Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Crin, autodetonare cu premeditare

Crin, autodetonare cu premeditare

– În cazul în care dorea cu adevărat să candideze la Preşedinţie, Crin Antonescu a făcut bine că a plecat din USL. PSD găsea oricum un motiv să nu-l susţină. Şansa lui reală era intrarea-n turul doi pe un discurs de opozant ferm (ceea ce ştie să producă) şi să-l voteze şi băsiştii ca pe răul cel mai mic. Din păcate, a făcut-o prea târziu.

– Privită azi, după retragerea din tot şi împingerea liberalilor cu forţa către PPE, promisiunea lui nebunească de a demisiona la sub 20% în europarlamentare capătă valenţele premeditării. Nu există justificare raţională ca, a doua zi după ce apare declaraţia lui Băsescu potrivit căreia tu oricum nu vei mai candida, să te declari învins de sistem, să-ţi iei jucăriile şi să pleci înainte de a ajunge în fruntea lui.

– Sir Graham Watson l-a acuzat că a trădat liberalismul din nebunie sau pentru că ar fi luat mită, cei care-l aşteptau la colţ vorbesc despre şantaj. Dat fiind că nu halesc varianta gestului eroic şi pragmatic al autodetonării publice pentru victoria Dreptei în faţa Stângii, sper din tot sufletul ca omul politic pe care l-am susţinut din convingerea că merită şi în care chiar am crezut s-o fi luat-o razna.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

41 thoughts on “Crin, autodetonare cu premeditare

  1. cel putin asa lasa se inteleaga (nefiind de specialitate) – e cam dus cu capucu`

  2. In tara in care spaga reprezinta molecula de oxigen a celor care ajung sau tintesc sus, cat mai sus, avem din ce in ce mai multi oameni sanatosi declaratinebuni, si din ce in ce mai multi spagari exonerati de nebunie.

    Crin trebuia cautat de tanar, trecerile sale de la o extrema la alta tradeaza o tulburare bipolara. La varste fragede cei bolnavi sunt vazuti ca rebeli dar o data cu trecerea vremii simptomele se inrautatesc si pendularea intre fericire si depresie devine din ce in ce mai vizibila.

    Crin e cand exuberant, cand depresiv, nu e un tip echilibrat. Crin este omul care daca-i dai butonul rosu s-ar putea ca intr-un moment de extaz sa apese pe el, crezand ca toata lumea e a lui.

    Nu-i omul pt Cotroceni. Bine ca si-a dat arama pe fata inainte sa mai luam iarasi o tzeapa.

    De aia cred ca este nevoie de un consult psihiatric exhaustiv si obligatoriu a celor care vor sa ajunga la “butonul rosu”, deoarece odata ajunsi acolo pot trage Romania (min) 5-10 ani inapoi.

  3. 😀 nici asta nu “mai e”… 😉 sa fim atenti pe cine sustine acum… voturile lui trebuie sa mearga undeva nu? Numai atunci vom avea cheia gestului 😀

  4. Altu’ care a luptat cu sistemul si a fost invins, dupa Emil Constantinescu!! Mai degraba merg si eu pe varianta ca nu mai are toate tiglele pe cap. Poate si distanta de distinsa-i sotie sa fie de vina, nu?

  5. Hai sa nu ne prefacem ca nu stim in ce piesa de teatru jucam. Antonescu este orice, chiulangiu, instabil, moale dar este si printre putinii politicieni (singurul prezidentiabil) care nu face parte din sistem. (cand spun sistem ma refer la serviciile de informatii ante si post decembriste). Ori este clar ca buna ziua, ca “serviciile” transpartinice nu ar fi acceptat niciodata un presedinte din afara cercului lor de influenta. Si tocmai datorita caracterului transpartinic, Crin a fost lovit din toate partile. Evident ca si el a facut greseli, dar demonizarea lui a fost fara precent si de cele mai multe ori nejustificata.
    Nu stiu de ce s-a retras. Poate intr-adevar a fost santajat, poate “he cut his loses” si a acceptat o “plata compensatorie”. Probabil nu vom afla prea curand, dar ce este sigur, este ca aceasta mascarada a democratiei simulata de serviciile care conduc Romania de mai bine de 20 de ani, mi-a sters definitiv apetitul pentru tot ce inseamna iesit la vot.
    Este inutil. Liberul arbitru a murit in Romania.

  6. La cate nenorociri i-a facut Ponta asta era singura lovitura de topor pe care i-o putea da unuia ahtiat de putere, care Nu are mama nici tata. Acum se va vedea Ponta luat la tinta de toti , va deveni el mascariciul , OMUL cu pactul de coabitare….PONTA l-a salvat pe Basescu de la lada de gunoi a istoriei. El si Rus si celebrul grup de la Cluj…PSD a ratat singura sansa de avea un presedinte ( altul decat Iliescu ) renuntatnd si jucandu-l in picioare pe Crin. Succes Dle Ponta … Adrian Nastase te asteapta…Basescu stieeeeeeeeeeeeee

  7. De ce faci pe prostul Victore? L-ati distrus voi, propaganda PSD-ista, Antena 3 si Romania TV. Nu mi-am imaginat ca Mihai Gadea, Radu Tudor, Mircea Badea, pe care i-am apreciat si i-am stimat ca purtatori ai stindardului anti-basist vor fi capabili de o asemenea marsavie.

    Sper sa il ai pe constiinta pe Crin Antonescu, singurul om politic onest si demn de incredere, care imi doream sa ajunga presedintele Romaniei.

    Nu ai cum sa nu ai mustrari de constiinta dupa ce ati lovit in singurul om care merita sustinut din cloaca asta politica. Fiti fericiti pentru ce ati realizat!

  8. buna ziua,

    cele 2 roluri principale din filmulet, si-au terfelit si sters pe jos carierele politice. Acum niste ani in urma, chiar credeam ca astia 2 isi vor solidifica colaborarea avand la baza un scop foarte inradacinat: ura fata de manelistul de Basescu si apucaturile lui grobiane dictatoriale profunde comunistoide.Acum in prezent oamenii astia 2 sunt praf.Ceva e putred. Si vorba ta, ori e in chimia neurala(si asta e cam greu de inghitit) ORI e un santaj

  9. Eu am”simtit”de mult ca e ceva in neregula cu el;regretabil,nu mi-am putut inchipui ca a luat-o razna,dar din pacate ,acum cred ca asa este…

    Respect pentru Dvs..

  10. Nu, Victore, plecarea din USL i-a scazut dramatic sansele de a deveni presedinte. PSD l-a acuzat de tradare, a confiscat discursul antibasist si a pozat in Maica Tereza a politicii romanesti. Tot ceea ce trebuia sa faca Antonescu, pentru a avea sanse la toamna, era sa “saza mumos” si sa ia de la Ponta. Adica sa-i devina COMPLICE.

    Bineinteles ca si-a premeditat retragerea. Stia ca PNL nu va face 20% la alegeri. Uneori m-am gandit ca Antonescu nici nu avea nevoie de Basescu sau Ponta, ca sa-l distruga. Liberalii ii erau de ajuns. Basescu a facut declaratia aia pentru ca-i place sa iasa ca paduchele in frunte, sa fie el primul care-o zice, cum a aflat-o, a si trambitat-o. Hotararea lui Antonescu era luata si n-avea nicio legatura cu Basescu. Si nu, nu l-am auzit pe Antonescu scheunand impotriva sistemului si amenintand ca-si ia jucariile si pleaca. Dimpotriva. Desi stim prea bine ca nu A. era alesul sistemului, ci altcineva. Ne-a spus-o inca din ian 2013 purtatoarea neoficiala de cuvant a SRI, Floriana Jucan: “Victor Ponta este un lider de viitor, iar structurile statului s-au incolonat deja in spatele lui.”

    Toti suntem ironici si cinici, Victor, dupa 25 ani de dezamagiri si tradari, aproape ca ne-am pierdut “organul” care poate descoperi un gest eroic. Dar, oricat de incredibil ar parea, asta a facut Antonescu, s-a sacrificat. De ce crezi ca s-a grabit atat sa anunte mutarea la PPE si alianta cu PDL? Tocmai pentru a incasa tot el socul celor doua gesturi care, oricum, trebuiau facute, pentru a nu-l impovara pe Iohannis cu ele.

    Bottom line, nu te-ai inselat atunci cand ai crezut in el. Nici Badea nu s-a inselat cand a spus despre A. ca este un samurai. Nu el s-a schimbat, ci tu. Nu mai ai puterea sa mai crezi in nimeni si-n nimic, lucru care se intampla multora dintre noi. Va mai trece mult pana cand istoria va aseza pe fiecare la locul lui. Pana atunci, asistam amortiti la un ritual de seppuku, cel mai trist pe care l-am vazut vreodata, caci fara “kaishakunin”, omul cel mai apropiat de samurai si care-l ajuta sa moara. Badea nu mai e disponibil de cand a devenit tata, iar in partidul ala de primadone caruia A. i-a oferit mai mult decat poate duce, nu exista niciun OM in stare de asa ceva.

  11. cat de Caragialica este scena politica de acum cu aceasta dilema: CE CANDIDAT LA PRESEDENTIE ESTE POTRIVIT?
    se intorc partidele politice, se resusciteaza s.a.m.d. pentru………AGAMEMNON DANDANACHE.
    Eu sunt 100% convins ca:
    1. populatia va vota UN SINGUR LUCRU: ANTIBASESCU.
    2. basistii,cei mai inraiti si in numar cel mai mare, se vor strecura la putere.Asta stiu si asta fac si altceva nu se pricep sa faca, se intretin din banul public.
    3. precum sobolanul incoltit,Basescu,dupa presedentie,va fi mult mai energic,mult mai galagios si va arata cu degetul acuzator in toate directiile si va striga tare:HOTII!!! pentru a ameti atentia publica

  12. @Vulpescu Victor: esti ridicol. cu Basescu de ce nu ne-a iesit? suntem prea slabi pentru Traian si prea tari pentru Crin? pai atunci n-are ce cauta la Cotroceni

  13. Se confirma din nou!Cititorii tai(exceptind postacii)

    sunt mai inteligenti decit altii si au mirosit ca ceva nu se leaga.Oricare ar fi motivele,daca Antonescu ar fi facut parte din sistem,se putea trece peste.Cite bube in cap a avut Nasolu” si cite prostii a facut el si frate su,tot nu afost lasat din brate.Ce mare fapta sa fi facut Crin,in comparatie cu Nasolu”?
    Sa ne aducem aminte cum i-au taiat maul lui Diaconescu cind candida la sefia psd?Ca ala era amantul femeilor chioare,dar numai pt. atit?Cum au mutit toti sefii MAI din timpul si de dupa referendum cind a fost vorba de numarul celor cu drept de vot?Aia tot santajati,sau inca nu se daduse ordin de zi pe unitate?
    Oricum,toate miscarile lui Crin seamana cu zbaterile haotice alelui Basescu de a salva ceva,ceva din asa-zisa dreapta.N-au nici o logica,nici un tel pe termen lung,nici pasi mici pe termen mic.Macar Nasolu incearca sa se salveze de la brutarie sau sa pastreze prada,Crin nu stiu ce incearca sa salveze?
    Bine ca mai sunt oameni de bine in politica,oameni ca I Rus,G abita Oprea,Geoana,Gelucu Visan,Piticu Radulescu,Zgonea si ultimul pe lista,cu voia dvs,tata socru .
    Acum,daca au ramas serviciile sa aiba goarne ca Floriana,e bine,dar parca s-a mai trecut,s-a mai latit si dsoara Jucan.Nimic prospatura,ca geme fb de fatuci cu snspa.

  14. Se va scrie mult despre acest personaj atipitic şi tragic din politichia românească, mai ales după alegerile prezidenţiale din toamnă când, în opinia mea, vom alege la fel de neinspirat ca în ultimii 25 de ani. Povestea merge mai departe… Îndrăznesc să spun că în toamnă, mai mult ca niciodată, un candidat ABSOLUT independent, cu notorietate, are şanse enorme. Bineînţeles, nu avem noi norocul ăsta. Şi nu mă refer la Sorin Oprescu, demolatorul USL, prin baletul de fată mare pe care l-a făcut atunci când, cel puţin declarativ, USL-ul avea un candidat la preşedenţie. Toamna lui 2013: Candidaţi la prezidenţiale dacă vă cere PSD-ul?, întreabă reporterul. Nuu ştiu doaaamnă? Mai vedeeem… , răspunde independentul de la Capitală. Crin Antonescu, naivul, îl girase în faţa electoratului liberal, la alegerile locale. Aşişderea şi pe Geoană, alt nevertebrat care a găsi de cuviinţă să se autopropună ca prezidenţiabil (baza partidului, băbuţa de la Dăbuleni etc), călcând în picioare onoarea de om. Zilele trecute, Victor Ponta i-a dat un dos de palmă peste bot. Pentru asta, respect! Pe Oprescu, la viitoarele alegeri locale, liberalii îl aşteaptă la interval… Indiferent câte panglici va tăia, neomenia se plăteşte. Mă rog, aşa ar trebui să fie. Crin Antonescu a plătit preţul maxim pentru naivitate. Şi naivitatea nu este un păcat, într-o lume normală. Însă, uneori, istoria are prostul obicei să se răzbune rapid. Când unii din PSD s-au văzut cu sacii în căruţă au început să caute soluţii pentru a-i da vânt pe scări. Din cauza asta suntem noi la ani lumină de Germania, de exemplu, nu avem cuvânt de onoare. De fapt, nu avem onoare. Una spunem la masa negocierii, alta facem pe sub masă. Având în vedere cele de mai sus, cea mai mare greşeală a omului politic Crin Antonescu a fost înfiinţarea USL-ului. S-a înţeles cu un om, nu cu un partid.
    Cu privire la un presupus şantaj la Crin Antonecsu, eu sunt sceptic. Să-l analizăm pe om: a intrat în politică din poziţia de muzeograf la Tulcea (fost profesor de ţară), material vorbind, modest. A ajuns parlamentar în anii 90, atunci când unii confraţi, din poziţia asta, mişcau munţi de bani în propriile buzunare. Nu a fost acuzat niciodată. Şi era tânăr, tentaţiile erau mari. Apoi a intrat în anturajul lui Dinu Patriciu din mâna căruia au ciugulit mulţi, el nu. Din această cauză a putut să se distanţeze de acesta, atunci când a ajuns preşedintele PNL. Nu este cazul Adinei Vălean, dar nu era nevasta lui. A fost ministru Tineretului şi Sportului şi nu s-a dedulcit la foloase necuvenite (un minister în care Monica Iacob Ritzi a găsit o droaie de oportunităţi…) . Era tânăr! La corupt Becali la 50 de ani… Barem Patriciu părea zdravăn la minte.
    Însă, în ţara asta ciudată, dacă îţi dai demisia, fără să fii corupt, atunci , sigur, sigur, eşti nebun… Că altfel nu se poate. Aici mă despart de opinia dumneavoastră, domnule Ciutacu. De ce nu luaţi în calcul faptul că un om de bună credinţă, care a constatat că s-a asociat cu unii care i-au întors portofelul, a ales să-şi recunoscă înfrângerea înainte de votare, pentru că nu a vrut să amăgească pe nimeni. Ce trebuia să facă? Să rămână în USL şi să vadă cum independentul Oprescu primeşte votul pesediştilor? De acord cu dumneavoastră că a plecat târziu din USL, a fost prea încrezător în cuvântul unor oameni. Nu cred că pragul autoimpus de 20% a fost o prostie. Liberalii ştiau că, în intenţiile de vot, sunt la 13-15%. Puţin, extrem de puţin. Nu te poţi legitima cu scorul ăsta. A vrut să-şi motiveze alegătorii: dacă nu ne votaţi, nu mai candidez. PNL-ul nu a fost votat şi, în concluzie, singura soluţie onorabilă era demisia în bloc. Dar soluţia asta este valabilă în altă ţară, nu în România. Aici onoarea = nebunie.
    Consider că o să avem un viitor atunci când vom sancţiona şmecheria, nu onoarea.
    P.S. Linşajul mediatic a fost principala cauză pentru eşecul PNL. Nu vă înţeleg atunci când spuneţi că nu aţi reuşit cu Băsescu. Aţi reuşit! Băsescu are 6%…

  15. Strict politic.
    Antonesc presedintele PNL 2009-2014 =
    1.Si a dus partidul mai departe . Nu s a scindat imediat dupa ce nu au mai fost la guvernare . Cand PSD a facut alianta cu PDL .
    2.Au multi parlamentari , au multi primari , au multi presedinti de CJ . Au ajuns multi oameni din structurile lor ” sa guste ” puterea .
    Acum ei sunt motivati sa vrea mai mult.
    Mult mai multe persoane decat erau pe vremea lui Tariceanu.

    Acum minusuri….
    A ars o cam pervers cu toata lumea din vara lui 2012 pana la sfarsit de februarie 2014.
    Atunci a fost momentul cand a inteles ca nu va ajunge in functia de presedinte. Chiar Victor Ponta a spus intr un interviu ca a fost supus unor presiuni enorme sa il mentina pe Basescu in functie. Si ca isi va scrie memoriile si va da detalii in viitor.

    A ars o lafel de pervers fata de public cand a tot sustinut ca nu trece la PPE .

    Din punct de vedere al partidului , se poate intelege.
    Din punct de vedere al alegatorilor , este discutabila atitudinea lui .

    Din punct de vedere al omului , si a urmat interesul. Are un credit destul de mare pt o locuinta . El fiind un om relativ mediu , si a propulsat sotia in PE pt 5 ani . Suficient de mult incat sa poata achita ratele . El nu face afaceri si nici corupt nu prea pare ca sa poate avea alta sursa importanta de venit pt acel credit .

    Gresesc eu???

  16. Da, votantii pnl sunt ridicoli. Compari pe basescu, presedintele romaniei care are servicii, judecatori si procurori cu nasu’ in suflet si, cel mai important, sprijin extern (toate astea sunt interconectate) cu crin antonescu. ponta, icoana omului de stat, are dreptate:politic, gestul lui antonescu e rational. Ce frumos ai trasat termenii dezbaterii:ori e nebun, ori e corupt. Asta-i intrebarea, nu-i asa? Apreciez speranta ta sincera/induiosatoare de la finalul articolului.

  17. @alex: n-am trasat eu nimic, a zis-o al lui si n-a primit nici o replica. induiosetoare au ba, as prefera sa stiu ca am sustinut un diliu, nu un ciubucar

  18. ‘aide bre parca nu stiam ca imparatul e in curul gol? basistii spuneau asta de prin 2008 da cine sa-i creada daca era la noi in ograda? pieton,chiulangiu,pokerist,narcisist,poliglot,etc noi latram, el mai are un pic si iese la pensie. fara sa fi facut nimic. da’ nimic.

  19. Corecteaza-ma dc gresesc,dar cel care a facut afirmatia este Graham Watson, liderul ALDE, care nu a intrat in parlamentul european. El a spus ca nu e niciun motiv logic pt care liberalii sa treaca la ppe. Presedentia CE/puterea ppe in ue/posibil sprijin politic extern sunt, intr-adevar, motive absurde. In plus, nu esti obligat sa iei declaratia lui Watson ca fiind adevarata–fara a tine cont si de context, printre altele. Eu doar am remarcat ca tu ai ales asta. Ok, este optiunea/dreptul tau.

  20. @constantin
    Sunt aproape 100% de acord! Sigur ca gesturile de onoare sunt interpretate ca fiind nebunii, si sunt tratate cu dosul. Parerea mea, omul de rand are la indemana solutia ideala: sa gandeasca dracu’ cu capu’ lui, bazandu-se pe istoria recenta a politicii din Romania (sa zicem, din 2009 pana azi). Dar oamenii inca nu au inteles nici dupa acesti 24 de ani, ca nu trebuie sa mai aiba comportamentul liceenilor: atunci cand au lucrare de control, se uita peste umarul celui din fata sa, sa copieze. Tot asa poporu’, se uita la tv, si, pe baza simpatiilor sau antipatiilor fata de prezentatorul tv, oamenii isi insusesc parerile acestuia fara nici o urma de filtrare a spuselor “tv-istului”. Si la fel cum ai spus, cu siguranta din 2015 vom avea iar un presedinte, probabil ales cu o larga majoritate, care se va dovedi peste timp ca nu este cel bun.

  21. Victor… cand l-oi vedea pe doctor “pe tron” sa nu crezi cumva ca “eu”, ca simplu si umil cetatean am stiut mai mult decat stiti dumneavoastra… a fost doar o umila parere… “nimeni” nu poate sti ce se poate intampla in viitor! Lucrurile, chiar planificate, se pot schimba… Nu pariez ca si in cazul asta… 😀 Deci rezultatul “alegerilor” nu poate avea nici o legatura cu pronosticul… PS: Oricum stii asta! 😉

  22. Victore,
    Re la o remarca a ta data cuiva pe blog:
    ”esti ridicol. cu Basescu de ce nu ne-a iesit? suntem prea slabi pentru Traian si prea tari pentru Crin? pai atunci n-are ce cauta la Cotroceni”

    Cu Bsecu nu v-a iesit pt ca el e cu Secu, are servicii, judecatori (CSM-CCR) si procurori( DNA cu declaratii pe capote). Basecu are comanda NATO-FMI_Barosso -Reading -Merkel.

    Ai uitat?

    Nu cred dar ai si tu tema ta ”diliu,sau ciubucar”.

    Daca ai fi onest ca alta data, poate ca ai fi investigat mai adanc si poate ca adevarul era prin alta parte.

    Aminteste-ti ca acum ceva timp, pt binele USL, Antonescu a facut, prostia, de a-l acoperi pe Ponta-Tonta marioneta lui bombonel, la trocurile 11 puncte Reding-PPE si coibitarea cu bashinescu.

    Nu zic ca nu e vinovat, da Romanii, prea aruncam cu jeg si noroi in oricine fara discernamant si apoi ne miram ca de ce avem o Romanie condusa de toti Mafiotii-Jegosi?

  23. Eu, ca Victor Ciutacu, as incepe sa ma orientez chiar din momentul anuntarii candidaturii 😉 Dar, asta sunt eu… un umil cetatean! 😀

  24. @ Nik

    Nu te supara, dar stii macar ce inseamna poliglot? Ca vad ca il treci la defecte?

  25. Crin Antonescu nu este ciubucar.Ar fi putut avea toate avantajele guvernand alaturi de basescu.Ar fi putu avea toate avantajele ramanand in usl chiar daca nu ar fi ajuns presedinte.El a facut aceste piruete politice fara prea mare indemanare si a pierdut electorat.Cred ca se gandeste ca Iohanis sau altcineva are sanse mai mari.Eu am vazut o schimbare majora de la intalnirea cu John Kerry.E posibil sa fie doar o coincidenta.

  26. @nik

    In declaratia de avere din 2009 apare ca fiind posesorul unui apart de vreo 100 mp utili .
    Nu poti spune ca era chiar ” sarac ” .
    Restul declaratiilor mai recente sunt date impreuna cu sotia actuala.
    Totusi , trebuie privita si partea asta .
    Dupa ce isi petrece ziua prin parlament , pe la partid , pe la televiziune sau ce mai face el , ajunge acasa la familie. Este si el om . Are nevoie sa traiasca . Bani nu pica din cer . Daca il matrasesc in curand….nu mai ajunge nici in viitorul legislativ. Trebuia sa faca tot posibilul si pe partea asta. Salariul sotiei de la PE nu este mic . Achita creditul facut in 2011 lejer si traiesc o viata decenta . Cum spunea zilele trecute referindu se la un membru PNL arestat , ” nu cred ca nu avea dupa ce bea apa ” .
    Si a asigurat si el spatele mai pe romaneste.

  27. @Victor Ciutacu

    Daca DNA-ul da in scris ca nu este corupt iar Spitalul 9 ca nu este nebun, admiteti ca mai sunt si alte variante? A spus Watson… Cand si-a dat seama Watson? Daca fostii colegi de la A3, prin absurd, spuneau ca sunteti santajat sau nebun, dupa ce ati plecat, trebuia sa-i credem? Doar pentru ca ati fost in anturajul lor?

    Chestia asta cu coruptia incepe sa capete forta. Cu respect va spun, pana in acest moment nu avem un caz la DNA, nu avem o fapta presupusa de coruptie, niste fapuitori, un teanc de bani, niste avantaje obtinute fraudulos, nimic, nimic… Dar dam directii de gandire unora.

    @ octavian
    Coana mare era europarlamentar cand a dus-o la altar. Acum ce trebuia sa faca? Sa-i gaseasca alt serviciu? Si Daciana Sarbu era in PE cand a luat-o cu acte Victor Ponta. EBA s-a aflat in alta situatie.

  28. @barosanul: astept o proba a lipsei mele de onestitate. rapid sau pleci imediat de pe acest blog
    @all: nu va mai straduiti sa-l scoateti persecutat de mine. nici un politician roman nu a beneficiat din partea mea de mai multa intelegere si nu a primit atat sprijin fatis

  29. @constantin

    Tocmai de asta am si spus ca trebuie privita si latura respectiva.
    Dupa parerea mea , omul si a dat seama ca nu are ce cauta ” in politica mare ” dupa vara lui 2012 .
    Si a jucat cartile pe care le a avut .
    A tinut cat mai mult timp activul de partid la guvernare . Acum se retrage si lasa partidul altui om .
    Si a vazut si interesul de familie.
    Poate chiar in vara lui 2012 a fost amenintat/santajat. Daca nu pleaca din peisaj , il fac cumva.
    Pt el , este misiune indeplinita.
    Pt noi cetateni/alegatori , este discutabil efectul.
    Pt votanti PNL cred ca este o dezamagire si se va deconta la urmatorul atitudinea si faptele lui .
    Pt colegii de partid , nimic nou. Nu este nici primul nici ultimul presedinte PNL.

  30. Victor, esti unul dintre cei care nu si-au vandut totul! Esti inca viu, stii ce trebuie dat si ce pastrat, asta e cel mai important… Esti printre sigurii din media care inca “negociza”… care inca vinde numai ce trebuie. Ti-e scarba, in adancul tau, de ceilalti din breasla care, din lipsa de caracter, pleaca acasa doar “in chiloti”… Sper ca vei avea ocazia sa fii tot ceea ce poti fi in Romania. Sortii sunt in favoarea celor ca tine si sa speram ca, intradevar, ochiul lui D-zeu nu va sta inchis in ceea ce te priveste 😉

  31. De Moses@ bai Moses bai ai zis-o/scris-o de…ai despicat marea sa dea dreq bai.
    P.S. “ochiul lui D-zeu” e cumva ala de pe dolaru’ lui New World Order?

  32. Personal eu vad lucrurile astfel:

    – mutarea in PPE – este strategic, pe termen lung, justificata si va ajuta PNL-ul sa se protejeze de diverse manevre de culise facute pe culoarele de la Bruxelles si Strasbourg dar cu pornire din Romania. Pe termen scurt va avea insa costuri reale deoarece multi votanti liberali tin mult la identitatea liberala a PNL-ului.

    Mutarea la PPE este una insa cum a fost ea explicata tine de prostie in forma agravata. In loc sa explice decent electoratului liberal motivele mutarii la PPE, anumiti indivizi – printre care la loc de cinste troneaza stimabila doamna Valeanu – au inceput sa tina discursuri ca pentru imbecili. Ce e dezgustator in mutarea la PPE nu este fapta in sine ci caldarea de laturi si minciuni aruncate in capul electoratului liberal de niste insi din PNL care ne confunda cu talibanii basisti crezand ca in locul unei explicatii decente merg tampeniile abominabile despre legatura dintre liberalismul de stanga si Rusia. Pentru faptul ca si-a permis sa ne ia de imbecili doamna Valean trebuie urgent sa-si exprime scuze public si sa ia cursuri de istorie apropo de liberalism [daca liberalii de stanga au fost cu Rusia atunci Bratienii ce erau stimabila tovarasa Valean?]. Ru-si-ne!

    – retragerea din cursa pentru Cotroceni – este iarasi cat se poate de justificata tinand cont de faptul ca Antonescu a jucat prost, cel mai prost din cariera sa politica, cartea mediatica a retragerii din USL. Sunt de acord cu ce a spus Antonescu si anume ca nu mai este suficient timp pentru a recupera/corecta anumite impresii inoculate in opinia publica. In conditiile astea singura sansa pentru PNL este lansarea unui alt candidat in cursa, eventual unul fara bagaj in spate.

    Aici insa apare o problema: pur si simplu este prea devreme pentru o retragere din cursa. Antonescu, stiind ca se va retrage, putea sa mai astepte pana in toamna si sa atraga toate criticile media asupra lui. Un candidat scos pe ultima suta de metrii ar fi fost greu de denigrat de propaganda pro-PSD mai ales daca ar fi fost unul care ar fi utilizat perioada de timp ramasa pentru a face dizidenta de fatada in partid, momind pleiada de televiziuni afiliate cauzei social-democrate sa-l prezinte ca atare, mai ales daca pe surse introducea ideea ruperii PNL in cazul fuziunii cu PDL.

    Deci retragerea din cursa facuta acum ridica o serie lunga de probleme si intrebari la care domnul Antonescu este dator sa raspunda.

    – fuziunea cu PDL – acest demers ridica cele mai numeroase semne de intrebare. Sa propui o fuziune cu PDL-ul fara a impune macar drept minima conditie excluderea unor personaje literalmente urate de popor – gen Macovei – este nebunie curata. Mai grav este faptul ca nu era nevoie de fuziune daca e sa judecam la rece. Sfarsitul mandatului lui Train Basescu reprezinta, indiferent de cine vine la Cotroceni, finalul protectiei superioare acordata baronilor portocalii. Parerea mea este ca Basescu si PDL se tin intr-un sah reciproc cu dosare grele de coruptie acumulate de ambele parti. Daca nu era asa atunci Blaga ar fi fost rapid arestat si inlaturat cand cracnea in fata vointei prezidentiale. Ori plecarea lui Basescu marcheaza finalul capacitatii PDL de a se apara iar din punctul meu de vedere atat pentru PNL cat si pentru PSD dosarele baronilor portocalii sunt cea mai buna manevra pentru a distrage atentia publicului de la problemele de zi cu zi. PDL-ul are un electorat al sau insa depinde mult, chiar mai mult decat PSD, de forta liderilor locali si acesti lideri sunt, aproape fara exceptie, cu mari probleme de natura penala. Cand se va da drumul invariabil la aceste dosare PDL-ul mi-e teama ca va ramane fara structuri de conducere la centru si in teritoriu.

    Aceste lucruri sunt absolut logice si sunt bine cunoscute de politicienii din PNL si atunci trebuie intrebat: de ce e nevoie de o fuziune cand PDL-ul e amenintat cu disparitia dupa ridicarea protectiei prezidentiale?

    Ar mai fi fost varianta cu pericolul neintrarii candidatului PNL in turul 2 din cauza fragmentarii votului “de dreapta” si cea a necesitatii sustinerii in turul 2 impotriva candidatului PSD. Dar aceste variante sunt povesti pentru copii, amenintarea pentru candidatul PNL nu vine de la Predoiu sau Ungureanu ci de la oameni gen Diaconu sau alti candidati “altfel”. Iar in turul 2 alegatorii “de dreapta” pusi sa aleaga intre oricine si un candidat PSD vor vota “oricine”…

    Asadar de ce era nevoie de demararea discutiilor pentru o fuziune? Cui serveste asta din orice punct de vedere? Cu siguranta nu PNL-ului…

    Acestea sunt intrebari la care domnul Antonescu trebuie sa raspunda …

  33. Iar vad/aud tampenia asta fara de margini, cu Graham Watson. Parca il vad pe romanasul de rand cum se uita si asculta “minuntat” de cat de tari sunt “strainezii”; cand ii spune Gadea omuletului ca “Graham Watson a zis, Graham Watson a facut” (cu referire la Antonescu), individul de rand baleste si ii se umezesc ochii. Se inscrie in tiparul “romanul asteapta sosirea americanilor sa il scoata si pe el din hasnaua in care se afla”. Tot asa si cu Watson asta. Dar lumea nu isi mai aminteste un lucru, esential zic eu. Parca Graham asta a’ lu’ Watson, venise prin Romanica imediat dupa alegerile parlamentare din 2012 cu misiunea clara de a fi consilierul lui Ponta. Intre timp, adica din dec 2012 si pana azi, nu am auzit ca Graham asta sa fi consiliat ceva. Nimic. Sau ma insel eu? Neconsiliind nimic, totul a fost doar un boom de imagine; atat si nimic mai mult. Exact la fel si acum. Watson asta a fost presedintele partidului “liberalilor democrati si reformati europeni” de prin 2011. Pai si atunci cum dracu’ sa nu o ia razna Watson, cand PNL facea parte din acest partid (ALDE fiind grupul parlamentar european al partidului mai sus mentionat), pt ca acum sa faca parte dintr-un alt partid concurent cu ELDRP? Normal ca acum o da pe “academiei” si il face pe asta vandut sau nebun. Rezulta ca tot tam-tamu’ asta facut de A3 cu Graham Watson, e tot un boom de imagine si de presa, facut cu intentia clara de a-l denigra pe Crin. Mizerabil!

    Sigur, pot sa si gresesc si sa il banuiesc pe Watson de lucruri pe care nu le-a facut. Tocmai de aceea, daca cineva dintre dvs stie mai multe, chiar mi-ar placea sa lecturez lucruri pe care insul sa le fi facut pentru Romania, asa cum era intentia.

  34. Nu stiu de ce unii nu isi pot concentra ideile. Vorbesc mult despre votantii liberali in special cei care nu ar vota pnl-ul nici morti. Nu merge sa anunti candidatul opozitiei in toamna, e evident. Doar ponta, acest lider modest, rezonabil, unificator care vrea liniste, isi poate permite luxul asta. Mai intai opozitia sa actioneze relativ coerent, sa dea presedintele si apoi discutam de alianta vs fuziune. Dar nu, noi trebuie sa complicam totul/ sa recurgem la un contorsionism al opiniilor. Strategia psdeilor e “muddy the waters”. Mai incercati.

  35. Am să-l parafrazez pe Mircea Badea atunci când acesta caracteriza comportamentul absurd a lui Ponta și a lui Cristian Diaconescu:
    “Unitate! Unitate! Tu de la ce unitate ești?”

    Zicala se potrivește acum și lui Crin Antonescu.
    Dacă aș fi adeptul teoriei conspirației aș zice că aceste persoane au grade importante și urmăresc ordine precise.
    Măcar știm că Turcescu este colonel, cu aceștia putem doar specula sau vom afla poate peste 50 de ani. Mai interesant când mă gândesc că ordinele ar putea veni și de pe la serviciile țărilor “aliate și prietene”.

  36. chiar o fi antonescu diliu?nu stiu ca nu ma pricep,da’ciudat este.si cam isteric.si cam lipsit de o minima educatie.nu il plac pe ponta da’mi se pare cam de porc sa arunci cu kkt in tipul cu care iti beai cafeaua dimineata si cu care te vizitai in familie(din spusele proprii),mai ales ca celalalt s-a ferit ca drakku’de tamaie sa spuna ceva rau despre tine.acu’nu o fi nici sotia daciana vreo savanta dar nici nu am auzit-o debitand prapapstiile sotiei adina!plus ca sa te trezesti injurandu-l pe al pe care il sustineai,cum a fost cu duicu ala,dupa care sa te ascunzi dupa deget cum ca habar nu aveai ca ala-i corupt iara nu da prea bine.in plus sa te folosesti de argumentele demult fumate ale demisului(voiculescu,antena trei,mai nou ghita si rtv)este la fel de dubios.pupaturile cu blaga,recunoasterea poltroneriei cu negocierile incepute INAINTE de alegeri,toate astea nu sunt in favoarea individului.partea amuzanta este ca,intocmai meciurilor arajate de wrestling,specatorii se incaiera intre ei de dragul idolilor!probabil ca lipsa rudotelului din farmacii ii face pe unii sa sufere…

  37. Bună ziua! Exprimarea ”… şi în care chiar am crezut s-o fi luat-o razna.” nu ete tocam corecta in romana. Corect este ”şi în care chiar am crezut s-o fi luat razna.” Cu respect, Marius, un inginer

  38. ”ete”, adică ”este” și ”tocam”, adica ”tocmai” în postarea anterioară.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.