Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Eşti liderul opoziţiei. Ce faci concret?

Eşti liderul opoziţiei. Ce faci concret?

Citesc şi aud, în ultima vreme, tot mai des, critici la adresa acţiunii politice a opoziţiei. Că e ineficientă, că nu e-n stare să zguduie puterea, că e resemnată, că nu face suficient. Trec peste neghiobia că nu i-a reuşit nici o moţiune de cenzură (câte au fost votate în ultimii 22 de ani?), pentru că e şi obositor, şi ineficient să explici proştilor că opoziţia e-n opoziţie fiindcă-i minoritară-n parlament şi pentru a da jos guvernul ai nevoie de majoritate la vot. OK, avem o întreagă colecţie de defecte ale liderilor opoziţiei, fiindcă, în esenţă, de ei depinde cum se construieşte alternativa şi cum se mişcă ea; în parlament, pe stradă, la televizor. Considerăm încheiat recensământul defectelor şi vă propun să facem împreună un pas. Fiţi voi, fiecare-n parte, pentru p zi-două, până ce schimb topicul, liderul unic al opoziţiei şi scrieţi aici ce trebuie făcut, concret, pentru preluarea puterii.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

104 thoughts on “Eşti liderul opoziţiei. Ce faci concret?

  1. De ce USL e o bomba cu ceas

    1.Grupul de la Cluj, coloana vertebrala a USLului, se afla la ora actuala la putere alaturi de portocalii dupa castigarea tovaraseasca a alegerilor din 2009. Din lipsa de “oameni de incredere”, grupul de la Cluj i l-au “imprumutat” lui basescu pe baconski. (bonus la victoria in alegeri a tandemului Grupul de la Cluj- Basescu a fost sefia PSD care cu “voia dumneavoastra” a revenit finului ponta sub privirile mandre ale lui tata socru)
    # Au primul ministru -emilut baiatul de casa al lui liviu maior, fost student “eminent” al lui tatucu liviu si membru select utc-uascr…
    # Au SRIul – no comment
    # Au Procuratura-Chiar azi, Kovesi baschetbalista de la clubul U Cluj al lui tatucu liviu, nu poate sa-si sustina teza de doctorat decat daca amicu’ cristi de la secu o tine de manuta. Chiar cat de interesanta poate fi lucrarea de doctorat a genialei care face “leak” catre presa dosarele penale in emailuri cu antetul procurorului general? Oricum, a fost in stare sa compromita cu procurorii ei dosarul matusii tamara, facand din nastase un om recunoscator pe viata grupului de la Cluj.
    # Au DNAul- morar, colegul lui cristi, face curat in PSD sa nu ramana la varf nici picior de ne-transpartinic.

    2. Pana nu ajung sa controleze la sange PSDul, grupul de la Cluj nu va permite rosilor sa mai castige nici o alegere.(a fost de fapt juramantul lui tatucu liviu in 2000 cand nu s-a mai gasit nici un loc pentru el pe listele senatorilor PSD).

    3. “Bube in cap”- L-am avut pe ceausescu cu cateva crime la activ inainte de a deveni presedinte si am vazut cum arata cruzimea unui criminal ajuns la putere.
    Domnilor, basescu e infernal dar nu putem alege alti penali care intra in politica doar sa scape de raspundere la umbra imunitatii.
    Are de gand victoras ponta sa clarifice suspiciunile care planeaza asupra lui deoarece este ultima persoana care l-a vazut in viata pe procurorul Cristian Panait? Ca procuratura lui kovesi a facut disparut dosarul lui victoras… asa cum sta bine intr-o democratie cu “opozitie” de forma.

  2. Cum sa intreprinzi ceva legal intr-o tara in care hotararile judecatoresti definitive, cu caracter executoriu nu se respecta? Intr-o tara unde parlamentul este haituit si luat la misto prin asumarea raspunderii? Intr-o tara unde armata si politia nu mai exista si unde pensionarii au pensii de la 1 leu pe luna? O tara a baietilor destepti, care infiereaza poporul cu fiecare masura si actiune? Tara unde doctorul, profesorul, pilotul, procurorul are o singura sansa de supravietuire..carnetul portocaliu de partid. Cum sa convingi masele, sindicatele, cand ei sunt stapanii absoluti, recunoscuti de UE si NATO? Sigur ca ne dorim toti sa faca ceva. Legal, este inutil. La nivel european, este inutil. In cine sa ne punem speranta? Poate in Moscova…si uite asa ne intoarcem in 89.

  3. dac-o iesi ceva bun din ideile astea, ar fi o
    chestie; da’ un lucru e interesant, apropo de
    sindicate si de puterea lor de a-si scoate
    membrii in strada: asta primavara spuneam
    aceeasi chestie ca si d-l colonel Mierlici
    si-i dadeam exemple pe sud koreeni tot acilea,
    in “Poiana lu’ Iocan”.

    azi, dupa juma’ de an, uitindu-ma inapoi, ma
    cam indoiesc apropo de puterea sindicatelor
    de a-si mai scoate masiv membrii in strada.
    in ultima instanta, doar dorinta oamenilor
    (fiecare in parte, individual, din proprie initiativa)
    de a face ceva pentru ei si tara lor ii mai poate
    coaliza si mina in strada pentru a protesta ori
    pentru a se aduna semnaturi in a schimba ceva,
    iar asta se va petrece cel mai probabil doar
    atunci cind cutitul va fi la os (ciuciu locuri
    de munca, ciuciu mincare, ciuciu caldura).

    instinctul de conservare e o arma cu doua
    taisuri, omul obisnuit se gindeste ca lui
    nu i se poate intimpla nimic daca sta “la cutie”
    si maninca de unul singur “pe sub paturica”;
    wrong ! amina doar inevitabilul. tot cetateanul
    obisnuit spune: “n-am cum, n-o sa se schimbe nimic”,
    dar daca plecam de la premisa asta falsa, atunci
    putem presupune ca sintem tot in “epoca de aur”
    (ma rog, intr-un fel sintem, da-i mai cacanie)…

    despre baronii locali: vor exercita intotdeauna
    presiuni din teritoriu asupra celor de la centru,
    indiferent de partid.

    mersul la circiuma nu e constructiv decit daca
    vrei sa iei pulsul unei adunari cu secărica-n nas
    ori sa scoializezi cu comesenii…
    mersul si vorbitul cu oamenii, cu fiecare in parte
    (in teritoriu) e folositor in sensul in care doresti
    sa aflii problemele care exista pe plan local, astea
    presupun ca se cunosc deja la nivel de filiala locala,
    habar n-am; chestia e ca ai nevoie de a) un feed-back
    si b) sa le spui alora “mai nea Cocosila, nea Dumitre,
    uite bre ce vrem sa facem”; cred ca asta e cea mai
    corecta cale; in ceea ce priveste cirtitele, tradatorii,
    traseistii, e cam nasol. intotdeauna vor exista si se
    vor vinde, uneori si pe mai putin de 30 de arginti.

    problema cea mai mare e cea legata de resemnati,
    de saracii-lipiti din mediul rural ori din orasele
    mici (ex mono-industriale) si in general de cei
    usor de pacalit (daca mai exista d-astia), pentru
    ca fiecare vot conteaza.

    oricum, concluzia e ca trebuie facut ceva.
    inca un an de mers de-a busilea e masochism curat.
    sper sa nu se porcaie si astia dupa ce vor fi cistigat
    alegerile si sa inteleaga ca nu mai e loc de mers ca
    si pina acum; daca si ei vor urma linia predecesorilor,
    nu mai e nici-o speranta si ne ia gaia pe toti.

    bine, pa.

  4. PS: de ce sint sceptic apropo de sindicate
    (“cooptarea lor de catre partidele din opozitie
    si organizarea in comun cu acestea a formelor de
    protest”) – e cam ca in povestea “Ionica si lupul”,
    e vorba de neincrederea acumulata dupa ani si ani
    de zile de “dus cu presul”, iar cea de-a doua
    piedica in “calea fericirii” (si cea mai mare)
    este pierderea treptata a insinctului de solidaritate
    (daca a existat vreodata) al romanilor.

  5. In primul rand mi-as face treaba pentru care am fost trimis de “prosti”s-o fac…si anmue sa-i reprezint…nu sa plec din parlament ori de cate ori se voteaza o lege importanta sau mai putin importanta(pe principiul “ei sunt mai multi,noi mai putini..hai la o bere”).As incerca sa-mi argumentez punctele de vedere,as incerca sa conving,as incerca orice…ca sa-i arat “prostului” ca ma lupt pt el si ca pe mine ar trebui sa ma voteze.
    In al doilea rand,n-as mai trimite la nici o emisiune oameni din partid care pot fi foarte usor contrazisi…si aici ma refer la toti cei care au ocupat ani buni functii importante si care n-au facut absolut nimic remarcabil(si e plin de oameni din astia pe la toate tv-unile)…as trimite oameni noi(tineri) foarte bine pregatiti…sunt sigur ca din 3 partide as gasi o mana de oameni.
    Si 3,as mai iesi din cand in cand sa-mi arat muschii(daca nu mi-ar fi frica) in strada…adica as organiza cate un miting de protest(pasnic bineinteles) la care as invita sindicate si toti simpatizantii opozitiei…si daca am intr-adevar muschi,o sa vina foarte multa lume…si daca nu vine lumea,atunci DA m-as duce linistit sa beau o bere in timp ce portocalele voteaza legi importante.
    Daca ar fi sa judecam dupa treaba cu “ei sunt mai multi,noi mai putini”…pai atunci dupa ce se fac jocurile dupa anuntarea rezultatelor,ar trebui sa iasa “unu'” sa ne anunte:cutare are 51%…RULES,restu’ mergeti 4 ani in hawai…

  6. Cei din opozitie sa fie mai vocali; in 2004 Basescu facea spume la gura urland ca s-au furat alegerile, opozitia ar trebui acum sa urle si mai tare la orice neregula face puterea. Mitinguri de mare amploare. Nu vine lumea la un miting, la al doilea, ca asa-i romanul, comod, dar sa nu sa dea batuti, sa continue si in cele din urma romanii se vor destepta. Agresivitate, acesta ar trebui sa fie cuvantul de ordine.
    Puterea critica pe unde poate opozitia. De ce oare? Nu cumva pentru ca le e frica? Cand ceva este insignifiant nu-l bagi in seama, nu-i asa?
    Daca opozitia este asa de slaba de ce se straduiesc, atat puterea cat si acolitii ei, sa o denigreze mereu?
    Opozitia trebuie sa-si faca simtita prezenta si in diaspora, sa nu se mai lase prostiti de culoarea portocalie romanii din strainatate, mai ales cei care nu sant plecati definitiv si in cele din urma se vor intoarce in tara.

  7. 1. M-as folosii de informatiile de la Servicii si DNA ( nu se poate sa nu aiba si ei pe cineva acolo, care sa le dea informatiile) si as proceda la fel cu PDL-ul cand a format UNPR-ul: as merge la fiecare parlamentar cu dosare si le-as promite ca daca voteaza Motiunea, in urmatorii 4 ani pot dormii linistiti.
    2. As fi mult mai incisiv si as organiza mitinguri si inainte si in ziua votarii Motiunei. In Bucuresti si in fiecare capitala de judet. Sa-si puna membrii din teritoriu la treba si sa le organizeze, legal si simultan. Sa promoveze mitingurile si motivele cel putin in 3 seri la diferite televiziuni nationale si locale. Sa coopteze si org.sindicale .Incepand de MAINE.
    As scoate in relief depasirea atributiilor de catre Presedinte, nerespectarea legilor, nerespectarea Constitutiei privind protectia sociala.
    Sa-si faca un discurs mobilizant si concret. Sa nu bata campii. Au si ei psihologi,sa-i foloseasca. Sa foloseasca si opiniile/analiza/expertiza dl-ui Bogdan Teodorescu.
    3. Sa ia atitudine hotarata si fata de ambasadorii straini care nu critica incalcarea democratiei si a legilor in Romania.
    4. Sa se foloseasca de relatiile internationale si sa faca sa apara in presa straina cronici despre ce se intampla in Romania.
    Daca nu vor lua , repede, atitudine si nu vom fi chemati sa ii sustinem in actiuni democratice, vom ramane cu impresia ca tot ce transpare este praf in ochii nostri si de fap jocurile sunt facute.

  8. trebuie sa promita poporului cu mana pe biblie ca va face intreprinderi de productie pentru tractoare combine camioane autobuze trenuri trambvaie sist solare eoliene sist de irigatii solare sere soiuri selectionate fabrici de zahar de conserve de produse alimentare.
    trebuie sa promita cu mana pe biblie o masa calda (o ciorba si un felul doi simplu de legume si un sfert de paine) pentru toti cetatenii indiferent de venituri. asa se relanseaza industria alimentara culturile de legume cantinele etc. asa vor dispare furturile de foame si cei care fura vor primi circumstante agravante.
    Sa jure cu mana pe biblie ca infiinteaza scoli profesionale cu internat armata obligatorie ca scoala de 9 luni cu invatarea unei meserii- pompier politie locala jandarm vames politist de frontiera tractorist sofer etc.
    Sa jure cu mana pe biblie ca vor nationaliza bancile BCR, BRD vor recupera pagubele de la Bancorex , Regigiilor, albina etc cu confiscarea averilor ilicite. Sa jure cu mana pe biblie ca vor nationaliza energia gazul petrolul si vor schimba constitutia ca bogatiile subsolului platoul marin apa monumentele si rezervatiile sunt patrimoniul national al intregului popor.
    Sa jure cu mana pe biblie ca pedepsele pentru coruptie atat cel care da cat si cel care ia vor vi de la 20 de ani la inchisoare pe viata cu suportarea costului detentiei prin munca. in multe tari se primeste un sfert de paine si apa de la stat, restul isi castiga detinutul prin munca.
    sa jure cu mana pe inima si pe biblie ca salariul pentru cei cu studii si inalta calificare va fi de la 4500 ron in sus sa nu mai plece specialistii. sa asigure asistenta medicala in limite modeste gratuit la pensionari pe langa masa calda zilnica.
    am fost in Irak ca prostii si ne intoarcem ca prostii aveam de luat 2 miliarde de dolari si in mod criminal am renuntat la ei nu am primit nici un contract de infrastructura si am adus fratii musulmani la putere ca prostii la fel in libia si egipt cand o sa ne trezim. Interventia in afara granitei sa fie decisa de Parlament doar necombatant umanitar si cu compensarea pana la ultimul leut a costurilor.
    Sa refacem armata nationala si sa lasam batalioanele NATO actuale ca pe legiunea straina sunt mercenari care isi vand trupul pentru bani e treaba lor dar noi avem nevoie de armata pentru inundatii cutremure accidente chimice nucleare bilogice incendii alunecari de teren etc- Garda Nationala a SUA de ex.

  9. Opozitia mai are o problema cu vectorii de imagine pe care si-i alege sau cu persoanele care vin in emisiuni politice sa se plinga de masurile luate de Boc-Udrea-Anastase.
    Exemplu-La A3,in perioada in care a aparut problema cu actorii romani,venea obsesiv actorul Vasile Calofir si se plingea de conditia actorului in Romania,etc.Dupa asta,dnul actor apare la Prima tv la “Cireasa de tort” si acolo vedem,ca saracul actor avea o doamna ce il ajuta la menaj in gospodarie,o doamna pe care actorul ne-a prezentat-o drept “femeie in casa”.Cere respect,bani,tot si cit mai mult daca se poate de la poporul asta,dar nu-i poate spune doamna unei angajate.Cind vad de astia,ce se pling de regimul Boc ,oricit de rau ar fi regimul,nu am cum sa fiu solidar cu ei.Ei bat din gura doar pentru ei,nici un gind de compasiune pentru restul poporului.Cine sa va consume productiile daca poporul e tinut cu tigai si cu moaste?

  10. Eu nu cred ca Basescu a castigat alegerile “pe bune” si as urmari metoda folosita pentru a fura alegerile pentru a o putea dezactiva (aia cu zahar, ulei, orez e prea “subtire”, astia fura cu zerouri atasate). De asemenea stiu ca forta basebocilor sta in bani si dosare, prin urmare as incerca “taierea” sau macar reducerea surselor de finantare si anularea accesului la dosare. Si nu in ultimul rand, as incerca sa aflu si as deconspira, ce ii leaga pe Basescu, Boc, Udrea, Anastase, Videanu, Berceanu (evident si banii dar nu numai).

  11. Buna ziua d-le Ciutacu,

    N-am citit nimic din ceea ce au scris participantii la discutii pe acest blog,ca sa nu fiu influentata de nimeni .
    Doresc, ca liderii opozitiei sa cunoasca intradevar uriasa prapastie in care se afla natiunea noastra,pentru ca s-a dus TOT de rapa;sa aiba in vedere ca am ajuns un popor needucat,bolnav si fara nicio aparare.Trebuie sa vina cu niste programe concrete care sa ne garanteze ca viitorul copiilor va fi educatia,cultura,ca oamenii se vor bucura de un sistem de sanatate evoluat si corect,ca justitia si politia sunt garda noastra de aparare,ca se vor respecta legile corecte,democratice si cele date aiurea sa se anuleze si sa se adopte altele.Sa aiba in preocuparile mari organizarea si dezvoltarea agriculturii,care este o bogatie pentru tara noastra.Daca s-ar urca in tren si ar circula in intreaga tara,ar ramane dezamagiti ce salbaticie si dezamagire le ofera terenurile agricole,care ne dadeau altadata bucurie,nu tristete.
    Sa stea de vorba cu oamenii-e o munca titanica,dar cred ca ii va convinge pe oameni ca, ceea ce traim acum nu se mai poate indura .
    Sa fie sinceri de la inceput si pana la capat,ca altfel vor dispare -sita tot o sa cearna mereu.

    Cu respect pentru Dvs.,
    IoanaP

  12. Dacă aş fi liderul opoziţiei aş face conferinţe de presă în care aş expune cu dovezi (strânse de oamenii din opoziţie sau de simpatizanţi) actele de furăciune, corupţie, afacerei păguboase pe care le fac cei de la putere. Sunt pline instituţiile de stat de oameni de orice culoare politică. Mulţi au informaţii şi posibilitatea de a face ceva.

    Presa să afle de la opoziţie prin conferinţă de presă lucrurile astea şi nu DOAR din anchete proprii. Dacă presa poate să facă anchete şi să descopere furăciunile, la fel poate să o facă şi opoziţia. Încă opoziţia o poate face mult mai bine pentru că ei au resurse mult mai vaste.

    În felul acesta eu, cetăţeanul României cu drept de vot, aş vedea că opoziţia nu e doar o altă gaşcă care îşi aşteaptă rândul liniştită la furăciunea din banul public.

  13. Ne-ai pus la grea incercare,d-le Victor,cu intrebarea incuietoare. Am citit raspunsurile,dar n-am gasit ceva cu adevarat viabil. Dar trebuie sa recunoastem un adevar de necontestat. Traim intr-o tara (mai corect bulibasie!),in care nimic nu se desfasoara normal,nu se respecta (de guvernanti,in primul rand) nici o lege/regula/principiu. In aceste conditii, orice actiune legala/democratica sfarseste in penibil. Va amintiti cine a ajuns prim-ministru,dupa ce Bo(k)ul a fost dat jos in Parlament,prin motiune de cenzura in 2009 ? Va spun eu,eternul si fascinantul Bok ??!! Deci,daca opozitia ar parasi Parlamentul,bulibasa JON,cu pirandele si puradeii lui,ar organiza alegeri in acele colegii si ar portocaliza complet Parlamentul,mai ceva ca MAN!
    Singura solutie viabila,de rasturnare a nesimtitilor de la putere, ar fi prin forta,ca mijloacele legale/democratice nu se iau in considerare. Dar cine/cum sa o faca ? Mamaliga expodeaza doar la minimum 100 de ani,iar in 1989 cred ca a explodat degeaba ?!

  14. Victor, apreciez acest post. Ai putea să faci unu în care să-ţi întrebi audienţa ce acţiuni fac ei, după ce au fost la vot, să se asigure că parlamentarul din colegiul lor le reprezintă interesele.

  15. @ COSTEL POPESCU
    Ei, nici chiar asa!
    Chestia aia cu masa calda pentru fiecare cetatean, indiferent de venituri (???), este prea populista.
    Este de ajuns sa ia masuri bune pentru relansarea economiei si astfel nu vor mai fi oameni care sa moara de foame.
    (te rog sa mai pui si tu o virgula, pe ici-colo, astfel incat comentariul sa fie mai usor de citit: asa cum l-ai scris este foarte greoi)

  16. Au în preajma lor suficiente persoane de la care ar putea lua câte o idee bună,care să le facă strategii (oare de ce nu ţin seama de ele?) De ce opoziţia nu-şi cheamă membrii în stradă (grecii nu au ieşit de capul lor, au fost mobilizaţi, ar trebui să ştie preşedinţii lui peşte!)
    Acuzaţia asta tembelă că, vezi Doamne, românul doarme, le vine la îndemână. De ce să te implici, să mobilizezi, să te expui, când îl poţi lăsa pe câte un curajos să plătească poliţele (amenzi, dosare penale, pierderea locului de muncă)şi tu să-ţi bei cafeaua la o şuetă în “şedinţă” de uniune.
    Se complac în ceea ce sunt, sau nu-s capabili să strângă mulţimea în jurul lor? Să se audă chemările, să-i vedem implicaţi şi în “cazurile izolate” (fraierii care au crezut că, măcar opoziţia va fi alături de ei şi au rămas să plătească ponoasele credulităţii lor)
    Sunt atât de mici încât acceptă orice încălcare a legii, a Constituţiei, a oricărui bun simţ doar pentru că, la toamnă oricum vor câştiga. Mi-e silă, nu avem opoziţie, avem doar partea de aşa zişi politicieni care se dă drept opozabilă. Bănuiesc că, tot de la Cotroceni le vin instrucţiunile (faza cu preşedintele Senatului, mi-a întărit părerea)
    Dacă nu apare cineva suficient de nebun care să nu ţină seama de nimic până nu-i doboară pe guvernanţi, suntem pierduţi.

  17. Eu nu inteleg de ce nu o numeste domnul Basescu pe doamna Elena Udrea prim-ministru, pentru ca e mult mai inteligenta si capabila decat domnul Boc. Astfel am avea o sansa concreta de rupere a PD-L.

  18. Ar trebui sa aiba o aplicare practica si concreta asupra problemelor zilei.
    Spre exemplu: Vine Basescu cu ideea limitarii deficitului structural prin modificarea constitutiei. Eu stau cu sufletul la gura asteptand reactia opozitiei. Prima reactie a USL este Ponta care spune ca nu vrea sa discute problema deoarece actualul parlament are o problema de legimicitate. AM fost foarte dezamagit, asteptam o pozitie despre limitarea deficitului.

    Cred ca opozitia trebuie sa inteleaga ca rolul ei nu este de alternativa / pedeapsa a actualei puteri ci ca trebuie sa se dovedeasca mai utila vietii cetateanului decat aceasta.

  19. Dac-as fi liderul opozitiei,as propune sacrificii omenesti,rituale si as fi primul pe lista.Numai asa ar putea fi credibila popzitia.Hai,sa va vad,eroilor,vitejilor,luptatorilor pentru binele tarii!Cati dintre voi va iubiti tara incat sa va dati ce aveti mai scump,viata?Restul sunt vorbe goale.

  20. Dacă aș fi liderul opoziției, aș încerca să lupt băsescian cu matrozul: ai trecut legea comasării alegerilor ? Felicitări ! Acum inițiem o petiție (online ?), sprijinită de o puternică și virilă campanie de presă ca alegerile comasate să aibă loc în aprilie 2012 !!!
    Iar niște juriști dibaci (nu cei care îl înlocuiau pe Geoană cu alt PSD-ist și au luat țeapă) ar împăna petiția cu articole din Constituție, tratate europene, etc., pentru că e la logica oricui că e ok să scurtezi mandatele aleșilor (parlamentari) dar e criminal să prelungești mandatele aleșilor locali.
    Asta dacă n-aș fi pe-o mână cu drojdierul…

  21. Plecarea din Parlament nu este o solutie! Va ramane o Mare Adunare Nationala, cum se doreste de altfel. Dar, o atitudine mult mai agresiva este posibila-nu ai acces la televiziuni, mergi pe strada, in Piata Universitatii, de exemplu, si te intrebi unde sunt tepele, un de sunt banii, etc. La inceput nu vor fi multi, dar numarul lor va creste ! Apoi, ar trebui invatat din modul in care a fost utilizat internetul pentru a crea iluzia tinerilor arabi ca ar putea contribui la inlocuirea dictatorilor lor (mult mai luminati ca al nostru), care au facut echilibristica intre vest (inclusiv SUA) si partidele islamiste din propriile tari. Rezultatele actiunilor SUA si NATO se vad acum cu ochiul liber si erau de asteptat: la putere ajung islamistii, incet, incet !
    Trebuie coborat la nivelul individului! Asa cum pedeleii au sarcini nominale la plecatul prin sate, in gospodaria omului, cu plasa, similar, dar fara plase, trebuie convins fiecare individ ce inseamna a alege o plasa portocalie-produsele din ea se termina repede!
    Trebuie sa existe tineri specialisti in soft capabili sa contracareze furturile electronice. L-am dat jos pe Ceausescu ca sa ne asculte generalii astia facuti pe puncte?!
    De ce nimeni nu analizeaza vizita din ministerul de interne a celor trei mari increzuti si pozitiile lor ulterioare?! Ce s-a intamplat la ambasada din Paris e luat a la legere (!) de liderii opozitiei de azi ? De ce ?!
    La sediul PDL am vazut-o pe ziarista Dragotescu in fata unui ecran cu rezultatele alegerilor defilind in timp real, imposibil de imaginat ca schimbarile sa se produca in ritmul vazut prin telefoanele din sectiile de votare. Toate lucrurile astea lasa urme! Care pot fi detectate, daca sunt cautate. Daca traim intr-un dolce farniente afirmand ca alegerile vor fi furate, atunci in mod sigur vor fi furate si toti se vor obisnui cu ideea!

  22. Asta ar fi sfatul meu catre toti care sant si vor fii la coducerea tari sa aplice cu cinste acest indemn :O viata avem romani! Si-o cinste! Desteptati-va, c-am dormit destul! macar generatile care vin dupa noi sa nu ajunga sa devina sclavii in propria tara ar putea sa fie un tel dupa care sa ne ghidam ,si sa actionam ca atare ,iar treaba cu opozitia sa faca ceva e falsa atata timp cat sant mai putini se numesc opozitie ,nu poti sa fi si opozitie si sa fi si la guvernare ,sa certi opozitia ca nu opreste planul puterii,inseamna ca inca te mai uiti la sandi bell, tom si jeryy,lolec si bolek si alte desene animate ,ar trebui nu sa-i certam ca nu fac ceva ce e imposibil de facut pe planeta pamanat adica sa fie opozitie si sa opreasca si legilor actualei puteri ,ci mai de graba sa-i incurajam sa se tina tari pana la alegeri si sa le aratam ca au sprijinul nostru pt 2012

  23. Ce ar trebui sa faca un sef al opozitiei?Pai daca as fi sef al opozitiei precum dnii.Ponta&Antonescu as face un bine si mi-as da demisia,lasand altora mai capabili locul pe care il ocup.Iar cei ce vin trebuie sa aiba o pozitie clara referitoare la economie,de exemplu incurajarea capitalului autohton ar fi o masura buna,alocarea de urgenta de fonduri pentru recapitalizarea singurei banci romanesti CEC si transformarea acesteia intr-o banca de investitii pentru romani (si va rog scutiti-ma de povestea ca nu ne lasa UE,putem proceda cum procedeaza si mai marii UE,punerea partenerilor in fata faptului implinit este o metoda des folosita),as cauta cai pentru a imbunatati relatiile cu Rusia si reluarea relatiilor cu China,orice ar fi in Rusia inca mai exista loc pe piata pentru produse romanesti.As nationaliza distribuita de electricitate,canal si gaze,precum si Romtelecom.As aplica deindata masura scutirii de impozit pe profitul reinvestit,as modifica Codul Fiscal in asa fel incat darile catre stat sa fie achitate la incasarea contravalorii facturii si nu la emitere,as modifica sistemul de impozitare prin renuntarea la impozitul global pastrand insa plafonul maxim de 16 procente,as reduce cheltuilelile cu salariul si as modifica sistemul de asigurari de sanatate scotand fondurile de asigurari de sanatate,bani privati,din bugetul consolidat de stat.As scoate la vanzare toate automobilele de lux ale institutiilor si le-as dota cu automobile Dacia Logan.Pentru scopuri de protocol fiecare minister va avea unul sau doua automobile straine dar nu marci scumpe.Si VW este un automobil bun.As reduce numarul de agentii si salariati din ministere,incepand cu duda care se cheama Ministrul Agriculturii.La urma urmei in Franat,tara mare nu,ministerele au cateva zeci de angajati!Sunt primele masuri pe care le-as lua.Nu as fi de acord cu un Parlament monocameral si nu as micsora sub nici o forma numarul de deputati si senatori pentru ca cetatenii au nevoie sa fie reprezentati.As impune ca fiecare Camera a Parlamentului sa aiba atributiuni clare care si nu dublate aiurea.As incuraja oameni precum Paul Goma sa vina alaturi de mine si m-as baza foarte mult pe presa.Orice s-ar spune presa are un impact major asupra cetenilor.Trecand peste cazurile patologice ale unor pupincuristi de meserie si de care nu scapa nimeni,exista destui ziaristi competenti.As intari rolul Curtii de Conturi intai si intai prin curatenie.Dupa care ar urma destule masuri de luat si lucruri de facut.

  24. @ SimP
    Aberatie!!!
    Cum sa iasa PNL-PC din USL? Vrei sa dispara chiar si ultima bruma de speranta a romanilor?
    Asta este, pur si simplu, propaganda basista.
    Fara sa vrea Basescu a reusit sa faca ceva bun: sa uneasca opozitia.
    Acum, dupa ce s-a gandit el ca a facut o prostie, nu stie cum sa faca si sa dreaga, sa dezbine opozitia, dar nu-i mai merge!
    Daca or mai gandi multi ca tine, sa ne fereasca Dumnezeu de ceea ce va urma!

  25. @MIHAELA

    “Vrei sa dispara chiar si ultima bruma de speranta a romanilor?”
    Nu. Vreau sa nu va faceti sperante in van si sa zmulgeti “cancerul Romaniei” din radacini nu doar sa-i rupeti frunzele.

    Stiu ca putini vor intelege ce am scris, deci nu ma supar pentru ce mi-ai scris. Din contra, apreciez dorinta ta fierbinte de a lupta impotriva ticalosilor de la putere si am doar compasiune pentru momentele prin care treceti.

    Ai semnat pentru “Romania Tacuta”? Sunteti la 400 000 de semnaturi distanta sa il suspendati, voi poporul, pe basescu.

  26. As corupe membri din actualul Guvern. Poate parea imoral, dar daca inamicul vine la razboi cu sabii si cutite eu nu ma pot duce cu betisoare chinezesti.
    Cum as face asta? La fel ca jmenarul no.1: prin promisiuni. Pe care ulterior le pot onora. Sau nu.
    Nimeni nu e imaculat, toti vor la ciolan si venituri mai mari de 5000 lei/luna. S-a furat si se va mai fura insa totul tine de limita.
    Stima.

  27. Socoteala e atat de simpla incat nu stiu de ce nu se aplica. La anu’, 2/3 din parlamentarii pdl (nu mai vorbesc de unpr), nu vor mai avea scaune. tragi discret, de partea ta, dublu cat ai nevoie ca sa treci motiunea de cenzura, nu spui la nimeni (nu cum s-au laudat ei mai demult ca sunt deja majoritari), si ai a doua motiune de succes. Parlamentarii, ca oricine, raspund cel mai bine la stransul cu usa. Vezi cine are dosare, cine risca un viitor sumbru in opozitie, si ii lucrezi DISCRET. Asta daca nu vrei sa mai astepti un an si-ti dai foc de acum la valiza luptandu-te tu cu criza.

  28. @ Victor Ciutacu

    Parca suntem in filme cu Louis de Funes…

    Nu e nevoie de nici un program de guvernare sau de vreo strategie de actiune ca sa scoata tara din criza. SINGURUL lucru pe care trebuie sa-l faca aceasta caricatura de opozitie este sa-l dea jos pe Basel. Desi ar putea face acest lucru, NU VREA!!!

    Prin urmare, sugestiile si recomandarile noastre sunt la fel de utile ca stropitul florilor atunci cand ploua torential. Vorbim vorbe ca sa nu ne plictisim…

  29. Ca sa nu risc sa esuez si eu prin balariile gandirii unineuronale, am sa evoc (dintr-o lista mai lunga, cu destule detalii si amanunte) o singura idee. As fi mai ponderat cu promisiunile fata de bugetari si pensionari, pen’ca, dincolo de Boc, Basescu etc., e totusi criza in Europa si in lume. Asa ca incerca sa scot in fata un set de promisiuni “bine temperate”, axat nu pe cresterea rapida si imediata a veniturilor / salariilor / pensiilor etc., ci pe 1. securizarea celor actuale; 2; recuperarea pierderii reale (nu nominale!) intr-un orizont de timp de trei-cinci ani.

    PS Prin proiectele si promisiunile lor de azi USL-istii (Ponta, mai ales) par ca vor sa castige nu alegerile, ci vreun campionat national de bancuri. Bancu’ lui Ponta ar suna cam asa: trei hoti jefuiesc o banca; doi dintre ei se duc intr-un cotlon si comploteaza: “uite, ba, hai sa impartim prada jumi-jumate; da-l dracu de fraier…”; “bine, ba”. Al treilea, auzindu-i, intervine: “asa, si cu mine cum ramane?”; “pai iti dam si tie jumatate!”

  30. Doar un exemplu, legat de saptamina trecuta:

    …Opoziţia şi o mare parte din mass media, chiar din cele nealiniate la propaganda guvernamentală, au reacţionat jalnic la perdeaua de fum eliberată de Băsescu, înghiţind momeala şi încingînd aprige discuţii pe tema eventualului acord interguvernamental de uniune fiscală, găselniţa cu care nePreşedintele s-a întors de la Bruxelles. Temă pe care doar viitorul ne-o va demonstra cît este de irelevantă pentru ţara noastră, o perfectă formă fără fond. O bulă băsesciană de săpun.

    Iar liderii USL s-au încolonat disciplinaţi şi s-au prezentat cuminţei la consultările solicitate de nePreşedintele Băsescu pe tema acordului. Oricît de recalcitranţi şi de nesupuşi au încercat ei să se prezinte ulterior că ar fi fost în timpul întîlnirii cu nePreşedintele, senzaţia a fost aceeaşi ca de fiecare dată: iar i-a urecheat Băsescu, iar a făcut ce a vrut din ei. Iar a ieşit cum a vrut locatarul ilegitim de la Cotroceni.

    În loc să pună accent pe interesul naţional, să arate că sînt de partea celor care ar vrea să îi voteze dar încep pe zi ce trece să îşi dea seama că nu au cu cine, Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin s-au grăbit să spună că România nu îşi poate permite să nu adere la un eventual acord de uniune fiscală încheiat între guvernele europene. S-au băgat singuri în gura lupului de mare, i s-au oferit pe tavă ca nişte victime nevinovate. Au marşat glorios cu propaganda băsistă, oricît de absurdă este tema acestei propagande, au dansat cu talent aşa cum li s-a cîntat de la Cotroceni.

    Deşi au avut ocazia perfectă să arate că au anvergură de mari oameni politici, că posedă o viziune autentică asupra prezentului şi viitorului României, cei trei s-au complăcut în mediocritatea, lipsa de inspiraţie politică şi strategie de comunicare cu care ne-au obişnuit deja de ceva timp. În loc să fie bărbaţi adevăraţi şi să îi dea două palme după ceafă robotului defect Emil Boc, care s-a calat şi repetă în continuu ce cîteva zile expresia “acordul interguvernamental de uniune fiscală”, pentru a-l scuti de un chin, liderii USL au arătat că nu au coloană vertebrală, nici în relaţia cu factorii de decizie europeni, nici măcar în jocul anemic de-a şoarecele şi pisica cu care încearcă să ne convingă de faptul că îl vor învinge pînă la urmă pe Băsescu şi ne vor izbăvi pe toţi de un vis urît.

    Mai ales că, se ştie, în jocul dintre şoarece şi pisică, cel care iese întotdeauna în pierdere este şoarecele.

  31. Din pacate pana la alegeri nu stiu ce s-ar mai putea face. cred ca s-au ratat mai multe momente prielnice in care opozitia putea actiona cu succes. din pacate nici marea masa a populatiei nu a fost de alaturi de opozitie in acele momente.
    Ce as face?
    as incerca sa realizez o campanie nationala de constientizare a populatiei ca ar fi bine sa mearga la vot daca doreste o schimbare. spun asta deoarece oricat ar putea PDL sa falsifice voturi, cu o prezenta la vot de peste 70-75% furtul alegerilor ar fi aproape imposibil.
    actiunile in birou nu cred ca ar putea aduce nimic in sprijinul succesului lor in viitoarele alegeri parlamentare.
    asta daca as fi lider al opozitiei….dar cum nu sunt imi vad de treaba mea ca nici unul (PDL) nici altul (USL) nu-mi va baga un leu in buzunare.

  32. Dupa parerea mea Dl Basescu a dat Lovitura de Stat,deci cum oare ss-ar putea lupta impotriva Dictaturii? Romanii ar raspunde chemarilor facute de niste adevarati si puternici lideri.Sunt profund dezamagita si mi-e teama ca “facara violet” a retezat coloane vertebrale.

  33. Pai acum, in conditiile actuale, nu se mai poate face nimic. Acum sa se concentreze pe ceea ce au de facut pentru a supraveghea atent algerile, sa nu mai fie furati ca in Franta.
    Romanii au fost atat de indobitociti incat, oricate programe le-ai expune, nu vor intelege mai nimic. Nu vor vrea sa inteleaga nimic. Daca se inghesuie la coada la tigai, sa cumpere cate 6 bucati, ce pretentie sa am de la ei, ei fiind cei care au cea mai mare putere (teoretic, cel putin) sa ii schimbe la alegeri, daca vor mai fi alegeri ca cine stie ce stare de razboi declara marinarul.

  34. Doar de dragul jocului as spune ce’as face ca lider sau macar membru al opozitiei cu ceva vizibilitate.

    As inceta cu atitudinea blazata, as lasa’o mai moale cu glumitele de talk-show si cu siguranta n’as comenta la ultima marlanie a lui Basescu ca si cum “ce’as mai putea spune” ca si cum toata lumea stie, etc.

    NU! Toata aceasta atitudine duce la ceea ce acem astazi: populatie nemultumita insa convinsa ca nu se poate altfel, ca oricum toti sunt la fel si restul sabloanelor.

    Daca opozitia are o sansa sa castige viitoarele alegeri, aceea e disperarea oamenilor. Nici o dictatura sau macar regim autoritar, nu se schimba prin glumite.

    Indivizii de la putere au toate atuurile sa castige viitoarele alegeri. Nu discutam despre sustinerea populatiei, ci despre schimbarea legilor electorale, pomenile, voturile inventate prin corespondenta, santaje, presiuni, ascultari si inca tzanspe mii de metode nedemocratice insa normale pt electoratul roman. Nu va imaginati ca USA sau UE se vor ingramadi sa constate fraude majore.

    Avand in vedere aceste lucruri singurul aspect spre care trebuie sa se concentreze cei din opozitie este aceasta constructie: disperarea oamenilor.

    Fara a’l mai acuza atat pe Basescu de dictatura (multi romani crescuti sau ajunsi la cultul lui Vlad Tepes vad o mana forte ca ceva bun si daca sunt nemultumiti de Basescu e ca nu’i baga cu mana lui la puscarie pe ticalosi). Sa o lase iar mai moale cu aspectele de legalitate, sa se concentreze pe nenorocirea economica, pe datoriile pe care Basea le’a facut si cheltuit ca un nesimtit, pe coruptia guvernantilor, sa bata toaca pe “investitiile” penibile ale Elenei Curvea, sali de sport, patinoare si alte telegondole in timp ce populatia le plateste mancadu’si de sub unghii.

    Sa le explice romanilor ca toata propaganda guvernului pe tema “bine ca n’am ajuns ca Grecia” e o tampenie absoluta, in genere grecii traiesc cu muult mai bine decat majoritatea romanilor, iar in particular doar tarile cele mai bananiere si mai sarace din Africa sau aiurea nu sunt afectate de criza. Basescu se mandreste cu performanta de a salva Romania de criza prin saracirea populatie la nivelul in care nici o criza nu o mai poate afecta.

    Oricum singurul motiv pt care Basea a pierdut sustinerea populatiei a fost stomacul.

  35. PS: Criza nu este a populatiei din nici o tara ci este criza clasei conducatoare (politic-banci-corporatii). Nu este criza Romaniei, ci a clasei conducatoare, lor nu le iese bugetul. Si pentru ca sunt incompetenti si hoti, ei se salveaza de la criza lor si isi salveaza averile si puterea saracind populatia.

    Cand liderii opozitiei vor reusi sa’i faca pe romani sa inteleaga asta vor avea o sansa in alegeri.

  36. @ Scrie opinia ta

    Sunt de acord practic cu tot ce-ai zis. Cu rezerva ca tot ce spui tu foloseste la convingerea electoratului sa voteze opozitia si sa nu voteze puterea. Crede-ma, aproape nici nu mai e nevoie de asta, majoritatea covarsitoare nu va vota puterea. Dar va sta acasa si asta e pericolul major. Eu cred ca USL trebuie sa se concentreze pe aducerea oamenilor la urne si convingerea electorilor ca toate partidulele, uniunile, miscarile, alba-ca-zapadele care apar sunt diversiuni ale puterii si ca votandu-le votezi tot cu Basescu, Udrea, Boc & Co. Cred ca USL trebuie sa duca o campanie cum ar fi dus-o Cozmanca.

  37. La ultimele alegeri, s-au furat alegerile prin soft in mare parte si prin participarea operatorilor proceselor verbale. Daca la fiecare judet cand s-au operat procesele verbale s-a inversat cifrele intre cele doua partide (de aceea cei de la PSD dupa operarea corecta erau convinsi ca au castigat ei) pe langa celelalte metode (turismul electoral, voturile din strainatate s.a.) le-a fost usor sa -si asigure victoria. Au fost atatea procese verbale aratate ca s-au operat invers, iar cand s-a facut contestatia s-a verificat numararea voturilor si nu operarea lor in lista finala.
    Ca sa nu mai aiba succes prin aceasta metoda trebuie sa participe la vot un numar mult mai mare de oameni ( 70-80% din populatia apta de vot).
    Opozitia sa inceapa sa apara insotiti de specialisti capabili, si oameni credibili care ar fi dispusi sa-i insoteasca la guvernare. In localitatile unde au castigat alegerile sa incerce de pe acum sa-i informeze pe oameni ca prezenta la vot e determinanta, astfel incat, ca la alegeri sa aiba 90% participare la vot.
    Sa arate pe post toate sumele care se fura si sunt aberante la anumite contracte cu statul si sa demonstreze ca acele sume pot fi limitate, recuperate iar banii aceia sa fie prezentati unde pot fi folositi , in sanatate, educatie sau sa arate ca se poate micsora TVA-ul sau impozitul astfel incat sa se puna in miscare economia si poate prin taxe mai mici se va diminua evaziunea fiscala, si va creste procentul de incasari al taxelor si impozitelor.
    E foarte buna ideea cu donatiile on line pentru campania electorala a USL-ului pentru a fi transparenti in folosirea banilor si pentru a nu mai fi santajabili.
    Sa opreasca comasarea alegerilor prin organizarea de manifestatii polpulare. Manifestatii populare si pentru eficientizarea activitatii TVR-urilor si pentru restructurarea acesteia si reducerea salariilor asa cum s-a facut la institutiile statului. Poate on line ar putea avea initiativa sa cheme populatia in strada daca au specialisti care sa faca promovarea corespunzatoare.

  38. E foarte usor sa arunci responsabilitatea aceasta doar in spatele liderilor.E foarte greu insa,fiind acolo zi de zi,sa-i vezi pe nemernici cum calca tot in picioare si tu sa pastrezi un echilibru,sa nu faci si tu ca ei si sa uiti de legal,de democratic,de normalitate.Ei mint fara rusine,fura fara rusine,santajeaza,fara rusine,cumpara oameni fara rusine,vand tara fara rusine.Cum sa lupti civilizat si legal cu asta?In mod normal,ar trebui sa lupti cu aceleasi arme,sa faci ce fac si ei.Dar atunci sar deontologii portocalii si zic:”aaaaaaa,pai voi nici n-ati ajuns la butoane si ia uite ce faceti!” Aici toata lumea se inmoaie,caci suntem patiti, si sar pe bietii opozanti.
    Cred ca societatea ar trebui sa inteleaga ca s-a ajuns atat de departe,incat nu se poate scapa de acesti paraziti decat luptand la fel ca ei.
    Si sper ca de la primavara incolo,sa nu mai existe saptamana fara zeci de mii de oameni in strada.Asta i-ar incurca tare mult,ca-s neobisnuiti baietii….si asta nu mai depinde doar de liderii opozitiei;vorba lui Gusa,”mai ai si responsabilitati,nene!”……si ma refer la noi toti.

  39. EA,opozitia, poate sa-si puna si poalele’n cap daca NOI ca neam, care inca dormim in papuci nu ne trezim…
    ps. nu sunt convins ca acest lucru se va intampla in viitorul apropiat… Pacat!
    Noapte buna, romane!

  40. Liderii opozitiei, respectiv Ponta si Antonescu, ar trebui sa iasa cat mai des in mass-media, cu o atitudine vadit revoltatoare la adresa nenorocilor si hotiilor pe care la face zi de zi guvernarea Boc.
    Amandoi trebuie sa aiba un discurs taios, transant, simplu si cat mai scurt.
    Amandoi sa viziteze in fiecare weekend cate un judet si in special orasele unde USL nu sta bine in sondaje. Sa coboare printre oameni, sa vorbeasca cu acestia si sa le explice.
    Toata conducerea aliantei sa atace in fiecare zi foarte virulent coruptia si neputinta guvernarii BASESCU-BOC-UDREA, prin orice mijloace posibile.
    Orice prilej trebuie sa fie folosit pentru a intra in comunicare directa cu simplii cetateni. Sa ii asculte cu atentie,sa polemizeze cu multa rabdare cu oamenii, au timp un an de zile pentru asta.
    Cei doi lideri trebuie sa fie uniti, sa se completeze permanent unul pe altul in tot ceea ce fac.
    Eu am experienta multor campanii pe care le-am castigat in echipa si va pot spune cu siguranta ca ADEVARATA CAMPANIE EFICIENTA INTOTDEAUNA, este cea batuta cu pasul in fiecare zi.
    Daca vor sa castige cu adevarat, nu ca Geoana, in anul care a ramas, trebuie sa coboare la popor si sa strabata cu pasul intreaga tara.
    Daca vor face asta, cu siguranta il vor invinge pe Tiran cu toate furaciunile lui cu tot.

  41. Ce cred eu ca ar trebui sa faca opozitia:
    – campanie de imagine prin care sa se promoveze ca lideri si sa aiba ca obiectiv sa fie perceputi ca lideri. Basescu o fi injurat de unii dar este si a fost de la inceput perceput ca un lider, ca un om capabil sa conduca. Poti sa critici puterea, ca opozitie ai dreptul si poate datoria sa o faci dar asta nu insemana ca daca ajungi la putere poti face mai bine.
    – sa prezite ce nu face bine puterea si ce ar trebui facut si cum. Simpla critica cu care suntem obisnuiti nu mai inseamna nimic.
    – sa faca campanii care sa implice oamenii in deciziile politice–asta insemnand sa isi castige alegatorii cu strategii, programe si INTERES
    – sa faca tot ce pot astfel incat sa demonstreze ca sunt altfel si nu tot la fel cu cei aflati la putere . Asta inseamna sa aiba ca obiectiv schimbarea perceptiei populatiei ca opozitie- putere este acelasi lucru si daca ii votezi pe unii sau pe ceilalti va fi la fel…aceeiasi coruptie, aceeasi bataie pt posturi, etc.
    – sa demonsteze ca nu este la mana unor sponsori care vor trebui multumiti dupa alegeri- locale, parlamentare, etc

  42. – sa faca stocuri de ulei, faina, zahar, pantofi, paltoane, ciocolata etc – singurul lucru care va motiva lumea sa vina la vot in romania

    – sa apara mai putin la televizor si cand apar sa spuna ceva concret nu doar sa mestece niste cuvinte – ca si la alegerile anteriore se ajunsese la saturatie de aceleasi lucruri repetate de o mie de ori. pe finalul campaniei basescu devenise o victima 🙂

    – sa se dea peste cap si sa scota lumea in starda la mitinguri. sa-i cumpere pe liderii sindicali daca e cazul (de parca nu asa au fost mereu ). sa avem un miting ca in franta cu sute de mii de oameni

  43. Stimate domnule Ciutacu

    Nu ma crezi in ceea ce-am spus.
    Am fost prea radical, prea taios in exprimare si am deranjat. Posibil desi nu cred.

    Hai sa izti dau o proba atunci cand spun ca pentru poporanul de rand consumator de orice TV care nu este Antena 3, pentru el PDL=USL sau ma rog la nivel de perceptzii PDL sau USL, UDMR sau PRM tot aia e.

    Te irita afirmatzia mea.

    Uite aici o proba: Enjoy.

    Uite aici o emisune TV in care apare un PDL-ist Radu Berceanu si un USL-ist Miron Mitrea.

    Asemanari: amandoi au fost ministri ai transportului si sunt acuzati de presa ca au furat copios din acesta pozitzie.

    Deosebiri: aaaaaa eu nu gasesc niciuna, pe imagine pe film te text nu gasesc nici-una poate ca le observi tu.

    La asta ma refer cand spun ca intre USL si PSD nu exista nici-o diferentza.

    La show-uriele TV unde apar cap la cap USL si PDL si unde privitorul nu poate sa-i diferentzieze pe cei doi prin nimic.

    Si nu e vorba de mine sau de tine care dintr-un motiv sau altul reusim sa precem nuantzele de gri si / sau de maro cu o mai mare acuitate . E vorba de majoritatea acestei tzari cara fatza cu asemenea prestatzii TV nu reseste sa intzlega de ce trebuie sa il crezi si sa te sacrifici pentru Miron Mitrea in lupta lui “la cutzite”si desigur ca “pentru binele tzarii” cu Radu Berceanu .

    Dupa ce consumi asemenea emisuni TV tu mai intzlegi de ce trebuie sa luptzi pentru unii in lupta lor “drepata” cu ceilaltzi ?
    Sincer ? Chiar mai intzlegi chiar mai rezonezi pentru unul mai mult sau altfel dect pentru celalalt ?

    Asta cred eu ca e problema de asta aluneca incet dar sigur USL-ul in jos in soindaje.
    Din cauza lui din cauza omenilor lui care apar la TV asa cum apara si reusesc sa convinga ca intre ei si PDL nu e nici-o diferentza caci da Ponta nu e Boc si nici Crin nu e Basescu dar Miron Mitrea ….. wow Miron Mitrea e cu varf si indesat Radu Berceanu. Si ca el sunt multzi. Multzi, aparand zi de zi la TV mushca din procentul USL-ului

  44. In primul rand opozitia sa-si aleaga alti LIDERI. Ponta si Antonescu nu mai reprezinta aproape nimic in fata alegatorilor.Mergeti pe strada si intrebati 100 de persoane, ceva despre ei si o sa vedeti ca 98% sint ff dezamagiti de ei iar restul ori se abtin ori…..

  45. Romanii isi merita soarta.
    Nu se poatea face nimic pentru a inlatura actuala putere pentru ca ”romanul” accepta ce i se da chiar daca este in situatia in care nu are cu se sa supravietuiasa tot nu face nimic.
    Sincer, ca si roman mi-e rusine de lasitatea de care dam dovada si desi personal nu am grija zilei de maine sunt mahnit de reactia semenilor la masinurile si directia adoptata de guvern

    sper bine semenii mei

  46. Nu intru neaparat in cateogoria celor care ii vad “impotenti” pe liderii opozitiei, dar imi dau totusi cu parerea.

    1. As face un plan prin care sa impac “favorurile” pe care trebuie sa le intorc “oamenilor de afaceri” si celor care m-au sustinut consistent pentru a ajunge la putere, cu datoria de a-mi indeplini corect fisa postului de Premier sau Presedinte.
    Sincer nu cred ca sunt oameni in politica noastra care intra dintr-un prea mare sentiment de leadership si de dorinta de a face bine celor multi si ignoranti.

    2.(aici e ce ar trebui sa faca ei, de fapt)
    As impinge lucrurile inspre a da un mesaj clar care este de fapt “liderul” opozitiei. Nu prea mi se pare ca merge asa.
    Adica unul din ei sa se comporte ca un Premier si unul din ei sa se comporte ca un Presedinte.

    3. Sa-si asume riscul de a pierde voturile etniei maghiare din Romania si sa incurajeze oamenii sa iasa la vot pentru a nu mai ajunge UDMR-ul Parlament si prin urmare in Guvern, cred ca si-au indeplinit obiectivele, etnia maghiara are suficient de multe drepturi si libertate de a exista pastrandu-si limba si cultura.

    Mesajul domnului Ciutacu e foarte bun, daca stai sa te gandesti putin nu e chiar asa simplu sa raspunzi unei asemenea provocari, mai ales in fata unei mafii conduse de un tip machiavelic care stie sa manipuleze foarte bine delasarea si ignoranta romanilor.

  47. Singura solitie este demisia in bloc a opozitiei , dar nu este suficient, trebuie sa facem si noi ceva, sa iesim tot in bloc in strada sa-i sustinem ca daca nu este in zadar demisia.
    Puterea are parghiile ei sa faca acet fapt in avantaj in favoarea ei.
    Deci haideti sa facem cu totii ceva.

  48. Nu cred ca a fost vreodata mai actuala fraza…. Dar eu cu cine votez? Oameni buni, nu avem nicio perspectiva si asta ma doare cel mai mult!

  49. @ marian

    Vezi ca nu mai e de actualitate postul asta. Baga si tu aia cu “toti sunt la fel, n-are sens sa facem schimbari, tot un drac” la un post mai recent.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.