Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Fanatism politic, hidoșenie și dezgust

Fanatism politic, hidoșenie și dezgust

UPDATE: Nu-mi place Mariana Câmpeanu. M-am săturat de scris/vorbit pe tema asta. Dar să te foloseşti de suferinţa unui om bolnav de cancer şi Alzheimer ca s-o execuţi politic, când ai la îndemână o sumedenie de subiecte alternative infinit mai grave ca impact financiar, e semnul unei abjecţii vecină cu demenţa. locul demenţilor e la spitalul de nebuni, iar ălora care iau cancerul la preţ de abces dentar le doresc să-l facă…

Mie-mi place (și, sincer, mă și ajută, profesional vorbind) scandalul interminabil din USL. Cu cât durează mai mult și cu cât țigănia e mai mare, cu atât se simte mai apăsat în audiențe. Cifre din care eu trăiesc, că nu găsesc bani pe stradă. Plus că (iar asta-i o chestie personală) porcăiala politică-i viața mea. Mă simt ca peștele-n apă când se măscăresc micuții și n-am nici o străbatere când îi găzduiesc în studio. Plec acasă calm ca o mare lină și las altora (ne)plăcerea să spele sângele de pe jos. Nici unul dintre ei n-a împărțit ceva cu mine, nici nu simt lipsa falsei lor recunoștințe. Oamenii-s convinși că au câștigat alegerile locale și parlamentare de frumoși și deștepți ce sunt și e păcat să le ciobești iluziile de porțelan alimentar.

crin.televizoare

Eu am răbdare. Am trecut în meseria asta prin crizele guvernamentale de coaliție din vremurile lui Victor Ciorbea, Radu Vasile, Călin Popescu Tăriceanu și Emil Boc. Nu s-a năruit planeta, unii-s azi istorie, alții încearcă să pară vii politic, eu sunt tot aici. Acum mă înjură liberalii, că-l susțin pe Victor Ponta. Și pesediștii, că-l susțin pe Crin Antonescu. Plus detașații în presă, că (deși ai lor vorbesc la mine-n emisiune ca la ei acasă) îl înjur pe Traian Băsescu. Mi se pare echitabil. Mă hrănescu cu înjurăturile lor. M-aș îngrijora dacă n-ar face-o. M-aș simți inutil.

Unicul lucru care, pe fondul iureșului politic, încă mă enervează e că dorința unora dintre susținătorii taberelor de a se face utili cauzei scoate ce-i mai rău din ei. Sunt răi, intoleranți, rasiști, fără scrupule. N-au limite. Dac-aș fi politician, m-ar îngrijora să știu că așa arată o parte a electoratului meu. Poate și d-asta nu-s…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

16 thoughts on “Fanatism politic, hidoșenie și dezgust

  1. Imi e scarba, am obosit…. Aud vorbindu-se despre “dreptul” cutarui partid, ca despre o mostenire pe care a primit-o din familie si cu care a venit de acasa. Politicienii de azi uita (sau se fac ca uita) ca acest “drept” l-au primit de la votantii cei multi si prosti, care si-au pus sperante in ei. Sperante ca vor lupta cu “raul” cel mare, nu ca se vor lupta intre ei, care partid e mai mare sau care e mai tare!!! Si asta, dandu-le lui Basescu&comp. prilej de jubilare si desfacut sticle de sampanie!!! Eu, personal, nu voi uita aceste momente cand ma voi afla din nou in fata urnei de vot!!!

  2. pai vei avea o cariera luuunga tare pt ca in Romania circul politic e etern…poate doar o dictatura, Doamne fereste, il mai tempereaza!!!

  3. Eu așteptam un articol din partea lui Victor Ciutacu. Poate că nu e chiar ceea ce credeam că va fi, dar zău că mi-a plăcut! 🙂

    Partea cea mai importantă care trebuie subliniată e că îți permiți să fii așa. Și asta e mare lucru. Mie mi-a luat ceva timp să înțeleg acest mod al tău de a face jurnalism, care, până la urmă, e mai onest decât altele.

  4. Daca dl Johanis va fi ministru de interne si viceprim-ministru raspunzand de minsiterele economice, iar dl Oprea ramane viceprim-ministru, raspunzand de aparare, interne etc., deci si de ministerul dl.Johanis, cum rezolvla dl. Angonescu aceasta dilema?

  5. Ca cetăţean cu drept de vot, în toţi anii de după Revoluţie, înainte să pun ştampila pe un nume sau o siglă, am încercat să mă informez . În acest sens, am urmărit emisiunile de ştiri, de comentarii şi dezbateri, am citit opiniile ziariştilor mari şi mici, mi-am format propria opinie şi am votat aşa cum mi-a dictat propria conştiinţa, gândindu-mă la un viitor cât mai bun. Urmare acestei informări din mass-media, am votat în felul următor: Ion Raţiu şi PNŢ-CD, Emil Constantinescu şi CDR, Ion Iliescu şi… PNŢ-CD ( în 2000; DE FAPT, PNŢ-CD şi Ion Iliescu în turul doi. În turul 1 l-am votat pe Isărescu), Traian Băsescu şi Alianţa DA (în 2004), PNL (în 2008) şi … Mircea Geoană în 2009 (turul 2, în turul 1 am votat cu Crin Antonescu) şi USL în 2012. După cum vedeţi, deşi am votat de mai multe ori cu ţărăniştii ( din cauză de Coposu), nu sunt un fanatic de partid. În funcţie de context, i-am votat pe toţi, de la stânga la dreapta. A fost bine? N-a fost bine, domnule Ciutacu. Emil Constantinescu a plecat de la Cotroceni cu mîinile sus, PNŢ-CD-ul a atras ca un magnet toate nemulţumirile cetăţenilor şi a dispărut din istorie ( după o guvernare catastrofală), Ion Iliescu…fără comentarii, Traian Băsescu a devenit un mini dictator, pe Geoană l-a luat Vântu, iar astăzi, citindu-l pe CTP, înţeleg faptul că liberali, doar liberalii, fac politică în funcţie de ciozvârta pe care o primesc sau nu. Nişte ticăloşi, nu?
    Stalin spunea că nu contează cine votează, contează cine numără voturile. În democraţie este cam lafel: Nu contează ce votezi, pentru că nimeni nu ţine cont de votul tău. Puteţi spune dumneavostră că USL-ul a ţinut cont de votul nostru? Dacă ţinea cont, nu asistam la ţigăneala de astăzi. Fiecare încearcă să-l împingă pe celălat pe scări. Se pare că PSD-ul a reuşit, CTP-ul m-a convins.
    Astăzi , cu părere de rău, constat că toate strădaniile mele de a înţelege viaţa politică au fost în zadar. Nu am înţeles nimic. Timp pierdut. În concluzie, nu văd de ce să îmi mai exercit dreptul de vot. După 24 de democraţie, constat că votul meu nu contează.
    “Sunt răi, intoleranți, rasiști, fără scrupule. N-au limite. Dac-aș fi politician, m-ar îngrijora să știu că așa arată o parte a electoratului meu”, spuneţi dumneavoastră. De ce, domnule Ciutacu, politicienii ar trebui să fie îngrijoraţi de faptul că alegătorii le seamănă: răi, intoleranţi, rasişti şi fără scrupule… Nu ar trebui să-I îngrijoreze, în primul rând, propria conduit?
    Îmi cer scuze dacă am deranjat, nu se va mai întâmpla. Nu mă mai interesează politica şi, în concluzie, nu mai am opinii de exprimat.
    Vă urez suces!

  6. You got it,my Friend!…you actually nailed it!
    Nu,nu vreau sa ma dau vreun american exclamand in englaza,dar reflecta cel mai bine ceea ce simt.Va multumesc pentru intelegere.

  7. Nu sunt vreo habotnica cu genunchii tociti de mataniile batute prin biserici, dar, referitor la sotul d-nei Campeanu, nu ma pot abtine sa spun: da-i, Doamne, lui basescu macar o parte din bolile cetateanului Campeanu, un cancer, un Parkinson, ceva!!!

  8. Super spus…din pacate pt. noi, presa are ce sa toace minut de minut…
    Apreciez echidistanta si lipsa de ipocrizie.

  9. Nu inteleg de ce acum a aparut povestea cu Campeanu …chiar nu mai avea alte informatii mai proaspete pe care sa le arunce pe piata ?! Din cate inteleg este vorba de anul 2005 si de atunci dna tot a fost pe ecrane si pe fotolii mari . Nu mai sunt dosare ? Vream ceva nou si siropos , nu despre boli si bolnavi.

  10. Cunosc cel putin 8 persoane bolnave de cancer care nu au certificat de handicap de gr.i si nici nu incaseaza indemnizatie pentru insotitor.Toate persoanele care obtin certificate de handicap umbla cu lunile si tot nu-l obtin pe cand Campeanu asta l-a obtinut in doua zile.A devenit netransportabil la doau zile dupa ce a fost restructurat de la o societate.Ti-e pur si simplu greata de acesti indivizi care incaseaza bani necuvenit,se plimba cu masinile statului si ne iau pe noi,pe toti,de prosti.

  11. @radu: faptul ca persoanele alea nu au certificate nu implica si ca sotul ministrului nu trebuie sa-l aiba. handicapul, cum e el definit legal, nu-i o chestie de tranzitivitate. il ai sau nu-l ai si punct

  12. Imi pare rau pt sotul dansei,dar a obtinut foarte usor acest drept (ce ar fi normal intr-o tara normala) dar sunt multi bolnavi care bat usile lor sa obtina acest drept si sunt purtati ca niste slugi chiar daca ei au actele in ordine nu ca dl Campeanu care nu are acte la dosar,unii chiar si mor pana sa obtina acest drept.

  13. Nu comentez mizeria pe care a lansat-o intaiul marinar al tarii atacand-o politic pe Mariana Campeanu, nici mie nu-mi place , dar este culmea sa te legi de bolile sotului. La Alzhaimer trebuie insotitor pentru nestiutorii de pe aici , este o boala cumplita. Eu stiu ca presedintele undei tari are cu totul alte atributii decat sa arunce cu cacat in fiecare zi la ore fixe.

    Sa schimbam subiectul, scandalul din USL! Niste idioti! Parca azi a spus Klaus Johanis ca Antonescu Crin va iesi presedinte cu sau fara USL….:))))) i-auzi! si eu voi fi imparateasa Americii , tocmai m-a sunat Obama sa-mi spuna ca urmez la tron!!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.