unii (probabil portocalii platiti) pe blogul tau care te enerveaza prin comentariile pe care le fac. Daca vrei sa le spui ceva spune-le lor. Nu-i injura pe cei care nu te-au ofensat cu nimic.

    Eu am votat cu Basescu si nu fur (nici cu si nici fara regimul Boc/Basescu) si nici nu sunt tampit.

    Am votat cu Basescu si, avand in vedere contracandidatul, nu-mi pare rau.

    Puteam vota mai bine? Evident, dar doar daca pe lista erau alte nume. Dar asta nu este vina mea, desi este una din problemele mele (si nu numai).

    Imi pare bine de ce se intampla cu Geoana? Evident da. Un om educat si inteligent se comporta ca un prost.

    In concluzie, injura-i pe cei care te jignesc/enerveaza, lauda-i pe cei care fac lucruri/comentarii inteligente. Nu le amesteca. Nu e corect.

  8. Ionuţ:
    Sigur că gaşca ce şi-a încolăcit braţele pe toate instituţiile statului nu e uşor de învins de oameni normali. Oamenii cu bun-simţ nu pot concepe multe dintre atrocităţile pe care le fac portocaliii. În PD s-au adunat toate lichelele, semianalfabeţii, contravenienţii uşor de şantajat. În cel mai bun caz, dacă există şi oameni cinstiţi printre ei, atunci cu siguranţă se află pe posturi în care neam de neamul lor n-a visat, de slabi ce sunt dotaţi intelectual. Aceştia susţin cu tărie o Putere care le dă ocazia să fie ceea ce într-o societate normală n-ar fi ajuns. Bine, e greu de crezut că o doză de ticăloşie n-ar exista în aceştia. Şi de fudulie, evident.

    Dacă aştepţi să vină Făt-Frumos pe cal alb care să-i ia gâtul balaurului, o să-ţi treacă viaţa sub papucul Udrei şi a tuturor ticăloşilor portocalii.

  9. vad la tv ca abrutizatii astia din dabuleny-city au chef de ‘occupy’psd-bucuresti?interesant!cati dintre ei au buda in curte?

    bostanul asta pune de miscari de strada?

    n-a fost in stare sa ridice un pai contra pd&basescu, dar are tupeul grobian sa ridice iobagii neinstruiti?

    mineriada bostanilor?

  10. Hotul c-un pacat si pagubasul c-o mie… Nu stiu daca au si alte popoare vreun proverb asemanator, dar la noi se potriveste ca o manusa. Penibilul asta infect si-a batut joc de increderea a cinci milioane de oameni dar, dupa mintea unora, nu-i atat de vinovat pe cat sunt cei care l-au desemnat candidat pentru prezidentiale si cei care l-au votat. In ceea ce ma priveste, nu regret deloc ca l-am votat in 2009 si, repet, l-as vota si astazi, daca alternativa ar fi Basescu. Chiar daca acum mi-e limpede ca a fost omul lui Basescu, inca din 2005. Dupa pierderea alegerilor din 2004, presa (care era portocalie aproape in intregime) il ataca pe Geoana la fel de asiduu si concertat ca si pe Nastase, Mitrea, D.I. Popescu, Sechelariu etc, pe seama conturilor in valoare de $200000 si a unor presupuse proprietati imobiliare detinute prin interpusi. Problema era ca Basescu, in ura lui infinita fata de Nastase, a tinut neaparat sa-si auto-implineasca profetia facuta in seara castigarii alegerilor: “Adriane, nici nu stii cat de mic incepi sa fii !”. Prin urmare, toate atacurile din tabara portocalie la adresa lui Geoana au incetat ca prin minune, ca sa poata omul castiga linistit presedintia partidului si sa-l reformeze. Reforma ce a constat in taierea capatanii lui Nastase (facandu-l astfel mai mic, conform profetiei basesciene) si aducerea lui Vanghelie in prim-planul partidului, in locul arogantului. A doua dovada evidenta ca Geoana executa ordinele lui Basescu s-a petrecut dupa alegerile parlamentare din 2008. Atunci, dupa ce liberalii condusi de Tariceanu avusesera pretentia absurda de a cere postul de premier pentru a intra la guvernare, se ajunsese totusi la incropirea unui protocol de alianta PSD-PNL pe care Geoana a refuzat sa-l semneze (in ciuda indemnului lui Nastase). De ce a dat cu piciorul unei aliante in care PSD-ul ar fi avut o pozitie majoritara si postul de premier ? Ca sa faca alianta de vis pentru Basescu, in care PSD-ul a obtinut doar jumatate din halca guvernarii si a cedat si postul de prim ministru… Apoi a urmat anul electoral 2009, in care Geoana, asistat indeaproape de Gusa, a facut tot ce a fost nevoie pentru a credibiliza acuzatiile propagandei portocalii. Cum adica, esti acuzat ca vrei sa dai tara pe mana rusilor, iar tu faci vizite clandestine la Moscova ?! Esti acuzat ca esti omul de casa al celor mai detestati moguli, iar tu te duci in vizita, conspirativ, in crucea noptii, cu spinarea indoita, exact la unul dintre ei ?! Oricat de prost ai fi, singura explicatie logica e ca vrei sa-ti ajuti adversarul sa castige alegerile. Si daca, dupa toate astea, mai sunt oameni care mai cred in inocenta lui Geoana, le aduc aminte ca, la congresul PSD din 2010, Basescu si-a retras omul (ma rog, unul dintre ei, Cristian Diaconescu) din cursa pentru presedintia partidului, in favoarea lui Geoana.

  11. Se poate discuta la infinit ,dar atata timp cat acesti politicieni si sistemul de justitie raman pe aceleasi locuri/functii,unde au prins radacini,nimic nu se va schimba cu adevart.

  12. @bigradu: din toti oamenii pe care i-am intalnit, in viu sau pe blog, esti singura exceptie care (dupa parerea mea) confirma cu varf si indesat regula
    @Bubulea: pentru ca era deja inteles cu Basescu pentru guvernare in comun

  13. Excelent articol, si nu spun asta ca sa va lingusesc un articol despre geoana am citit dimineata in q magazin scris de Nora Noapte, domne si eu l-am votat si le-am zis tuturor cunoscuytiilor mei sa il votam doar pt a scapa de basescu, dar cand l-am vazut atata de penibil cum topaia si ii pupa pe toti, iar dimineata era desumflat tot, si mai ales acum cum tinea el la scaunul lui, isi prezenta biroul, bine ca am scapat sa vedem ce o urma acuma, excelenta emisiunea de aseara de la sinteza, pe zii ce trece imi place din ce in ce mai mult de colega Oana si ca femeie e frumoasa, si a naibii de documentata, nu scapa nimic BRAVO VOUA cu stima dana, chiar daca nu am mai postat nimic pe aici nu inseamna ca nu va citesc in fiecare zi, si va postez pe fb articolele, va rog nu ma certati ca nu va lingusesc, doar va plac, profesional sa nu ne auzim vorbe.

  14. Mama, ce de comentarii antiGeoana.
    regret sa spun ca pana la urma Geoana a rectionat omeneste si nu ca un politician.
    vad chiar si niste soparlie cu iz de dezinformare – cica Poaaateklnicu l-ar fi dus in diplomatie. Asta probail numai daca Postelnicu o fi avut acces din puscarie la Ministerul de externe, pentru ca Geoana era in 989 era adjunct de sef de brigada la Trustul Energomontaj Bucuresti si student la Drept. Nu stiam ca acest trust era un departament al Ministerului de externe.
    Ma scrbeste numarul de detractori, iar eu, care l-am criticat pe Geoana cand era presedinte, nu pot sa nu-l apar in fata lui Ponta si chiar a lui Iliescu.
    Iliescu ar trebui sa-i fie RECUNOSCATOR lui Geoana, care ales cu sprijinul grupului de la Clij avea ca sarcina de la acest grup (pus de Basescu sa destructureze PSD) sa-l elimine pe Iliescu din partid. Geoana NU a respectat acest “ordin”, ba mai mult l-a propus la urmatorul Congres PRESEDINTE DE ONOARE si i-a oferit un loc de drept in BPN.
    Groana nu i-a dat afara din partid pe cei care meritau. In afara de Nicoliceam pe care nu l-as tine nici intr-un partid, nu prea cred ca au plecat “guresii” antiGeoana din partid.
    Din pacate “gaska de la Cluj” manipuleaza si acum PSD.
    Modul in care a fost eliminat Geoana din partid mi se pare mizerabil si sistin in continuare ca Ponta este un MARE intrigant si pitic santajist.
    Ma mir ca nimeni nu are suficienta luciditate sa judece lucrurile la rece.
    Oricum ieri a cazut si MINCIUNA ca Geoana este sustinut de PDL….
    Oare in numele….USL chiar trebuie sa inghitim toate minciunile lui Ponta si sa-l terfelim pe Geoana?
    Oare nu vom plati mai tarziu?
    oare nu va deveni si Ponta un Boc numaru 2 (ca are toate premisele)?
    Privind la porcaria asta de fotografie pe care ai pus-o , incepe sa-mi fie rusine ca sunt OM!!!
    Totul este o mocirla de nedescris….

  15. Victor,

    In primul rand multumesc.

    In al doilea rand, “esantionul” cu care te-ai intalnit pare sa nu fie “reprezentativ” (nici pentru basisti si nici pentru anti-basisti).
    Sunt oameni care au votat cu buna credinta si pe Basescu si pe Geoana. Multi dintre ei se simt tradati si/sau dezamagiti, dar asta nu inseamna ca sunt nici tampiti si nici hoti. Doar vad realitatea prin alta prisma.

    In sfarsit, se pare tindem sa ne invartim in medii care ne confirma convingerile. Multi din cunoscutii mei au aceleasi convingeri ca mine. Nu par sa fie tampiti si nici nu cred ca sunt hoti (sau cel putin eu nu stiu). Dupa cum am cunoscut oameni care au convingeri difrerite (la fel ca tine) si care nu sunt nici ei tampiti. Si nici nu stiu sa fi furat (nici acum si nici pe vremea lui Nastase).

    Ar fi interesant sa faci un experiment pur personal: incearca sa iesi (putin si cand ai timp) din mediul “anti-basist” (si evita mediul declarat “basist”). Incearca sa-i eviti pe aia care “stiu” ce trebuie sa faca statul pentru a-i ajuta; stai de vorba cu cei care se gandesc ce pot (sau trebuie) sa faca ei pentru ei insisi, pentru familia lor si pentru firma lor. Ai sa vezi tabere diferite dar mult mai moderate, care voteaza fara sa se gandeasca cum sa fure si sa dea/ia spagi. Atunci nu mai conteaza ca Ponta este de stanga si Basescu de drepta. E nevoie de amandoua.

  16. ERATA: Imi cer mii de scuze. Atunci cand m-am referit la Geoana a iesit ca mi-ar parea bine. NU! Nu imi pare bine. Imi pare foarte rau. Nu e normal ca un om educat si cult sa se comporte asa.

  17. @salvamar: deja ai un comentariu lipsit de logica din genu “ion a alunecat pe panta descompunerii pana la brau” – citate bac -. si nu cred ca ion iliescu, fondator al partidului, ar trebui sa ceara cuiva voie sa faca parte don psd. mi s-ar parea o forma totala de lipsa de respect.
    referiotr la poza afisata de ciutacu…mai cauta si tu in istoria bancurilor legate de bruce willis, si vezi cam la ce ar face referire…asa ca o parere. iar daca sensul pozei ar fi altul, tot e tare poza 😉

  18. Daca azi ati mai avea de ales intre Basescu si Geoana, ce ai vota?
    Cand eu spuneam acum trei ani ca Geoana e o caricatura de om, eram hot si tampit si sluga lui Basescu. Azi, in urma faptului dovedit, am ramas tot hot si tampit.
    Nu-i nimic, stau la incalzire alte doua mari personalitati, Ponta si Antonescu, mai vorbim peste vreo trei ani cand o sa ii scupati cu naduf si pe astia. Invatarea este un proces de lunga durata.

  19. Am vazut ca in emisiunea ta ai o atitudine foarte profesionista vizavi de invitati, critici actiuni, idei, dar niciodata persoane sau convingeri personale. Noi, cititorii blogului tau, suntem niste persoane de mana a doua care nu meritam acelasi respect?

  20. andrei… vorbeste in numele tau!Nu cred ce esti un reprezentant al cititorilor din acest blog,nu iti impartasesc ideile si nici atitudinea.Nu incerca sa atragi cititorii ,intr-o prostie!

  21. Ponta: Nu vom schimba impozitul de 16%
    Nu se laudau cu impozitare progresiva? Or sa ia tot de la saraci?

  22. N-am inteles niciodata de ce a fost acceptat in PSD, dupa iesirile lui anterioare din timpul lui Constantinescu?! Dupa “esecele” de la Primarie si Presedintie ?! Orice om politic veritabil ar fi tacut si s-ar fi retras o vreme. Manifestul de la Dabuleni va intra in istoria distractiva a vietii politice romanesti din acesti ani!

  23. Doamne, nu-mi vine sa cred! Acest Geoana a reusit sa-l copie pe basescu complet. Dezbina si vei cistiga! Dar el daca este cum bine l-a numit Iliescu, o sa cistige praful de pe ulitele Dabuleniului. S-a dus cu atita tupeu sa plinga in fata acelor oameni creduli. E JALNIC ! Nu stiu ce sa mai cred chiar nu mai poti avea incredere in nici un om politic? Eu spun asta deoarece m-au mai dezamagit doi: Cristian Diaconescu si Piedone. Nu-i consideram eu mari oameni politici, dar pareau ca au caracter. Sunt pensionara si nu cred ca mai apuc sa vad ca se schimba ceva in bine,modul in care s-au obisnuit acesti oameni fara demnitate sa faca politica.Va felicit pentru emisiunile dvs. Va urmaresc tot timpul.

  24. Sincer cu articolu asta si tot circul din jurul lui Mircea Geoana, se incearca scoaterea din mocirla a PSD. Si asta nu fiind ca PSD ar fi important,dar este aliat cu PNL si cu Antonescu, singurul contracantidat capabil sa-l infrunte pe Base! Asa ca, mass media, care este anti-base, incearca sa spele porcariile facute de PSD inainte de inceperea campaniei electorale.Ma mai gandesc daca merg la vot anul viitor, deoarece cel dorit de mine in fruntea tarii sa aliat cu o gasca extrem de dubioasa si decat sa votez portocala mecanica mai bine stau home.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.