Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Mai condamnăm şi noi nişte Securitate?

Mai condamnăm şi noi nişte Securitate?

Nea Trăiane, se face săptămâna de când ai promis public, în direct la televizie, cum îţi place tălică mult de tot, că faci o discuţie cu doamna Gătej. Urma s-o întrebi, deduc eu, pe fosta viitoare prim-ministră, cum a putut să semneze un contract de joc cu Securitatea fix în perioada în care, spre exemplu, nemţălăii dărâmau zidul Berlinului. Cică ar fi trebuit să ne spui şi nouă la ce concluzie aţi ajuns în discuţia ca de la om de stat care a condamnat comunismul la speranţă ratată a turnătoriei româneşti. Dat fiind că n-avusei plăcerea să citesc pe undeva un scurt rezumat al intelectualei conversaţii, bănuiesc că ori n-o găsişi pe doamnă prin incintă la palat, ori lipsişi de la întreprindere, ori nu mai ai unităţi pe cartelă. Eu ca eu, mă simt capabil să rezist şocului că Securitatea are (încă un) om la Cotroceni, dar nu ştiu ce te faci cu nemuritorii intelectuali de dreapta, cu Pora, Tapalagă şi Cristoiu.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

95 thoughts on “Mai condamnăm şi noi nişte Securitate?

  1. O mascadara de tot ce ni se intampla. Lista celor carora trebuie sa le multumim ca poporul a ajuns o gloata semi-imbecilizata e lunga, dar se termina la Basescu&comp. Am sa postez aici un comenatriu pe care cineva l-a facut pe blogul meu, pentru mai multa vizibilitate: “Daca am iesi sa le cerem socoteala nu-i mai apara nimeni pe acesti infractori imbuibati ca prea si-au batut joc de politie, jandarmi armata. Baietii astia au depus juramant sa apere Tara si Poporul. Poporului i se jură credinţă şi nu unei gasti. Nu vor apara un regim contestat de popor”.

  2. De parca nu suntem obisnuiti cu declaratiile zeului suprem. O sa iasa public si o sa spuna ca, de fapt nu asta a vrut sa spuna si ca intelegem noi aiurea. Sau era sub o oarecare influenta…..

  3. A condamnat comunismul ,da’ nu securitatea.Cred ca a uitat… sau nu vrut…sau il mustra constiinta…

  4. Aia de CNSAS or zis ca n-o ajuns sa dea in gat pe nime. Aia era pe stil vechi, ca n-o mai avut vreme.
    Da´ poate ca pe stil nou si-o prezentat omagiile la noua curte, cu ofiterul de legatura, cu case conspirative, cu nume nou si de aia o fi ajuns la Cotroceni. Sa-l studieze si sa-l dea in gat pe marlanu… La ai de-s la putere ca asta-i doar la vrajeala. Daca-l lasa aia din brate, ajunge si asta ca nea Nicu si sinistra lui sotie…

  5. O să-l lase nene Iordăchele! Că la buget nu-i prevăzut nimicuţa în plus pentru cooperativa “ochiu’ şi urechea”. Numa’ la sepepişti le-o dat ceva. Da’ subţireanu tura asta.
    Kanpai! că tot ne-o dorit tărie…

  6. Sigur că da! Mi se pare normal! Vreau să ştiu cât mai multe despre “Florina”. Preşedintele nostru este un mare luptător cu corupţia, comunismul, Securitatea ( mai ales cu Securitatea 😉 ), şi cred că face “săpături” pentru a ne da un răspuns cât mai corect. Numai noi, care suntem atât de cărcotaşi, putem fi în stare să-l bănuim pe “domnul Preşedinte” că s-ar fofila şi s-ar face că uită.
    😆 + 👿

  7. Of…. Victore! Mai avem de asteptat.De cand ii asteapta. Badea pe Omar si pe Popa? Eu personal cred ca “distinsul” nostru va iesi poate sa ne mai certe odata pana la sarbatori,iar in noaptea dintre ani ne va da acel mesaj de felicitare,cum numai el stie indemnandu-ne la “tarie”asigurandu-ne ca ne va fi bine daca suntem solidari. Iar in ceea ce priveste restul cetei de “latrai” probabil vor sta cuminti in banca lor pana la urmatorul semn la care vor iesi din nou sa hahaie despre ce va vrea “tatucul”(Pora poate se indoapa pe la vreo -“pomana prcului”). Tu crezi ca mai poate aduce si altceva anul asta? Eu cred ca ne-a adus deja mult prea multe rele asa ca ar fi bine ca Baselul sa ne scuteasca de inca o mare minciuna pusa in slujba adevarului lui si presurilor lui.Sincer, mie imi face rau la propriu atunci cand il aud, doamn fereste sa-l mai si vad!

  8. Eu îl am în colimator pe securistu care-mi cenzura corespondenţa cu străinătatea….. Soarta a făcut să fiu coleg de servici cu el….

  9. De ce sa se condamne intre ei? Intr-o tara barbara, in care in Parlament exista Putere si Opozitie, de ce ne miram?

    Sau nu se pricepe? In lumea civilizata, nu exista ‘putere’. Se intituleaza ‘administratie’, ‘guvern’ sau ‘cabinet’ .
    Parlamentarii care sprijina guvernul sunt numiti ‘aripa guvernamentala ‘ sau ‘partide guvernamentale’.
    Doar in Romania, cei ce se afla la guvernare au credinta barbara sau in cel mai bun caz feudala ca detin ‘PUTEREA’.
    Nu, stimabililor nu o detin. Sunt insarcinati cu administrarea tarii, slujbasi in folosul poporului.
    Da’ daca toata lumea tine mortis sa-i numeasca ‘PUTERE’, atunci continuati cu aceasta tinuta de slugi prin definitie si luati de la putere.
    Cum adica ‘putere’ ? Cum adica?
    Guvern si opozitie.
    Aripa guvernamentala si opozitie.
    Partide guvernamentale si de opozitie.
    Parlamentari la sau de guvernare si din opozitie.

  10. De ce o fi tunsa asa scurt tanti ex-securista? S-o fi intalnit cu Udrea, cand venea tanti prim-ministra sa bage benzina de la Cotroceni?

    Ai dedus tu, Ciutacule, gresit! A zis ca discuta cu ea asa, in general… despre vreme, probabil. Ce treaba avea ea cu nemtii care daramau Zidul? Si Base, ce facea Base in perioada aia?

  11. @everybody: aici nu vorbim despre cine si cum arata, nici despre arta basesciana a seductiei

  12. Eu cred ca Tismaneanu, cind o sa auda, o sa se faca foc si para, ca doar cine a-nfierat, cu minie proletara, defuncta secu?
    Cit despre promisiunile lu’ flotantu’, parca si cu casa Ioanei Basescu tot asteptam niste lamuriri… Si parca si-n alte ‘jde spetze… Sau nu?

  13. cand am citit repede titlul prima data a iesit “Mai COMANDAM si noi niste Securitate”.

  14. O, da, despre asta-i vorba, despre arta basesciana a seductiei! Marinaru-i artist in chestia femeii, cum o fi, pe sus, pe jos, prin fata ori prin dos, arta sa se vadeste zilnic, in guvern, in parlament, in toate structurle, oriune si oricand, ne apare cate-o pupaza priceputa-n toate, desteapta, pregatita sa contrazica orice argument, bine imbracata, bine indoctrinata, bine dresata, chiar daca majoritatea-s cam ofilite si uzate! Faptul ca au conlucrat cu baietii cu ochi albastri nu face decat sa la adauge plus valoare si stil, greutate si experienta selecta! Sa-i traiasca si sa se inmulteasca, ca merita! Si meritam.

  15. M-am inselat! Uitasem ca azi a fost inaugurat un nou sistem informatic la CNAS. Nu ne mai dojenise demult D-L PRESEDINTE pe noi cei de la sanatate! Tocmai a facut-o din nou la televizie!Se pricepe la toate omul asta. Sa-si duca el nepotii la cresele pe care le va amenaja din acele spitale ce functioneaza acum ca “niste dispensare”.Apropo VIctore care este pluralul pentru cuvantul AZIL?…aziluri oare?

  16. Bine ca clarificarati, ca m-am speriat ca trebuie sa zic si eu ceva despre efectele seductiei basesciene asupra fiintei mele …

    Condamnam noi de condamnat, dar BUBA e ca nu condamna aia care trebuie, adica procuratura. Ca ziceam si la primul post cum ma minunez eu asa in sinea mea ce o fi apucat-o pe tanti sa cotizeze din greu la campania pdl, ea din postul ei de Superwoman de la Unilever, si sa ignore niste prevederi penale cu ocazia asta.

    Apropos, o fi avand si ea imunitate ca consilier (cacofonie intentionata)? La modul formal intreb, ca in rest mi-e clar ca ar fi o intrebare retorica.

    Eu raman la parerea mea ca daca le cerem CV-ul tuturor alora care emit pretentii de a ne conduce, ajungem mult mai departe decat cu inflacararea spiritelor si rascolirea sentimentelor. De asta se ocupa chiorul si asta destul de bine, trebuie sa recunoastem, si nu are rost sa concuram cu el, fiindca el are experienta. Dar daca ne-am uita comparativ la CV-ul matushii asteia si la cel al omologului ei neamt (Jens Weidmann), poate ca am intelege si noi ca nu e bine sa alegem un presedinte care ia decizii economice intr-o perioada de criza teribila cu o tanti de la radio care a mai vandut si inghetata pe bat.

    Off-topic sau poate ca nu: Citii azi ca d-ra tanara zeita EBA, repet, de o varsta cu mine dar incomparabil mai putin inzestrata genetic, a absolvit ceva cursuri rezervate inaltilor demnitari in stat, desi nu s-ar fi incadrat la conditii. Iar imi aduc aminte de niste fapte penale, parca abuz in serviciu, care plutesc in aer.

    Oare n-ar avea succes o procuratura alternativa? Ma gandesc la o baza de date cu dosare, dovezi, tot ce trebuie, ca poate or trebui candva cuiva, mai ales daca, asa cum zicea vineri d-na Pivniceru, justitia are totusi coloana vertebrala?

    Si clar off-topic: vazui pe FB la colegii mei de liceu – bineinteles cei mai prosti din clasa – o imagine ce se vrea a fi comica cu idolul meu Mircea Badea in postura de lacheu al lui Dan Voiculescu. E oare posibil asa ceva sau visez?

  17. Pentru copilasii care stiu doar sa arunce cu rahat, dati o cautare pe Google si vedeti ce realizari profesionale are Alexandra Gatej (in mediul privat). Referitor la colaborarea cu securitatea, pe vremea aia daca voiai sa te realizezi din pct de vedere profesional nu aveai alta alternativa. De semnat au semnat multi (inclusiv eu, recunosc!) nimeni nu refuza sa semneze, dar nu orice tolomac era ales! Totusi sa-ti torni RUDELE la securitate (sentinta DEFINITIVA si IREVOCABILA) parca e mult prea josnic. Si ca sa mai vii dup-aia sa faci pe marele moralist si sa dai lectii de viata trebuie sa ai obrazul foarte gros!

  18. @georgian: Basescu a condamnat comunismul, Securitatea si, implicit, turnatoria. marturia ta spune multe. sper ca te simti eliberat 🙂
    P.S. scuza-i pe aia care n-au turnat ca au avut constiinta, iar reprosurile catre Voiculescu trimite-i-le lui pe blog, ca nu m-a angajat secretara

  19. As fi vrut sa-l vad eu pe ala care a avut in fata hartia + oferta si a refuzat-o din motive de constiinta 😀 Sigur, dupa razboi multi viteji se arata dar atunci toti erau mielusei. Multi din anti-comunistii de azi se dau dizidenti desi cea mai mare sfidare a lor a fost ca ascultau Europa Libera cu antena de la radio legata de calorifer, in rest ieseau cu drag la parade si erau foarte mandri de ele.

    Condamnarea comunismului a fost clar o chestiune de imagine, cu unele exceptii, cei care au votat in favoarea condamnarii comunismului nu au avut de suferit in vremea aia, ba dimpotriva!

  20. Cred că încep să dezvolt un complex: pe mine nu m-a căutat nimeni ( 😉 ), nici în liceu, nici în cei doi ani jumate’ de facultate apucaţi pe vremea lui Ceauşescu. Şi am avut şi note mari. 🙁
    😆

  21. Mama si tata n-au semnat, n-au turnat si nici n-au avansat, si premianti au fost si origine “buna” de muncitori si agricultori au avut. Deh, niste tolomaci, iar eu o proasta sa ma spetesc aici in loc sa am parerea politica potrivita.

    Despre tanti de la radio, ca sa nu mai arunc doar cu rahat, arunc cu niste cifre de la compania pe care a prezidat-o in perioada 05 – 09, si anume cu profitul net (eu cam asta consider ca e criteriul de performanta a unui economist-manager, scuze daca iar sunt un copilas prost):
    2005: cca. 36,4 milioane
    2006: cca. 35,7 milioane
    2007: cca. 31,5 milioane
    2008: cca. 3,4 milioane !!!!!!
    2009: cca. -12,6 milioane.
    Sursa: http://www.doingbusiness.ro/financial/report/649834/unilever-south-central-europe-sa/

    Tare de tot! Si eu o tineam, daca eram in locul alora de la Unilever.

  22. salut.ma numesc zarif.sunt din constanta.ca si majoritatea oamenilor zdraveni la cap,sunt un fan si desi nu am fost prezent,mitingul vostru ne-a adus o satisfactie enorma tuturor si bineinteles si mie.de aia m-am decis sa fac un jingle,un montaj care sper sa va placa,despre ceea ce s-a intamplat acolo.stiu ca a trecut deja destul timp de la eveniment,dar chiar mi-a luat atat sa-l fac dat fiind faptul ca am vrut sa aiba o cursivitate.considerati-l un cadou de sarbatori sau ce vreti voi,puteti sa-l dai si pe post nu ma deranjeaza absolut deloc.RESPECT si BAFTA!

    http://www.youtube.com/watch?v=u5JBcvi01KU

  23. “Realizarile profesionale ale Alexandrei Gatej (in mediul privat)” explica, poate, de ce este MEDIUL PRIVAT in HALUL in care este in Romania, si de ce este economia Romaniei in DEZASTRUL in care este, in general 😉 . Bine ca mai si spuneti, securistii dracului, ca ati parazitat tot in nenorocita asta de tara!

    Maica-mea a refuzat sa semneze, de exemplu. Asa ca nu va mai scuzati, securisti imputiti, ca nu sunteti decat niste GUNOAIE! Nu mai prostiti pe nimeni cu diplomele si mascarile voastre, sunteti niste degenerati si niste incompetenti irecuperabili, ca si idolul si stapanul vostru absolut, Traian Basescu cel acuzator la adresa comunistmul si reevaluatorul de comunisti inraiti!

  24. Daca-mi mai permiteti: “alta alternativa” e usor pleonastic, inteleg ca la semnarea acordului de colaborare cu Securitatea si realizarea profesionala ulterioara nu erau necesare cunostinte temeinice de limba romana si nici un grad prea mare de inteligenta, sau?

  25. Domnule Ciutacu,s-ar putea ca intrebarea mea sa va para cam puerila dar totusi o sa va intreb.De ce purtati ceasul pe mana dreapta?ca stangaci nu sunteti.Majoritea celor care poarta ceasul pe mana de baza sunt papagalii aia de se freaca prin cluburi de fite.

  26. CNSAS n-a vrut sa-i gaseasca notele informative scrise de consiliera Gatej, fie ele si in copii, introduse la dosarele celor monitorizati de securitate de la Intreprinderea la care lucra Gatej. Era imposibil sa semneze un angajament fara sa scrie si cateva note.
    Sa spuna @”georgian” daca n-a patit si el la fel. 🙂
    La fel si la Basescu.
    Chiar daca dosarul sau de informator a fost distrus, asa cum scrie in procesul verbal dat publicitatii, notele au ramas. Dosarele celor despre care a dat note nu s-au distrus si adapostesc in ele copiile notelor semnate cu nickname securistic.

  27. Securist pe securist sa condamne ,cam greu.Tu ce ai cu Pora?Cand mi-a devenit si mie simpatica,scotand prostie dupa prostie pe gurita ca ma apuca rasul,te legi si tu de ea.Chiar mi-a devenit draga prostia ei ingenua.Mai radem si noi un pic.Si in afara subiectului:multumesc mult pentru ce ati facut voi cei de la antene pentru orasul meu.Vad ca multi de la putere ,inclusiv intelectualii lui Base,ataca deja opozitia,pe motiv ca Base e de neinlocuit.Imi plac intelectualii astia care isi ascund cu atata rigurozitate coloana vertebrala.:)In perioada urmatoare ,lumea va simti pe propria piele “salariile marite si pensiile impozitate”.Alta distractie.

  28. hmm…mie mult mai interesante mi se par alte doua fapte. madam anghelache si banias.poporul parlamentar pdl si-a inchipuit ca poate sa-i dea la gioale lui base.au votat oricum altfel fata de indicatii in multe chestiuni,taxe,pensii,ritzi etc. doua smetii din fundul gradinii o sa-i aduca la ascultare

  29. Pesemne ca vroia sa face rost de locuinta taman atunci. Si daca era pe val nu era sa se dea jos. Zic si eu, ca tare mi-s dragi descurcaretii.

  30. @Florin: de-al dracu’ si de inimos ce sunt. si verigheta tot la dreapta o port. cand aveam eu ceas la mana dreapta, fitosii aia de prin cluburi nici nu se nascusera. deci, cel mult, ei poate ceasul ca mine
    @georgian: atunci mai ciocu’ mic pe teme de constiinta, turnatorule

  31. Bineinteles, ca fiecare informator de securitate neaga cu vehementa ca ar fi, ar fi avut aceasta calitate ‘onoranta’. De ce nu ar nega? traian basescu a recunoscut vreodata ca a fost informator chiar inainte de a intra la facultate? A recunoscut vreodata ca scria ‘epistole’ despre profesorii lui ca si despre colegi? Iar daca a aparut o proba, o inregistrare a cuiva de la Instityutul de Marina,aceasta a fost catalogata “cea mai josnica incercare de manipulare a opiniei publice”.Lasul naibii!

  32. Isi aduna randurile pentru ca lumea s-a saturat.Sa fie toti prezenti in cazul in care se intampla ceva,rezolva ei,caci unde-s multi putere creste…
    Intotdeauna se vor alia,indiferent de regimul pe care il vor schimba.Au condus,conduc si vor conduce.Puterea banului isi spune cuvantul,iar secretele care le au de aparat sunt mai presus de orice,oricine.
    Daca am intelege cu totii ce forta suntem,nu ar avea curajul sa ne “conduca” cum ne conduc,desi jignesc definitia din dex….

  33. @emigranta: super info ne-ai dat……probabil ca (desi si aici sunt obiectii) competenta in Cotroceni n-a mai fost de cand a plecat Plesu……..si mai stiti cum era vanduta tanti asta? manageruyl unei multinationale renunta la venituri impresionante ca sa impinga caruta nationala….ha!

    @georgian: zi-ne daca te-a spovedit si in fata altora (prieteni, colegi) sau doar pe blogu’ lu’ Ciutacu iti cauti mantuirea…..si daca ai coaie cu adevarat, da-ne detalii: unde, cine, cum esti/ai fost

  34. Gatej este o familie din zona noastra, Busteni-Sinaia. A fost un fotbalist bun care de la Caraimanul a ajuns la Farul, unde a facut cariera. Sa fie sotul doamnei informatoare de pe la noi?

  35. Am primit prin posta o cartela vodafone gratis si in urma activari am primit ceva minute si vreo 8 euro . nu folosesc cartela dar totusi as putea face o fapta buna si sa i-o dau dlui Basescu in caz ca i sa terminat creditul 😀

  36. Georgian
    DA au fost!
    Si daca-l vedeai tu “pe ala care a avut in fata hartia+ofera si a refuzat-o din motive de constiinta” si “asculta Europa Libera cu antena legata de calorifer”ce mare scofala era? Aveai cumva constiinta mai curata acum si nu mai aveam noi ce comenta azi 21.12.2010?
    Florin
    Eu sunt stangace si port ceasul pe mana stanga si nu m-am”frecat prin cluburi de fite” niciodata? Crezi tu ca trebuia, este vreo regula de care nu stiam pana acum?

  37. domnu Victor mare boier, v-am vazut aseara la Sinteza felicitari doamnei ca tare bine va sedea asa aranjat, si mi-a placut ca v-ati cam enervat un pic, dar cine dracu nu s-ar fi enervat cu ganganiile astea de la putere sincer cand l-am vazut pe profesorul din glodeni si copii aia plini de talent, si astia pe la oras care isi bat joc de viata lor, a-ti vazut pe ce banci invatau la scoala rupte, ca deh la ei inca nu au ajuns fondurile, sa faca si madam udrea o sala de sport si sa se duca in fustita mini cu tocuri sa arunce si ea cu mingea la cos.Acum madama vad ca se lua de Nastase ca a criticat-o pe blog, si il desfinteaza ca e un nimeni, ea vorbeste panarama pamantului, macar Nastase e doxa de carte si a facut ceva pt.Romania ea nu e in stare de nimic, mi-e lehamite. dana

  38. securistocratia este o casta?
    da! altfel nu er fi existat postul de fata, in blog.
    sintem prizonierii ei, tara si popor, inca de pe vremea lui pantiusha?
    iarasi, raspunsul este da!
    problema este daca ne limitam sa’i injuram in spasme de calm, cu spume la gura de atita civism, ori poate ne gindim sa facem ceva… intrebarea e ce sa facem, facem individual, carindu’ne din tara lor, ne luam , impreuna noi toti, tara inapoi? 🙁 :O se mai poate recistiga tara asta, din mina lor?

  39. Dar ce nu intelegeti , fratilor ??? … Fata a semnat cu securitatea , deci , lucreaza pentru SECURITATE … in continuare . Simplu !
    Contractul s-a prelungit si dupa ‘ 89 !!!…
    Sau credeti ca a disparut ????…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.