Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > It was a misunderstanding. Case closed!

It was a misunderstanding. Case closed!

Un (aproape) fost şef de Inspectorat Judeţean de Poliţie lăcrămează în direct pe leşul unui asasinat în oraşul pe care-l păstoreşte şi se întreabă trist de ce ar fi un cămătar caracterizat drept interlop, în condiţiile în care şi procurorii dau bani cu camătă. Acelaşi comisar şef, pre numele său mirenesc Şoric, primeşte sprijinul necondiţionat al şefilor de post din judeţ, care ameninţă, tot în direct, că demisionează în grup dacă superiorul lor nu e repus urgent şi fără prea multe întrebări în funcţie.

Imediat după emoţionanta efuziune colectivă a subordonaţilor săi, comisarul-şef Şoric strigă revoltat, evident, în direct, la realizatoarea unui talk-show că e absolvent de matematică-fizică, că-i decorat cu Virtutea Militară, că reşedinţa de judeţ unde interlopii se-mpuşcă ziua în amiaza mare în bar e pe locul şase în topul oraşelor sigure din Europa şi anunţă că secretarul de stat Fătuloiu ar fi propus destituirea lui din motive de misunderstanding. El l-a prins în timp record pe trăgător şi rămâne, deocamdată, după cum l-a asigurat personal ministrul Igaş, la comandă să menţină liniştea în judeţ, deci case closed. Nimic despre Pinalti…

Asta-i adevărata disoluţie a autorităţilor statului!

UPDATE: Pentru că nimeni nu e-n stare să-i explice, de la prânz încoace, comisarului-şef Şoric că orice activitate financiară aducătoare de dobânzi, neautorizată şi nedeclarată la Fisc, e infracţiune, o fac eu aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

165 thoughts on “It was a misunderstanding. Case closed!

  1. Un personaj extrem de penibil. O domnisoara de pension seful unui inspectorat de politie ?

  2. ha ha ha
    daca n-ar fi amuzant mai ca ar fi tragic
    imi place ca astia au nume predestinate frate, Soric, Cocos, boc, d astea pline de rezonanta, da nu magnetica

  3. In toata tara, nu numai la Piatra Neamt, politisti si procurori sunt in cardasie cu mafia imobiliara. Ei sunt acea parte din retea care au grija sa le faca zile fripte celor care nu se supun. Si la Braila e la fel, de ajungi sa le dai crezare unor descreierati gen Falau, care isi fac singui dreptate pentru ca sunt constienti ca altfel nu au cum traiasca normal din cauza retelelor mafiote care au ajuns pana la varful structurilor statului.

  4. Omul este atat de penibil incat ai impresia ca IPJ Neamt este condus de catre un copil de bani gata, inganfat, obraznic si rasfatat peste masura. Probabil are impresia ca IPJ Neamt e tarlaua lu’ tacsu si ca are dreptul sa faca ce doreste creierasul lui acolo. Nici macar nu stie sa vorbeasca… cu tot cu liceul lui de mate – fizica. In locul lui as fi intrat in pamant de rusine.

  5. Inceputul disolutiei autoritatii statului pleaca de la curvele, bagabontii, hotii, penalii, de-alde putza-bleaga si alte specii de politicieni care-au ajuns in capul treburilor. Toti aia de sub ei sunt numiti politic, iar pe langa spaga sau supt pula, trebuie sa fie musai mai prosti decat sefii lor politici, ca asa-i poti controla pe imbecili. Din cauza asta, justitia si politia sunt praf, sunt domenii pline de agramati, cretini, idioti sau nevertebrate. Dovezile tiparite(cel putin) despre incapacitatea dobitocilor de a asigura puletilor un trai NORMAL ar acoperi, puse cap la cap, distanta de la Pamant la Gaura Neagra de ieri a lu’ NASA.
    Sa-ti mai dau un exemplu de politist adevarat. Acum vreo 2-3 ani, seful IJP Braila a jucat la LOTO pe acelasi bilet cu cei mai mari interlopi din oras. Pe spatele biletului erau semnaturile tuturor. Ei, si?! Tot sef la IPJ este si azi. Asa ca Soricu’ are dreptate. Ce, e ilegal sa joace interlopii la LOTO?!

  6. Informatie cu caracter general…nu acuzam pe nimeni. Pai astia sunt oamenii care ne apara?

    De plang intr-un clip si se isterizeaza ca fetitele la primul ciclu si acum nu isi mai pot recunoaste cuvintele? Ar trebui dat afara numai pentru asta.

    Mai incearca sa intoarca vina pe postul de TV. Asta e vinovat de cand a luat microfonul in mana.

    UN PENIBIL

  7. Dle Ciutacu, prin prisma exemplelor evidente din acest post, precum si din cea a multor altora cu care v-ati intalnit in viata si in cariera dvs pana in prezent, regretati vreun moment ca ati ales sa va intemeiati o familie in Romania si ca alegeti sa ramaneti in continuare aici? Eu am atras un proiect, de cateva mld lei vechi, in jud Arad, am intrat in contact cu sute de oameni din toate colturile tarii si cu multi oameni cu adevarat capabili si de omenie din minister, insa peste tot s-a ales si se alege praful. Toti acesti oameni fug din calea mocirlei care ii copleseste, iar la randul meu sunt sfatuit sa fac la fel. Ce este de facut dle Ciutacu? Imi doresc foarte mult sa vorbesc cu dvs pe aceasta tema, chiar si 5 minute (poate este prea mult pt agenda dvs). Cand m-am hotarat sa va scriu email, a aparut si hackerul, iar acum (in spirit de gluma va spun) ma tem sa va mai scriu, ca poate apare iar. M-am mutat in Bucuresti si sincer nu stiu ce sa fac. Primesc atatea semnale ca cel mai bine ar fi sa plec si sa nu privesc inapoi, insa sunt multe lucruri care ma leaga sa raman. Poate faceti sau “facem” o emisiune cu lucrurile pe care le stiu. Sunt multe, prea multe si ma dor si acum! In eventualitatea unui raspuns, va multumesc anticipat si sper sa stabilim o intalnire.

  8. Da´ Virtutea Militara de unde o are? Si pentru care fapte?
    Si daca ai absolvit un liceu de mate-fizica se pune ca ai MIT-ul? Sau Harward-ul? Poate in lumea lor de tablagi.
    Si daca marlanu´ a plans, asta vine cu onoarea lui de familist? Si doar stim cat tine el la onoare, nu?
    Iar restul de militieni din judet; demisia.
    De rest; camatari,procurori, interlopi, igasi; toti o apa s-un pamant…
    PS
    Oare cum ii sa te cheme Soric/Sorlic?

  9. Ce penibil! Toţi agaricii au fost puşi în funcţii de conducere de către portocalii. Toţi sunt o apă şi un pământ.

    Oare ce gândeşte un potenţial telespectator de afară, dacă vede scenele alea traduse din română?
    Nu cred că vreodată ne-am făcut de râs ca neam
    aşa cum ni se întâmplă acum…

  10. cand l-am auzit cum a vorbit,am crezut ca-i nebun si ca reporteri de televiziune au gresit persoana si era “chilat”pe urma am inteles ca vroia sa-mi dea lectii de engleza si am putut sa rad “oare cum va comenta badea astea diseara”

  11. A fost super tare faza cind a mentionat ca sta pe aceeasi strada sau foarte aproape de respectivul impuscat.

  12. Ha…Eu, din titlu, am crezut ca ai dat-o la pace cu hackerul!…
    Cat despre dl Soric… nu CVul si inteligenta dumnealui au fost puse in discutie ci moralitatea si buna credinta…
    Salutari multe!

  13. GENIAL! Au inceput sa apara deja retetele pt masa de Craciun! Soric in lacrimi (cu un pic de Mararu). Si s-ar putea ca Toba sa-l lucreze pe Soric din cauza Mararu(lui) si sa-l zboare din politie. Ei, unii ar putea spune ca s-o intampla asta cand o zbura porcu… Ma rog, macar Soricu sa zboare. Oare cum se face ca totul in politia romana e (legat) de porc? Seful politiei e Toba, sef de inspectorat Soric (momentan inlacrimat) si cuvintele lor sunt purtate de Ciocan (are legatura cu snitelele pe care le bate vecinu’ la ora 2 noaptea ca e criza, de..)? Traim in castelul lui Disney, ala din genericul de acum cateva decenii..totul invaluit de miasme de base(SCUze).

  14. This is gold,cum ar zice englezu’.

    Domnul asta cumva face parte din acel mic procentaj de politisti necorupti,care ar trebui sa fie un exemplu pentru toti ceilalti? Eu as fi curios sa aflu ce s-a intamplat cu acest domn,pentru ca tot ce vedem aici sunt semnele unei caderi nervoase.

    Ce pot sa zic,decat felicitari Mariei Coman. In rest, ‘om trai si ‘om vedea.

  15. Exemplu tipic de autoritati cu pretentii si diplome obtinute pe genunchi. A fost absolut amuzant enunerind ca dobitocul toate diplomele obtinute de sotie (la stat, degeaba), dar habar n-avea cu ce se ocupa sotia, (“nu cunosc terminologia”) insa stia ca nu face nimic ilegal. Pe linga tupeul prostului are si limbajul lui Vanghelie si asta nu-l califica ca sef IPJ si cu atit mai putin de absolvent de liceu cu pretenti. Aici se verifica a 1000 oara bancul cu prostul pus intre 100 de destepti, iar dupa un timp nu prea lung numarul desteptilor scade mai mult decit semnificativ. Daca extrapolam si prostul in cauza ajunge in fruntea unui guvern, rezultatul nu poate fi decit acesta.

  16. Si inca ceva, zic inca ceva..Cum se miorlaia Soricu la teveu ca el nu are treaba cu ‘nterlopu’ ca e oarecum vecin cu el, dar intre ei e nevasta’sa (dna Soric) cu biroul ei notarial? Adica da. Alt purtator de trese cu cashcheta milita, tot la teveu, pentru dreptu’ politailor de a domicilia inclusiv uluc in uluc si anume cu ‘fractoru, ca unde sa habiteze si ei, pe varfu blocului? Nu frate, fa gard langa infractor si vezi de mergi si-i cere si o cana cu zahar, asa ca-ntre vecini. Sau poate vine el sa i-o dea nevesti-tii inapoi. Cana cu zahar, bineinteles. Cum sa fie mai clar ca politia e mana in mana cu baietii astia? Pai si casele si le fac unii langa altii. Daca loc pe langa vila lac nu mai fu…bun si cu mararu langa gard.

  17. Cred ca in Neamt, indiferent de clan, stau lucrurile cam asa:
    Sefu’ al mare il propune pe al mijlociu, al mijlociu, pe al mic, etc. Cand o za este in pericol, tot lantul zornaie…se revolta… da..asta-i disolutia autoritatilor statului…
    E penibil sa sustii ca intr-un orasel, un sef IPJ, sa nu cunoasca retelele locale de infractori. Si mai penibil e sa le tolerezi. Mare lucru…Ce-i aia camata?
    Da’ adevarata stire este ca seful IPJ sustine ca si procurorii dau bani cu camata !
    Oglinda, oglinjoara , a cui e reteaua mai rotunjoara ?

  18. Am postat de blogul dvs. si am fost instiintata , pe acest blog, ca sunt selectata pentru un chestionar. Aveti cunostinta de acest lucru?

  19. Pana nu-l vad pe Tonta cu o “cashcheta” suspendandu-l pe “fidel”-ul udrei nu cred in nici o – asteptata de altfel – disolutie a autoritatilor statului.

    Ce sa te astepti de la acest provincial law enforcement officer, daca modelele lor in viata – adica ministri, de ex. de interne, de justitie etc., presedinti de camere ale parlamentului sau chiar de tara – dau pe-afara de-atata integritate? Doar la mult tupeu.

    Oare sa ne mai aducem aminte de Horst Köhler?

    Hasta la victoria siempre!

  20. Eu cred ca ; L-au ¨revizuit ¨ respectivii politisti pe supusul interlop – gata , nu mai este ¨seful mafiei personale a lui Adrian Nastase ¨ !!

  21. Eu am avut cu ani in urma o prietena in Piatra-Neamt care era foarte mandra de primarul de acolo si de Base.Sunt curioasa ce mi-ar spune acum despre personajele in cauza.Ca sa ajung bogata ca un politist din Romania,eu ar trebui sa muncesc ani si ani de zile.Mereu m-am intrebat de unde au astia avere,vile,masini,cum reusesc atat de repede.Astia sunt primii care iau contactul cu infractorii.Ma uit interzisa la reactia politistului si-mi amintesc o remarca a unei prietene din Germania:”astia de aici macar pastreaza aparentele ,arata ca le pasa de cetateni,poate ca au si ei aranjamente,dar cand vine vorba de respectarea unui drept individual,atunci intervine legea.Dreptul individual e respectat daca nu il incalca pe cel colectiv.”Asa se va pune problema si in legatura cu acceptarea romanilor in Europa:nemtii isi cer drepturile,francezii nu se opun dar mai vedem…Pe langa drepturi exista si obligatii.

  22. Dupa toate aparentele, acest gras transpirat si plangacios trebuie bagat urgent la racoare, impreuna cu ALL THE SHERIFFS care s-au pus pe greva foamei in apararea domniei sale.

  23. uite cat sunt de prosti….””Eu vă vorbesc politicos şi dumneavoastră vreţi să mă luaţi la bătaie? Cine sunteţi dumneavoastră, al doilea Mircea Badea?”
    de cand e Mircea Badea batausul cartierului???
    ….cata frustrare…

  24. L-am vazut in direct la stiri … N-am putut sa ma uit la tot ca deja imi venea sa-mi borasc matele si sa sparg TV-ul (bietul TV) , asa ca mai bine am mutat !
    Tara asta continua sa ma uimeasca : atunci cand cred ca am vazut tot ce era de vazut in materie de tupeu , ipocrizie , pupincurism si orice alta fateta a “latrinei morale” in care NE PLACE sa ne scaldam , hop ! , mai apare ceva nou …! Bleah !

  25. Si eu am fost intrebata de sondaj, la fel ca Ioana S
    fiind din piatra neamt, nu pot decat sa spun:”mi-e rusine”
    vuieste orasul de “afacerile” facute de acesti interlopi, de legaturile lor cu politia, procuratura, judecatorii, dar cei din conducerea politiei nu au aflat inca… de la simplul inspector de politie care se duce in piata sa-si faca cumparaturile si le primeste moca, deh, e cineva, pana la cei de la conducere stiu ce se intampla, se musamalizeaza, se dau telefoane “lasa-i in pace ” etc etc; ordinele de acest fel vin de sus, de la cei “prieteni” cu decedatul…
    cei care au fost victimele Mararestilor ar avea destule de povestit;dar nu intereseaza pe nimeni, plangerile au fost solutionate de forma si de regula, nefiind probe…..pe cine sa acuze, bietii politisti ?!

  26. Si mie mi-a aparut acelasi lucru, semnalat de Ioana S., referitor la completarea unui chestionar.

    Am dat un click si m-a trimis pe Kestionare.ro, unde primul pas era sa introduc datele personale (de ex. data nasterii). Am inchis repede fereastra, iar dupa cateva minute mi s-a restartat browserul si mi-a aparut o eroare, pe care am raportat-o celor de la mozilla firefox.

    De fiecare data cand accesam vreo pagina de pe blogul dvs, imi aparea fereastra catre chestionar.

    Eu am postat comentariul la 14:57, iar Ioana S. la 15:52 si 15:56. Inseamna ca e posibil ca actiunea sa se fi desfasurat pe perioada 14:00 – 16:00.

    Cine stie ce “prieteni buni” mai aveti si ce interes au vis a vis de noi cei care va accesam blogul!

  27. @Imi pare rau ca nu am retinut mai multe date.
    Era vorba de un studiu demografic(?!).M-am gandit ca ceva nu e in regula si am evitat fereastra.
    Mai nou, cum fiecare zi in Romania ma uimeste, cum Parlamentul devine nedemocratic, un fel de Marea Adunare Nationala, pentru ca nu mai are nevoie de opozitie pentru votarea legilor ,
    nu pot sa cred ca un sef IPJ sustine ca e normal sa dai bani cu camata. In concluzie, toti cetatenii de rand pot apela la aceasta metoda. Singurele nefericite vor fi bancile.
    Daca vom invata bilingv, ma intreb daca se va mai numi Romania…

  28. Apare o mica fereastra in care esti intrebat daca vrei si ai cateva minute libere ca sa raspunzi la cateva intrebari pt un studiu demografic. Bineinteles am inchis fereastra.

  29. Acum au atacat informatic o baza de date a Parlamentului, pentru ca puterea sa aiba timp sa adune majoritatea pentru votarea unei legi.
    Au avansat de la telefoane si stenograme.
    Esti Hacker deci existi!
    De altfel si piratul Francis Drake era in slujba reginei Angliei Elizabeth I …

  30. :)) deci asa ceva mai rar, ziaristi ”nenorociti” maltratati bietu om si pe familia lui Nu va e rusine:)))))))))))))))))

  31. @everybody: m-am lamurit, e un studiu demografic (pe mai multe bloguri contorizate) al trafic.ro
    @gicacontra.eu: opreste-te cu chat-ul, pricep din prima. nu functionalitatea videonews e subiectul dezbatut

  32. Văzând ce au scris alţii, am intrat şi eu cu Firefox şi mi s-a întâmplat la fel, dar nu din prima. Apoi, am mai încercat o dată şi nu mi-a mai apărut.

  33. In calitate de “patzit”…, scriam mai acum o luna de zile:
    Dupa ceea ce am trait eu pe propria-mi piele “rigorile” legii nemtzene… nimic nu are a ma mai mira!
    Sa fie asta… o stare generala? Nu’s! Ce am vazut si trait insa eu, mi-aduce aminte de o vorba din batrani:
    Pestele… de la cap se-mpute!

  34. Da, este un studiu demografic,
    dar nu se poate completa chestionarul pana la final.Probabil din cauza traficului.
    Plangaciosul Soric are obrazul precum se recomanda.De un penibil…la Maria Coman cand a intrat ,sunat fiind,incerca sa dreaga busuiocul… cum spuneam Zeus are sefii de oriunde si de aiurea dupa chipul si asemanarea lui.Pardon,domniei sale.

  35. Asta e seful IPJ Neamt?
    Mai este in functie la ora asta, dupa asemenea declaratii?
    Eu cred ca e timpul sa ne caram din tara si inca repede.

    Inainte sa abordam alte elemente, nu pot sa nu remarc tupeul fenomenal pe care il poseda personajul, un tupeu obraznic, nesimtit, pe care il au si alde Roberta sau PDL-ul, in general.

    Hai sa lasam pe moment problema interlopului, individul asta a facut o facultate de drept ca sa ocupe functia pe care o detine. Chiar daca a facut-o la fara frecventa, totusi, cum poate sa abereze ca sotia lui nu a legalizat un buletin?

    De cand dau notarii buletine? Pai in momentul in care ai in subordine o directie privind evidenta populatiei, cum poti tu sa conduci aceasta directie cad nici nu-i stii atributiile? Eu inteleg ca nu e omul avocat sau notar, dar cum se poate sa sustina o asemenea ineptie si sa fie tinut in functie, cu toti acolitii lui?

    Hai sa abordam si subiectul interlopului, pai camtaria e legala sau cum? Adica sa dai bani cu camata e o activitate onorabila nu? E demna de lauda si il transforma pe camatar intr-un fel de stalp al societatii? La ce dracu ne mai trebuie bancile atunci, contracte de credit si alte porcarii, mergem la Gogu camatarul si am rezolvat nevoia de lichiditati nu? Imi si imaginez o societatea cu oameni fara degete sau fara urechi, pentru ca n-au achitata la timp rata.

    Camatarii exista si in comparatie cu alte activitati camataria e o joaca de copii, dar camataria nu poate exista asa, luata ut singuli, presupune amenintari, santaj, abuzuri prin care imprumutatii isi pierd in general casele sau alte bunuri, violenta, recuperatori, dar mai presupune si ca banii imprumutati provin de undeva, ori banii unui camatar nu provin din afaceri, ca nu sunt camatarii oameni de afaceri, nu joaca la bursa, banii respectivi provin, la randul lor, din alte infractiuni: prostitutie, trafic de droguri, trafic de armament, taxe de protectie etc.

    Asta o stie oricine, nu e rocket science, deci cum poate seful IPJ Neamt sa ne spuna, senin, ca Mararu nu e interlop daca dadea bani cu camata?

    Mai mult, personajul este seful IPJ Neamt si stie ca vecinul care sta gard in gard cu el da bani cu camata. Pai asta e INFRACTIUNE, nu e un hobby, deci e obligatia lui, prin lege, sa isi sesizeze subalternii competenti. Pai daca seful IPJ Neamt tolereaza camataria si o spune in direct pe un post national de televiziune, cu multa aroganta si tupeu, de parca ar fi ceva absolut normal, ce pretentii, ce siguranta, ce justitie, ce dreptate?

    Baietii astia fac atat de multe combinatii si se acopera cu interlopii de atat de mult timp, incat au ajuns sa considere camataria un fel de activitate economica onorabila, probitabila si legala, eu cred ca individul este ferm convins de ceea ce sustine si anume ca este ok sa fii camatar, nu e nici o problema.

    Eu stau sincer si ma intreb, ceilalti sefi, din alte judete, sunt la fel? Adica baietii astia ne asigura noua securitatea? Pai daca sefii sunt asa, subalternii cu ce se ocupa? Eu cred ca subalternii isi iau procent din taxele de protectie, camatarie, prostitutie, trafic de droguri etc., iar din procentul asta o parte ii revine sefului, exact ca in orice organizatie mafiota clasica.

    Ma astept, sincer, sa apara baiatul asta sau alti sefi de IPJ sa ne spuna ca au si ei cate fetite care lucreaza si ca e ceva normal, doar in alte tari e legalizata prostitutia si fetele lor sunt cele mai curate.

    Greata, multa greata si inca o confirmare ca asta e tara tuturor posibilitatilor, deci nu trebuie sa ma mire absolut nimic, ABSOLUT NIMIC.

  36. Oaaaau, ce soric.
    Ca sa fiu in acelas registru de cuvinte: Punctual – este de ras; General – este enervat, de plans

  37. Daca faceti “sapaturi” ve-ti afla de legaturi de afaceri intre membrii partidului-stat din judet si lumea interlopa.Pinalti stie….
    Iar conducerea politiei de ce ar sta deoparte?
    Nu trebuie sa “mananca” si gura lor?

  38. putem noi comenta tot si pe oricine dar ideea e ca nimeni nu face nimic si ei pe care-i comentam si-i dezbatem cu atata interes isi fac de cap in continuare.vai de natia noastra!

  39. Mi se pare mie ca daca facem nasoale chestionarului nici de postat nu mai putem posta,sau Soric e mai tare decat stim noi.
    Asta e de verificat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.