Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Radiografia tare sictirită a unei umilinţe

Radiografia tare sictirită a unei umilinţe

Romania spumega ce ne-a dat Lituania trei. Atitudinea cvasigenerala e de parca Brazilia lui Pele ar fi fost umilita de Coreea de Nord cu Kim Jong Il varf de atac. Nu, revoltatilor, Lituania nu e echipa de mana a treia, cum nici Romania nu e vreo echipa de top. Niste mediocri, care au prins o zi foarte buna, i-au snopit in deplasare pe alti mediocri, care au prins o zi mizerabila.

Poate, cu ocazia asta, ne ies si noua aerele si fumurile de clasici ai fotbalului din cap. N-am fost niciodata vreo superputere in domeniu. Cand, prin exceptie, am scos capul deasupra nivelului marii, evenimentul in sine s-a intamplat pentru ca au existat niste jucatori de exceptie pe piata. Acum nu mai sunt si gata. S-a vazut si la Euro, unde n-am fost in stare sa batem rezervele care s-au dat la o parte ale Olandei. Nu putem si pace. Si nici n-o sa putem prea curand. Motivele sunt multe.

1. Scheletul nationalei e alcatuit din jucatori dati afara de la cluburile din strainatate care i-au luat pe bani si le-au dat drumul gratis ori pe mult mai putini bani.

2. Bautura si curvele or face ele bine la feng shui, da’ la fotbal te cam trag in jos. Nu le cere nimeni sa fie asceti, ca-s baieti tineri, insa un minim respect fata de meseria care te-aRadi facut bogat e un bun start catre performanta; in cazul in care chiar doresti asta…

3. Jucatorii nu dau doi bani pe publicul care-si rupe de la gura ca sa le faca lor galerie. Am auzit azi pana si stupiditatea ca voiau sa iasa afara de pe terenul din Cluj. Sa se duca la Groznai, daca-n Romania le pute.

4. Mentalitatea e – si asta pentru cei mai alfabetizati – un simplu cuvant din DEX. Daca nici asta n-a fost umilinta si nu ti-e rusine ca ai pierdut la scor de neprezentare pe teren propriu (indiferent cine ti-ar fi adversarul), de unde sa visezi strangeri de randuri si ambitie de a demonstra ca nu esti loser?

5. Tot ce roieste in jurul echipei nationale – federatie, liga, impresari, anturaj – e o mare de promiscuitate si de bani murdari. Scandalul cu valiza de bani, cel cu bricheta si cel la Timisoara sunt exemple recente cat se poate de elocvente.

6. De la Pituca la Lucescu, trecand prin Boloni, n-avem nici un mare antrenor; decenti, da, scule, niciodata. Si zau daca se arata venind ceva din spate.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

39 thoughts on “Radiografia tare sictirită a unei umilinţe

  1. O gasca de bagabonti rataciti pe gazon si antrenati de un jmecher caruia ii merge la cacealmale numa’ la masa de joc.
    Daca se introduce ca sport olimpic ” Aruncarea cu pietroiul” ( nU Sile) acolo avem sanse frumoase cu golanii aia.
    E putreda federatia aia. Dar cine sa-si bage nasul in ea ? Pute a mita data tuturor dupa ’90

  2. @everybody: orice desfrau de link-uri va ajunge, de acum incolo, direct in spam. cand mi-oi pune eu link la voi, atunci sa va puneti si voi la mine. fiindca am fost eu ciudat de amabil, deja s-a depasit limita decentei.

  3. @Andrei
    Lamuriti o femeie mai in varsta, adica pe mine, de ce ar trebui salvata poza sau transmis mesajul. N-am vazut/citit nimic deosebit, cel putin nimic care sa-i puna la “grea” incercare inteligenta lui Badea!

  4. La fel precum comentariile lui la adresa noastra, si a altor sustinatori ai unei echipe.Uneori dorinta de a face rating trebuie sa fie urmata de inconsecventa, altfel nu vine banul.
    Pana acum era incantat ca romanii ies in strada sa isi strige nemultumirile,dar noi, alaltaieri eram doar niste “tampiti”.
    Conteaza insa ca cei din tara sunt alaturi de noi,iar ce s-a intamplat ieri la Cluj, cand tot stadionul a scandat “Timisoara,Timisoara” e relevant.
    Probabil ca nu a fost informat destul, dar asta nu ii scade cu nimic din vina, superficialitatea cu care a tratat subiectul, nu ar trebui sa se regaseasca in comentariile lui.
    CVUCS este devotata echipei, iar acest devotament ne-a scos in strada.Cu atitudinea lui, in `89 nu s-ar fi reusit nimic.Inteleg cand ia in deradere atitudinea unui om,dar nu si atitudinea a zeci sau sute de mii.

  5. @Andrei: am luat act de nemultumirea voastra si de comparatia nefericita dintre revolutia anticomunista si depunctarea societatii comerciale a lui Marian Iancu. altceva? te-ai uitat aseara la meci?

  6. sa le spuna cineva la “galbejitii” mediocri ca se poate si mai rau, si lui piti ca fotbalul nu-i joc de noroc.Unde esti tu Margaret Thatcher,sa le arati la oligofrenii care ne conduc,cum se face curatenie in fotbal?si nu numai.

  7. M-am uitat la meci.Am ramas uimit, de ce am vazut.De cat e de umflat fotbalul romanesc, si in acelasi timp si jucatorii care il practica.
    Problema e ca nimeni din cei care ar trebui sa isi asume aceasta infrangere nu o face.
    Jucatorii de “milioane”, care chiar cred ca valoreaza cat anunta patronii lor, nu au timp, dezbat probleme importante in foisoare inainte de meci,federalii sunt absolut linistiti, pentru ca au un cap de dat multimii,iar cel care simte lama rece la grumaz,Piti se face ca ploua.
    E adevarat ca nu el se face vinovat de starea actuala a fotbalului romanesc, de lipsa toatala de infrastructura, si de scandalurile ce ne macina in interior, dar totusi cu aceasi jucatori(in mare parte) a facut o serie bunicica.
    Nu putem sa ne gasim linistea in lipsa lui Chivu si Mutu.

  8. Din pacate, Romania nu duce lipsa de antenori, ci de jucatori….
    Iar jucatorii echipei nationale nu duc lipsa de tupeu si aroganta, ci de caracter…
    Prea multi bani primiti degeaba si prea multa atentie tot degeaba strica omul….

  9. @ Andrei
    Aha, am inteles si va multumesc :Badea va da dvs. (suporterilor) iar dvs. ii dati lui Badea!
    Cu alte cuvinte, sunteti intr-un “meci” permanent (Mircea Badea versus suporteri)!
    Din pacate, in privinta acestui mesaj, dvs., suporterii, aveti o problema care se numeste art. 30, alin. (7) din Constitutia Romaniei pentru ca mesajul dvs. poate fi interpretat ca o manifestare contrara bunelor moravuri!
    In rest, meci placut!

  10. @Andrei,

    Pai sunteti altceva ma in afara de giboni turbati atunci cand va luati la bataie pe stadioane? Ce dracu, nu mai merge lumea pe stadion ca e plin de tampiti. Eu inteleg sa sustii o echipa, dar a sustine nu inseamna sa ii injuri pe adversari sau sa te iei la bataie cu galeria adversa. Mai duceti-va bai nene de aici ca toti din galerii sunteti niste golani. Mie mi-ar fi jena, dar ca sa ai jena, trebuie sa existe o minima farama de bun simtz… la voi nu e cazul.

  11. Piturca zicea ieri “Ma asteptam la asta”. Ce sa intelegem noi din asta? Ca vrea sa fie demis, sa-si umple buzunarul, daca tot are contract pana in 2010?

  12. Mi-a placut postul asta, total de-acord; sunt niste mediocritati, de la jucatori la federali si antrenori. Cand ii vad ma apuca doru de emigrare mai mult decat atunci cand imi cere medicu spaga …

    Hai ca se poate!

  13. in calitatea mea de timisoarean si strict in lumea fotbalului, iubesc tot ce bate romania. Intrebare: daca ne bate Malta cu cinci zero la bucuresti de 5 ori la rand se intampla ceva cu ferefeul, probabil nu, asa ca referitor la fotbal m… romania, nea sandu te bagi si tu?

  14. Sunt un fan al genului “Mircea Badea” ( minte- brici,educat,simtul umorului,carisma)dar nu pot fi de acord cu bagatul tuturor in aceeasi oala.E adevarat , sunt multi cretini pe stadioane dar nu chiar toti.Daca lui Mircea nu-i place fotbalul nu trebuie sa-i injure pe toti carora le place.E de prost gust si deloc fair play . Dupa cum s-a observat , omul si-a pus suporterii in cap( daca te bagi in troaca….).Inteligent cum il stim, Mircea va incerca sa o dreaga cumva.Si bine va face.TRAIASCA BUNUL SIMT!

  15. Se vad bine acuma ciobanasii si durerea in cot (sa nu zic altundeva) a lui Piturca, care nu a avut nicio reactie in timpul meciului (cred ca isi numara banii).

  16. Si mie-mi place Mirciulica, dar din dorinta de a-si pastra statutul de “limba ascutita” ajunge sa faca generalizari si sa se flambeze aiurea la subiecte care ar putea foarte usor tratate cu detasare si nu cu spume la gura. In plus, sportul lui preferat este “Etichetarea”.

    Fata de fotbal este un mic ipocrit, pentru ca anul asta cand a fost campionatul mondial comenta cu foc si naduf partidele, admira jocul echipelor bune (Olanda) sau daca nu foarte bune, macar cu vointa si vana (Turcia), si asta in conditiile in care inainte i se parea o stupiditate enorma sa stai in fund si sa te uiti cum dau unii cu piciorul intr-o minge. Ma rog, a zis el acolo ca “la fotbal din asta m-as uita si eu, ca am ce sa vad”, dar imediat se suceste si iar o ia pe panta “radicalismului”.

    Despre suporterii fotbalului mereu am avut o parere proasta. Cred ca in nici un alt joc nu exista o mai mare lipsa de fairplay si o mai puternica sustinere agresiva. Cand este vreun meci important pe Lia Manoliu, ma asigur sa nu fiu prinsa in trafic in intervalul orar in care suporterii se duc sau se intorc de la meci, pentru ca realmente mi-e frica sa fiu pe strada in momenetele alea.

    Taica-miu e un mare fan al sportului in general, si al fotbalului in particular. A jucat, si-a rupt picioarele pe teren, mi-a transmis si mie din febra sportului si ma uit si eu la meciurile importante, transpir, mai scap cate-un chiot, mai o injuratura, etc., insa totul pana la fanatism dus pana in panzele albe.

    Pe de alta parte, pacat ca nu iesim in strada pentru a ne exprima nemultumirile care intr-adevar ne dor si ne afecteaza viata. Cred ca de-aici provine dispretul pentru iesirile suporterilor, care fac nota discordanta cu problemele reale ale oamenilor.

  17. Si, da, fotbalul romanesc este umflat, impopotanat, hipermediatizat… degeaba!. Am ramas in cap cu niste imagini de pe vremea cand faceam ceva cu mingea aia, si avem senzatia ca se poate si acum. Ma amuza teribil, dar teribil cand aud comentarii “am reusit sa-i bate pe x in ’92. Sa vedem daca vom reusi si acum”, ca si cand mai avem echipa din anul respectiv.

    Si mor de ciuda cand vad stirile din “sport” care sunt de fapt stiri din “fotbal”. Ni s-a dovedit la Olimpiada ca NU stim si nu ne cunoastem adevaratii sportivi, care au performante si care fac dovada anilor de antrenamente dure, pe bani putini si fara sustinere materiala serioasa din partea federatiei de sport. Imi pare rau, dar foarte rau, ca fotbalistii ajung sa fie “icon”-uri, modele pentru tineri, iar adevaratii sportivi raman in umbra, neavand cui sa lase mostenirea pentru ca nu sunt la fel de bine mediatizati.

    Este atat de murdar fotbalul, este atata mancatorie si inselatorie, incat nu-ti mai vine sa sustii nici o echipa romaneasca. 😐

  18. Curatenia insa ar trebui pornita de la cap nu de la coada….
    Cum am putea avea un fotbal sanatos, cind sefii fotbalului au porecle cu conotatii, cum ar fi “corleone” si “nasul”??? si cind sefii astia se cred eterni pe scaunele pe care le ocupa cam de multisor???

  19. Corect Ciutacu! As avea si eu un comentariu de neofit in acest subiect.”Pestele de la cap se impute”. Deci de acolo ar trebui pornita curatenia. V-a placut comentariul lui Becali despre DNA?
    Apoi cred ca in teren si pe margini a fost o turma de nefericiti si de frustrati,ca jucatorii sint mediocri e adevarat , dar prea sint tratati ca marfa pe taraba,ai cu bani ,in frunte cu pitecantropul de Becali,isi bat joc de toti si de tot si isi etaleaza “puterea” cu orice ocazie. E minunat ca s-a bagat si in politica si ca e foarte aproape de virf. Si la primarie si la aliante. Pai “de unde nu ai nici Dumnezeu nu cere”.Ce trist!

  20. Buna seara
    Sunt de acord total cu cele 6 puncte ale lui Victor si imi permit sa mai adaug si eu cateva:
    7. Infrastructura este la pamant; au disparut pana si maidanele…Ceea ce face Jenei si Gica Popescu prin tara, o fac pe bani si pentru bani, in sensul ca cei descoperiti pleaca catre Ajax sau Barcelona.
    8. Cluburile romanesti nu se ridica nici la 40% din ceea ce inseamna management si marketing adevarat – vezi Real, Barcelona, Manchester, Liverpool, Chelsea, acolo unde drepturile de imagine reprezinta sume colosale, acolo unde cumpararea unei vedete se amortizeaza in proportie de 50% din vanzarea de tricouri, DVD-uri si autografe ale vedetei cu pricina, acolo unde actiunile listate la bursa se cumpara pe sume frumusele…Dar poti sa explici aceste lucruri lui Gigi, Iancu, Borcea, Copos, Porumboiu, Iancu&Co?
    9.Sportul nu reprezinta o prioritate a Guvernului.
    10. Suntem romani: si daca ar veni Fergusson sa antreneze in Romania, tot rezultatele astea le-am avea si, sunt convins 100% ca in mai putin de un an l-am strica si pe el!
    Salutare taica si noroc

  21. Unde esti tu Covaci? Unde esti tu Petkovsky? Unde esti tu Dobrine? … Acolo unde este tacere, fara durere si suspine, nu la Cluj, un oras parca “otravit” si interzis fotbalului specatacol. Aici s-au consumat “episodul valiza”, lovitura cu o piatra de pavaj a unui cameraman si acum – colac peste pupaza – un nevrosimil 0-3 Romania-Lituania. Analiza facuta de dvs este corecta si la obiect! Da, “capul fotbalului” este in putrefactie si, din pacate, tot acolo se gasesc “fratiile de ciocli” Dragomir-Becali, Dragomir-Piturca, Sandu-Prunea/Lupescu, Gica Popescu-clanul Becali, s.a. Nu va miroase a hoit? O fi fost lituanienii hienele care au simtit… mirosul?

  22. Eu spun doar atat: am fost la un meci Dinamo, pe stadion la Dinamo, in galeria Dinamo… mi-a fost frica. Chiar si inainte de meci era plin de “smecheri” peste tot…
    “Spectacolul” galeriilor a ajuns o bataie mizerabila si de doi lei.

  23. fotbalul se joaca pe goluri si puncte. cate goluri a marcat romania in ultimele meciuri ? cred ca de aici incepe orice discutie. o firma daca nu e pe profit cam intra in insolventa si reorganizare judiciara.

  24. Generatia asta si-a atins varful de performanta la Euro,atat pot,de acum,pana vine viitoarea generatie, ar fi cazul sa ne obisnuim cu din astea.Comparatiile cu alte tari din vest nu isi au locul,pentru specialistii in marketing de pe blog,ar trebui sa vada ca in Germania ,spre exemplu,sunt mai multi suporteri pe etapa, in liga a 2-a decat la noi in A.Ii tot injurati pe finantatori,dar ei dau bani din buzunar,sa sustina echipele,sa apara pe gsptv,echipele nu se pot sustine singure!Poate doar Steaua ar putea,dar e prea putin!Fotbalul din Romania inca profita de naivitatea finantatorilor.

  25. Bre, din unşpe boi scoţi unşpe balegi. Degeaba îi mulgi. Iar când şi mulgătorul e descreierat… mai poate obţine ceva dacă insistă.
    Eventual îi bagi în abator şi din piei faci valize. Că alea sunt mai utile, se pare.

  26. Ce mai, a fost meci ? Ca eu nu eram acasa, aveam teveu la hotel dar am preferat un film. Cind am auzit rezultatul a doua zi am crezut ca s-a stins nocturna si le-au dat aia jocul la masa verde. Nu serios, au jucat ai nostri ? Au jucat CEVA ai nostrii ?

  27. Despre ce-mi face mie sila.
    Imi face sila o fufa adusa prin mari interventii si care se lauda ca ea i-a facut campanie lui oprescu, dar care il tradeaza pe oprescu la vanghelie pentru 30 de arginti

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.