Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Scenariu paranoic de reformă a statului

Similar Posts

49 thoughts on “Scenariu paranoic de reformă a statului

  1. Urmeaza dictatura dragi prieteni, intr-un stat membru NATO si UE in anul 2010 se vorbeste despre dictatura crancena tip de anii 50′ si pe buna dreptate daca cetatenii Romaniei (aia 5 milioane erau interesati de mineriade si de moguli). Victor iti spun sincer : atunci cand merg pe strada ma uit cam cu dispret la lume stiind ca o parte dintre cetatenii intalniti de mine au votat cu PD-L pt. ca au crezut niste prostii demne de filmele SF sau au luat o spaga mizera constand intr-o sticla de ulei, o punga de zahar, 10-50 lei sau un pahar de sampanie (unde puteam sa merg si eu in orasul Sannicolau Mare

  2. dar nu am mers din ratiuni bine intemeiate (apoi aveam pe constiinta ca am baut sau mancat din niste banii luati din bugetul statului de unde au provenit mare parte din banii de campanie PD-L. Cetatenii Romaniei macar o data in viata lor puteau sa judece si cu alceva in afara de burtocul lor dar nu au facut-o, l-au votat pe marinar care le promisese ca va avea grija de moguli, mineriade (dar de unde mineri ca-s cam goale minele sau abandonate ?), in loc sa le promita masuri concrete de crestere economica cum a facut PSD (programul lor se numea “O Singura Romanie” si era destul de bine bine axat pe toate categoriile de populatie). Sa traitii bine cetateni cu circul de la tv “Today on DNA” si multe succesuri !

  3. Sigur că un asemenea scenariu e posibil, cu Băsescu la Cotroceni. Şi cu atâţia proşti în ţară.
    Niciodată n-am conştientizat aşa cum fac acum faptul că suntem, efectiv, înconjuraţi de proşti.
    În şcoala generală îi ajutam pe câţiva colegi slabi la învăţătură, să nu rămână corigenţi. Că îmi spuneau profesorii şi că nu mă deranja, oricum. Acum, fac eforturi zilnice fără să-mi ceară nimeni, pentru a nu rămâne “corigenţi” cu toţii. Şi nu foştii candidaţi la corigenţă constituie problema, ci cei care aveau 6-7. Ălora le-au dat nas impostorii de la conducerea ţării.

  4. Faza e ca se pot construi drumuri pe banii de la UE, dar problema e ca aia nu se pot fura(vorba vine).

    Base se leapada de asfaltatori pentru ca nu mai are nevoie de ei. De acum o sa fure din banii de rascumpararea pamanturilor ptr drumuri. Acei bani nu pot vin de la UE, deci e o afacere perfecta! Doi dintr-o lovitura(fara asfaltatori si fara UE pe cap) FAIN!

  5. Va obsedeaza ‘reforma statului’care este o sintagma doar utilizata de politicieni & co. (pentru mine este ‘reforma lui peste’)? In “zodia catuselor” se poate vorbi de ‘reforma’? Doar pe plan ideatic; tot asa cum e ‘constructia Dvs. paranoica’ cum ati numit-o si ati si prezentat-o.Ponta a fost socat de scenariul prezentat; si-a pastrat zambetul discret pe fata, dar cuvintele lui demonstrau ca dumnealui mai pastreaza un dram de speranta ca aceasta constructie paranoica a Dvs.nu va ‘ajunge la finalizare’.Si eu sper, dar am in suflet o speranta doar cat firicelul de iarba?!

  6. Scenariul nu este paranoic deloc, e mai degrabă un “long-shot”. Oricum, nu m-am gândit până acum că “Nici-În-Plex-Cu-Pumnul” se poate folosi de cazul Voicu pe atâtea fronturi. Foarte adevărat, Geoană poate să cadă la primul pârţ, da’ va trece uşor peste asta (încă o vizită la spa la Il Consigliere şi se rezolvă).
    Off topic: Nu pot să nu remarc că Victor Ponta a rămas un baiat isteţ dar foarte nevinovat. Mă aşteptam la o maturizare mai precoce (din punct de vedere politic) din partea lui. Dacă nu ar fi tras toată lumea din spatele lui atâtea sfori astfel încât acesta să iasă preşedinte PSD chiar a fi spus ca are o şansă la prezidenţialele urmatoare.
    Apropo de favoriţi, mai invită-l şi tu pe Crin Antonescu că nu l-am mai găsit în ultimul timp nici pe YouTube.
    PS: Pariu pe două beri brune că pentru postul de viitor preşedinte al Senatului va fi propus Oprea Independentu’?

  7. Te miri ca le-a dat la pomanagii ulei sa bea si “zacar” ca sa le fure votul. Dar acum de Paste ca nu a fost nici o campanie, eu de ce m-am trezit la usa cu un portocaliu care-mi oferea un cozonac si o sticla de vin? Iti dai seama cati bani au astia de risipit daca nici nu tre sa fie campanie ca sa faca pomeni.

  8. Scenariu schizofrenic de reforma a ratingului

    Cristoiu(Coroiu)@Moraru(Moroiu?):
    Cica este de observat cum Antenele si Realitatea evita sa atace tripleta BVB si lasa de inteles ca ati fost cumparati de alde Videanu. !!!!! Cica doar EVZ l-ar ataca deschis pe Videanu !!!!!!!!!!!
    Ce-i drept, pe Blaga evita si Moroiu sa-l bage-n ”gascuta”!
    LaB1 se spera ca, pe fondul BOiCcotului si silentio stambei Udrea (stamba = tesatura folosita in Moldova ca metafora pentru denominarea unui soi de caracter – o femeie dezbracatica si impopotonata care se da in stamba), prin simularea unei rafuieli intraPDL pe care ei s-o aduca controlat pe sticla sa se capteze din publicul anti-portocaliu.

    Ce sa mai zic. Sa va fie rusine domnilor Voiculescu, Gâdea, Ciutacu, Badea ș.a.m.d.

  9. spre deliciul maneliştilor marinelizaţi spre sadismfacţia intelectualilor otevizaţi spre libidou udretizaţilor şi mai ales spre isteria portocaliilor de la care ca ţară am avut parte de ochi bulbucaţi până n portocaliul cel mai putred împuţit de duhoarea marinelului şi de miasma nimfei udricizate acest scenariu este posibil

  10. NU-SI TRAGE SI BASELU UN TUPOLEV ? SHI-ASHA UDREA SI EBA FRAZEAZA DE PARCA LE-A CAZUT UNUL IN CAP , VIDEANU NE TRATEAZA PE TOTI DE PARCA EL LE FABRICA(PROBABIL DIN MARMURA DE RUSCHITA), BERCEANU PARCA’AR FI AGENT DE VINZARI (HAI SA VA MAI DAU O TEAPA)SI JUMA’ DE BULETIN ALA DE BOC A CAZUT LIVE DIN TUPOLEV , LA ANDREI GHOERGHE .
    AM RAMAS PERPLEX (PENTRU COCALARI – STUPEFIAT- ALT CUVINT CARE NU-L INTELEGETI)VAZIND CUM DIN RAHAT POTI SA FACI UN PARTID IN TARA ASTA , SA MAI SI CISTIGI DE 2 ORI PREZIDENTIALELE CU EL , DESI DUCI CLAR CU STRATEGIA LUI DE GUVERNARE TARA IN FALIMENT.
    NU M-AR SURPRINDE SA FIM GUVERNATI INTR-O ZI DE MANELISTI ADEVARATI , NU DOAR D-ASHTIA POLITICI, INTREBAREA E : O SA FACA PENTRU TARA BANUL FARA NUMAR ?
    P.S. OARE REGRETA ACUM CASUNEANU , BANII BAGATI LA PDL IN CAMPANIE ?

  11. AAAA — DA SHI AM UITAT — SUPER TARE COLAJUL CU BUG MAFIA — FRUMOS !

  12. Draga Ciuty…tu vorbesti de dictatura???
    Pai tu esti un mic dictator pe blogul asta pentru ca stergi toate postarile care nu-ti convin! 🙂

  13. Nu o data am scris in comentariile mele ca nu sunteti doar jurnalist de investigatie ci sunteti uneori jurnalist vizionar. Nu ‘cant osanale’ la adresa Dvs. vreau doar sa le aduc aminte cititorilor si comentatorilor Dvs.ca la destule emisiuni fie la Vorbe Grele, fie la Sinteza..ziceati cu oarecare satisfactie ca premonitia Dvs. s-a adeverit privind o problema sau alta.N-as garanta nici o secunda ca lui Basescu nu i-a trecut prin minte ‘desfiintarea Senatului’ si….brrr!Dar poate ca n-a ajuns la elaborarea amanuntita a acestui plan.

  14. Salut Victor,
    Eu am o curiozitate, poate reusesti sa ma lamuresti. In campanie electorala Basescu a prezentat situatia lui Popa Nicolae de la FNI si Necolaiciuc ca fiind ca si prinsi, unul in Indonezia si altul in SUA. Eu n-am aflat nimic de situatia lor actuala , poate ar fi interesant sa aflam pozitia oficiala a Guvernului. Daca mai stii ceva de ei , te rog sa ne spui. Asta apropo de reforma marca Basescu..

  15. reformeaza pe…. disperatul asta de Basescu! nici timpul, nici actuala situatie nu ii este in avantaj, asa ca da din gura si el disperat de a-si salva partiduletul, pt ca furtisagul nu va mai merge in 2012 ca in 2009

  16. Conasule, cred orice. Atata timp cat: ,,noi cu brate de otel, vom culege musetel”. Si blondine cu rabat sunt la senat. Badea a spus-o bine! Smenar politic… alba, neagra. Ne-a luat portofelul.

  17. @FuXi: Cristoiu e ultimul care ar trebui sa vorbeasca de cumparat oameni

  18. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Ma intreb,la fel ca si “Coramen blog”:ce se va intampla cu Romania?Parca ne-a blestemat cineva…

    Va doresc,cu acelasi respect,numai bine,
    IoanaP

  19. @cristinuzzu
    Nu poate, bre nea Oprea ca-i ministru si n-are vreme si de senat.
    Banzai!

  20. Solutii;
    Sa desfiinteze Anaful si sa vina fiscul American
    Sa devenim land german
    Sa infiintam camera Lorzilor

  21. Io zic ca, mai precis zis, Cristoiu e ultimul care sa vorbeasca de oameni care se vand.

    Dar ce zici însă de titlul ”Coroiu-Moroiu Troc Show” ?

  22. O, da, nici nu le-a dat Gâdea casele pe ecran lui Videanu, Berceanu etc!
    Nu ştiu zău cum ar putea fi dus cu …una-alta publicul antiportocaliu!

    Şi apropo de visele erotice ale şobolanilor care ar închide A3: să aibă grijă, că poate ia A3 locul TVRL, din 1989. De fapt, să încerce mai repede, că m-am săturat! Că unii votanţi nu se trezesc nici dacă îi calci pe cap.

  23. Aseara am constatat ca nu mai avem reprezentanti ai opozitiei. Crin nu prea se aude . Acum a declarat ca s-ar duce la guvernare alaturi de…PD-L !?! Alaturi de cea mai “tare”(de cap) echipa ?
    Ponta e suspect de ingaduitor cu Basescu.
    I-a lovit pe toti falcara mov?
    Si referitor la DNA: propun sa-si infiinteze o televiziune proprie, sa se autofinanteze daca se poate…

  24. Si, daca tot e vorba de scenarii, dau si eu unul PARANOIC DE OPTIMIST.

    Abia astept sa vina ziua postrevoluționară in care:
    PDL Aripa Hoară și PDL Aripa Popoviciu se vor bate cu PDL Aripile Flutur pentru a fuziona prin absorbție cu Aripa Always Miluț a PNȚ-CD ca să rămână în PPE.
    Tismăneanu îi va demasca și condamna pe Băsescu, Boc și Preda pentru omagiile aduse prin ziare lui Ceaușescu și va cere înființarea unui Institut de Istorie a DNA.
    Ș.A.M.D HI-HI-HI

  25. Oamenilor!
    Totul se reformeaza!
    Daca sunt prea putini someri,na Reforma, si vor fi mai multi pe strazi.
    Daca sunt pensii mici, na Reforma, si vor fi si mai mici.
    Daca ii criticam, na Reforma, si vor tace criticii guvernului.
    Daca nu sunt drumuri, poftiti la Reforma; le aveti ciuruite.
    Daca nu sunt bani; ia Reforma neamule! “ezista”
    femei, sa traiasca! Din partea nasului 20 de miliarde pe masuta! Vivat!
    Democratie? Poftiti Reforma! Luati de aici Parlament uni, 300 de grasi, 10% prag, Constitutie modificata pentru binele romanilor.
    Guvern? Ati ghicit! Reforma il rezolva; din demis de Parlament de incompetent, Reforma l-a
    facut de nota 10.
    Justitie? Reforma e cu noi! DNA lucreaza!Parchetul, judecatorii, CSM-ul, ministerul is tot intr-o Reforma.
    Serviciile speciale? Fata de timpurile comuniste s-au reformat si inmultit!
    Iar Armata este data la Reforma!
    Sa traiti bine!!!

  26. Scenariu paranoic?! Nu, tara paranoica, popor paranoic, viata paranoica, si nu c-ar vrea ea ci fiindca suntem sub semnul paranoiei. Schimbarea de dupa marinar, daca n-o fi etern, va fi la fel de grea si complicata ca aia de dupa ceausescu. Totul e alterat, defect, degenerat ori scelerat in tara asta. Brucan s-a inselat, n-am apucat sa vedem democratia la fata, c-am si pierdut-o de parca nici n-ar fi existat. Inca 20 de ani?! Un bagatel, doar ca intre timp viata mea trece. Si n-ar trebui sa-mi sacrific si-a doua parte din viata si visele si sperantele, pt un smintit, cand si prima a fost irosita de alt smintit! Gata, ho, opriti paranoia!

  27. Dmnule Ciutacu, eu sunt momentan in Franta si incerc de vreo cateva saptamani bune sa vad emisiunea dvs. la inregistrarile de pe http://www.antena2.tv/arhiva/vorbe-grele/13-04-2010 , dar se transmite atat de prost, ca nu reusesc sa vad nicio inregistrare de la Antena 2 (inregistrarile de pe Antena 3 pot sa le vad). Pot gasi inregistrarile de la “Vorbe grele” si in alta parte, in alt format?

    Cu respect,
    Mihai

  28. @ Ioana S.

    Ponta nu are de ce sa loveasca direct in Basescu. Mai bine zis, nu este cel mai eficient.
    Ar trebui sa rezolve mai repede teritoriul (care i se fura de sub picioare) si sa dea tare in PDL si prin asta in Basescu. Sa nu lase sa se creeze imaginea ca Basescu ar fi altceva decat esenta PDL.

    Eu il astept pana la 1 Mai … data de la care ar trebui sa porneaca tambalaul anti-Guvern sistematic derulat in paralel cu ceva initiative programatice.

    Ne place sau nu, treaba cu suspendarea s-a consumat inutil si pe Basescu il vom mai suporta cel putin pana in 2014!

  29. Domnule Ciutacu. As vrea sa se aduca in discutie publica un subiect. Probabil la prima vedere pare o aberatie, dar toti oamenii cu care am vorbit considera ca ar fi un lucru bun. Tot se vorbeste de economia subterana si cum sa se faca rost de bani la buget. DE CE NU SE SUPRIMA ORICE TRANZACTIE CASH?! In felul asta n-o sa mai circule bani fara documente. N-or sa se mai dea salarii la negru, n-or sa se mai faca afaceri la negru. In momentul in care banii se transfera exclusiv prin conturi bancare, iar banii cash nu mai exista, totul o sa fie la vedere. Sau nu? Poate sun putin SF, dar ganditi-va ca in occident se aplica oarecum. Un roman a mers intr-un magazin in Irlanda cu 200 euro cash si casiera a chemat politia! Eu nu cred ca ar fi chiar o masura imposibil de aplicat. Bineinteles, ar trebui gasita poate o cale mai “voalata”, probabil ca termenul de interzicere nu ar da prea bine. Dar totusi…
    In alta ordine de idei, constatam ca minunatul nostru guvern ne aduce in imposibilitatea de a ne castiga existenta. Au spus ca scot impozitul forfetar si nu l-au scos. E absolut aberant. Eu, de exemplu, am o mica firma inntr-o localitate din jud. Maramures, care cica ar fi oras, dar e vai de capul ei. Am un magazin cu haine de copii si birou de copiat acte, 2 in 1. Ii invit pe guvernanti sau pe cine vrea sa vina sa stea o zi cu mine in magazin, sa vada cam ce incasari pot avea. Sunt zile cand nu am mai mult de 2-3 clienti. Nu incasez nimic la negru. Toata marfa e cu acte, iar serviciile le bat pe casa, chiar si daca e vorba de 0.30 ron, cat costa o xerocopie. Daca cineva isi inchipuie ca in conditiile astea se poate inregistra un profit la care sa platesti impozitul impus de ei, e complet dement! Toate magazinele din zona, de orice fel, sunt in pragul falimentului. Abia daca ne scoatem cheltuielile, nu mai vorbeste nimeni de dus bani si acasa. Oare nu am putea da statul in judecata asa cum se face cu taxa auto? Ce sa face? Suntem disperati!!!

  30. (R) Arareori ce se spune că se face în numele Domnului este şi vrerea Lui !

  31. Mai e mult pana cand una din verigile ‘constructiei paranoice de reforma a statului’ chiar intra in practica? Ma refer la ‘cel mai mare om in spirit si in litere’.Sau incep sa am doar obsesii, sa mi-am insusit mult prea mult critica desantata a presei de dragul criticii?

  32. @ FuXi( cu scuzele de rigoare d-nului Ciutacu):

    Pai, in PD-L loveste si d-nul Basescu ! Se victimizeaza fata de oricine.
    D-nul Ponta ar trebui sa ia pozitie cel putin fata de politica externa dezastruoasa pe care o face de ani buni.
    La d-nul Ponta se poate observa lipsa de experienta in conducerea unui partid si spiritul de conciliere. Sper sa compenseze cu inteligenta si dorinta de a schimba.

  33. Bine, dar io nevorbitu, mai recent dilitu, am zis asta cand gionel a refuzat sa se lase schimbat la vot. Atunci brusc a reinviat tema voicu. Si mai sustin si ca dupa aceea se va inlocui un ficat.

  34. Dacă n-ar fi îngrijorător,ar fi interesant de urmărit la rece ceeace se petrece acum si ce se preconizează pentru perspectivă în spatiul acesta care ar putea si ar trebui să fie binecuvântat de Dumnezeu.Am senzatia că particip la niste zbateri inutile ale unor oameni încă lucizi ce vor să se opună făgasului gresit pe care sunt pe cale să o apuce lucrurile care contează pentru noi toti.

  35. nu e domne, nu cred ca dupa inlocuirea lu Geoana va mai dori sa renunte la Senat. oricum sprijin nu va avea, ca nu vrea nici un parlamentar sa-si taie craca. si faca tu te crezi paranoic, atunci Basescu cum o fi?

  36. Guvern ca asta paranoic n-am mai intalnit de cand mama m-a facut. Asta-i viata. Ponta asta vorbeste, parca l-a facut ma-sa presedinte de partid si in rest il doare-n stanga. Cum e posibil d-le Ciutacu una ca asta. Stat de drept plin de smardoi ca d-l Iglas, parol marele Iglas al Romaniei. Inadmisibil asa ceva. Gauri in trezoreria partidului, nu in alta parte, doamne fereste, stiti la ce ma refer, datorii mari, mon cher si in rest arestari la comanda lu base. asta-i tara. Si Ponta asta vorbeste ca face ordine si disciplina cand el e la comanda lui Nastase si a lui Mitrea… Iar subliniez bataie de joc.Si mai spun inca ceva: racolari peste racolari.
    Va salut si emisiune usoara in seara asta ca am vazut ca saptamana asta ati inceput-o in forta cu tot felul de dezvaluiri pe tablita….

  37. Trist….Nici Ceausescu n-a reusit performanta sa ne verifice cu politia acasa…

  38. Ma amuza ca in 30 de ani minoritatea va fi majoritate. Daca pana acum
    le-am adoptat ideeile, stilul, muzica va trebui sa le acceptam si participarea activa la conducerea tarii. Sa vedeti cum va arata dictatura cand la conducere va fi un -inca- minoritar. Sa le vorbesti lor, Domnule Victor, sa le spui ca esti antimanelist cand Imnul Romaniei se canta si astazi pe ritmurile iubite de 95 % din cetateni. Vai de noi si de tara asta. Mare blestem avem asupra noastra.

  39. Reacţie-n masă

    Pe 13(!) la PE, cu pompă, a fost lansat “Europuls”,
    Într-un moment când tot poporul nos nu are puls
    Percepţii, aşteptări şi atitudini la tema Europa şi românii
    (Blocaţi în criză de milenii aşa cum ne aflară hunii).

    Ca-n „Sobieski şi românii” furăm lăsaţi în fundul gol
    Ş-acum ne vor la patru ace, cu papion şi gigea ţol,
    Limbajul elevat, purtări alese şi PIB-ul ca la olandezi,
    Şomajul sub unu la sută ş-o calitate ca la japonezi !
    —————————————————————————

    Conduşi de Preş. TB şi ajutaţi frenetic de scutierul Boc,
    Jurăm să fim curaţi şi harnici, mai puri ca orişice boboc !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.