Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Mai condamnăm şi noi nişte Securitate?

Mai condamnăm şi noi nişte Securitate?

Nea Trăiane, se face săptămâna de când ai promis public, în direct la televizie, cum îţi place tălică mult de tot, că faci o discuţie cu doamna Gătej. Urma s-o întrebi, deduc eu, pe fosta viitoare prim-ministră, cum a putut să semneze un contract de joc cu Securitatea fix în perioada în care, spre exemplu, nemţălăii dărâmau zidul Berlinului. Cică ar fi trebuit să ne spui şi nouă la ce concluzie aţi ajuns în discuţia ca de la om de stat care a condamnat comunismul la speranţă ratată a turnătoriei româneşti. Dat fiind că n-avusei plăcerea să citesc pe undeva un scurt rezumat al intelectualei conversaţii, bănuiesc că ori n-o găsişi pe doamnă prin incintă la palat, ori lipsişi de la întreprindere, ori nu mai ai unităţi pe cartelă. Eu ca eu, mă simt capabil să rezist şocului că Securitatea are (încă un) om la Cotroceni, dar nu ştiu ce te faci cu nemuritorii intelectuali de dreapta, cu Pora, Tapalagă şi Cristoiu.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

95 thoughts on “Mai condamnăm şi noi nişte Securitate?

  1. Mi se pare amuzant că unii îl consideră pe Băsescu DOAR fost informator, şi nu cu grade în toată regula. 🙂

  2. @curly, multumesc pentru laude, asa imi place mie sa si sa ma informez, ca ma invatara tolomacii aia de n-au semnat – ca poate eram si eu o zeita acuma – ca nu tot ce zboara se mananca.

    Cum sa crezi cand ti-a dat D-zeu un neuron ca cineva, oricine ar fi el, in afara poate de maica Tereza si sfantul Grigorie Decapolitul, de bunavoie si nesilit de nimeni renunta la 17 MII DE EUR PE LUNA pentru tara sa? Eu cu toata constiinta mostenita de la tolomacii de care faceam vorbire si recunosc ca SIGUR SUTA-N MIE n-as renunta.

    Dar grav e ce arata istoria matushii, ca si multiunationalele trebuie sa cotizeze daca vor acces la piata in Romania. Voi va dati seama in ce hal de sistem mafiot e tara asta? Intelege cineva acum de ce investitiile directe sunt la cca. 5% din cat erau pe vremea liberalilor? Fara sa-i ridic in slavi, dar erau totusi mai finuti, am mai zis eu, macar dracu trebuia sa investesti un neuron sa pricepi misculatiile cu Sterling si una alta.

    La maidanezii astia de acum pana si ciordeala e grobiana.

  3. 21 de ani de cind ne-au murit EROII, 21 de ani in care natia asta si-a batut joc de sansa pe care ne-au dat-o acei oameni minunati.
    Dumnezeu sa-i odihneasca!

  4. Ca sa inchei…

    Noi n-avem nici un drept la fericire,
    Mereu în casa moare cineva
    Si n-are tara dreptul sa respire
    Si nici pe-acela, simplu, de-a visa.

  5. Eu inca incerc sa-mi dau seama care este impactul securitatii ca entitate scoasa din contextul oricarei puteri,asupra acestei natii. Fiind tot timpul subordonata cuiva (sau chiar intr-un fel de “parteneriat”),sunt curios ce contributie negativa a avut,in afara politicului.

  6. De unazi am scris despre primarul meu si despre modul democratic in care intelege el si acoliti lui modalitatea de a te exprima liber.
    Acum te intreb si poate imi dai si un raspuns:
    La citi dintre pedelei care sunt in functie de primar si alesi local li sa publicat dosarul? Fiindca de la astia ni se trage noua toate relele. Daca nu ar exista acesti pupincuristi ordinari nu am fi avut un betivan in fruntea tari. Acestia sunt fosti turnatori ai securitatii si fosti nomenclaturisti. Romania nu a fost unde a fost si este nude ese numai datorite lui Ceausescu si lui basescu ci datorita aparatului politienesc. Si nu ma refer la Politie ca si structura de stat ci la politie politica facuta la nivel de organizatie de partid

  7. Si cum ramane cu politia politica? Ah, da am inteles: “pana la politia politica este cale lunga”; ideea este ca nu a fost violenta verbala, negarea negarilor; mai stii poate pana la urma se va gasi cineva sa dovedeasca ca a facut politie politica. Ce satisfactie as avea!

  8. Ma enerveaza securistii astia imputiti si molima criptocomunista aferenta la culme: dom’le, intai si intai, ca sa ajungi sa “semnezi” cu Securitatea, trebuie sa le fi fost util sau sa te remarci in vreun fel anume (adica, sa fi turnat pe cineva in vreun fel sau altul). Nu trebuia sa “refuzi”, trebuia doar sa te eschivezi! Ticalosi criminali avizi de parvenire, asta sunt toti securistii si slugile lor criptocomuniste! Mai sunt si nerusinati, jegurile dracului ordinare, dupa ce ca ne balacim cu totii in Iadul mizerabil facut de ei si de progeniturile lor oligofrene! “E oameni care nu vrea sa vorbesc cu tine… Muuuaaaa!” Dobitoaca dracului, cu tac-su de mana, sa traiasca ei intr-un lac de cianuri, cum vor sa faca la Rosia Montana, si in saracia si obscurantismul medieval la care au condamnat nenorocita asta de tara!

  9. @Dan …nu ni s-a dat nici o sansa atunci iar acei EROI au fost din pacate actori in cel mai grotesc film regizat de securisti. Cadea comunismul prin europa si unii se intrebau de ce,,mamaliga nu explodeaza,, si l-au schimbat pe Ceausescu cu Iliescu si mai tarziu cu Basescu. Cat de prosti pot fi unii Romanasi de cred ca prin lichidarea Ceausestilor au scapat de comunism si de securisti? E aceeasi Marie dar cu alta palarie.

  10. In completare la treaba cu profitul trebuie spus, desigur, ca in intreaga perioada analizata incasarile respectivei firme erau in continua crestere, iar imobilizarile (assets, nu sunt sigura de termen) ca de altfel si majoritatea celorlalte cifre au ramas cvasi-constante.

    De unde rezulta, ca in conditiile unor incasari sporite, profitul duduii suferea o scadere de cca. 90% fix intr-un an in care PDL-ul dintr-un partid de aproape sub pragul electoral reusea sa concureze cu aia de furasera de 18-19 ani intr-una, cu mici si insignifiante pauze, din avutia statului.

    Acum vor veni retardatii sa spuna ca mai bine asta care a ciordit de la straini, decat aia care au ciordit de la popor. Dar eu ca sa va zic pe sleau, la aia le-as interzice sa mai voteze, ca uite unde ne-au adus.

  11. Mister prezident dezvoltă o democrație pe contrasens. Adică ne filmează un scenariu în care rolul principal îi aparține. Jucând, însă, într-o altă ecranizare decât cea anunțată pe afiș!!!
    Ceea ce ne rezervă prezentul este identic cu ceea ce am admirat în trecut și cu ceea ce ne va pulveriza viitorul! Schimbarea culorilor de la verdele legionar la roșul comunist sau portocaliul prezidențial relevă o atitudine a intelectualilor în spatele căreia se ascunde o (in)consecvență sinucigașă, dar și ”combinații amoroase” cu regimuri aflate la limita jocului democratic. Un joc care începe să încarce tot mai mult factura pe care o avem de plătit cu toții…

  12. No, si acum cine-i vinovat pentru ratarea la Schengen? Ponta, Patriciu, Vantu, Parlamentul, Opozitia, Justitia, CSM-ul si ultimul pe lista
    -cu voia dumneavoastra- Voiculescu.
    Abia astept emisiunile cu trepanatii portocali,
    care sa ne arate vinovatii.
    Asteptam mai intai reactia marlanului, care s-a saturat de monitorizarile europene si le-a aratat alora ca si noi suntem mandri…
    PS
    Ba! Ati ratat tot ce v-ati propus! DEMISIA BA!!!

  13. Nerusinati,ipocriti,asa sunt toti in frunte cu Presedintele securistilor.Ce fraieri sunt cei ce cred in Basescu si ai lui!Niciodata ,dar niciodata nu m-au prostit pe mine si sper ca mai sunt multi ca mine.Astia din Servicii nici macar nu mai pot fi controlati caci nu este cine s-o faca.Nu sunt in tara asta oameni puternici care sa le faca fata,de aceea noi ar trebui sa stim sa ne ducem cu totii la vot si sa stim cum s-o facem cand o fi momentul.Pana atunci ma rog la Dumnezeu sa ne lumineze mintile.

  14. Serios vorbind…eu impart si…securistii lui ceao intre…activi si pasivi,adica …de-a lui ceaushescu.
    p.s. cu socialismul lui ceao n-am avut nimic.Doar ca membrii partidului comunist nu avea nimic in comun cu comunismul.In special unii nomenclaturisti.Nu toti.
    Nici cei nemembrii nu aveau nimic in comun cu ideologia lui.

    Va doresc o seara placuta !

  15. Iaca, mai jos (de vei îngădui linkul), dacă mai era ceva de demonstrat. Băsecu – e corect scris !- dă acum condamnarea comunismului la tot cartieru’, ca să-l parafrazez pe ilustrul său înaintaş de golănii de cartier.

    Guvernul Boc-Băsescu comemorează 21 de ani de la căderea comunismului:
    Ani Matei, de la UASCR la UNESCO

  16. Bulgarii: “Comisia Dosarelor de la Sofia (CNSAS-ul bulgar) a făcut public faptul că 192 angajaţi ai Ministerului de Externe au fost agenţi sau informatori ai Securităţii comuniste.(..)Dintre aceştia, 41 sunt ambasadori şi, potrivit ministrului de externe, Nicolai Mladenov, 33 sunt diplomaţi activi cu funcţii de ambasadori, consuli sau directori adjuncţi de misiune..(..)În momentul anunţului, premierul de centru-dreapta Boiko Borisov a cerut rechemarea de la post a tuturor celor nominalizaţi ”
    Toate astea in timp ce la Bucuresti, puterea se strofoaca din greu sa-si recicleze securistii in functii inalte.
    Ca de ex toanta asta tunsa “ca din topor” care s-a hotarat to join the party la spartul targului… vezi doamne NUMAI asa te puteai “ridica”! Ce cretin mai semna loialitate securitatii cand regimurile comuniste din jurul nostru picau ca dominourile intr-un ritm vertiginos? Cu astfel de cretini vrea basescu sa ridice economia? Pai cucoana asta ,dupa cifrele de afaceri de la Unilever, excela doar in ceea ce stia ea: tabacaria! Soric gros cat incape. Obraz de porc.

  17. Pentru Tapalaga si Coroiu are mosu cite o trompeta si le da liber la TVR si B1.Pe intelectuala cu venele umflate la git o calmeaza cu niste aperitive la vreo taiere de mot sau la vreo dezgropaciune!

  18. Nu au gasit notele informative scrise de consiliera Gatej, asta nu inseamna ca nu au existat. Dupa 89, securistii de la putere au distrus cat au putut din documentele incriminatoare. Au mers asa de departe incat securistii care i-au racolat piereau ca mustele de boala nationala (cancer).
    O scurta poveste:Augustin Buzura,de profesie colaborator secu, provocator ordinar in perioada Ceausista racolat de secu prin intermediul colonelului de securitate Florian Oprea declara ca a fost hartuit de securisti care il opreau pe strada sa ii ceara autografe si il pupau. Asa se explica cum cei de la secu au intrat in posesia romanelor lui cu dedicatie si au poze cu el smoocholindu-se cu securistii. Fituicile cu “turnatoriile’ lui buzura nu au existat niciodata iar familia Oprea s-a imbolnavit subit de cancer (cancer epidemic, da?)astfel disparand martorii incomozi. Mind you, Florian Oprea era prieten bun de familie cu Buzura.(La indemnurile lui buzura FO a scris un roman politist).
    Buzura trebuia “albit” ca nu da bine ca socrul SRIistului sef, George Maior, sa fi avut ceva de-a face cu vechea securitate. Are sens, nu?
    Cat despre Georgica Maior si tatucu Liviu Maior care inainte de 89 doar vizitau Romania (erau 90 % din timp plecati cu tot famiglionul in SUA la burse imaginare) trebuie sa fim mai mult decat naivi sa credem ca nu semnasera nimic cu secu. CNSAS a gasit ceva biletel de iubire pentru secu semnat de famiglionul Maior? Nu. Sunt sanse mai mari sa gaseasca americanii apa pe luna decat CNSAS urme de “iubire” intre Maiori si vechea Secu.
    Lucrurile nu pot merge asa la infinit. Nu o spun eu, o spune istoria. Criminalii si crimele lor au fost demascati mai devreme sau mai tarziu. Vom avea atunci surpriza sa constatam ca am fost condusi de criminali mizerabili care nu s-au sfiit sa omoare cu sange rece pentru motive de multe ori caraghioase. (unde poate duce invidia famigliei Maior…dar asta pentru alta data).

  19. Ceea ce am de spus acum nu are absolut nici o legatura cu subiectul deja indelung dezbatut ieri,azi! Victore, azi, impreuna cu Jurnalul National a aparut un CD(ca de foarte multe ori de altfel) Daca stiai ce contine… da REVERENTE MAESTRE! daca nu ascultati-l cu totii prieteni(este valabil si pentru tine-VICTOR CIUTACU-redactor-sef la Jurnalul National). Am ascultat, am simtit, am scris! Multumesc,chiar si numai pentru lecturare!

  20. Nu ne dati si noua sa prizam niscai Schengen? Sau alti securisti de demascat in nemarginita lor competentie?

  21. Victore,
    corect. Mai exact am un fix cu secu veche si noua, si cum pestele de la cap se impute… tu crezi ca cucuoana asta care baga in faliment o companie in plin boom economic din spirit de solidaritate cu criza ce va veni, nu primeste inca directive de la organizatia mama care se pare ca are (aproape) aceleasi “piese” ca inainte de 89?

  22. Intaiul securist al tarii striga tare…discriminare,discriminare n-am fost primiti in Schengen,discriminare.Cumetre revino la strigatul tau obisnuit:medicamente,medicamente, Schengen-ul e o palarie prea mare pentru capul tau mic foarte mic,minuscul.

  23. @ Victor Ciutacu
    Bine domnule Ciutacu, aşa să fie… Pusesem un link pentru că altfel nu se ştia la ce fac referire… dar revin.

    Spuneam că preşedintele nu a condamnat niciodată comunismul, ci doar regimul comunist, ceea ce este sensibil altceva (şi aici vă îndemnam să verificaţi că domnia sa, şi nici raportul Comisiei Tismăneanu nu a condamnat măcar o dată comunismul, doar regimul). Mai spuneam şi că Ion Iliescu, chiar în zilele revoluţiei, a condamnat şi domnia sa tot regimul comunism şi nu comunismul, la fel ca domnul Băsescu (aici ofeream un link către înregistrarea video ca să se înţeleagă la ce fac referire).

    Chestiunea pe care vroiam să o reliefez este că domnul Băsescu nu are nimic împotriva comunismului, nu regretă ce a făcut în calitate de comunist (nu a spus-o niciodată) şi nici Poliţia Politică nu pare să-l deranjeze foarte tare. Dacă va apărea la un moment dat un dosar de informator şi colaborator cu Securitatea ca Poliţie Politică pe numele lui Traian Băsescu, nu m-aş mira foarte tare. În concluzie nu m-aş supăra prea tare pe domnul Băsescu atunci când “uită” problemele la care trebui să dea un răspuns.

    Domnule Ciutacu,
    Fără link! 😀

  24. Eu nu inteleg de ce se chinuie oamenii astia sa-ti intre in voie … Iti spune clar ca ti-a sters postarea , te trimite in spam si tu continui .
    Facem teoria chibritului la altii dar pe noi nu ne vedem cat suntem de dictatori !!!
    Victor nu a inteles ca POATE DIALOGA si cu cei care nu au neaparat aceleasi idei ca si el !
    Te face bou , prost , te jigneste cum vrea apoi posteaza cat de nenorocit e unu sau altul si ce limbaj de cartier are …
    Deci , eu nu inteleg , de ce continua astia injuratii sa mai posteze aici ?????????
    Masochisti !
    Stiu ca o sa am o replica pe masura si trimis in spam deci , nu te mai obosi , ca nu mai revin … Cred ca e a doua oara cand citesc ce au scris altii , dar de fiecare data e la fel …
    Ei vorbesc frumos si tu ii jignesti !!!
    Pa …

  25. @dorubr, nu EROII care au murit in 89 au fost actori intr-o piesa a securitatii ci NOI cei care am ramas in viata si ne-am lasat prostiti de aceste cohorte de nomenclaturisti si securisti terminind cu motul pe cacat, recte securistul sef basescu…

    Acei oameni care au murit au fost niste oameni extraordinari care si-au dat viata pentru viitorul nostru… noi sintem de vina pt toata mizeria inghitita de la acesti borfasi ai securitatii in toti cei 21 de ani trecuti de atunci

  26. Victore!
    DICTATOR…….ai ajuns la superlativ(ul lor)!
    Hai sa ne vedem de ale noastre, pentru ca , din pacate sunt multe de facut chiar si acum cand mai tragem o linie de final…de an!
    SUCCES(pluralul adauga-l tu te rog)!

  27. vad ca base recupereaza la greu vechi tovarasi.duduia gatej are acelasi nume cu o membra a consiliului de ministrii de pe vremea raposatului.as vrea sa aflu daca e adevarat si daca e vreo legatura de rudenie?? ai posibilitatea sa afli daca e reala supozitia mea.

  28. Cum sa-i condamne pe altii, sa se supere pe dansul? E si el o marioneta trista in mana unora,cu mult mai multa scoala a vietii si tupeu decat ceilalti.Stapan peste o gloata de securisti. Inca o data se dovedeste ca prostia, tupeul si aroganta, ridicate la rang de calitati supreme in tara, nu fac doi bani pe plan extern. Si e si ocupat acum,sa-l intelegem,cu taria,are de invatat texte despre politica externa, cu Senghenu,alea,alea,important e sa-i spuna ideea principala,le brodeaza el,mai urla, mai da din aripioare…Aveau si planuri pe termen lung, cu fondurile europene,cea mai buna vaca de muls,daca ne mai si exclud din U.E., se supara rau Nuti.Figura mai caraghiasa si mai ridicola nu am intalnit in toata politica romaneasca de la revoltie incoace.Iliescu, pe care nu l-am suportat, e adorabil pe langa Basescu, din multe puncte de vedere.Mai ales ca a fost primul care l-a intuit pe Geoana.
    Si pun pariu ca Bulgaria va fi acceptata? I-au bagat si pe ei la pachet,sa nu bata la ochi directia clara…poate asa se va redeschide discutia despre buletinele cu cipuri si suma fabuloasa alocata pentru implementarea acestor masuri menite sa…alte vorbe de doi bani…daca se va dori punerea in practica a experimentului cu cipuri,in premiera, in Romania,dupa cel cu initium si multe altele, vom fi acceptati.Intotdeauna interesele sunt cu totul altele.
    Astept sa vad discursurile defaimatoare la adresa Frantei, Germaniei,a romilor, a pensionarilor, a copiilor,si, normal, a mogulilor,pentru incompetenta lor. Cand economia lor de consum bubuia, si totul era pe plus,doar pentru ca intrau bani in tara de la capsunari, de la muncitori, de la schimbatoarele de pampersi din Italia din toata Europa,era nebun si Badea si Ciutacu, iar Maria SA , Zeus, mult prea ocupat cu slitul.Acum se vede cine au fost cei mai incompetenti dintre cei de la putere.Cred si eu ca are toate motivele Basescu sa il admire pe Nastase. Numai inregistrarile si fotografiile cu Nastase-ministru de externe si Basescu-presedinte, la intruniri in Europa spun totul si nu mai e nevoie de vreun comentariu.
    Chiar iti e ciuda cand vezi cata prostie, dublata de tupeu, zace la putere, in Romania. Daca am ajuns, romanii, sa se sa roage sa le dea pace, sa fure ei cat vor, dar sa nu ii mai incurce…

  29. nici nu vom auzi nimic despre aceea “necesara” discutzie.
    este doar o alta caramida in constructzia statului modern.dupa chipul si “formarea” supremului.
    maine,ne vom ocupa creierul cu alte si alte necesare discutzii,alte caramizi.si tot asa.
    care va fii finalul?
    🙁

  30. Pai, unii zic ca nea Cristoiu e muuult mai vechi in bransa ca Andra Gatej, asa ca nu se va supara prea tare. Don Victor, mai bine-l invocai pe Liiceanu.

  31. @Victor Ciutacu: Poate n-am eu informatia da’ nu stiu vreun securist( sau tortionar) pus sub acuzare sau condamnat.
    Vrajeala cu “condamnarea” scrisa in “proza” , ma lasa rece, cand ei prospera iar vicimele( in special cele de dupa anii’70) mor fara o reparatie morala sau pecuniara .

  32. @ Ioana S.
    Securiştii şi torţionarii nici nu se cunosc. Nu ei apar prin ziare, nu ei sunt discutaţi şi supuşi oprobriului. Cei despre care aflaţi în mass-media sunt doar colaboratorii cu Securitatea, cei care făceau informări. Ei nu erau nici ofiţerii, nici torţionari, nici principalii beneficiari ai oligarhiei comuniste. Pe cei care ne sfidau acum 30 de ani pentru că erau instrumentele oligarhiei PCR, pe cei care supuneau poporul prin teroarea beciurilor securităţii, nu-i prea ştim. Sunt câteva nume care apar în memoriile supravieţuitorilor regimului de teroare, dar ele nu au chip. În schimb colaboratorii cu Securitatea ca Poliţie Politică, cei mai mici drăcuşori din schema iadului, sunt priviţi drept etaloanele compromisului şi dezumanizării. Nu m-ar mira ca în timp ce drăcuşorii sunt ridicaţi pe false piedestaluri, adevăraţii tartori să fie încă în acelaşi tip de funcţie, adevăraţii comandaţi din umbră ai acestei ţări.

  33. Da ce ? Tu mai crezi in ce zice tovarasu pe la tembelizor ? Adica tre’ sa o luam pe bune ce zice ? Ha ha ha
    Mai degraba in Mos Craciun !

  34. Sunt trist si fara de putinta. Dar nu dezarmat,ci inspamaientat.Imprejurarile m-au obligat sa merg la cumparaturi cu transportul local(autobuze)Discutii,discutii ,,la un moment dat o persoana de varsta medie a atacat in discutii guvernul si presidentia,destul de documentat.A inceput contradictia (sa nu o intelegeti ca izvor al dezvoltarii ) dura ,ignorata cu justificari de genul ,,interesului general,pentru binele poporului,,,,,,,,,,,,,.Nimic deosebit, ,,, gandim fiecare in interesul pe care il vrem . Grav a fost ca a trebuit sa sa merg cu mai multe autobuze si discutia sa se repete chiar mai iresponsabil,,, fara sa-mi dau seama am gandit cu voce tare : ce nebunie : vecinul de scaun: In toate autobuzele, sunt pusi oameni sa contrazica si sa spuna cum ,guvernul si presedintele sunt devotati poporului.Asa ca abtinitiva. Multumesc.Am coborat ca un om fara mama ,fara tata ,fara tara, cu niste copii cu salarii ,,,,,de foamete cu lacrimi in ochi ca nu se pot bucura de tineretea lor.NU SUNT VINOVATI CEI CARE L-AU VOTAT PE basescu CI basescu CA IA MINTIT SI INSELAT.

  35. doamne , cine mai voteaza ?? !! ca sa ajuns ca pe vremea impuscatului . Noi votam ce vrem si ei scot pe cine vor . ar merita hotii draeakkkkkk jupuiti nu premiati . NU SE AI POATE CUM VOM MAI SCAPA DE HOTII CARE NE CONDUC ? GREU DAR NU IMPOSIPIL .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.