Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > Frumuseţea şi firescul normalităţii

Frumuseţea şi firescul normalităţii

Am fost la marea finală. Dincolo de prestaţia uluitoare a lui Radamel Falcao (iar am fost, acum doar jumătate, profet), de miracolul înfătuit de Diego Simeone la Madrid (inclusiv învierea imensului talent aproape irosit Diego) şi de victoria incontestabilă a celor de la Altelico, realităţi care-s de competenţa lu’ Tolo, altceva rămâne. Mă voi opri la bucurie. A spaniolilor (fie ei şi cei basci, care se consideră altă naţie), de a-şi trăi cu decenţă şi bun simţ viaţa, de a-şi susţine impecabil şi imperial echipele favorite, de a se integra perfect într-un mediu care nu le-a fost deloc străin sau ostil. A românilor, care au avut parte de un spectacol fabulos (pe un stadion scump, da, dar foarte mişto) cu o atmosferă peste cea de la recentul Barca-Real (o scriu ca martor la ambele evenimente), s-au organizat extrem de riguros (ceea ce nu le stătea-n obişnuinţă), şi-au vândut marfa şi n-au mai fost arătaţi cu degetul că-s barbari, hoţi şi leneşi. Nu în ultimul rând, a fotbalului, care a demonstrat, încă o dată, că nu trebuie neapărat să te bagi cu curu-n poartă şi să dai bufa cu ea-n tribune ca să ai succes.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

40 thoughts on “Frumuseţea şi firescul normalităţii

  1. Spectacol,spectacol!!!!! Iata,ca,si la noi in Romanica se poate!!!! Felicitari tuturor organizatorilor!!!! BUCURESTI-ROMANIA este de ieri pe harta Europei,fara a mai fi confundati cu Budapesta!!!! Am o mare bucurie in suflet!!! Bravoooo!!!!

  2. Poate o să înțelegem și noi, românii (o mare parte), că sportul este, în primul rând, spectacol. Că Olimpiadele au apărut în aceeași țară cu teatrul.
    Frumos meci.
    Frumoasă organizare.
    Deci se poate, când vrem.

  3. Victor,
    Ieri am aterizat pe Otopeni in jurul pranzului, in mijlocul “invaziei” spaniole si am incercat sa observ ce se intampla in aeroport.
    Pe ansamblu era aglomerat, dar nu era haos (surprinzator!). Cei de la control pasapoarte erau obositi, dar se distrau si aveau conversatii haioase cu spaniolii. Apoi am vazut o multime de tinere si tineri care-i indrumau pe spanioli catre autobuze (de multe ori in spaniola). Pe urma erau jandarmii care, putin stresati, ii indrumau si supravegheau pe suporteri. Si, in sfarsit, erau zecile (poate peste 100) de autobuze si autocare care-i preluau pe suporteri si care nu au creat decat incurcaturi minore (fata de ce m-as fi asteptat sa se intample) in traficul de la aeroport.
    Din cate am inteles se pare ca si UEFA a avut ceva de spus in organizare, dar ai nostri macar au urmat destul de bine procedurile stabilite de UEFA.
    Pana la birou in Bucuresti, traficul a fost normal si fara probleme.
    Spaniolii s-au comportat civilizat si demn, lucru pentru care ar trebui sa le multumim si pe care ar trebui sa-l luam ca exemplu.
    In rest, spectacol de calitate. Poate invata ceva Jiji si Borcea. Dar mi-e teama ca nu. Jiji deja le stie pe toate:)

  4. Sa ne fie de bine ! Am speranta (numai sa nu fie desarta) ca putem ramane cu ceva invatamite pe care sa le si aplicam in continuare.
    E frumos sa vezi in tot orasul oameni cu zambetul pe buze.

    P.S: Nu vreau sa imi amintesc nimic rau in legatura cu ziua de ieri dar totusi nu trebuie trecut cu vederea ca super crainicul de la stadion s-a crezut prima data in Budapesta (la concerte hai ca mai merge DAR putin nepermis la nivelul asta).

  5. Eu nu sunt microbista, imi place sportul…chiar si fotbalul mai ales cand e vorba de meciuri importante cum a fost cel de ieri….care a fost dovada ca sportul este competitie si spectacol….nu bataie, injuraturi si tot circul. Inainte de meci insa, mi-am facut de treaba prin centru (Universitate si Unirii), abia cand am ajuns in centrul vechi, mi-am adus aminte ca au venit mii de suporteri spanioli pt finala UEFA la Bucuresti. Erau o multime, am trecut pe langa ei…la inceput cu teama, pe urma i-am privit cu simpatie…erau oameni de toate varstele care venisera pentru un eveniment sportiv….fiecare isi vedea de ale lui…la masa vreunei terase…la banca (pt a schimba bani, probabil)…la plimbare….and so on….ceea ce am vazut seara pe stadion….mi s-a parut fain…sau fine…se poate si altfel…e o vorba care spune cam asa “Rugby-ul este un sport de golani jucat de niste domni, iar fotbalul un sport de domni jucat de niste golani”…uneori nu se aplica…SPORTUL e COMPETITE si ENTERTAINMENT, iar fotbalul e un sport….numai bine!

  6. A fost superb, din toate punctele de vedere. Sper sa invete si ultrasii nostri giboni despre felul in care trebuie sa te comporti.Echipa adversa nu este un inamic ci un partener de intrecere.

  7. Foarte adevarat articolul! Eu, sincer, ma bucur pt. Oprescu, pt. ca a iesit bine organizarea. Cred ca multi isi doreau din tot sufletul sa iasa o varza, ca sa il faca praf pe Oprescu dupa! Duduia udrea cred ca a fost pe Xanax toata noaptea, de nervi ca nu s-a intamplat ceva nasol :)) Apropo domnule Ciutacu, mai faceti acea emisiune promisa pe Arena Nationala, la mijlocul terenului, impreuna cu primarul general? :))

  8. Ieri s-a predat lectia europeana,sa zambesti,sa te bucuri,sa te simti fericit.Sa vezi ca tocmai in “casa ta” se intampla,in Bucurestiul pe care il iubesc,in ciuda celor care il vad altfel,citez din ce am citit la Tolo,Liiceanu dixit…”Bucurestiul neiubit…”,ma lasi,am vazut suporteri veritabili care-si venereaza echipa,fara a fi fanatici distructivi,daca pot spune asa.Ar trebui mai multe evenimente de asemenea anvergura,de ce nu s-ar repeta,chiar asa,cand ii simti savoarea,placerea te face sa mai incerci gustul,pentru a putea imprima in mintile vizitatorilor,ca suntem BUCURESTI nu Budapesta,apropo’,m-a distrat “escala” facuta de cei 400 suporteri spanioli,tare sau ce?!. Ieri am fost Capitala Europei.

  9. Don ciutacu, incepem sa percepem normalitatea ca pe ceva nefiresc. Firesc sau nu, ziua de ieri a fost un test trecut cu brio, ceea ce, sa recunoastem, nu ni se intampla mai niciodata! Ma bucur pt don doctor, dar nu ma pot opri sa ma gandesc ca si schimbarea guvernului a contribuit la atmosfera si seriozitatea cu care s-a facut treaba zilele astea in bucuresti. Si presa straina ne lauda, nu stiu, o fi sfarsitul lumii?! Sau doar un inceput, timid, dar real, pt biata noastra credibilitate!? Apropo, marinaru’ n-a servit?!?

  10. normalitatea este frumoasa ca o statueta de tanagra. sa ne fie de bine si sa invatam sa ne comportam normal. felicitari organizatorilor, bucurestenilor, fotbalistilor dar mai ales publicului spaniol care a dat gratuit o lectie spectatorului de fotbal roman. ma intreb oare cand vor invata aceeasi lectie si gibonii din galerii?…

  11. care normalitate?!
    au venit circa 30.000 de spanioli de la 2500 km departare, au spart citeva milioane de euro… spania e prezentata alaturi de grecia ca fiind in faliment iar oamenii se tavalesc pe jos de saracie… ce noroc imens pe romani cu politica fmi ca nu am ajuns precum spania

  12. @Dan: daca tie totu-ti pute, nu inseamna ca trebuie sa si fim de acord cu tine. eu am fost in Spania acvu trei saptamani. extrem de bizar, n-am vazut oameni tavalindu-se-n chinuri de foame, ci un popor relaxat

  13. Poate ar trebui sa nu trecem sub tacere gestul disperat al celor doi nefericiti care si-au distrus viata ca sa strige pentru dreptatea Universitatii.
    Nu le aprob gestul, insa, parca nu l-as ignora complet.

  14. Victore, eu am vazut meciul de-acasa si am vazut cum 2 pensionari (presupun ca erau casatoriti) stateau amandoi si admirau spectacolul. Pensionarii de la noi nu cred ca isi permit sa-si faca un concediu de 3 zile la munte dar apoi la o finala de Europa League. Noi ne calcam batranii in picioare.
    Am admirat cum oamenii batrani din Spania isi traiesc linistiti viata si calatoresc pe cand la noi dorm cu frica ca nu stiu luna viitoare ce pensie o sa primeasca.
    Cat despre tineret multi care sunt muncitori si au studii superioare nu si-au permis nici macar sa-si cumpere un bilet la o finala care s-a tinut la ei in orash: Bucuresti
    Asta e drama pe care am trait-o aseara iar restul a fost spectacol.

  15. A fost al dracului de frumos totul! Strasnic de placut sa vezi acel spectacol si sa stii ca totul se petrece in Bucuresti! Bun-bun-bun!

  16. Poate curand il vei avea pe Oprescu invitat, sa povesteasca una alta, ca-i bun povestitor.

  17. In atentia interviului de miine cu domnul prpfesor Mang:

    De citeva zile Mang este acuzat de plagiat, tot circulind prin presa si televiziunile portocalii doua articole (al lui si cel plagiat). In EVZ de azi (editia on-line) este un articol al lui Lazaroiu http://hydepark.ro/articol/articol/victor-ponta-plagiatorul-schizofren-850.html. In coloana comentariilor exista si linckuri ale acestor doua articole. Cum sint curioasa din fire am facut ce face orice om de bun simt: am followed. Si surpriza iata ce am gasit:

    Deci linkul pentru asa zisul articol al lui Mang este : http://essuir.sumdu.edu.ua/bitstream/123456789/10602/1/2_.pdf
    care te duce intradevar la un articol in PDF format semnat de Mang. Dar daca incerci sa vezi ce universitate sau unitate educationala il publica adica sa mergi pe radacina http://essuir.sumdu.edu.ua (care dupa domeniu ar sugera ceva legit), surpriza: nu exista!
    Articolul dupa care ar fi plagiat (care este tot PDF si cuvint cu cuvint identic) este : http://www.madchat.fr/crypto/codebreakers/35-ebiham.pdf
    dar daca te duci dinou pe radacina adica http://www.madchat.fr

    gasesti un site cu urmatorul mesaj:

    “BECAUSE of heavy processing requirements, we
    are currently using some of your unused brain capacity for
    backup processing. Please ignore any hallucinations, voices
    or unusual dreams you may experience. Avoid all
    concentration-intensive tasks until further notice.
    Thank You!~”

    Nu sint minciuni, puteti verifica.

    PS cel care publica linkurile in comentarii se semneaza Vlaston Stefan

  18. Doamne-ti multam’c-o iesit totu’ bine!Jos palaria pentru tot spectacolul!Iata ca se poate!Astia de aici,din Castelldefels(care pana mai ieri credeau ca santem proaspat coborati din copac)au ramas cu gura cascata de ce-au vazut la televizor!OLE,OLE,OLE!!!!!!!!!!!

  19. @gabi mihalcea: draga, eu am un exemplar al articolului
    creat de “consatenii” mei (din acea tarisoara), lungime
    200970 bytes, dintr-o alta sursa decit cea prezentata
    de evz, hotnews, din Romania; la prima vedere, acest exemplar
    gasit este la fel cu cel prezentat in respectivele ziare
    ca fiind creat de ai mei consateni.

    N-am gasit varianta on-line a exemplarului transmis de d-l
    Mang atunci cind s-a prezentat cu lucrarea (unde s-a
    prezentat), si n-am nici-o varianta arhivata, dar singura
    modalitate prin care se poate verifica daca lucrarea dumnealui
    se inspira din lucrarea consatenilor mei este de a vizualiza
    articolul dumnealui care este arhivat/gazduit pe serverul
    institutiei/entitatii respective si compararea cu cel pus
    la dispozitie de cei de mai sus.

    In domeniul SecIT, respectiv in criptografie, vis-a-vis de
    autorii romani, pina azi habar n-am avut de cele “8 carti de
    specialitate” ale d-lui Mang, dar va pot furniza o lista cu
    nume grele, unul dintre numele respective in fata caruia ma
    inclin este d-l profesor Adrian Atanasiu.

  20. mai tineti-va un pic cu Mang, veti avea curand prilejul 🙂

  21. @Victor: scuze, dar nu stii ca in ficare roman
    care are acces la net se gaseste un mic Shamir,
    si in fiecare postac zace un Rivest ?! 😀

    Eu n-am zis nici ca a plagiat, nici ca nu.
    E vorba de verificat articolele – sursele
    depuse la institutiile ce le-au publicat.

  22. Organizare pur romaneasca la aeroportul Otopeni… De parca nu puteau sa opereze avioanele mici de pe Baneasa sa nu mai iasa ingramadeala… Minti inguste.

  23. Foarte frumos spectacol. Ne-a mai ridicat și nouă cota puțin. Atât de puțin încât crainicul Spaniol le-a urat telespectatorilor Bun venit la Budapesta. În rest, a fost de nota 10.

  24. Victor, 🙂 ce ai spus tu subliniam si eu… intr-un mod acid fata de anormalitatea in care traim noi de cind ne-am nascut (cu un bonus pt ultima perioada basista)

  25. O mai traznit Udrea inca una:” Arena Nationala ar trebui sa se numeasca…….Adrian Videanu”

  26. pe cat de frumoasa este normalitatea pe atat de urata este nebunia portocalie. am auzit ca o doamna portocalie crede ca pentru stadionul national s-ar potrivi numele unui oareșcare adriean videanu. stiu un obiectiv deosebit din București care ar putea purta numele lui videanu, udrea sau anastase … și anume WC-ul public din pasajul de la Universitate. la oameni de cacat asemenea respect…

  27. Buna seara d-le Ciutacu,

    Am urmarit si eu meciul,cu telecomanda in mana, sa-l vad si pe dl Georgescu ,la Antena 3.

    Eram sigura ca sunteti pe stadion si va apreciez in totalitate comentariile.

    A fost fabulos,fabulos.

    Acum ma uit la Sinteza zilei si,daca ar fi aproape,l-as imbratisa pe dl dr Oprescu.

    Cu tot respectul pentru Dvs.,
    IoanaP

    P.S. Ati vazut astazi interviul cu Serban Ionescu?
    Ma doare neputinta si suferinta…
    Poate aveti o cale sa il ajutati,va rog…

  28. Am avut onoarea sa joc impotriva lui Simeone,mare fotbalist.Aseara a dat dovada ca este si mare antrenor.Falcao fenomenal,Diego magnific,finala superba.Multumim Oprescu ca a avut taria sa treca peste toate mizeriile portocaliilor sa avem si noi un stadion sa ne bucuram de fotbal.

  29. Ma bucur ca a-ti avut sansa sa mergeti la meci, sper ca l-ati luat si pe Vladut.Da si eu m-am simtit mandra si fericita ca totul a iesit asa de bine, ca presa de afara respectiv din spania, ne-a laudat ce primitori suntem, ca s-au simtit bine.Dl Oprescu felicitari ca totul a iesit super bine, aseara la sinteza a povestit cu lux de amanunte toata desfasurarea, mi-a placut ca la ora 2 noaptea dansul mai avea nervi sa inspecteze wc, si nu era distrus nimic, chiar si hartia igienica era la locul ei, si eu sper desi nu sunt microbista ca ceea ce ne-au aratat suporterii spanioli sa se intample si la noi, in primul rand decenta.cat despre udrea cea care nu o mai baga nimeni in seama, auzi sa dam denumirea stadionului-videanu, am vazut ca si dna hoata anastase si micul boc a fost la meci, cred ca au fost trimisi in rol de spioni.stima

  30. Da,Alex are dreptate; au fost multe pers. de varsta aIIIa la meci,plus o garamada de familii cu copii destul de mici ceea ce arata diferenta uriasa intre nivelul de trai a doua tari UE…Peste tot in lumea civilizata pensionarii isi permit sa se imbrace modern si colorat,sa calatoreasca si sa se bucure de viata!La noi le plangi de mila ! De fapt ,spre deosebire de alte popoare ,romanii(desi mai aratosi decat altii)au un aer trist si batranicios;poate doar adolescentii si cei din prima tinerete sa faca exceptie …

  31. Hamza de la Petrolul Ploiesti a dat un gol asemanator primului gol al lui Falcao.Falcao trebuia sa ajunga sa joace in campionatul nostru,dar nu a fost dorit.Imi place mai mult decat Messi,e mai incisiv.
    @Ce se intampla?Si Upc vrea sa va scoata?E ceva ciudat aici.Rds nu vrea,UPC nu se mai intelege cu voi,care e baiul?In curand se pare ca veti avea televiziune cu circuit inchis.

  32. domnule Ciutacu, uneori ma intreb cum de aveti timp si de subiecte din acestea, fotbalistice, dar tinand seama ca e unul intins pe gazon, e ca si cum am schimbat subiectul!

  33. Sunt socat ca lumea pe aici ii multumeste(ridica osanale) lui Oprescu.
    Rolul lui a fost relativ minor in organizarea acestui eveniment.
    E gretoasa campania asta electorala.

    PS. Nu e nicio diferenta intre lingai PDL si cei USL; limbile lor au aceeasi culoare.

  34. A fost un spectacol uimitor, ma mir ca a fost asa de bine organizat. Asta inseamna ca Romania merge din ce in ce mai bine si ca putem iesi in fata prin astfel de proiecte si idei marete!

  35. Cred ca esti oltean nu sint sigur,oricum fa ceva pentru U CRAIOVA daca poti.Numa pot impaca cu gindul ca a fost dezafiliata.E coruptie peste tot in lume dar la FRF se pare ca s-a intrcut orice limita.Chiar si nivelul destul de ridicat din Romania.Thanks anyway

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.