Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Hai să vă fac o deontologie tare sexoasă

Hai să vă fac o deontologie tare sexoasă

Hai sa presupunem ca – undeva, pe Marte, spre exemplu – prin mediile jurnalistice planetare ar circula un set de fotografii mult peste limita de jos a sexualitatii cu un fost ministru (etalon, in perceptia publica, al incoruptibilitatii si eficientei) si un jurnalist de opinie (apostol al moralei, intolerantei si intransigentei).

Sa mai presupunem ca, daca ex-ministrul nu (mai) are obligatii familiale, ziaristul are (nevasta si copil). Sa mai presupunem ca, la un anume moment dat, existentele lor profesionale s-ar fi contopit pana la patrundere (intraprofesionala, obsedatilor!). Sa mai presupunem ca, publicate in campania electorala a martienilor, fotografiile ar lasa planeta fara un prezumtiv parlamentar (si, ulterior, ministru) si ar lipsi o familie de tata si sot.

Sa presupunem ca un de sef de gazeta le-ar avea si ar fi in dubiu. Daca le-ar da, ar frange armonia unei familii si ar vaduvi planeta de un politician excesiv lucrat la imagine. Daca nu le-ar da, ar perpetua prezenta celor doi impostori pe scena publica. Deci: ticalos si eficient sau frecventabil si deontolog?

P.S. De azi bag iar carbuni la “Vorbe grele”. Kipintaci…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

111 thoughts on “Hai să vă fac o deontologie tare sexoasă

  1. Ticalos eficient bre , mai intrebi ? Ce? Monica(nume predestinat) Lewinski cand exersa la saxofon s-a gandit ca omul muncii e insurat cu copii ?

  2. Apropo, asta cu kipintaci seamana izbitor de mult cu keep walking Monica! Poate ma insel….

  3. Buna ziua d-le Ciutacu,
    Foc aprins si de nestins la “Vorbe grele”!
    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  4. Ministru – etalon al incoruptibilitatii si eficientei?! Chiar si in perceptia publica, nu cred sa existe asa ceva… 😛

    In fine… Nu vad ce legatura ar avea viata privata a ministrului cu functia lui publica. Ma intereseaza exclusiv prestatia lui profesionala. Si daca e/a fost intr-adevar un demnitar incoruptibil si eficient – pasare rara pe la noi – mi se pare ticalos sa sa fie compromis in felul asta.

    Daca editorialistul pozeaza in apostol al moralei, si daca faptele lui private contrazic doctrina ce o propovaduieste, mi se pare firesc sa-i fie dezvaluita ipocrizia. Moralisti avem destui, oamenii morali ne lipsesc.

  5. Uitasem ( deh, varsta ) : pai zici ca dupa ce-i vazuram lu’ dragastolo pieptul de arama desupra boxerilor sexosi, ne mai poate impresiona ceva ?

  6. Da-le sefu, ca e plictiseala mare (i-au luat rusii painea de la gura lui baselu, i-au dezghetat conflictele inghetate, vai, vai…)

  7. @Victor Ciutacu! Nu puteai să mai prelungeşti vara? Bine că spui din nou Vorbe Grele, dar repede s-a mai dus şi vara asta! Eu vreau vară! Ciutacu e de vină că vine toamna.

    P.S. Nu da pozele-alea! Nu e genul tău.

  8. Mai devreme sau mai tarziu o sa incapa(pozele) pe niste maini care apartin unui corp care are un creier ce nu gandeste si pune in balanta lucrurile asa cum o faceti Dvs.
    Asa ca,tot aia-i,odata tot o sa iese la iveala…si mai e si partea aia cu exclusivitatea,in orice ziar ar aparea,eu zic ca ar creste tirajul.

  9. o problema de etica…da, e o intrebare buna. Nici eu nu stiu ce as face… Depinde ce conteaza pentru jurnalistul acela de pe Marte…si depinde de conceptiile lui. Propun sa facem o lista cu avantaje si dezavataje 🙂

  10. Ba pozele trebuiesc date… Nu pentru ca sint avida de mizerii umane ci pentru ca poprul asta si tara asta merita sa se IZBAVEASCA..
    Dar fara a taia in carne vie , fara a asana o data mizeriile si gunoaile esocietatii , mai rau ale politicienilor TARA nu are VIITOR si nici copiii nostri o data cu ea.
    Ne-am saturat de amante blonde … de transexuali , de beizadele cu jeep si dorinta de a lua oameni pe parbrize..
    Nu se poate sa fi pierit toti barbatii in tara asta.

    POLITICIENII TREBUIE O DATA SA INTELEAGA CA DACA NU ESTI PERFECT MORAL – NU POTI CONDUCE CA LUMEA O TARA.

    NU SE POATE SA FII SANTAJABIL….DATI POZELE .. LA TOTI AMANTII SI TOATE AMANTELE… SCRIETI SI DEVOALATI TOATE MIZERIILE ,… SA SCAPAM DE CANCER,

    SI E MULT….

    DATI O SANSA COPIILOR NOSTRII.. SE POATE TRAI SI CU FRICA LUI DUMNEZEU…PANA NU NE JIGODIZAM CHIAR TOTI ( sa nu ne transformam in RINOCERI)

  11. Un alt punct de vedere (oarescum serios) : o amarata de profesoara e facuta praf si pulbere fiindca si-a postat pe net ( ca fraiera) niste poze in genul alora la care faci referire. A sters TOATA presa(inclusiv TV) cu ea pe jos. Si despre personaje care (vrem/nu vrem) se joaca cu destinele noastre ( ministrii -deputati-ziaristi) nu e cazul sa aflam totul ?…
    Oricum fiind vorba de un ziarist in “afacerea” asta nu cred sa rasufle nimic. Dar mi-ar placea sa gresesc.

  12. Marfa împuţită trebuie vândută, incinta aerisită şi tonomatul lustruit. Motive?
    Azi incepe anul bisericesc, se fac slujbe de mulţumire pentru roadele de peste an şi eu schimb prefixul.

  13. Eu zic ca ar fi o idee bune sa le dea cel care le are. Nu neaparat in ziar, ar fi o miscare putin cam tabloidala. Se gasesc destule “surse” binevoitoare. Si totusi, despre cine vorbim ? Eu am ramas blocat la A. B., colegii spun M.M.

    Jurnalistul poate fi C.A.
    Cel mai tare ar fi sa fie D.T. si M.M. totusi

  14. ce faci nenica .testezi reflexul pavlov pe blogomani?treci asa halca sangeranda pe sub nasul fiarelore aste infometate?daca-i bal apai bal sa fie .si vorba antevorbitorilor mei -SA CURGA SANGELE SIROAIE ,poate mai spala ceva pacatosi .s-auzim ….de bine?

  15. eu abia astept sa vad pozele… pana la urma nu i-am dus noi la femei pe martieni ci s-au dus singuri… ar cam fi cazul ca prin tara asta (ma refer la acea tara de pe planeta Marte) fiecare sa plateasca pentru ceea ce face…
    si apropos, imi mai pun o intrebare, daca pozele ajung la cineva care santajeaza martieni, sa zicem, si martienii sunt sefi la gazeta si prin parlament (poate chiar Ministru) oare acest lucru nu este mai periculos decat orice altceva? ca pana la urma Marte a ajuns unde este tocmai pentru ca unii sunt foarte santajabili si platesc greu asta…

  16. Nu te manji cu asa ceva. E imoral, ilegal basca ca ingrasa. Mai bine lasa-i p’aia de la cancan.

  17. PS: una era sa fie o ancheta vs. de fonduri, afaceri oneroase, etc… alta e sa te legi de problemele freudiene ale cuiva.

  18. Daca nu apar pozele unii ar putea spune ca e vorba de un mic santaj. Daca apar inseamna ca un jurnalist ii zdrobeste altui jurnalist casnicia ceea ce nu e mare lucru pentru ca au fost ministrii care au facut acelasi lucru unor colegi de alianta.
    Mie mi se pare ca nu noua cititorilor obisnuiti ne suna acest post ci celor in cauza.

  19. Pai dom’le, nu trebuie si conturile alea golite de o vacanta in Turcia sa fie “revigorate” cumva?

  20. @adriana: “POLITICIENII TREBUIE O DATA SA INTELEAGA CA DACA NU ESTI PERFECT MORAL – NU POTI CONDUCE CA LUMEA O TARA….”
    aici nu sunt in totalitate de acord cu tine..Hitler a fost un medaliat si un erou de razboi. A fost un vegetarian convins, consuma doar bere si asta ocazional si nu a avut niciodata legaturi extraconjugale. Moral, asa-i? Ei bine, tu l-ai vota sa iti conduca tzara?

    in alta ordine de idei, ma indoiesc ca exista oameni morali 100%.

  21. poate aflam si ce decizie a luat seful de gazeta… si mai ales de ce (sa stiu daca sa il mai citesc sau nu… :D)

  22. Cei doi, ea ministru, el jurnalist, doar pozau in incoruptibila si eficienta, respectiv in moral, intolerant si intransigent, de vreme ce au trecut dincolo gesturile de alcov si au ajuns la contopirea “pana la patruindere” a existentei lor profesionale. Este deci o datorie a oricarui jurnalist care-s respecta profesia si cititorii sa faca publice fotografiile si faptele de “contopire”.
    Daca se socoteste cu adevarat jurnalist. Altfel…

  23. Daca as fi in locul jurnalistului martian, as consulta arhiva unor ziare de pe Earth; publicatii cu traditie si cu multa credibilitate construita in timp. In functie de ce au facut ei, in cazuri similare, as proceda in consecinta. Martianul locuieste pe o planeta in plin proces de construire a clasei lor politice, au ziaristi a caror atitudine este comentata-judecata cu mult venin de catre micii omuleti verzi, si de aceea este bine ca jurnalistii lor sa se raporteze la ceva ce a trecut macar proba timpului pe alte meleaguri; pana la urma suntem din acelasi sistem solar, si cred ca totusi avem ( martienii si pamantenii ) macar cateva elemente comune in ceea ce priveste scara de valori a ……… normalitatii.

  24. Din câte-nţeleg ex-ministrul e femeia, deci n-are cum să fie b-laga, doar dacă şeful ne uimeşte cu două dezvăluiri.

    Şi ce ex-ministru femeie şablon anti-corupţiei ştim noi? Dacă-i monique, dă-i tipar!

  25. N-am inteles exact daca pozele terifiante in cauza cuprind in compozitie pe ministru si pe jurnalist *impreuna*, intr-o intersectie de idei si platforme… de specialitate – sau daca ai doua seturi de poze *separate*, unul cu ministrul si celalalt cu bereta kaki a jurnalismului operativ romanesc.

    In primul caz, DA ! categoric difuzeaza pozele, altfel ratezi o mare intilnire simbolica_cu_coordonatele siderale ce modereaza evolutia lumii romanesti (adulterul si promiscuitatea) iar cei doi protagonisti iti vor reprosa peste ani ca le-ai refuzat sansa intrarii in istorie ca exponentii unei epoci (i)memorabile de hoti si nemernici.

    In al doilea caz, lasa-i ca nu fac performanta – si apoi tre’ sa traiasca si colegii tai care practica deontologia in privat, nu-i asa ?

  26. DACA cei 2 sunt de sexe diferite si daca nu afecteaza viata sociala politica si economica a tari sa NU le dea publicitati .
    NU E TREBA NOASTRA SA DAM PLAPUMA LA O PARTE si sa intram cu cizmele in viata oamenilor .
    SI DUMNEZEU SE BUCURA CIND OAMENII SE IUBESC

  27. ……… iar in ceea ce priveste “jurnalistul de opinie (apostol al moralei, intolerantei si intransigentei)”, acesta nu vad de ce ar fi iertat, atata vreme cat a incalcat porunca, galactic recunoscuta, “….sa nu inseli…”. Ca sa nu mai spun ca si pe Marte au ratificat legi ale fizicii de pe Earth, iar una dintre ele spune ca orice actiune are si reactiune. Dupa ce ca amaratii aia de martieni suporta variatii imense de temperatura, furtuni naprasnice de nisip, violare a propietatilor private de catre roboti NASA, macar o extirpare a unor “@#$%^&*€” le-ar mai indulci si lor viata.

  28. bre, nea ciutacule, daca tot te dai frate cu deontologia, nici macar nu ai fi adus in atentie problema asta. publicarea pe blog, chiar si fara nume echivaleaza cu incalcarea deontologiei deja.

    fii cinstit si spune-ne ca ai publicat chestiunea ca s-o vada/afle cine trebuie. si cine trebuie sa faca ce trebuie, adica sa vina la tine si sa te intrebe cit te costa deontologia.
    noi deja stim raspunsul la intrebarea asta.

  29. Bil Clinton a supravietuit.Da ce te faci cand destinele natiunii stau in mainile tale?Poti fi corupt?Mai poti judeca ce e bine si ce- i rau?Da oricum traim in Romania si e posibil orice.

  30. DOVADA!!vrem DOVADA!(cine oare mai spunea chestia asta?)Crezi ca daca ei ar avea poze compromitatoare cu tine,de exemplu,nu le-ar da la deontologii eolieni?

  31. Daca i-a izbit amorul din senin, ce sa-i faci, move on, insa nu trebuiau sa se ascunda, nu-mi inchipui ca nu erau si ei constienti ca poate iesi oricand la iveala.

  32. Nea Costica,plapuma ca plapuma,dar sa nu se dea sfinti la tv,ziare si partide.Daca nu erau cunoscuti,cine ce avea cu ei?
    Nene,DOVADA,ca asa mai scapam de parveniti cu spoiala de arhangheli.

  33. Eu nu le-aş da. Sau măcar aşa cred. În chiloţărie nu m-aş băga. Dar, pe de alta parte, recunosc… nu ştiu cât m-ar ţine deontologeala dacă i-aş vedea faţa papiţoiului şi l-aş auzi răcnind predici înalte şi dând cu moralitatea din trompetă.

  34. Fa un bine omenirii si da publicitatii fotografiile.Sotia iti spun sigur stie de ce este in stare barba – su si oricum este problema ei ,gandeste-te ca intr-o situatie asemanatoare a fost Hilary Clinton si fata ei si nu am vazut-o sa o ia la fuga.Keneth Starr nu a avut probleme de constiinta si a avut de castigat.In numele demascarii ipocriziei nu mai sta pe ganduri si publica fotografiile

  35. Evident, prima varianta. Si multi vor intelege exact de ce. Pentru ca nu se mai poate in tara asta. Si pentru ca ei ar face-o.

  36. Cred ca este una din rarele ocazii cind nu sunt de acord cu prietenul Mordechai.
    Eu optez pentru ticalos si eficient. Daca tabara opusa ar avea asa ceva, le-ar folosi intr-o secunda.
    Plus ca, daca banuiala mea e corecta, atunci respectivii atita au tot trimbitat cit sint de morali, incit ar merita sa li se arate un pic pisica…
    (Plus ca un secret care nu e divulgat la timp e un secret irosit hi hi hi hi hi :))))) ).
    Dupa o absenta atit de indelungata, trebuie sa incepi in forta, asa ca go ahead!

  37. @Tuturor opozantilor dezvaluirilor

    Cum sa nu publice fratilor pozele si povestea cand Victor spune cu claritate ca amorul infocat a mai avut alaturi si ale daravele de contopire si patrundere interprofesionala. Daca asta inseamna un contract de vreun milion de euroi dat pentru un orgasm cu strigaturi? Sau poate vreo interventie pro pe langa morarul DNAist? Sau Doamne feri, vreun act de spiomaj sau sabotare a economiei in favoarea prietenilor gazetarului vandut strainilor?
    Ca de, multe se pot coace sub un cearceaf.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.