Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Eu te-am făcut, eu te omor!

Eu te-am făcut, eu te omor!

Caricatura de Vali Ivan

Că preşedintele României se simte extrem de confortabil în prezenţa liderilor PRM şi PNG (care, din cînd în cînd, pentru succesul piesei de teatru în care joacă toţi trei, îl înjură cu patos) nu e un secret pentru nimeni. De altfel, fie că place unora sau nu, Traian Băsescu a cîştigat prezidenţialele în faţa lui Adrian Năstase cu voturile PRM, nu ale GDS. Adevărata ştire e că Traian Băsescu a ajuns pe culmile disperării, fiindcă inconştient n-a fost niciodată. După şmenul greţos care l-a făcut viceprimar al Capitalei pe avocatul susţinut de Becali, devenit celebru la Dan Diaconescu-n studio, doar spaima indusă de un nou mandat al PD (L-ul din coadă e pentru impresia artistică) în opoziţie poate genera un pact la vedere cu Vadim.

Mai mult, aici

UPDATE: Cu l-a anchetat Vadim pe Cocos; si, mai ales, de ce

Comentarii

comentarii

Similar Posts

33 thoughts on “Eu te-am făcut, eu te omor!

  1. 1. imi aduc aminte de tvr(l).
    2. azi am vazut pe domnul presedinte cum se lauda la televizor cu marile realizari de politica externa. vreau sa imi raspunzi la intrebarea asta daca am inteles bine de la principele festing sau cum il cheama ca in calitate de capitan de vas, a ajutat ordinul cavalerilor. Cum ?
    3. mi-a placut cum se juca presedintele cu steagul in fata soborului.

  2. Oare poti sa scrii aici ca postul asta e o tampenie? Trece asa ceva, sau se pedepseste?

    Pentru ca e o frauda logica, e un scenariu in care fiecare bucatica o completeaza pe cea dinainte si din care nu ramane nimic daca nu aderi la ideologia de zece minute a geniului care a scris-o.

    “Traian Băsescu a cîştigat prezidenţialele în faţa lui Adrian Năstase cu voturile PRM, nu ale GDS”. Victor, poti sa demonstrezi asta? Pentru ca daca scoti asta nu ramane nimic.

    Stiu raspunsul, “ia viteza pe blogurile portocalii”, blogul asta l-am facut pentru ca lumea sa-mi dea dreptate sau sa dispara.

  3. Lui Basescu ii este frica de izolare si din cauza asta prefera sa se alieze cu personaje mai putin agreabile din politica romaneasca dar ma tem ca nu o sa fie suficient,ba mai mult o sa-l traga in jos.

  4. Ador sa citesc comentariile la JN , eu cred ca le luati traficul pupinbasestilor de la Cotidianul cateva ore bune, cum apare articolul cum te injura aia grup 🙂 . In alta ordine nu mai rezista baietii bocului in afara guvernarii, greu fara acces la cascaval, asa ca oricine aduce un vot e bun.

  5. Nu m-ar mira ca Boc sa fie doar o victima colaterala si adevarata tinta sa fie PNL, care, dupa alegeri, pentru a salva tara de la un compromis intolerabil, s-ar putea sacrifica din nou la guvernare cu PD-L. E si asta un scenariu…

  6. Am comentat la “Jurnalul National”, m-au amuzat “comentatorii” frustrati ai articolului!
    Oameni cu probleme!

  7. nenica nu stiu cum dar subiectul asta ma lasa rece.
    hai sa-ti torn io una care se facu la vedere da numai dracu stie s-o desluseasca .
    ma zgaiam si io ca toparlanu la minunatia de festival dotat cu mandretea asta de coarne si,daca nu eram deja la orizontala bateam orice record .
    pai …cum sa zic…..de peste 30 de ani in romanica asta draga si buna nimeni dar NIMENI(din cate stiu io)n-a obtinut licenta de interpretare a cantecelor din repertoriul regretatei Maria Tanase dar uite ca ciuta asta carpatina mi-o aduse in grai ,,moldovenesc “si uite asa aflai ce mare-i dorul de plaiurile ialomitene,cum ca dansul calusarilor care marite doamne vine tocmai de la stramosii nostri dacii si romanii,cum ca este interpretat numai de barbati( ca ai lor desigur)ca academia de dansuri poporane se bizuie pe melosul oltenesc si toate astea pe scena celui mai cunoscut festival de muzica de pe plaiul mioritic, cu un accent atat de rusesc ca-ti venea sa crezi ca te aflii in tiraspol.
    aaa…. uitasem era si un ansamblu TRANS CARPATIN .ca de unde pana unde moldova carpatina(a lor desigur)n-am prea pricipit da cred io ca-s doar un meltean incult dar grabnic carcotos si gargaragiu.
    ce zici mai auzim de bine?
    mie-mi pare tare-ncornorata
    sau poate e mai aproape de tema decat cred io?

  8. Eheeei, dacă îl vedeai pe Hurezeanu la eolieni aflai cum Vadim a devenit nu doar frecventabil ci “legitimat prin vot democratic”. Şi încă multe alte minunăţii. Că omul are limba netedă şi plăcută la atingere.

  9. nene ciutacule, ai idee in cate procese a pledat emil boc, de-l faci avocat? nu era in stare sa faca asta, asa ca numarul proceselor il poti intui exact.

  10. Cât de tare a fost Băse fluturând drapelul şi zâmbind toată dantura bucuros de ispravă, în timp ce 50 de oameni în jurul lui rosteau Tatăl Nostru? Îl durea la bască, el flutura România.

  11. Iertata-mi fie umila opinie de outsider (nu sunt nici locuitor al capitalei), dar Robert Ionescu mi-a facut o impresie generala destul de buna. Poate doar entuziasmul caracteristic varstei nu foarte inaintate il poate face sa para lipsit de realism. Cat despre “şmenul greţos care l-a făcut viceprimar” nu pot sa comentez deoarece nu cunosc acest lucru. Desi nu exclud posibilitatea.

  12. Sa fie asta “sloganul” preferat al “lupului de mare”(tot mai singuratic in ultimul timp!)? Nu cred! Pentru ca ar trebui ca sloganul sa-l aplice si… pupilei Goe(daca, genetic, se va constata ca-i adevarat!). Ca pe IPPS Daniel il paste “zile negre”, nu va mai fi niciun secret. A avut el curajul sa ridice “privirea ecumenica” spre Olimp? O, zei nemuritori! Transformati-l pe Daniel intrun Prometeu modern, ca de nu… ii maninc eu ficatii(cind ma intorc in tara!).

  13. Dom’ne cand ajungi sa imparti sarmale in parc la Moghioros chiar ca ai atins cumile disperarii.Dar deh,preacucuernica maicuta Nuti de la Manstirea Vuitoanca a vrut sa ne arate ca stie sa gateasca. Zestre are. Succes pretendentilor.

  14. Nu vreau sa comentez acest articol. Putin off-topic (sau putin mai mult nu prea) as dori sa va reamintesc ce a scris marele Eminescu acum ceva timp pe o tema oarecum asemanatoare. Evident, urmeaza ceva copy/paste:

    Orice popor, pentru a se putea întări si-a pune baza unei esistente durabile, mai inainte de toate are trebuintă neaparată de-o patrie, de un pămînt de care să se lege cu sîngele si viata sa, la care să tină din toată puterea si dragostea inimei sale. Istoria veacurilor trecute ne arată că neamurile cari nu s-au lipit de o asemenea patrie, a căror tel si tendinte au fost numai cuceriri si năvăliri deprădătoare, fără a găsi un colt în lume în sînul căruia să plînteze sîmburele fecund al unei vieti strălucite în viitor, zicem toate acele neamuri s-au sters de pe fata pămîntului ca colbul suflat de vînt.
    Dar dacă prima conditiune a constituirei si consolidărei unui popor este patria, nu mai putin important pentru dînsul si pentru traiul său sînt luptele si frămîntările ce trebuie să sustie în fata sămîntiilor străine cari îl încungiură si-i amenintă pe tot momentul cu pieire clădirea ce si-a făcut. Aceste lupte si frămîntări se conduc si se operează de oameni mari, cari la romanii si grecii antici se numeau semizei, iar la noi viteji si voinici.
    Mai târziu bratul începe să obosească, dusmanii amenintători, de asemenea slăbiti, contenesc agresiunile lor; puterea vitală din popor trebuie consumată într-alt chip; atunci începe mai cu mare vigoare agitarea inteligentei. Acesta este momentul cel mai solemn. Acest stadiu se numeste — desteptarea poporului.
    Atunci te întrebi: Cine sunt ? Unde mă găsesc? Ce trebuie să fac? Fericită natia care prin faptele si lucrările sale răspunde nimerit la aceste vitale întrebări.
    De la începutul secolului nostru mai ales, românii încă au simtit trezindu-se în sufletul lor nedumeritul dor de regenerare si renastere . Popor tânăr si plin de viată, oţelit în cumplitele suferinte ale timpurilor, aprins de emulaţie în fata celorlalte popoare, el s-a aruncat c-un entuziasm nespus pe calea propăsirei , a alergat ars de setea cea mai crudă — la izvoarele dorite ale culturei.
    Dar nenumărate si grele sunt lucrurile ce trebuie împlinite pentru a face fericirea unei natii. Chiar un individ, până s-ajungă binecrescut, asigurat în existenta sa, luminat la minte, c-un cuvânt bine preparat pentru a aduce o viată demnă si folositoare, de cîte ajutoare nu are trebuintă?! Dar încă o natie întreagă, si mai ales o natie ca a noastră! “La lucru dar barbati si femei, tineri si bătrâni”, ne strigă puternica voce a secolului al nouăsprezecelea. Departe de noi odihna zădarnică! Departe de noi îndeletnicirile frivole si stricăcioase intereselor noastre nationale !
    Să lucrăm, dar să lucrăm inspirati de sfântul glas al patriei, să asudăm dar sudoarea noastră să se scurgă pentru interesele neamului românesc.
    (Mihai Eminescu)

  15. Victor,
    Iti cunosc si simpatiile si antipatiile politice (cred,eu) dar consider ca esti un jurnalist obiectiv, cel putin pana acum.
    1. Cine a starnit nebunia? Fara suparare : PC!
    Il criticam pe Vadim ca s-a agatat de scaun, dar si PC voia cu orice pret scaunul ala, pentru 2 luni, oare de ce?
    2. De ce primeste PC parlamentari de la PRM?
    3. Adevarat, PD-L e disperat, dar si PSD si PNL, parca au luat foc!
    Mai ales PNL care, limpede, nu mai pupa alta guvernare, ca nici PSD nu se va complace in starea asta : opozitia care sprijina guvernul!
    4. Cu cat se va bate apa in piua pe tema asta, cu atat Vadim are de castigat!
    5. Daca PC nu tulbura apele, posibil ca PRM se destrama!

  16. Odatä ce a primit distinctia din partea ” Cavalerilor de Malta “, dl. Bäsescu s-a simtit dator sä declame ” necesitatea poporului ” de a strânge relatiile cu ordinul sus-amintit. Intrebari (mai mult sau mai putin retorice: : In numele a cui, de ce, cine l-a mandatat ?
    Ecumenismul ,în general, este apanajul bisericii.

  17. @ruxi : “nu mai pupa PNL la guvernare” ?!? doamna e de la cooperativa ” SOndajul cu ochi albastri” cumva ? Sau cum ar zice Marin Preda “pe ce te bazezi?” Pe sondajele de ieri ale duduii Udrea facute pe numarat sarmale ?

  18. @victor
    Politica PC, la nivel de declaratii si intentii (NU SI ALIANTE SI DESFACERI DE ALIANTE) mie imi place!
    Cel putin cand se refera la TVA, impozite diferentiate, capitalul autohton, fiscalitate, pensii, alocatii pentru copii etc. Basca, au luat atitudine si cand cu “tinutul secuiesc”.
    Nu mi se pare diametral opus PRM, de-aia , probabil, au si primit parlamentari de la ei!
    N-am inteles de ce a trebuit sa tulbure apele, pentru un scaun de VP?!

  19. @ ruxi ->
    Mie imi place politica PC prin care incurajeaza micile intreprinderi.
    Cand intra la populisme gen TVA diferentiat ma apuca pandaliile.

    Pacat ca nu reusesc sa-si creeze o imagine onesta. Imaginea e dezastruoasa. Si oamenii voteaza imagine si nu oameni.

  20. Cică Băsescu se pregăteşte de un al doilea mandat…să ne pregătim şi noi atunci de încă patru ani sub Băsescu, de încă patru ani de războ politic Băsescu-Parlamant-Guvern.

  21. @gableaja: ce razboi bre, asta e mai degraba paruiala intre mitocanci in Piata Obor. Razboiul e pentru barbati seriosi deci necesita cojones.

  22. Buna amiaza popor
    1.”La multi ani!” pentru cele care poarta numele sfant Maria.
    2. Caricatura este extraordinara!Misto era daca in loc de sceptru, Base avea in mana o sticla de Jony Plimbaretul:)
    3. Sarmalele cu decolteu ale Elenei Udrea au eclipsat tot ce s-a intamplat la acest sfarsit de sapatamana, inclusiv intalnirea “liderului regional”- care nu-i asa se ocupa doar de probleme majore(?!), planetare- cu inalta fata bisericeasca de la Vatican.
    Banc( cu si despre papi): Un hitlerist urmarea un preot prin Varsovia cu mitraliera in mana. La un moment dat, atunci cand sa il impuste, o voce din cer ii spune:”Nu o face tinere! Caci acest preot va fi urmatorul papa!(era vorba despre raposatul Ioan)Bine, bine, dar ce am eu de-a face cu asta?- raspunde hitleristul- si, in plus de asta suntem in razboi, iar in razboi oamenii se impusca! Da, asa este – ii raspunde vocea divina- dar tu vei fi urmatorul papa dupa el!( era evident vorba de Benedict)”
    3. Vadim e disperat ca s-ar putea sa nu isi mai ia rudotelul zilnic cu apa de protocol de la Senat si cauta tot felul de solutii sa rezolve aceasta problema; cine a lins bucile Elenei Ceausescu, nu are nici o problema cu “popoul” marinaresc al liderului regional! Parca si vad un spectacol electoral cu Oana Zavoranu, Elena Udrea si Irina Loghin, iar pe Bolcas pe scena alaturi de Vasile Blaga cu fulare portocalii la gat!
    Salutare taica si noroc

  23. Moş Călifare, războiul e pentru Marus Marinescu…ăla are cu ce, poate să confirme Bogdan Olteanu 🙂

  24. @Ruxi
    “teoria ca teoria, dar praftica ne omoara”.
    Dupa parerea mea cota unica de impozitare e unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-au facut PL.

  25. Intr-o frumoasa zi de vara dobrogeana, o fosila se plimba agale pe fundul Marii Negre. La un moment dat se intilneste cu alta fosila:
    – Buna, eu sint poetul Ovidiu, tu cine esti?
    – Buna ziua, eu sint Mircea cel Batrin, hai sa ne plimbam impreuna!
    Dupa un timp, plictisiti de peisajul submarin, cei doi ies pe o plaja a minunatului litoral romanesc, unde se intilnesc cu a treia fosila:
    – Buna, eu sint poetul Ovidiu, iar amicul meu este Mircea cel Batrin, dumneata cine esti?
    – Sictir si roiu’ d’aci ca imi stricati poza! Eu sint Teodor Stolojan si astept televiziunea pentru a-mi anunta intentia de a candida pentru functia de Prim Ministru.

  26. @mos califar
    Nu mai pupa PNL la guvernare!
    Ma bazez pe faptul ca nu are cu cine sa faca alianta: cu PSD e exclus, pentru ca PSD-PC vor ei tot, e normal.Starea PSD in opozitie, sprijinind puterea, nu va putea continua. Cu PDL, impacarea ar fi mai gretoasa si cu pierderi mari de electorat din ambele parti, decat hulitul protocol dintre PDL-PRM.
    De aceea, dintre toti, PNL-istii sunt disperati de-a binelea.
    Dar nu te stiam “fan” PNL?!!!
    Cat despre declaratiile lui Udrea, nu le urmaresc, habar n-am ce a spus!
    @Mihaela Petrescu
    Pentru cei bogati cota unica a fost buna, ca au la ce sa o aplice. Pentru ei, PNL-PD au actionat cu folos!

  27. @Ruxi :Sigur au fost impozitati mult mai multi bani.Asta a adus bani la buget.Cu ajutorul acestora ,de bine de rau ,s-a mai facut si cite ceva bun pentru cei saraci.Faptul ca aceasta cota e unica, inlesneste oprirea impozitului “la sursa”, facint mai dificila, pentru un moment, ascunderea veniturilor.Desigur ca ,inventivi cum sint ,romanii vor gasi in curind multe alte cai de a ocoli legea.Sa speram ca si guvernul va fi istet ca sa-i prinda pe cei bogati si sa-i impoziteze si pe mai departe. Degeaba erau diferentiate-cotele-atita timp cit bogatanii nu plateau nimic caci aveau mai multe cai de evitare.Deci ioc bani la buget. Rationamentul meu este la bunul meu simt pentru ca nu am nici un fel de educatie in acest domeniu.Am fost doar directoare la o banca -sucursala- din Canada.Dar nu sint economista.Sint doar femeie si tot ce ma intereseaza e :citi bani ramin dupa ce platesti toate darile.Aici nu vorbesc despre marii bogati care isi ascund banii prin strainatati.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.