Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Lista lui Ponta şi apocalipsa preventivă

Lista lui Ponta şi apocalipsa preventivă

Oficializarea propunerilor useliste din prezumtivul nou Cabinet Ponta m-a prins în străinătate. N-am avut nici timp, nici prea mult chef să-mi stric cele câteva zile de odihnă pentru a comenta. O fac acum. La prima citire, impresia generală e proastă. Deşi înţeleg raţiunile de provizorat până la alegerile generale, senzaţia e de încropeală şi de plată a unor servicii politice anterioare prin crearea de sinecuri inutile. Chiar şi cunoscând filogermanismul lui Andrei Marga şi relaţiile lui privilegiate cu administraţia de la Bonn, tot mi se pare inadecvată nomnalizarea lui la Externe. Ştiu şi de studiile juridice ale lui Titus Corlăţean, dar nu cred că Justiţia ar fi trebuit să-i fie portofoliul. Daniel Chiţoiu a fost un şef decent al ANAF, dar ce-o căuta la Economie? Ioan Rus are experienţa unui mandat la Interne, dar, în afară de jocuri politice meschine şi de suspiciunea perenă de blat cu Traian Băsescu, s-avem pardon. Prezenţa eternului traseist Vasile Cepoi la Sănătate, dacă n-ar fi tragică, ar fi rizibilă. Corina Dumitrescu la Educaţie şi Ovidiu Silaghi la Transporturi îmi par inacceptabili. Eduard Hellvig şi Rovana Plumb au meritele că primul a condus Secretariatul General PNL şi negocierile canidaturilor, respectiv, a doua, că s-a apropiat de Daciana Sârbu la Bruxelles.

Pe locurile lor îmi par Florin Georgescu la Finanţe, Daniel Constantin la Agricultură, Victor Paul Dobre la Administraţie, Cornel Dobriţoiu la Apărare, Mariana Câmpeanu la Muncă, Mircea Diaconu la Cultură, Dan Nica la Comunicaţii şi, în măsura în care aş fi dispus să accept că vine de la Cotroceni şi a fost impus de Traian Băsescu în precedentele echipe guvernamentale, Leonard Orban. Restul, adică delegaţii (Mircea Duşa la Relaţia cu Parlamentul, Victor Alistar la Strategii Guvernamentale şi Liviu Marian Pop la Dialog Social), sunt clar la recompensă. Se putea funcţiona liniştit cu secretari de stat pe domeniile respective. La fel cum se putea trece Guvernul prin Parlament (şi ar fi fost indicat, dacă mă întreba cineva pe mine, dar n-o să ne luăm din atât) şi fără a-i reevalua pe invers, tot în sensul interesului naţional, pe trădătorii şi penalii strânşi, pe bani şi prin şantaj, în jurul sinistrului Gabriel Oprea.

Apocaliptică şi de un prost gust desăvărşit mi se pare, însă, reacţia isteroidă a propagandei băsiste. N-am văzut un text în care să fie comparaţi nominalizaţii cu predecesorii lor. Mai mult, lista e tratată-n bloc şi de parcă ar produce deja efecte, deşi nici măcar n-a ajuns în Parlament. Iar incompatbilităţile strigate sunt de un fariseism apotetotic. Cu toată presa portocalie la pândă, Traian Băsescu preşedinte şi procurorii DNA la uşă, ce-o să facă reprobabil Daniel Constantin? O să retragă din instanţă procesele Ministerului Agriculturii cu Grivco şi o să direcţioneze banii europeni către firma familiei Voiculescu? Doar dacă i-a luat subit Dumnezeu minţile! Mircea Diaconu şi Victor Alistar sunt marile probleme ale ţării şi gravele incompatibilităţi? Hai să fim serioşi. Pedeleii îşi alocau singuri bani şi guvernau în familie (plus amantele de rigoare) şi riguroşii presei portocalii erau legaţi la ochi. Oriunde-n lume, orice nominalizare ministerială e o decizie politică şi rodul unui compromis. Lista lui Ponta nu face excepţie de la regulă. Dacă ar fi cazul să sugerez ceva (bine că nu e, fiindcă nu e treaba mea) noii echipe guvernamentale, după votul Parlamentului, atunci aş spune că secretarii de stat, plus fauna portocalie de prin ministere şi agenţii trebuie raşi la minut, în bloc, fără somaţie. Şi, odată cu ei, toate sursele de finanţare a propagandei.

UPDATE: Victor Alistar a fost retras, până la urmă, de pe lista cu propuneri de miniştri înaintată Parlamentului. Dincolo de ridicolul situaţiei, cu un premier încă nevalidat de votul deputaţilor şi al senatorilor care cedează la prima presiune publică, rămâne o întrebare: când s-a gândit în Kiseleff, la nominalizare sau la retragerea propunerii?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

106 thoughts on “Lista lui Ponta şi apocalipsa preventivă

  1. Of…cata dreptate ai! Singura bucurie e ca am scapat de pdLEI. Dar imi e teama sa nu fie numai o parere. Imi doresc sa traiesc zile in tara asta in care sa imi fie frica sa dau o spaga, sa vorbesc la casti in masina, cu centura on, sa stau linistita in week-end cu cardul bancar in buzunar, pt. ca la orice ora din zi si din noapte bancomatele au bani, sa intre copilul la liceu si facultate pe baza de examen, in fct. de profilul liceului, sa imi aleg o pensie privata fara teama de a fugi careva cu banii, sa nu imi cumpar medicamente sii vata sterila in spitalele de stat, dupa ce platesc 2CASS-uri mai mari ca valoare decat salariul minim pe economie, sa vad copiii fericiti, batranii plini de ingaduinta si tinerii mandri si increzatori. Si…multe altele, insa, deocamdata incerc sa inteleg de ce in tara asta totul se face pe compromisuri, de nevoie, de frica ,de d-aia!

  2. Un articol foarte amplu, la care se pretează şi nişte comentarii pe măsură, dar numai în funcţie de timp, chef şi ţinut nervii. 🙂

    Încerc pe scurt, câte ceva. În primul rând, în presa locală de la noi, a apărut cu înfrigurare un articol de Voiculescu, Daniel Constantin, agricultură, Grivco etc. Vorbesc de presa aservită, în mod evident, unui grup de interese care vrea să pună mâna pe judeţ, de care n-ar fi străin clanul Cocoş-Udrea. Mă rog… Se reeditează, deci, Sarea ( sau Poşta, că niciodată n-am ştiut exact ). Rămâne de văzut dacă se vor găsi, şi de data aceasta, cretini care să pună botul ( achieseze, pardon! ). Aş merge pe varianta unui răspuns negativ.

    Să zicem că îl înghit fără mari probleme pe Leonard Orban, că sunt generoasă şi că e fratele lui Ludovic. 😐

    Doamna Dumitrescu e colegă de “cancelarie” cu “lectorul universitar” Udrea Elena Găbiţa? Care taman acolo fuse “studentă”?

    DE CE n-a putut fi Victor Paul Dobre la Interne? Sau, mai bine zis, DE CE A TREBUIT SĂ FIE Ioan Rus? Mă întreb şi eu, ca orice alegător.

    Înţeleg confortul conferit USL prin semnarea protocolului cu UNPR. Asta da. Lucru pozitiv ar fi şi că ungurii sunt înlăturaţi, astfel, clar de la a hotărî soarta unei întregi naţii. Ceea ce e foarte bine. Dar… eu pe Oprea îl vreau la puşcărie, nu să “devină” imun! Pe Cristian Diaconescu îl vreau în Congo, unde să se ducă la televiziuni cu aspectul lui de maaaare “diplomat”, excelent pregătit profesional şi alte chestii de genul. 😡
    Lui Onţanu vreau să i se smulgă gradele în direct, la oră de maximă audienţă.

    Doamna Mariana Câmpeanu merită tot respectul. La fel, Mircea Diaconu, generalul Dobriţoiu.

    Cam atât.

  3. Erată ” un articol despre…”.

    Şi Dan Nica îmi place.

    Mai mult nu comentez, că nu ştiu. Dar tot zic că, într-o ţară normală, un om de talia lui Adrian Năstase n-ar fi stat pe tuşă. Ştiu că trebuie să-şi clarifice situaţia în justiţie, Băsescu e tot acolo, încă, mai ştiu cât de proşti sunt unii,…

  4. analiza este OK, in situatie de criza cel mai important ministru este ministrul de finante, iar florin georgescu este de asemenea OK. fie si pentru atata lucru guvernul ponta va fi superior ca performante guvernelor basescu, chiar daca acest lucru nu este prea greu, chiar si un guvern de foci de la circ ar putea avea performante superioare guvernelor basiste…

  5. bai victore…eu nu mai pot de nervi…il votez pe diaconescu, sa nu am ambitie. baaaaai…ca-i dau dreptate lui mizil, la mine in tara iti bati joc de mine? pai dupa ce se pupa cu basescu pe dinti, faci protocol cu unpr, pai nu le e rusine? ca a stat atata lume pe capul lor si au facut rahatu praf! cu axinte, care s-a lepadat de satana…pai a aflat acum ca e satana? pai ponta, pentru mine, nu mai este micul titulescu, e micul basescu. ca ala, cu mafia personala a lui adrian nastase, se pupa pe dinti. pai nu le e rusine psdistilor? da-o in sufletul meu ca m-am saturat. pe ce mai, pentru legea impozitarii, sau cum ii zice, a averilor? si cu boul ala de hrebenciuc, ca ii tataie curu, ca el nu vrea jihad. s-a trezit miezu….pai atata lume si-a pus curu la bataie ca sa ii faca pe astia praf, pentru ca merita si ei ce fac? il pune pe rus la interne, pai nu-i e rusinee? animalul dracului, incepe si asta sa fie primul procuror al tarii? pai baiiiii ponta, dupa atata tradare nici u funudul nu ma uitam la ei….apropos, oprea e prieten cu ponta, declaratii de dragoste. bai m-am saturat de atata perversitate. inseamna ca treaba cu ponta trebuia sa fie mai demult, de cand a fost numit mru, si nu le-a iesit schema. animalelor….scuza-ma victor, dar nu mai suport, parca ne iau de prosti!!!!!!!!!!

  6. Ciutacule,

    Am scapat de Boc, am scapat de Utecist, da’ de Isarescu nu mai scapam, nu ? Asta e ubicuu. Eu as fi bagat in prima garnitura pe L. Voinea – ca experiment. Nu stiu f. multe despre Cepoi, da’ pare ca a lucrat o gramdat la CJAS / ATS, deci ar sti cum e cu hartiile. Da, la Agricultura e pe felie omul. E singurul domeniu in care dadea ceata la toti cand era la tocsou.

    Vespasian.

  7. Asteptam opinia ta,e ok guvernul propus,pentru perioada pana vor fi alegerile,o perioada in care trebuie sa demonstreze ca se poate face si treaba pentru cetateni,trebuie pornite motoarele,mai putin cel de la sanatate,dar o fi stiind de ce l-a propus Ponta,este sigur ca secunda doi de la investire va fi jos duta,dupa cum jos prefectii si secretarii de stat,aserviti intereselor,cum bine ai spus,faunei portocalii.Pentru mine conteaza foarte mult dl.Diaconu si dl.Alistar,ii consider un castig pentru noua formula,perfect alesi,ii stimez si consider rolul lor esential.

  8. adaug:
    Florin Georgescu ministru de finante intre 92-96.
    Sistemul bancar se afla sub supravegherea ministerului finantelor adica a lui florin georgescu.
    Perioada celor mai mari praduieli asupra bugetului de stat, bancilor si direct din buzunarul populatiei:
    – CARITAS, GERALD – scheme ponzi care au furat din buzunarul oamenilor citeva miliarde de dolari
    – devalizarea si falimentarea bancior a inceput sub mandatul si “supravegherea” acestui ilustru finantist alaturi de bunul sau prieten si partener mugur isarescu in postura de guvernator al bnr: BANCOREX, BIR etc.
    – bugetul de stat ajunsese la citeva sute de milioane dolari in 96 de la citeva miliarde cind a fost preluat
    – s-au inventat cred ca sute de taxe si impozite
    – a inceput tiparirea banilor fara acoperire pt a acoperi furturile uriase

    ponta = MAFIA
    si-au batut joc de noi mafiotii astia ordinari in frunte cu acest ponta, noul sef al mafiei securist-financiare

    NU pt mafiotii astia ordinari mi-am luat bataie si am fost arestat de catre jandarmi in ianuarie

  9. Clar trebuie facuta curatenie generala.
    In prima etapa trebuie aruncati la gunoi toti pdleii de prin ministere si agentii, trebuie curatate institutii de genul ANI, DNA, CNA etc si bomboana de pe tort catuse pentru Preahahaitul de la Cotroceni. J&B

  10. asteptam cu nerabdare comentariile lui Victor Ciutacu despre guvernul Ponta .Stiam ,ca indiferent de anumite simpatii politice ,,nu vei tolera nimic si iti vei exprima cu sinceritate parerile .Nominalizarile lui Ponta pentru guvernarea tarii sunt exact asa cum ai spus .Rus este vesnicul nominalizaqt pesedist pentru functia de ministru de interne,desi avea mii de motive sa nu o faca .Grupul de la Cluj nu a avut nici un merit in interiorul partidului ,ci dimpotriva .Sa ne amintim ca ei au fost cei care l-au instituit in cea mai inalta functie in partid ,pe ilusrul om politic Geoana .Si vorba batranului Iliescu ,o tara intreaga a vazut pe mana cui a incaput partidul multi ani .Rezultatele s-au vazut ,asa cum am vazut si rezultatele PSD in judetul Cluj .Dar grupul de la Cluj este o extindere a retelei de interese economice si financiare patronate de Blaga .Cepoi de la Iasi este un nimeni sustinut de baronul local Nechita ,primarul care a distrus acest oras si dupa modelul lui Videanu ,a spart toate strazile ,si a pornit marea asfaltare si pavare cu borduri .Nechita este sustinut in continuare candidat la primarie si cu siguranta ,ca cel care a distrus vechea capitala culturala ,va iesi iar primar ,datorita si urei fata de PDL . Aceasta ura fata de pdl se pare ca nu o are si Ponta ,care a declarat ca nu va schimba nimic decat prefectii .Acum pun la indoiala caracterul lui Ponta .Acesta i-a dat o palma lui Iliescu ,cel care l-a sustinut si pus in functie ,prin numirea lui Rus ,cel care cu ani in urma a contribuit la destituirea fondatorului partidului .In politica nu exista nici recunostiinta ,nici bun simt ,nici masura .

  11. Cred ca Nastase este cel mai bun om politic .Acest lucru il stie bine si Basescu.Are probleme cu justitia ,si le va rezolva .Dar acum era nevoie de competenta lui ,de educatia si cultura lui politica .

  12. Banuiesc ca in cazul lui Marga la externe a contat totusi si parerea lui Basescu. Politica externa e prerogativa presedintelui, nu se poate ignora asta. In plus, Marga e un tip cu prestanta, respectat inafara, aspecte importante in diplomatie. Si mi-e imposibil sa cred ca va face gafe de comportament sau declaratii gen Cioroianu. Punandu-l pe Marga la externe ramanea Corlatean “fara coledzi, ma’ntzeledzi”. Si atunci i-au dat justitia, ca are patalama de jurist. Nici asta nu e cea mai rea varianta posibila, de fapt. Din punct de vedere tehnic ministrul justitiei nu trebuie sa fie neaparat foarte priceput, mult mai important e sa aiba viziunea necesara pentru reforma. Pentru ca specialistii si-au spus cuvantul, au schimbat codurile, si CP si CPP si CC si CPC. S-au rezolvat problemele in justitie? Haida-de. Decat un exceptional jurist fara talent administrativ prefer unul care sa stie ce trebuie reformat in justitie si care sa aiba curajul sa faca ce trebuie. Nu l-as pune la colt pe Corlatean din start. Ioan Rus e o greseala. Putea fi altul, clar. Dan Nica, de pilda. Sau Dobre, de la PNL. Ioan Rus e, ca sa folosesc un eufemism, prea conciliant cu “portocaliii”. Asa s-o fi negociat? La fel si despre ceilalti care-ti par nelalocul lor cred si eu ca existau variante mai fericite. Ca idee generala: prea multe posturi de ministru, lasa impresia unor sinecuri sau macar a unor recompense. Ministerul transparentei e cel mai ciudat. Nu era suficient un purtator de cuvant? La relatia cu Parlamentul probabil ca Ponta are nostalgii (el insusi a ocupat postul asta). Realitatea e ca 12 ministere, poate chiar 10, cu mai multe secretariate de stat, pot face un guvern functional, dar te pui cu titulatura de “domn’ ministru”? Care e si pe viata, ca asa scrie la manualul de bune-maniere sa te adresezi cuiva care a fost in viata lui, fie si o zi, MINISTRU.

  13. Cum ar fi daca:
    – Ioan Rus i-ar spune lui Traian Basescu “Ciocul mic, acum noi suntem la putere!”
    – In toamna, dupa Sulfina si Plumb, ar veni Frunzaverde la Ministerul Mediului.

    In alta ordine de idei, foarte faina imaginea (Jef Aerosol la Paris). Iti place street-art-ul?

  14. Mie doua numiri mi se par odioase la propriu – Rus la MI si sefa fabricii de diplome la MEd iar dintre astea doua ultima frizeaza din punctul meu clientelismul oligofren.

    Iar daca ar fi sa formulez o opinie asa ca simplu cetatean pai eu unul n-am iesit in strada sa le cer demisia astora de la PDL doar ca la nici trei luni sa vina Ponta si sa mi-l toarne pe Rus la MI si pe individa asta sinistra la Educatie direct de la tiparit diplome.

    Nu-i problema insa – eu vreau sa treaca guvernul pt ca macar acum au ocazia sa-si arate si astia nesimtirea si nepasarea si mai multi dintre noi vor stii sa voteze in cunostinta de cauza la toamna. In ceea ce ma priveste eu unul voi sta calm acasa – sunt votant de pnl dar n-am de ce sa ma duc sa votez pnl-ul ca sa vina Ponta Prim-ministru la brat cu nea Rus et co.

  15. #adrian: asta cu ciocul mic….cred ca exagerezi, nu 🙂 iti inteleg spiritul de gluma, dar nici asa!

  16. Cu speranta in mai bine, am dat vrabia din mana pe cioara de pe gard. Cata dezamagire, cate sperante si cat nenoroc…
    Sa o luam asa:
    – Puncte albe:
    – FINANTE si cam atat;
    – Puncte negre:
    – Funeriu mult peste ce e acum la educatie; Ce draq nu au pus-o pe Abramburica sau Marga;
    – Marga la externe, o gluma proasta. Fara experitiza in diplomatie, fara energia necesara ca doar are 67 de ani;
    – Ioan Rus….un corupt
    – Agricultura condusa de un absolvent de Agronomie – generatie 2004. Ce draq, in 1999 sau 2000 se mai duce sa fie student la Agronomie, stiind f clar ce reputatie are aceasta facultate in zilele noatre. Sa nu imi spui ca era pasionat de orzoaica si lubenite. Experienta…doar un fotoliu caldut la stat la APIA. Va ramane mereu semnul de intrebare legat de litigiul dintre Minister si Voiculescu….care poate trebuia lamurit la Gadea acu 2 seri.
    – La economie unul care in viata lui nu a lucrat la o multinationala, sau macar la un butic de cartier…sa simta economia reala.
    – ETC

    Ca sa concluzionez, singurul OK e la finanta. Nu e doar OK, e fff OK :-).
    Trebuie sa constat, cu parere de rau, ca efortul dvs domnule Ciutacu din ultimii ani si al celorlati(Badea, Gadea) a fost in zadar.

  17. Cumva rezumativ, tehnica de alcatuire a guvernului astuia
    poa’ sa se cheme prelung
    “Vezi cine-ti raspunde la telefon
    daca ai de facut un guvern de azi pe maine
    si pe termen limitat.”
    🙂
    Dupa care-au urmat “anagramarile”, cum le-am zis eu,
    de unde-au rezultat de-alde Marga cu vedere la exterior
    sau Corlatean cu fatza la justitie. =))

  18. Cand am vazut cum bate palma cu Oprea si semneaza tratat cu UNPR ( noaptea mintii ) … mi s-a facut rau , frate !!!
    Adica , vrei sa spui ca il vom vedea in continuare pe unul ca Nicolicea care ”scuipa” pe toti in toate emisiunile Antenei si era cel mai tare si radea de pensionari si someri , etc , etc ??????
    CE E MIZERIA ASTA ??????????????????
    Maine il vedem si pe Kelemen facand la fel ?????
    Da-o dracului …

  19. In mare corecta analiza ta Victore. Totusi iti reamintesc ca intr-un guvern politic, asa cum este peste tot in tarile civilizate, nu cei mai mari specialisti in domeniu au portofolii ministeriale. Altminteri ar trebui plantati in functii numai membrii Academiei…Si acestia alesi uneori pe criterii relative.

  20. Guvernul este o gluma proasta, cred ca si ponta ca prim-ministru este o gluma proasta.
    Dupa ce a avut numeroase “derapaje” in emisiuni (vezi tanarul locotenent declarat “erou national”, sau lansarea in direct a “invitatului special”, procurorul din Oradea, etc), dl. Gadea face si el o gluma proasta si in ziua in care ponta propune ministrii il invita pe …. dl.Voiculescu, care sa comenteze componenta guvernului !!!
    Alta gluma proasta – statuia cu Traian si nutzi, atat de laudata de dl. Oprescu.
    Sincer nici prezenta lui hrebenciuc nu cred ca a fost prea ok.
    Si ne mai intrebam cum a pierdut geoana alegerile – uneori am impresia ca oamenii astia chiar nu vor sa castige alegerile, chiar daca portocalii au facut, involuntar, totul sa le piarda.
    Pentru mine un gest care sa il mai “ridice” putin pe ponta ar fi ca in prima zi, in Parlament sa ceara pastrarea unui minut de reculegere in memoria “betivilor” care au murit in urma ninsorilor – ca mari “fapte” ca prim-ministru nu cred ca va face !!

  21. tanti aia de la educatie e cireasa de pe tort.toate ziarele au vuit ca are greseli de ortografie in cv.daca o pastreaza ponta isi da sigur la “gioale”.si astfel usl se va eroda pana la alegeri si o sa ne trezim iar cu pdl’ul ca face cartile.

  22. deduc ca, dupa parerea unora, ar trebui sa ne alegem invitatii prin referendum 🙂
    ei bine, eu n-o s-o fac

  23. Daca pactul cu progresistii(sâc) are ca scop voturile pentru suspendarea necauratului atunci iert toate greselile lui Ponta, cele cu voie si cele fara de voie. Amin.

  24. Datorita multor indoieli as spune ca f important este ANALIZA SI DAREA DE SOCOTEALA in justitie a vechilor guverne.Daca nu se va face acest lucru rapid ,va insemna ca si noul guvern va putea face aceleasi abateri fara sa se TEAMA ca va da vreodata SOCOTEALA.Oamenii di jurul meu doresc/sunt insetati de DREPTATE si JUSTITIE inainte de toate.Caz contrar nici-o sansa de insanatosire a Romaniei.

  25. Cu exceptia catorva nume mai presus de orice discutie,lista cu ministrii propusi nu este ceea ce se astepta,dupa cum nici asigurarea majoritatii-cu ce pret?-nu lasa o impresie prea buna.Se putea obtine mai mult si mai„moral”din situatia nesperata la care se ajunsese si cu sprijinul manifestarilor populare.

  26. Dacă totul a început în ianuarie când mulţi n-au mai acceptat să doarmă pe ei şi au ieşit în stradă să spună gata cu hoţia, incompetenţa şi mizeria mi se pare cel puţin nefiresc să-l pui la sănătate chiar pe CEPOI. Cel ce din servilism, probabil, nu a refuzat reforma lui Băsescu. Toţi cunoaştem, măcar ca beneficiari, sistemul, catastrofă, de sănătate. De asta or fi ieşit oamenii în stradă, să-l pună pe CEPOI? N-AM PREA AUZIT ÎN PIAŢĂ STRIGÂNDU-SE ÎL VREM PE CEPOI!!

  27. Eu sunt speriat si oripilat de ce se va întâmpla, probabil nimic notabil pana la alegerile parlamentare, nu înțeleg manevra, sper sa iasă totuși ceva bun, premise in schimb nu cred ca sunt.

  28. Victore,

    Poti elabora mai mult relativ la minitrii Mariana Campeanu, Mircea Diaconu si Dan nica. De ce acestia ti se par o alegere potrivita pentru ministerele respective. Spre exemplu ce expertiza relevanta are Dan Nica intr-un domeniu asa de important pentru PIB cum este IT-ul si intrebarea asta vine de la cineva din domeniu care cunoaste multe alte persoane mult mai potrivite pentru aceasta pozitie – Varujan Pambuccian. A lucrat Dan Nica ever intr-o multinatioanala IT, intr-o firma de consultanta IT, ce experienta are in informatizarea sectorului public, in automatizarea serviciilor, in marile proiecte de intregare de software guvernamental?!
    Eu unul nu l-am auzit never ever elaborand pe marginea acestor subiecte…

  29. ce nu mi s-a parut ok e ca dl Crin Antonescu continua trista traditie a basistilor de a lua presa la misto. Chiar daca Evenimentul Zilei e mizeria care este, chiar daca are 2-3 cititori, nu cred ca e bine sa procedeze asa.
    Adica…la ce sa ne asteptam de-acu incolo? De fiecare data cand nu ii convine o intrebare sa raspunda cu aroganta?

  30. Chiar dacă nu-i alegeţi prin referendum eu tot vă admir emisiunile. SUNT DEŞTEPTE, ceea ce azi vezi mai rar. Mai ales cele cu d-l Bogdan Teodorescu şi d-l Mircea Badea. Dacă l-aţi invita măcar o dată pe Mugur Ciuvică, pt mine ar fi,vorba cuiva, D-zeu pe Pământ!

  31. Prin numirea lui Ioan Rus, Ponta le intareste opinia celor care il vad ca pe un aliat de-al lui Basescu…

  32. @Tudor: a fost director in Romtelecom si, surpriza, ministrul al Comunicatiilor aproape 4 (patru) ani

  33. Stii povestea drobului de sare, nu? Faza e ca rahatii astia portocalii ne dau cu sarea direct in ochi. Am zis portocalii? Scuze, verzi. Oricum, verde peste portocaliu ne da maro-cacaniu.

  34. Sandu,

    a nu-i conveni unui om politic o întrebare e una, iar ceea ce spui tu acolo, cu totul alta.
    EVZ nu e “presă”. EVZ e o adunătură de pupători greţoşi de băsesc, dincolo de orice limită a bunului-simţ, deontologiei etc. O adunătură de mercenari nu reprezintă presa din România, deci Crin nu a luat la mişto presa, cum spui tu.

  35. “Dacă ar fi cazul să sugerez ceva (bine că nu e, fiindcă nu e treaba mea) noii echipe guvernamentale, după votul Parlamentului, atunci aş spune că secretarii de stat, plus fauna portocalie de prin ministere şi agenţii trebuie raşi la minut, în bloc, fără somaţie. Şi, odată cu ei, toate sursele de finanţare a propagandei.” oooocate dreptate ai marite chiorete, TU cel care emani duhoare ureica felixiana prin toate orificiile. nu e pensii ca vi le-a mancat oranjutanii si tata lor de dincolo de baricade..felix, sov..dand salarii latrailor ca tine sa va mancati unii pe altii de cur. banii salariu tau bai cacatule..sunt pensiile si salariile taiate..sunt drunurile tarii…drenati de patronii vostri escroci..fu tu va muma n cur de escroci penali.

  36. Nu sunt comparatri cu predecesorii lor pt ca 50% din ei pot fi comparati ei insisi. Rus a mai fost ministru, Campeanu asemenea, Georgescu a fost…multi au mai fost…inclsuiv Ponta.

  37. In plus…legea ar trebui sa fie respectata si punct. Alistar si Diaconu au incalcat legea…grav sau nu, mult sau putin nu conteaza…au incalcat-o si nu au ce cauta intr-un guvern care are pretentia ca nu e ca cel al PDL-ului

  38. @yasser: in tara procurorilor la putere, o sa ajungem sa nu mai avem dreptul de a contesta deciziile autoritatilor. pana atunci, insa, daca tot o ardem la rigoare, incalcarea legii se constata, prin sentinta definitiva, doar in instanta de judecata. nu e cazul la nici unul dintre cei doi.

  39. dupa Ioan Rus care-i o numire de-a dreptul socanta, cea mai mare dezamagire pentru mine este la Educatie, nu cunosc activitatea profesionala a doamnei respective dar o descalifica faptul ca a fost rectorul uneia dintre marile fabrici de diplome, de unde orice redus mintal poate iesi licentiat! cu atat mai mult cu cat au in partid oameni ca Marga, Andronescu, Athanasiu!

  40. Triada Marga-Corlatean-Dumitrescu apare rotita pe posturi circular fata de logica normala.
    E clar ca Marga voia ministru cu orice pret, nu se pune problema nici ca el sa fi refuzat ministerul educatiei, si nici ca PNL nu l-ar fi propus din start.
    Prin urmare e clar ca PSD a zis niet, in una din urmatoarele doua logici posibile:
    A. Oricine la invatamant dar nu Marga (iar Andronescu/Atanasiu se conserva pentru toamna).
    B. Corina Dumitrescu aut nihil.
    Asa la prima vedere pare prima, dintr-un motiv sau altul. Dar daca cumva in perioada urmatoare se intampla de exemplu vreo nefacuta in sprijinul universitatilor particulare, inseamna ca era planul B.

  41. ponta e varza de bruxelles ( mai are una si acasa !)si l-a adus pe georgescu sa-i conduca guvernul .pe rus, nica si dobre i-a luat sa-i aranjeze alegerile .restul sint comisionarii lui crin si ai lui felix . curat guvern , parol !

  42. Ciutacule,

    Oare de ce Marian Iancu care cel putin pe mine m-a convins ca stie cu economia si curentul electric a ramas pe dinafara?

    Vespasian.

  43. pe tine te-a convins Iulian, ca Marian are 10 ani cu executare la fond. habar n-am. l-or pastra cald pentru la iarna 🙂

  44. Un om propune o dezbatere amicală, civilizată, pe un blog. Cei mai mulţi dintre cei care “se bagă” se înscriu între nişte limite ale decenţei. Constat, fără plăcere, că mai apare şi câte “unul” care ţine neapărat să ne amintească faptul că băsiştii şi imbecilii nu şi-au spus, încă, ultimul cuvânt. Dacă pe băsişti îi vom trimite la groapa istoriei, cu ajutorul lui Dumnezeu, n-am nicio îndoială că imbecilii îşi vor spune cuvântul în continuare, ei fiind, din păcate, foarte mulţi.

  45. Totusi este un guvern provizoriu care in afara de cele cateva motive trecute in motiunea de cenzura nu mai are de facut decat sa gireze treburile pana la alegeri. Alegeri pe care trebuie sa le organizeze corect. Tot ce au de facut este sa nu dea cu batul in balta si sa incerce sa mature strada in fata adevaratului guvern care se va forma dupa alegeri, asa cum va vota lumea. Nu trebuie sa fie cine stie ce lumini calauzitoare ci doar sa opreasca furtul si risipa facuta din prostie (sau macar sa incetineasca lucrurile, pentru ca 6 luni pana la alegeri inseamna timp foarte putin)

  46. dezamagitor ponta. nu merge nici faza cu “vai domne astia mi-au raspuns la telefon”. trebuia sa ii convinga pe cei care chiar meritau sa fie acolo. nu alde petarde gen rus sau aia de la educatie, sa vina la guvernare. am inteles e dezastru, au parjolit pedelistii tot, au otravit fantanile, asteptarile sunt mari din partea populatiei, pericolul “erodarii” este imens, ii pastreaza pentru la toamna …. vorbeeeeee !!! penibile miscari … daca avea ceva prestanta aducea oamenii care trebuiau pe posturi. atunci cand buza arde mai rau (exact situatia de acum) te duci la un specialist nu la coada la paine….
    si cireasa de pe tort e ca tot base o sa organizeze alegerile … in nici un caz usl-ul. dar vorba aia … orice pasare (ponta) pe limba (rus) ei piere. din pacate si noi o sa-l urmam.

  47. Recunosc public ca trebuie sa imi cresc gradul de cultura politica si nu mai amestec cu fotbalul. Oare cartile acad. Graur or fi de folos ? ….

  48. Se vehiculeaza ideea ca acest guvern este unul provizoriu, de sacrificiu, doar pana la alegeri. Eu stiu un lucru: ” ce e provizoriu, cu timpul devine permanent”. Asteptam alte nume, cel putin pe Iulian Iancu as fi vrut sa il vad in componenta dar nu-mi ramane decat sa astept alegerile din toamna (sau iarna dupa cum spune Victor). Chestia asta cu “baietii destepti din energie” personal imi consuma tot timpul. Vreau sa-i vad si eu pe astia cine sunt si cum trec prin furcile caudine! Ce naiv sunt…
    Alianta cu UNPR pe cat de logica sau necesara li se pare lor, pe atat de daunatoare mi se pare mie. Observ cu oroare cum membrii ai USL invitati la emisiuni TV, spun asa cu o nonsalanta ce iti ridica tensiunea cum ca, unele apucaturi, greseli, mizerii ale hoardei PDL-UNPR sunt de domeniul trecutului si – vezi doamne – pentru o majoritate parlamentara sigura scopul (ca intotdeauna)scuza mijloacele. Aceeasi atitudite se observa si atunci cand sunt intrebati despre o eventuala suspendare a presedintelui:”pai daca e cuminte, o sa ii punem si apa in piscina”. Patetic. Miroase a blat. Adica, “nu ma deranjati, nu va deranjez!”.
    Ca sa revin la componenta guvernului, e facuta pe vine intre doua flatulatii, combinate cu soneria unui telefon. Adica pe doua voci. Sau tonuri. Nimic nou.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.