Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Ieşirea obosită, pe coate, din dispozitiv

Ieşirea obosită, pe coate, din dispozitiv

Îţi citeşte Gâdea pe post scrisorile patetice şi libidinoase către Ceauşescu? Nu mai are Patriciu bani de salarii? Dai vina pe lumea rea şi cârtitoare, te prefaci solidar cu Dinescu, le tragi scârbit câte o flegmă lui Cartianu şi Imre şi îţi anunţi scârbit retragerea. Te numeşti Pleşu, un munte de talent, un ocean de laşitate, Şi ieşi din scenă; pe burtă şi pe coate . Sau – de ce nu? – te autoreevaluezi şi, după o binemeritate pauză, revii, în glorie şi în campania electorală, la Realitatea TV, un post profesionist, echilibrat, deontologic, unde ai nesperata şansă de a redeveni coleg cu Udrea.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

60 thoughts on “Ieşirea obosită, pe coate, din dispozitiv

  1. Mon Dieu… quelle horreur !
    Preferam filmul cu aia ce faceau jonglerii
    cu joagarele de pe rafturi si cetatenii ce
    se calcau unii pe altii pe bombeu sa le prinda.

  2. Foarte bine ! Sa ia o pauza ! Definitiva ! Sa se retraga in loc luminat si cu verdeata ! Cu dricul!

  3. ISTORIA FURTULUI ROMANESC… – Inainte de ‘89 toti romanii furau echitabil unii de la altii. Statul ii fura echitabil pe tovarasi, iar tovarasii furau statul. – 1990-1996 se fura pe scheme si inginerii financiare de tip piramidal. Cei care au furat s-au numit mai tarziu oameni de afaceri. – 1996-2000 se fura din pri…vatizari. Comisioane de zeci de milioane de euro, industrii intregi vandute pe 1 leu. In perioada asta se nasc industriasii gen Patriciu. – 2000-2004 se fura din marile privatizari, retrocedari si derogari de la plata taxelor si impozitelor. Cei care au furat s-au numit mai tarziu moguli. – 2004-2008 se fura din investitii si contracte cu statul. Statul a investit in buzunarele smecherilor. Celor care au furat, azi le spunem “baieti destepti”. – 2008-2010 privatizari nu se mai pot face, investitii nu, ca a venit criza. Asa ca s-a furat direct din bugetul statului. – 2011– in prezent bugetul nu mai exista. Asa ca se fura direct din buzunarul romanilor: salarii, pensii

  4. Cum e sa te dai aparator al legii, al dreptatii, al caii drepte, al bunului si al frumosului, luptator cu ce e nedrept si inechitabil, sensibil si bun, si de fapt sa ciordesti ca la balamuc si sa ti se rupa de lege?
    E bine.
    Poza lu` Pleshu e ciordita de la mine de pe site, fara sa plateasca cineva ceva ( pai asa se fac averi) si fara acordul meu.
    Intr-o tara normala, cine fura ar face bulau si ar plati de s-ar satura.
    Asa, la romanela, li se rupe in paishpe, si aia care lupta cel mai tare sunt de fapt si ei hoti si borfasi si oameni de nimic, carora li se rupe de lege si de cele drepte.
    Cititi legea dreptului de autor si macar de forma respectati legea in tara asta.
    Daca se poate, dar cum se vede, nu puteti.

  5. @DL: v-as fi recunoscator daca v-ati masura cuvintele. inteleg ca aveti o problema cu Gadea. nu va tine nimeni sa-l contactati si s-o rezolvati. intr-o tara normala functioneaza legea dreptului de autor; care-i civila, nu penala, da-i mai complicat cu asta. si, in aceeasi tara normala, unul care m-ar face hot si borfas, fara nici o proba, ar plati despagubiri pana la adanci batraneti. deocamdata incerc ma pastrez calm. ultima oara cand m-am enervat pentru acuzatiile care mi s-au adus, l-am dat in judecata pe Radu Moraru. si, cel putin pana la recurs, are sa-mi dea 100 milioane lei vechi. poza de pe acest blog e facuta de mine, in studioul Sintezei zilei. nu sunt nici secretara lui Mihai, nici reprezentantul lui legal, nici purtatorul lui de cuvant.

  6. @DL pe 14 December 2011 la 07:52
    Daca sinteti pasionat de poze cu domnul cu bot imblanit, va ofer eu pentru siteul dvs una cu domnia sa la 3 luni intins pe blanitza. Nu era clar nici atunci unde incepe blana si unde se termina fatza, iar pentru modica valoare de trei beri Heineken, bautura favorita a marelui anti-olandez, va cedez chiar copyleftul!

  7. Adevărul e că omul e un mare neînţeles; nu suntem noi în stare să pătrundem adevăratul sens al spuselor sale, al comportamentului său. Suntem prea mici pentru asta, iar el e mare. 🙂

    Anca şi ソリン :

    Toate ca toate, dar nu vă legaţi de pisici! Mai ales când unul este interpretat de regretatul Dem Rădulescu. 😉 😆

  8. Bine punctat d.le Ciutacu treaba cu revenirea în forţă în campania electorală. Dacă nu mă înşel, şi Turcescu a procedat aşa după o pauză ? A revenit cu un dor nebun de pupat fundul băsist 24 din 24 !
    Cine ştie ce “lăbăreli” pune la cale cu lăbăroiu ptr. alba ca zăpada şi ceilalţi pitici băsişti ?

  9. Cam exagerate acuzatiile astea de furt, cand nu faci un minim efort de a-ti proteja pretioasa proprietate cu un watermark (nu ca n-ar putea fi indepartat destul de usor…). Chiar daca ar vrea cineva sa-ti ceara acceptul pentru a-ti folosi fotografia, unde te gaseste ?! Pe un site obscur ?! Asta e unul dintre (dez)avantajele netului… Chiar si eu i-am trimis lui Victor o fotografie pe care habar n-am de unde o aveam (o primisem si eu, poate la a mia mana, de la altcineva). Cand poza e deja pe tot netul, cum poti afla cine e proprietarul ei ?

  10. @Bubulea: omu-i liber sa-si pazeasca opera cum crede de cuviinta, da’ sa nu ma faca pe mine hot, ca n-am fost impreuna la furat. apropo de ce spuneai cu drepturile de autor asupra imaginii: am dat un search pe google photo dupa Plesu. imaginea respectiva mi-a intors-o de pe cu totul alt site; la fel de fara wattermark si fara mentionarea paternitatii ei

  11. @Victor Ciutacu pe 14 December 2011 la 10:37

    Poate omu vazuse o oportunitate de business in a colectiona poze cu subiectul “student stufos bostonian pe nume Willson William”, cum ar fi spus marele Dan Barbilian. Iar tu fiara hulpava ce esti, ca sa nu zic hot, borfas si om de nimic, iei ciucalata de la gura copilului, whisky’ul de la gura presedintelui si vrei sa faci averi pe seama muncii lui. Rusine Victor Ciutacu!

  12. Citat din scrisorile catre stapanul sau de atunci(Ceusescu): “Chestionarul semnat de mine nu mi s-a parut a contine date care sa intre in contradictie cu loialtatea mea fata de partid si de stat. De altfel, n-am tainuit continutul lui (si asa-numita “mantra”) de indata ce am avut prilejul sa relatez unui lucrator al Ministerului de Interne toate informatiile cuprinse si in prezentul memoriu. ”
    Deci el defapt cerea “în penibilul limbaj standard al birocraţiei comuniste – dreptul de a supravieţui”…corect, supravietuia fiind un turnator infect!

  13. Acum ,cand netul e plin de site-uri si bloguri,mi se pare deplasat sa ne ofuscam ca ni s-a preluat o fotografie sau un articol. Referitor la respectiva poza,nu cred ca “DL” a facut-o el sau a platit drepturi s-o puna pe site….

  14. @Florentin: hai sa nu exageram. e meseria omului, e munca omului, e poza omului.

  15. @Victor Ciutacu: Asta spuneam si eu, ca poza n-a fost luata neaparat de pe site-ul proprietarului. Tu ai gasit-o acum pe alt site si cine stie in cate alte locuri mai poate fi gasita din intamplare (unde imaginea nu e asociata cu numele lui Plesu si nu ti se intoarce ca rezultat in urma cautarii).

  16. “Te numeşti Pleşu, un munte de talent, un ocean de laşitate”

    Aţi spus totul. 😉

  17. Lasati-l fratilor sa se retraga, sa se odihneasca omu’ daca-i obosit sa se…autoreevalueze pentru a putea reveni in glorie.
    Sunt sigura ca nu vor multi aceia care sa sufere in chinuri ca nu-l mai citesc pe d-l Plesu, dar intrbarea mea ar fi alta.
    De vazut mai poate fi vazut la TVR la emisiunea cu cuvertura si…cu d-l Liiceanu?

  18. Sper sa scapam o data si o data de Plesu,nu de alta dar am vazut cine este Plesu.Ocupa spatiul degeaba si spune numai baliverne.

  19. @DL – da’ P-ul unde-i, domle? Sa fie numele intreg: PDL! Sunteti timid, va prezentati, cum ar fi, doar Ion, nu Popescu Ion??

  20. D-le Ciutacu,textul dumneavoastra merge perfect pe o melodie de la PARAZITII. Titlul nu pot sa vi-l spun ca sa nu fiu inteles gresit, dar va trimit linkul, daca imi permiteti. Succes in continuare!

  21. @ Traienica – Domnul Dinu Lazar este unul din marii fotografi pe care ii are tara asta.Problema este ca unii nu sunt in stare sa respecte munca altora. Nu mai spuneti tot felul de prostii despre oameni pe care nu ii cunoasteti, ori carora nu le cunoasteti munca. Nu are nici o legatura cu politica, ci cu dreptul de a ti se respecta meseria

  22. Pupincuristul asta basescian, “marele filozof” Andrei Plesu, si-a anuntat retragerea pentru ca Patriciu s-a saturat sa mai bage bani in fituica numita Adevarul.
    In consecinta, lingaul nu scrie fara gologani, lucru ce nu ar trebui sa ne mire.
    Victore, da-i tu niste banuti, sau mogulu’, sa vedeti pupaturi ca in Love Story.

  23. @simona – aceasta fotografie am mai gasit-o si pe alte site-uri, dar interventia autorului, pe care nu-l cunosc desi am toata stima, nu am mai vazut-o! Nu intentionez sa nasc o controversa pe site-ul lui Victor. In privinta aprecierilor gen “spuneti prostii”, v-as recomanda mai multa reticenta, pareti o persoana educata si civilizata.

  24. @Costin Tanasescu: a fost ani de zile editorialist la Jurnalul National. si nu l-au deranjat deloc banii lui Voiculescu

  25. Eu stiam acest lucru Victore, dar este foarte bine ca le-ai reamintit si altora acest lucru, poate vor intelege sau pricepe, cine este cu adevarat ” marele intelectual” Andrei Plesu- sluga de moment pe bani a oricarui dintre noi(daca se poate multi, multi, multi gologani).
    Cineva, nu stiu pe unde am citit, l-a numit CATELUSUL BOEM.

  26. @simona pe 14 December 2011 la 13:38

    Chiar asa fiind cum ziceti, faptul ca domnul Dinu Lazar ar putea fi considerat/este un mare fotograf, nu poate reprezenta o justificare a unei postari nepoliticoase. Sint convins ca ar fi putut gasi o modalitate mai civilizata de a ii atrage atentia dlui Ciutacu asupra unei posibile omisiuni.

    PS Imi mentin oferta cu poza stufosului la 3 ani pe blanita.

  27. Foarte probabil sa fiu eu mai greu de cap, fapt pe care nu l-am negat niciodata 🙂 , dar e aici o cimilitura pe care nu o inteleg.
    Si-a anuntat “marea si muntele” retragerea ? Da. Boon !
    A prezentat omul o seama de motive? Da. Boon !
    Lasand la o parte faptul ca nu are un condei mai bun decat tine (deci nu ai motiv sa fii gelos), care e problema in fond oameni buni ?
    Ca si-a anuntat renuntarea ?

    Parerea mea umila e ca mai bine renunta fara nici un anunt, ca tot nu-l plangea nimeni.
    Dar pe langa aceasta subiectiva parere, nu inteleg sarcasmul, inversunarea si ironia.
    Pai si ce daca a renuntat si ce daca a motivat cum l-a dus capul ?
    Nu era dreptul sau, trebuia sa ceara voie ?
    Nu pun un discutie ce/de ce sau cum a motivat.
    E dreptul omului si gata, care e problema ?
    A, da daca mai apoi se reinventeaza atunci da, va inteleg, dar pana la acel moment dati-mi voie sa am alta parere.
    Omul si-a bagat picioarele ca asa a avut chef, din motive pe care-l privesc pe dansul, a motivat cum a vrut el atingand una-alta in discurs, dar fara sa kilareasca pe nimeni.
    Ca s-a plans de unii, ca a dat vina pe luna si pe stele, nu cred ca e un motiv in plus sa dam intr-un om, care s-a pus singurel “la pamant”.
    Nu ma fac avocatul lui, nu am vocatie de Gica Contra nici macar nu mi-e simpatic, dar cum spuneam, sunt mai greu de cap si nu inteleg ce aveti de impartit/explicat cu omul bre…

  28. Simplu: Dinu Lazar (DL) este proprietarul fotografiei, el a fost cel care a facut-o.

    Orice utilizare a ei, se face cu acordul sau. Cu atat mai mult, o utilizare in scop comercial cum a fost cea din emisiunea domnului Gadea.

  29. @patratele
    Orice asemanare cu Garfield este injurioasa!!!
    Acesta este simpatic, pe cand ipochimenul…

  30. Personal, cred ca se exagereaza in proferarea de invective la adresa domnului Plesu.

    Pentru tonele de carti citite, jos-palaria!

    Pentru alunecarea in ridicolul afilierii politice insa…mai bine nu zic ce cred.

  31. drum bun, cale batuta mai departe nu mai zic ca e f urat pt o doamna sa scrie asa ceva, imi vine sa plang ca se retrage in glorie acest nu stiu cum sa ii spun lingau, si mai imi place cum se victimizeaza, mai deunazi l-am vazut cum iesea cu gasca lui de la paul din dorobanti, celebra brutarie ca deh cine isi cumpara de acolo decat vip urile, nu p….mea, poza era facuta de cei de la q, astazi sunt fericita ca impreuna cu sef si prietenii lui l-am ajutat pe parintele TANASE sa readuca zambetul pe buze copiilor orfani de care are grija, pentru ca ieri i-a luat foc asezamintele facute de dansul acum 10 ani, si acum nu are nici mai mult nici mai putin decat 328 copii, aviz amatorilor cine vrea ii poate ajuta, gasiti conturile pe site ul asociatia pt viata. seara buna, dana

  32. Dacă aş fi Mihai Gâdea şi aş dori o poză cu Andrei Pleşu, aş căuta pe Google Images. Aş găsi pe prima pagină o poză care mi s-ar părea mie haioasă, site-ul cu pricina fiind infoo dot ro. Cel al domnului fotograf nu apare câteva pagini la rând, cât m-a ţinut răbdarea să caut.

    Aşa că, domnu’ FANE BABANU’, nu prea aţi nimerit-o.

  33. Dupa cum spunea nemuritoarea Kelly Bundy (Christina Applegate):
    “Thank you, come again.” 😀

  34. @DL
    Auzi, bă? Poza aia de zici tu că ţi-o şutit-o Gâdea de pe blogu-ţi, ai făcut-o tu, sau şi tu ai şutit-o de undeva? De-ai făcut-o tu, sări cu negativele!
    Banzai!

  35. Aia cu talentul chiar ca nu am inteles-o frate! La fel s-a zis si de cumatru de la cotroceni ca e un geniu in politica. Multa lume crede si acum asta. Probabil ca Bucurestiul are un fel de stratosfera de unde nu se vede realitate din strada. Ce multe talente are Romania asta. Chiar nu am avut habar de asta. Se vede la nivelul de trai.

  36. Păi, domnule, dacă tot îi apreciați talentul, nu mai bine îl invitați la Vorbe grele? (și îi ofereați omului ceea ce zice că își dorea: comunicare, dialog)

  37. @violet: Oricata rabdare ai fi avut sa cauti, n-ai fi gasit poza pe site-ul domnului fotograf, pentru simplul motiv ca nu se afla acolo. Asta inseamna ori ca Gadea i-a furat-o cu totul 🙂 , ori ca nu mai era acolo de mai mult timp (deci Gadea nici nu avea ce sa fure).

    @Victor Ciutacu: Poti sa verifici, sunt trei pagini cu portrete: Ciorbea, Turcescu, Puric, Badea, Brenciu, Tandarica, Cristoiu, Exarhu, Bucurenci, Esca, Iliescu, Roman, Tanase etc. Dar nici macar un pixel din Plesu… N-ar strica sa faci si niste capturi de ecran, ca cine stie cum reapare acum, in mod miraculos.

  38. Nu exista lucru bun sau rau,totul depinde de masura.O otrava bine dozata devine medicament,iar o mancare buna,consumata exagerat,mortala.Critica si ea e buna,dar cand depaseste limita se transforma in contrariul ei.Adica in loc sa fie atins cel criticat,se intoarce ca un bumerang impotriva celui de la care a plecat.Am citit ce a scris Andrei Plesu despre Gadea,admit ca il simpatizez pe Gadea,dar si Plesu avea dreptate pe ici pe colo.Nimeni nu e perfect si da,putem usor sa cadem in sminteala,mai ales daca suntem aroganti.Am vazut si replica,chestia aia cu scrisorile catre ceausescu n-am vrut s-o vad,era deja o exagerare.Voi sunteti tineri,n-ati trait pe viu toate perioadele comunismului,eu am trait si perioada in care il adulam pe ceausescu.Cand s-a inaugurat cladirea noua a Politehnicii si ceasescu a deschis anul universitar de aici,eram boboaca.Iar in acelasi an a facut o vizita la Institut si a venit chiar la noi la laboratorul de rezistenta.Ma gandeam ce-as fi oare in stare sa fac pentru a-i arata iubirea si i-as fi dat un ochi daca ar fi avut nevoie.Daca ma gandeam mai bine,poate ambii.Am realizat dupa,ca traisem perioada de glorie a comunismului in Romania.Pentru ca tot eu,apoi,l-as fi omorat fara nicio remuscare,ne pusesem atatea sperante,erau intrunite toate premisele spre a deveni realitate,iar el ne mintea si-si batea joc de noi.Iar propaganda aia nemasurata in mass-media te facea sa inebunesti,daca nu aveai speranta ca-l va omori cineva,daca nu va muri de boala.De-aia depinde cand au fost scrise acele scrisori.Si asta o spune cineva care a refuzat sa se inscrie in partidul comunist,desi era o conditie sine qua non de a avansa profesional.Am tinut atata sa nu fiu complice cu oportunistii care avansau numai datorita meritelor politice,ca voiam avansare,da,eram prea orgolioasa pe atunci sa n-o doresc,dar as fi vrut sa fie in ciuda faptului ca nu eram membra de partid,ca o recunoastere indubitabila a meritelor profesionale.Asta a fost o paranteza sa se inteleaga complexitatea lucrurilor.Ca nu exista societate perfecta,poate republica lui Platon,dar utopica la fel ca si comunismul.Nici noi nu suntem perfecti,putem doar fi simpatici in imperfectiunea noastra.Simpatici,chiar si atunci cand suntem intoleranti.Adica intoleranta sa fie sincera,sa fie urmarea unor convingeri intime.Altfel e fals,iar asta se vede.In jurnalism musai sa fii si agresiv,numai ca nu se potriveste la toata lumea.Iar aici Plesu avea dreptate.Iar daca nu se vor adeveri nici banuielile tale cu privire la intentiile lui viitoare,va puncta din nou.

  39. Cu totii ati vazut cine este Plesu si cica v-ati saturat! Eu sunt curios cati au citit si inteles macar o pagina din orice carte de-a lui.

    Si da… stiu. E irelevant si inutil!

    Preferati sa “cititi” doar ce face rating si va preocupati de moralitate si adevar pe blog. Ciudat ca pana acum nu am vazut tratate de etica pe bloguri si mi se pare interesant cum toata lumea ia o pozitie clara cu atata lejeritate interioara. Cum ati dobandit sistemul care sa va ofere reteta dualitatii bine/rau sau moral/imoral intr-o maniera atat de categorica? Probabil tot de pe ‘bloguri de ziaristi’…

    Cert este ca atribuirea unei asemanari cu o melodie Parazitii pare a fi un argument suficient pentru a oferi si autoritate morala.

  40. @Costin Tanasescu:eu cred ca e vorba mai degraba de sustinerea acestor primari pentru candidati pd la parlamentare,o parte din ei sunt din alte partide.Iar alegerile vor fi comasate.

  41. @S: dincolo de “Parazitii”, care-i legatura din morala si Plesu?
    @florin dia: mai bine nu. fiindca nici nu vreau (da, sunt discretionar), nici nu ma intereseaza ce-si doreste

  42. S,
    eu cred că tu nu înţelegi sau te prefaci a nu înţelege că aici se vorbeşte despre caracterul lui Pleşu şi cum a “ştiut” el să stea mereu lângă cine trebuie, pentru a-i fi bine. A sărit dintr-o “doctrină” într-alta. 🙂

  43. Am o imbunatatire pt titlul articolului.
    Ieşirea obosită, pe coate, din dispozitiv
    Nu ar merge scoasa litera “t” din cuvantul coate? 🙂

  44. in ultimul timp n-am reusit sa fiu la curent cu evenimentele, pe cine s-a suparat pleshul, totusi?
    r.s.v.p.

    p.s. a prestat pleshul la j.n.?ce n’est pas possible…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.