Esti aici:
Prima pagină > Blog > Rezervaţia cu imbecili > Flăcări violet cumpărăm…

Flăcări violet cumpărăm…

În secolul XXI, vârfuri ale lumii politice româneşti au dat-o într-un ezoterism de babe superstiţioase. Oameni care, teoretic, s-ar presupune că-s citovi la minte o dau pe flăcări violet şi atacuri energetice, umblă pe la astrologi şi ghicitoare şi ţin tot soiul de paranormali prin curtea din spate a casei. De cînd a lansat Hrebenciuc porumbelul la Sinteza zilei, nu trece săptămâna şi să nu se devoaleze alt fan politic al magiei minţii. Aseară, fatalitate, tot la Gâdea-n studio, iniţial m-am uitat siderat la Vosganian cum torcea motăneşte poveşti frumoase despre scuturi care-l feresc de atacuri energetice. În final, n-am mai reuşit să mă abţin şi am izbucnit în hohote nestăvilite de râs. Iertare, dar chiar nu pot privi serios un asemenea tablou.

Nu ştiu, poate-s eu ignorant în domeniul ăsta şi pragmatic în viaţa reală, dar mi se pare că singurul efect al acestui trend este că, într-o criză economică înspăimântătoare, va creşte exponenţial piaţa imposturii şi emisiunea lui Oreste se va alege, curând, cu o concurenţă serioasă. Deja vând unii pe facebook nu ştiu ce flăcări violete la modica sumă de-un milion juma’, iar telefoanele de pile la diverşi astrologi, zodiacişti, ghicitori şi şamani sună neîncetat. Sfântul şi ipocritul popor credincios cască gura tâmp (a uimire) şi cumpără hulpav (pe bani mulţi) iluzii deşarte. Pe lângă că-mi trece dorul de Mudava şi nu pricep de ce nu-s folosiţi paranormalii ăştia să facă bau la criză şi s-o sperie, nu văd absolut nici o diferenţă între prostirea populaţiei prin jocuri piramidale şi, noua fiţă a lumii bune, îngrăşarea ezoteriştilor prin legitimarea unei ocupaţii de tip medieval.

După consfinţirea prin decizia Curţii Constituţionale a rezultatului alegerilor prezidenţiale, cei mai sceptici au spus că ne-am întors cu 20 de ani în urmă. Urmărind, însă, dezbaterile politice televizate din ultimele zile, impresia e că am dat înapoi cu minim un secol.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

158 thoughts on “Flăcări violet cumpărăm…

  1. Georgelis, fiul meu ratacitor, agresivitatea mea ma amuza teribil. Nu numai ca ii clasific drept turma pe toti cei ce se raliaza unei TURME, dar avand in vedere cuceririle culturii stiintifice ale secolului XXI (cu care evident ca tu, ca un bun roman, nu ai absolut nici o legatura si trebuie sa constat ca nici nu poti avea din motive de comportament determinat genetic) ii consider PERICULOSI pentru ideea de umanitate. Da, recunosc ca ii dispretuiesc profund pe cei ce au votat acel candidat. Nu sunt OBLIGAT sa respect pe nimeni, RESPECTUL meu trebuie CASTIGAT. Le respect doar dreptul la existenta, intrucat nu-mi amintesc sa fii predicat eliminarea lor fizica si nici nu am luat masuri personal in acest sens. Daca insa evolutia s-ar invrednici sa ne scape de ei, recunosc ca as fi foarte incantat.

    Iti place sau nu, va trebui sa accepti pozitia mea de superioritate (tu ai catalogat-o asa, nu eu) pentru ca n-ai ce face! Poti sa injuri pana vom fi banati amandoi, asta nu schimba nu nimic situatia. Eu in locul tau as cauta sa imi sporesc nivelul cultural, nu sa conving pe cineva ca voodoo functioneaza. Da, nu cred in Dumnezeu, si mai mult decat atat am numai compasiune pentru cei ce isi fac din credinta un punct de glorie, ca pentru un oligofren care face pe el, mananca si e fericit de ce bun e propriul rahat. Nu mai insista, intrucat promit sa nu te mai bag in seama, dar nu inainte de a-ti ura “Pofta buna!”.

    PS: Cred ca mi-ar fi mai greu sa fac 3 persoane sa NU motaie in metrou, mai ales in acea perioada 😉 .

  2. Agentii PSI, samanii, vracii, etc, au fost folositi si AU FUNCTIONAT! De ce?! Pentru ca PROSTULUI de GEOANA i-a fost FRICA de ei si puterile lor “magice”! Solutia psihologica a devenit parte integranta a solutiei practice, desi nu e nimic real sau practic in misticismul si ocultismul asta, pentru ca unor PROSTI (respectiv prostanaci) li se pare c-ar fi ceva real in spatele lui.

    E si firesc, pana la urma, sa fie asa: cum sperii mai repede si reusesti, in consecinta, sa manipulezi un sef de trib din lumea a treia?! Explicandu-i beneficiile si mecanismele curentului electric (pe care evident ca nu le-ar putea patrunde peste noapte, oricat de frica i-ar fi de intuneric si de ce se poate ascunde in el) sau spunandu-i ca detii “focul zeului nu-stiu-care”/ceva asemanator? Asta e populatia Romaniei, tara a UE, si astia sunt sefii lor. Probabil ca tov. Iliescu a fost intelept cand a anulat pedeapsa capitala: astia ar fi fost in stare sa condamne la moarte pentru simplul motiv de a neglija sa-ti faci cruce pe langa biserici sau pe baza marturiei unei matusici ca nu practici prea des spovedania sau ai incalcat postul pastelui (ma-sii).

  3. Draga muritorule, voi continua sa-ti dau exemple de “forte”, cu stoicismul care ma caracterizeaza, pana iti vei da seama de tembelismul argumentelor tale si vei renunta sa mai gasesti cauze idioate. Daca efectul de turma m-a scos in strada, daca-i mai greu sa faci sa nu motaie pe cineva, intr-o epoca pe care tu o definesti a adormitilor, desi eu te-am invitat azi, la acest experiment,…
    Dar hai sa-ti zic alta intalnire a mea cu o forta. Cu ceva timp in urma, am vizitat o persoana de care auzisem, care se zicea ca-i sfanta in viata! Curiozitatea m-a impins intr-acolo, tipei i se spunea Fecioara Maria! Povestea ei, pe scurt, este ca a visat-o pe Fecioara Maria pe cand era copila, care i-a cerut sa construiasca o troita pe malul garlei, unde avea ea casa. Am intrat la ea, am vorbit cu ea, insa nu mi s-a parut a fi o persoana mult diferita de un om normal. M-am dus si in troita, unde se gaseau mai multe persoane. Acolo, se zice, daca reusesti sa lipesti o moneda de geamul icoanei sfanta si-ti pui o dorinta, ce-ai gandit ti se va implini. Pe atunci erau monezile alea de cinci lei din aluminiu, cred ca ti le amintesti, am invartit si eu o moneda si a ramas lipita, asta dupa ce am facut o rugaciune. Am mai invartit una si din nou s-a lipit, la fel si cu a treia. In fine, plec eu acasa si, odata ajuns imi zic:”ia sa incerc sa lipesc si pe geamul de la balcon o moneda, sa vad daca se lipeste?” invatresc si pe geamul ala o moneda si,.. ce sa vezi, ramane lipita! Desi am o formatie tehica, lucrand in domeniul electronicii, dred ca-ti dai seama, stiam ca aluminiul nu se lipeste de geam prin frecare. Mi-am zis totusi c-o fi ceva normal, poate n-am invatat eu la scoala, sau mi-o fi scapat! Trec vreo cateva zile si vine varul meu pe la mine. Ii zic: stai sa vezi ce stiu eu face. Iau o moneda o frec de geam si, ce sa vezi moneda cade. O mai apuc o data, iar o invartesc si iar cade, in fine, m-am facut de ras! A trebuit sa treaca mult timp pana sa-mi dau seama ca, eu de fapt am plecat am plecat incarcat cu acea “forta” din troita, insa in timpul scurs, de cateva zile, energia respectiva s-a topit. Vreau sa te vad si acum ce explicatie, ce turma m-a mai manat sa pot lipi o moneda de aluminiu pe un geam! Poate etologia ta explica si asta? Ia sa te vad!

  4. Draga sceleratule, in principiu eu cred ca ai dreptate, insa cum imi explici ca Base a fost si la realitatea FM, unde era insotit de vreo trei persoane, dintre care unu’ era manole fasole al nostru. Acolo nu se intalnea cu geoana prostanacu, la ce i-ar fi trebuit vrajitorul din os? Vezi? Eu cred ca esti orbit de prostia unuia, omitand sa vezi ca celalalt chiar crede. Documenteaza-te mai, inainte sa te repezi ca taunele!

  5. Dragii mei, sarantoci, scelerati si care-oti mai fi pe aici. Simplul fapt ca si eu folosesc atat comp. cat si mobilul, care sunt pe undeva varful tehnicii, la fel ca si voi, inseamna ca totusi, ma aflu si eu in acest mileniu! Eu, ca sa va spun drept, ca un electronist ce ma aflu pe aici, chiar imi explic poate, mai mult ca voi, ce pitici misca prin firele astea, de putem chiar comunica. Dar asta nu ma impiedica sa vad si chiar cred ca, dincolo de aceasta tehnica, chiar mai exista si “altceva” pe care nu-l putem explica stiintific deocamdata. Pentru voi, da, am inteles ca Dumnezeu nu exista! OK! Pentru voi o tipa ca Djuna, n-a existat niciodata, ok! Pentru voi, oameni de mainile carora se lipesc dictionare grele, nu exista, nici telepatia nu exista, nici state mari, care au investit imens, nu exista. De ce or fi investit prostii aia, daca tot nu-i nimic in acea zona? Mai dati si voi “search” pe cele ce v-am zis, si nu mai cautati explicatii idioate ca sa le desfiintati!

  6. Draga sarantocule, nu stiu ce-ai sa mai zici, la faza cu mersul in metrou, daca din 5 persoane aflate in fata noastra, te las pe tine s-o alegi pe cea care sa caste ori sa motaie? Doar imi soptesti la ureche! Si baiatu’, executa! Da,… dar dupa aia,in gaura de metrou, cand e plina statia, trebuie sa strigi cat te tin bojocii: ” SUNT UN MARE DOBITOC!” de trei ori! Te bagi?

  7. Salut la toti!
    Comentariile despre puterile supranaturale exista de secole…deci nu rezolvam noi acum dilemele legate de acest subiect.Totusi va propun un exercitiu de imaginatie:haideti sa admitem faptul ca acest Manolea are ceste puteri!!bun…acum vin urmatoaele intrebari:
    1.Daca acest Manolea induce lui Base ideile despre a conduce o tara??
    2.Cine conduce tara:Manolea sau Base??
    3Cine-l apara pe Base de Manolea daca acesta ar fii rau intentionat?
    Va multumesc pt intelegere

  8. Tovarase Georgelis si toti ceilalti confrati de la scoala de magie (mai e Dumbledore director?), cred ca ar fi timpul sa va intalniti cu inca o forta: cea din camasa! Da, da, exista si camasa de forta si cred ca avem exact masurile potrivite.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.