Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Luati-i toti boii de la bicicleta lu’ Jack!

Luati-i toti boii de la bicicleta lu’ Jack!


Ion Cristoiu i-a facut o juma’ de apologie lui Corneliu Zelea Codreanu (pentru una intreaga n-are oua) in emisiunea Eugeniei Voda, iar CNA, supus presiunii publice a lobby-ului evreiesc, a incercat sa se scoata: a somat (nu amendat!) postul public de televiziune, pe motiv ca realizatoarea n-ar fi asigurat pluralismul opiniilor. Ca Ion Cristoiu este un provocator rasuflat cu porniri antisemite de parada care se hraneste din controversele generate si ca nu mai dau doi bani pe el, din motive pe care nu le mai rescriu, nu-i nici un secret. Dar a sanctiona (fie si platonic, de ochii lumii, ca nu-i sare un ban Eugeniei Voda din buzunar) o emisiune si un post de televiziune (oricum jenant si inexistent in piata) pentru ca n-a avut si parerea unei a treia persoane intr-o emisiune de doi, doar fiindca membrilor CNA le tremura chilotii in fata evreimii, e dovada totalei atrofieri a constiintelor, ca de creiere la purtator nu-i mai suspectez de multa vreme. Ion Cristoiu disident ne mai lipsea!

UPDATE: Din punct de vedere al exercitarii meseriei de jurnalist, dar si daca privim din unghiul libertatii de expresie, Ion Cristoiu are perfecta dreptate. Decizia, luata la alibi de niste neimpliniti profesional, e grotesca.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

99 thoughts on “Luati-i toti boii de la bicicleta lu’ Jack!

  1. O fi tvr-ul de rahat, nu zic nu. Insa Eugenia Voda reprezinta ceva.
    Poate sa faca jurnalism si sa-l imbine cu bun-simt. Si nu ascund aluzia;).

    Si baga-ma la spam acum
    Si-arunca-ma la caini.

  2. Eu cred ca este evident ca astia de la CNA nu au cojones si pizdones , de s-au repezit sa se autosesizeze .

    Intamplator am vazut si eu emisiunea si nu mi s-a parut ca ar fi un atac antisemit , nici macar un pic .

  3. pot parea off topic. Eu cred ca nu sunt. As vrea, cu legatura cu ce spuneai, ca cititorii urmatori sa citeasca si acest discurs magistral lui Marga, in orasul nostru.
    Daca consideri ca sunt off topic, Victor, te rog sa stergi acest coment fara sa te superi pt ca am inteles acest post in mod prea larg. Doar cred ca si Cristoiu, ca multi altii, a pierdut dreptul de a se considera intelectual.
    Te iubesc, te admir si respect !
    http://www.plaiuluminatu.ro/articol–65–10–989–Cum-va-arata-Romania-peste-3-ani…-intr-un-discurs-magistral-al-intelectualului-Andrei-Marga.html

  4. Bietul Jack! Apare si el la o emisiune si lumea imediat sare pe el! Ce a ajuns “floara jurnalismului” de odinioara!

  5. si eu zic ca orice ar fi eugenia voda e un realizator de emisiuni extraordinar. cat despre ion cristoiu , eee asta e, el scria prin 90 de purceii cu 3 capete si mai stiu eu ce aberatii, asa ca prea mari asteptari de la dansul nu avem. dar e o personalitate , cu bune si cu rele , si e bine sa avem si opinia lui.

  6. pacat ca nu s-a intamplat la nasu in emisiune, ca i-ar fi dat cna sanctiunea sa zica de 3 ori tatal nostru.
    oricum discriminarea pozitiva e peste tot in societatea noastra capitalista.

  7. N-am auzit de un interviu in trei, cu un invitat care sa declare ceva si altul sa-l contrazica. Dar cam asta vrea CNA. Vezi ca ti-ar putea inscena ceva asemanator, tu sa-l inviti pe Nastase in emisiune si sa se planga Baxescu ca n-a fost si el invitat, sa se apere. Si tu sigur iti iei amenda! Ar trebui sa iesiti iar in strada, sa protestati impotriva celor care baga pumnul in gura libertatii de exprimare. De cand nu e voie sa se vorbeasca despre istoria neamului romanesc la televizor, ca ii deranjam pe sionisti?

  8. Postul public de tv(oricum jenant si inexistent in piata)-total de acord!Dar al dracu de prezent pe toate facturile de energie,chestie care ma scoate din minti,cu atat mai mult cu cat imi prilejuieste intalniri cu genii precum Mircea Marian si infulecatoarea se antreuri de la Ateneu( nustiucum Pora).Cat despre “maestrul”Cristoiu,ale carui retrageri in mediul livresc,menite sa ne umple de admiratie si veneratie intelectuala,n-au facut sa lase istoriei jurnalismului decat notiunea de”pitzifelnic”.Si cand ma gandesc ce privilegiu enorm a avut sa stea la mai putin de 2m de Octavian Paler…Vorba Laurei – mi-e gretaaaaaaaaa.

  9. Domnule Victor Ciutacu, asa cum imi spuneati foarte frumos pe culoar, dupa terminarea Rundei 3 din “Dezbate Romania” de la ASE, “Noi suntem invatati sa stam capra in fata tuturor!”.

  10. Mai exista Cristoiu?Ma tenteaza o comparatie intre CNA si Cristoiu.Cam se aseamana.Si scris cam pe fuga mesajul:ungurii si-o iau in cap,in Romania se pot intamapla minuni de genul premier-Ponta,peste guvern de uniunie nationala,psd-pnl si o parte din pdl(Transilvania),Antonescu-presedinte si ungurii si-o iau in freza de nu se vad.Se cam intrece masura acolo.Base ii ajuta presupun ,ca era mare in parcare pe la unguri.

  11. Coroiu ar face bine sa se duca la noul post al lui Moraru,acolo o sa poata sa spuna ce vrea ca nu se uita nici CNA-ul

  12. Pentru Eugenia Voda toata cinstea. Emisiunea ei e absolut dementiala, oamenii pe care ii vezi acolo (cu mici derapaje cum ar fi nea Cristoiu) sunt floarea romanimii in sens bun.
    Pentru Cristoiu, bleah. Din punctul meu de vedere, sa iasa la pensie ca eu una nu vreau sa mai stiu de el vreodata.

  13. Gandire tipic PDL-ista . Cine vrea sa intre in PDL ( cum a facut-o si CNA ) , sa se astepte la spalari masive de creiere !!!…
    Logica ramane la usa : este interzisa …
    Daca au putut sa argumenteze asa ceva , cum ca intr-o emisiune de doi oameni trbuia sa se pronunte si al treilea ( ??? ) , inseamna ca lucrurile au luat-o rau pe campi , ca Boc !!!…

    Ca o concluzie : numai emisiunea Eugeniei Voda ramasese nespurcata de ” adanca lor intelepciune ” !
    Pacat … O admir foarte mult si cred ca e singura emisiune de la tvr , care are ceva calitate in ea !!!

  14. Si eu am urmarit emisiunea…reactia CNA-ului este intr-adevar cretina, cu atat mai mult daca este cauzata de motivele expuse de Victor.
    Mie insa altceva mi s-a parut interesant…nu stiu care au fost motivele, dar Dna Voda a fost extrem de incisiva, uneori chiar dura cu “saracul” Jack. Niciodata nu am vazut-o asa taioasa si violenta (in cuvinte) cu un invitat. Dl. Cristoiu parea destul de deranjat la unele afirmatii ale Dnei.Voda, iar tensiunea plutea in aer. 🙂

  15. io cred ca gigantul gagestean, ion cristoiu, are acelasi impuls ca si vladimir tismaneanu cind in toamna acestui an publica “Ana Pauker şi religia politică stalinistă” ce se poate citi aici.
    am avut impresia ca ambii, strabatuti de frisoane de luciditate, ca si accidente morale ale unui parcurs biografic construit pe mistica mistificarii, isi pregatesc saltul in barca urmatorului client politic, indiferent de cine va fi acela.
    n’am avut alte vorbe la indemina… nu poti vorbi despre propagandisti fara a’ti scutura din urechi, talaj si rumegus.
    vroiam sa pun in evidenta ca fiecare dintre ei, se intoarce la competentele de baza.

  16. Nu vreau sa-i dau nici macar minima importanta spunand fo doua vorbe despre el dar am sa spun totusi ceva,s-a facut de toata panarama,e exemplul cum sa stergi cu buretele intr-o clipita tot ce ai facut frumos in viata ta,s-a transformat intr-o rama iar ramelor le place in locuri cu multa baliga,acolo se simt ele mai bine si se pare ca,culcusul de labeunu nu-l mai satisface,sondeaza teritorii virgine doar,doar,l-o asculta si pe el cineva!Daca iti miroase a disidenta e clar ca constiinta lui,atata cata e,ii da mari batai de cap! Sa presupunem ca se pocaieste si revine la cel ce-a fost la A3,cum primiti mieluseaua ratacita?!Raspunsul prieteni e vanare de vant!Iarta-ma dar talmacian asta e prostia intruchipata si noima mea s-a dus dracului cand il ascult pe asta!

  17. Victor, nu are treaba cu subiectul, dar sa arunci si tu privirea spre o noua steluta portocalie
    aparuta recent Talmaceanu, ceilalti de la pdl macar mai pastreaza niste minime aparente, dar asta chiar e vai de capul lui, a fost pe la emisiuni zilele astea, e absolut JALNIC. Cand credeam ca mai rau nu se paote, iata ca portocaliii m-au contrazis.

  18. In aceeasi nota,m-ar amuza sa-i vad somati pe craii Tanase si Dinescu,tot pe principiul lipsei plurarismului opiniilor. 🙂

  19. @adrian cosmin: o foarte buna realizatoare de emisiuni de la TVR. daca n-ai auzit tu de ea, nu inseamna ca nu exista

  20. Corect, eram doar curios… In general urmaresc emisiunile bune sau realizatorii buni… Bine, la tvr1 nu ma uit din principiu, doar eu in mintea mea ingusta ii consider ca-mi iau banii abuziv… No daca-i buna, la m-ai mare…

  21. Exista un sul de hartie igienica destul de celebru care, undeva zice in felul urmator:
    “Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile.” (Constitutia Romaniei, art. 30, alin. 1)
    Prin urmare consider ca avem in fata un caz clar de viol, desi gusturile unora (chiar pe Cristoiu mai, nu ati gasit si voi o baba viguroasa?) sunt discutabile…

  22. 1.Si daca Ion Cristoiu a vorbit de bine pe C.Z. Codreanu care este problema? A nu se uita ca NSDPD-ul din Germania inca are prozeliti chiar daca a fost interzis imediat dupa razboi.
    2.Nu ar fi o noutate daca Ion Cristoiu ar intoarce armele – le-a intors de mai multe ori in ultimii 20 de ani.
    3.Emisiunea Eugeniei Voda sunt printre putinele valoroase de la TVR

  23. daca tie nu iti place nu inseamna ca TVR e un post jenant. Astfel de afirmatii nu fac decat cei care nu urmaresc TVR sau care au ca post preferat ProTv , OTV etc.

  24. concluzie:
    in timpul regimuluim basist toate instutiile romane ori si-au dat duhul , ori s-au prostituat, ori si-au pierdut minimum de credibilitate

  25. 1.Imi place mult de stilul doamnei Eugenia Voda.
    2. Cristoiu are libertatea de-a spune ce crede.
    3. CNA este mic copil in comparatie cu FCC.
    FCC (Federal Communication Commision) echivalentul american al CNA, o institutie creata in 1934 (!), are de gand, in urma scandalului Wiki Leaks, sa faca ceva “curatenie” si pe Internet. Ca de ce atata libertate; ca strica!!!
    Si atunci sa vezi cum va reactiona robii CNA!!!

  26. @Andreea: bati campii cu patriotisme locale ieftine. un post finantat de la buget si prin taxe obligatorii, cu 100% acoperire, bagat cu forta in toate retelele de cablu pe un buton din primele noua, care face medie zilnica de audienta sub 1 (adica undeva la 100.000 de telespectatori intr-o tara cu 22 milioane de locuitori) este jenant si punct. mai mult de 5 emisiuni, numarate pe degete, nu-s de privit.

  27. Victor,

    E o foarte mare diferenta intre respectul cu care era tratat Cristoiu pana in 2009 la Antena 3 si cum este tratat acum. Mi-i amintesc pe Mihai Gadea si Radu Tudor care i se adresau de cele mai multe ori cu apelativul “maestre”. Acum, cand a dezertat de la linia Antena 3 lucrurile s-au schimbat cu 180 de grade.

    La fel si cu Geoana: era un om pe care pana in 2009 l-ati promovat si ati evitat sa-l puneti in situatii jenante. Acum, ca a pierdut, incep sa iasa la suprafata lucrurile care ar fi trebuit spuse din timpul campaniei. Mai mult, dintr-o data aflam ca Geoana este un “loser” si a fost asa intotdeauna.

    De fapt Cristoiu nu s-a schimbat cu nimic: el intotdeauna a fost de partea celui mai slab: a fost cu Constantinescu in 1996, a fost cu Basescu in 2004. De fiecare data, dupa alegeri s-a intors impotriva celor care au castigat alegerile: atat impotriva lui Constantinescu cat si impotriva lui Basescu pentru ca in noua functie ei erau puternicii zilei.

    Atunci cand mogulul l-a angajat stia foarte bine acest lucru si a fost principalul motiv pentru care l-a angajat. Doar ca nu a anticipat ceva: Antena3 si Realitatea au devenit atat de puternice incat l-au transformat pe Base intr-o victima iar Cristoiu, consecvent in opiniile lui, a decis sa-l sustina pe Basescu.

    In privinta lui Geoana nu cred ca s-a schimbat atat de mult. De fapt el nu a facut decat sa confirme epitetul pus de Iliescu: “prostanac”. Asta nu inseamna ca este prost ci ca ii lipseste smecheria pe care o au cei mai multi din politicenii si jurnalistii versati care apar la televizor.

    Din pacate Geoana va fi crucificat atat de catre “prietenii” lui din partid cat si de toti cei care l-au sustinut in alegeri pentru vina ca a pierdut alegerile. Ar fi trebuit sa-si dea demisia din functia de presedinte al PSD si sa stea “la cutie”.

    In sfarsit: cred ca Ponta are sanse sa aiba o soarta similara. De fapt nu cred ca va apuca urmatoarele alegeri parlamentare ca presedinte PSD. Ponta a ajuns prea devreme presedinte PSD, unde nu are nici o sansa sa se impuna in fata “rechinilor”. Din pacate, el crede ca se poate impune injurandu-l pe Base. Greseste si isi pierde concetrarea pe obiectivele importante: asigurarea finantarii partidului, atragerea de noi figuri si imbunatatirea imaginii partidului. In plus, nu stie sa gestioneze comunicarea in interiorul partidului (sa-i faca pe Geoana cat si pe ceilalti sa-si spele rufele in privat si nu in public).

  28. @bigradu: nici Cristoiu, nici Geoana nu au beneficiat de vreun bilet de favoare din partea mea. primul n-a fost gratulat vreodata, de mine, cu apelativul “maestre” si a fost contrat de fiecare data cand am considerat ca bate campii, iar cel de-al doilea n-a fost prezentat niciodata, tot de mine, ca vro lumina, iar asta-i blogul meu, nu al Antenei 3, deci nu vad de ce-mi adresezi mie cuvintele de mai sus. cat despre fidelitatea principiilor lui Cristoiu, daca tot plangi pe umarul lui de om nerespectat pe cat ar merita de catre semenii care-l inconjoara, incearca sa gasesti raspunsul la urmatoarea intrebare: cat costa sa te muti din pozitia de consilier al lui Voiculescu in tabara lui Basescu? altfel, revenind la topic, indiferent cat il detest ca om pe Cristoiu, sanctiunea data de CNA Eugeniei Voda pentru spusele lui e o tampenie.

  29. Domne, de ce ne tot dam cu parearea despre Codreanu, pe la colturi??? Adevarul e ca ‘Legionarii’ raman un subiect TABU, perioada 1900-1940 ramane subiect de sertar chiar si la 20 de ani de la ‘Revolutie’. E jenant. Insa, simplul fapt ca bolshevicii i-au exterminat atat de sistematic si salbatec ar fi un motiv suficient pentru a incerca sa intelegem mai bine ce s-a intamplat in vremurile alea, probabil ca adevarul e undeva la mijloc …

  30. de ce te miri ca “maretul” cna s-a executat si a luat “atitudine”?
    uiti ca traiesti in tara in care se stie ca Iorga a fost impuscat de Codreanu,chiar daca Iorga a murit la 27.11.1940 iar Codreanu nu mai traia din 30.11.1938?
    Daca 2 ani nu conteaza pentru o natie cu multi tampiti, de ce cna-ul trebuie sa iasa din tipare? 🙂

  31. CNA?!… CNA?!? A, astia-s aia de le-am umplut frigiderele -la modul elegant, desigur!- la protestul memorabil? Pai ne asteptam la altceva de la ei, decat la niste penibilitati atroce? Cat despre maestru’, ce sa mai comentam?

  32. Victor ,o sa fiu total in afara subiectului,dar ma ingrijoreaza decizia psd-ului in legatura cu Geoana,va da apa la moara pdl-ului si lui Basescu.Astia oricum in perioada urmatoare vor avea greutati foarte mari si pe plan extern si pe plan intern,din cauza ungurilor.Ma astept la un lobby puternic in afara din partea lor.Cat priveste niste natarai din pnl,vezi Tariceanu si alti cativa,sa se mai abtina de la declaratii,ca iau decizii cu picioarele cand le iau.Nu-i nevoie sa afisezi mesajul.Era doar o ingrijorare exprimata.

  33. “…Ion Cristoiu este un provocator rasuflat cu porniri antisemite de parada care se hraneste din controversele generate…”

    Vorbesti, probabil, despre Cristoiu cel de pana-n 2008… De la inceputul lui 2009, nu-si mai permite sa aleaga ce controverse sa genereze; ii sunt dictate in amanunt de propaganda portocalie, la fel ca oricarui pedelist de rand. Diabolizarea constanta a mogulului Felix, dupa ce a ridiculizat-o timp de doi ani (2007-2008), e dovada ca “maestrul” nu-si mai alege singur “repertoriul” de peste un an. Exact ca in cazul lui Florin Calinescu. Acum, ultima gaselnita e asta cu reabilitarea miscarii legionare. Doar un orb (un prost, de fapt) n-ar observa ca – dintr-o data, ca la un semn – asta se intampla masiv pe blogurile portocalii, chiar si printre comentariile de aici. De ce sa n-o incerce si p-asta ? Poporul asta e usor de prostit. Ca C.Z. Codreanu a fost cinstit, ca aia care l-au omorat pe Iorga nu erau de fapt legionari, ca daca i-au exterminat comunistii inseamna ca ar merita sa-i reconsideram… Pai comunistii au eradicat si TBC-ul si poliomielita (ma rog, aproape) ! De ce sa nu experimentam si putin TBC, daca a fost atacat atat de salbatic de catre comunisti ?!
    Mai observ si o incercare de modificare a trecutului sau, pentru a fi in concordanta cu realitatea prezenta… Cica a fost mereu de partea celui slab, deci l-a sprijinit pe Basescu in 2004. Ce dracu’, n-am trait cu totii in tara asta ? In campania din 2004 era printre putinii ziaristi (maximum cinci) care-l atacau puternic pe Basescu.

  34. Despre ce afacut CNA-ul,ce poate cineva sa mai spuna.Eu as vrea sa vad cat popor va discuta despre asta,problema este la dl.Cristoiu ,nu de ieri si coloratura verde eu am mai observat.Am si zis ceva in urma cu vreo trei saptamani.

  35. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Mie imi place foarte mult Eugenia Voda;e un profesionist desavarsit si un om de cultura deosebit,pe care o urmaresc de la prima emisiune,desi mi-e greu ca e difuzata tarziu; nu trebuie nici macar avertizata,sanctionata,nici atat.
    Ceea ce a facut Ion Carstoiu,e treaba lui,e doar …treaba lui;cred ca a inceput la el si “andropauza”intelectuala.

    Cu mult respect,
    Ioanap

  36. Omu nu mai are casa ca i-au luat-o la un proces cu niste altii….acum boii de la bicicleta ii mai ramasesera, ii ia si pe aia?!?
    Da las ca mai da 2-3 limbi pana la fix si-i da Ioana o camera din casa de la Corbeanca :)))…in camera slugilor!

  37. @Ioanap: nu e deloc doar treaba lui, ca n-a scris-o pe garduri, ci intr-o emisiune inregistrata si montata

  38. @adrian cosmin
    Iertati-mi aprecierea,dar cred ca sunteti pe dinafara…daca nu ati vazut niciuna din emisiunile d-nei Eugenia Voda.
    Ioanap

  39. Da ,aveti dreptate d-le Ciutacu,dar mai poate sa faca cineva astazi unui om care (poate nu stie) ce aberatii scoate din gura(poate nu crede nici el)?!Cred ca e si vina televiziunii,la care,obligat,platim taxa…
    Ioanap

  40. @Ioanap: realizatorul emisiunii se ocupa si de continut, si de montaj. deci raspunde pentru ce iese pe post. televiziunea tre’ sa faca iar cenzura, sa vizioneze in avans si sa respinga preventiv? cat despre mesajul catre adrian_cosmin, va amintesc politicos ca nu-i in fisa postului nimanui sa urmareasca emisiunile Eugeniei Voda.

  41. In urma cu cativa ani, CTP-ul a avut o iesire asemanatoare in care facea referire la faptul ca evreii nu suporta sa fie criticati, nici macar atunci cand este evident ca merita asta. Rezultatul, o lunga perioada a devenit nefrecventabil, avand nevoie de o lunga perioada de carantina…
    Se intampla tot la TVR.
    Isi mai aminteste cineva acest episod din istoria libertatii cuvantului?

  42. Intreb si eu:si emisiunea in care Andrei(parca)Cornea a turnat laturi peste mormantul lui PAUNESCU a fost avertizata ?

  43. D-le Ciutacu,

    Dvs. stiti mai bine,eu ca si privitor,mai fac si ncomentarii,chiar daca nu cunosc amanuntele.

    Va doresc,cu acelasi respect numai bine si aceeiasi verticalitate,
    Ioanap

  44. Paradox? Post de televiziune “inexistent in piata” dar existent pe factura mea lunara.

  45. @Ioanap
    Da, recunosc spasit ca nu am vazut nici una din emisiunile doamnei/domnisoarei… Daca sunt pe dinafara, poate… De aceia nici nu am dezbatut subiectul, nu cred ca pot fi acuzat ca am vorbit in necunostinta de cauza, cel putin m-am abtinut…
    Multumita…?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.