Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Continuăm experimentul tinichigiilor?

Continuăm experimentul tinichigiilor?

UPDATE: Înregistrarea emisiunii

A plagiat sau nu? Habar n-am. Poate ne lămurim împreună deseară. Demisionează ori va fi demis? Aş fi Baba Vanga dacă m-aş apuca de asemenea predicţii. Şi asta poate aflăm deseară. Dar culmea tupeului (prostiei?) e comentariul Andreei Popa pe această temă la Rtv. Personaj dat afară de la Hotnews în urma unui plagiat dezvăluit de mine.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

202 thoughts on “Continuăm experimentul tinichigiilor?

  1. ma subestimezi. e ultima mea preocupare sa va comentez voua parerile. l-am adus, am facut un interviu, disecati-l; daca altceva mai bun n-aveti de facut duminica…

  2. Victore, bafta multa in continuare! Sunt interesante emisiunile culturale…
    In legatura cu asta, chiar eram curios ce va spune si cum va reactiona. Nu ca as fi avut vreun dubiu ca este incapabil si deplin vinovat dar macar asa, de ochii lumii, o reactie articulata putea avea. Ba, si cand iti da altul ideea cu serviciile secrete, nici atunci nu te duce bila sa pregatesti un raspuns cat de cat cursiv?! Cum naiba sa stea astea la butoanele unui sistem care se ocupa de dezvoltarea spiritiala si intelectuala a copiilor mei?!
    Cam asta e ,,noua posibilitate,, pe care am putea sa o avem cu astia.

    Te las ca o dam dracului in chat, ceea ce nu este normal intr-un loc care se vrea blog!

    P.S.
    Bine ca Ponta mareste salariile indiferent de cum va evolua economia…! No comment!

  3. Lucian,
    daca stii tu mai bine, nu pot sa te contrazic! 🙂

    Sa zicem ca eu cunosc niste avocati care “rup” in meseria lor, dar mai stiu si pe unele pitipoance, unele foarte tinere, iar altele nu prea, foste grefiere, care sunt “licentiate in Drept”. Una dintre acestea din urma cred ca isi imagineaza ca atragerea clientilor si castigarea proceselor pentru ei e direct proportionala cu decibelii folositi de ea pe holurile tribunalului. 🙂

    Despre asta vorbeam. Despre faptul ca, inainte, trebuia sa inveti pentru a intra la facultate; la unele greu, la altele, foarte greu. Exceptiile nu fac decat sa confirme regula.

  4. off-topic.

    Buna ziua d-le Ciutacu,

    Azi e 13 mai,dar e o zi cu noroc,nu cu ghinion pentru mine.
    Peste doua ore si jumatate,cu bucurie, il voi reveda si il voi asculta pe dl Dan Puric la o conferinta in urbea noastra.

    Cu mult respect pentru Dvs.,numai bine,
    IoanaP

  5. Pai daca nu aveai banii necesari sau nu stiai pe nimeni atunci invatati de rupeai si tot tremurai pana vedeai rezultatele afisate.
    🙂

  6. La Invatamant ne trebuie o persoana cu viziune, cu un plan de ridicare a invatamantului romanesc.

    Trebuie create standarde si ierarhii de valori.
    admiterile trebuie sa se faca din nou pe baza de examen.
    Poate n-ar fi rau sa se inchida o parte (cele care nu corespund) din facultatile particulare care au impanzit Romania.

    Lipsa educatiei (aici ma refer inclusiv la educatia comportamentala) ne costa neinchipuit de mult, incepand de la aruncatul gunoiului(reflectat in cheltuielile mari cu pastratul curateniei), modul de viata si alimentatie (care se reflecta in costul asigurarii sanatatii) pana la capacitatea de a atinge un nivel profesional ridicat.

    Singura sansa sa ramanem competitivi in sistemul global este educatia.

    In viitor va fi singura cauza pentru care vreun investitor ar alege Romania si nu Turcia sau vreo tara din Asia.

    In sfarsit, ce-o fi o fi, … ca sa ma intorc la spiritul mioritic … dar ceva sperante avem 🙂

  7. Pana la urma, una-i una, si doua-s mai multe! La cata tevatura s-a facut, vinovat sau nu, omul e out! Si asa s-a intins pelteua, trebuia terminat mai repede, ca sa nu se faca prea multe comentarii care sa le dea apa la moara hienelor!

  8. probabil ca nea moloz asta a plagiat o data sau de mai multe ori si va trebui sa plece, calatorie sprancenata…dar cred ca ar fi bine sa ne amintim ca ar trebui sa arunce primul cu piatra unul fara de pacat. daca nu ma insel in sistemul de legi iudaic cel care aducea acuza unui pacatos trebuia in cazul condamnarii la moarte prin lapidare sa arunce prima piatra. cum sa arunce cu piatra un om care el insusi este la fel de pacatos? cazul andreei popa este tipic pentru descompunerea morala si marasmul in care se afunda aceasta populatie debusolata si prostita in urma a 50 de ani de comunism si a doua decenii criptocomuniste….

  9. Nu are legatura cu topicul, dar am vazut ca are neculai ontanu reclama pe site-ul Antenei 3 :)) Face parte din campania electorala (si e la categoria impuse) sau a devenit “om de bine”? :))

  10. @sunny: da, i-a obligat Voiculescu, sub amenintarea armelor de foc, sa-i faca reclama moka lu’ Ontanu. tu citesti ce enormitati scrii? sincer, nu cred…

  11. Nu mai astept pana vei scrie aici sau in Jurnalul un artiol despre marele mentalist!!!
    Badea a fost genial aseara! Eram siderata de exaltarea celor din jur la vederea unei ligurite, a unor trucuri de doi lei… Alegerea lui Gog demonstreaza cat de naivi sunt romanii si cum le place sa fie prostiti pe fata, in doar 5 minute! Avem ce meritam: un Base, un Gog, fiecare prin bunavointa unor posturi de indobitocire in masa!
    Oreste cred ca e socat! In ce medii se invarte, poate lejer face o emisiune cu adevarati mentalisti. Sunt cei care citesc in cafea, care au capacitati paranoormale din nastere sau dobandite in urma unor socuri sau morti clinice,etc.Si sa mai dai si bani pentru asemenea mizerie…M-am uitat si eu la numarul faimosului Gog si eram uluita de teatrul ieftin la care asistam. Dar si de complicitatea fatisa a juriului. Si stiu ca mi-am spus ” Daca asta castiga, inca mai sunt multi prosti!”.Concluzia :putem noi ca romani sa fim prosti si sa ne placa sa fim prostiti? Raspunsul e Gog.

  12. Hai ca cu Mang am dezbatut, s-au scris vrute si nevrute.

    Victor, cateva subiecte pentru articole viitoare:

    – Daniel Constantin VS Voiculescu – 60 mil. euro VS casa corbeanca + imprumut de 365 K euro
    – Nascase si amanarea perpetua a procesului sau “Goana dupa prescriere”
    – ce draq s-a intamplat cu euro de cand veni ponta si a anunta masurile. Sper ca realizati ca orice marire de 65 – 85 RON primita de pensionari sau de cei de la stat este l’eau de pluie in contextul paritatii ron-eur actuale. Este un smen prin care se creste euro – cresc preturile – cresc incasarile la buget prin TVA de exemplu => banuti pentru ceva mariri date la pensionari si cei ce lucreaza la stat. Acest approach este mincinos pentru cei ce beneficiaza de “mariri”, pentru ca puterea de cumparare in final ramane aceeasi sau scade, si este dezastros pentru restul populatiei platitoare de benzina, de accize, de rate…
    – Audienta target a trustului a fost mereu indreptata catre pensionari si cei ce lucreaza la stat pentru un motiv de inteles: au reprezentat populatia cea mai afectata de masurile basiste de austeritate. Astept de la voi si o analiza, un comentariu despre marea majoritate ce lucreza in economia reala, despre nenorocitii de corporatisti.

    O saptamana faina si ocupata,
    Tudor

  13. Victore,

    1. Inteleg ca dl. Funeriu este absolvent al Institutului de Chimie din Strasbourg. Banuiesc ca la admitere i s-a cerut o diploma de bacalaureat. Nu cred ca dl. Funeriu putea sa faca o facultate in Franta fara sa aiba diploma de bacalaureat. Ba mai mult, el a obtinut si titlul de doctor, tot in Franta. Prin urmare, cred ca sunt toate sansele ca dl. Funeriu sa poata prezenta o diploma de bacalaureat (s-ar putea sa ma insel, dar …). Nu stiu ce se va fi obtinut, dar este un subiect de presa.

    2. Offtopic:
    Am citit astazi un articol scris de Doru Lionachesch in ZF (“Pericolul optimismului irational”, in care analizeaza (critica) cele mai importante intentii de decizie economica ale noului guvern.
    Multe din ele sunt opinii pe care le-am scris si eu (ceva mai putin elocvent) in diverse post-uri pe blog-ul tau. Evident, opinia dlui. Lionachescu imi gadila orgoliul (macar mai e unul care gandeste ca mine). Dar, pe langa acest sentiment meschin, nu pot sa nu constat pericolul pe termen lung al acestor masuri propuse de actualul guvern. Stiu ca este necesar ca sa se creasca pensiile, salariile, alocatiile maternale, etc. Stiu ca USL-ul a promis aceste masuri in trecut (o minciuna electorala ieftina de care se folosesc toate partidele din opozitie). Dar, nu cred ca acestea sunt masuri oportune, cel putin nu deocamdata.

  14. @bigradu: 1. de acord cu tine, dar atunci tot nu inteleg de ce Funeriu nu-si echivaleaza (cum e legal pentru a lucra la stat) studiile liceale. 2. promisiunile lor, raspunderea lor politica.

  15. Ciutacule,

    fac si eu un scenariu vizavi de ce a zis bigradu. Eu cred ca Funeriu nu vrea sa arate diploma de BAC pt. ca are niste note mai mici. O fi fost el tare la chimie, da’ cata franceza / literatura franceza putea stie pt. restul materiilor de BAC. Eu unul am luat la Licenta 6.30 (la teza). Unii zic ca sunt inginer bun. Da’ nota ramane.

    2. Funeriu a zis ca e sub demnitatea lui ca suborodonatii (aia de la CNRED) sa ii lucreze echivalarea. Acum nu mai e ministru, aia nu mai sunt subordonatii lui. Sau poate nu are aia 500 mii taxa de evaluare a dosarului 🙂

    3. Toata lumea a mestecat subiectul “diploma lui Funeriu”. Prea putini (spre deloc) si-au pus intrebarea cum Funeriu ca MINOR a ramas in Franta si imediat a intrat la scoala etc. Se exclude cazul in care s-a dus la organizatii pt. protectia copilului unde ar fi putut dovedi ca a fost maltratat, abuzat etc.

    Vespasian.

  16. Victore,
    1. Nu sunt familiarizat cerintele prinvind lucrul la stat. Din cate am inteles (la o emisiune a Danei Grecu) se pare ca pentru functia de ministru trebuie sa stii sa scrii si sa citesti (dar nu te testeaza nimeni). In rest am impresia ca nu-ti cere nimeni nici o diploma. De fapt, (ne)surpinzator, pentru politicieni nu sunt necesare diplome (ar fi impotriva dreptului de a fi ales!!!).
    Prin urmare, s-ar putea ca Funeriu sa nu aiba obligatia sa arate nici o diploma.
    In sfarsit, Niels Schnecker a zis ca nici el nu si-a echivalat diplomele si nici nu vrea, pentru ca universitatile absolvite de el sunt mult peste cele care ii vor echivala diplomele in Romania! Daca ma uit la facultatea pe care Funeriu zice ca a absolvit-o cred ca si el are aceeasi mentalitate cu Niels (chiar daca Funeriu lucreaza la stat iar Niels in privat).
    2. Asa este: promisiunile lor, raspunderea lor politica, dar efectele vor fi pe spinarea noastra (inclusiv a ta). Asa a zis si Basescu: “am facut o greseala si mi-o asum”.
    Din pacate asumarea raspunderii lui Basescu si raspunderea politica a lui Ponta (si a lui Boc, Tariceanu, etc.) nu-i costa nimic pe ei si ne costa totul pe noi.
    Daca tot esti prieten cu Niels, vorbeste cu el (in particular) si vezi ce-ti spune apropos de masurile economice pe care le propune Victor Ponta. Dupa mine, cred ca sunt dezastruoase. Dar poate gresesc.

  17. @bigradu: ca pastor al domeniului, esti obligat moral sa ai studiile echivalate. in plus, legal, trebuie sa duci la resurse umane diplomele. acum e consilier prezidential, deci tot la stat. si la Cotroceni e nevoie de diplome. in plus, daca n-ai nimic de ascuns, le arati. eu le am pe ale mele la indemana.

  18. Victore,
    M-ai mutat cu gratie din registrul legal in cel moral:)
    Cred ca politicienii sunt preocupati de registrul legal cand sunt la putere si de cel moral cand sunt in opozitie.
    Partea proasta este ca moralitatea tine de fiecare persoana in parte. Moralitatea este o tinta in miscare si pervertita in spatiul public si mediatic din Romania.
    Prin urmare este destul de dificil sa tragem niste concluzii in registrul moral, asa ca e mai bine sa ramanem la cel legal.
    PS. Scuze pentru dialogul prelungit.

  19. Buna ziua d-le Ciutacu,

    A fost o seara magnifica,parca ireala in lumea in care traim,dar ADEVARATA, la intalnirea cu dl Dan Puric.

    Am sa va trimit pe mail cateva fotografii.

    Cu mult respect pentru Dvs.,
    IoanaP

  20. @bigradu: deloc, sunt doua planuri. in cel legal, ai obligatia sa prezinti diplomele la personal. si sa-ti echivalezi studiile. in cel moral, nu poti reforma un sistem in care tu ai o problema.
    @IoanaP: ma bucur, dar nu inteleg ce legatura are Puric cu Mang

  21. Mi-a plăcut cum aţi pus problema USH-ului în faţa ministrului. Aşa-i, nu toţi sunt “tâmpiţi” şi nici “nulităţi” aşa cum lătrau Andronescu & Funeriu. Pe poarta oricărei facultăţi ies diferiţi absolvenţi: unii capabili, alţii mai puţin. De ce tocmai cei de la USH sunt catalogaţi în acest fel? Dacă e să înveţi, o faci oriunde, cu ce te ajută o facultate cu “pedigree”? Şi acolo sunt profesori, care pentru un 5 amărât, te forţează să le cumperi cărţile sau pretind bani pentru examene. Mai sunt universităţi care au ID şi nu le-a criticat nimeni…

  22. @Veronica,
    Faptul ca nu intelegi care sunt avantajele unei universitati cu “pedigree” fata de una fara “pedigree” este dramatic.
    Scolile cu pedigree sunt selective si exigente in privinta studentilor si profesorilor. Asta le creaza pedigree-ul.
    Pedigree-ul, cel putin in privinta scolilor, nu este un snobism, ci este o calitate la care s-a muncit ani/decenii, care se construieste greu si se pastreaza si mai greu.

  23. @Victor Ciutacu Ma refeream la campania electorala, cand am zis “impuse”, adica trebuie sa faceti reclama pt. toti candidatii… Nici o legatura cu Voiculescu 😐 Nu inteleg de unde legatura cu el, dar ma rog… Ma gandeam ca si daca ontanu da bani, Antena 3 are dreptul “de a-si selecta clientii”, dar poate ca sunt eu prea “principial”.

  24. @bigradu: nu vreau sa fiu offtopic, da’ Niels nu are dreptate. “Echivalare” nu inseamna “certificarea unui nivel academic comparativ intre institutii”. http://www.cnred.edu.ro. Dupa capul meu, atata timp cat vrei sa lucrez la Stat, mi se pare o chestie de respect sa faci acest demers care inseamna doar ca ceea ce ai facut tu in strainatate este suficient pentru un titlu de aici. De exemplu, vii cu diploma de inginer chimist din Franta, este suficient si pt. Romania. NU inseamna ca si invers e valabil. Sunt de acord cu Victor Ciutacu ca Funeriu are ceva de ascuns. Sunt de acord si cu tine ca avand toate studiile facute in Franta, inclusiv cele doctorale este absolut imposibil sa nu aiba diploma de BAC. Ce ascunde ? Eu speculez ca vrea sa ascunda niste note mai mici la BAC. De fapt si el a zis la un mom. dat “am avut note suficient de mari pt. a urma…”. Asta ar intra in contradictie cu imaginea de mare om de stiinta pe care si-a creat-o. M-am dat pe mine ca exemplu, nu din egoism. Am avut 6.30 la Licenta. Daca as fi persoana publica , toti ar fi sarit probabil la mine ca “sunt prost”. Ar fi contat mai putin probabil faptul ca angajatorii m-au considerat inginer bun (confirmat prin certificatele de finalizare a contractului de munca pe unde am lucrat).

    Vespasian.

  25. Veronica,
    eu nu cred că nu înţelegi. La USH şi la altele de gen intră foşti elevi care au fost toată şcoala nişte mediocri. Care foşti elevi, pe vremea lui Ceauşescu, nici n-ar fi visat să facă o facultate. Pentru că nu e de nasul lor facultatea. Aşa au ajuns chelneri şi tâmplari să obţină două-trei licenţe şi să aibă pretenţia să conducă o ţară. Într-o ţară normală conduc elitele-cum bine zicea Victor Ciutacu pe acest blog- nu toţi neaveniţii cărora le-a dat nas un alt mediocru, ciudos pe profesorii care i-au pus 4 în şcoală. Dacă el n-ar fi fost un semianalfabet, ar fi apreciat valoarea şi pe cei mai buni decât el.

    Atât despre admiterea pe bani, în locul celei pe bază de examen în condiţii de mulţi candidaţi pe un loc. Cât despre a da “examen” pe calculator, adică de a juca X şi O…

    P.S. Facultatea privată din oraşul meu avea ( poate mai are şi acum ), acum doi ani, următoarea reclamă cu care se promova vara spre toamnă: “Primul înscris, primul admis”! Poftim??!! Adică banii primului sunt la fel de buni ca ai oricărui mediocru care nu e în stare de o facultate adevărată, dar vrea să facă una, să fie student!
    Aceeaşi facultate a fost absolvită acum destui ani în urmă, de o cunoştinţă veche a mea, care a avut mari probleme în liceu, repetând chiar un an. Să-ţi spun cu cât a absolvi-o? Cu 10!!!

  26. @bigradu…
    Înţeleg, dar ştii cât e taxa la “pedigree”? Nu toţi avem posibilitatea să facem studiile superioare în aceste condiţii, mulţi tineri ne îndreptăm spre o facultate al cărei “preţ” este suportabil (şi) pentru părinţi. Ai mei sunt bugetari, n-au cum să mă-ntreţină la şcoală. Trebuie să mă angajez ca să-mi pot permite acest lux, dar nu pot achita decât o taxă la privat, fie şi la ID. Eu vreau să-nvăţ, asta e important, angajatorul va decide dacă sunt capabilă sau nu…

    @violet…
    Colega “de 10” nu va fi plătită de nimeni dacă nu va face dovada că-şi merită din plin titlul de licenţiat şi mă refer la locul de muncă. E treaba ei că şi-a plătit o diploma doar de dragul cartonului ştampilat şi semnat. Nu sunt toţi la fel! Cunosc destule “aprozariste” care au studii superioare şi dacă le dai o dictare, sigur, vor primi un “I” (insuficient, dar cu indulgenţă).

  27. Victore,
    Mi-ai facut o bucurie.Te numeri printre putinii ziaristi care au avut curajul si verticalitatea de a-si asuma o opinie legata de licentiatii din 2009 de la USH. Eu ma numar printre ei si iata-ma-s, stiu sa scriu corect romaneste. Mai mult decat atat, ii invat si pe altii sa faca acest lucru.
    nu, nu suntem toti lichele; lichele sunt pretutindeni. Cati studenti nu “trag” de un 5 la stat, la universitati cu “pedigree”… iar invatamantul la distanta sau prin corespondenta nu mai este demult un prilej de disputa in tari mai civilizate decat tarisoara-n care ne taram zilele cenusii. important este ca in anul 2009 invatamantul la distanta era perfect legal. Ca ministerului i-a scapat la un moment dat situatia de sub control, asta nu-i deloc treaba studentului, e intre minister si USH. E incompetenta, e lipsa de preocupare, pentru ca ministerul trebuie sa supravegheze cifrele de scolarizare, nu studentul! De aceea justitia ne da dreptae. Dar de ce sa trecem prin acest calvar? ne va lamuri cineva vreodata?

  28. invita-l pe Ilie Balaci vineri te rog! chiar daca el are mult bun simt si nu va da de pamant cu alde netoiu, solomon, camataru, pirtu &co, ai putea tu sa joci rolul “omului rau”.

  29. @Vespasian: atit timp cit e nota ta si ai
    muncit pentru ea, n-ai de ce sa te rusinezi.

  30. Veronica,
    cred că e corect ce ai scris la 17:25. Referitor la ce i-ai scris lui BigRadu, despre a face facultate în paralel cu a munci, crede-mă că am nişte amintiri despre sesiunile mele de examene( şi nu numai ), încât o slujbă mi-ar fi lipsit. Aia nu e şcoală – mai văd piţipoance pe la TV care zic că au două slujbe şi fac două facultăţi, particulare, evident, în paralel! – şi nu o spun cu răutate. Sunt de acord, însă, că există şi excepţii, există oameni foarte muncitori şi ambiţioşi. Poate tu eşti una dintre ele. Succes!

  31. @viorela…
    Corect! Ma intereseaza prea putin ce afaceri se ascund in spatele “privatilor”. Stiu ca din toamna voi merge la privat, ca acolo-s taxele o idee mai mici. Si pentru mine si ai mei, fiecare banut conteaza. Ma consider o eleva buna, nu ma laud, dar nu am bani pentru U.B sau pentru o alta universitate din prima grupa. Asta e, nu toti avem posibilitatea sa mancam icre negre, dar asta nu inseamna ca trebuie sa murim de foame. Chirie, mancare, haine, carti, consumabile…de unde atatia bani? USH este si in orasul meu, sunt avocati, politisti, profesori care au trecut pe-acolo, fie si pentru un master, c-a ajuns acest titlu o bagatela, indiferent unde este facut.@

  32. Alphas
    Intrebarea era alta si nu facea referire la studentii care invata si sunt seriosi. Studentii seriosi au beneficii si burse inclusiv la universitatile private (la cele care se respecta intr-adevar). Eu imi exprimam doar indignarea fata de prejudecatile perpetuate din pacate de niste persoane care nu sunt nici macar informate cu privire la subiect dar vorbesc despre acest lucru cu gura plina.
    Ironia cu domnul Danut nu a avut efectul scontat.

  33. @ ソリン: ai dreptate, nu am de ce sa ma rusinez mai ales ca nu am invatat pt examenul ala. M-am multumit sa am un proiect bun si atat. Dar eu, spre deosebire de Funeriu nu ma dau mare om de stiinta. Daca Funeriu arata diploma de BAC cu note mici (pp. ca teoria mea e reala), atunci isi taie singur macaroana.

  34. O fi plagiat Mang asta dar realizati ce distractie ar fi fost cu niste texte plagiate de Igas?Si aloooo bai Funeriule , scoate diploma aia de bac la vedere.

  35. Mai oare sa fiu nebun ?
    Mai oare din totzi 194 care au scris aici eu sa fiu singurul care sa fi citit in oroginal textele acuzate de Stefan Valaston de aici: http://www.contributors.ro/fara-categorie/sesizarea-consiliului-national-de-etica-referitor-la-o-posibila-situatie-de-plagiat/

    Sau macar unul dintre ele “an FPGA-based implementation of the key transformation procedure in the MARS algorithm”

    Ce se putea plagia aici ?

    Algoritmul? El e proprietate intelectuala IBM si e trecut la citari

    Scula folosita si wizardurile sale ? (ISE) e proprietate intectuala Xilinx si e trecuta la citari

    Limbajul folosit VHDL ? E parte a sculei .

    Toate acuzatziile absolut toate acuaztiile pe respectivul articol se rezuma la faptul ca a “copiat” descrierea scopului algoritmului MARS sau a explicatziilor teoretice a modului de implementare a unui FSM in VHDL.

    Da ghicitzi ce : Pe textele incriminate nu e chiar cuvant cu cuvant si apoi daca eu as zice ca : un FSM se poate implementa Meally respectiv Moore printr-un registru de stare si 1-2 blocuri logice se chema ca am plagit sau ca asta e teoria Finite State Machine (FSM) si ca asa se face si nicidecum altfel?

    Minsitru e Xerox pentru ca a copiat DEFINITZIA algoritmului de codare MARS (care nu e al lui ) si eventual a copiat DEFINITZIUA modului de implementare a unui FSM (desi eu nu am remarcat pe text asta pe text) ?

    Ministrul e Xerox deorece intr-un articol tehnic a copiat DEFINITZIILE care de aia sunt definitzii deoarece SUNT INTOTDEUNA LA FEL ?

    Nu zic nu or fi si alte texte in care Mang (sau cei pusi de el sa ii faca munca ca articolul incriminat e la nivel de stuident de an terminal la masterat ca asa e la moda in universitatzile din Ro ) au copy & paste.

    Insa in unul din cazurile acuzate, primul din lista de acuze cel pe care m-am obositr sa il parcurg : “An FPGA-based implementation of the key transformation procedure in the MARS algorithm” acuzatzia e MAI MULT DECAT RIDICOLA.

    Toata partea pretins originala a articolului este rezultatul implementarii, adica asta :

    “A. Design Implementation Summary
    Design Summary
    ————–
    Number of errors: 0
    Number of warnings: 0
    Number of CLB slices: 131
    Number of function generators: 5
    Number of flip flops or latches: 261
    Number of external Iobs: 130
    Number of Bufgs: 1
    Number of Bufgpads: 1
    Total equivalent gate count for design: 2118
    ——————————————————–
    Device utilization summary:
    Number of External GCLKIOBs 1 out of 4 25%
    Number of External IOBs 130 out of 404 32%
    Number of SLICEs 131 out of 12288 1%
    Number of GCLKs 1 out of 4 25%
    ———————————————————
    Timing constraint: Default period analysis
    1810 items analyzed, 0 timing errors detected.
    Minimum period is 18.468ns.
    ———————————————————
    Timing constraint: Default net enumeration
    268 items analyzed, 0 timing errors detected.
    Maximum net delay is 12.963ns.
    ———————————————————
    Timing summary:
    —————
    Timing errors: 0 Score: 0
    Constraints cover 1810 paths, 268 nets, and 536
    connections (100.0% coverage)
    Design statistics:
    Minimum period: 18.468ns (Maximum frequency:
    54.148MHz)
    Maximum net delay: 12.963ns
    ——————————————————–”

    Daca asta nu e plagiata restul ….. e mancare de cacat .

    Adica ce zice Mang in articol pentru un practitioner al VHDL.

    Algoritmul celor de la IBM am reusit sa il implementez folosind ISE pe CLB -uriel (combinational logic block) ale unei masini Virtex care o sa functzioneze pe un board unde frecventza maxima este 54 MHz .

    Ii contesta cineva treaba asta ? Pana acuma am observat ca nu. Atunci care e problema?

    OARE VOI CAND FOLOSITZI TEOREMA LUI PITAGORA CA SA REZOLVATZI O PROBLEMA SE CHEMA CA FACETZI SI VOI UN PLAGIAT ?

    Ori daca v-ar duce capul sa rezolvatzi la revista o problema de statica gen: Se da o sina profil I 18 de OL 50 de 10 m lungime incarcata cu o sarcina de 1000 KN uniform distribuita pe suprafatza ei.
    Sa se calculeze sageata.

    Cat plagiat atzi / am putea voi/noi face in rezolvarea acestei probleme daca nimeni n-a mai rezolvat aceasta problema inintea voastra pe respectivul set de date ?

    Mai ales cat plagiat atzi putea face daca atzi rezolva-o in ANSYS ori in Pro-Mechanica ?

    Sau voi nu atzi rezolvat in viatza vostra niciodata o problema deci ….. comparatzia nu isi are sensul.

    Daca nu intzlegetzi de ce vorbitzi despre ceea ce nu intzlegetzi ? DE CE MANCATZI CACAT CU POLONICUL ?

    Alte lucrari or fi plagiat n-am timp sa la paduchesc dar “an FPGA-based implementation of the key transformation procedure in the MARS algorithm” nu poate fi si stitzi de ce ?

    Deorece NU CONTZINE NIMIC ORIGINAL infara rezultatului final al implementarii.

    E un exercitziu de implemantare in ISE – VHDL a unui algoritm adica e de nivel lucrare practica de semerstru la masterat ceea ce probabil ca a si fost.

    In lipsa autorului original al ei care sa il acuze personal pe Mang ca l-a pus sa i-o scrie pentru ca sa-i dea nota in examen faca ca sa-l intrebe nimic acuzatzia lui Stefan Vlaston dovedeste doar 2 lucruri:

    1- ca NIMENI nu citeste textele originale in jurnalstica din Ro
    2- ca nici-un jurnalist din Ro nu are bunul simtz sa intrebe pe cineva de meserie atunci cand nu se pricepe la un lucru si trebuei s ase refere la ceva din meseri respectiva.

    Putea fi “implementarea in VHDL pe platforma Virtex a algoritmului MARS” un plagiat ?

    Daaa doar daca imi aratzi pe altcineva care publicat inainte lui Mang implementa respectivului algoritm in VHDL.

    A facut asta Valston in adresa sa ? Nu !
    A reclamat ca Mang a copiat VHDL dintr-un curs de introducere in VHDL si FSM-ul dintr-un seminar de FSM.

    Si teorema lui Pitagora de unde a copiat-o in teza sa de matematica din clasa a VII-a elevul Mang ?

    Altminteri da e de nivelul vostru sa nu observatzi ridicolul din : “Deasemenea, secţiunile I, II şi III sunt copiate aproape integral din referinţele [2], [3] şi [4] ale articolului.”

    Mare acuza mare : autorul a copiat din referintze pe care le-a citat.
    Harst jos capatzana.

  36. @patratele
    Poate si la el,marinaru’spasit si pocait,sigur si la el,s-a referit,atunci cand a spus ca scoala romaneasca scoate numai tampiti,da’ii e prea rusine sa recunoasca,d’alde fota,funeriu-11 clase,eba,roberta,talmacean,hoara…,ca-s multi “titrati”,”exceptii”care vorbeste pe limba lor,asta este categoric printre “the best exceptii”.fota era,si e,un banal instalator,nu s-a evidentiat cu nimic in bransa,acum wuau,consiliaza pe el marinero,pe probleme de aparare,hait,te pui cu te-ncurci,ce cauta el in viata lui a fost dilema lui existentiala,il cunosc prea bine,de pe vremea cand avea cosuri pe fata si facea pe inginerasul “revulutionar”,da’n caruta si in teleguta,nu rezistai sa ai un dialog normal,te zapacea total,submediocru,era si atunci,este si acum,balbait,guraliv,fara noima si tupeu.za very gud romgleza,du yu anderstanding mi,bai Nato,cam asa si el!.Nici ak47 nu mitraliaza atatea torpile,cat arunca logoreea lui!

  37. @laur22: ia-o mai usor, altminteri te imbolnavesti de inima/cap/ambele.

    In primul rind, azi e 15 mai; in afara faptului de a avea un interes
    pro/contra in “afacerea cifrul”, care om normal la cap, care mai are si
    altceva de facut, crezi ca sta closca 8 zile ca sa disece non-stop toate
    articolele postate pe net (si preluate de presa portocalie) despre X sau Y ?

    Topicul articolului lui Victor se situa in jurul posibilului plagiat al
    d-lui Mang de care s-a facut vorbire de la acea afirmatie a lui Boc
    despre lucrarea JP vs lucrarea Mang (RC5RC6).

    In rest, ca au aparut replici prin ziare despre ALTE posibile articole,
    fratele meu alb, mie personal mi se filfiie, nu-s platit cu ora sa veghez
    la ce mai apare pe net si nici nu-s avocatul apararii ori procurorul de caz.

    Exceptind faptul ca strigi folosind caps la greu, lasind la o parte
    si greselile de scris si de logica din textul matale, mai subtire
    cu istericalele astea de virgina de pension cu “dusul capului”,
    cu “mincatul de cacat cu polonicul” si cu “e de nivelul vostru”,
    ca n-am dus porcii impreuna la pascut.

  38. Ce stim
    ca un personaj catalogat in Romania cu 10 clase si care nu lucrase macar o zi a fost ministru.(pentru ca nu si-a echivalat studiille; daca le are)

    ca unul care a fost ospatar si cu bacalureatul dat la 24 ani a fost ministru

    ca unul care a facut o facultate de sport la privati a fost ministru

    ca unii care nu vorbesc corect romaneste si habar n-au de nimic ne reprezinta in PE

    ca unii care sunt mistocari si vai de mama lor ne plac la nebunie

    ca ne place sa ne uitam mereu in trecut in loc sa facem ceva pentru viitor

    BRAVOS NATIUNE

  39. Am o curiozitate: daca domnul Mang si-a dat demisia, acea comisie continua sa mai verifice daca este plagiat sau nu?
    PS: Imi amintesc cand citeam cartile publicate de catre unii dintre profesorii mei din facultate (trebuia sa ai cartea cumparata si pe masa la examen daca vroiai sa treci, daca nu veneai in toamna si trebuia sa ai cartea)si nu intelegeam incoerenta notarii termenilor din diverse formule de calcul de la un capitol la altul. Apoi, in ultimul semestru de facultate, am avut tema de seminar traducerea unei carti din engleza in romana (s-a impartit pe capitole in grupa), introducerea aceste traduceri in document word (ne-au dat tipul de font si marimea) trebuia sa printam documentul si fisierul sa il predam pe discheta (atunci erau dischete). Atunci am inteles ce nu am inteles in primii trei ani de facultate si am stabilit cu unii prieteni din grupa sa nu folosim aceleasi notatii pentru termani de la un capitol la altul. Am sperat ca macar atat sa munceasca si ei: sa uniformizeze notatiile pentru celasi termen. Ma indoiesc ca au facut-o.
    🙂

  40. @ソリン

    am mai piedut timpul si am mai skim una din lucrarile lui Mang acuzate de Vlaston
    “VHDL implementation of an error detection and correction module based on Hamming code”

    In appnote-ul Xilinx e de 12 pagini
    In Mang e de 4 pagini

    Appnote-ul Xilix E CITAT in Mang.

    Ceea ce e diferit substantzial intre cele doua e rezulta final = chip area used :

    Xilinx 4% pentru un XC4VSX35
    Mang 1% pentru un XC4VLX25

    E ceva diferentza zic eu intre 4% si 1%
    Eu as zice ca e in rau daaaaa orisicat diferentza e diferentza.

    Implementare e diferit optimizata pentru mai putzine CLB-uri si registri in defavoarea vitezei

    Cat despre “JP vs lucrarea Mang (RC5RC6).” Acesta nu exista decat la TV.

    In singura acuza care am gasut-o cu link-uri, acea a lui Stefan Vlaston care a produs un act de acuzare SCRIS nu se face referire la ea

    http://www.contributors.ro/fara-categorie/sesizarea-consiliului-national-de-etica-referitor-la-o-posibila-situatie-de-plagiat/

    “Catre Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării
    Doamnei Preşedinte Constanţa Ganea,
    Stimată doamnă Preşedinte,

    Prin prezenta vă sesizez o situaţie de posibil plagiat, pentru a fi supusă analizei CNECSDTI, conform prevederilor legale în vigoare. Este vorba de două articole ştiinţifice din domeniul comunicaţiilor şi codurilor corectoare de erori, sub semnătura domnului Profesor Ioan Mang, a doamnei profesor Erica Mang, şi a domnului profesor Constantin Popescu, profesori la Universitatea din Oradea.
    Referinţele celor două articole:
    1. Ioan MANG, Erica MANG, Constantin Popescu. „VHDL Implementation of an error detection and correction module based on Hamming code”, Journal of Computer Science and Control Systems, vol. 4, nr. 2, pp. 43 (2011).
    2. Ioan MANG, Erica MANG, Constantin Popescu-Rotoiu. „Reconfigurable computing – a new paradigm”, Journal of Computer Science and Control Systems, vol. 2, nr. 2, pp. 22 (2009).
    Primul articole conţine pasaje copiate integral, fără a face trimitere sau a cita, din următorul articol:
    Simon TAM. „Single error correction and double error detection”, XILINX Application notes: Virtex-II Pro, Virtex-4 Virtex-5 families, XAPP645 (v2.2) August 2006.
    Al doilea articol conţine pasaje copiate integral, fără a face trimitere sau a cita, din următorul articol:
    Thomas WOLLINGER, Jorge GUAJARDO, Christog PAAR. „Security on FPGAs: State of the Art Implementations and Attacks”. ACM Transactions on Embedded Computing Systems (TECS), Vol. 3, Nr. 3, p. 534, August 2004.
    Cu deosebită consideraţie,
    Ştefan Vlaston
    07 mai 2012 ”

    Deci despre ce vorbim aici ?
    Pe text daca se poate da ?

    Ca ministru a trebuit sa isi dea demisia pentru ca NIMENI nu a remarcat ridicolul din acuza:

    “Deasemenea, secţiunile I, II şi III sunt copiate aproape integral din referinţele [2], [3] şi [4] ale articolului.”

    A copiat din lucrarile citate la bibliografie .

    Hmmmmmmmm mare ticalosei nu asa sa copii din bibliografie maai ales can scopul tau e sa FACI EXACT CEEA AU SCRIS CEI DIN BIBLIOGRAFIE CA TREBUIE FACUT dar cu alte scule decat au scris-o ei. Nu cu C, Java sau altele asemenea care sunt niste limbaje secventziale ce pot fi prezentate lejer in pseudocod ci cu VHDL care e un limbaj paralel.

    “Ticalosul” = “ministrul -xerox” a copiat descriere scopului, a tzelului de atins al programului de implementat de la cei ce l-au definit in pseudo cod. Ntz, ntz, ntz. Atunci cand in mod evident trebuia sa rastalmaceasca prosteste si eronat algoritmul MARS proprietate intelectual a IBM reformulandu-l in cuvintele sale nu asa ?

    Va datzi sema a copiat din bibliografie in loc sa o stalceasca asa cum de altfel ar fost de preferat nu asa vai , vai , vai !!!
    Ce nenorocire

    Intrebare intrebatoare : codul si rezultatul final al sintetzizarii sale de unde l-a copiat ?

    Ca da tema exercitziului a copiat de la cei ce au definit-o, OK .
    Da rezeolvarea exercitziului de unde a copiat-o?

    Siiiii daca toata clasa scrie in teza la matemetica la paragraful: “SA SE REZOLVE” daca TOATA CLASA SCRIE EXACT EXACT ACELASI LUCRU se chema ca au copiat unii de la altzii sau ca nenorocirea nenorocirii ca au “copiat” de la ceea ce a scris profesorul la tabla si ca atare trebuie exclusi din examen cu totzii cu nota 0?

    Nu asa ? In logica lui Vlaston care a sesizat IN SCRIS “Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării” totzi cei care au scris in teza lor copiind de la tabla SUBIECTUL EXERCITZIULUI trebuei exclusi din examen pentru au “plagiat” tot asa ca si Mang?

    Intr-un articol cu titlul “ An FPGA based implementation of the key transformation procedure in the MARS algorithm” care este tema de rezolvat care ar trebui pe cat posibil copiata cuvant cu cuvant din sursa citata ?

    Nu cumva ALGORITMUL DE IMPLEMENTAT ?

    Adica nu cumva citatele incriminate :
    [2] A. Dandalis, V. K. Prasanna, J. D. P. Rolim – A Comparative Study of Performance of AES Final Candidates Using FPGAs, Proceedings of the Second International Workshop on Cryptographic Hardware and Embedded Systems, 2000, Pag. 125 – 140, ISBN:3-540- 41455-X
    [3] MARS – a candidate cipher for AES, Carolynn Burwick, Don Coppersmith, Edward D’Avignon, Rosario Gennaro, Shai Halevi, Charanjit Jutla,Stephen M. Matyas Jr., Luke O’Connor, Mohammad Peyravian, David Safford, Nevenko Zunic, IBM Corporation, Revised, September, 22 1999
    [4] IBM MARS Team, MARS and the AES Selection Criteria, May 15, 2000

    Ce tu autor pui la citare articole si carzti nu ca sa folosesti in articol ci asa la oha ca impresionezi cititorul cu stiitzologia ta nu asa ?

    Culmea si ceea ce ma revolta nu e ca unii din presa s-au pretat la asa ceva o manarie.

    Ceea ce ma revolta e ca DE CE IN TOT ACEST SCANDAL DE PLAGIAT NIMENI DIN CEI CE AU VORBIT DESPRE “PLAGIATUL” LUI MANG NIMENI NU A PUS PE DOUA COLOANE TEXTELE IMPRICINATE ? DE CE?

    Culmea ipocriziei e ca presa e plina de CTP-ei sau de oameni aidoma lui (absolvetzi de Automatica si Calcultoare) oameni care daca ar vrea sa promoveze din nou AZI, AICI, ACUM acesta facultate al caror detzinator de diploma sunt AR TREBUI SA FIE IN STARE SA FACA SINGURI SI DE CAPUL LOR tot ceea ce a scris Mang in cele 2 articole (copiate sau nu) .

    Deci neparcurgerea si ignorarea materialelor in cauza din moptive de “lipsa de competentza de specialitate ” eventul scuzabile in cazul majortitazii celor ce scriu pe forumuri sau la gazete, a ta, a mea este DUBIOASA in cazul lui CTP-ilor .

    Si repet in actul de acuzare SCRIS manaria RC5RC6 nu exista.

    Si nici-un “jurnalist” nu a remarcat asta.

    Nu sunt isteric daaa caps e mai usor de folost decat underline aici pentru a marca ceee ce cred eu ca important si CAPITAL in textul meu.

    Si un plagiat unde NIMENI NU SE OBOSESTE SA COMPARE TEXTELE miroase a pute.

    Miroase a Romania si vorba ceea daca te doare striga, daca nu, DACA NU STRIGI, insemna ca e bine asa.

    PS pe catzi dintre cei ce citesc cuvintele mele pline de vorba ta de “greselile de scris” (la cele de logica am niste dubii da hai treaca de la mine) pentru ca “atata m-a dus pe muine capul” ii “duce capul” sa rezolve repectiva probleme de statica enuntzata de mine.

    Si e si firesc sa fie asa si nu intzleg de ce li se ridica sangele la creier cand le spun ca nu e “de nivelul lor” PENTRU CA NU E.

    Ei nu au promovat rezistentza materialelelor la facultate deci nu e de nivelul lor.
    De nivelul lui Ciutacu e pentru ca el a promovat respectivul examen.

    De ce profesorii de romana ne cer sa scriem si sa vorbim tot atat de corect ca ei si fac urat la noi daca uneoro si pe alocuri “nu ne duce capul” sa o facem, daaa daca noi le cerem sa calculeze tot la fel ca noi si pe ei “nu ii duce capul” brusc noi incepem sa avem “istericalele astea de virgina de pension ”

    Si da: Eu intzleg fara efort ce scrie Mang in stiintzologia lui, ce e relevat si ce umplutura, tu nu. Si asta e OK .

    Tu scrii corect romaneste, eu nu. Si asta brusc nu mai e OK.

    Deci in conlcuzie evident ca “nu am dus porcii impreuna la pascut”

    Porcii mei pot sa traiasca fara romana ta corecta sintactic si gramaticala . Eu tot pot in problemele lui Mang sa obtzin rezultaul final corect. Intrebarea se pune daca romana ta poate sa traiasca fara porcii mei in cazul “plagiatului” lui Mang. Atat ?

    Sunt deschis la sugestii si admit ca “a manaca cacat cu polonicul” e o exporimare cam dura.

    Daaa in caul unei acuze de plagiat unde nici acuzatorii de meserie nici ceilaltzi comentatorii NIMENI, NIMENI, ABSOLUT NIMENI, nu vorbeste pe text-ul impricinat stau si ma intreb care e definitzia justa a celor ce se fac ca vorbesc despre acest subiect fara a se referi de fapt in mod concret si verificabil pe text la el ?

    Cand cineva te acuza cu tupeu ca in teza ta, tu ai copiat TEXTUL PROBLEMEI DE REZOLVAT care e respunsul corect si meritat de catre acuzator ? Nu cumva ca “manaca cacat cu polonicul” ?

    Nu stiu, ma intreb si eu. Repet o acuza de plagiat in care nimeni nu vorbeste pe textul acuzatziei de la Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării ce e ?

    Si petru ca numeni nu a: “stat closca 8 zile ca sa disece non-stop toate articolele postate pe net (si preluate de presa portocalie) despre X sau Y ?” Un ministru este demis.

    Mai tzine cineva minte acuza Saftoaicei la adresa lui Atanasiu ?

    Nu va semana ?
    Cine a stat atunci closca ?
    Asta e “societatea civila” din Ro ?
    Si asta ma doare pe mine.

    Ca nici-un expert in domeniu si sunt sute daca nu mii activi patitzi luna de luna ca sa fie competentzi in acest doimeniu nu si-a batut capul sa varifice acuzatziile.

    Tozti vor o tzara la cheie.

    Nimeni nu e dispus sa muncesca grats pentru asta. Si asta ma doare

    Asta e Romania, tzara unde mizeria e gratis (platiota din surse care un acst caz sunt portocalii desi aici am si eu indoielile mele) si aparatea pe bani pe bani multzi.

    Si va ma intrebatzi apoi de ce tzara pute in halul asta. Din vina noastra.

  41. nici un articol in jurnalul de astazi despre demisia lui Mang. cam asta e jjurnalismul pe care il practicati.

  42. @bogdan: apasa pe link, boulene! voi sunteti si urati, si prosti.
    p.s. iar si-au activat leprele postacii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.