Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Marea curvăsăreală a smereniei în grup

Marea curvăsăreală a smereniei în grup

Două industrii sunt în creştere într-o Românie răvăşită de criză. Pupatul moaştelor (plus aferenţii vindecători din pachetul extins de misticism) şi cea a aspirantelor la statutul de prostituată de lux, care te legitimează în societate (aşa-numitele asistente tv). Pe măsură ce sărăcia muşcă mai rău din români, poporul suveran îngroaşă rândurile compacte care mărşăluiesc încolonate spre Casa Domnului, în aşteptarea proniei cereşti. Doamne-Doamne pare, dacă asculţi bigoţii care defulează pe tv din mijlocul cozilor la apă sfinţită, soluţia tuturor nenorocirilor. Te scapă de beteşuguri, scoate (evident, prin intermediarii în sutane) dracii din posedaţii turbulenţi, ţi-aduce nevasta cam curvă înapoi acasă, îţi bagă copilul la facultate etc. E o revărsare publică de bigotism declarativ de-ţi întoarce stomacul pe dos.

Aspirantele la titularizarea în paturile bogaţilor, pripăşite în număr tot mai mare prin televiziuni în căutarea bogatului dornic de-o căsnicie glamour ori a tarifului premium, devenite personaje de tabloide  (sau reviste colorate), sunt şi ele, dacă stai să le asculţi, extrem de credincioase. Bat, cu ipocrizie, nişte cruci călugăreşti şi recită, în triunghiul club de noapte – studio tv – saltea, platitudini religioase de ţi se încreţeşte carnea pe tine. După Revoluţie, pas cu pas, pe măsură ce-au trecut anii, România a dat într-o bisericeală contagioasă. E de bon ton să de duci duminica la slujbă şi să socializezi cu lumea bună, nu te mai poţi întoarce-n drum dacă n-ai duhovnic de folosinţă (cvasi)exclusivă, pereţii trebuie să geamă de icoane. Dacă românii ar fi fost atât de pioşi, ar fi încercat să reziste dictaturii comuniste (şi) prin biserică. Dar, poate şi din cauza pactizării vinovate a Clerului cu regimul, n-au făcut-o. Aşa că expunerea ostentativă în galantarul cu smerenie e doar un alt fel de curvăsăreală. Cu nimic superioară acţiunii diverselor sex-simboluri şi bombe…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

150 thoughts on “Marea curvăsăreală a smereniei în grup

  1. @ Arnold
    “Tu, cel care razi de Sfintele Moaste si de preoti, ce esti, ce faci tu, cu ce esti tu bun pe pamantul acesta? Aaaa, esti jmecher, esti haladit, cu gandul la femmei, la cum sa faci si tu o jmecherie!”

    Daca cumva te refereai la postul meu, da-mi voie sa-ti raspund.
    Nu radeam de pupatorii de moaste sau de preoti, din simplul motiv ca situatia nu mi se pare comica, ci dimpotriva gretoasa si repulsiva.
    Nimeni de pe blogul acesta, nici propietarul lui nu il combate de Dumnezeu, dar esti prea indobitocit si limitat sa-ti dai seama. Era vorba de ipocrizie, de falsa piosenie si de ticalosie. DA, TICALOSIE! capitol la care “crestinul” roman exceleaza. Si alte popoare sunt la fel? Ma doare in cot..sa se ocupe fiecare de oala lui. Eu sunt roman si ma intereseaza ce se intampla la mine in ograda.
    Nu este nimic rusinos sa fi credincios. Sa fi crestin. Cunosc multi oameni buni, de la tara, de la oras, care merg la biserica, nu neaparat duminica, nu fac neaparat parada de hainele cu care se imbraca, nu se aseaza pe primul rand conform citatului calauzitor “dai un ban da’ stai in fata”. Nu..sunt oameni cu bun simt, care merg sa aprinda o lumanare, spun o rugaciune si abia daca le simti prezenta. Ei sunt insa MINORITATEA. Majoritatea sunt cei care au grija sa afle tot satul ca ei merg la biserica, care isi parcheaza A6-le in fata portii bisericii, care isi cara plozii cu ei si-i lasa sa fuga si sa urle prin biserica, care-si posteaza vaca de sotie cu poseta de piele si ruj roz in primul rand…si apoi sarantocii care se trag de barba si par pentru a pune labele pe o sticla de apa sfintita.
    Mai apoi este categoria habotnicilor…cei care-si duc plozii la biserica iarna pe ger, si le dau sa sarute crucea ce a fost mozolita de sute de oameni si apoi se mira ca fac boli si isi pun tarana in cap.
    Astia sunt tembelii de care vorbesc…nu credinciosul cu bun simt. Astia sunt majoritatea…primitivii care se invart nonsalant intre rachiu si apa sfintita, care dupa ce imput crasma satului 6 zile din 7, duminica isi pun straiele noi si merg la biserica.
    Imi vorbesti mie de biserica? Si de cate se pot face cu bunatatea bisericii? Sa-ti spun ce facea biserica catolica nu mai departe de 3-4 sute de ani? Sa-ti povestesc de inchizitie unde sute de mii de vieti nevinovate au fost curmate sau schilodite pentru ca te-ai nascut evreu? Pentru ca a prins popa boala pe tine si i s-a nazarit la un cuvios ca esti vrajitoare, sau din sute de alte motive puerile nascocite de frustrati?? Asta-i biserica care o proslavesti?
    Da! Biserica este buna, si isi are locul ei in viata fiecarui individ…dar nu cu forta! Si nu cu ochii inchisi! Somnul ratiunii naste monstri amice, ar trebui sa ai citatul asta deasupra capului, si sa meditezi la el de fiecare data cand iti tremura mana a piosenie si vrei sa faci propaganda crestina fatarnice de 2 bani.
    Imi fac greata pupatorii de moaste? Majoritatea preotilor spagagii, betivi si curvari? DA!!! Pentru ca s-au departate de la esenta si de la substanta. Poate am si eu pacatele lor in mare parte, dar macar eu nu am ipocrizia sa vin si sa predic “valorile crestine” dupa ce m-am imbatat ca porcu si am tras vreo 30 de injuraturi.

  2. @Drujbaru
    Prietene, tu deja confunzi anumite situatii. Nu mai amesteca Biserica Ortodoxa cu cea Catolica. Un ortodox practicant, este doar ortodox si vorbeste doar de aceasta religie. Citeste despre marea schisma de la 1054 si despre diferente dintre aceste biserici. Asta da dovada ca esti necunoscator. Ce religie ai?
    Dupa faptul ca tu vezi numai maisini Audi A6 la biserica si cucoane rujate, dai dovada ca te incadrezi la cei care merg in biserica doar la botezuri sau cununii. La bisericile la ca eu merg nu vad astfel de oameni. A merge la biserica nu inseamna doar a aprinde o lumanare si a spune o rugaciune. Participa cu preotul la intreaga slujba, smerit, in orice colta al bisericii, acele cateva ore. Alta problema. La Sfintele Moaste, eu am vazut numai oameni care nu par a fi decat de pe la tara, veniti cu trenul sau cu microbuzul, nu in masini de lux. Parca despre asta era vorba in subiect. Cunosc oameni bogati, dar tristi, si am vazut si oameni saraci, dar bogati duhovniceste. Fericirea de pe chipul celor apropiati de Dumnezeu, este incomparabila. Nimic din ce este pe pamantul acesta nu poate creea acea bucurie.
    Nu sunt surprins de ce spui tu sau Ciutacu, e plin internetul de astfel de oameni. Majoritatea “formatorilor nostri de opinie” sunt produsul sistemului comunist (cu tot ce a insemnat el, dar mai ales departatea de Dumnezeu). E firesc ca cei care nu stiu ce inseamna Ortodoxia sa o critice din cauza pacatelor preotilor – combat forma fara a cunoste continutul. Altii, daca au citit 2 carti de Platon sau Kant, au vazut 2-3 tari straine considera ca le stiu pe toate, sunt autosuficienti, superiori; iar Dumnezeu nu ramane decat sa fie apanajul oamenilor simpli, inculti si prosti…. Saracii !!! Sa ii ajute Dumnezeu (si sa ne ajute pe noi toti) !!

  3. @Arnold: du-te, tata, pe forumurile bisericesti. aici ma straduiesc sa tin vie ratiunea, nu habotnicia.

  4. @Ciutacu
    Spui ca Basescu este un dictator, nu face si tu acelasi lucru pe acest blog. Daca tu o sa-mi inchizi gura, cu sigurata o va face si Basescu cu tine in viitorul apropiat, si pun pariu pe treaba asta. Consider ca ai “vana” in tine cand scri anumite articole si ai puterea de a accepta si pareri contra. Ai vazut cum tipi la televizor, unflandu-te in pene, “domnule Basescu, faceti cutare si cutare”, asa si eu acum. Fiecare cu dreptatea lui.

  5. popii acestia – care nu sunt PREOTI – au uitat “jmecheria” cea mai banoasa. De ce nu se apuca frate sa tipareasca si sa vanda “INDULGENTE” cum faceau papii in evul mediu ??!!
    D’acolo iese banu’ fara numar ,fara numar neamule !
    Pui tarif : pentru curvasareala atat . pentru hotzie si talharie atat pentru conducerea la dezastru a tzarii atat…etc. Pentru prostie…tarif minim ca-s muuultzi. Da’ nu degeaba vere ! Si gata cu pacatele.Le-ai sters! Potzi sa faci altele.Nu cred ca asta cu stersu’ marge si la prostie…
    Cred in bunul Dumnezeu. Dar in EL nu in negustoria popeasca.

  6. di pi la moldoveni si vrei …
    mi-s credinciosi unu si unu…
    da de ce nu se pupa oscioarele paraschievei tot anul?
    sa hie o lecuta di bisniss moldovean?

  7. mai bine nu citeam articolul si te urmaream la Tv ca si comentator. Din pacate si tu, si Gadea si mai ales Badea va legati de niste lucruri pe care fie nu le cunoasteti, fie faceti jocul altcuiva. Pacat! Asta ma face sa nu te mai urmaresc, sa nu va mai urmaresc pe nici unul dintre voi chiar daca din punct de vedere politic vadau dreptate. Mai putin tie legat de sustinerea unui rebut numit Oprescu. sincer, pacat de voi si de ce ati fi putut face bine pt romani.

  8. O mica intrebare: pe cat punem pariu ca “pupatorii de moaste” au mai putine credite ipotecare decat cititorii blogului tau? :))

  9. daca dumnezeu e in toate si peste tot,de ce mai merge lumea la biserici?se poate ruga bine merci oriunde,acasa,de ex,si fara clopotzeala aia

  10. Traiasca Jamahiria Ortodoxoida de la Dunarea de Jos! Cine dracu’ ne-o fi mintit ca traim in sec. 21? Este o combinatie de epoca de piatra moderna si Ev Mediu modern. Ceausescu incepuse un lucru bun: daramarea bisericilor. Acum, crestinopatii vor sa recupereze si lucreaza frenetic: o magaoaie in 10 in 10 metri. Normal, de ce sa se construiasca ceea ce trebuie, sa se cheltuie bani pentru ceea ce trebuie cand se pot duce banii pe monstri inchinati unui zeu imaginar (si cretin, pe deasupra). Suntem fraieriti de mii de ani, dar am inceput sa ne trezim. Foarte greu, dar ne trezim. Mai bine mai tarziu decat niciodata…

    http://draculgol.wordpress.com/2010/10/14/sf-parascheva/

  11. Si, desigur, adevaru’ ii deranjeaza pe multi. Pai, crestinopatii lu’ mama, mai devreme sau mai tarziu, va trebui sa-l acceptati, aia e!

  12. Mi-am luat teapa . nu de la bisnitari, de la Cristos,pana acu 4 ani ,ma duceam la biserica non-stop, ma inchinam la fiecare 3-4 ore,tineam post,faceam cruci juma de ora ,ma spovadeam la popa,dadeam pomana ,ma dusesem la manastirile din Moldova . Ma credeam mantuit,mai credincios decat un popa,si dupa asta cu ce ma-m ales? ma-m trezit in spital dupa un accident de munca .voi ramane toata viata cu sechele la o mana si un picior.In loc sa- mi mearga bine, Cristos mi-a tras teapa.Acum nu mai cred in nici o biserica ,o detest , o scuip, mi se face greata cand vad preoti ,icoane ,moaste .Dupa accident am revenit la cu mintea pe pamant.Dupa treaba asta consider credinta un FAKE, o spalare pe creier,pt a se imbogati unii smekeri

  13. Pai asta si e, Ionutzule, religia: una din cele mai mortale arme de distrugere in masa si una din cele mai eficiente arme de spalare pe creier. Daca ai cap si nu-l tii pe post de obiectiv decorativ, iti dai seama de niste chestii, iti pui niste intrebari firesti, faci niste conexiuni logice, daca nu, in genunchi cu tine, la propriu si la figurat. Lasa popa, papa, rabinu’ si imamu’ sa gandeasca si sa decida pentru tine, c-asa-i bine si mumos. Iata ce bine isi gaseste intrebuintarea cuvantul “sheeple”… Nu degeaba i-a numit personajul imaginar Isus “oi” pe credinciosi, stia el ce stia, da’ astia, crestinopatii au dat-o la intors dupa corcodus, normal…

  14. Ce hilar cand toti cretinii se simt ofensati de astfel de articole! Pai astfel isi dau arama pe fata! Lasa-i, Victore, in iluzia lor, ca si asa ratiunea va invinge in cele din urma! Lasa-i sa se abereze cat cuprinde, sa aiba si ei parte de sfertul de ora de celebritate…

  15. Dle Ciutacu, imi pare foarte rau pentru dv! Ati dat cu bata in balta cu acest articol defaimator la adresa crestinilor orotodcsi! Sincer, m-ati intristat! Inseamna ca nu ati inteles deloc ce inseamna Ortodoxia! Ortodoxia nu este ceva superficial, o secta oarecare sau un obicei, ci are un sens mult mai adanc, pe care numai traind Ortodoxia puteti sa-l intelegeti!!!Ortodoxie este doctrina care este potrivită cu Cuvântul lui Dumnezeu, adică Sfintele Scripturi ale Vechiului şi Noului Testament. Aceasta este învăţătura sănătoasă care fiind propovăduită şi învăţată în biserici, îi face pe creştină să fie şi să rămână sănătoşi în credinţă şi să moştenească viaţa veşnică.
    Studiază Sfintele Scripturi pentru că nu este o altă cale de a cunoaşte doctrina adevărată, adică ortodoxă. Dacă nu ai o Biblie, mergi chiar azi şi cumpără una şi începe să o studiezi. Intoarce-te la Adevar!!
    Du-te la biserica, cauta-ti un duhovnic, spovedeste-te si Dumnezeu sa aiba mila de sufletul tau! Mergi pana nu e prea tarziu!!!

  16. Mirela, tu ai auzit ce zice biblia?

    Femeia să înveţe în tăcere, cu toată supunerea. Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere. (1 Timotei 2:11-12)

    Așa că ciocu’ mic dacă te crezi creștină. Dacă nu, atunci suntem dispuși să-ți ascultam părerea.

  17. Ciutacu si cei care au commenturi rautacioase la acest post, si-au rezervat locuri calduroase (chiar incinse) in IAD. Pe voi nu va mai salveaza nimeni. Nu stiam ca dracul are atatia sclavi pe acest pamant, si chiar desavarsiti. Zace multa prostie in voi. Nu mai suntem in comunism, suntem liberi sa alegem. Am vazut ca voi ati ales, ati ales RAUL. Imi pare rau pentru voi! Dumnezeu sa va lumineze mintile!

  18. @Zergu
    Femeia trebuie sa asculte pe acela care se numeste “BARBAT”, voi nu sunteti barbati, sunteti uneltele raului.

  19. @Cornel: “Ciutacu si cei care au commenturi rautacioase la acest post, si-au rezervat locuri calduroase (chiar incinse) in IAD. Pe voi nu va mai salveaza nimeni.”

    Câtă iubire creștină în cuvintele ăstea. Sunt de-a dreptul impresionat.

    “A existat un singur adevărat creștin și ăla a murit pe cruce” – Friedrich Nietzsche

  20. @Claudia: Cine ți-a spus ție că suntem noi uneltele răului? Un popă cu Maserati, un popă pedofil sau un papă imoral care spune că utilizarea prezervativului este un păcat în Africa cea mistuită de HIV/SIDA?

  21. Pe vremea cand emisiiunea dumneavoastra se difuza la Antena 2 nu era seara sa nu o urmaresc. Acum imi vine eva mai greu sa ma obisnuiesc cu lipsa ei. Dar sa stii ca gresesti enorm cand acuzi romanii de bigotism. Crede-ma ca am discutat cu multi dintre ei, la nivelul la care imi duc eu traiul inteligenta nefiind o cracteristia obligatorie, si oamenii astia, saracii, chiar cred ca daca se duc si stau ore in sir la coada la pupat racle le va fi mai bine.
    Poate in cercurile in care te invarti dumneata zi de zi inteligenta e ceva mai des intalnita, desi ma indoiesc, cel putin in privinta politicienilor. Poate ca acolo a fi ateu nu inseamna mare lucru. Aici insa, la nivelul de baza a societatii, a recunoaste ca esti ateu e ca si cum ai recunoaste ca esti vinovat de crima.
    Sunt un pensionar de 27 de ani, cu 380 lei pensie invalid si 234 de handicap. Zilnic mi se spune sa ma duc la biserica, fie de cei care stiu ca sunt ateu fie de ceilalti. Zilnic aud aceeasi replica cu aplecatul catre Domnul, de parca el mi-ar asigura mancarea fetelor mele de 4 si 9 ani si tot el ar avea grija sa imi vina pensia la timp.
    Crede-a ca oamenii astia cred cu adevarat in puterile oaselor, in rugaciunea popilor. Chiar isi pun sperante in ceea ce se va intampla daca se duc si pupa osu`. Diferenta dintre noi si ei … greu de observat. Eu (si altii ca mine) trec printr-o boala urata singur, cu propria forta. Ei … s-ar prabusi fara acele carje morale oferite de proeti. Problema e ca sunt prea subtiri si se rup.
    Felicitari pentru articol. Despre asistentele TV nu zic nimic. Nu traiesc in lumea aia, nu ma preocupa. Keep up the good work. Si fa-mi serile senine, fie prin emisiunea ta fie prin aparitiile la altele. Dumneata, Mircea BAdea si Mihai Gadea m-ati pastrat pe linia de plutire. facandu-ma sa zambesc.

  22. Am decis sa citesc articolul asta cu destula frica, gandindu-ma: “Altul care scrie despre un subiect la moda, despre care nu stie nimic, si folosind cuvinte socante, evident. Chiar daca e Ciutacu”. Si am avut dreptate, asta am gasit. Total neinteresant, asta se poarta acum, sa isi bati joc de ceea ce nu pricepi. Da, am inteles, nu e un articol defaimator la adresa Ortodoxiei in sine, ci la adresa acelor ortodoxi care aleg sa faca un pelerinaj. Motivele lor pot fi atat de diferite incat e absurd sa “ii bagi pe toti in aceeasi oala”, dar in fine, se pare ca mai sunt si oameni absurzi. Ce ma bucura insa, sunt comentariile. Nu, nu cele de genul “Mare dreptate ai” sau, si mai rau, cele in care se folosesc de asemenea vorbe grele(in general la adresa preotilor, ca doar cazuri cu ei apar la televizor- de unde sa stie mai mult?), ci celelalte, cele pertinente, cele care dovedesc ca inca mai exista oameni care inteleg ce inseamna Ortodoxia, ca inca se mai formeaza oameni care inteleg ce inseamna Ortodoxia, oameni care stiu sa scrie frumos, care stiu sa explice, care desi poate simt ca n-au cui se adresa aici, nu merg sa se ascunda pe forumurile religioase, asa cum au fost fugariti. Pe mine m-au ajutat comentariile lor in seara asta. Si m-a mirat si faptul ca sunt destule.

  23. Eu ma gandesc ca e si normal pentru un popor reprezentat de mediocri, de babe si de agricultori, de atata populatie inculta si de atata educatie proasta – sa vina sa se inchine in fiecare an cerand subiecte mai usoare la teza, sa ma sune de la kisscash, sa ma extraga la eurobingo sau sa-i vina mintea la cap lui Gicu si sa se intoarca la munca in etalia.

  24. Absolut de acord cu ceea ce spui. Religia este o masca sub care mai degraba se ascund multi si de care se folosesc pentru a-si ‘scuza’ necunoasterea. E un mijloc de control al maselor si o industrie care trebuie sa aduca profituri mult mai mari decat prostitutia (daca ne gandim la numarul urias de consumatori).

    Poate ca ceea ce spun o sa revolte pe multi, insa eu pledez pentru scoaterea orelor de religie din scoli; sau, cel putin, la primirea statutului de ‘optional’. E la mintea cocosului ca daca religia e ceva intim, care vine din convingeri profunde, impunerea artificiala in scoli – ca sa nu zic prin spirit de turma- nu are nici o legatura cu propria natura a obiectului religiei (pentru cei care admit ca religia trebuie sa fie si un act de sinceritate, nu numai un automatism).

    Pe scurt parerea mea despre subiect este ca intr-o comparatie simpatica pe care am vazut-o circuland pe net:

    Religia e ca un penis:
    – E in regula sa ai una
    – E in regula sa fii mandra de ea
    – Dar, te rog, nu ti-o arata ostentativ in public si incepe sa ti-o fofilezi in vazul tuturor
    – Si, mai ales, TE ROG, nu incerca s-o bagi pe gat copiilor mei cu de-a sila

  25. Am o parere proprie insa Mircea Badea a redus totul la esential , eu doar as spune-o in mai multe cuvinte , si care ar fi rostul ??
    pentru multi romani credinta tine de superstitii , nimic mai adevarat , fiind un sentiment ce ma incearca uneori , il recunosc , si cu aceasta ocazie o spun si ii dau dreptate .

  26. daca statul la coada la pupat de moaste,imbulzeala(de ce cand ajunge “pt toti”)tot la moaste,calcatul pe si in picioare la prinsul une portii de mancare moca la sarbatorile bisericesti,vanzarea de produse bisericesti asa zis “sfintite” CONFERA in Romania statutul de credincios prefer “necredinciosii” ca mine…
    marii responsabili ai pastrarii unui inalt grad de imbecilizare ai enoriasilor sunt preotii pardon popii.care prefera aceasta imbecilizare sub pretextul manuirii de iertari de pacate ei stiind sa isi traiasca viata dar sub sloganul”sa nu faci ce face(?)popa ci doar ce zice popa.adica popa stie sa isi traiasca viata bine iar “oile”sunt invatate la supusenie si saracie ca vb aceea cei saraci aici ..au deja o portie de rai ..dincolo.
    de ce nu se trece la impozitarea CORECTA a veniturilor bisericesti si sa se rupa cordonul ombilical biserica-stat?de ce mai se hraneste biserica de la stat ?
    pacat ca suntem in 2010 si inca mai exista mentalitate din 1907!!!

  27. Daca se reduce varsta de pensionare la femei la 63 ani , nu trebuie sa se reduca si stagiul complet de contributie de la 35 la 33 ani? Deci va trebui modificat si alt articol al legii .

  28. ti-as baga numa’ o vina:scrii prea exclusivist si(din comentarii imi dau seama)te citesc o gramada de idioti.
    ..sau scrii in regula, dar e o tzara de incultzi si agramatzi. mai este a treia categorie: a incultzilor habotnici care ti-au rezervat un loc in infern!
    :))
    auzi! daca o tzii asa vreo saptamana ,cu tot felu’ de comentarii pe teme politico-social-(musai)religioase, iti propun un experiment: invita-i sa se bata!!!
    da,da! sa se bata! pe unii care cred ca esti talpa iadului invita-i sa vina cu ciomage ,pe principiul “parabolanilor” (calugari studiti care au masacrat pe cei ce nu prea iubeau icoanele).iar pe cei ce ranjesc facandu-ti galerie(evident ei fiind siguri ca ai scris ceva profund anticrestin,si asta-i bucura la modu’ “hahaitor”) pune-i sa vina cu sabii ninja sa isi apere “Ciutacu” preferat de atacurile habotnicilor!
    nu te enervezi sa vezi ca devii idolul unor cretini?
    si Badea inainte era oarecum “exclusivist” :idiotii se holbau la OTV in timpu’ emisiunii lui. amu…concurentza s-o dus dracu’ si toti cretinii s-au mutat la emisiunea lui. ca-i “cool” si or auzit ei ca-i cam “violent” in limbaj(ei cred ca asta inseamna sa vorbesti in timp ce-ti scuipi adversaru’)…nasol!
    sansa ta era sa scrii in alta limba! scapai de admiratori cretini…:))))))))))))

  29. Domnule Ciutacu, vă mărturisesc că m-aţi dezamăgit profund prin scrierea acestor rânduri, deoarece se pare că nu cunoaşteţi creştinismul în totalitate, ci doar frânturi din experienţele acumulate atunci când aţi fost după cum bine aţi mărturisit, la cununii sau alte evenimente ce au avut cât de cât legătură cu biserica. Vă folosiţi de puterea cuvântului pe care o stăpâniţi din plin, pentru a distruge ceea ce alţii au mai drag şi mai scump în lumea asta…moaştele sfinţilor.Oare când trecea Iisus pe drum nu era la fel cum se întâmplă astăzi când se scot moaştele din biserici spre a fi venerate?Dumneavoastră credeţi de bună seamă că noi, cei ce ne ducem şi stăm cu orele pentru a ajunge la racla respectivă suntem nişte bigoţi, nişte needucaţi…şi poate chiar aşa om fi dar totuşi nu jigniţi ceea ce nu cunoaşteţi cu sufletul…căci cu raţiunea cunoaşteţi destule…, cercetaţi Biserica de la Drăgănescu şi poate cu permisiunea dvs.v-aş recomanda să citiţi,,Cărarea Împărăţiei,, scrisă de un trăitor Păr.Arsenie Boca…care era hunedorean de-al meu şi care multe inimi învârtoşate precum e a dumneavoastră a întors la Hristos.Eu cred că aţi avut o experimenţă neplăcută cu vreun preot de aruncaţi aşa cu noroi, dar nu uitaţi că nu există pădure fără uscături şi mai învăţati ceea ce înseamnă smerenia întru toate. Hristos nu şi-a ales discipolii dintre cei învăţaţi ci din rândul oamenilor simpli, a prostituatelor, a celor care îl huleau… nu se ştie şi viaţa dvs.cum se poate întoarce…luaţi aminte la Păr.Rafail Noica-călugăr, fiul filozofului Noica, a Monicăi Fermo-evreică, actriţă care acum e călugărită şi lista poate continua…poate veniţi la Măn.Prislop unde pe 29 noi.e parastasul păr.Arsenie.Anul trecut 40.000 de oameni.Anul acesta…mai mulţi cu siguranţă.De ce vin oamenii?Răspunsul…avem nevoie de Dumnezeu într-o ţară care se prăbuşeşte încet dar sigur, şi lumea disperată aleargă acolo unde cred că pot primi ajutorul.Şi v-aş mai recomanda dacă se poate să citiţi poezia,, O, om,,-de Ioan Iacob Românul sau Hozevitul.Ieraţi-mă dacă v-am necăjit…un simplu prof.de religie.

  30. Domnilor, in afara de a jigni nu ati facut nimic altceva. Nu va bateti joc numai de moaste si de credinta, va bateti joc de toti cei care au un suflet curat, de oamenii credinciosi, de calugarii si maicutele care au refuzat tot ce aveti voi acum si au plecat la o manastire pentru a trai in saracie si smerenie. Au plecat sa se roage pentru toata lumea, nu numai pentru ei. De ce va bateti joc de ei, cu ce va deranjat, va incomodeaza cumva? Ii faceti inculti, mediocri, agricultori. Daca erati inteligenti, asa cum va credeti voi, nu cred ca ati fi reactionat asa. Vorbiti si va repetati la fiecare comentariu, doar dupa ceea ce ati vazut si voi in presa. Nici unul nu cunoasteti adevarata traire a ortodoxiei. Ortodoxia este exact ceea ce a lasat domnul IISUS HRISTOS. Nu rastigniti acesti oamnei prin cuvinte. Imi pare rau ca am citit acest articol si aceste comentarii, fiindca rau m-au mahnit. Radeti cu atata usurinta de ceea ce nu stiti. Dumnezeu va asteapta si pe voi, pe toti ne iubeste. Doamne ajuta!

    @Victor Ciutacu
    Domnule Ciutacu, publicati si acest comentariu, lasati discutiile sa fie libere. Nu va folositi de faptul ca aveti butonul “DELETE” in mana.

  31. Cel mai tare articol! Dureros si adevarat!
    Apocalipsa 18
    1După aceea, am văzut pogorîndu-se din cer un alt înger, care avea o mare putere; şi pămîntul s’a luminat de slava lui.
    2El a strigat cu glas tare, şi a zis: ,,A căzut, a căzut, Babilonul cel mare! A ajuns un locaş al dracilor, o închisoare a oricărui duh necurat, o închisoare a oricărei păsări necurate şi urîte;

    3pentrucă toate neamurile au băut din vinul mîniei curviei ei, şi împăraţii pămîntului au curvit cu ea, şi negustorii pămîntului s’au îmbogăţit prin risipa desfătării ei.“

    4Apoi am auzit din cer un alt glas, care zicea: ,,Ieşiţi din mijlocul ei, poporul Meu, ca să nu fiţi părtaşi la păcatele ei, şi să nu fiţi loviţi cu urgiile ei!

    5Pentrucă păcatele ei s’au îngrămădit, şi au ajuns pînă în cer; şi Dumnezeu Şi -a adus aminte de nelegiuirile ei.

    6Răsplătiţi -i cum v’a răsplătit ea, şi întoarceţi -i de două ori cît faptele ei. Turnaţi -i îndoit în potirul în care a amestecat ea!“

    7Pe cît s’a slăvit pe sine însăş, şi s’a desfătat în risipă, pe atît daţi -i chin şi tînguire! Pentrucă zice în inima ei: ,,Şed ca împărăteasă, nu sînt văduvă, şi nu voi şti ce este tînguirea!“

    8Tocmai pentru aceea, într’o singură zi vor veni urgiile ei: moartea, tînguirea şi foametea. Şi va fi arsă de tot în foc, pentrucă Domnul Dumnezeu, care a judecat -o, este tare.

    9Şi împăraţii pămîntului, cari au curvit şi s’au dezmierdat în risipă cu ea, cînd vor vedea fumul arderii ei, o vor plînge şi o vor boci.

    10Ei vor sta departe, de frică să nu cadă în chinul ei, şi vor zice: ,,Vai! vai! Babilonul, cetatea cea mare, cetatea cea tare! Într’o clipă ţi -a venit judecata!“

  32. Ca sa fiu sincer, foarte slab si dezamagitor cum se sare contra crestinismului cu niste sofisme si psuedo argumente obraznice.

    Ce nu denigreaza nu e la moda si nu aduce rating? Slab. Si toti cei care sar cu “bigotism” si “habotnicie”.. va intreb: de ce va deranjeaza, doar nimeni nu v-a obligat sa credeti/alegeti Crestinismul.

    Cu cine suntem mai buni daca ii judecam pe toti.. Jalnic iarasi..

    Dovada clara este ca pe unii dintre voi ii deranjeaza constiinta.

    Tara asta se-mpute de la voi astia care aberati intruna.

    Si da, nu va chinuiti sa comentati ce am zis ca oricine poate aduce 1000 de asa zise “argumente”..

    Sa va dea de gandit:
    Marcu Cap. 3, 29. “Dar cine va huli împotriva Duhului Sfânt nu are iertare în veac, ci este vinovat de osânda veşnică.”

    O zi binecuvantata va doresc.

  33. “@alt-andrei: eu sunt botezat si cununat ortodox, am cunnat si am boteza ortodox, iar de comentat, daca am chef, comentez si credinta musulmana, ca d’aia am dreptul la opinie libera.”

    alta data tot tu:
    “p.s. ma poti trece si pe mine la “imbecili”. si eu sunt evreu, si eu cred ca evreii conduc lumea.”

    si pana la urma?

  34. instinctul de turma cand este folosit de religie fara sa fie data o explicatie dumnezeiasca este cel mai distractiv mod de a duce turma la dezastru cu zambetul pe buze,adica ei au impresia ca fac pentru Dumnezeu,dar de fapt fac pentru lume!! cati din cei ce vin la biserica stiu ceva din legile bisericii? citi din preotii homosexuali au fost caterisiti? niciunul! ce atitudine are sinodul fata de avort? cum sa zica ceva de rau cand de acolo le vin salariile..nu au nici o treaba cu Dumnezeu !! toti gramada confunda preotul cu Dumnezeu,nu analizeaza ce zice preotul !! ce zice popa dupa ei e de la Dumnezeu direct ! prostimea se si supara daca ii spui sa fie atenta!

  35. cati din cei ce merg la sfintele moaste se roaga pentru dreapta credinta? nimeni ! multimea vede in Dumnezeu o putere care nu este buna sa le dea de mancare !!zic ei ca sant ortodocsi? pai daca ierarhii lor se roaga cu ereticii ce credinta dreapta e asta? cum sa mai stea Duhul Sfint intr unul care se roaga cu ereticii? cum sa mai stea Duhul Sfint in preotii curvari si homalai?? dar multimea nu e interesata de moralitatea sau credinta popii!! ei au propriile lor convingeri si nu sant interesati cum spune Dumnezeu sa se faca lucrarea spre sfintire.. multimea confunda adevarul cu functia detinuta de cineva,habar nu au cum spune legea dumnezeiasca..

  36. Teas ruga draga Victor sa analizez comentariile sustinatorilor tai, sa vezi acolo ipocrizie,(la fel la M Badea pe blog) toti trepadusii care va sustin incearca sa va copiezee. In ceea ce priveste credinta ortodoxa care este dreapta credinta, singura pastratoare a adevarului, teas ruga sa fii mai politicos, asa doar pentru statutul pe care sustii ca il ai, ca probabil ortodox nu esti. Trebuie sa faci diferenta intre ortodox, sau cleric ortodox, intradevar ca multi din ierarhi au anumite neajunsuri sa le numim asa, insa ortodoxia inseamna altceva. Pentru a fi mai clar si pentru ca tu sa te lamuresti mai bine tias recomanda sa cautu un Preot ori calugar de care nu a auzit prea multa lume, dute din biserica in biserica si din manastire in manastire si il vei gasi, cei care apar pe la tv sau sunt pusi in functii inalte te vor dezamagii. Incearca totusi daca este cu putinta sa nu mai lovesti in ortodoxie, in Hristos, in sfintele moaste, care nu sunt simple cadavre dupa cum spunea un trepadusi depeaici care incearca sa te copieze(dar nu reusesc), ci sunt trupuri de Sfintii care nu au putrezit, nu au fost mancate de virmi, asa cum probabil va fi devorat acest copieator al tau care le numeste „cadavre”. Si a faptu ca esti evreu nu te impiedica sa fii un bun crestin ortodox ba dimpotriva ar trebuii sa fie un aparator al ortodoxiei si sa intelegi ca uneori crestinii adevaratii sunt condusii gresit de catre ierarhi. Asa ca data viitoare cand vei vrea sa lovesti, incearca sa tintesti mai bine. „Cu stima un telespectator al tau care nu incearca sa te copieze”

  37. catre toti “cre(s)tinii” care folosesc un calculator conectat la internet ca sa posteze aici :

    ipocritilor , daca ar fi lumea inca la mila schzifrenismelor voastre nu ati avea nici pc , nici net , nici blog , masina sau tv…si probabil majoritatea din voi n-ar ajunge 40 de ani

    eu unu` am 26…si sper sa apuc vremurile in care intoxicarea copiilor cu idei bolnave despre zei schizoizi criminali si monstruosi o sa fie considerata crima si pedepsita cu puscaria…la aceeasi categorie cu pedofilia…acolo une ii e locu

    pana una alta , mergeti si mai pupati ceva cruci si venerati iluzii , mai incercati sa aduceti tara asta in extremism religios…tu-va`n gura de imbecili

    Si inainte sa-mi citati biblia , etc….intelegeti ceva : crestini , orto-catolici , whatever , musulmani , everi , toate sunt fatete ale aceleiashi boli psihice inrudita cu schizophrenia , nu ma intereseaza specificul iluziilor voastre schizoide

  38. Victor Ciutacu,omul ar trebui,in general,sa aiba decenta de a emite judecati de valoare asupra unor subiecte cu care are,cat de cat,tangenta!Bine,oricine poate,caci este liber,nu?,sa trancaneasca oricat despre orice,dar la ce ne foloseste?Sau cui foloseste?Ignoranta si rautatea au mers mana in mana la “zamislirea” acestui articol!Daca ati fi avut o minima decenta,ati fi citit cateva randuri despre rezistenta din inchisorile comuniste!Care inchisori au dat unii dintre cei mai mari mucenici ai neamului romanesc!Deci macar din acest punct de vedere a existat,cu prisosinta,rezistenta anticomunista a Bisericii luptatoare!Dar este mai simplu sa arunci cu pietre,nu?Si sa lupti impotriva Bisericii,precum comunistii atat de huliti astazi!Daca ati fi cercetat cat de putin viata neamului romanesc in perioada tulburata si distrugatoare a comunismului,ati fi observat ca in perioada aceea s-au ridicat cei mai multi parinti duhovnicesti-calugari,stareti,preoti-si ca s-a pastrat tot timpul o mare gravitatie a poporului in jurul manastirilor!Iar faima unora dintre Parinti a depasit cu mult granitele tarii noastre!Asadar,de ce aruncati cu piatra?Eu incerc sa va acord niste circumstante atenuante,adica acest articol,din punctul meu de vedere, l-ati scris cautand senzationalul…dar pretul chiar nu conteaza? Este evident ca Hristos este,astazi,mai batjocorit decat oricand … cele mai odioase carti sau filme sunt despre El…si toate astea,sub pretextul democratiei si al libertatii.Iar toate faptele bune,credinta,virtutile,pe care le propovaduieste Biserica,sunt batjocorite…crestinii sunt considerati in fel si chip,de la inapoiati mintal(cum am citit si in postarile de mai sus)pana la habotnici,mistici(ca si cum asta ar fi o rusine sau o slabiciune)sau chiar nebuni.
    Dar putini se gandesc ca,daca s-ar distruge sentimentul ortodox si cel national,asa cum se doreste astazi mai mult ca oricand,nu vom fi altceva decat un soi de aluat din care conducatorii lumii acesteia vor fauri omenirea asa cum vor dori ei.
    Nu-mi fac eu multe iluzii ca as fi ajuns la inima cuiva…inima necredincioasa este invadata de scepticism,de nepasare,de rautate,de disperare sau chiar de demoni si este aproape imposibil sa misti o inima ca aceasta.De aceea spune si proorocul ca este mai greu sa misti o inima bolnava,decat un munte din locul sau.Dar asta nu inseamna ca nu trebuia sa scriu randurile astea…ar fi fost un soi de lepadare,dupa ce am citit articolul si postarile de mai sus…

  39. Horia,Horia,cand ti-ai facut ultima oara un control la capusor?Ai nevoie mare de unul!De un control,adica.Cica medicina moderna face “minuni”.Si vorbind de schizofrenie,e ca si cum ai vorbi de funie,in casa spanzuratului.Nu mai sta pe calculator,nu-ti prieste,mai bine odihneste-te.

  40. Călăuze oarbe care strecuraţi ţânţarul şi înghiţiţi cămila!(Matei, cap23,v24). Acestea le spunea Iisus fariseilor si carturarilor din vremea Lui. Astfel mi se pare ca faci si tu, treci peste ceea ce este esential in mesajul scris de mine si incerci sa deviezi toata discutia in alta parte. Asadar sa stii ca Sfintii sunt ajutatori ai oamenilor si mislocitori inaintea lui Dumneze, iar Sfintele Moaste sunt vindecatoare, daca vei cauta putin vei gasi multe scrieri despre minunile savarsite la sfintele moaste sau la mormintele unor Sfinti. Un exemplu bun ar fi minunile infaptuite la mormantul Parintelui Arsenie Boca. Mai cerceteaza, sa se vada ca stii despre ce vorbesti, iar apoi judeci problema si apoi vorbestis. Sper sa vad si eu odata pe unu dintre voi astia care va tineti asa de inteligenti si corecti, vorbind in direct despre adevaratele probleme, despre cei care conduc lumea (vezi cateva documentare straine facute de adevarati jurnalisti, Ex: Ingerul Digital).

  41. “@alt-andrei: eu sunt botezat si cununat ortodox, am cunnat si am boteza ortodox, iar de comentat, daca am chef, comentez si credinta musulmana, ca d’aia am dreptul la opinie libera.”

    alta data tot tu:
    “p.s. ma poti trece si pe mine la “imbecili”. si eu sunt evreu, si eu cred ca evreii conduc lumea.”

    si pana la urma?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.