Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Ne tine justitia la poarta Schengen?

Similar Posts

89 thoughts on “Ne tine justitia la poarta Schengen?

  1. Cum se schimba vremurile! Acum vre-un an jumatate Victor matura cu ea pe jos in direct pe A3, iar Doamna se apara cu dispozitiile curtilor europene. Era vorba atunci de niste cazuri penale, Doamna fiind specializata in Drept civil!

  2. Numarul mare de dosare se datoreaza in special procedurilor aberante si anacronice in vigoare. Incepand de la citarea partilor si continuand cu procedurile legate de prezenta avocatilor, exceptii de neconstitutionalitate, etc.

    De multe ori se amana proces pentru ca avocatul unei din parti lipseste. In mod normal, in cazul asta, avocatul ar trebui sanctionat sever (pana la eliminarea lui din barou!) din prima.

    Apopos de abuzuri sa va dau doua exemple:
    1. Am fost implicat, indirect, intr-un proces comercial. Compania pentru care lucram a dat in judecata o alta companie pentru o crestere de capital fara respectarea dreptului de preemtiune. Spre stupoarea noastra avocatul partii adverse a invocat exceptia de neconstitutionalitate in privinta dreptului de preemtiune! Iar acel avocat era unul care se autointitula “parintele Constitutiei” (Dumnezeu sa-l ierte). Evident a pierdut, dar s-au pierdut timp (10 luni), bani, resurse, etc.
    2. Un sofer de la aceeasi companie, care opera un utilaj industrial de mare capacitate a fost prins baut si a fost dat afara. Firma a fost data in judecata iar judecatorul i-a dat dreptate betivului. Cica este si el sofer si-l intelege pe bietul om. Evident s-a facut recurs si s-a castigat (de catre compania pentru care lucram). Dar, inca o data, s-au pierdut timp, bani, resurse, etc.

    Problemea dnei. Pivniceru este ca magistratii (judecatori si procurori) cer salarii mari pentru a avea un trai decent. Daca le citesti declaratiile de avere constati ca nivelul de decenta este foarte ridicat. Au salarii mult prea mari pentru nivelul Romaniei, case, masini, etc.

    Ei pretind ca in felul asta nu vor fi coruptibili. E o mare minciuna. Pai daca ma gandesc numai la marii bogatasi care au probleme cu justitia (Patriciu, Vantu, Becali, Popoviciu, etc.), cat de usor le-ar fi sa plateasca EURO 1 milion mita pentru a scapa de probleme? Poate statul sa concureze cu asa ceva? Nu cred ca poate Romania si nu cred ca poate nici un alt stat.

    Adevarul este ca, indiferent de ce spune dna. Pivniceru, ca sistemul juridic din Romania este prost construit si prost administrat. Are multe legi proaste. Legile care sunt bune nu sunt aplicate iar atunci cand sunt aplicate judecatorii le interpreteaza diferit (in timp si spatiu). Majoritatea judecatorilor nu au nici cea mai mica intelegere a economiei de piata si a finantelor, lucruri absolut esentiale in procesele comerciale. Pe majoritatea judecatorilor ii intereseaza mai mult banul. La multi dintre ei li se stiu deja preturile. Ganditi-va la judecatoare de la Iasi care a fost arestata pentru mita intr-un proces de divort!!! Femeia a castigat in 2009 aproximativ RON 100.000 din salariul de judecator. Cati oameni din tara asta castiga aceeasi suma (net)? Credeti ca este singura? E la prima spaga?

    Si apropos poate doamna Pivniceru (care este tot din Iasi) ne spune ce face ea cand afla ca un/o coleg(a) al(a) ei ia spaga? Daca spune ca nu stie de astfel de colegi minte.

  3. @Un cetatean dezgustat: Victor n-a maturat niciodata cu Mona pe jos. pe ala il cheama Marius; Marius Tuca
    si, apropo, vreun e fara – 🙂

  4. Separarea puterilor in stat va deveni ASOCIATIA PUTERILOR IN STAT! Incet si pe nesimtite astia transforma statul roman in companie privata.

  5. Se intimpla undeva in Romania In anul de gratie 2010.
    Dupa ce puterea portocalie a schimbat tot ce se putea, a inceput sa faca dune semnaturi pentru a mentine tribunalul in localitate. Pin aici nimic rau, dr ce urmeaza e groaznic:
    -Nora vice primarului e procutor,-
    -Presedintele tribunalului isi ia portia zilnica de wisichi al crisma unui influent om de afaceri din localitate,
    Pin aicea nu e numic iesit din comun, dar sa umbli dupa semnaturi prin liceul din localitate e groaznic. Trecem si peste asta dar se fac liste cu cine nu vrea sa semneze si asta se intimpla in Orasul Rupea unde primasr e flavius dumitrescu, vice primar comaniciu pompiliu, director de liceu dorin baba, iar omul influent dumbrava gabriel.
    P.S.
    pentru mine pdl-isti sunt substantive comune

  6. Imi place dna Pivniceru,chiar f mult.Se comporta ca un adevarat profesionist.Inspira incredere.

  7. Daca justitia ne tine dincolo de poarta Schengen, atunci si d-na Pivniceru este una din persoanele care ne “sapa”. Dupa cum o cunoastem nu este persoana care sa joace rolul de “Dorel”.
    Nici pe departe!
    Va spun, si daca nu am spus-o, v-o repet:
    virilitatea lipseste, dar in punctele esentiale ale societatii. Speranta este, nu?
    Multumesc!

  8. Superba emisiunea de aseara!M-a distrat intrebarea ta in legatura cu posibilitatea intrarii ei in politica si mi-a placut raspunsul:pot consilia.Un deja-vu pentru mine.Asta este atitudinea corecta a magistratilor fata de mediul politic care ,de foarte multe ori ,e paralel cu justitia si cu prevederile legale.Constat ca pdl ,prin reprezentant aka Videanu ,intra in delir.Vor alianta refacuta cu pnl si nu-l vor pe presedintele ei.Astept cu nerabdare ca O prescu sa ii dea o lectie matroanei de la turism ,asa cum i-a dat lui Blaga si Blaga a fost concurent redutabil,s-ar putea sa o surclaseze si Chiliman ,daca pnl isi vede de activism si organizare.Constat ca UE e ingrijorata ca licuriciul nu prea se mai orienteaza catre Europa,ci spre alte continente si atunci isi vor face de cap puterile regionale,Franta,Germania si Rusia.Interesant pentru mine si cred ca e semn de ingrijorare pentru Base.

  9. te rotg sa imi ierti o aroganta, pe deasupra si total offtopic. Mr. Tuca e, dupa umila mea parere, singurul om din presa de .ro care ti-ar putea da mat oricand, cu armele tale, pe subiectele tale si din orice pozitie. Noroc (norocul nostru) numai ca sunteti in aceeasi barca si ca Mr. Tuca e un domn, mai ales cand vrea el ! 😀

  10. Da! Marius Tuca era! Ce tare m-a enervat atunci!!! Nu-i placea dom’le, modul de exprimare al doamnei Pivniceru. Deh, limba lata de moldovanca, asta cred ca il deranja pentru ca in rest nici n-aavea ce comenta. Jos palaria! Iar emisiunea a fost prima-ntai! O lectie de bun-simt, inteligenta, profesionalism si seriozitate.

  11. Bravo, Victore! Sunt fan Doamna Pivniceru inca de cand i-a dat o smetie marinarului betiv la tv.

  12. Cred că justitia,asa hulită cum este de către cei cărora nu le cântă în strună,deci justitia este una dintre putinele instititii(ale unui stat care este din ce în ce mai putin de drept)care mai functionează cât de cât în conformitate cu menirea sa si,în multe ocazii,cu asteptările celor ce i se adresează.

  13. Coruptia ne inchide poarta Schengen, coruptia la toate nivelurile dar mai ales acolo la varf, in sectorul portocaliu. Am gandit mereu ca poate se mai satura si nu mai fura atat, poate le mai este rusine de popor, poate ii mustra constiinta, sau poate gandesc ca nu le trebuiesc cate 40 de genti sau perechi de incaltaminte, sau alte lucruri materiale.Ei insa ne arata ca isi fac stocuri pentru multe generatii viitoare.

  14. Vad ca multa lume apreciaza genul asta de emisiune in care doi oameni stau de vorba pe-ndelete timp de aproape o ora. Ma rog, chestie de gust… Eu sunt altfel, vreau diversitate, vreau dinamism, ca ma plictisesc repede ! De exemplu, a fost pe gustul meu ultima Sinteza a zilei (cea de joi): cinci invitati in studio, noua invitati prin telefon si trei reportaje. Totul intr-o ora ! Stiu ca pare incredibil, dar e perfect realizabil daca ai un talent innascut pentru asta. De mai multe luni am vrut sa vad cum reuseste Gadea emisiuni de asemenea anvergura si complexitate, dar abia azi m-am apucat sa masor alocarea timpilor (la emisiunea de joi, in minute):
    18:00 – Mihai Gadea
    5:10 – Daniel Constantin
    4:50 – Dan Sova
    4:40 – Ludovic Orban
    4:25 – Mugur Ciuvica
    3:35 – Victor Ciutacu
    10:50 – Poporu’, prin telefon
    11:10 – 3 reportaje
    Si asta n-a fost dintre cele mai reusite ! Dac-ar fi taiat cate zece secunde de la fiecare (de la invitati, nu de la el) ar fi avut timp si de-un filmulet de pe Youtube…

  15. Bubulea taichii, cre’ ca-ti place inghesuiala!!! Acum depinde de gusturi. Emisiunea de vineri a domnului Ciutacu a fost ceea ce as dori sa vad mai mereu. A inceput sa ma obosesca si viteza cu care intreaba ori contrazice Dana Grecu, si modul taios de exprimare al domnului Razvan Dumitrescu…Asa mai catinel si mai domol, ca la Moldova:D

  16. Acesta poate e un comentariu care sa nu prea aiba mare relevanta cu topicul, dar din punctul meu de vedere nu o sa ne primeasca nici dracu in Schengen. Sa fim seriosi toata lumea stie cum va exploda contrabanda daca am intra in spatiul Schengen. NICI o tara din UE nu va fi de acord cu noi in Schengen. Am fost “primiti” in UE si a noastra mandrie “rromii” au facut mai mult branding la tara decat o sa faca Udrea in toata viata ei. Nebunia cu Schengen este un alt subiect de deriva fata de adevaratele probleme. Eu unul i-as executa pe Basescu, Boc si restu din parlament fara drept de apel. Ei singuru lucru care-l fac este sa foloseasca criza ca scuza pentru a fura cat pot de mult pana in 2012. Chiar credeti ca ii intereseaza ce va fi dupa viitoarele alegeri, sau il mai intereseaza pe Basescu daca va “castiga” alegerile in 2012? Ii se rupe, o sa fure in astia 8 ani, cat n-o furat toata guvernarea dinaintea lui la un loc. O sa faca la imprumuturi de la FMI cat cuprinde ca doar nu el le plateste si nu el ramane cu ele. Si din pacate nici cine o sa vina dupa el nu va mai putea face NIMIC, absolut NIMIC. Da-ti-mi mailul lui Fidel Castro sa-l rog sa vina sa faca treaba aici si sa lase Cuba, ca va garantez ca ne-ar fi mai bine cu el decat cu oligofrenii care-s acuma.

  17. off topic…ce zici,a inebunit Patriciu???ce naiba cauta curva aia cu 1000 de fetze de cristoiu la adevarul?

  18. si m ie mi-a placut la nebunie dna Pivniceru, si multumim pentru asta am vazut la sfarsit ca ne-ai promis un ajun de craciun cu un invitat special, dabia astept sper sa fie cineva care sa ne faca placere inainte de sarbatori nu fata lui udrea sau baselu, sunt in post si nu as vrea sa spun nimic urat.O saptamana minunata si cu alergatura cat mai putina. dana si sa stii ca nu se spune ,dar l-am ajutata pe rugbist ca sa isi indeplineasca cat de cat visul.

  19. poate când o să avem telenovele cu avocaţi şi judecători populaţia va fi mai conştientă despre care-i faza cu justiţia.

    Între timp băsescu & co manipulează pulimea pt că poate.

  20. Mi-a placut doamna Pivniceru dintotdeauna, emisiunea ta n-a facut decat sa intareasca buna parere, e o femeie care stie sa vorbeasca si voebeste despre ce stie. Spre deosebire de presidentul care vorbeste de toate si nu stie nimic. Nimic in afar de a scuipa venin si a batjocori tot ce nu intelege.

  21. E de rasul lumii sa incerci sa dai vina pe ultima institutie din tara asta care mai are coloana vertebrala…da justitia.

    Ce mai urmeaza? artistii ca nu produc destul si au firi visatoare?

  22. Domnule Victor,
    Că vă place sau nu să auziţi, dar doamna Pivniceru ştie să păcălească, vorbind frumos pe placul unui public căruia îi place să spargă seminţe în faţa teveului. Putregaiul din justiţie este oblăduit sub directele lor priviri. Degeaba recunoaşte anumite derapaje dacă nu la îndreaptă. Sincer, nu mai cred demult în zicerile doamnei Pivniceru. Ea este un produs al sistemului judiciar corupt.
    Bigradu surprinde corect putreziciunea unei justiţii care înterpretează în funcţie de cât de plină este punga omului.

  23. Felicitari pentru emisiunea reusita, pe care, desi in plan personal trec prin momente devastatoare, am vrut neaparat sa o vad.

    D-na Pivniceru e una din putinii profesionisti ai Romaniei, chiar daca in calitate de reprezentanta a Asociatiei Magistratilor din Romania prezinta unele lucruri mai voalat decat sunt ele in realitate. Dar asta tine in fond si la urma urmei si de functia ei, si asa e normal sa fie.

    Si eu m-am lovit de o judecatoare tampita, din privincie, care se pare ca a fost depasita de textul legii in fata unui avocat fost judecator, mare starleta in respectivul oras. Cu toate astea si cu toate ca sunt avocat de meserie, nu pot sa fac afirmatiile pe care le emite bigradu, el fiind din cate imi amintesc eu vag economist de meserie?

    In fine, asa e in Romania, oricine se pricepe la orice.

    Emisiunea mi-a placut, am simtit insa lipsa dezbaterii unei chestiuni majore din punctul meu de vedere, si anume situatia libertatii de exprimare si a libertatii presei, d-na Pivniceru ar fi fost dupa mine cea mai in masura sa comenteze asupra abuzurilor. Poate ca ne va lumina intr-una din emisiunile viitoare?

    Schengen-ul e o tema care vad ca anima spiritele, dar nimeni nu pune in balanta si costurile pe care le-am platit pentru echiparea tehnica. Nu era scandalul cu Nastase si cu EADS care i-ar fi dat spaga de cateva sute de milioane, sau imi aduc eu minte gresit? Poate ar fi bine sa ne gandim sa le cerem banii inapoi, daca nu intram in Schengen, nu?

    Si alta chestie: daca pot sa fuga toti ca potarnichile, ma refer la toti ciorditorii si in fond si la urma urmei tradatorii de neam si patrie in frunte cu Basescu si ai lui, chiar ca nu mai avem nici o speranta sa ii mai tragem la raspundere vreodata. Pe mine din motivele astea ma cam lasa rece faptul ca nu intram in Schengen.

  24. …daca “ne tine la poarta… ” ? Cred ca mai degraba…ne lasa sa privim, cum ar zice Dl.M.R.B. la…cosh -ul nu de baschet ci la cel cu…bunatati.
    Si ce pacat ca deocamdata…nu ne putem infrupta din…cosul lor cu “bunaciuni” dupa voia inimilor noastre. 🙂
    🙁 🙁 🙁

  25. D-ale zoologiei. Pentru ca nu vrea sa stea capra, justitia este scoasa tap ispasitor. Am zis.

  26. @Victor Ciutacu,
    Mai e una pe blogul lui Cr. Preda care se leaga de toate rahaturile gramaticale, uneori comise din graba!

  27. Dupa parerea mea, in tara noastra inca nu sunt legi esentiale care in celelalte tari din UE, mai avansate -ce-i drept- exista, legate in special de Drepturile Omului. 🙁

    De fapt…Vroiam doar sa Va urez “Craciun Fericit !” pentru Dv. si cititorii acestul blog. 🙂

  28. @geta: Inainte de toate un “Craciun fericit” si multumesc eu ca cititor pentru urare. Am sa va contrazic, “legile” legate de drepturile omului exista si in Constitutia Romaniei, sunt drepturile fundamentale ale cetateanului.

    De altfel in Romania exista tot felul de legi, esentiale si neesentiale, unele mai bizare decat altele, cum spunea si d-na Pivniceru. Orice reglementare insa nu are nici un sens si o valoare mai mica chiar decat hartia pe care e scrisa atata timp cat nu e aplicata cu profesionalism si mai ales cu bun simt.

  29. N ai putea sa ne scutesti de prezenta (agasanta in ultima vreme a personajului);arata ca dracu, inteligenta nu i da pe afara si nu stiu pe cine intereseaza porcariile lui si a celor ca el. Dupa mine este un dobitoc si nimic mai mult; asta il face bun de tv ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.