Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Editorialiştii-n mină, să ne dea lumină!

Editorialiştii-n mină, să ne dea lumină!

O parte dintre caracteristicile pe care i le atribuie judecătoarea celui mai faimos arestat al momentului le îndeplinesc, spre exemplu, şi eu. Televiziunea m-a făcut suficient de notoriu şi de persoană publică, formator de opinie m-au poreclit unii care n-au loc de mine prin ziare, iar diverse persoane particulare (care nu ştiu dacă, însumate, alcătuiesc măcar o categorie socială) mă cred pe cuvânt de onoare sau pun bază pe ceea ce scriu/vorbesc.

Să înţeleg că acest complex de însuşiri mă face arestabil imediat? Că tot s-a apucat Vanghelie, misterios cum îl ştim, de propăvăduit la televizor iminentele săltări ale unor “importanţi” din mass-media, fix cât să genereze o nouă isterie într-o ţară oricum bolnavă cu nervii. Dacă pe argumentul că-n aproape 40 de ani de viaţă n-am făcut nimic ilegal nu contez, mă-ncurajez, totuşi, că nu prea le am eu cu bisericile şi donaţiile şi că nu-s chiar vreun aisberg al presei româneşti.

Mai mult, aici

UPDATE: De la 21:30, pe Antena 3, ediţie speciala “Sinteza zilei” pe această temă

Comentarii

comentarii

Similar Posts

165 thoughts on “Editorialiştii-n mină, să ne dea lumină!

  1. @Victor Ciutacu

    Deci recunoasteti ca in emisiunile d-lui Cristoiu “Basescu a fost vinovat prin definitie doi ani de zile”?

    Aceasta afirmatie spune multe. De fapt totul.

  2. Daca as fi in presa, de marti eu as relua temele de dezbatere de acolo de unde au fost ele taiate cu insertul Becali.
    Adica:

    1. Din ce ratiuni i-au facut Basescu si Videanu infrastructura lui Popoviciu cu bani destinati zonelor defavorizate?
    2. Cat costa pe piata azi un Penthouse ca al Ioanei Basescu? Cat a fost discountul preferential (totusi, 540000 la gri, fara TVA, este un CHILIPIR). Cat de onest este sirul de afaceri succesive care a condus la acumularea sumei platite si de ce s-a implicat presedintele intr-o achizitie de la o persoana cu afaceri dubioase (Terenul Postei), demascate chiar de PD-L.
    3. De ce a lovit Basescu aproape mortal cercetarea din agricultura (tocmai Academia de Stiinte Agricole) prin nepromulgarea legii de aprobare a ordonantelor care acorda un sprijin financiar esential pentru supravietuirea domeniului, in contextul in care nepotul sau este beneficiarul unei afaceri care deturneaza activitatea unei statiuni de cercetare da la cercetarea stiintifica la o afacere fara legatura cu stiinta … in conditiile in care ”urmatoarea criza va fi una alimentara”.
    4. De ce PD-L propulseaza in Parlamentul European denigratori de tara -Monica Macovei- care mint ordinar si care ii revolta ca romani chiar si pe maghiari.
    5.De ce avem o pozitie si imagine internationala atat de precara, cum este probat de documentul austriac – scrisoarea cea mai recent pierduta.
    6. De ce nu se delimiteaza public Traian Basescu de neam-prostia si grobianismul fratelui sau?
    7. De ce evita Basescu sa raspunda prompt, concret si complet la intrebarile de mai sus?

    As tine aceasta lista pe prima pagina, pana ce raspunsurile vor fi fost obtinute – chiar si un an!

  3. Cristoiu ori nu ainteles despre ce este vorba in propozitie ori s-a speriat.
    Sa imi explice cum sa nu pun la indoiala justitia cad am o asa motivare din partea judecatorului.
    Cat despre miscarea anti-basina, de s-ar alia toti romanii ar fi mai linistitor.
    Eu de aici de la mama dracului am sa incerc asa cum am mai facut sa merg in down town toonto cu placuta de gat poate ma vede cineva , voi acolo ….ma nelinistst nepasarea poporului………..nu e un show a viata si viitorul vostru ca oameni,natiune…..
    Trezitiva si luati atitudine
    Sper sa ne ne vedeti la stiri

  4. Cazul Becali e până la urmă tot o diversiune ca toate evenimentele de până acum şi eventualele arestări care vor urma, dacă va fi cazul.
    Un singur amănunt mi-a fost de ajuns ca să nu-mi mai pese de acest caz.
    Avocaţii lui Becali au cerut amânarea judecării recursului pentru orele 17:00 pentru că dimineaţa au alte treburi. Hada de!
    Dimineaţa nu se uită lumea la televizor. Dacă începe recursul la 17:00, instanţa se va pronunţa la orele 21-22, adică la o oră de maximă audienţă.
    Prin urmare tot cazul nu e decât un circ pentru a ne atrage atenţia de la adevăratele probleme.
    Iarăşi am fost duşi de nas.

  5. Cristoiu are dreptate. Subscriu. V-ati depasit de mult timp.. menirea de jurnalisti.
    Va roade in cur pe toti.
    Atata ura nu am vazut.
    O fi bine cu ceilalti..de unde sa stiu eu.
    Stii cum este..omul si-o face cu mana lui.

  6. Logica si bunul simt: nu au fost inventate, ci doar denumite. Comportamentul speciilor este bazat instictual pe cele doua valori. Doar noi, oamenii, am dorit sa le transpunem in legi, pentru ca nimeni sa nu ajunga “deasupra lor”. Ce a iesit, pt noi, romanii? O lege, cea a uninominalelor, care infirma o logica de mii de ani: cea a raportului dintre cantitate si procent. Legi care permit ca pagubitul sa fie in arest, iar hotii si santajistii in libertate. Se pare ca nu le-am ratacit numai pe cele doua, ci am pierdut si “logica bunului simt”.

  7. dar sa ne imaginam ca ajungi la bulau … pe ce pat ai dormi? eu zic ca badea pe ala de jos … pe tine te vad pe ultimu! 😀

  8. de ce a fost arestat Gigi?…simplu pt ca i-a fost prezis ca va fi saltat la ceas de seara de unul cu B…

  9. @ionut: da-mi voie sa nu gust gluma ta sinistra.
    @psihologu’: ce bun devine subit editorialistul cand schimba directia…
    @ernest: n-am ce sa recunosc in numele altuia. dincolo de faptul ca nu-s la procuratura, particip de doi ani, in calitate de invitat, la Sinteza zilei. acum cinci ani nici nu ma intorsesem in presa. iar emisiunea mea – singura, de altfel – se numeste Vorbe grele si dureaza tot de doi ani.

  10. @bogatare si punct ro
    Ba este foarte normal…numai ca nu ti-ai dat tu seama pana acum.
    Si daca citesti 2 randuri din Biblie o sa-ti dai seama ca vom ajunge acolo de unde am plecat!
    In plus daca citesti zilnic ceea ce se scrie aici, o sa ai o revelatie divina…!

  11. Cuplet al lui Tanase de
    acum peste 60 de ani

    *Si cu asta ce-am facut?*

    Ne-am trezit din hibernare
    Si-am strigat cit am putut:
    Sus Cutare! Jos Cutare!?
    Si cu asta ce-am facut?

    Am dorit, cu mic, cu mare,
    Si-am luptat, cum am stiut,
    S-avem noua guvernare?
    Si cu asta ce-am facut?

    Ca mai bine sa ne fie,
    Ne-a crescut salariul brut,
    Dar traim in saracie?
    Si cu asta ce-am facut?

    Ia coruptia amploare,
    Cum nicicind nu s-a vazut,
    Scoatem totul la vinzare?
    Si cu asta ce-am facut?

    Pentru-a cistiga o piine,
    Multi o iau de la-nceput,
    Ratacesc prin tari straine?
    Si cu asta ce-am facut?

    Traversam ani grei cu crize,
    Leul iar a decazut,
    Cresc intruna taxe-accize?
    Si cu asta ce-am facut?

    Totul este ca-nainte,
    De belele n-am trecut,
    Se trag sforile, se minte?
    Si cu asta ce-am facut?

    Se urzesc pe-ascuns vendete,
    Cum nicicind nu s-a vazut,
    Tara-i plina de vedete?
    Si cu asta ce-am facut?

    Pleaca-ai nostri, vin ai nostri!
    E sloganul cunoscut;
    Iarasi am votat ca prostii.
    Si cu asta ce-am facut?

    Mai actual ca niciodata…

  12. De data asta Victore nu sunt de acord cu tine.Poate nu s-a exprimat bine judecatoarea dar sunt sigur ca ai inteles foarte bine motivarea ei.Pai Gigi,persoana cea mai mediatizata,a instigat la minciuna,falsuri,a avut comportament de om deplasat,violent in decursul carierei lui.S-a sprijinit pe armata particulara(formata din gealati care ii executau ordinele fara cricnire desi stiau ca sunt ilegale)si era “cineva” in clanurile mafiote din Bucuresti.Ei in asta consta pericolul social retinut de judecatoare(si toti jurnalistii ati “vrut” sa nu intelegeti)si corectitudinea masurii luate de ea. Este incorect sa va puneti pe acelasi plan.Sunteti persoane publice dar dvs. nu ati facut astfel de fapte si nici nu ati instigat la infaptuirea lor.Domnule Ciutacu stiti care va fi cistigul acestei masuri? Oierul va avea de acum incolo”ciocul”mic si “gorilele”lui se vor gindi de doua ori daca ii executa un ordin ilegal sau nu. Chiar credeti ca lasarea lui Gigi in libertate nu va “schimba” martorii?? Refuz sa cred acest lucru.

  13. In Romanica exista solidaritate de breasla. Politicienii se apara intre ei, medicii intre ei, politistii intre ei, etc.. Asadar si ziaristii se apara intre ei. Faptul ca basescu si frati-sau sunt cum sunt nu va face pe voi, ziaristii cu nimic mai buni,,,adica sunteti si voi exact ca politicienii. Nu stiu daca sunt 5 ziaristi adevarati la noi in tara…si in nici un caz dumneavoastra d-le Ciutacu

  14. Nu-i dau dreptate lui Jack dar cred anumite emisiuni si bloguri ar avea un succes mai mare contra marinarului daca atitudinea ar fi putin mai echilibrata. Eu stiu ca daca ma uit la Sinteza Zilei spre exemplu, voi gasi o trupa de oameni care dau intens in Basescu. Asta face ca daca sunt anti Basescu sa-mi intaresc opinia, iar daca sunt pro sa nu ma uit sau sa ma uit si sa ma mir cat de idioti sunt aia. Daca emisiunea ar fi un pic mai “diversificata”, poate ca sustinatorii lui Basescu ar putea sa-si mai schimbe opinia vazand ca oamenii aia prezinta intr-un mod foarte echilibrat toate matrapazlacurile presedintelui. E ca si atunci cand mananci prea mult dintr-o mancare buna…ajungi sa te saturi si apoi sa regurgitezi.

  15. I-am luat apararea domnului Cristoiu de multe ori. Totodata, mi-am exprimat respectul pe care i-l port. De data aceasta, nu-l inteleg deloc, pentru ca-simt- nici n-as avea ce sa inteleg.

    Nu obisnuiesc sa ma reped sa trag o concluzie, dimpotriva, citesc si printre randuri. Acum mi se pare destul de clar ceea ce a scris Ion Cristoiu. Si nu-mi vine usor sa spun ca e posibil sa fie de vina varsta. Asta e. Domnule Cristoiu, ori ati fost mai subtil ca niciodata , ori raman cu impresia ca articolul e scris de una dintre persoanele care nu pricepe nimic din ceea ce se intampla.

    Daca se va dovedi ca m-am inselat, nu voi avea nicio problema in a o recunoaste pentru ca, intr-adevar, imi pare foarte rau, domnule Cristoiu.

    P.S. Simt ca impreuna putem reusi. Iar subiectul dezbatut aici nu ma incurajeaza deloc sa fac glume.

  16. Becali si mioritele justitiei basiste
    Stilul pedagogic-educativ folosit de judecator pentru a motiva sentinta de mentinere in arest poate fi orice, predica preotului in Biserica, Invataturile lui Neagoie Basarab catre fiul sau Theodosie, indrumarile dirigentelui catre elevii sai, motivarile din procesele staliniste, cand condamnatul la moarte ii multumea preiubitului tatuc pentru ca urma sa fie impuscat etc., orice altceva, numai o motivare profesionist-juridica a actului de Justitie in Romania anului 2009, nu.
    Nu sunt fan Becali, dimpotriva, insa asa o facatura puturoasa, doar in operele foiletonistilor francezi ai sec. XIX, mai poti intalni.
    Dar chiar si in conditiile acestea, arestarea preventiva pentru 29 de zile nu se justifica, deoarece nimeni din tara asta nu vede in Becali un astfel de pericol public (are el altele, mult mai grave) incat, odata eliberat, sa se apuce sa-si caute victime pentru a-si ostoi pornirile criminale fata de hotii de masini.
    Motiv pentru care judecatorul, la comanda politica, a gasit de cuvinta sa-si explice gestul cat mai artistic cu putinta, si sa creeze o adevarata pagina de literatura moralizator-educativa, cu scopul prostirii mujicului roman, insetat de sange machedonesc.
    Aberant si rusinos totodata, intr-un stat asa-zis de drept, in care politicul ajunge sa fie citat si nominalizat (traian basescu), in rapoarte de briefing ale inaltilor demnitari straini veniti in vizite oficiale in tara noastra, ca factor decizional in actul de justitie.
    Ceea ce este mai interesant in toata aceasta afacere, este faptul ca toata lumea si-a dat seama ca este o facatura nenorocita, menita sa escamoteze gainariile clanului basescu, dar nimeni din cei intervievati pana la exasperare in aceste zile nu indrazneste sa pomeneasca in clar numele presedintelui.
    Cert este un lucru.
    Daca Becali va fi eliberat astazi (si in opinia mea va fi), functie de viitoarea lui prestatie publica in mass media, ne vom putea da seama daca mesajul politic transmis prin acest simulacru juridic si-a atins scopul sau nu.
    La cum ne-a obisnuit Oierul pana acum, este de asteptat un spectacol regal dupa eliberare, spectacol ce va inrosi circuitele televizoarelor de tunetele si fulgerele latifundiarului.
    Daca insa vom avea parte de o tacere spasita croita pe fondul unor declaratii becaliste prin care “acesta isi va arata increderea in Justitia romana”, este clar, mesajul a fost insusit cum trebuie!

  17. @santinela: starea de libertate a unei persoane nu trebuie sa se judece pe baza “exprimarilor nefericite”, a perceptiei publice, presiunii mediatice sau a notorietatii inculpatului, ci fix pe articole din Codul Penal.

  18. In ceea ce priveste baselu nu ai cum sa fii “caldut”.
    Mai fanatici decat cei care il dispretuiesc si il urasc, sunt cei care il sprijina neconditionat de parca le-a spalat creierele cu dero….”saracu base vrea sa faca treaba dar nu il lasa nenorocitii”…etc
    Nici macar acuma cu scandalurile, cu guvernul lui care ne-a bagat in groapa nu le poti scoate sustinatorilor lui base ideea ca el este conducatorul perfect de gashca-ca e din popor de vreme ce bea, curvasareste si face ha-ha.
    Aceste triste specimene fac parte din categoria “comunismul era bun, domle…ca aveai slujba si casa” cand nu trebuia sa-ti misti fundul de pe canapea o data la 4 ani sa pui o stampila pe cel mai putin nociv dintre candidati si mai ales nu trebuia sa-ti bati capul cu prostii gen democratie, libertate de opinie, simt civic si CURAJ!

  19. @ santinela
    Dar de ce trebuie sa aibe Gigi ciocul mic? de ce trebuie facut sa taca? sau sa nu-si spuna pararile, indiferent de cat de bine cunoaste alfabetul, mai ales printr-o asemenea masura!
    Sa inteleg ca esti de acord cu aceste masuri militienesti?!
    Daca este persoana publica si face ilegalitati de orice fel, trebuie sa raspunda pentru acele fapte, nu pentru ca este o persoana cu notorietate!

  20. @ pnc:
    Oare cum ar putea fi exprimate “echilibrat” badarania, incapacitatea, ghiolbania si dorinta de a fi ZEUS ale lui Basescu? DE exemplu, cum ai putea sa relatezi ” echilibrat” despre invitatia presedintelui Romaniei adresat unei doamne, de a “o face pe masa”? Cum? Sau cum ai putea sa prezinti ” echilibrat” amenintarile de tip mafiot ale lui Basescu Mircea-fratele presedintelui Romaniei- la adresa unui cetatean roman, cand ele insele(amenintarile) sunt facute “dezechilibrat”? Eu nu-mi dau seama.

  21. inclin sa cred ca arestarea “in masa” a ziaristilor e vrajeala, altfel al fi al naibii de nasol.

  22. @victor; de obicei n-o aburesti. zi daca e ceva intre tine si cristoiu, in afara de proverbiala-i inconstanta in opinii si talentu-i de gica-contra.

  23. Nu trebuie sa uitam ca si fostul sef SRI avea profetii pe data de 25 martie la postul Realitatea.
    Fostul şef al SRI Virgil Măgureanu a prevestit arestarea lui Gigi Becali încă de acum o săptămână. Un bun oracol sau un om informat? Cert este că acesta vorbeşte de un plan bine pus la punct în urma căruia mai multe personalităţi politice şi din alte domenii vor intra pe mâna justiţiei, un plan care ar fi pe placul unei persoane importante din statul român. Fostul şef SRI a refuzat însă să dea nume. Iar seria profeţiile nu se opreşte aici, Marian Vanghelie are informaţii că trei ziarişti vor fi arestaţi.
    Nu mai vorbim nimic? Nu avem voie sa mai gandim? Asa cum si emisiunea doamnei de la radio a fost suspendata fara un argument adus concret, nu o sa ne mai mire nimic din ce se va intampla. Cica in urma unei scrisori a unui ascultator din sat X, comuna Y, jud. Mehedinti, o scrisoare foarte corect scrisa gramatical, foarte concreta, la obiect si elevata pentru care baga oricine mana in foc ca e de la un consilier care asta face, si e platit din banii nostri, asta e meseria lui. Dar sa nu uite “presu” ca Ceausescu a fost tradat de servicii.

  24. @brazvan: poate intre el si mine. din punctul meu de vedere, nu mai exista ca om. e un editorialist platit la bucata, ca multi altii, al JN. si, dupa cum se vede cu ochiul liber, se exprima cat se poate de neingradit.

  25. Nu v-ati gandit niciunul la o chestiune: Judecatorii de serviciu se stiu dinainte pentru ziua cutare, nu-i asa? Atunci, anchetatorii stiau ca vineri este de serviciu judecatoarea cutare, aceiasi care a aprobat interceptarile. Poate asa se explica de ce Becali a fost dus in fata judecatorului inainte de expirarea retinerii de 24 ore, asa cum nu au mai procedat pana acum anchetatorii care au renuntat la avantajul de a mai avea pe Becali si ceilalti la dispozitie. Ce ziceti?

  26. Ca sa nu scape asa de usor batranul domn,
    revin in forta:

    Sansele foarte crescute de a scapa de Basescu
    pot fi masurate in regim de directa proportionalitate
    cu bulibaseala pe care-o exerseaza Cristoiu zilele astea.
    E un tip care isi pierde usor orientarea
    in jurul momentelor de schimbare.
    Am sa v-o mai spun pe parcursul evenimentelor in diverse forme.

  27. Dle Ciutacu, Mircea Marian te pomeneste in ev zilei de astaziTavaleste-l nitel diseara la Gadea ca nu pot sa-l sufar

  28. @victor: ultimul lui articol e SINISTRU. practic, acuza in toate partile, vede blaturi intre antene si realitatea, justitie la televizor. sunt de acord, si voi ati facut sezatori, DAR LUCRUL ASTA SE IMPUNEA, altfel nu exista nici o reactie fata de abuzurile sistemului. apropo, daca nu e secret, cam ce parere are gadea de maistru?

  29. Ma astept la “derapaje majore” pe diverse partituri mai mult sau mai putin asemanatoare cu a lui Becali.
    Acum inteleg ura viscerala a lui Basescu pt. pnl-isti: cand erau la guvernare, ca la putere erau mai putin, nu l-au lasat pe Basescu sa se dea pe gheata asa cum ar fi vrut el. Acum cand sunt pdl-istii cu psd-istii la guvernare, o sa se dea Base pe gheata din ianuarie pana-n decembrie, nu conteaza ca iarna nu-i ca vara si vice-versa. O sa derapeze el cu justitia si serviciile in brate asa cum vor muschii lui.

  30. @brazvan: n-as vrea sa comentez eu parerile lui Mihai. e treaba (si relatia) lui

  31. Fara legatura cu Becali… Nu am gasit un spatiu adecvat publicarii acestui comentariu si sper sa ma ajutati in aceasta instanta ca si angajat sau colaborator al Antenelor.
    Are Antena 3 un reporter mai nou care transmite si evenimentele legate de cazul Becali si care repeta obsedant perechea de sunete si litere “MA” la fiecare al doilea cuvant rostit.

    Chiar cei de la Antena 3 nu simt ca baiatul asta al lor reporter care e blocat pe “MMMAAA” e exagerat de ENERVANT ??!! Eu cel putin nu ma pot concentra asupra stirii pe care incearca sa o transmita cand la fiecare al doilea cuvant emite acel “MMAAA” . Chiar s-au terminat reporterii in Romania de, la cel mai cunoscut post de stiri, trebuie angajat si MENTINUT acest baiat ??!!

  32. @somebody: daca faci o emisiune numita “Sinteza Zilei” ma astept sa vad chiar sinteza zilei si nu vreau sa cred ca in afara de Basescu nu se intampla nimic. Mai bine faci lunar cate-o dezvaluire super documentata decat sa arunci zilnic cu firmituri.

  33. Opriti CIRCUL!
    Se spune ca cei cu scoala invata din greselile altora iar cei fara – din propriile greseli. Mai mult decat atat vreau sa cred ca nu putem fi atat de prosti (chiar daca avem prea multe exemple in acest sens) incat sa repetam greselile. Aceleasi si aceleasi la infinit.
    Retraiesc perioada de inceput a anilor `90. Doar intensitatea difera si sentimentele. Atunci principalul sentiment care ma guverna era speranta, acum e teama. Atunci circul era doar apanajul presei scrise, acum este in primul rand apanajul televiziunilor. Atunci erau cozi la ziare, acum ziarele se vand doar la pachet cu ceva: carti, CD, DVD, etc.
    In anii `90 era “goana” dupa teroristi, securisti, averea lui Ceausescu, unguri, etc. Acum e “goana” dupa neochiaburi: Copos, Patriciu, Popoviciu, Becali, etc.
    Si atunci si acum totul este doar: CIRC! CIRC! CIRC!
    AJUNGE! TREZITI-VA!
    Problemele noastre, ale romanilor, ale Romaniei sunt altele! Haideti sa le rezolvam! E cazul sa intelegem cu totii ca putul in care cadem din ce in ce mai repede e prea adanc astfel incat sa se mai poata salva cineva odata ajunsi la fund! Oricine ar fi acei “cineva”: oameni politici sau nu, de afaceri sau nu, de bine sau nu, oameni si atat! Si cum, totusi, speranta, generata acum de teama, moare ultima, am si eu speranta ca poporul roman sa nu mai inghita CIRC, macar pentru faptul ca CIRCUL vine acum fara paine nu ca in anii `90. Ba mai mult, in anii `90 venea cu paine si salam, asta pentru ca aveam o democratie originala. Acum avem CAPITALISM. Totul costa foarte scump acum. FOARTE, FOARTE SCUMP!

    DAN

  34. Romania ca o gaşcă
    Cam asta văd eu: o politică de gaşcă, de trib şi asta se reflectă şi în societate unde apare din stradă şi până la nivel de profesie, găşti, caste! Iar cireasa de pe tort este Mass-Media care in functie de gasca pe care o serveste vine si inabusa orice tendinta de renastere culturala si spiritualitate adevarata, intretine necontenit haosul, cocoata nulitatile, hotii si vagabonzii pe spatele vlaguit al natiunii , pentru a provoca permanent zazanie , pentru a goli tara de oamenii valorosi care fug de atata scarba!
    Totodată, trebuie amintit, şi de o mie de ori dacă este nevoie (a făcut-o, spre onoarea lui, primul în această împrejurare, Andrei Pleşu), că oamenii pot fi judecaţi doar individual. Culpabilizarea unor categorii, aminteşte înfricoşător atât de ura de rasă, cât şi de ura de clasă.

  35. In ce consta “presiunea mediatica asupra justitiei” ??? Ce inseamna prostia asta?
    Justitia asta e chiar atat de sensibila ca nu poate sa judece impartial din cauza media?

  36. Lupta pana la moarte! Cica fiecare are dreptul la o opinie.
    Asa cum tu ai dreptul asa are si el dreptul.
    TU ar trebui sa te abtzi de la comentarii. Este mai batran ca tine si cred eu ca va invatat pe toti cate ceva. Probabil l-a enervat si pe el cineva. La asta nu te gandesti?
    Si are dreptul sa aleaga ce sa faca in viata, si joaca cum doreste el. Poate ii era greu sa se culce asa de tarziu.
    De la plecarea de la sinteza i se trage ura asta din partea voastra.
    Probabil este si mai timid, probabil este frustrat. complexat..ceva are omul asta..mai bine ajuta-l decat sa-l injuri.

  37. @horya: hai sa-ti explic pe scurt si la obiect.
    1. a plecat benevol de la SZ, nu l-a dat nimeni afara.
    2. dupa retragere, a dat “n” interviuri in care si-a desfiintat colegii de emisiune (pentru care era platit) si chiar formatul ei.
    3. motivele invocate au fost false. dovada este ca a revenit la emisiunea lu’ Gabi Firea, pe acelasi post patronat de Voiculescu si tot intr-o emisiune politica.
    4. eu n-am avut, din pacate, placerea sa-nvat nimic de la el.
    5. daca te uiti cu atentie, ura are aceeasi directie, dar sens invers.
    6. prima oara cand iti mai permiti sa-mi spui sa ma abtin de la comentarii, zbori instantaneu de pe blogul meu.

  38. Ce mai tura-vura, Cristoiu a plecat de la emisiunea lui Gâdea din laşitate. Pur şi simplu se simţea acoperit de celelalte prezenţe, îndeosebi cea a domnului Stan.
    Atitudinea Domniei sale a lăsat de dorit şi chiar nu m-am aşteptat la aşa ceva.
    Că nu recunoşate motivul plecării sale n-ar fi aşa de grav, dar nu înţeleg de ce simte nevoia să urască, mai ales la vârsta sa…
    Un alt motiv a fost oboseala, era evidentă, erau emisiuni când mai avea puţin şi sforăia în direct. Acum probabil că s-a odihnit şi moare de ciudă că domnul Gâdea nu-i face temenele pentru reîntoarcerea în studioul său.
    Toate aceste sentimente sunt omeneşti, nu mă surprind prea tare, mă uimeşte însă faptul că domnul Cristoiu nu-şi dă seama că le afişează cu ostentaţie. Sunt sigură că nimeni nu i-a dat motive să se simtă în plus.
    Ba, îmi amintesc perfect cum, domnul Gâdea, îi spunea cu regret că nu-l crede că renunţă la emisiune şi că speră măcar să revină ca invitat, din când în când…

  39. In vizor sunt domnii Vintu si Ciuvica, citeti articolul de pe Ziare.com semnat de Constantin Racaru. Nu inteleg de ce domnul Ciuvica n-a facut plingere penala impotriva lui Mircea Bazesti? Fiecare clipa care trece este in defavoarea dinsului. Pina acum, trebuia sa explodeze toata presa straina, fratele Presedintelui Romaniei este acuzat de a fi facut amnenitari cu moarte unui reprezentant al societatii civile in emisiune directa la televizor pentru ca, i s-a dat in vileag furtul a 30 ha de livada din ograda statului.

  40. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Imi pare rau de ceea ce se intampla intre Dvs.si Ion Cristoiu.Si stiti de ce imi pare rau?
    Eu,ca si Dvs. am spus totdeauna celor din jur exact ce gandesc intr-o problema pe care o dezbateam si am avut mult de pierdut-am castigat mai multe antipatii(sau poate dusmani),dar asa am simtit si la varsta mea nu am ce sa-mi reprosez;imi pare rau ca in tinerete,din bun simt nu am facut-o mereu si am suferit eu,in intimitatea mea.Cei de langa Dvs.nu sunt totdeauna oameni sinceri si deschisi-isi urmaresc propriul interes.Vreau sa nu aveti niciodata de suferit-cei care sunt adevarati oameni si prieteni,raman,chiar daca ii numarati pe degetele de la o mana.Surprize o sa aveti mereu,n-aveti grija.
    Imi pare rau si pentru d-l Cristoiu,l-am apreciat de multe ori,am avut si pareri mai putin bune,dar de,nu cunosti indeajuns niciodata un om cu adevarat;si dansul e vulpoi batran…

    Va doresc sanatate si multa liniste.
    Cu acelasi respect,
    ioanaP

  41. Auleu. Ura pentru Băsescu naşte monştri? Eu credeam că somnul poporului naşte monştrii. Am şi scris ieri pe aici. Cred asta şi acum. Adică nu este rău să nu gândim înainte de a votă. Ce e răul absolut e faptul că trusturile nu-s forţe antagoniste. Despre opinii pot zice că ele sunt împărţite (Mircea Marian e tot pe planeta lui în totală contradicţie cu a mea), iar singurele discuţii puse deoparte sunt cele legate procesul celor trei şi despre fiica cea mare pa lui Basescu şi despre Fratele preşedintelui (excepţie face Gâdea). Summitul UE, NATO etc. şi Elena Basescu erau ieri subiecte politice cu spaţii mari.
    Ar trebui poate să revadă şi domnul Cristoiu ce a zis prostu de Becali în ultimul timp.
    El cerea (subtil, sau credea el că e subtil) cam acelaşi lucru pe care îl cere Geoană acum.
    Mogulii aştia malefici! Nu mai bine ar fi făcut domnul Cristoiu apel la inteligenţa votanjiilor, şi atunci, şi să o facă şi acum că tot are acces la trusturile mogulilor (al unuia momentan, şi al celuilalt prin înţelegerea susţinută). În altă ordine de idei aşa jurnalist politic cum este domnul Cristoiu nu zice nimic despre afirmaţia unui lider politic cu privire la arestări de jurnalişti, şi moguli, şi nu mai ştie exact ce.

  42. Domnule Ciutacu,
    Decat sa va pierdeti vremea discutand despre incarcerarea razboinicului luminii sau rafuiali cu fratele si cu fetele marinarului, mai bine ati discuta despre ceea ce se vrea ascuns de toate scandalurile acestea. Este vorba despre o ordonanta de urgenta care va demola efectiv sectorul privat din Romania, cea prin care se introduce un impozit minim de 0,5% din incasari si se scot o gramada de deductibilitati fiscale.
    Linkul catre textul acestei ordonante este: http://www.juridice.ro/stiri-juridice/flux-stiri/39697.html.
    Practic prin aceste modificari se da liber la spaga pe care o vor incasa cei de la Garda Financiara. Ce s-a scos la lumina odata cu cota unica de impozitare se va reintroduce la intuneric, odata cu aceasta ordonanta.
    Ce se intampla: ea introduce un impozit minim pentru societatile comerciale in valoare de 0,5% din cifra de afaceri, nu mai mic de 6500 lei pe an. Asta inseamna ca Guvernul nostru asteapta ca fiecare firma sa realizeze venituri minime de 1300000 de lei pe an (6500:0,5%) !!! Asta inseamna ca micii intreprinzatori, fraierii aia care abia se chinuie sa faca 500 – 1000 de euro pe luna dintr-o afacere si platesc 75% din valoarea impozitelor din tara noastra vor fi sufocati de nivelul acelor taxe.
    Mai luam un caz: sa presupunem ca eu am o firma care distribuie tigari si realizez o cifra de afaceri de 1000000 de euro lunar. Eu am un adaos comercial de 2-3 % pe luna din care imi platesc toate cheltuielile. Conform modificarilor din aceasta ordonanta, eu va trebui sa platesc un impozit pe profit minim anual de 60000 de euro, ceea ce este imens. In acest caz, prefer sa vand la negru, pentru a-mi diminua cifra de afaceri. Astfel, il chem pe seful de la Garda Financiara, ii dau 10000 de euro cash pentru ca sa ma lase in pace un an de zile. La fel voi face si cu cel de la Finante. Astfel voi reusi sa evit acest impozit absurd.
    Punctul 2: Deductibilitatea TVA aferenta achizitiei si intretinerii autovehiculelor si a cheltuielilor din impozitul pe profit. La activitatea de distributie pe care o efectuez, conform exemplului de mai sus, folosesc un parc auto de 38 de autovehicule, la care platesc lunar rate la leasing si cheltuieli de intretinere, precum si carburant. Faptul ca nu voi mai putea sa imi deduc TVA aferenta acestor cheltuieli si nu voi mai putea sa deduc aceste cheltuieli din calculul impozitului pe profit reprezinta inca o gaura de 35% (19% TVA plus 16% impozit pe profit)pe care mi-o da Guvernul Romaniei. Ca sa nu raman dator, imi voi infiinta o companie in exteriorul tarii si voi fatura catre firma din Romania tot ce vor vrea muschii mei, pentru a putea iesi la liman cu aceste cheltuieli. Deasemenea, toti prietenii mei care vor lucra, la fel ca si mine, la negru, ca sa se descarce de marfa imi vor factura tot felul de rahaturi de la care imi voi deduce TVA, ca sa ma scot.
    Astfel, domnule Ciutacu, guvernul Boc reuseste sa readuca viata economica din tara noastra la nivelul din 2000-2004, cand evaziunea fiscala era in floare.
    Si cu ocazia asta se duce dracu si piata auto si de leasing din tara noastra, pentru ca daca TVA nu va mai fi deductibila, prefer sa ma duc sa imi iau masini din Germania, de la persoane fizice, fara TVA.

    Poate dezbateti subiectul acesta, mi se pare mai interesant decat alte rufe spalate in public pe la TV …

  43. Deocamdata, chiar daca mi-a placut ce am auzit de la Geoana, nu iau 100% de bun. A reusit, insa, sa ma faca sa-l ascult.

    In paralel, Gigi recuza instanta. Bun. Pentru ca e clar ca aceasta instanta are o SARCINA de indeplinit.

  44. Geoana vorbeste acum pentru ca in presa s-au vehiculat anumite opinii, care condamnau “tacerea” opozitiei si a celor care ar trebui sa ceara explicatii oficiale, in legatura cu ultimele evenimente petrecute in justitie.
    Este un discurs pur electoral!

  45. Am citit acum cateva momente un articol despre Mircea Eliade in Jurnalul National. Intrebarea din capul meu suna cam asa : de ce se schimba timpurile, de ce oamenii si ceea ce vrem. In 1989 am dorit schimbarea. Ce fel de schimbare, a unei dictaturi proletare cu cea intelectuala?
    In 20 de ani intelectualii nu prea au dat cine stie ce impuls unei tari pe jumatate consumate de 4 decenii rosii si deja bulversata de “istoria milenara” ghinionista , complacandu-se in statutul de victima unilaterala. Romanii nu au fost pregatiti pentru capitalism, guvernele nu au fost, iar oamenii care se erijeaza astazi in stapani universali ai banului uita ca statisticile vorbesc de 800.000 de someri, alte cateva milioane emigranti in tari straine. Domnul Popoviciu se arata astazi cu fata Argusului mitic, uitand ca in vremuri de mult apuse era “domn ginerica” a unui veritabil dinozaur comunist. Domnule Ciutacu exista un proverb “interesul poarta fesul” ati ajuns in pozitia dvs. de acum prin masinatiuni interne sau prin noroc, nu conteaza cum , responsabilitatea asupra unor fapte din trecut reverbereaza acum pe masura dusmanilor pe care-i detine unul sau altul dintre oamenii zilei. Cum conexiunile sunt multiple , increngatura este atat de densa incat si formulele matematice de teoria probabilitatii ar da gres in noua arhitectura a momentului. Cine stie daca nu cumva “razboinicul” va iesi mai invingator decat a intrat, cine poate anticipa intr-o maniera de campion la sah urmatoarea miscare pe imensa tabla?
    Depinde de utilitatea pieselor in conexiunea numita ” la al doilea mandat eu pe toti chiar i-am papat” sau cruciada “romania ca alta-i nu-i lupta anticoruptie in toi” sau “lasa-i vere sa racneasca pe noi ne doare-n basca” . Un singur lucru mai pot sa il spun nenea Becali a facut un pic de bine pe lumea asta si s-ar putea ca totul sa fie ori o mare cacealma ori supa oparita sa li se verse in poale. Depinde si daca se doreste ca unul sau altul sa faca un pic de bulau sa schimbe aerul sau nu.

  46. La cum e de slugarnic Becali cand vine vorba de Basescu e posibil sa fie achitat si drept multumire sa-i faca o mare campanie marinarului la toamna.Altfel nu vad de ce i s-ar intampla toate astea.Pur si simplu e strans cu usa ca sa raspunda la comanda.Asa ca mai usor cu “eroul national” ca pute-a facatura cu bataie electorala pt Basescu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.