Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Un nou Turcescu al fotbalului mondial

Un nou Turcescu al fotbalului mondial

România e pe cale să instituţionalizeze un nou model, inovator, de premiere a performanţei şi de responsabilizare publică. Pentru performanţa de a nu bate pe nimeni şi de a nu-şi asuma absolut nici o responsabilitate cu privire la cel mai penibil start de preliminarii din istoria recentă, selecţionerul echipei naţionale de fotbal este pe cale de a fi premiat cu prelungirea contractului şi majorarea substanţială a salariului. Sigur, omul, altfel un tip spălat şi alfabetizat, are o sumedenie de explicaţii, de la ostilitatea impresarilor şi (mai nou) a presei, până la lipsa valorii jucătorilor. La nevoie se poate umbla şi la cutia cu amintiri nepieritoare, din vremea disidenţei antiregim comunist a tatălui său la echipa Miliţiei. Până la urmă, rezultatul muncii sale, evaluată oriunde-n lume prin prisma rezultatelor, habar n-am cât de iscusită şi dedicată, e un tabel cu echipa antrenată de el în coadă, ciuca bătăilor. Că, în ţara unde nimeni nu demisionează benevol, Răzvan Lucescu nu realizează cât e de ridicol agăţându-se de o funcţie care-l depăşeşte nici nu-i o tragedie. Dar faptul că lipsa de performanţă este încurajată complice şi premiată de şefii lui direcţi tinde să ne caracterizeze ca popor.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

77 thoughts on “Un nou Turcescu al fotbalului mondial

  1. Simpaticul este platit din bani “privati”.Nu vad cu ce te deranjeaza daca i se mareste salariul.Ca nu-l simpatizezi pe junior este treaba ta,dar de ce-l ataci pe senior,care este cineva in aceasta meserie?Antrenorul ia si el ce-i ofera mizeria asta de campionat.Greseste da,la selectie,dar oricum este mult mai bun antrenor decit Hagi-bilba sau altii.Mai bine aveai accente critice pe familia Becali care a facut praf fotbalul romensc cu toti acesti veri,verisori,impresari,samsari si alti oieri.

  2. salut victor,
    am incercat sa sun la numarul romtelecom pentru fetita din articolul precedent. imi apare mereu mesajul “post telefonic deranjat”. nu am posibilitatea fizica sa merg acum la banca. ce pot face? se poate rezolva oare cu telefonul respectiv? ar trebui anuntati cei care se ocupa, parintii, etc.

  3. este adevarat ca e trist ceea ce se intampla cu fotbalul romanesc…cred ca mai multe elemente contribuie la acest regres al “sportului rege”: usurinta cu care se castiga bani, mentalitatatea de “fotbalist”, slaba pregatire a antrenorilor si conducatorilor in aceiasi masura si nu in ultimul rand atitudinea publicului fata de un esec

    de multe ori cred ca-i incurajam sa regreseze doar prin interesul pe care il aratam fata de acest fenomen

  4. P.S. Ca sa nu mai vorbim ca nu ne putem dezice de acest nepotism tampit …
    Nu stiu de ce a devenit ” baietica ” asta mare antrenor al NATIONALEI .
    Imi aduc aminte ca fiind portar nu a rupt deloc gura targului !…
    Acum nici ca selectioner nu e asa stralucit … Hai sa nu-l mai comparam cu taica -su , ca e mare diferenta !

  5. sunteti oameni rai – acum ca pedeleii au dat gramezi de bani pe terenuri si stadioane satesti si comunale, fotbalul romanesc va renaste din propria-i cenusa. Iarba va fi invadata de Maradonasi, Ronaldini si Beckhami – atat in buletin cat si pe teren. Birturile vor deveni foruri de tactici noi idei de temporizare iar servetelele vor fi suportul sistemelor de joc 4-4-2 si a altor combinatii occidentale de succes. Ori orice om stie ca asa se construiesc elitele – masa societatii va propulsa spre varf noi si noi valori care vor ridica si stabili standardul in fotbalul mondial.

  6. victor hai ca s-a lamurit problema:
    Răzvan Lucescu: “Chiar dacă nu ne calificăm, nu plec. Cu ce sînt eu vinovat pentru cele întîmplate?”

    nu’i asa ca’i minunat? parca e in rand cu politicul din romania si mai ales cu cei care’s pusi pe functii politice, nu? :))

  7. Da Doamne, sa batem Luxembourgul!
    Sa te tii urale pe la televiziuni: genial, magistral, e meritul antrenorului, el si numa’ el, erau mai multi si mai technici ca noi dar masinaria lor de fotbal a fost impilata de finetea schemelor bine gandite… BLEAH!

  8. nu sunt impotriva demiterii lui….fotbalul romanesc s-a dus dracu, dar sunt din ce in ce mai convins ca razvanicu este tinut acolo si cu “ajutorul” lui nicu gheara. Am citit in ziar de faptul ca este sustinut de nicu 🙂

    succes Victor Ciutacu

  9. ca tot ai pomenit de dinamo imi aduc aminte de echipa care era eliminata mai de oricine in anii de inceput ai seniorului Lucescu, ca se numea 17 nentori sau malines, care arata semne de progresie scoasa greu de sampdoria si ajungea apoi sa joace niste semifinale dramatice dupa ce batuse mai tot, inclusiv steaua. de asemenea, tot atunci, o Danemarca pleca greu la drum cu vreo 3 egaluri, cu toate ca avea vedete si nu tentative cum e Romania de azi si dadea emotii lui Hagi si co. dupa meciul direct de la Copenhaga. Echipa asta poate creste daca Lucescu se decide sa joace in varianta de la Rapid, ofensiv si curajos si nu cu retinerile din prima repriza cu Franta. Cind joci defensiv da adversarul peste tine si greu mai scapi fara gol primit, cascheta lui puiu era cu noroc la asa manevre tactice. Din pacate nu vad inca nici in afara nationalei un 10 pur cu liberate de miscare care sa fie potential creator de faze periculoase. Asa cu apararea merge cumva, caratori de pian exista, virfuri se mai gasesc unu-altul dar acolo se face evident diferenta. Franta a schimbat Nasri cu Gourcuff, isi permite asa ceva dar Romania ar trebui daca nu vede nimic in batatura sa il ia la intrebari pe Spadacio – mi se pare singurul cap limpede din campionat foarte bun pe faze fixe si angajari pe virf. Daca se cauta solutiile acestea si se mai si aplica intr-un fel, e o sansa.. daca nu, ne obisnuim cu alta generatie si calificare pierduta. Si pentru asta sint vinovati mai ales cei ce distrug baze sportive si, in modul asta, sportul de masa.

  10. despre rahatul mare numit scoala de antrenori condusa de unu care n-a cistigat in viata lui nimic nu am auzit mare lucru sa se spuna. in aceste conditii, cind antrenorii cu care lucrezi la cluburile formatoare de jucatori sint scoliti de unu care nu stie mare lucru, ce sa stie Razvan sa faca, cu tot ce spune ca a mai invatat de la unii si altii la care a vazut antrenamente. Cit timp antrenorii romani vor fi cu autobaza, focul la ei si alte dogme fricoase, degeaba speri sa bati Franta ca un adversar bine pregatit tot va simti complexele tale de jucator pregatit aiurea la club si te va saluta din mers. Daca se vrea sa se progreseze la nivelul fotbalului romanesc trebuie dati afara toti cei care conduc acum in federatie, inclusiv minunea aia care cica face antrenori si pusi oameni care stiu cu ce se maninca si federatia si liga si toate alelalte. de la acel moment vom spera ca putem sa ne uitamla un meci cu franta sau italia si sa punem problema victoriei. pina atunci, asta e, sa vina cine doriti ca tot nu va realiza mare lucru. un egal de cascheta poate si o calificare ratata in ultimele secunde cu un corner batut prost eventual..

  11. Eu am ramas socat cand am auzit dupa meci ca romania a jucat mai curajos a doua repriza. Cum poti sa zici asta cand tu in a doua repriza ai avut doua ocazii de gol pe care cred ca le avea si luxembourg. Acele ocazii au venit datorita erorilor jucatorilor francezi, nu ca am creeat noi mari ocazii de gol

  12. Imi pare rau d-le Ciutacu,dar denaturezi adevarul,aseara nu ai spus de “dialog institutional cu puterea”,iar despre cum se poate purta un dialog(deci o conversatie) cu puterea si nu cu oamenii de la putere, poate ne explici (traduci din romana in romana} cu un DEX in mana.Succes!

  13. Nici nu mai am nevoie.M-am lamurit.Explica-le la altii,nu doar pe litere ci si pe silabe,ca pe cuvinte nu reusesti!

  14. Referitor la aredeleanul oropsit ,am sa spun urmatoarele.Exista dintotdeauna o vorba ajunsa la putere de maxima ; ,,e ardelean ,baiat bun” ca si cum daca nu esti ardelean esti baiat rau sau oricum nu stai pe aceiasi treapta cu ardeleanul .Am auzit de multe ori aceasta vorba si acum ma intreb, de ce ardeleanul Boc sa oropseasca milioane de romani ,stiind ca ,trebuie in mod automat sa fie baiat bun [conform maximei] Daca mai pui alaturi si pe ceilalti consilieri ai lui [tot ardeleni de la Cluj]avem in guvernul Romaniei numai baieti buni .Basca ministrul de interne,adus tot din Ardeal ,ca sa inlocuiasca alt baiat bun ardelean cinstit si el ,dar fost sef de vama .Dincolo de aceasta gluma iubesc Ardealul ,dar urasc vorbele care le pun unora stea in frunte.Cat despre Lucescu el este un baiat pe nume Razvan care nu a castigat niciodata nimic in sport ,nu a avut nici o performanta .Dar are o calitate .Este fiul lui tata si i s-a dat un dar nemeritat.FRF a intors spatele unor mari jucatori recunoscuti in toata lumea in favoarea unor interese de grup .Astfel echipa nationala a ajuns s-o manareasca Mircea Sandu impreuna cu Nicu Ghiara ,cumatrul nasului .

  15. A fost adus la nationala pe baza performantelor lui de la Rapid. Se pare ca perioada aceea a fost maximul lui de cariera de pina acum. Pe Piturca l-au dat jos ca a fost prea drastic cu “fotbalistii astia de Bamboo”. Nu ca ar fi usa de biserica Piturca , dar avea disciplina la el. Ca asa a calificat Romania la Euro 2008. Ca tot el a calificat si la Euro 2000. La nationala ne trebuie cel putin un antrenor ca Piturca. Cred ca Emil Sandoi ar face o figura buna pentru ca il vad mai hotarit decit tizu’ Razvan Lucescu. Chiar daca a ratat cu putin calificarea la Euro 2011 pentru tineret. Trebuie ca actuala generatie de fotbalisti sa fie mult mai disiplinati decit sunt acum, sa fie mai devotati echipei nationale . Marile rezultate din deceniul 1990-2000 au fost obtinute pe baza de disciplina si foarte multa munca. Doar asa mai putem spera ca vom ajunge sa contam in fotbalul mondial. Apropos de Anglia…pai in deceniul mai sus mentionat cum ii prindeam cum ii bateam…cu toate vedetele din echipa lor.Ca si noi aveam Gica Popescu, Hagi, Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu….hei…oameni foarte seriosi.

  16. Baiatul tatii are un mare deficit de
    personalitate. Ca sa faci o echipa trebuie sa poti transmite ceva. Da, poti face echipa si din jucatori mai modesti. Vezi Slovenia, Belarus, Lituania si altii. Lucescu e o EBA a fotbalului. Imi doresc sa luam bataie de la Bosnia, de la Albania si mai ales de la Luxemburg. Sa se faca praf sandramaua, sa cadem cat se poate de jos, sa ia foc cladirea monument a FRF si sa nu fie salvat nimeni. Basescu sa fie numit si sef al FRF, Elena Udrea managerul echipei nationale si EBA secund. Sa vina Apocalipsa.

  17. conform zicerii ‘banii nu aduc fericirea”,avem si replayul ‘fitzele nu aduc victoria”

  18. Cred ca atata timp cat a fost la Rapid, Razvan mai asculta de tac’su. Acum i s-a cam urcat la cap, s-a vazut peste noapte selectioner si nu mai asculta de nimeni, ba mai mult cand are o idee fixa si proasta se agata de ea cu o incapatanare tampeasca.
    Poate nu sunt in masura sa judec dar m-am cam saturat de experiente savante.

  19. Razvan Lucescu ar trebui sa priceapa ca nu toti antrenorii buni sunt si buni selectioneri. Poate ca nu este capabil sa ”vada” cei mai potriviti jucatori si poate ca nu este in stare sa ii capaciteze pe cei selectionati, sa se faca inteles in doar 3-4 zile cat dureaza o actiune a echipei nationale. Si intr-adevar, mai grav este faptul ca lipsa de performanta este premiata de sefii fotbalului. Insa este de condamnat si lipsa de bun-simt pe care o arata de la o vreme Razvan, prin declaratii si rezultate.

  20. Trebuie sa ne gandim la ce talente de fotbalisti zac in ograda noastra (dupa ce au baut si au rezolvat panaramele).
    Dl Muce jr cred ca e dl egal, dl 0-0, numai ca nu i-a iesit.
    Prelungirea contractului e o forma prin care frf isi manifesta mimeaza increderea in antrenor, nimeni nu ar veni sa bifeze o ratare in cv.

  21. daca razvan ar adopta modulul si stilul de la rapid, s-ar putea sa vedem rezultate si jocul ar avea un plus ofensiv. nu il vad asa de jos cum il vad altii dar incercind sa fie defensiv pe modelul inter si speculativ pe faza de atac s-a trezit ca nu are cu cine juca asa si de aici problemele. e adevarat ca nu a luat decit cupa romaniei dar daca ne uitam la marii jucatori care s-au fisiit ca antrenori – ca hagi si dumitrescu parca ii gasesc scuze. sa vedem ce va urma si personal sper daca pleaca sa fie adus un antrenor strain cu rezultate la nivel de nationale gen hiddink sau scolari. dintre cei romani nimeni nu vine fara sa vada ca are variante de joc la nouari si decari- cei ce lipsesc acum si decid de obicei in plan ofensiv jocul.

  22. Aici sunt de acord cu Razvan (cel cu commentul de pe 19 Oct, 17:42). A facut treaba foarte buna cat a fost la Rapid, insa eu am privit dintotdeauna trimiterea lui la nationala ca o greseala. Romania trece printr-o criza majora la nivel fotbalistic si ar fi trebuit un om cu foarte multa experienta, care sa poata sa faca distinctia intre pseudo baietei de mingi (ca Tanase sau Cocis) si fotbalisti adevarati (nu-mi vine niciunul in minte, poate doar Bogdan Stancu…poate).
    La lipsa de experienta a lui Lucescu Jr., se mai adauga si vomele venite de la niste jucatori frustrati si cu cariera cam praf, cum ar fi Radoi sau Marica. Daca sta careva si analizeaza putin jocul acestor oameni de la nationala, comparativ cu ce joaca, de exemplu, Marica, la VfB, o sa vada ca asa zisul atacant vine la convocari doar ca sa bifeze prezete, ca poate, poate, l-o intrece pe Dorinel Munteanu.

    In concluzie, oricine ar fi antrenor, atata vreme cat in tara se promoveaza ca mari jucatori cocalari ca Tanase sau Dorel Stoica, vom avea meciuri grele cu Feroe sau Andorra. Luxemburg va fi peste noi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.