Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Lista lui Ponta şi apocalipsa preventivă

Lista lui Ponta şi apocalipsa preventivă

Oficializarea propunerilor useliste din prezumtivul nou Cabinet Ponta m-a prins în străinătate. N-am avut nici timp, nici prea mult chef să-mi stric cele câteva zile de odihnă pentru a comenta. O fac acum. La prima citire, impresia generală e proastă. Deşi înţeleg raţiunile de provizorat până la alegerile generale, senzaţia e de încropeală şi de plată a unor servicii politice anterioare prin crearea de sinecuri inutile. Chiar şi cunoscând filogermanismul lui Andrei Marga şi relaţiile lui privilegiate cu administraţia de la Bonn, tot mi se pare inadecvată nomnalizarea lui la Externe. Ştiu şi de studiile juridice ale lui Titus Corlăţean, dar nu cred că Justiţia ar fi trebuit să-i fie portofoliul. Daniel Chiţoiu a fost un şef decent al ANAF, dar ce-o căuta la Economie? Ioan Rus are experienţa unui mandat la Interne, dar, în afară de jocuri politice meschine şi de suspiciunea perenă de blat cu Traian Băsescu, s-avem pardon. Prezenţa eternului traseist Vasile Cepoi la Sănătate, dacă n-ar fi tragică, ar fi rizibilă. Corina Dumitrescu la Educaţie şi Ovidiu Silaghi la Transporturi îmi par inacceptabili. Eduard Hellvig şi Rovana Plumb au meritele că primul a condus Secretariatul General PNL şi negocierile canidaturilor, respectiv, a doua, că s-a apropiat de Daciana Sârbu la Bruxelles.

Pe locurile lor îmi par Florin Georgescu la Finanţe, Daniel Constantin la Agricultură, Victor Paul Dobre la Administraţie, Cornel Dobriţoiu la Apărare, Mariana Câmpeanu la Muncă, Mircea Diaconu la Cultură, Dan Nica la Comunicaţii şi, în măsura în care aş fi dispus să accept că vine de la Cotroceni şi a fost impus de Traian Băsescu în precedentele echipe guvernamentale, Leonard Orban. Restul, adică delegaţii (Mircea Duşa la Relaţia cu Parlamentul, Victor Alistar la Strategii Guvernamentale şi Liviu Marian Pop la Dialog Social), sunt clar la recompensă. Se putea funcţiona liniştit cu secretari de stat pe domeniile respective. La fel cum se putea trece Guvernul prin Parlament (şi ar fi fost indicat, dacă mă întreba cineva pe mine, dar n-o să ne luăm din atât) şi fără a-i reevalua pe invers, tot în sensul interesului naţional, pe trădătorii şi penalii strânşi, pe bani şi prin şantaj, în jurul sinistrului Gabriel Oprea.

Apocaliptică şi de un prost gust desăvărşit mi se pare, însă, reacţia isteroidă a propagandei băsiste. N-am văzut un text în care să fie comparaţi nominalizaţii cu predecesorii lor. Mai mult, lista e tratată-n bloc şi de parcă ar produce deja efecte, deşi nici măcar n-a ajuns în Parlament. Iar incompatbilităţile strigate sunt de un fariseism apotetotic. Cu toată presa portocalie la pândă, Traian Băsescu preşedinte şi procurorii DNA la uşă, ce-o să facă reprobabil Daniel Constantin? O să retragă din instanţă procesele Ministerului Agriculturii cu Grivco şi o să direcţioneze banii europeni către firma familiei Voiculescu? Doar dacă i-a luat subit Dumnezeu minţile! Mircea Diaconu şi Victor Alistar sunt marile probleme ale ţării şi gravele incompatibilităţi? Hai să fim serioşi. Pedeleii îşi alocau singuri bani şi guvernau în familie (plus amantele de rigoare) şi riguroşii presei portocalii erau legaţi la ochi. Oriunde-n lume, orice nominalizare ministerială e o decizie politică şi rodul unui compromis. Lista lui Ponta nu face excepţie de la regulă. Dacă ar fi cazul să sugerez ceva (bine că nu e, fiindcă nu e treaba mea) noii echipe guvernamentale, după votul Parlamentului, atunci aş spune că secretarii de stat, plus fauna portocalie de prin ministere şi agenţii trebuie raşi la minut, în bloc, fără somaţie. Şi, odată cu ei, toate sursele de finanţare a propagandei.

UPDATE: Victor Alistar a fost retras, până la urmă, de pe lista cu propuneri de miniştri înaintată Parlamentului. Dincolo de ridicolul situaţiei, cu un premier încă nevalidat de votul deputaţilor şi al senatorilor care cedează la prima presiune publică, rămâne o întrebare: când s-a gândit în Kiseleff, la nominalizare sau la retragerea propunerii?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

106 thoughts on “Lista lui Ponta şi apocalipsa preventivă

  1. Da , sunt multe si corecte semne de intrebare , pe care , fie mi le-am pus si eu , fie m-au deranjat destul de mult ! 🙄 Adevarul e ca , daca luam la puricat fiecare detaliu , fiecare neconformitate , ajungem sa ne ia cu durere de cap . 😳
    Criticile sunt corect si binevenite , dar esenta , REZULTATUL CONCRET al activitatii lor il vom putea analiza DOAR mai tarziu si , practic , DOAR ACESTA e cu adevarat important. Sa nu uitam cate critici si-au cules USL-istii cu campania de racolare de PDL-isti , ca , mai apoi , TOTI SA NE BUCURAM ca au au dat de pamant cu Guvernul MRU ; sa nu uitam ca , la inceput nici Tariceanu nu ne-a prea inspirat incredere ca , mai apoi , sa-l apreciem .
    Eu zic sa vadem rezultatele si-apoi n-avem decat sa le batem obrazul unde au gresit ! 😛

  2. Propaganda basista anunta apocalipsa in legatura cu guvernul facut de Ponta, daca guvernul lui Ponta este apocaliptic guvernul lui MRU cu Fuia si alti tristi era de Balaceanca. Este o perdea de fum creata de propaganda basista sa distraga atentia de la pamantul parjolit si fantanile otravite lasate de guvernele boc si MRU in urma lor. Multi isi puneau semne de intrebare ce o fi cu basescu de la acceptat asa de usor pe Ponta ca urmareste base ceva etc. Base dupa informatiile primite cum ca tara se duce de rapa cum ca sobolanii se plimba prin seiful tarii saracia este lucie si datoriile devin sufocante si-a dat seama ca trebuie sa faca ceva,si a facut. Ponta trebuia sa-l asculti pe Iliescu si sa nu te bagi in mizeria facuta de altii. Mai nou a plecat si Blejnar cica ,,nu poate lucra cu Ponta,,…..lucra sau fura?

  3. Ponta se ţine mereu de poante.

    Acum vine şi el cu “greaua sau reaua moştenire” lăsată de bastarzii marinelului. CA DE OBICEI, c-aşa se face rocada la nivel de “clasă politică”

    Eu sunt sătul de toţi mai ales de ionică rus care este de departe cel mai penibil ipochimen din “guvernu” Ponta.

    Mai lipsesc de la masă tandemul Iliescu -Năstase, unul pentru a dovedi încă o dată cum proprietatea privată este un moft şi de aia nu ne vindem ţara iar celălalt să ne pună la numărat de ouă…

    Oricum duduia de la învăţământ este zic eu simpatică foc, fix pe măsura maturităţii lui Ponta aleasă

    De aceea îl propunem pe “el comandante” în locul imaturului Ponta. Avem certitudinea că specializările acestuia în inginerie şi mai ales în economie îl recomandă. Numai astfel putem salva ţara de criză cu un “el comandante” hotărât şi energic specialist în aproape cel mai înalt grad (propunem pe această cale alegerea sa în Academia Română) şi nu cu un imatur care în timpul liber este (co)pilot. Ţara are nevoie de un om de omenie şi un om de bine care din câte putem sesiza are bani de dat.

  4. Exista o emisiune a Antenei 3 , unde era invitat Ponta si unde spunea asa : ” Oameni ca Udrea , Oprea , Lazaroiu , NU VOR FACE PARTE DIN VIITORUL ROMANIEI dupa ce se va schimba puterea !”
    Aveti inregistrarea , era la Sanda Stoicescu !!!

    Pai cum ramane , tovarasi , cu promisiunile astea de 2 bani ???

  5. Imi place ca jurnalistii ,unii ,au invatat ceva ,ca sa fie considerati buni trebuie neaparat sa critice.Sint de multe ori de acord cu dvs. dar de data asta cred ca va arogati aroganta .Suficienta nu inseamna idreptate.ntotdeauna ca aveti

  6. cu UNPR vad ca au semnat un acord. cu minoritatile nationale intelegerea e facuta, daca nu anuleaza legea cu facultatea de la TG.MURES pot sa-i agate si pe UDMR. deja poti sa spui ca e o schimbare radicala fata de guvernul MRU 🙂

  7. Guvernul Ponta este o dezamagire pentru toti pentru ca e pana la urma rezultatul unei serii de blaturi in care au fost implicati urmatorii actori:

    -Ambasada Americii la Bucuresti – are tot interesul ca orice ar veni sa continue politica slugarnica fata de camatarii de la FMI si sa serveasca altor interese straine dubioase;
    – escrocul de Basescu “tine calcata” in hazna ca sa mai stea cateva luni pe scaun, chiar cu riscul maturarii scursurilor politice portocalii de pe scena, in plan secund
    – infractorii de tip Gabriel Oprea – adevarate jeguri politice si morale, care sunt in stare sa o vanda si pe ma-sa, pentru interesele pe care le au, nu mai discutam de tzara
    – aia din Parlament care si-au luat zborul de la dreapta la stanga sau care si-au descoperit brusc orientarile si afinitatile politice.

    E blat pe fatza, dar se practica la scara larga, plecand de la brutaria lui Mitica pana la resedinta de barbut a lui Basescu.

  8. Nimic nou..Guvern prost. Paparude politice. Pregatiti pentru jaf

    Comparatia cu guvernele anterioare este irelevanta. Pe cine intereseaza? Imi pasa ce e acum, cu atit mai mult cu cit s-a facut rocada.

    Este absolut ridicol numirea a doi ministrii in proces cu propriul minister 🙂 No comment..Parca era plin de talente prin USL, nu aveau de unde alege…

    Reactia “apocaliptica” a PDL aminteste de aceleasi reactii “apocaliptice” din studioul Antena 3 ( fara suparare Victore, de la cineva inpartial )

    Deci concluzia este “pleaca ai nostrii vin ai vostrii” nimic nou sub soare in politica noastra

  9. 1. A cazut guvernul-marioneta al carturarului nepereche.
    2. Cit de pestrita o fi lista, daca trece de vot, e un guvern:
    – provizoriu;
    – in care nu prea vad clonele si penibilii de dinainte.

    O sa fie o caterinca permanenta pina la alegerile generale,
    iar portocaliii ce nici nu si-au intrat bine in rolul noii
    opozitii, tipa din gura de sarpe la orice miscare a noii puteri.
    Dupa pustiirea tarii de citiva ani incoace, trebuie sa
    dispui de un mare tupeu sa vorbesti de interesul national.

    Oare-s singurul care are impresia ca destu’ ala
    din poza trebuia sa stea virit intr-o nara ?!

    PS: monumental d-l doctor Oprescu “in puţa goală”
    (adica ce zise apropo de statuia aia, de care se
    imbujorase Sandra toata, precum o scolarita).

  10. Victore,
    Cred ca VP putea sa evite sa-i nominalizeze pe Alistar si Diaconu in Guvern. Chiar daca ce li se intampla este incorect, totusi au niste tinichele legate de coada. E chestie de imagine.
    La fel ca si tine, cred ca numirea lui Corlatean la Justitie este o idee proasta.
    Am constatat ca multe din masuri au ca efect cresterea cheltuielilor si prea putin care sa echilibreze bugetul (scaderea CAS, cresterea pensiilo si a salariilor). Am dubii ca sunt resurse, iar numirea lui Georgescu la Finante sper sa-i tempereze pe cei care propovaduiesc aceste masuri; cel putin pana atunci cand vor exista premisele ca aceste masuri sa poata fi luate pe termen lung.
    Numirea lui Marga la externe pare sa fie rezultatul unui compromis intre Base si Ponta. “Kudos!!!”. Cei doi vor trebui sa coabiteze la propriu daca vrem ca noua sa ne fie bine. Altfel ei se cearta si noi suferim.
    Am vazut ca mogulul a pus pe radar niste “target”-uri pentru noul guvern. In afara ce masurile populiste (cresteri de pensii si salarii, scadere de TVA, etc.) este si cea a suspendarii presedintelui. Sunt curios cine va castiga daca se va ajunge la referendum: Base sau USL (presupunand o unitate in sustinerea suspendarii in cadrul USL). Eu cred ca Base are, inca, sanse mai mari, ceea ce ar duce la o lovitura serioasa pentru USL. Tu ce crezi?

  11. Aoleu, tie nici nu-ti convine nimic.Du-te tu si guverneaza singur sa vedem poate esti multumit atunci.De unde vrei sa scoata alti ministrii?Pana acum isterizai ca nu-ti place Boc, nici acum cand sunteti voi la putere nu esti fericit.Tu ce vrei de fapt?

  12. Indiferent cine te plăteşte :)) deşi eu cred că nu te plăteşte nimeni, le zici ca şi cum ăla care te unge, îi unge şi pe cititorii tăi, plăcut surprinşi de ce scrii. Ceea ce e, probabilistic,imposibil.

  13. hai sa asteptam, oricum ,nu poate fi mai rau decit ce a fost cu boc&mru!sa nu mai zice de woodre, boureni,talmaceni, ialomiteni…

  14. Bun revenit, ne-ati lipsit in tevatura de dupa motiune!
    Ma zgarie si pe mine cateva nume, primul fiind rus. dar sa nu consideram ca schimbarea aduce subit si perfectiunea. asa cum drept e ca, oricum am da-o, niciodata nu vom vedea guvernul perfect! Dupa primul entuziasm, incep sa-mi bag mintile in cap: vorbim despre politica, aceea care e, totusi, o duduie de moravuri mai mult decat indoielnice!

  15. @barbarul: de ce? trebuia sa-mi iau campii?
    @bigradu: Ponta a procedat corect legal si procedural, insa neinspirat din punct de vedere al efectului de imagine. eu am mari dubii ca Basescu mai poate castiga un referendum; fie si la el pe strada.
    @all: oare de ce imensa majoritate a celor deranjati de atitudinea mea critica/aroganta/nemultumita/obraznica sunt oameni care n-au nici o treaba cu gramatica, pentru care cratima se pune cand respiri, iar i-urile la gineala? oare fiindca-s niste postaci de partid(e) cu scoala facuta pe puncte? 🙂

  16. @Victor: oare de ce mare parte din Tugurlanii din poiana
    fierariei tale ciriie in loc sa traga o gura de aer, sa
    asculte zgomotul naturii si sa se linisteasca o ţîră ?!
    Pe linga ordinul de la partid, e in natura multora isteria,
    monologul.

    Mi se pare ca in aceasta perioada coexista doua curente:
    – hahaiala si bucuria inlcusiv in anumite emisiuni ce se
    continua dupa caderea cabinetului carturarului, in conditiile
    in care mostenirea e ca o piatra de moara;
    – cotcodaceala, critica, ciriitul (la ordin/nu) continue.

    Personal imi doresc mai multa liniste, transparenta, sa vad
    ca cei care preiau puterea stiu ce fac, actioneaza zilnic
    profesionist in sensul repararii problemelor (mi-a placut
    ce-a zis d-l Voiculescu la Mihai in emisiune), limiteaza
    greselile, nu-l mai lasa pe cotrocean sa-si faca de cap,
    incep curatenia in toate structurile (inclusiv cele de forta)
    ce-au fost bot in bot cu portocaliii si nu se mai cearta
    si pierd timpul aiurea irosind resursele publice aiurea.

    Adica exact cuvintul cheie ce l-am scris aici pe blog in momentul
    in care s-a inaungurat podul de la Basarab – “normalitate”, si care
    acum e pe buzele tuturor.

  17. Eu sunt uimit de cata lume isi face cruce ca Ponta a gasit visteria complet goala… De parca noi credeam ca o gaseste doldora de bani pentru salarii, pensii si pomeni…

    Inca o data se vede cu ochiul liber inutilitatea acestui nou Guvern.

    Pur si simplu chiar nu era nevoie de altii care sa ne spuna ca “ne-ar acoperi cu aur daca economia ar permite acest lucru”… E clar ca Romania nu are bani pentru asa ceva… se vede cu ochiul liber. Romania are bani doar pentru furturile escrocilor.

  18. Dece oare nu se apuca guvernul actual de declansarea alegerilor anticipate si asa sa avem cat mai curand un nou parlament si un guvern pt. 4 ani?
    Ce o sa faca astia? Multe promisiuni pentru doar 6 luni?!!!!!!!!!!!!!!!
    Cata ipocrizie o sa mai vedem in timpul asta1
    Sper sa ma tina stomacul.

  19. Felicitari pentru modul obiectiv in care vedeti lucrurile. Imi pare rau pentru faptul ca v-am banuit de a “cocolosi” guvernul Ponta, evitand in a le arata defectele si punand accent pe calitatile, chiar si cele inexistene. Se pare ca v-am judecat gresit.

  20. @violet: merci, soro, daca zici tu…

    In fiecare zi vorbesc cu ai mei “consateni”
    si-i vad preocupati cu alte dileme existentiale,
    diferite de ale noastre; ii vad zimbind, conversind
    despre lucruri obisnuite intr-o tara normala la cap.
    Daca ne uitam inspre noi cumva din exterior, s-ar
    putea sa avem impresia ca traim intr-un balamuc
    permanent, si ca, mai rau, ne-am obisnuit cu el,
    si chiar ne place. Traim in tara lui “I.R. Baboon”.

  21. Ponta face o greseala majora.

    Crede ca lumea isi dorea un nou premier care sa spuna acelasi lucru ca si ultimii doi si anume ca “exista dorinta, dar nu se stie daca exista si putiinta” in privinta ameliorarii nivelului de trai in Romania.

    Ne bucuram ca aflam si de la Ponta ca exista niste dorinte. La fel a zis si Boc si MRU. Cine se mai baga?

  22. reporter: Domnule MRU cum ati primit trecerea motiunii si caderea guvernului,cum va simtiti acum…nici somn nu mai aveti cred….
    MRU,aaaa,am primit bine socul,sunt ok,dorm ca un prunc,n-am treaba
    reporterul: adica cum?
    MRU ca un prunc,o ora dorm,una plang,una dorm,alta plang 🙂

  23. Nu-mi plac femeile cu coc si breton dat cu fixativ …imi aduc aminte de udrea ,este de-ajuns. Vai de scoala noastra .Nu-mi place la externe (totusi unii oameni ar trebui sa aiba simtul realitatii ) Nu-mi place de Rus pentru caracterul lui Ma bizui pe Ponta ,Florin Georgescu si inca cativa .
    Daca am spus D-le Ciutacu sa aveti intelegere la inceput cu ei imi retrag cuvintele si chiar va rog sa nu-i scapati din ochi. Cum au gresit cum au sarit ziaristii pe ei si uite-l pe Alistar plecat Bine ati venit ,aveti de lucru.

  24. Nici nu stiu daca sa rad sau sa plang. Pur si simplu nu ma pot bucura (n-am intrat in starea de euforie care pluteste in aer “suntem liberi”….; Nu ma simt nicicum, sunt impietrita, nu tresar, nu clipesc ,nici nu stiu daca sa mai astept ceva, sau nu!
    Ma intreb ce cauta doamna aceea destul de inaintata in varsta in fruntea invatamantului?!Chiar nu era altcineva capabil? Chiar trebuie ca hotararile pentru binele invatamantului sa fie luate de o doamna ajunsa la varsta cand trebuie sa plimbe urina la analiza?! A nu se intelege canu-i respet pe cei de varsta a III a dar fiecare om are timpul si momentul lui in care poti obtine maximum de la el. Mircea Diaconu nu reprezinta o problema , nu are niciun conflict de interese, astea sunt inventii basiste, va fi un ministru foarte bun.
    Nu stiu ce cauta Ioan Rus ca ministru, cu atat mai mult la Interne?! Dupa cum spuneam, nu stiu daca sa rad sau sa plang….de nervi…

  25. Inteleg ca in privinta lui Rus,are Ponta obligatii…sper ca numai pe aceste 6 luni.Nu-mi place omul si nu-mi inspira deloc incredere,mai ales ca Blaga il “pretuieste”.In rest,nu am probleme cu nimeni,iar isteriile cu Alistar,Diaconu si Dumitrescu au dat de tocat basistilor.Nu este cea mai tare garnitura,dar fiind ceva provizoriu,pentru 6 luni,poate fi de inteles.Poate pastreaza Ponta cireasa din noiembrie incolo.Oricum,orice guvern ar pune Ponta(cum zici tu -si foca de la circ),va fi mai bun decat ce-a avut Basescu!Macar atat!

  26. Mai mult decat de acord cu tine ! Daca s-a dorit experienta pt. o rapida acomodare a celor desemnati unde este Andronescu,Iancu si altii ca ei ? Iar experienta de “dizident” Pdl a lui Rus a fost un atu ? De Cepoi ce sa mai zicem cand era demnitar Pdl desemnat sa sustina legea sanatatii pe care o contestau in strada mii de cetatani… Unde este in programul de guvernare un calendar al analizarii tuturor “investitiilor” aberante prin care au extras banii publici si recuperarea lor ? Ce protocol e acela cu UNPR din care au afisat chestia cu marile averi ca sa-l faca digerabil pt. cei mai superficiali… Imi pare rau dar toate astea nu se incadreaza in politica “altfel” pe care o clamau liderii USL…Vezi Victor de ce Hrebenciuc insista cu privitul in viitor in timp ce d-ul B.Teodorescu pleda pt. recladirea increderii in justitie prin “rasplatirea” hotiei guvernantilor ? Iti spun sincer ca nici nu ma mai pot uita la Sinteza zilei,la D.Grecu iar de Oana Stancu chiar imi pare rau caci curajul si profesionalismul cu care si-a facut anchetele a fost in zadar … In mod cert ati reusit sa-i aduceti la putere dar scopul puterii nu se arata a fi atat de nobil precum speram! Mult noroc Victor !

  27. Ce comparatie si cine sa faca intre propusii de azi, cu cei care boceau in ultima lor sedinta de guvern de ieri?

    Erau aliniati in jurul lui MRU si mai-mai sa ma podideasca si pe mine plansu’ la vederea fetelor lor cazute.

    PS: Ce-o fi cautat un tip care nu-si poate stapani emotiile si ochii, sa fie spion-sef? Transpira ieri la fata si s-a sters cu batista tot timpul.

  28. Reintregirea salariilor si pensiilor cu bani de la camatari putea fi facuta la fel de bine de Boc sau MRU… nu era nevoie de Ponta.

  29. Cel mai slab guvern si cel mai slab prim ministru pe care Romania le-a avut. Unde nu sunt aceeasi care au mai fost (si au dat-o-n scaduri) sunt altii in situatii de cercetare, altii cu evidente interese (agricultura si educatie), altii total lipsiti de experienta.
    Adevarul este ca au primit mai mult decat puteau duce. Cum sa vii, sa depui o motiune de cenzura, sa promitti marea cu sarea REPEDE si ACUM, sa tipi ca in 20 de secunde dupa ce guvernul a cazut tu vei anunta noul guvern si programul de guvernare…!? Si sa te trezesti ca Basescu iti arunca in brate un cartof mai fierbinte decat oricare altul de pana acum…! Si sa constientizezi ca tu nu ai nici guvern, nici program, nici nimic. Acu’ stai si scoate camasa. Este incredibil cum au putut sa ,,muste,,! Ori foamea era prea mare ori pesiunile lui Voiculescu din ce in ce mai puternice. sa vii acum si sa imi spui ca nu ai gasit sacul cu bani, ca o fi…ca vom vedea…etc, este penibil! Oricum, moale nu o sa le fie! Iar la Cotroceni….

  30. Sunteti extraordinar in ale creatiei, gandirii limpezi si abordarii obiective a temei! Cand a trecut motiunea am avut simtit pentru o clipa ca suntem din nou liberi insa, dupa ce am vazut propunerile pentru noul guvern m-a cuprins o dulce deznadejde.
    Feficitari pentru articol, nu am mai citit asa ceva de multa vreme!

  31. @CiprianS: bine c-au fost buni Boc si MRU si e prost Ponta, care nici n-a intrat in Palatul Victoria 🙂

  32. Victor, Nu sunt un fan al tau. Nici al USL. Consider ca unul dintre cele mai mari merite ala PDL si ale lui TB este acela ca ne-a scapat de PSD. Cred si faptul ca Emil Boc a facut ceea ce trebuia sa faca orice guvern in perioada aceea. Evident, auu fost si greseli, de actiune si comunicare. Despre MRU…am convingerea ca il vom mai vedea.
    Legat de raspunsul tau… Desi nu fac parte din cei care ,,iti sorb,, cuvintele, totusi nu iti subestimez inteligenta. Inclin sa cred ca nu tu mi-ai dat raspunsul de mai sus….

  33. @CirpianS: ai dreptate, ti-a raspuns biroul de presa al PC. care are parola de la blogul meu. 🙂
    daca vrei sa afli si parerea mea, atunci noteaza: Boc a fost cel mai dezastruos premier din istoria moderna a Romaniei. iar MRU este un rateu politic fara viziune si charisma, care a guvernat lamentabil si numai la ordin si care nu va fi ales vreodata, prin vot direct, nici macar presedintele vreunei asociatii de locatari/proprietari

  34. Prea multe ezitari, controverse, compromisuri penibile cu cei care pana mai ieri ii dispretuia. Prea multe desemnari ,,pe genunchi,, facute de Ponta.
    Intrarea in palatul Victoria nu este un reper de la care sa incepem sa analizam calitatea unui PM.
    Putem face un exercitiu de imaginatie, sa ne inchipuim ce ar fi fost pe antene daca acelasi guvern avea alt PM desemnat, sa spunem de la PDL…?! Ori ceea ce este, vedem, atata cat avem rabdare sa privim. Putem pune, de exemplu, in balanta, tevatura facuta cu Funeriu (bacalaureat) si opiniile ,,pertinenete,, fata de CV-ul doamnei de la invatamant? Si nu ma refer la greselile gramaticale. Ori in aceste conditii, nu poti avea pretentia ca esti un post de televiziune echidistant. Nici macar unul care ofera informatii partinitoare, dar corecte. Unul dintre motivele pt care desi nu iti subestimez inteligenta, nu pot sa iti acord incredere asupra opiniilor exprimate (nu gandite).

  35. @Victor: wow, deja lumea intra la idei ca nu
    actionezi conform unui tipar “…sau ceva” 😀

    @CiprianS: au fost 2 boci/ungureni dezastruosi,
    si asta ti-o spune unul care a “iubit” psd-ul in
    perioada aia cum “iubeste” pdl-ul in perioada asta
    (btw: nu-s sorbitor al vorbelor Ciutacului, dar
    il apreciez pentru munca si viziunea sa).

  36. hai c-o dai in propagana portocalie. Ponta n-a facut nimic inca, da’ ne inchipuim noi preventiv ce-o sa faca dupe ce-o sa aiba prilejul. iar Antenele nu sunt echidistante. Uau, ce noutate! pierdem vremea amandoi
    p.s. numai lu’ Ponta nu-i mai luasem partea. poate-i spune vreun postac pesedist care bantuie pe aici 🙂

  37. Ups…si ramane lumea cu dilema…! 🙂
    Ca sa nu mai fie dubii…
    As vota oricnd cu orice partid care il sustine pe TB.Indiferent de cum se numeste acel partid. Sau, mai precis, cu orice partid care este sustinut de catre TB.

  38. @CiprianS: succes la vot! ia-l si acasa daca ti-e drag, da’ aici ori comentezi la subiect, ori pleci. propaganda portocalie faci la tine pe blog, daca esti in stare sa tii unul

  39. @CiprianS: drum bun, cale batuta (spre sectia de votare) !

    Subtitrare – “lumea” erai tu:
    “Inclin sa cred ca nu tu mi-ai dat raspunsul de mai sus….”

  40. Stai linistit, opiniile mele nu te vor vaduvi de admiratori…!
    Ai institutia banului. Foloseste-o! Ai tot dreptul fiind blogul tau. Si uneori, poate suplini cu succes lipsa de argumente.

  41. @Victor: imi cer scuze, dar dupa momentul alegerilor
    din 2009, ca multi altii, m-am intrebat si eu:
    “ma, daca toti zic ca l-au votat pe Geoana si nici-unul
    pe Basescu, totusi cine l-a votat pe Basescu ?!”.
    Acum am raspunsul de la “ultimul portocaliu virgin” de mai sus.

  42. eu unul nu sunt deacord cu nici unul din partidele politice pt ca nici unii dintre ei nu dau dovada de respect , diplomatie, onestitate ori devotament in exercitarea functiei. Nu stiu daca sunt scrise in caietul lor de sarcini sau in codul muncii insa ar trebuii incluse in ambele.
    Romania are nevoie de respect , restul de resurse le avem inca si putem profita de pe urma lor.
    Din punctul meu de vedere as dorii sa vina Casa Regala la putere in Romania si atunci voi revenii in aceea tara.
    Imi pare rau si in aceelasi timp imi vine sa “imi bag si sa scot” in el de provider tv pt ca nu pot receptiona posturile antena 1,2,3 si restul pe satelit de aici.
    Fiind condusi de oameni care impun respect vom fii respectati !

  43. Din păcate, chiar și un guvern cu marele Titulescu in frunte, nu ar putea să schimbe răul inimaginabil, provocat de speriații portocalii tembeli, cu alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin. Las la o parte lipsa de reprezentativitate a viitorilor diriguitori comunali și urbani.. dar eu sunt din Transilvania.. marele câștigător al acestei legi este UDMR-ul și noi, romînii, perdanții. Un joc matematic, îți arată, cî o localitate cu 2o% populație maghiară, va reprezenta, cu panaș la pălărie, restul rămas, .. adică noi. Ce Sighișoara, ce Tîrgu Mureș, ce… doamne ferește chiar Cluj!Faptul că Ponta nu a știut pe cine așează în scăunele, rabatabile în 6 luni, nici nu mai contează.Manoilescu ar face iar infarct…

  44. D-le CiprianS, cred ca esti portocaliu, basist, etc, dar ma gandesc ca iti tremura mana, ca si Robertei vocea si altceva.., va asteapta vremuri grele!
    Cum este sa iei de la profesori, sa ceri calitate in educatie, sa stai la scoala 12 si chiar 16 ore/zi (pentru 1000 si ceva net cu indemnizatie cu tot) ca sa asiguri basistii ca voi? Sa-ti spun ce se vorbeste la Ploiesti despre portocalii? Intreab- o pe Roberta!
    In ce va priveste, d-le Ciutacu, nu este cazul sa intrati in polemici cu ,,inteligenta” individului anonim, sa ne dea mai multe detalii despre reancarnarea lui TB ca viitor presedinte!
    Si sa nu ma inteleaga gresit individul, nu cer nimic din ce nu mi se cuvine, cer respectarea drepturilor noastre, nu vreau nici macar reintregirea salariului!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.