Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Bucureşti – Craiova şi retur, cu Neica

Bucureşti – Craiova şi retur, cu Neica

UPDATE: Înregistrarea emisiunii

Blogul meu şi emisiunea omonimă de la Antena 3 au avut privilegiul unui parteneriat, materializat formal printr-o bătaie de palmă, cu Tudor Gheorghe. Aşa se-ntâmplă între doi oameni care se plac şi au încredere unul în celălalt. Ulterior, postul pentru care lucrez a devenit, oficial, partener al concertelor marca Tudor Gheorghe. Au câştigat, onest, părţile; alături de ele, telespectatorii: succes comercial, de audienţă, calitate. Emisia asta încheie, cumva rotund, un ciclu; al artistului şi al realizatorului. Ambii au dat ce-au avut mai bun în ei. Om muri şi om vedea ce va urma.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

44 thoughts on “Bucureşti – Craiova şi retur, cu Neica

  1. Va astept cu drag diseara, cu un asemenea invitat emisiunea v-a fi o reala bucurie pentru sufletele noastre obosite si stresate.De murit inca nu cred ca a venit timpul, cu totii mai avem multe de infaptuit pe pamantul asta, eu una asa vreau sa cred.Va doresc o zi frumoasa, exact cum e vremea de afara. stima

  2. Balsamul sufletelor noastre! Asta este Tudor Gheorghe,asa il simtim.Niciodata n-o sa inteleg de ce omul asta nu are o emisiune in care sa ne invete si sa ne educe copiii,sa ne spuna povestile pe care le stie despre comoara asta,folclorul romanesc.Radacinile! El stie unde sunt,ca si Grigore Lese.Noi ne pierdem si nu ne mai regasim nicaieri.Suntem orfani,suntem saraci,desi avem o tara bogata (care parca nu ne mai apartine),avem comori de folclor si istorie,daruri de la Dumnezeu-munti,lacuri,paduri,campii,delta si mare-,dar si oameni inzestrati,cu aura si forta aproape divina.Vindecatori de suflete ratacite si pierdute,fie cu cantul,fie cu versul,fie cu mainile care tes,picteaza,modeleaza,framanta painea sau cresc prunci.Tudor Gheorghe ne invata toate astea…

  3. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Ati facut un lucru extraordinar, este un ciclu care se incheie,dar care se va repeta cu siguranta.N-ati dat tot ce aveti mai bun ,nici Dvs. nici Dl Tudor Gheorghe.

    Nu exista si nu va exista “destul”niciodata pentru maestrul Tudor Gheorghe si poate nici pentru Dvs..

    Deci, om trai si om vedea.

    Ieri,dupa multe zile cu emotii,asteptand controlul medical,rezultatul m-a facut fericita;sunt bine,revin peste un an la verificare si ma bucur de fiecare zi pe care o traiesc.

    Bucurati-va de tot ceea ce aveti in darul pe care vi l-a dat Dumnezeu cu familia,profesionalismul ,luciditatea,realizarile, si mergeti mai departe.

    Sanatate si viata lunga Maestrului!

    Cu mult respect pentru Dvs.,
    IoanaP

  4. Mulţumim că îl readuceţi pe dl Tudor Gheorghe la emisiune, oferindu-ne posibilitatea să vedem şi oameni de valoare la TV.
    În seara asta de la ora 22, vom vedea doi astfel de oameni faţă în faţă.

  5. Superb! probabil ca la incheierea unui ciclu, urmeaza invariabil un altul, si de ce nu…mai bun. si asa cum bine spune Anda, neica cum ii spui tu este pentru noi,”Balsamul sufletelor noastre!” deci nu te opri…

  6. Poate-s io paranoic, dar suna oarecum a ceva ce se incheie iar eu am o teama de incheieri. Sper ca se incheie un ciclu al artistului, iar realizatorul merge mai departe, cum ne-a invatat! Felicitari pt asa un invitat si partener, dar nu ne mai dati emotii cu nuante stilistice!

  7. Felicitări că ”ni-l dați” din nou pe domnul Tudor Gheorghe.
    Țin minte că, înainte de 1989, domnul Tudor Gheorghe fusese ”interzis” la televizor. Imediat după Decembrie ’89, îmi amintesc că a fost invitat la TVR și a cântat o melodie incredibilă, adresată publicului său.
    Mai țin minte doar câteva versuri:
    ”Ce mai știți, prieteni, despre mine,
    C-am fugit din țară, c-am murit,…

    Vocea mi-am pierdut-o și de-aceea
    Umblu beat prin cârciumi și cerșesc…”

    Atât îmi mai amintesc.
    L-ați putea întreba de ce nu mai cântă acea melodie în concerte?
    Cred că e definitorie pentru înstrăinarea în care trăim.

  8. Felicitari Domnule Ciutacu! Cu siguranta am sa urmaresc cu interes emisiunea dumneavoastra. Rar se mai pot vedea la televizor 2 oamneni de asemenea calitate discutand pe teme diferite de cele politice. Sper ca politica nu va avea loc in seara asta. Mult succes in ceea ce va propuneti!

  9. Victore, să ai grijă de domnul Tudor Gheorghe ca şi cum ai avea grijă de Dumnezeu şi dacă nu ştii cum, căci nici eu nu ştiu, intreabă-l pe neica Tudor şi vom afla.
    Un oltean de lângă Jiu din Ţuglui Dolj

  10. Va apreciz in general, sunteti printre putinii jurnalisti pe care ii apreciez la maxim.
    Dar cu actiunea dumneavoastra v-ati adaugat inca o cununa de lauri.
    Am avut ocazia sa asist la un concert unic, sustinut de Tudor Gheorghe in anul 1980. A fost splendid, mai ales ca multe cantece se bazau pe versurile unor poezii care la acel moment se recitau cu usa inchisa.
    Acest adevarat rapsod al inimilor noastre a tinut sala cu sufletul la gura 2 ore. Doar el, cobza si chitara si un scaun pe care-si sprijinea piciorul.
    Inca odata va felicit si va urez tot ce e mai bun pe lume.

  11. Eu nu am inteles, adica nu o sa mai faci Vorbe Grele sau cum?Si de ce?Si ce va urma?

  12. Tudor Gheorghe e un brand romanesc autentic si va aduce intotdeauna rating pe orice post TV.

    Lumea chiar e satula pana peste cap de discutii politice pe TV, in conditiile in care, in Romania, “caini latra, ursul trece”…

    Poate mai multe evenimente culturale ne vor scoate din foame si ne vor trezi la realitate, pana la urma.

  13. Buna seara d-le Ciutacu,

    Inainte de a incepe emisiunea,dedic o poezie ,draga mie,maestrului Tudor Gheorghe:

    “Noapte de mai

    Jos prin ierburi,printre lemne,
    uhuit s-aude,semne.
    Rar un fosnet,rar un murmur,
    Sus e zodie de gemeni.
    Toare canta pentru semeni.
    Toate iti raspund prin linisti.
    Pitpalac isi spune vrerea
    pitpalacului din linisti.
    Orice glas asculta glas,
    numai greierul prin ceas
    sta de vorba cu tacerea.
    Parca n-are-n lume semeni,
    doar in inisti cele linisti.”

    Lucian Blaga

    Cu mult respect pentru amandoi si cu mult drag,
    IoanaP

  14. Salutare! Foarte tari emisiunile tale, multe felicitari. Felicitari si lui Mircea pentru emisiunile realizate. Din pacate nu se poate posta pe blogul lui asa ca o fac la tine.
    Am o treaba asa: eu sunt in montreal de 2 ani, inainte am lucrat in sistemul de achizitii publice a unei mari companii din constata. Sunt dispus sa fac publice toate neregulile, fraudele, marnaliile care s-au facut si inca se mai fac acolo, cu nume, probe, contracte, semnaturi falsificate, etc. Crezi ca ar interesa pe cineva? Multumesc.

    A sa nu uit: http://www.theatlantic.com/infocus/2012/05/may-day-around-the-world/100289/ uitati-va ce fac altii de 1mai muncitoresc. Nu am vazut nimic despre asta la stiri (prind doar antenele aici) , in schimb am vazut puhoiul de gratare, accidente, cluburi, drogati, idigestii,etc In timp ce romanii stau la gratare, cefi, miciuri, bericioace, ragaieli altii de prin lumea asta protesteaza impotriva globalizarii, exploatarii omului prin munca, exploatarii in general. De remarcat doatare jandarmilor din USA sau canada comparativ cu cei din romania. In montreal nu am vazut jandarmi cu echipament ca de testoase, arme de tras lacrimogene si nu sunt tampiti ca jandarmii romani. Nu am avut autorizatie de miting, am ocupat principalul bulevard la ora de varf, si nu a intervenit nimeni in forta. Ca la orice miting au fost si acte huliganice( geamuri sparte la cladiriile de birouri, vopsea pe cladirea rbc canada, cosuri de gunoi sparte etc) dar NU au intervenit jandarmii in forta. Din ce am vazut la tv in Bucuresti nu a fost nici 50% fata de ca a fost aici(numar de participanti, blocarea centrului orasului, spart geamuri la mai multe cladiri) dar nu a intervenit nimeni in forta. Au fost facute arestari din randul celor violenti care au fost putut fi identificati dar nu sa dat cu lacrimogene, la pulane, la abuzuri. V-as propune ca in cadrul antena3 sa realizati spoturi publicitare(ca cele pentru rosia montana) prin care sa “educati” jandarmeria si populatia despre cum se protesteaza, cum se reactioneaza la un protest sa incurajati oameni sa se exprime. Noi romanii nu stim sa ne exprimam, sa ne facem auziti, o viata intreaga am fost supusi, cu pumnul in gura, invatati sa tacem si sa inghitim tot ce ni se da. Scuza-ma daca ti-am poluat blogul. Mult succes in continuare, as vrea sa vad o emisiune ciutacu&badea ceva de genul cap si pajura. Cu stima Cornel

  15. maestrul Tudor Gheorghe are dreptate, “vremea nemaniei” este la Calarasi pe 20 mai 2012, iar sala este intradevar superba. pana acum pe aceasta scena s-au petrecut doua stagiuni teatrale de exceptie. celalalt spectacol “rapsozi si lautari” a fost exceptional, iar maestrul a promis ca va reveni…

  16. Intotdeauna viata bate filmul?!
    Sau viata este filmul care ni se cuvine!

  17. D-l Tudor Gheorghe este „domnul Trandafir” care intotdeauna ne lipseste, dar care intotdeauna „ne lipseste”.
    Si daca ne lipeste ( „ne plezneste” ), nu ca ne -ar tezi, da parca „lumea” canta altfel!

  18. nu sunt de acord cu ultima chestie, el e singurul roman pe care as vrea sa-l intalnesc in strainatate, sau printre putinii oricum.

  19. un anger al romanilor,un om care nu vrea sa ne reprezinte ci un om care lupta,munceste sa ne aduca aminte ca suntem romani

  20. “Eu urmăresc un program cultural esenţial, care să rămână după mine.”
    Tudor Gheorghe

    Cred că aceasta e concluzia emisiunii, chiar dacă e spusă pe la începutul ei.

  21. unde pot sa urmaresc emisiunea buletin de saftica?am cautat pe net dar fara rezultat

  22. pacat ca dupa o emisiune atit de frumoasa trebuie sa-l ascult pe stan.spun trebuie fiindca trebuie!
    d-nul stan e inteligent , dar nu suficient pt. ca opereaza cu sofisme si trunchieri de adevaruri, hiperbolizeaza rahtul sau noroiul…citeaza din reviste de economie straine sau straine de economie care dadeau chix in prognozele lor acum cativa ani…

    cit de nemrnic sa fii sa citezi din aceste reviste, the economist dadea ex. despre cresteri de salarii cand e vorba doar de ‘reintregiri’, adica mijirea firului de iarba din balega…penibil…sa-i spui sa nu se mai adreseze cu nemteni, c-atunci si eu ii spun ‘tembel’.

    omul are probleme serioase . n-o fi paranoic?e plictisitor cu clipurile lui din tot felul de opere muzicale, parca el le-ar fi compus cam asa le prezinta,azi a dat o unguroaica…mare pirtz, ce sa zic.

    incearca sa-l demoleze pe Ponta pt. ce?ca doar nimeni nu-l idolatrizeaza, dar poate-i place de anastase si ne da si niste defilari de pe catwalk…

    p.s. mai are stan in hard faza cu Sobaru ?

  23. Un adevarat moment de relaxare dupa o saptamana istovitoare! In sfarsit, mai aud despre cultura, poezie, dragoste ,,generala”-de mama, da tara! Si-apoi oltenii sunt oameni extraordinari de inteligenti, atasati pana si de aerul pe care-l respira, protectori fata de toate lucrurile de care sunt inconjurati si mai cu seama, curajosi! Pacat ca sirul de spectacole nu ajunge si la Ploiesti, eram la fel de onorata ca si dvs.
    Felicitari dvs si invitatului dvs!

  24. Tudor Gheorghe e constient de valoarea sa, de ce
    transmite, de impact, dar ca orice mare artist nu
    e multumit niciodata; lucrul ce se desprinde din
    ce spune atunci cind vine la tine in emisiuni, e
    “publicul stie sa aprecieze ?!”.

    Eu-l vad oarecum impacat cu ce se intimpla in zilele
    noastre si de faptul ca nimic nu mai e ca inainte
    (vremurile s-au schimbat), dar si nesatisfacut de
    raspunsul publicului; tin minte o fraza ce-a zis-o
    anul trecut in emisiunea de la Craiova vis-a-vis
    de niste versuri: “ma, ar fi o chestie daca astia
    (publicul) inteleg”; (btw: stream-ul cu emisiunea
    nu se mai gaseste pe serverul de inregistrari A3).

    Mi se pare ca e foarte atent la modul in care-si
    dozeaza efortul artistic pe perioada unui an
    (e drept ca toata “miscarea de forte” costa o
    suma de bani si efort de organizare), dar felul
    in care-o face nu cred ca tine doar de aspectul
    material, ori de faptul ca e obositor sa mergi
    intr-un turneu, ori ca n-ar avea public (lumea-l
    asteapta “ca pe butelie” in multe locuri), ci si
    de selectarea publicului si alegerea momentului
    propice in a-si transmite mesajul impachetat in
    muzica sa (moment care trebuie sa coincida [sa se
    sincronizeze] cu anume perioada/zi in care trairile
    colective sint mai intense/determinate de anumite
    evenimente, e.g. ciclice – de Craciun, etc).

    @Victor: intrebare pentru “Neica”:
    cum impaca realismul cu sensibilitatea si rolul ce
    si l-a asumat de modelator al constiintei publice ?

  25. Ne-ati mangaiat sufletul in aceasta seara aducindu-l pe Tudor Gheorghe ,va multumesc .Un artist total cu multiple valente artistice ,cantaret ,actor ,compozitor ,iubitor de tara si neam Se redescopera mereu incantandu-ne Ii imbratisam fiinta cu dragostea noastra .

    FLORILE NEGRE

    Navalisera cartuse,
    Si spuneau ca mi-s matuse,
    Ne-au pus straja la fereastra,
    Si spuneau ca-i sora noastra,
    Ne-au adus necuratia,
    Dar ziceau ca ii fratia,
    Ne-aruncasera in grota,
    Dar ziceau ca ii sloboda,
    Sarme ma tot invelira,
    Mi le-adusera ca lira,
    Ne pandira Babe Cloante,
    Am mancat carne de gloante,
    Baum apa numai tina,
    Ne-au scos Tara din crestina,
    Lerui, florile negre!

    M-au spanzurat de cuvinte,
    Lerui, florile negre,
    Am murit in Trei Morminte,
    Lerui, florile negre!
    Ne uitara frati, tovarasi,
    Lerui, florile negre.
    Inviat-am. Iar si iarasi!
    Lerui, florile negre!

    Autor: Grigore Vieru

  26. @carmen pe 4 May 2012 la 23:27
    si eu caut anumite emisiuni inregistrate si
    vad ca nu mai exista pe servere, din pacate
    (cele de la Craciun si dinainte/dupa Anul Nou).

    Buletin de Saftica (15 Iulie 2011) trebuia sa
    fie aici

  27. @ex pe 4 May 2012 la 23:40
    Solutia e simpla: data viitoare nu mai pacatui!

  28. Multumim!!!! Dupa atitea desemnari,negocieri si altele,emisiunea dumneavoastra a fost minunata.Pentru mine, Tudor Gheorghe,este balsam pentru suflet,optimism si nu in ultimul rand:sunt mandra ca sunt romanca!!!! Felicitari!!! Si sa nu uit ….mai vrem!!!!

  29. @purcelix, hehe

    totusi, nu-l credeam pe staninstare sa chitibuseze pe marginea libetatii presei profund afectate ,virtual, de remarca ironica la adresa evsilei, (care vad ca se victimizeaza de parca nu tot ei si neamu’lor de pdisti nu s-ar fi autoghetoizat prin scrierile lor)ca ‘mai apareti’, de parca nu s-ar fi inteles ca intrebarea lui Antonescu era absolut corecta in cond. in care evsilei apare nu datorita cererii, ci finantarii ei oculte, probabil si din bani de la buget…

    hai, mah, Antonescu ameninta presa?atit puteti, bai basistilor?
    sau ca Antonescu e ‘lenes’?bah, prefer unul lenes dar cinstit unuia(betivescu) care sare sprinten in apa de dimineata sa-si antreneze coloana pt. nenumaratele poveri pe care tot poporul le suporta.

    nu sunt un suporter neconditionat al actualei majoritati, nu-mi place unpr, nu-mi place lipsa de claritate in cazurile alistar etc.(stiu ca au dreptate, dar formalitatile sunt formalitati si csm se leaga ca disperatii de firele de pai)insa eu n-am memoria scurta sa uit jignirile(unilaterale) aduse presei de marele marelebetivan si nu-l cred in stare pe Antonescu sa ciordeasca telefoane.

    inteleg o critica pe fapte nu pe vorbe sau pe ipoteze…

    stan a criticat actuala coalitie majoritara can era , recent, opozitie…e penibil…stan ataca preventiv, ca altfel nu-mi dau seama de unde atita inversunare…sau vrea ca A3 sa para echidistant?o.k. , dar nu cu minciuni si apelative de genul ‘nemteni’…

    rog sa ma scuze gazda pt. infama-mi parazitare cu acest off-topic …m-a cam apucat mânia, nu nemânia !!!

  30. @ex: minia nu face bine la tensiune,
    “numara incet pina la 5 si rasufla adinc”.

  31. Cam cat de idioti pot fi realizatorii tv? Nu toti – majoritatea lor covarsitoare.
    Daca nici tu nu le-ai servit drept exemplu in toti anii astia, atunci nu stiu ce anume ar mai putea sa le destupe mintea.
    Nu esti nici Capatos, dar nici Jay Leno, iar ceea ce-ai realizat prin genul asta de emisiuni, nu numai ca ti-a adus rating cat sa te tina in top, ci si premii de specialitate. Si totusi, nimeni nu te imita. Sunt batuti in cap?
    N-o spun pentru ca ma freaca pe mine grija de cariera lor, ci pentru ca vreau ca asa ceva sa se multiplice. M-am saturat sa fie o ora/saptamana. 🙁

  32. Oameni extraordinari !!!… De – abia astept sa revina tara asta la normalitate , la ADEVARATELE valori !
    Sa ramana ”printesa Ardealului ” si Guta la ei acolo ,si sa nu mai ocupe locul celor pe care regimul asta manelist si mizerabil l-a dat la o parte prin incultura si prost gust !

    Romania a fost intotdeauna salvata de ARTISTI . Sunt ultima ” reduta ” !
    Badarania are limitele ei : n-o sa poata sa treaca niciodata de ea !…

  33. @ex: lasind la o parte caterinca si replicile din “Buletin de Bucuresti”,
    nu prea vad brese in logica d-lui profesor Stan.

    In aceasta perioada-s mai putin critic, pentru ca mi s-a acrit sa
    pendulez intre furie si resemnare (oricum nu serveste la nimic fara
    miscari de protest) si prefer sa privesc rinjind cum isi vor arunca
    baietii de la USL fierbintele cartof aruncat de Basescu (si care au
    avut agenda diferita de cea a protestatarilor / aspiratiilor populatiei):

    Despre criza morfinei (Cepoi) – numai de bine: mai tineti minte episodul
    “Duta” si enervarea pe buna dreptate a lui Mihai Gidea, taxata imediat de
    portocalii ?

    Despre d-l Alistar… da, e o prezenta scenica, un domn serios, ce inspira
    incredere, insa a carui prestatie in rindul “societatii civile” ce ii era
    favorabila lui Basescu atunci cind Adrian Nastase era “inamicul public
    numarul 1” (la finele guvernarii acelea), trece nevazuta in zilele noastre.

    Il preferam pe d-l Marga la “Invatamint”, “Externele” logic ar fi sa colcaie
    de “baieti” care-i vor face viata un calvar (parca era un domn acum multi
    ani ce-a spus o vorba de genul: “m-au invins serviciile”).

    Despre apetenta romanilor pentru perpetuul circ si “i-a zis-o ma, lu’ ala”,
    gafele ce nu intra in vocabularul romanilor, nu mai vorbesc.

    Oricit l-ai uri pe unul, ori pe slugile sale, in momentul in care doresti
    sa treci la conducere, pe motiv ca esti mai bun ca el, nu vorbesti, si mai
    ales, nu te comporti ca el – “nobletea obliga, minca-ti-as” – asta ar trebui
    sa-ti zica din 3 in 3 secunde consilierii de imagine, ca sa-ti intre in cap,
    macar de dragul salvarii aparentelor.

    Despre d-l Rus, si Mircea Badea si altii ce-au avut “experiente anterioare”
    cu personajul/sistemul condus la acea vreme de respectivul personaj (wow,
    taman acum, reactivat), nu mai vorbesc, cei mai de sus, stiu ce spun.

    Apoi, mai vin cei doi care “nu-s basisti” (Orban, Predoiu). 😉

    Asa ca ma multumesc doar sa sper si sa privesc cu incintare cum anumite
    promisiuni precum “reintregirea” salariilor si pensiilor promovata acum
    citeva zile (daca nu ma insel de Nicusor Constantinescu), si care a devenit
    brusc irealizabila peste noapte, se vor sparge precum baloanele de sapun.

    Da, e bine c-am scapat de Boc si de Ungureanu, dar ca inca n-am scapat de
    Basescu, ca nu s-au organizat alegeri anticipate si ca anumite metehne
    exista si dupa cum ii cunoastem pe d-nii politicieni, inca vor mai exista
    mult timp de-acum inainte, asta nu ma incinta deloc.

    Una e critica portocaliilor, alta e critica argumentata a d-lui Stan.
    Iar faza cu “nemtenii” vine de la episodul votului de acum ceva vreme
    din acel judet, vot care s-a dus catre candidatul portocaliu.

    Dar, desigur, exista posibilitatea sa ma insel (si) eu.

    P.S. daca i-ai cunoaste personal, sau ai face cautari in trecutul politic
    si in declaratiile anterioare ale unor “baieti buni”, precum si in cel
    /cele al(e) asociatilor lor, te-ai cruci si n-ai mai fi atit de inversunat.

  34. Il ador pe Tudor Gheorghe! Minunate emisiuni faci 🙂

  35. @ [@ソリン pe 6 May 2012 la 12:16]:

    despre “balta” e vorba, drag postac fara nick ?

    @Victor: “fiti ungurenii mei !”;
    astia nu mai au texte… 😀

  36. uitai sa pun un “ce” in fata “baltii” de care
    facea vorbire “prietenul” de mai sus.
    dupa ce ma voi angaja cu juma de norma la vreun
    partid, atunci voi da like-uri si-mi voi elogia
    in sus si in jos aliatii (putin probabil in
    aceasta viata).
    pina atunci, nu m-a cistigat nimeni “la belciuge”,
    si-mi rezerv dreptul sa(-i) critic pe cine cred eu de
    cuvinta (pe unde-i prind).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.