Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Înapoi, fără nici o plăcere, în mlaștină…

Înapoi, fără nici o plăcere, în mlaștină…

Ne-am întors azi-noapte, am dormit pe furatelea, suntem chiauni, stare care, probabil, va mai dura pana maine seara inclusiv (azi prestez în reluare la Vorbe grele). Impresiile de vacanță (foto: Vlad) o să le scriu abia după ce ne așezăm pe moale, la casa noastră. Până atunci, pe foarte scurt, câteva vorbe despre teme care am remarcat că au stârnit comentarii în perioada absenței noastre din țară.

– Amenințările lui Ion Cristoiu, cum că pleacă de la Antena 3 și rămâne doar editorialist la Jurnalul Național, mă lasă rece. Nici măcar puterea de a mă scârbi nu mai are acest om despre care aș fi preferat să-mi amintesc numai lucrurile bune prin care a marcat istoria postrevoluționară a presei. Războiul lui (fals) cu Mircea Badea e, după părerea mea, încă un jalnic pretext de a-și lua viteză cu scandal, așa cum a făcut-o de fiecare dată. Dacă aș fi condus eu Trustul Intact, ceea ce nu se poate întâmpla niciodată, aș fi anunțat, cu toate riscurile de imagine, rezilierea unilaterală a contractului, motive sunt căcălău. Altceva nu mai am de adăugat.

– Reducerea până la jumătate a contractelor managementului și vedetelor de la Realitatea nu mă bucură deloc. Orice tăiere de bugete și/sau închidere de ziar/radio/tv e un semn de lipsă de sănătate financiară a media și de adâncire a crizei. Dar nu pot să nu remarc tăcerea penibilă a celor care aplaudau frenetic, la începutul anului, știrea potrivit căreia Intact a redus cheltuielile cu 20% și dădeau comunicate de presă triumfătoare că, spre deosebire de concurență, ei măresc lefurile cu 11% din respect pentru angajați. Dumnezeu nu bate cu parul.

– Evoluția scandalului Ridzi, cu toată dezvoltarea media aferentă, denotă că nu mai avem nici un licăr de speranță privind însănătoșirea și/sau reformarea clasei politice. Tinerii parveniți în poziții publice importante nu-s cu nimic deosebiți, cu excepția vârstei, de cei cărora le-au tras scaunele de sub cururi. Cât despre mirarea că-l susțin pe Cătălin Tolontan în demersul lui politico-jurnalistic, nu văd care-i neclaritatea. Sunt momente în care suntem în total dezacord, la fel cum există evenimente în care părerile noastre converg. Aici suntem pe aceeași undă…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

81 thoughts on “Înapoi, fără nici o plăcere, în mlaștină…

  1. update: Deja a devenit interesanta cauza “Rdzi-contra Romaniei”,Zice Ridzi la o emisiune televizata ca nu a cunoscut persoanele juridice din contract.Pai orice contract incepe cu persoanele contractante iar daca vreau sa fac afaceri cu orice firma din Romania, imi iau un extras de informare de la Registrul Comertului ca sa stiu cu cine inchei contractul. Si nu sunt minister, deci e o dovada de iresponsabilitate grava.
    A spus draguta de ea ca nu a fost informata de firmele subcontractante. E slab pregatita sau …nu vreau sa jignesc.Pai , cum a semnat receptia lucrarii daca nu a avut finalitatea ei(evident realizata de subcontractante)?
    Si lovitura de gratie in informatie: Tolontan la MTS! Nici macar informatia cu Bucurenciu nu a detronat-o! Astept ca DNA sa asterne linistea peste acest scandal.

  2. Domnule Ciutacu,ma bucur in fiecare zi ca nu mai traiesc in Romania !Nu ma bucur ca spun asta,dar din pacate asta e adevarul. Urmaresc insa cu placere Sinteza Zilei si pe Mircea Badea.Multa sanatate si noroc va doresc din UK.

  3. bine ai revenit.
    dupa cum observi nu s-a schimbat nimic de cand ai plecat. toata bune si frumoase in scumpa patrie!

  4. Si cand te gandesti ca acu’ un an, poate doi, Gadea invitase pe toti din Antene sa-l aniverseze pe Cristoiu, cu cadouri, cu costum national, toti proslavindu-i darul de “fauritor” de presa, de zeu al jurnalisticii…ete in ce hal a ajuns presa acum, cu toti zeii si semizeii ei si cu toata “deontologia” si “profesionalismul” ei! De-aia nu mai dau 2 bani pe parerile jurnalistilor, mai ales in an electoral, cand toti se pozitioneaza “strategic” in functie de jet.
    Domnule Ciutacu, de ce nu-i spuneti lui Gadea sa faca o “Sinteza” impreuna cu dvs., Badea si, evident, Cristoiu (in calitate de invitat special, ca sa nu-si pateze blazonul de echidistant) si sa lamuriti odata toata chestiunea asta barbateste, fata-n fata? Nu v-ati saturat sa va injurati indirect, pe blog, in ziar sau pe la colturi? Eu, ca simplu telespectator, da.

  5. Bine v-aţi întors sănătoşi şi poate ca măcar familia să simtă odihna post-concediu! E enorm de dezastru ce se întîmplă în ţara noastră iar Domniile voastre, deşi sunteţi corect în abordări, vedeţi că se interpretează în fel şi chip după interese şi pe nimeni nu-l mai doare că o să dispărem sub povara datoriilor externe făcute cu atîta tupeu şi fără justificare în sensul că nu se vor vedea rezultatele pentru toată lumea. Cît priveşte pe domnul Cristoiu, îmi pare rău, dar din experienţă proprie trebuie să înţelegem că de la o anume vîrstă nu mai suntem coerenţi, nici măcar nu mai ţinem cont că pe lunga durată a vieţii am avut din cînd în cînd şi conştiinţă!

  6. Cu scuzele de rigoare pentru omisiune de “a”.
    Ma bucura revenirea dumneavoastra.

  7. BINE AȚI VENIT, DOMNULE CIUTACU!Nici nu știți cât de mult mi-ați/ne-ați lipsit. Apreciez enorm felul cum vă alegeți și tratați subiectele socio-politice cotidiene, disponibilitatea de a găzdui opinii pro și contra pe blog-ul dvs.,interactivitatea cu noi(o adooor!!!) și, mai ales, faptul că vă pasă de părerile noastre. Eu tocmai am luat hotărârea de a nu mai frecventa un anumit blog, din cauza faptului că gazda lui ne gratulează cu apelative de tipul cretin,dobitoc, prost, bou etc. Deși îl prețuiesc mult pe titularul blogului, aseară m-am convins că trebuie să devin mai selectivă și să nu renunț atât de ușor la respectul de sine.Cât despre situația din mlaștină, țin să vă informez că șerpii s-au înmulțit, mirosul pestilențial nu ne lasă să respirăm, iar mâlul ne-a inghițit dincolo de subțiori.Mlaștina asta ar trebui urgent asanată. Dar cum, de către cine, cu ce costuri?!? Sunt sigură că aveți câteva soluții…Haideți că avem treabă!

  8. Da, o să adaug la recentul comentariu doar atît: postaţi mai multe poze cu familia din concediu. E o rugăminte personală pentru că astfel prin puterea proprie de imaginaţie călătoresc şi eu! Vă mulţumesc!
    Aş dori, iar?, să iau legătura cu Domniile voastre într-o problemă personală dar nu ştiu dacă se cade şi mai ales dacă se poate!

  9. Ati fost in Antalya? Cum e apa, de-abia astept sa ajung si eu dupa 1 august.

  10. bine ai revenit, ca era plictiseala mare.
    eu vad lucrurile altfel in ceea ce-l priveste pe cristoiu.
    evident ca si-a facut plinul aducand duminica in casele noastre pe acele femei dubioase cu care zeus s-a inconjurat dar a facut-o cu acordul mogulului. povestea cu badea e o fumigena ca sa poata iesi din antena rezonabil pentru toata lumea.
    inca odata, voiculescu dovedeste ca a invatat ce trebuie la scoala unde a fost coleg cu base, in special jocul la mai multe capete.

  11. Ciutacule,

    Bine ai revenit in mocirla. Auzi, da si tu ceva din casa: toata dimenata A3 transmite interventia ISU. Mi se pare mie sau fac asta doar ca nu au cu ce ocupa timpul (4 ore numai asta) ?

    Fiara.

  12. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Vedeti ce simtim cu adevarat noi,oameni si romani adevarati?E rau ca traim in mlastina,dar cand ne asezam pe moale ,in casa noastra – un lucru pe sufletul nostru,chiar divin este!

    Va doresc sanatate si liniste,cu tot respectul,
    IoanaP

  13. cf hotnews.ro:
    Legea de aprobare a unei ordonante de urgenta prin care Guvernul Boc a reorganizat Executivul la inceputul anului 2009 a fost declarata neconstitutionala. Ordonanta 3 din 2009 i-a dat posibilitatea premierului Emil Boc sa concedieze zeci de functionari si directori din timpul guvernarii Tariceanu si sa angajeze altii alti functionari doar pe baza increderii acordate de premier si cu conditia semnarii unui angajament de loialitate. Curtea Constitutionala a decis astazi cu majoritate de voturi ca legea de aprobare a ordonantei incalca legea fundamentala.

    In baza acestei ordonante, premierul Emil Boc a concediat la inceputul anului 61 din cei 68 de angajati ai corpului de control. Ordonanta prevede, la titlul VII, alineatul 12 din ordonanta:”Personalul Corpului de control al primului-ministru este incadrat numai pe baza increderii acordate de primul-ministru si cu conditia semnarii unui angajament de loialitate. Retragerea increderii are ca efect revocarea incadrarii, precum si eliberarea sau destituirea din functie ori desfacerea contractului de munca, dupa caz.”

    ce spuneti, dle Ciutacu?:)

  14. apreciez sincer pozitia pe care o aveti in cazul domnului Cristoiu. in cuvinte putine, ati spus multe.

  15. Gresiti.Tinerii parveniti ai clasei politice sunt si mai ordinari decat predecesorii lor.
    Cat despre Cristoiu,ce l-a deranjat de fapt si de drept?
    Sper ca ati avut o binemeritata vacanta reusita!

  16. In caz ca lumea nu si-a dat seama….. basescu se încaieră zilele astea cu judecătorii si le taie salariile pentru a ii determina pe acestia sa nu se mai implice in alegerile din toamna. si gata…nemaifiind nimeni care sa conducă bec-urile si bej-urile motiv de amânare pentru la anul a alegerilor. doar boc e cel care hotaraste, nu? ( primul ministru stabileste data alegerilor si etapele procesrului electoral) si pana se schimba legea electorala, lege organica de altfel, pot trece 1 sau 2 ani. iar el base… nu e de vina. de vina sunt tot judecătorii aia ” corupti “.

  17. O sa scoti poza de la lansarea blogului in care apare si maitre Jack ?
    Sau o modifici in photoshop 🙂 ?

  18. Faptul ca desi s-a pronuntat Comisia in cazul Ridzi, membrii PD-L continua sa o sustina, ca Blaga era sigur din prima zi ca d-na ministru e nevinovata, ca Base tace, ma face sa ma gandesc la o rezolutie soc a DNA-Morar: un mare NUP pentru Ridzi, un pumn in gura presei, partidelor si un raset triumfator pentru presedinte.

  19. “Maestru'” face asa ca vin alegerile si trebuie sa-si repozitioneze tunurile. O sa vedeti ca scoate tot ce poate de la cele 3 fufe si apoi se intoarce impotriva lor. Se va impaca si cu Badea pana la urma. Vad eu in globu-mi de cristal.

  20. Despre CRISTOIU:
    ca om este un TZUCALAR, iar ca jurnalist este un hieno-sconcs (ceva din tagma “strutzocamilei”).

    Are totusi un merit: A ridicat PUPINCURISMUL “pe cele mai inalte culmi …” !!!

  21. …n-as fi preferat finalul asa, dar daca a fost sa fie l-as fi preferat in liniste ca sa nu-mi vad zambete in spate. Astea cu zambetele voua tot sex oral, ramane cum ne-am inteles.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.