Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Marea furişare şi cuvântul de oroare

Marea furişare şi cuvântul de oroare

http://youtu.be/a-oVFE3K-O4

Oamenii de bună credinţă care i-au votat pe autointitulaţii intransigenţi se freacă la ochi stupefiaţi. La nici o săptămână de la scrutin, promisa dreptate până la capăt pare a se răsfira ca nisipul printre degete. Cei pe care i-au mandatat să-i reprezinte arată ca nişte oameni dispuşi la aproape orice compromis pentru a pune mâna pe putere.

Trădare e cuvântul care se aude peste tot. În faţa revoltei şi a dezamăgirii publice, drumeţii de noapte fac pe principialii şi anunţă semeţi, la televizor, că ei au caracter, bună creştere şi nu dau din casă. Că-i treaba lor ce-au discutat cu omul-regim. Şi a noastră să-i credem că totul e-n numele interesului naţional, nicicum al vreunei dorinţe de parvenire politică. Transparenţii şi amabili de odinioară, degrabă ameninţători cu suspendarea preşedintelui dacă mişcă-n front, au căpătat, în doar câteva zile, o aroganţă sfidătoare. Tupeul e ieşit din comun. Găsesc justificări pentru orice, se oţărăsc la lume, descoperă duşmani în ziariştii care i-au dus în spate până la urne, joacă prost rolul neînţeleşilor (articolul integral, aici).

Comentarii

comentarii

Similar Posts

93 thoughts on “Marea furişare şi cuvântul de oroare

  1. Si cat de evident era totul, inca de la inceput…

    Peste 10-15 ani, o sa plangeti dupa Basescu asa cum acum, unii il regreta pe Ceausescu…

  2. @Vlad: da, cu lacrimi de sange. pe undeva, ai dreptate, o sa-l plang fix cat l-am plans si pe nea Nicu

  3. Așa de mult am cerut, fără unguri la guvernare?
    Am vizionat şi eu virginele borţoase cu burta la gură şi-n pântec cu fătul UDMR, cum să laşi mă pe geru ăsta să nască politic acasă! Pentru binele minoritar am înţeles că sunt înţeleşi, dar cu majoritatea nu aveau nici o înţelegere sau lasă aşa că merge şi cu abuzul de încredere până hopa trecem puntea dracului.
    A fost vreo zi de la alegeri încoace să nu facă câte una de proporții, nu regret că am fost la alegeri pentru că tirania Băsescu ajunse infailibilă, am simțit pe pielea mea, dar să mă păcălească Ponta cu aberațiile lui, păi să încerce cu slugile băsiste că sunt deja formate să înghită fecale pe nemestecate.

  4. Reprezentanti de vaza (sau de varza) ai USL, precum Valeriu Zgonea, au inceput sa se perinde pe la TV sa ne explice alianta cu tradatorii in registrul Emil Boc – “masurile dure, dar necesare”… spre bunastare romanilor.

    O sa dea bunastarea navala peste noi in urma chemarii la guvernare a tradatorilor de la UDMR.

  5. S-au otarat la noi si s-au “scuzat” in nenumarate randuri pt. lipsa lor de curaj politic invocand lasitatea poporului si faptul ca, la o adica, n-ar fi sustinuti in strada!
    Acum e clar, sper, pt. toata lumea, ca era teatru ieftin. Oamenii astia nu vor sa fie decat vatafi pe o mosie numita inca Romania care nu mai e nici a lor si nici a noastra. Stapanii de afara sunt cei fata de care se simt obligati sa-si tina promosiunile, nu poporul roman. De-asta l-au impuscat pe Ceausescu! Acum au recunoscut-o si ne-au aruncat-o in fata cu aroganta celui care, convins de lasintatea noastra, ne intreaba: “Si acum ce-o sa-mi faceti?!”
    Le-as aminti faptul ca se apropie sfarsitul acelui ciclu nenorocit de 25 de ani, necesar mamaligii pt. a se transforma in TNT!
    Sa nu mai mizeze nici pe prosteala televiziunilor si nici pe rabdarea noastra!
    Acum si-a dat toata lumea seama ca nu mai exista alternativa democratica.
    Acum e timpul sa ne organizam!

  6. Domnule Ciutacu,

    1. Informati-l pe domnul Antonescu ( ca noi oamwnii de rand nu avem acces la cei mari si tari decat prin intermediul dvs)ca daca o mai tzine asa in continuare ( cu iesiri de ” autosuficientza” si arogantza fata de cei care i-au votat numai si numai pentru ca erau antibasisti,ca pana in 2014 nu va mai avea de partea lui la alegerile prezidentiale nici cat are Basescu acum in sondaje;

    2.Va sugerez sa le transmiteti domnilor Ponta si Antonescu toate mesajele pe care le primiti de la noi cei care i-am votat ca poate asa se trezesc…
    Va multumesc

  7. In aceasta seara, Valeriu Zgonea, invitat in emisiunea lui Radu Tudor, a mentionat aceleasi aberante si mincinoase, chipurile, proiecte. Mircea Badea are perfecta dreptate! Sa se duca dracului cu proiectele lor cu tot! USL-ul actual va deceptiona, va trada electoratul, va coopta, va adopta o atitudine aroganta si discretionara, va minti, va fura si intr-un final se va destrama. Noi am votat razboi cu Basul, nu convietuire, nu coabitare, nu pace cu dobitoci si dobitoace! Am votat legitim, democratic, pentru normalitate, dar din pacate in integralitatea noastra avem multi, dar foarte multi prosti, ticalosi si tradatori abjecti!Personal, daca ar fi posibil, mi-as lua votul inapoi sau l-as anula. Lasand RRRRR-ul deoparte, USL-ul ne-a dat un INFO-MAL, adjudecandu-si un vot majoritar, construit pe acelasi sistem mincinos si ticalosit. UDMR-ul nu trebuie sa mai fie angrenata in nicio guvernare viitoare! Nu exista proiect sau proiecte, exista doar PROJECMANIRI, PROJECTRADARI etc. . Perfidia si autosuficienta, au devenit sporturi nationale dezonorante si aberante. In concluzie, voi cei de la USL, aveti grija la decont!

  8. Până la urmă, nimic nou sub soare, UDMR s-a lipit, precum marca de scrisoare, de toate guvernele, ba mai mult, toate care s-au perindat le-au dat “nas” şi căutat în “coarne”. Au vrut plăcuţe bilingve, le-au primit, au vrut să înveţe în limba maternă precum şi geografia şi istoria lor, le-au obtinut şi pe astea. De fapt ei (udmr) n-au nicio vină doar au cerut, pentru că au şi fost băgaţi în seamă vinovaţii (trădătorii) trebuie căutaţi în altă parte. Acum au fost cei din USL, dar era predictibil privind istoricul guvernărilor de 23 de ani încoace.
    Am auzit şi vorbe venite de la jurnalişti respectaţi care justifică, chiar cu tentă laudativă, decizia cooptării UDMR la guvernare, cică dă bine la Europa. O fi… dar personal nu-mi pasă şi nu pricep în ruptul capului de ce e neapărat nevoie să anticipăm ecoul Europei. O fi ceva legat de autohtonul proverb “capul plecat, sabia nu-l taie”. Stiu că politica este arta compromisului dar ce se face la noi e trădarea interesului naţional şi mai dezgustător e că politrucii noştri prin atitudinea afişată au “flegmat” pe obrazul electoratului.
    Off topic: subscriu total la comentariul facut de Nostradamus referitor la interviul luat de Adrian Ursu parlamentarului Nigel Farange, emisiune aceea ar trebui vizionata de Ponta, Antonescu & Co, poate învată ceva şi de noi ceilalţi pt că sigur aflăm care e diferenţa dintre politician şi politruc.

  9. mai oameni buni ! pai nu zice bine Badea in promo’ul antenei3 ca:
    pana nu ies oamenii in strada nu se intampla nimic ?

    daca romanii ieseau in strada de obicei – atunci ponta si psd-ul nu si-ar fi permis sa ne deturneze votul

  10. Toate comentariile de mai sus sunt extraordinar de amuzante. Nu-mi amintesc cand am mai ras atat.
    Acest uimitor popor roman si-a pastrat nealterata inteligenta de care a dat dovada in 20 mai 1990.
    Ce noroc pe mine sa ma nasc in mijlocul acestei natiuni extraordinare.
    Cred ca peste inca 22 de ani o sa ne uitam de sus la Germania.

  11. Priviti ce face basescu din proaspetii invingatori (titlu in DC news):

    Traian Băsescu va face public, luni, documentul convenit miercuri noaptea, cu liderii USL la Palatul Cotroceni

    Ei, acum sa-i vedem pe politicienii meseriasi!

  12. Nu intelegeam de ce in Pta. Universitatii nu erau acceptati politicieni,faptul ca ajungeam doar seara si singurul argument pe care il aveam era ca trebuie scapat de Basescu ma facea sa-mi inghit vorbele. Ei uite ca tacerea a fost de aur pentru ca s-a dovedit ca ceilalti aveau dreptate, iar toti politicienii (o fi prinsa in nomenclatorul de meserii?) sunt de-o mama!

  13. Din pacate ai mare dreptate!Cum naiba avem noi bafta asta?Inca suntem tehui de cap si nu ne dam seama ca putem sa ne-o luam peste ochi atat de tare,incat sa nu stim ce ne-a lovit.
    Mai,domnu’Ponta,da nu vrei matale,intai sa faci curatenie cum ai promis,sa lasi UDMR in opozitie sa simta ca au avut prea mult tupeu si ca ne-au jignit prea mult,sa ii bagi la parnaie pe toti pdl-istii care au furat de-au rupt,nu asa doar sa ne anunti ca ai descoperit cateva gherle si sa te faci acum ca uiti,sa-l dai jos pe securistu’ guvernator asa cum ti-au spus toti oamenii ca doresc,si apoi,dupa ce toate astea vor fi facute sa te ocupi si de Marea Impacare?Sincer astept ca intai sa te tii de promisiunile facute noua de doi ani incoace,apoi sa te ocupi de consolidarea PSD in cadrul aliantei USL.Eu cred ca nu exista justificare pentru niciuna dintre mizeriile de dupa 9 decembrie,nici a cu UDMR,nici vizita in miezul noptii la…..nuuuu,nu la Vantu,la celalat sforar de parcare.Ce ma mira e ca si dl.Antonescu ii tine trena…..si nu m-am lamurit daca o face doar ca sa-l tina pe Ponta sub observatie sa n-o ia pe urmele lui Geoana,sau chiar fac troc cu totii, prostindu-ne.
    Ma astept ca Ponta si Antonescu,sa nu uite ca ne-au indemnat pe noi la referendum sa ne ridicam in picioare,dar ei au uitat sa se ridice,ne-au lasat sa ne umileasca niste papistasi europeni sau americani,fara pic de jena.Acum,pare sa ne tranteasca iar in fata scuza cu Europa si America,ce nu ne respecta si nu ne accepta decat cu UDMR si Basescu in frunte.Ridicati-va in picioare,domnilor Ponta si Antonescu,nu mai stati in genunchi cand poporul sta in picioare in spatele vostru.Respectul se castiga,nu se imparte prin desemnare de la Inalte Porti,nu uitati ca mai bine esti leu o zi decat sclav o viata intreaga.Pentru noi nu-i greu sa va reevaluam…..abia ne-am invatat!

  14. Sa iesim in strada? Iar? Pentru ce? Sa vina acum PDL-ul si sa faca fix ce a facut in ianuarie USL? Sa isi asume ei “ieseala”? Sa isi inflitreze oamenii sa agreseze pe oricare scanda celebra :”USL-PDL-Aceiasi mizerie?”.
    2 saptamani am iesit ca sa vina la putere Pic si Poc. Acum trebuie sa fiu nebun sa ies sa revina iar Nuti si Boc…

  15. Victor nu cumva se testeaza piata sa vedem cat putem inghiti fara sa ne manifestam agresiv intr-o eventuala cadere a zonei euro cand toate aliantele si intelegerile vor cadea ca un domino ?UDMR intotdeauana a avut lobby puternic din exterior (SUA si UE) ;uita-te mai nou in Ungaria la manifestarile naziste anti-israel conduse de oameni din parlamentul maghiar .Eu zic c-ar trebui sa ne pregatim de razboi ca prea suntem in curu’ gol.Sa fie oare trecerea UDMR neconditionata la guvernare ca un act din partea acestora de a respecta art.1 din Constitutie? Acum intreb si eu: daca doreau UDMR-ul putea face astfel incat sa existe conflicte in Ardeal dar liderii acestora au fost tinuti mereu aproape de guvern si li s-a creat acestora numeroase facilitati pe care alte minoritati nu le au ,dar aveti in vedere ca mai este un partid maghiar necorupt care va pune presiune constant privind autonomia.Cam se pregateste terenul pentru ceva nasol pentru Romania si tinand cont de liderii slabi pe care-i avem nu cred c-ar fi in stare sa gestioneze o situatie de conflict interetnic,atat timp cat suntem un stat sclav consumator in beneficiul UE nu cred ca le permite astora din UDMR sa faca mutarea pe care au pregatit-o.Zik ca daca am fi in aceasta spirala pe care-o urmam ar fi cazul sa schimbam macazul indiferent de consecinte si ma refer acum la statutul de stat sclav consumator(consecinta;mai mult ca sigur vor fi conflicte in Ardeal;niciodata nu vor fi multumiti ungurii indiferent de cate facilitati au si au o groaza nu mai zic de accesul la zona UE si Nato si nu inteleg de ce bat moneda cu autonomia pe care daca am fi in schengen practic ar fi,).Nu stiu cat de extraordinar si magnific a fost Ponta ca prim ministru astfel incat o alianta castigatoare ca USL sa nu poata continua drumul fara ca acesta sa primeasca postul de prim ministru si mai mult sa se compromita in asa hal cu UDMR ca vrea puiu’ Ponta functia.In afara de PNL-PC restul sunt tradatori si si printre acestia s-au infiltrat cativa care fac jocuri.A iesit spuma la iveala dupa 22 de ani si spuma(PDL,PPDD,PSD-80%din lideri ) asta trebuie indepartata intr-un fel sau altul.Pare-se ca Basescu a castigat razboiul pe termen mediu si lung deoarece manevrele pe care le pot face viitorul guvern tin de FMI si nu vor reusi sa ridice Romania din calitatea sa de stat sclav consumator.Bun daca au avut 67% din 41% total votanti si au pierdut intr-o saptamana 50% cel putin din cei care au votat inseamna ca viitorul guvern se mai bizuie pe mai putin de 15% din populatia tarii sa-i sustina cam putin pentru ce va sa vina.

  16. Ponta si Antonescu au dat-o la pace cu dictatoru’ din momentul in care Ponta a acceptat lista rusinii de la Barroso iar Crin a promulgat legea referendumului asa cum a modificat-o total neconstitutional CCR

  17. Cred că Băsescu ar trebui să-l nominalizeze pe Kelemen Hunor premier, pentru că va avea sprijinul necondiționat al PSD prin cel mai jalnic “european” șef e partid, Victor Ponta, căruia i-am solicitat pe blogul lui să demisioneze din PSD pentru că el este adevăratul trădător din partid.
    Și spun acest lucru ca un alegător care a votat mereu cu “stânga”, fiind nemulțumit profund de comportamentul liberalilor în 2004, ei fiind cei care l-au adus la putere pe acest scelerat, făcându-se că nu văd toate abaterile grosolane e la orice norme, inclusiv lovirea unui copil.
    În plus insistă în nominalizarea Monei Pivniceru la Ministerul Justiției, deși s-a dovedit preamică în lupta cu javre de teapa Macovei-Base.

  18. USL/PDL ACEEASI MIZERIE!..acum putem sa o spunem ca au trecut alegerile….si nu mai suntem in pericol sa fim priviti ca postaci portocalii…!Adevarul este ca eu observ ca usl copie la greu pdl…ex.:in constanta au candidat aceleasi neamuri si prieteni, orasul este sufocat de ei…Dragnea.. a promovat o fatuca (vezi modelul EBA)…conducerea usl nu ne mai baga in seama ..si incearca sa ne convinga ca ei stiu foarte bine cum se face totul…numai noi suntem idioti si nu intelegem…si as putea continua…. dar nu mai are rost!Mizerabili!

  19. Comportamentul celor doi imi da de gandit eu unul cred ca base ii are la mana cu ceva……dar cu ce? In oricecaz imi pare bine ca nu am dat votul acestor jigodii.

  20. Patria se cheama poporul, iar nu aliantele si invartelile tradatorilor… (Tudor Vladimirescu – Proclamatia de la Pades, 1821)

  21. Eu imi vreau votul inapoi. Nu mai cred nimic si sicera sa fiu nu am avut incredere in Ponta.

  22. Victore am fost “pontist”,am crezut in PSD dar acum totusi vad ca Antonescu pare un politician mai solid, cu ceva baza.Daca cedeaza si el ne-am dat dracului !

  23. E posibil sa fie vorba si de o manipulare ordinara, adica USL sa nu accepte totusi UDMR la guvernare, dar sa-si incordeze muschii si in final sa cedeze astfel incat poporul votant sa aiba falsa senzatie ca a obtinut un cadou de Craciun si sa accepte mai usor masurile cu adevarat criminale la buzunar care vor urma.

  24. USL-ul s-a flescait si sa fim cinstiti nu era prea vartos nici inainte.Pana la urma acum achitam nota de plata a votului din 2004,vot care l-a adus la putere pe cel mai putin potrivit politician.Singurele lui realizari au fost sa ne scoata autostrazile din cap si banii din buzunare.Si sa se faca detestat si chiar urat de marea majoritate a cetatenilor romani.Si,partial disparitia flotei comerciale.Scriu “partial” pentru ca nu a fost singur in afacerea asta iar Nastase stia foarte bine de ce se opunea arestarii Basescului in 2000…Am votat USL doar pe principiul ca maimutica Cico este preferabila PDL-ului.Si am ce merit,mai putin maimutica,aia era barem sim patica.Acu’,partea oarecum amuzanta este aceea ca talibanii uselisti sunt la fel ca aia portocalii,daca indraznesti sa spui ceva,mai ales despre “Crin”ti-ai luat-o.Pana acum evitam discutiile cu basistii prieteni sau membri ai familiei.Acum evit discutiile SI cu uselistii.Ce-i face asemanatori si agasanati este insistenta lor in a discuta subiectul.Si in a incerca sa te convinga cu orice pret ca USL face bine ce face.Am mai luat o teapa.Ei si?Urmeaza altele.

  25. Problema penibililor astora din USL este urmatoarea: astia chiar au impresia ca lumea i-a votat pentru ca sunt foarte competenti, somitati in domeniul economic si carismatici nevoie mare.
    Asa cum taranu’ s-a vazut pe cai mari ca si-a tras Audi cu clima bizonica, dupa care a intrerupt brutal ciclu’ normal de crestere a vreunui arbore de marginea drumului, tare mi-e ca manelistii sentimentali din USL n-o sa prinda 4 ani de guvernare, ci vreo 4 luni.

  26. Salutari de peste mari si tari !

    Situatia e mult mai simpla decat pare, politicienii din Romania sunt sclavii UE si SUA (aici ii includ pe toti, mai ales pe Basescu, Ponta si Antonescu).

    Suna telefonul, vin ordinele, vine si raspunsul: DA ! Sa traiti !

    Mai departe se scot ei cu “prostimea”, un profesor bun de manipulare + un nucleu de jurnalisti cu grade, ore intregi de dezbateri si gata treaba.

    Numai bine.

  27. intai rus,apoi acceptarea poruncilor lui barosu’ ala,vine cu udemereu,nu mai e jos basexu…nu stiu daca in mai putin de 4 ani,dar apoi SIGUR cariera lui politica s-a incheiat…

  28. De acord in problema cu ungurii. Dar ar as vrea cam acelasi tratament si cu UNPR ca si astia au fost aproape de Basescu la nevoie.
    Asa ca putina egalitate n-ar strica!

  29. “ziariştii care i-au dus în spate până la urne”

    Asta trebuie sa faca un ziarist?

  30. e defect “tonomatul”? pare a fi corect si loveste si in celalta tabara.

    Desi e prea mult supus cealalta tabara. Ei(PDL, USL UDMR PP… si alte acronime) sunt impreuna in aceeasi tabara si poporul pare a fi in celalta tabara, sau pe nicaieri ai nimanui.

    Bine am facut cand am parasit corabia.

    Cu stima,
    Adrian

  31. Ponta si Antonescu sunt cel mult doi mediocri.Din pacate , draga Victor ai asteptari foarte mari de la acesti domni adica metaforic vorbind astepti de la doi obezi sa castige olimpiada la 100 metri viteza.

    Trebuie sa te obisnuiesti cu ideea ca avem o clasa politica mediocra, rezultatul a 50 de ani de comunism si 23 de ani de pseudo-capitalism.

  32. Nu mai are importanta daca totusi nu vor lua UDMR in guvern(pt.ca le-au zis ungurii sa Nu)caci s-a vazut ca sunt de cea mai joasa speta!S-au trminat alegerile s-a terminat si cu “Dreptatea pana la capat”!Daca de atatea luni nu au facut nimic cu auditurile din cauza ca Base domina justitia si serviciile,acum au dat buzna la Cotroceni sa se angajeze ca nu le tulbura imbarligarea!Odios!Astazi Antonescu refuza sa se duca la Palat cand era normal sa se duca,dar pe sest n-a avut aceleasi greturi!Ce circari de 2 lei!As vrea sa stiu de ce nu a fost la intanlirea cea de taina D.Constantin:nu l-au chemat sau nu a vrut sa se duca? Poate mai este macat unul dintre ei onorabil…In rest ai dreptate de la primul pana la ultimul cauvant!De fapt alegerile au fost castigate de jurnalistii de la A3;au facut anchete profesioniste,au adus dovezi,au aratat oamenilor ce li se intampla si de ce.Inteligenti,carismatici si consecventi au castigat increderea publicului si acesta chiar a inceput sa creada ca mai exista totusi o solutie de asanare a haznalei politice romanesti!DE aceea a fost acest scor,pt. ca se intrevedea o speranta!Nu stiu daca veti mai putea reaprinde sperantele ce au murit acum;poate doar daca veti face Partidul A3 in care sa mai adunati putinii
    nemanjiti de pe la alte partide ce acum stau pititi sa nu fie calcati in picioare de turma!

  33. Oare asta e revolutia bunului simt ???
    Sau aceasta sintagma a fost o abureala mai soft?

    Daca vom da timpul inapoi vom sesiza asemanari demne de dosarele X in ceea ce priveste instalarea noului guvern/parlament : nu mai e soferul lui Boc e fatuca lui Dragnea, nu mai e nu stiu ce babuin e fatuca lui Stroe, etc, etc, etc.

    Singura constanta (mai ceva ca cele din fizica…) a politicii romanesti e prezenta UDMR-ului la guvernare.

  34. Vorba lui Isărescu – ”gura bate curu”.

    PNL a anunțat că ”nț”… Fără de udemere la guvernare.

    Tocmai mă gândeam că UDMR se teme că ”prea multă opoziție te prostește” – judecând după reacțiile și întreprinderile lui Ponta – și de aia ar pune botu la guvernare. Ei fiind mai puțini se pot prosti mai iute.

  35. bai USL,eu vreau sa curga singe de PDL-eu ,ati inteles?daca o veti tine cu vrajeli gen UDMR,ori intilniri suspecte cu tiranul,praful si pulberea se va alege de voi.capisci?

  36. Nu am votat deoarece pe lista,eventual ca independent,nu a fost Vlad Tepes.
    Am sarit duminica “turmentata”,invatat fiind cu TRADAREA de la referendumul din vara.Chiar nu a dat de gindit nimanui deznodamintul sau ??
    Oricum se desfasoara evenimentele,Caragiale a fost si ramine GENIALLLLLL ! (de aceea nu a mai apucat sa moara pe plaiul mioritic – ce l-au mai urit “policienii” vremurilor lui!).
    Traind in “caragiale”,voi sari toate voturile de acum incolo,pentru orice.

  37. Regionalizarea. Ar fi un dezastru ca o regiune sa fie Harghita-Covasna-Mures. O regiune normala ar fi Harghita+Neamt+Bacau. O regiune normala ar fi Cosvana+Vrancea+Brasov.Traditia nu este relevanta in alcatuirea regiunilor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.