Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Revoluţia de muie a Elefantului Iancu

Revoluţia de muie a Elefantului Iancu

In timpul amicalului cu (daca nu ma-nsel) OFK Beograd, excesiv de civilizatii banateni din galeria Politehnicii (ma rog, Fulgerul Bragadiru) Timisoara i-au tras-o la muie, cu subiect si predicat, lui Mircea Badea; pe motiv ca taranu’, un biet mitic, refuza sa inteleaga – ca si mine, de altfel – de ce iubirea fata de culorile unui club trebuie sa transforme oamenii-n fiare. Si, dupa ce au postat imaginea pe forumul lor, au simtit nevoia sa puna link si la mine, ca sa-l anunt pe micut. Ceea ce am si facut, iar el a reactionat ca atare.

Continui sa cred ca e absurd ca miscarea asta, izvorata dintr-o revolta sincera fata de (pana la urma) o situatie nedreapta din punct de vedere strict sportiv, dar folosita de un personaj grobian ca Marian Iancu exclusiv in interes propriu, poate fi comparata cu Revolutia. Daca oamenii aia ajung sa defileze cu Elefantu’ pe post de stindard al unei noi revolutii (fie ea si fotbalistica), atunci sa le fie rusine fata de mortii din Decembrie ’89 in numele carora au tupeul sa vorbeasca…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

47 thoughts on “Revoluţia de muie a Elefantului Iancu

  1. Abordarea acestui subiect,de catre mass media,ca,fiind o noua Revolutie,e cam fortat. Eu,unul,nu am avut impresia cum c-ar fi fost o noua revolutie…aaaa,ca niste giboni s-au manifestat ca atare si dupa ei s-au luat si altii,ca toata miscarea a fost neautorizata,ca ura fata de capitala si-a aratat a nu stiu cata oara coltii,asta e cu totul altceva…dar REVOLUTIE nu a fost la Timisoara,o noua revolutie,cum vuieste presa si televiziunile,in cautarea senzationalului,ineditului,extraordinarului si unicului.
    Pe de alta parte,toata dreptatea vis-a-vis de personajul Iancu…nu e cel mai in masura sa “faca valuri”.
    Sunt foarte curios cum se va termina toata “revolutia” asta

  2. Mãi oameni buni, mã uit cu coada ochiului la TV, la oamenii aia grozavi, concurentii de la Jocurile Paralimpice de la Beijing.

    Mi-i amintesc pe medaliatii nostri (însa nu doar pe ei; si locul 10 e bun) de la recentele JO.

    M-am uitat la fazele finale ale US Open.

    Acum, poate-mi spuneti, dupa ce i-am vazut pe sportivii pomeniti mai sus, ce parere sa-mi mai fac despre fotbalul romanesc si despre suprema-i incununare, echipa nationala… … …

  3. Adevarul e undeva la mijloc : suporterii sunt suparati pentru depunctare iar iancu a speculat asta la maxim.Cred ca adevarul adevarat nu il stie nimeni.Nici federatia nu e imaculata iar de iancu ce sa mai zicem…..
    Totusi tin sa remarc ca pe stadioane nu se duc numai “giboni” ci si oameni cu o conditie sociala buna.D-l Badea greseste bagandu-i pe toti in aceeasi oala.

  4. De acord cu tine si cu Badea! Asta nu e revolutie….este culmea prostiei! Pentru salarii si pensii decente nu scoti atati giboni in strada!

  5. @ovidiuc: nu-s de acord cu generalizarile (nici macar de dragul lui Mircea), dar reactia galeriei nu face decat sa-i dea apa la moara. eu insumi, ani de zile, mi-am tinut copilul departe de stadion din cauza pitecantropilor…

  6. Deci au vrut şi ei să facă o revoluţie. Au început în notă onestă, admiţând că-s cam giboni. Apoi s-au împotmolit cu revoluţia la prohab. Şi cum nici ei nu mai au flexibilitatea de alt’ dată… aplecatul spre propriul pântec nemaifiind aşa de lesnicios… încearcă şi ei una, alta.

  7. ‘Cine seamana vant culege furtuna ” si nu-s foarte sigur cine a inceput “polemica” aia dusa suburban . Ca Iancu e un smecher putred care nu s-a inteles cu alti smecheri putrezi la cascaval e clar. Ca baietii aia din tribune sunt manipulati iar e clar. Ca Mircea Badea sare peste cal cu o infinita voluptate uneori e deja stiut.
    Sa se injure sanatosi. Cui ii pasa ?

  8. @Victor: de acord cu tine,stiu multi oameni(si eu sunt unul dintre ei) care nu mai merg pe stadion din cauza “gibonilor”.Sper ca atunci cand fiul meu va creste sa pot sa merg cu el pe stadion sa vada spectacolul,nu maimutzele care se dau in stamba.Este pacat ca o parte a publicului da nota generala.Si mai pacat e ca polita si cluburile nu fac nimic pentru a perintampina violenta verbala de pe stadioane.De asta am devenit fan snooker.

  9. Da, da… … … La un meci de rugby Anglia – Noua Zeelanda, sa zic, acasa la englezi… … …
    Ce atmosfera, ce senzatie ar fi… … …

    Apropo, in Romania anilor ’60 se ducea lumea pe stadion sa vada atletism. Si nu pareau dusi cu fortza acolo… … …

  10. In alta ordine de idei parca liga lu Mitica daduse niste legi cu privire la bannere si alte chestii. Sau daca e “amical” jandarmeria isi ia concediu si se duc la sedinta de spagi cu tiganii timisoreni ?

  11. Si cand ma gandesc, ca si eu am fost in galerie,dar pe atunci nu era Iancu, Dobos, Zambon, era doar..o echipa cu suporteri minunati…

  12. Nu stiu de ce, dar sunt convinsa de faptul ca lui Mircea(Badea) n-au reusit sa-i tulbure somnul respectivii…giboni. 🙂
    In alta ordine de idei, pacat ca, in tara asta, de prea multe ori, oamenii sunt/se lasa condusi de inculti sau macar semianalfabeti si de ghiolbani.

  13. Motto:

    “Cand te bagi in troaca sa nu te mire daca te manaca porcii”

    Fotbalul romanesc e in cadere si asta nu de azi de ieri, ci de ani buni. Noi ne bucuram cand ne calificam, greu, la lupta, le vreun turneu final… Acolo facem cam ce a facut Bulighi sub pod.

    Nu avem baza materiala necesara, nu exista o infrastructura, nu exista cadre specializate sa pregateasca baza pentru marea performanta. Si asta e valabil pentru intreaga miscare sportiva din Romania.

    La asa spectacol, asa spectatori. Giboni, neandertalieni, nesimtiti, neciopliti… De unde educatie? De la niste sportivi care se plimba prin Gradina Botanica sa vorbeasca la telefon cu cine stie ce pipita sau sa arunce cu prietre in niste oameni indiferent ce meserie au acestia?

    Unde e pregatirea psihologica inainte de meci, unde e motivatia acestor jucatori? Vine Becali sa-l ia pe Banel cu avionul de la Cluj… Borcea se lauda pe toate posturile de TV ca l-a achizitionat pe Tamas… Ce fac acesti conducatori de club cu psihicul jucatorilor e crima curata. Ce motivatie sa mai aiba?

    Nesimtirea lui Piturca de a se ratoi la ziaristii care-l intrebau civilizat de demisie, normala de altfel, ce motive ar avea el sa-si dea demisia, e crasa…

    Asa ca publicul se educa treptat-treptat… De aici pana la “… muie…” e doar un pas.

    Dupa mine este vina lui Badea care i-a popularizat pe acesti neandertalieni. Nu mai trebuie sa-i “vizionam”, sa le mai acordam audienta, sa nu se mai vorbeasca despre ei…

    De asemenea, s-a ajuns la o aberatie, stirea principala pe toate posturile era “miscarea galeriei Poli Timisoara”… Sunt vedete, sunt staruri…

  14. 1.Ce inseamna “meltean”?
    2.Se facuse un concrs in ceea ce priveste brandul de tara.S-a hotarit ceva? Se pare ca cel mai des se face referire, in toate manierele posibile,la organul masculin de reproducere…la bijuteriile de familie…in rest, fara comentarii.
    3.Aceste pasiuni ,aceste patimi,nu numai ca nu sint sanctionate(oare se sanctioneaza ceva in tara noastra?),sint chiar incurajate pentru ca intorc atentia maselor de la problemele legate de viitoarele alegeri prin care se vor desemna viitorii detinatori ai destinelor noastre.

  15. plec de la propria teorie conform careia 90% dintre noi romani in general sunt niste idioti,iar ca sa-mi fundamentez aceasta teorie…discutam despre ce scriu pe un cearceaf niste scursuri ale societatii, incercati sa stati de vb cu unul din miile care ies in strada pt culori sa vedeti daca are ceva in capul ala sec, asta e tineretul romaniei…..suntem 90% IDIOTI, noroc ca Mircica e mai “mi se rupe” si nu pune la suflet

  16. “daca oamenii aia ajung sa defileze cu Elefantu’ pe post de stindard al unei noi revolutii (fie ea si fotbalistica), atunci sa le fie rusine fata de mortii din Decembrie ‘89 in numele carora au tupeul sa vorbeasca…”
    Dar cine a zis ca defilam cu elefantul?Si noua ne e lehamite de el, insa pe noi ne-a scos in strada nedreptatea ce ni s-a facut.
    In plus deja exagerati cu “miticii”, voi cand aduceti vorba de noi amintiti asta, mult mai des decat o face noi, probabil victimizandu-va.Numai cei slabi se victimizeaza si se folosesc de astfel de abordari.

  17. Vai, cum ne-am permis sa-l injuram pe bietul mirculica!? care ne-a facut in toate felurile in necunostiinta de cauza(ceea ce e cel mai deranjant) si la fel faceti si voi, vorbiti in necunostiinta de cauza, noi nu suntem condusi/manipulati de Iancu(mie personal mi-e indiferent) am iesit in strada pentru POLI nicidecum pentru Iancu!!
    Incercati sa va limitati la a aborda subiecte pe care le cunoasteti(daca exista asa ceva)
    Minti lumea ciutacule, si nu e frumos.

    P.S. – faptul ca ne-am “declarat” giboni, nu inseamna ca suntem, am fost doar ironici, totusi, va depaseste pe voi, fani ai unor oameni vanduti politic.

  18. @gibonul(cu ghilimele, sa se prinda tot prostu)

    poate ca daca taceai filosof ramameai.om fi noi ,,mitici“dar trag linie si socotesc asa cum face unu prost ca mine;
    1-mircea badea a prezentat cateva din caracteristicile sustinatorului fanatic si indobitocit dar ma mira cum de-ai reusit sa te identifici tu cu prototipul ca pari baiat destept.
    2-omul este intr-adevar un animal social si mai ales supus greselii dar,cum justifici tu comportamentul de turma
    3-inteleg ca esti adeptul reantoarcerii la comportamenul primar ca raspuns la insatisfactii si nereusite personale?
    este o explicatie a diluarii personalitatii ingividuale substituita fiind de sentimentul de apartenenta la grup.
    nu numai in numar sta puterea .
    unde mai pui ca in acest caz nu mai gandesti tu,te transformi intr-o marioneta pentru ca ce stii tu nu mai conteaza.cand va treziti la realitate (dar numai daca va treziti )o trage-ti pe academiei, ba ca erai beat, ba ca tu n-ai vrut dar sa-ntamplat si devii sponsor principal al baroului de acvocatura local .
    nu te simti cel mai bine cand stalcesti mutra unui cameraman cu o caramida numai ca este acolo in drumul tau?
    cine pleaca ultimul trage apa.
    next level

  19. pentru mihaela petrescu
    -un tip semidoct cu un comportament de primata,
    arivist si parvenit,
    -crede ca nimic nu se misca fara pretioasa-i persoana drept pentru care-i buricul pamantului
    -are bani castigati intotdeauna fraudulos dar multi ,fapt ce-i da sentimentul superioritatii fata de truditorul de rand.
    -nesimtit pana la prasele si dornic sa apara pe prima pagina in tabloide.
    -simte nevoia de a arata lumii potenta sa,exprimata in numarul si marca automobilelor si-n palmaresul de fatuci care ,au trecut sau ar dori ei sa le treaca prin asternut.
    lista suporta adaugiri si santeti invitati s-o face-ti

  20. MARIUS, hai sa-ti raspund tie si sa incetam, nu vreau sa ma intind
    1. si tu, si badea, vorbiti in necunostiinta de cauza, asta ma deranjeaza pe mine! o parere pertinenta, la obiect nu m-ar deranja.
    2. Cum iti permiti sa ma faci indobitocit, ca actionez in turma si ca sunt marioneta? sau ca suporter=incult, gibon, prost, ma/ne cunosti?
    3. Nu am stalcit fata nici unui ziarist, chiar daca majoritatea ar merita, sunt prezenti acolo, vad ce se intampla, si totusi relateaza faptele eronat, voit!! despre “revolutia” de la Timisoara au zis ca e “razboi civil”, “confruntari de strada” pe cand in realitate n-a fost deloc asa, ziaristi in cautare de senzational IEFTIN!

  21. Inca ceva, nu stiu unde ai vazut ca am zis ceva de mitici? si ca ma cred superior fiindca sunt din Timisoara? asa ca fapt divers, majoritatea suporterilor bucuresteni(si nu numai) ne sustin demersul

  22. mircea badea sufera de (ne)bagare in seama. ce treaba avea el sa isi dea cu parerea despre ce se intampla la timisoara?

    sunt convins ca habar n-avea care e substratul problemei si ce vroiau oamenii respectivi. era insa o stire de senzatie: scandal sange, pietre etc, asta il intereseaza pe el 😉

    (pentru informarea voastra lucrurile au fost mult mai putin spectaculoase decat au fost prezentate in presa )

    cand te referi la un oras intreg cu apelativul “cretinii aia” asa cum si-a inceput el comentariul, te cam descalifici din start. norocul lui ca, se mai ocupa si presa cu (dez)informarea si sunt destui cei care din indiferenta si nepasare iau de bun tot ce citesc. (asa cum o demonstreaza si comentariile de pe aici)

    despre articolul tau.. ce sa zic, sper ca in general obisnuiesti sa te documentezi inainte de a scrie ceva, de data asta esti absolut pe langa…

  23. @Marius: multumesc!
    @Gibi&Damian : “Catelus cu parul cret
    Fura rata din cotet
    El se jura ca nu fura
    Dar l-am prins cu rata-n gura!”
    si: Un pitic asa de mic
    Facea baie in ibric
    De sapun s-a impiedicat
    Si piticul s-a inecat
    Vai, vai , ce pacat!”
    Continuati tot asa ca sinteti destepti, frumosi, principiali,moralitate impecabila, aveti probleme grele de rezolvat de care atirna soarta omenirii.

  24. L-am vazut pe Mircea Badea ridiculizand zece mii de suporteri care au iesit in strada sa isi apere clubul favorit. Zece mii de suporteri care nu au iesit sa ceara salarii mai mari, nu au iesit sa ceara favoruri sau avantaje. Au iesit pentru ideea de dreptate, pentru a isi cere dreptul lor. Pentru a cere institutiilor statului sa isi faca datoria si sa le faca dreptate. Mircea Badea i-a facut “giboni”. Tocmai el, care se pare ca a uitat foarte repede zilele cand el a fost furat de sistem. De zilele cand el a iesit in strada pentru a-si cere dreptatea. Cand el s-a dus la institutiile statului pentru ca acestea sa isi faca datoria. Cum a fost atunci domnule Mircea Badea ? Pe tine te-a facut cineva “gibon” atunci? Daca da, cum te-ai simtit?
    Norocul unora ca la revolutie niste “giboni” din acelasi oras plin de “cretinii aia” au iesit in strada sa-si ceara dreptatea si libertatea impotriva unui alt sistem (politic atunci). Si alaturi de ei alti “giboni” din toata tara, ca sa fiti voi vedete acuma si sa jigniti un oras intreg.

  25. faptul ca va respect punctele de vedere si le postez pe cele exprimate in termeni decenti nu trebuie sa va incurajeze sa postati acelasi mesaj sub diferite nick-uri. pricep din prima.

  26. Ce e asa greu Ciutacule de inteles? Nu intelegi de ce au afisat baietii aia banerul? L-au afisat pentru ca s-au simtit jigniti iar asta a fost modul in care ei au protestat. Ce vroiai sa scrie baietii o nuvela? Referitor la Badea mie imi place dar cam exagereaza cateodata. Este radical in cea ce priveste fotbalul si baga toti suporterii in aceeasi oala. Nu ar trebui mai sunt si unii suporteri care nu sunt giboni si carora le place acest sport. Asa cum lui ii place boxul si filmele cu spagate pe doua scaune. El nu are nici o treaba cu fotbalul. Are dreptate in ce priveste fitzele fotbalistilor. Are dreptate sa se ia de unii suporteri nesimtiti. Nici eu nu ii suport. Din cauza lor nu ma mai duc nici pe stadion. Totusi mi se pare exagerat sa te iei de toti suporterii si sa ii bagi pe toti in aceeasi oala.

  27. Of, ce amuzanti sunt gibonii…

    Mi se pare penibil sa compari revolutia din ’89, cand au murit oameni pentru libertate, pentru drepturi, pentru o viata mai buna, cu iesirea in strada a 4000 de aurolaci, dintre care 90% aveau sub 10 ani in ’89, dar ne tin lectii de morala despre lupta impotriva sistemului

    Mi se pare penibil sa strigi tare ca lupti impotriva sistemului, cand acel sistem te-a tinut in brate timp de 10 ani, timp in care n-ai avut nimic de obiectat (pana cand nu ti-au fost atinse interesele)

    Mi se pare penibil sa sustii ca lupti impotriva sistemului, atat timp cat daca vi s-ar arunca osul (= palmaresul, culorile, anularea depunctarii), n-ar fi picior de timisorean sa protesteze (cum n-a fost nici pana acum 2 saptamani)

    Mi se pare penibil sa zici ca ai iesit pentru a cere institutiilor statului sa faca dreptate, si in acelasi timp sa comiti ilegalitati (blocarea drumului, ultraj, etc), si sa ceri – prin presiunea strazii – anularea unei decizii a unui organ de judecata.

    Mi se pare penibil sa ziceti ca nu iesiti pentru Iancu, atunci cand toti liderii de galerie trec lunar pe la el sa-si ia dreptul.

    Mi se pare penibil sa sustii ca majoritatea suporterilor va sustin, atat timp cat la marele miting/revolutie anuntat cu surle si trambite, au venit mai putini oameni decat la prima manifestatie (ilegala), iar suporterii de la Steaua si Dinamo la care v-ati milogit sa vi se alature, v-au tratat cu dispretul pe care il meritati.

  28. @ GuessWho – mi se pare penibil sa comentezi ceva ce nu ai vazut, nu cunosti, si nici macar nu intelegi.
    – 4.000 de aurolaci ???,
    – cand a tinut sistemul pe Poli in brate timp de 10 ani ???,
    – “osul” (palmaresul, culorile, anularea depunctarii) sunt drepturile noastre si daca nu ne erau furate nu aveam de ce sa iesim in strada,
    – cand sunt depuse plangeri penale cu dovezi si probe la procuratura si timp de un an nu se intampla nimic, tu zici ca institutile statului isi fac datoria?,
    – liderii galeriei isi iau “dreptul” de la Iancu??? (cred ca tu confunzi galeria lui Poli cu altele),
    – sunt postari oficiale de sustinere din partea altor galerii,
    – daca ai fi citit macar presa aflai ca la primul miting (cel ilegal sa zicem) au fost 4-5000 de oameni si la al doilea (cel anuntat) au fost peste 10.000. Poti vedea singur din pozele si filmele facute acolo.

    Ar fi frumos ca inainte sa acuzi ceva sa te informezi prima data.
    “Mai bine taci şi dai impresia că eşti prost, decât să deschizi gura şi să confirmi acest lucru.”

  29. Desi n-ai merita, imi mai pierd 5 minute :

    “- cand a tinut sistemul pe Poli in brate timp de 10 ani ???,”

    Timp de 10 ani, cat timp n-ati fost “atinsi”, de ce n-ati protestat ? Inactivitatea inseamna, de obicei, ca esti de acord cu starea de fapt.

    “- “osul” (palmaresul, culorile, anularea depunctarii) sunt drepturile noastre si daca nu ne erau furate nu aveam de ce sa iesim in strada,”

    E bine ca, in sfarsit, scapam de toate gogomania asta cu lupta impotriva sistemului, FRF-ului, lui Mircea Sandu, si alte obiective urlate cu spume la gura de Jabba. Ati iesit pentru os, si daca nu era osul, nu mai exista nici o lupta impotriva imoralitatii sistemului.

    “- sunt postari oficiale de sustinere din partea altor galerii”

    Arata-mi o singura postare de sustinere din partea unei brigazi (re)cunoscute din Romania, una singura (exceptandu-i pe fratii de sub pod).

    “…si la al doilea (cel anuntat) au fost peste 10.000”

    http://www.mediafax.ro/sport/protestul-suporterilor-fc-timisoara-incheiat-fara-incidente.html?1689;3142427

    “Aproximativ patru mii de suporteri ai FC Timişoara s-au adunat, duminică seară, în Piaţa Operei din Timişoara, unde au protestat faţă de depunctarea echipei.[…]La un moment dat, numărul participanţilor la miting ajunsese la aproximativ 10.000 de persoane pentru că în zonă s-au oprit foarte mulţi trecători.”. Esti in stare sa faci diferenta ?

  30. @GuessWho – Logica ta lasa de dorit.
    – PROTÉST sn Act de protestare, opoziţie; cerere, intervenţie făcută contra unor încălcări, a unor acţiuni nedrepte etc (nu ai de ce sa protestezi daca nu esti nedreptatit.)
    – “palmaresul, culorile, anularea depunctarii” sunt drepturile noastre, si nu cerem spaga sau mai stiu eu ce “ciolan al puterii” la care faci tu aluzie.
    – UTA susţine cauza Timişoarei (http://www.gsp.ro/stire/uta-sustine-cauza-timisoarei-96286.html)
    – priveste pozele singur. Daca in pozele astea tu vezi 4000 de oameni si restul trecatori care nu aveau nimic cu manifestatia … si care intamplator aveau fulare si steaguri albviolet… e problema ta. (http://www.gsp.ro/stire/foto-un-nou-protest-in-piata-operei-96716.html)
    PS: nu te mai obosi sa imi raspunzi.

  31. @everybody: v-am rugat pe toti sa va abtineti a mai posta link-uri. vad ca nu pricepeti. ok, nu mai intra nimic cu link. my blog, my rules.

  32. Talentul Bragadiru….asa se numeste echipa, si rivala de divizie e Viitorul Jilava. 🙂 cat despre situatie:fanii nu pot rezolva nimic,doar protesta. Si cu ce ajuta asta?

  33. iancu, gigi becali, copos, cetateanul de bine de la cluj, toti o apa si un pamant. inca un motiv sa ma bucur ca am plecat din romania.

  34. @un “gibon” timisorean
    “Mai bine taci si dai impresia ca esti prost, decat sa deschizi gura si sa confirmi acest lucru”.
    Dumneavoastra ati facut greseala sa deschideti gura, s-ar putea sa va intre mesajul pentru Badea!

  35. Chiar astazi am avut prima ora de isto la scoala si ne-a povestit profu despre culorile alb-violet, care nu reprezinta numai culorile clubului ci al orasului (alb-violet fiind culorile cavalerilor morti, alb cu rosu fiind a celor vi). Asa ca timisorentii (printre care ma numar si eu) nu fac asta numai pentru echipa ci si pentru oras. Sunt un mare fan MB si intradevar nu sunt de acord cu ce au facut acolo dar sa stii ca nu numai pt. club ne zbatem noi atat, ci si pt. oras.

  36. si cei de pe teren si cei din tribune sunt giboni cu singura difernta ca primi sun pe bani celor din tribue care isi spparg capetele cind ai lor iau bataie de la echipe de eschimosi asta da inteligenta

  37. cu revolutia violeta ,eu zic sa schimbam culoarea ,ca am cam fost terfelita de securistul mogul plingacios ce ziceti

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.