Esti aici:
Prima pagină > Blog > Rezervaţia cu imbecili > Găinilor, meritaţi să vă jupoaie de vii!

Găinilor, meritaţi să vă jupoaie de vii!

Românii îşi merită soarta. Unii (bugetari) sunt laşi. Le e frică să protesteze, să nu cumva să fie următorii pe lista concedierilor. Alţii (angajaţi ai societăţilor de stat) sunt curve. Stau la fereală, poate nu i-o lovi şi pe ei valul. Şi unii, şi alţii permit celui mai sinistru regim politic postrevoluţionar din România să-i calce-n picioare. Şi să-i ameninţe, cu degajare, la tv, prin gura ministrului cu nume de diavol care mă face să-mi treacă dorul de Ceauşescu şi de toţi politrucii lui, că-i mai aşteaptă încă o curbă de sacrificiu; şi mai cruntă decât asta de acum. Cred că e loc de mai mult. Dacă aş fi Băsescu, după cele două zile de fâs sindical, aş ieşi la Cotroceni şi aş anunţa că, până s-o petrece vreun miracol economic, toţi angajaţii de la stat vor fi plătiţi cu salariul minim pe economie, iar pensia va fi unică, la nivelul venitului minim garantat. Eu mă predau. Pierd vremea aiurea, n-am pentru cine…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

249 thoughts on “Găinilor, meritaţi să vă jupoaie de vii!

  1. FUG SOBOLANII- PRIMU E PRIGONITU GUNOIERU SEF – Iata ce declara:am venit in pdl pt a face bine pt MINE, FAMILIA MEA si …societate.
    Asta cel putin e sincer – a se vedea ordinea priritatilor

  2. unde plm sunt vitejii aia de-i vedem pe stadioane? ce plm ne demonstreaza si ne invata profesorii daca le e frica sa-si clameze drepturile? care miscare sindicala? care societate civila? noi nu suntem un popor! poporul roman nu mai exista de 70 de ani. suntem doar o masa de manevra. o adunatura de sclavi…

  3. aparea un popup si apoi dadea eroare la conexiunea cu baza de date… poate ca lucra dar…

  4. Recunosc ca sunt foooarte dezamagita de acest fiasco al sindicatelor. Nu ca n-ar fi evident ca sunt supuse puterii, dar macar asa de ochii lumii sa mobilizeze masele in 2-3 scandari. Nu suntem uniti, creierele ne sunt spalate de emisiuni stupide, asteptam ca binele nostru sa vina de la altii si nu sa luptam pt el. Iar daca se intampla sa iesim in strada, atunci dansam trenuletul din buric. Ma mir ca nu venisera grataragii cu mititei, sa fie setul complet! Ce sa mai…Base e tare, ne-a simtit slabiciunile si ne joaca fix cum ii place.
    Vor mai mai trece inca 20 de ani pana sa invatam sa avem coloana vertebrala si sa dam de pamant cu jigodiile, ca daca ne unim impotriva lor le starpim fara drept de apel.
    Imi pare rau de ce li se intampla bietilor bugetari si ma intreb daca le pasa, pentru ca nu se vede asta.

  5. Simpla observatie: daca-s gaini, n-ar trebui jumulite?
    Cedezi prea devreme Victore, ca si Mircea aseara. De acord ca sunt multe gaini, DAR
    in intreg sistemul bugetar si nu numai domneste FRICA.
    Directorii de scoli sunt terorizati ca la prima plangere penala sunt papa
    Personalul TESA este terorizat de restrangerile de personal – in rice scoala, de aoclo se da prima data afara.
    Profesorii tineri sunt terorizati ca anul urmator nu mai pupa continuitate. Deci NICI o paine.
    Profesorii in varsta si titulari sunt terorizati ca se fac restrangeri de activitate. Apropo – stii care este principala grija a unui profesor? nu sa educe copii, nuuu ci sa stranga cat mai multe hartii si hartiute, seminarii, activitati extracuriculare, ca sa isi poata pastra postul si anul urmator.
    Functionarii publici sunt TERORIZATI de clientela politica. Iti dai seama cu ce frica intri pe usa un ei firme? daca e a nu stiu cui?
    Patronii sunt OMORATI cu taxele – in Romania s-a legalizat deja teapa. Nu mai reiau faza cu impozitele si TVA-ul datorat la stat din secunda in care ai facturat, nu incasat.
    Nu mai reiau cum intra ANAF-ul prin conturi si te tine cu ele blocate 6 luni si dupa plata datoriei. Nu mai scriu aici de cum un simplu control inseaman 10000 de lei – 4000 pe hartie si 6000 in buzunar.
    Sistemul asta este unul in esenta TERORIST. Si de aia castiga in lupta cu omul simplu, pentru ca-l striveste bine mersi, si cand are o problema sa-l striveasca, il TERORIZEAZA. Asa ca nu te mai mira ca oamenii sunt terorizati.
    Si mult mai grav este ca terorismul asta se ascunde in spatele unei institutii. nici macar nu stii cine te face. E o simpla stampila. Ca si de aici pelaca unele probleme. Nu mai stim sa ne asumam raspunderea prin simplul act al semnarii deciziei tael. Nu. Punem o stampila.
    Asta este. Care este.

  6. @anonamemouse: sunt scarbit, dezgustat…
    @adriana: e fiasco-ul poporului las, nu al sindicatelor
    @Sergiu: ce fermi sunteti toti sub protectia anonimatului

  7. Perfect adevarat, si-n plus nu obosesc sa ma intreb si sa ma mir ce-i cu baietii aia doi, crin si ponta, care ori si-au pierdut mintile ori sunt jalnic de prosti amindoi!?! In mintea mea proasta de votant adanc dezamagit, mi-am zis ca-s tineri, deci si deschisi la minte, pusi pe fapte, moderni, sinceri si capabili. Sanchi, baietii au gargauni, ca doctrina, ca iliescu, ca stanga, ca dreapta, breff se cearta, se contreaza la teveu, ca-i la moda, isi pierd vremea, credibilitatea, tara. S-au gasit sa faca pe cocoseii in ograda, vezi doamne nu-i loc pt doi, numai unul e invingator, si vine cocosu’ al batran si tare-n cioc si le sparge la amindoi capetele alea pline de rasini! Sa lase dracului ciocnirile in doctrine, tara chiar arde, tara se prabuseste, tara are nevoie de minti si de maini pricepute, nu de cucurigeala lor penibila de putoi cu probleme de personalitate! Sa faca dracului o alianta, sa se faca frati pana trec puntea, ca-i groasa, ii fute marinaru’ si pe ei nu numai pe noi, ne duce-n iad si liderii pnl si psd se ratoiesc peste gard pe chestii de stanga si dreapta politica?! Cui ii mai pasa in afara lor?! Chemati-i, nu-i mai lasati sa recite lozinci, explicati-le ca noi, prostii de-i votam la nevoie, avem nevoie de sperante si certitudini, nu de balmajeli a la boc, cu vorbe complicate si frumos sunatore. Noi, astia care iesim in strada, Dumnezeu mai stie de ce, ca ne-am pierdut sperantele, altceva asteptam de la ei, de-aia ne-am bucurat ca-s presedinti la partidele lor, am crezut ca lucrurile se vor schimba si cineva il va reduce la tacere pe marinar! Sigur, crin e maiestru in discurs, ponta e micul titulescu, stiu, dar acum, in nenorocirea care-a lovit tara, nu de prostii de-astea avem nevoie! Don ciutacu, ne face marinaru’, personal sau prin reprezentanti, muci! Treziti-i pe baietii aia si spre binele lor, nu numai al nostru, ca marinaru’ face constitutie noua si ramane o vesnicie sef, iar ei or sa aiba ca singura ocupatie sa se fandoseasca si pe stanga si pe dreapta, multi, multi ani de acum incolo!

  8. Daca te predai si tuuu!?!?!
    Sa stii ca mai suntem cativa pentru care nu ar trebui sa te predai.
    Bafta!

  9. Dupa cum stau lucrurile si maine va fi cam la fel, unii vor face greva, altii vor comenta pe dupa perdele, iar unii ne vor injura pe cei care chipurile nu-i intelegem pe “dragii, scumpii si nepretuitii” nostri conducatori. Asa a fost intotdeauna.Stupefiant este altceva- acesti “domni si doamne”, care alcatuiesc guvernul ne demonstreaza in fiecare zi,ca nu au nici un fel de strategie de lucru, ceea ce reusesc sa transmita este o stare de haos total. Ore chiar meritam asa ceva?

    “doamne”

  10. eu recunosc: nu ma dau pe fata ca ma zboara sistemul imediat… aiurea! ma pis pe ei! sa ma dea afara! in fiecare zi fac gura la munca (si crede-ma imi asum niste riscuri…)… dar nu m-aude nimeni… toti au capetele plecate, toti sunt dezamagiti dar nimeni nu misca un deget…

  11. Logic ca suntem fermi. Pentru ca sunt terorizat si eu si familia mea prin exact metodele pe care ti le-am explicat. Guess what, tot ce ti-am specificat se intampla in cadrul unei familii extinse (fara functionari publici, ca daca aveam pe cineva la ANAF nu stateam cu conturile bloate de 6 luni). Si daca si voi renuntati atunci ce? Ultimul stinge lumina.

  12. Vreau sa-i anunt pe fraierii astia de la CFR care spun ei ca,,pe noi nu ne afecteaza deci nu facem greva,, ca din ianuarie 2011 pensionarii nu vor mai beneficia de acele bilete la jumatate de pret pe caile ferate asa ca veti fi afectati papagalilor fara creier.

  13. @ adriana – bine ar fi sa protesteze toata lumea, insa la nivel individual, fiecare isi gaseste o mie de scuze pt care sa nu faca asta; scuze care, luate in sine, sunt foarte valabile. culmea e ca tocmai prin absenta unui protest adevarat, guvernul primeste practic acordul populatiei.

    Mie mi se pare o situatie paradoxala pentru care nu exista o solutie corecta. orice alegere face individul, el sau familia sa va avea de pierdut. intrebarea pe care ar trebui sa si-o puna fiecare este ce anume vrea sa piarda si daca prefera ca pierderea lui sa-l afecteze mai tare acum sau maine.

  14. ii astept pe “șerifii stelari” sa ma scoata “la raport” in fata unei comisii de disciplina. ei sunt p-aici… sa pot sa ma descarc in fata dobitoocilor principali. manca-mi-ar toata… sa-mi plateasca ei 25% din rate, 25% din intretinere, 25% din cheltuielile cu copilul, 25% din etc. ca io le-am dat 100% situatia reala. si ei s-au pisat pe ce le-am dat ca nu-i convenea lui boc ce aude! TOATE INSTITUTIILE STATULUI SUNT ASERVITE IN ACEST MOMENT lui TB!!! si cei din varful lor se fac partasi la cea mai mare tradare nationala!

  15. Fără protecția anonimatului ca de obicei, zic doar o lozincă: Crișana-i un ținut frumos cu oameni de câcat, e de câcat să muncești cinstit în Crișana defapt.

    Trebuie mai mult de 1 pentru proteste Victore, ori în Oradea natală, municipiul județului cu cei mai mulți pensionari pe caz de boală pe familie furtul ar trebui garantat prin constituție, pentru că așa vrea poporul bihorean. Nimeni nu va protesta. Încă doi ani de facultate ș-apoi încerc să fug în state. Doamne, dacă mă auzi, cată către noi că dracu dă bilete pentru iad pe pile.

  16. Io nu-s ferm. Io va zic sa fugiti de-acolo. Pe cuvant. Cine are copil de crescut sa nu-l tina in mizerie si dictatura. Mizerie morala ma refer. Cine are batrani, sa-i scoata de-acolo. Sa aiba sarmanii cativa ani senini.
    Asta-i lobby-ul meu.

  17. Revin Victore si spun: atat timp cat va mai exista sistemul paralel-mafiot al orelor de pregatire, cat casele profesorilor se vor mai umple de elevi ignorati cu buna stiinta la ore, nimeni nu-si va misca fundul doct din cancelarii. Au plecat capul si se complac, le e cald si sug din buzunarele copiilor (nu generalizez, pentru prostii ce se lasa dusi de val) si nu ii intereseaza catusi de putin de exemplul pe care il ofera generatiei asteia si-asa destul de imbolnavite.

    Sa ne punem cu fundurile pe bordura in fata oricarui liceu, oricarei scoli din tara si sa intrebam: cati dintre dascali fac pregatire in particular, acasa, cu elevii? Am fi uimiti sa aflam ca doar un fraier sau doi nu “exerseaza” metoda. Stie cineva cat se vehiculeaza ca este spaga pentru elevii care vor sa intre in clasa a-5-a la Colegiul Vasile Alecsandri din Galati? In jur de 25 de milioane de lei. Dai, intri. Nu, poti fi geniu pustiu… Ramai cu matele fripte. Si acum extrapolati la scara nationala!

    Mai spune-ne de gaini, Victore!

  18. La bugetari e mai complicat ca sunt masochisti si dupa cum se vad lucrurile sunt deja obisnuit cu taierile dinainte sa aiba loc. Pentru multi profesori prevad intoarcere colectiei de primavara- vara Domnul Trandafir….pentru restu’ ce haine are fiecare in nuante mov poate il ating la sentiment pe Aliodor Manolea sa intoarca armele si sa il atace energetic pe Basescu

  19. Victore, de ce te doare pe tine de fraieri? Doar l-au votat pe basecxu cu amindoua labele, deci lasa-i s-o deguste indelung. Uite, eu astept cu nerabdare referendumul PSD ca sa pot vota PENTRU reducerea salariilor, pensiilor si alocatiilor si PENTRU cresterea impozitelor si TVA-ului. Eu voi supravietui, la fel si tu si marea majoritate a celor ce isi dau cu parerea pe aici, restul sa moara. Doar n-o sa ma bat eu cu jandarmii pentru drepturile lor iar ei sa stea acasa, sa linga bere la pet si sa se distreze cum mi-o fur cu pulanu’ pe cocoasa. La iarna cind eu o sa stau la semineu savurind un pahar de Curvoisier XO Imperial pe astia o sa-i scoata din case cu patura, inghetati ca ciorile pe cimp. Dupa intretinerea din noiembrie vom avea un spectacol fabulos!

  20. @arhstef
    Iti impartasesc opinia si iti doresc sa reusesti
    pe drumul pe care ti l-ai ales.
    Am o singura remarca – pregateste-te sa rezisti in fata scepticismumui strainilor,faptul ca esti român nu este prea confortabil. Suntem un fel de parià in ochii lor si sigur vor fi rezervati pâna te vor cunoaste cu adevarat.Chiar daca afisaza o politete (rece) nu te vor “adopta”prea curând.
    Iti spune o persoana care a mâncat o astfel de pâine.Nu trebuie insa, sa dezarmezi cu siguranta vei reusi.
    Succes !

  21. V-ati asumat rolul asta de voce a amaratilor. Acum renuntati. Sa inteleg ca ori v-au ajuns si pe voi? Nu ma intelege gresit, nu se pune problema atat de cumplit, ca ultma speranta dispare. Fiecare doarme cum isi asterne. Idee e ca ar fi bine sa gandesti un pic la rece inainte sa dai cu bata in balta. Asa, si n-a iesit greva. Normal ca nu a iesit. Cine o organizeaza? Uite in invatamant. La marele FSLI sector 6 – scandalul lumii acum cateva luni, ca au disparut toti banii din cotizatii pe anul trecut, si nimeni nu stie cum si la cine. Cum sa urmezi astfel de lideri? Curtea de conturi nu a verificat nici un sindicat EVER. Dar si voi presa i-ati protejat. Asa ca vrei sa iasa o greva generala si o revolta populara cu:
    Bugetari cacati pe ei de frica si cu foamea-n gat, condusi in lupta dreapta de lideri in care n-au incredere si care au batut palma cu guvernantii cu prima ocazie.
    Privati omorati sistematic de un guvern care declara ca principalul scop al existentei unei firme este sa dea bani la stat, la fel fara o structura de conducere, si tinuti in sah de stat, care le ia banii din banci prin imprumuturi interne, te taxeaza si pentru bani pe care nu i-ai castigat in viata ta, te tine cu lunile pentru orice tine de relatia cu statul, etc.
    Explica-mi si mie cine si condus de cine vrei sa faca ceva de luat in seama in tara asta? N-ai conducatori sindicali, n-ai partide de opozitie coerente – ca Ponta si Antonescu tre sa se bata pentru cel mai frumos din opozitie-, acuma nu mai ai nici presa care sa se opuna, ca foarte probabil mana statului e lunga tare. Acuma uita-te te rog la tabloul asta si spune-mi ca nu vezi un pattern aici, ca nu pare ca este ceva mai mult decat simpla idiotenie.

  22. @anonamemouse – din pacate (lol), sunt de acord cu tine pe fond.
    nu as dori sa ma sacrific pt tara sau sa ma pun pe mine in pericol pt tara asta. sunt constienta ca nu suntem uniti si ca nu avem “constiinta nationala” (vorba poetului), da` nici nu pot sa o iau de unde nu-i.
    parerea mea e ca acesta e oricum un mecanism care functioneaza numai daca mentalitatea asta exista la nivelul intregului popor, altfel redusa doar la nivel individual nu inseamna practic nimic (in sensul ca nu poate schimba ceva fundamental), decat poate mai multa frustrare pt individul respectiv.

    deci, da, ca solutie individuala, plecatul din tara mi se pare cea mai buna.

  23. @Sergiu: nu ne-am asumat nimic. am incercat sa ramanem logici. se pare ca am pierdut vremea. poporul are nevoie de un tatuc si sa planga-n pumni ca-i merge rau.

  24. @anonamemouse – sărumâna, ne-ai convins, noi şase sosim joi, ne ţii la matale în sufragerie aşa, vreo 8-9 ani senini până la majoratul lui asta mică…

  25. Sunt suficienti angajati la stat (nu va repeziti, nu discutam de profesori stagiari, medici rezidenti sau femei de serviciu la consiliul judetean)suficient de bine platiti pentru ce presteaza ei, de fapt. De aceea nu ies sa protesteze. In privat, majoritatea muncitorilor din IMM-uri traiesc din 800-1000 de ron si nu au cui sa se vaite. Consuma cat produc! Stiu, pare incredibil pentru cei care sunt platiti cu zeci de milioane ( la stat sau in multinationale) si tot nu le ajunge.Pe asta se bazeaza sleahta BOC-Basescu !

  26. Si totusi au fost unii vocali – PENSIONARII!!!Scuze, dar cred ca suntem penibili de-a dreptul, daca am ajuns sa asteptam sa ne ajute parintii si bunicii! Nu stiu cum s-a vazut din tara, dar de la mii de km s-a vazut atat: oameni in varsta disperati si 2-3 profesori. ATAT!!!

  27. Na, Victore pana la urma esti scos si vinovat. ‘Cum iti permiti tu sa nu mai exciti nemultumirea boborului la televizor? Tu-i exciti, le-o zici celor de la putere penetrant iar spectatorii se culca satisfacuti. Au fost din nou razbunati’. Astfel sunt scutiti sa faca ceva. Faci tu in locul lor.
    Esti perceput un fel de ‘prestator de multumit nemultumitii’. Nemultumitii a caror singura reactie e sa stea in fata ecranului si sa priveasca la antene asteptand sa fie gadilati pana se satisfac. Cum iti permiti tu sa anunti ca nu mai ‘prestezi’?!?!!?
    Tu iti dai seama, si iti dai, ca asta-i nivelul maxim de reactie? Da unde naiba s-a ajuns?
    Pana la urma vezi sa nu, esti scos si de vinovat moral daca nu ‘mai ai chef’ . Auoleo. Brrrr, fiori reci, e de groaza!!!

  28. @incredibil dar adevarat – care sunt aia? incontinuu aud chestia asta. care sunt angajatii aia de la stat care castiga prea bine pt munca pe care o presteaza? da-mi niste exemple, ca tot sunt sunt CHIAR atat de multi….

  29. Dar intotdeauna a AVUT un tatuc. Pe unul care sa le rezolve pe toate, la care sa te poti duca si sa-ti dea butelie, si sa-l rogi sa te scape de foame. Ca au fost domnii medievali, ca a fost regele, ca a fost Ceasca, ca l-a chemat Iliescu. Cand a fost Emil parca nu statea tara bine dracului. Si de aia l-au votat pe Base. Si inca l-au votat multi din pensionarii care acuma plang dupa pensie, ca auzeam in troleu 2 mosi “il votam tot pe asta ca ne-am obisnuit cu el”. Pana n-o sa ne treaca de asteptat de la altii, n-o sa ne trezim. De ce crezi ca au pus forfetarul? ca sa castige la buget cine stie ce? Nu. Ca sa-i ingenunchieze pe aia care incepau sa se trezeasca nitel si sa-si ia soarta in mainile lor. In loc sa incurajeze astfel de oameni, si pe altii sa le ia exemplu – chiar daca nu aduc ei cine stie ce la buget, dar se intretin pe ei si pe familia lor, scutesc bugetul de plata de somaj, cas, pensie pentru ei – astia au fost primii distrusi de noul guvern de “dreapta”. Eu mi-am facut firma din anul 3 de facultate, si e in picioare inca de 7 ani. Guess what, acum 3 saptamani mi-au iesit actele pentru offshore in Cipru. Ca nu mai pot. Statul iti ia dintr-o factura de servicii de exemplu, asa: 19% tva, 16% impozit pe profit, 16% pe dividende. Inainte chiar sa incasezi factura asta.
    Rolul vostru trebuie sa fie in primul rand de a educa moronul sa-si ia viata in maini, sa judece si de unul singur corect, sa nu mai astepte de la nimeni pomana pre/post electorala. E bine ca sunteti logici, si n-ati pierdut vremea. Macar oamenii aia care va urmaresc de ani de zile -si pe tine, si pe Mircea. si pe Mihai, si pe Vali Stan – o sa poata vedea cum gadesc unii care mai au din cand in cand capul la ei, si poate se lipeste ceva. Da e munca de durata, sa stii.

  30. @Ela
    Dar greva se tine la locul de munca nu pe strada.
    Sau la mii de km nu se face deosebirea intre greva si miting ?!

  31. Gunoierul de Prigoana a spus acum ceva vreme ca si-a cesionat afacerile. Se pare ca a mintit asa cum face mereu. Eu mi-am dat seama ca e un om fara caracter. Ori sunt eu prea idealista.

  32. Bravo pensionarilor care mai au curaj sa iasa la atac! Bugetarii din pacate cred ca sunt anesteziati de eterna flacara violet!Istoria ne da peste capatana inca odata,cojones lipsa la apel!

  33. Noi te cantam ‘batranete’ care ne dai puteri indraznete, si aprinzi in noi vise indraznete, ca tineretea doarme ca oile.
    Speranta intr-o schimbare rezida in rezistenta pensionarilor dupa toate semnalmentele. Trist!

  34. Tuturor carora le pasa de Romania si vor sa stie de ce am ajuns aici va propun sa vizionati filmul Das Leben der anderen sau The lives of others. Veti afla adevarul despre Romania. Postasul din film poate fi tradus in romaneste cu amul de afaceri din Romania.

  35. @nekunoscut: unde ai vazut tu dezbatandu-se moralitatea?
    @Thommas Anderson: da’ m-ai cautat mult pe-acolo?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.