Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Ghidul supraviețuirii meltenești afară

Ghidul supraviețuirii meltenești afară

Niste suflete ori extrem de sensibiloase, ori neghioabe, ori rauvoitoare au simtit nevoia sa se revolte plenar fiindca mi-am permis a-mi exprima democratica parere de persoana privata protrivit careia calitatea concediului scade proportional cu numarul romanilor intalniti. Ma doare la zece metri-n spatele cozorocului. Dat fiind ca am promis detalii celorlalti, obisnuitii acestui blog, revin, sub forma unui ghid aproximativ al nesimitirii romanesti in strainatate, cu amanunte, fara a pretinde ca TOTI romanii pe care i-am intalnit fac asa. Din nefericire, insa, romanii decenti, care stiu sa se bucure de fiecare clipa dupa un an de munca, sunt nedrept inghititi de magma cotropitoare a cioflinagrilor.

– Meltenii vin in gasca. Ii recunosti mai ales seara, cand pe terase vezi (puse cap la cap) mesele lor tovarasesti, unde se urla vartos si se rade grobian, se bea pe porunceala si se numara victoriile de peste zi asupra capitalismului turc.

– Meltenii intra-n apa-n haita. Majoritatea habar n-au sa inoate, dar – odata scapati in baltoaca – blocheaza cate un colt de piscina. Stau tepeni ca prajinile, socializeaza, mai vorbesc la mobil ca ramasii speciali acasa. In esenta, se racoresc in grup.

– Meltenii apasa pe butonul de la lift pana le vine sangele-n cap. Nu conteaza ca le blocheaza pe toate, ca alti turisti nu pot pleca pana nu se ridica narozii de pe beculetul rosu, ca nici macar ei nu pot ajunge mai repede. Daca n-au prins ei cutia luminoasa, da-i in saracie pe ceilalti, sa stea si sa inghita.

– Meltenii pun intr-o farfurie cat un om normal in trei zile. Sigur ca nu pot manca atat (sunt si ei constienti de asta), dar macar sa-l arda pe fraierul de turc. Sa ramana, nene, in farfurie, ca d-aia platiram all inclusive, nu-i asa?

– Meltenii se strang la un fotbal pe terenul de tenis, incep prin a se injura intre ei cand fac echipele, continua prin a se blestema tot timpul meciului si termina apoteotic prin a-si poști nevestele cand scorul le e defavorabil. Dar, invariabil, incheie seara armonios, cu sotiile si copiii alaturi, la mesele de botez constituite aproape spontan in timpul si dupa masa de seara.

– Meltenii au copii urlatori, care fac ca toate visele pe marginea (sau in interiorul) piscinelor. Singura consolare e ca nemtii si rusii au copii si mai nesimtiti, si mai prost crescuti ca ai lor.

N-am pretentia ca am cuprins toate aspectele manifestarii parvenitismului romanesc ieftin in strainatate si nici macar ca mi-am amintit integral ce ne-a scarbit la conationalii nostri in ultimele doua saptamani. Daca voi avea strafulgerari, voi executa update-urile de rigoare. Acum doi ani, cand ne-am simtit minunat, eram printre cei 2% romani din hotel. Acum, din nefericire pentru noi, faceam parte dintre cei 28% romani din total. Si zau ca – nu credeam ca ajung a scrie asta – ne-au lipsit rusii majoritari altadata.

P.S. Pont pentru un viitor concediu luminos: evitati a folosi intermedierea agentiei de fite Tez Tour. Au locurile cele mai bune (care se pot obtine, insa, daca va miscati din timp, si de la alte agentii), dar, cu toti banii rusilor si proptelele politice ale turcilor, promptitudinea si calitatea serviciilor sunt doar niste simple deziderate.

UPDATE: Aseara, capiat de somn, am uitat sa scriu ca serviciile si conditiile de la Delphin Palace raman, de departe, cam tot ce am intalnit mai bun in domeniul turismului de huzur si leneveala.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

52 thoughts on “Ghidul supraviețuirii meltenești afară

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.