Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Îndreptar politic: armonie prin dihonie

Îndreptar politic: armonie prin dihonie

UPDATE: Micile mele păreri despre piața politică a zilei

– Victor Ponta o apără public (gest uman), se solidarizează (gest politic) cu Mariana Câmpeanu în fața hârdăului de abjecții deversat de Traian Băsescu și de chelnerii lui. În schimb, șeful de partid al ministrului, Crin Antonescu, cîndva cel mai aprig critic al președintelui, îi cere demisia. Cum făcuse și Traian Băsescu ieri.

– Victor Ponta iese din întâlnirea cu activul național de partid (dedicată celor patru ani de președinție PSD, înțesată de inși care au votat/plătit campanii denigratoare împotriva lui) și anunță că ziua de luni, ultimatumul dat de aliatul formal Crin Antonescu pentru soarta USL, e prea depărtată. Deci Crin la președinție din opoziție și USD candidat propriu, ghici ghicitoarea mea cine o fi ăla.

– Klaus Iohanis continuă să emită pe bandă rulantă, din centrul placat cu dale de Marmosin al Sibiului, platitudini adormitoare și să-și închipuie că-l așteaptă lumea la București ca pe un salvator. Face bine la psihic să ai o părere bună despre tine.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

44 thoughts on “Îndreptar politic: armonie prin dihonie

  1. Stimabile, nu urmaresc postul, n-aveam de unde sa stiu. Vreme de cateva minute m-am uitat acum doar ca sa vad daca e real sau nu. Aprecierile mele pt arogantul genial.

  2. Eu ma gandesc la cei 7,4 milioane de “votanti” (fara sa exclud mortii si nici pe @Violet). Ce-si spun ei acum, in cine sa mai creada, dupa cearta dintre cei doi feti-frumosi angajati, candva impreuna, in rapunerea hidrei de la Cotroceni.

  3. E strict circ , sunt tot aia din ’89 care stateau la masa si stabileau care si ce partid face .Acum sunt tot ei sau copii lor si se plimba de la stanga la dreapta , de pe un fotoliu pe altul . Imi adduce aminte de un serial din anii 90 , Beverly Hills , unde era o gasca de pustani in rolul principal care se cuplau intre ei timp de zeci de episoade si de fiecare data erau legaturi serioase … Painea cand vine ???

  4. @David: e nasol daca nu intelegi ce scriu 🙂
    @adrian: zic ca niste incapabili cu sprijin popular enorm n-au fost in stare sa dea jos o loaza mizerabila pe care o trag de sfori papusarii din strainatate. si ca voturile lor nu (mai) conteaza. si ca basistii ca tine se iluzioneaza degeaba ca lumea a uitat repede ce prapad a facut sleahta aia de ticalosi

  5. Eu ma intreb asa: daca Johanis este o valoare atat de mare, de ce nu a fost numit/propus in Guvern din 2012??? S-a asteptat ce???

  6. Măi domnu’ ”adrian” :

    Văd că recidivezi și că-ți place să te bagi în seamă cu mine.

    Din nefericire pentru băsiștii patetici ca tine, eu, ca și alți votanți ai USL, pricepem mult mai multe decât o faceți VOI. Victor Ciutacu ți-a răspuns foarte bine și în ceea ce privește memoria NOASTRĂ.

    Lucrurile sunt al naibii de GRI. Dar pentru a înțelege asta e nevoie de un cap deschis, ca să zic așa.

    JOS BĂSESCU!

  7. In ce-l priveste pe Ponta si anti-basismul, eu nu m-as ambala. Dupa ce a fost subalternul lui Boc in guvern si dupa ce i-a luat inapoi in brate pe tradatorii de la UNPR (apropos, daca curva de Diaconescu n-ar fi ajuns consilier prezidential, acum nu cumva l-am fi gasit in USD?), ca sa nu mai zic de coabitare, Kovesi, etc, eu mi-am cam pierdut increderea in el.

    Daca in turul doi la prezidentiale ramane Ponta si Basescu, eu sunt convins ca cel care se va vinde lui Base pentru sprijin ar fi PSD.

  8. Pe ce se bazeaza PSD-ul/Antena 3/RTV/ cand afirma ca Antonescu e basist? Daca presedintele PNL stia ca PSD-ul il va sustine la prezidentiale, de ce ar fi rupt alianta? Chiar crede cineva asta? Discursul unor invitati ai antenelor/rtv este in felul urmator: da, e o lupta de putere intre PSD si PNL, nu ne pronuntam, dar Antonescu a lasat-o mai moale cu atacurile la Basescu, deci e basist. Pai ce ati vrea? Sa se lupte pe viata si pe moarte cu mamutul USD (ce smecherie ieftina!)si cu Basescu si securistii lui simultan? Cu alte cuvinte, desi sunt oameni precum Tariceanu, Stroe, Chitoiu, Rusanu, Orban care ii vor gatul liderului PNL, el al trebui sa poarte un razboi pe doua fronturi, in acelasi timp. Unde este logica atat des invocata de voi in ‘argumentele’ voastre?

    Apropo, vedeti declaratia lui Niels Schnecker

  9. Oare numai domnii Ponta şi Oprea pot avea protocoale cu domnul Băsescu ? Vedeţi că totuşi am exclus Antena 3,cel puţin aşa pare deocamdată, dar dacă domnul Băsescu nu are procente cine poate şti că doar a mai apelat odată(sau o dată) la soluţia imorală PUR iar din câte se ştie dumnealui este şi adeptul lui ”încă o dată,, ?
    Cum zise domnul Băsescu că l-ar susţine pe Antonescu la preşedenţie şi acesta începu să se manifeste precum domnul Băsescu (oare asta o include fişa postului de preşedinte, pare cam strâmtă nu ?), cum le săriră celorlalţi mucii din fosele nazale în mai toate direcţiile?
    Cert este că doar cu câteva procente domnul Băsescu începu să-i agite ca pe găini la apropierea vulpii ?
    În unele articole şi intervenţii domnul Ciutacu pare a fi început să se ocupe de exorcizarea politicienilor şi susţinătorilor acestora de începu să-i facă să dea pe afară mai tot ce au mai urât prin ei ?

  10. “Trebuie să gândim pozitiv şi să ne gândim că politica românească trece printr-un efort de modernizare !,,
    Oare după aceea ar trebui să ne gândim că ar putea fi sau ar trebui să fie reevaluată ?

  11. Cel mai ingrijorator lucru : l-am auzit pe Basescu spunand ca si dupa ce iese de la presedentie se va ocupa de modernizarea Romaniei .

  12. Victore, merci pentru raspuns. Eu continui sa cred ca Romania nu poate sa fie guvernata (altfel decat se-ntampla in Ucraina, de exemplu),fara acei “sforari” de afara. Asta, din cauza incapacitatii noastre de a ne guverna.
    @Violet, daca ar fi sa-l citez pe Andrei Plesu, mataluta esti basista. Oricum, este o onoare pentru dumneavoastra.

  13. Abia astept sa-l vad in campanie pe Antonescu cu basescu , udrea ,videanu ,baconschi,unguient si-nloc de voturi va primii rosii sau mere in cap .Ce m-am inselat ,ce furioasa eram cand cei din jurul meu spuneau ca Antonescu este turbat dupa functia de presedinte ,o vinde si pe mama lui ,il doare in cot de romani.Poate se rupe partidul liberal si cei mai ponderati raman in usl ,isi vad de guvernarea tarii iar carieristul de antonescu devine partidutul satelit a lui basescu Acest om daca iese din politica este muritor de foame (il tine sotia) ,nu are nici o afacere si vorbeste de liberalism.
    Felicitari d-le Ciutacu pentru emisiuni ,va urmaresc si ce sa fac ,am batut palma si cu ziaristul Cristoiu (nu si cu omul cristoiu )

  14. Adrian,

    Uite că am făcut efortul de a căuta pe Google, ca să-mi dau seama despre ce vorbești. Pentru că nu obișnuiesc să „servesc” scrierile marelui om de cultură trecut prin ( prea ) multe și colorate guvernări, Andrei Pleșu.

    Am căutat și am găsit. Atât.

    P.S. Toate cele bune!

  15. Bun interviul!ai dreptate,nici eu nu mai cred in personaje politice mesianice menite a ne salveze.Iliescu,banuiesc ca sta la fereala din instinct.Stie ca poate deveni f.usor antipatic cirlanilor.Si, daca intri in gura dlui colonel de labe 1 sau a sorinei,sa te tii!
    De ce o apara Ponta pe dna de la munca,vom vedea?
    Crin nu a condamnat-o,deocamdata.O va face daca dna va ramine
    in guvern fara aprobarea pnl!
    Vedem!

  16. De fiecare data rasare cate unul, wooow, de data asta o sa fie altceva, Iliescu, Constantinescu, Basescu, Ponta sau Antonescu…NU EXISTA POLITICIENI diferiti fata de ceea ce vedem deja!
    Sa va intre bine in cap!

  17. d-le ciutacu..cred ca ponta a facut o gafa uriasa sustinand-o pe mariana campeanu..sub titlul,,tu stii ce mai fac parintii tai?’ pro tv a difuzat un reportaj cutremurator..batrani fara piciare,tarandu-se,abandonati,taraind cu 200 ron pe luna,in contradictie cu sotul doamnei campeanu,un domn bine hranit,coborand din limuzina proprie..dar beneficiar al idemnizatiei de invalid de grad 1,cu toate avantajele aferente….totul pe cantecul lui stefan hrusca,,ruga pt parinti”..efectul e devastator

  18. @zappy: daca a legat reportajul de scandalul de presa, Pro a pus in scena iar o mizerie propagandistica

  19. se PICA intr-o capcana TERIBILA….de luni bune ni se spune ce bolnava este oana stancu….in aceasta seara aproape RAZAND ne povesteste ca e bolnava da ce sa vezi NU atat de bolnava ,dar cine credeti ca a tratat-o??MONICA CARSTOIU si Sotul ei-adica NASII fam basescu elena si Syda!
    -de fapt a negociat Ruperea USL -a reaparut chiar acum cand ni se spune ca in 2 zile maxim Usl se Rupe!!
    -TERIBILA capcana ptr Crin si Victor ,unul Pacalit de cosmin Gusa ,altul de Varan!!!Varanul a TRADAT !!!!!!!!INCRDIBILLLLLLLLLLLLL……….cand ma gandesc ca Daniel constantin l-a tot atacat pe CRin si a vrut sa fie Vicepremier…..Doamne….Doamne!!!!!!!!!!in emisiunea ta Victore draga ai anuntat Infiintarea Usl …!!Doamne sper din Suflet sa ma INSEL……dar toate indiciile duc spre aceasta varianta…………oana stancu apare bine mersi -Razand-si Usl se rupe!!!!!!!

  20. Penibilul situatiei in care se afla conducatorii USL-ului este exemplificat cel mai bine de bancul Leliei Munteanu din Gandul.

  21. Offtopic
    Inteleg ca marele carmuitor al judetului Arges a fost declarant incompatibil si a fost demis astazi.
    Am si eu o intrebare? De ce nu-l da in judecata statul (ANI, Fiscul, CJ Arges, etc.) sa recupereze salariile platite pe perioada pe care a fost incompatibil (adica intre data la care ANI a constatat ca a intrat in incompatibilitate si data la care a ICCJ a dat dreptate ANI)?
    De ce nu se face acelasi lucru si in alte cazuri?
    Pe langa returnarea banilor, ar trebui sa li se anuleze contributiile la pensii din salariul de incompatibil, sa plateasca eventualele spitalizari rezultate din asigurarile de sanatate platite din salariul de incomepatibil, etc.
    Si asta nu trebuie facuta numai cu Nicolescu, ci si cu oricare alti politicieni condamnati in cazuri similare.

  22. @bigradu: statul nu se indreapta nici macar impotriva magistratilor care dau sentinte strambe si ne curata de bani la CEDO

  23. Deja incep baietii astia sa fie al dracului de enervanti. Am inteles ca se despart, foarte bine fac, dar sa o faca odata. Ultimatumuri dupa ultimatumuri, termene limita dupa termene limita si iaca ca nu suntem nicaieri. Mai rau ca si bianca lui bote cu victor slav.
    Deja devine irintat.

    Apropo de despartire, ceva bun despre antibasim(ca o paranteza in timp)

  24. Am aflat ca PNL a luat toate hotararile in BPN si acestea au intarit propunerile initiale ale lui Antonescu. Ba mai mult, le-au inasprit. Vezi deranjul cu USD-ul… acesta a aparut in urma discutiilor in partid si nu pentru ca s-ar fi ”razgandit” Antonescu. Ma intreb de ce oare n-am vazut o intrunire a PSD-ului sau a PC-ului ca sa se consulte si conducatorii acestor partide cu membrii lor de partid? Nu cumva ca atunci s-ar fi vazut exact cine forteaza ruperea USL-ului? Nu cumva am fi vazut ca D-l Ponta n-ar avea nicidecum sustinerea colegilor sai ca sa mai tina PNL-ul la guvernare?… Atunci s-ar vedea clar cat de false sunt declaratiile D-lui Ponta. Desi pozeaza in ”aparatorul USL-ului” de fapt ii e frica sa intre cu guvernul in Parlament pentru ca n-ar vota PSD-istii guvernul cu PNL si atunci s-ar da in fapt si s-ar vedea adevaratii ”hacuitori” ai USL-ului ! Parerea mea!

  25. Daca vor sa se desparta cei din USL trebuie sa o faca neaparat saptamana asta.
    Pentru ca saptamana viitoare va fi ocupata de Bianca si Victor. Se implinesc cele 30 de zile de cand si-au depus actele de divort.
    Si daca cumva saptamana cealalta vine Printul Cristea si o cere de nevasta pe Bianca…s-a terminat cu spatiul tv pentru Ponta si Antonescu!

    P.S. Nu mai zic ca mai e si finala Eurovision si daca castiga Naomi…

  26. Sincer, ma bucur de mizeria si distrugerea USL. Cel mai cinstit guvern se dovedeste a fi cel mai generator de puscariabili si scandaluri.

    Se va duce si Basescu si abia atunci si-o vor lua si Ponta si gasca lui. E doar o chestiune de timp sa nu mai aiba Ponta nici o scuza.

    Elitele romanesti mereu vor avea de ales. Electoratul PSD nu.

  27. Victore,
    Vad ca din ce in ce mai multi il condamna pe “prietenul” Crin pentru destramarea USL. Parerea mea este ca PSD a inceput sa-i lucreze pe liberali imediat dupa alegeri. Au inceput cu protocolul cu UDMR si, mai recent, cu discursul lui Geoana la una din adunaturile PDS in care il indemna pe Ponta sa desemneze un candidat PSD la prezidentiale.
    Asta nu inseamna ca liberalii s-ar fi comportat ca niste virgine, dar din relatia PSD-PNL, PSD-ul pare sa fie lupul cel rau, evident cu PC-ul stand in spate si folosind din plin A3.

  28. @bigradu: si unii, si altii isi doresc ruperea. iar Crin a fost un naiv daca si-a inchipuit vreodata ca va fi sustinut de PSD. da’ nu cred. toti au mers la maximizare. inclusiv PC si A3, care nu s-au schimbat deloc de pe vremea cand il sustineau pe Crin, nu pe Ponta. s-a schimbat doar obiectul interesului. iar de cand cu reevaluarile basiste nici macar tradarile nu mai sunt, in perceptia publica, ce erau odata

  29. @zappy+victor Ca din intimplare,tocmai acum,pe EUROPA FM,prietenul Moise dezbate aceeasi problema a batrinilor.
    Emisiunea e abia la inceput,pina la sfirsit sunt sigur ca se va face si comparatia cu dna ministru.

  30. Nu cred ca si-a inchipuit ca-l va sustine, dar poate a mers pe sistemul “hai totusi, ca poate poate” :D. Plus ca i-a dus la guvernare pe ai lui, s-au impartit ministere, functii si bani, numai ca PSD-isti n-au mai vrut sa dea atatea oase PNL-ului cand pot da mai putine stransurii.

    In ultimii 10 ani, toata lumea s-a alipit si dezlipit de toata lumea. Exista cateva recorduri totusi, cum ar fi PC-ul.

    Io nu cred ca le va fi foarte bine PSD-ului singuri. Da, au bani la indemana si-si vor cumpara analisti si parerologi, trusturi si ziare, dar au mai dansat ei pe muzica asta si n-a iesit prea bine la final. Nu-mi pare a-si fi invatat lectia.

  31. Ca sibianca, tare-l suspectez pe Iohannis de blat cu Basescu! Nu neaparat din convingere, ci pentru ca exista cel putin 2 dosare cu care poate fi santajat (implicare in trafic de minori si obtinerea prin acte false a unui imobil in centrul Sibiului, pe Bd. Balcescu – sediu inchiriat ulterior Bancii Raiffeisen). Poate ia cineva la puricat si declaratia de avere a distinsului primar, care are 9 case declarate. In realitate, sunt mai multe!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.