Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > “Cazul Becali”: motivare halucinantă

“Cazul Becali”: motivare halucinantă

Motto:“Am câteva atuuri, dar, dacă vi le spun, o să spuneţi că mă dau mare” (EBa)

UPDATE: Latifundiarul baga Paște în arest la Direcția Cercetări Penale

Despre asta am discutat noi aseară la Sinteza zilei, nimic mai mult. Înţeleg că-i mai uşor să nu urmăreşti emisiunea şi să acuzi tonomatele de pactizare cu infractorul, dar te faci de rahat în piaţă. Uneori, însă, teama de a te umple de ridicol e mai mică decât spaima că se află cât costă un editorial şi cine plăteşte.

Celor care mor de grija mea, că am stat sâmbătă-n loja din Ştefan cel Mare, le spun că “dezvăluirea” s-a dat  la televizor din timpul meciului şi că dinamovistul (cu legitimaţie) Ciutacu acolo stă de regulă. De data asta, m-am aşezat deliberat lângă Ioan Becali, ca să dau bine-n poze (am deja un set întreg) şi să anunţ proştii că nimeni, indiferent cât de influent politic ar fi, nu-mi dictează ritmul vieţii. Aş fi aşteptat ca vigilenţii de serviciu să mă suprindă până acum şi-n Ghencea, tot în lojă, alta decât a lui Gigi, la meciurile de acasă ale echipei favorite a lui Vlăduţ.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

129 thoughts on ““Cazul Becali”: motivare halucinantă

  1. Dl.Ciutacu ce era de demonstrat s-a demonstrat asa ca o sa trecem de la vorbe grele la vorbe-n vant.
    Tara noastra are struto-camila PDL si ca atare acesta struto-camila a inventat democratia-dictata.
    Sa nu ne mire daca la alegerile parlamentare o sa avem VOT DEMOCRATIC DICTAT.
    HA,HA,…, acum mai credeti ca jurnalisti aia au fost “rapiti”?.
    Daca Basescu era presedinte in 1989 revolutia ar fi fost inabusita de mult,iar MB il face pe Nicu Ceausescu sa fie mic copil pe langa ce poate el.
    Acum urmaresc serialul Familia Bundysescu si ma intreb; “mai bine plec in Italia acolo mai avem o sansa sa scapam”.
    Rugaminte numiti frate lista aia cu ziaristi LISTA GAOZARILOR si poate scapati de razbunarea lui ZEUS ca doar el este presedinte-procuror-judecator.
    Nea Ciutacule am si eu 200mp in sectorul 5 crezi ca pot sa fac si eu rost de samanta de bloc sau vila de la firma lui MB ca doar este institut agricol.
    Si succese-uri cu LILA la europarlamentare.

  2. Mi-e greu să cred că ceea ce se întâmplă e real. Trăim într-un univers kafkian în care orice gest aparent inofensiv se poate transforma într-o tragedie. În care orice pare o halucinaţie se poate dovedi realitate cruntă. Orice contact cu autoritatea publică are o consecinţă absolut impredictibilă, poţi fi arestat fiindcă ai scuipat pe stradă la fel de bine cum poţi să stai liniştit acasă după ce ai fost condamnat la 15 ani de închisoare.
    Chiar şi atunci când nu sunt făcute la comandă politică sau în urma unei şpăgi actele autorităţii publice stau la îndemâna hazardului. Nu poti prezice că o anumită atitudine atrage întotdeauna o anumită consecinţă.
    Aceasta dovedeşte un lucru extrem de grav. Dincolo de interese politice, de corupţie şi chiar de incompetenţă autoritatea publică este dementă. Iar consecintele acestei demenţe sunt devastatoare pentru absolut tot ce înseamnă drept.

  3. d-ule Ciutacu, cu ingrijorare va intreb, ce ne facem noi astia simpli fara d-stra? , daca va aresteaza???? oare chiar e posibil tot in tara asta???????? si dc? cu ce suntem noi vinovati ca exprimam in cuvinte si imagini ceea ce vedem si simtim? cu stima

  4. BASESCU POATE SA NU MAI CANDIDEZE!

    …dupa milionul de Euro al Ioanei Basescu ” investit” pe domeniile lui Puiu Popoviciu si dupa scandalul Mircea Basescu…, “constructorul” de cavouri pentru ziaristi, opinia publica ii va pune in carca presedintelui si ce n-a facut.
    Vraja intangibilitatii presedintelui la dezvaluiri s-a ridicat.
    Nu e de mirare ca si scandalul Gigi Becali il va deconta, la negativ, tot Basescu, mai ales in fata milioanelor de suporteri din tara ai Stelei.

  5. Da mai Victor,,,te faci de rahat in piata”,dar pe multi bani.Apropo de unde iau astia de la EVZ asa multi bani,ca RINGIER e din Austria si stim ce parere au austriecii despre zeul nostru.O intrebare de bun simt zic eu.

  6. DICTATURA NU SE INSTAUREAZA FARA AJUTORUL UNEI JUSTITII CORUPTE SI PROFUND INCORECTE SI PORNESTE PRIN DICTATURA PROCURORILOR!
    ORICE ASEMANARE CU SITUATIA ACTUALA DIN ROMANIA(SI NU NUMAI)ESTE O PURA INTAMPLARE!
    POATE MA INSEL.AR FI MAI BINE DECAT SA AM DREPTATE!

  7. @mery: Ringier e din Elvetia, nu din Austria
    @dorinutz: cred ca nu-s atat de tampiti incat sa ma faca martir
    @Vali-Arad: nici nevasta-mea nu ma place nonstop. de ce v-as cere-o dvs?

  8. RAPORTUL DE TARA , prezentat la Bruxelles 26 septembrie 2006, contine date false la Capitolul 6-Justitie-masuri impotriva coruptiei, date false emise de fostul ministru Monica Macovei

    Incepand din 2005, a inceput operatiunea :
    „JUSTITIE LA TV”
    REMEMBER
    DATA : 21/22 SEPTEMBRIE 2006
    Dupa mai bine de 30 de ore petrecute pe culoarele DNA, pe salile TMB si ale Curtii de Apel Bucuresti, cei 18 vamesi de la Biroul Vamal Otopeni Marfa – retinuti joi dimineata cu surle si trambite de catre 50 de mascati SPIR antamati de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) – au fost eliberati, ieri dupa-amiaza, incepand cu ora 13.
    Dupa mai bine de 30 de ore petrecute pe culoarele DNA, pe salile TMB si ale Curtii de Apel Bucuresti, cei 18 vamesi de la Biroul Vamal Otopeni Marfa – retinuti joi dimineata cu surle si trambite de catre 50 de mascati SPIR antamati de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) – au fost eliberati, ieri dupa-amiaza, incepand cu ora 13.30, din arestul Directiei Cercetari Penale. Decizia de eliberare a vamesilor bucuresteni este considerata una dintre cele mai mari lovituri date DNA de catre justitie si dovedeste ca graba cu care procurorii anticoruptie doresc sa-si justifice munca poate fi fatala pentru institutia condusa de Daniel Morar, producandu-i o serioasa problema de credibilitate.

    Supermediatizata, actiunea DNA – desfasurata in colaborare cu Directia Generala de Investigatii si Protectie Interna si Directia Generala de Combatere a Criminalitatii Organizate din MAI – privind retinerea a 18 vamesi de la Biroul Vamal Otopeni Marfa s-a dovedit, dupa doar cateva ore, o mare cacealma. Desi joi dimineata, procurorii anticoruptie anuntau cu surle si trambite pe toate posturile TV ca detin probe beton conform carora angajatii ANV luati pe sus de mascati au primit in mod repetat, in perioada decembrie 2005-septembrie 2006, spagi insemnate de la oficialii unor companii de comisionariat vamal care isi desfasoara activitatea la Biroul Vamal Otopeni Marfa, in instanta probele s-au dovedit extrem de “subtiri”.
    Şpagi de fraieri
    Conform avocatilor celor 18 vamesi, singurele probe “temeinice” prezentate de procurori s-au rezumat la cateva imagini video, In rest – au sustinut avocatii – probele DNA s-au rezumat la simple afirmatii, neprobate, din care reiese ca persoane neidentificate ar fi dat bani vamesilor pentru urgentarea unor operatiuni vamale ori pentru ca acestia sa efectueze sau nu alte acte ce le reveneau conform atributiilor de serviciu. Cumulat, celor 18 vamesi li se imputa ca ar fi primit o “spaga” de aproximativ 10 milioane de lei vechi, in decurs de 10 luni. (!!!)

    Dupa ce au avut o noapte intreaga rabdare sa asculte pledoariile acuzatorilor si pe cele ale aparatorilor, judecatorii TMB au taxat probele DNA si, fara a intrerupe sedinta, s-au pronuntat “din scaun”: vamesii pot fi cercetati in stare de libertate, fara insa a avea posibilitatea de a parasi tara. Ca atare, incepand cu ora 13.30 au inceput punerile in libertate, fapt ce a facut ca trei vamesi sa paraseasca arestul DCP. Constienti ca hotararea TMB e o pata neagra pe obrazul lor, procurorii DNA au facut recurs, sperand in arestarea celor 17 vamesi (patru acuzati de luare de mita si primire de foloase necuvenite, ambele in forma continuata, iar 13 pentru luare de mita in forma continuata).

    Ca atare, lotul celor 14 vamesi ramasi in arest a fost mutat rapid la Curtea de Apel, fara ca o parte a avocatilor lor sa fie anuntati. Dovedind ca respecta intocmai litera legii, judecatorii Curtii de Apel n-au derulat sedinta de judecata pana cand aparatorii n-au fost prezenti in sala de judecata. Ulterior, asa cum era de asteptat, motivand ca nu au avut timp sa studieze actele de la dosar, judecatorii au decis – fara a se lasa impresionati de presiunea mediatica facuta de DNA in acest caz – sa amane judecarea masurii de arestare preventiva a vamesilor pana joia viitoare, 28 septembrie 2006.
    Ulterior s-a constatat ca, disperarea DNA de a aresta lotul vamesilor de la Otopeni era ca , Raportul de tara , de aderare a Romaniei la UE,prezentat la Bruxelles la 26 sept 2006, sa fie veridic. Adica, la capitolul 6, Justitie-Masuri impotriva coruptiei, din documentul oficial de mai sus, dna M.Macovei s-a grabit, si specifica : ….”in luna septembrie 2006, actiuni ale DNA au dus la arestarea a 30 functionari vamali…”ceea ce este cu totul fals !!! Raportul a fost prezentat la Bruxelles la 26 septembrie 2006!
    La acea data vamesii erau liberi, la 22 septembrie Tribunalul Bucuresti a respins actiunea DNA,din lipsa de probe, iar recursul intentat de DNA, la Curtea de Apel , a avut loc la data de 28 septembrie 2006, cand judecatorii au respins din nou, din lipsa de probe,actiunea DNA, vamesii fiind cercetati in stare de libertate, ei continuand serviciul la biroul vamal Otopeni !!
    In prezent, dosarul se judeca la Tribunalul Buzau, la cererea DNA in luna decembrie 2007, motivand ca judecatorii Tribunalului Bucuresti pot fi influentabili.

  9. mi se pare cam radicala ban-area lui Ernest Victore, nu stiu daca au fost mai multe osturi, da’ din cele 2 care sunt inca postate nu mi se pare ca trebuia interzis. Da’ oricum e blogul tau, faci ce vrei, numa’ ca nu vrei sa lasi impresia ca tocmai tu ingradesti dreptul la exprimare “civilizata”
    In rest, fara nici o legatura cu subiectul, nu inteleg lipsa de directie a lui Tolontan. Ce vrea el de fapt cu articolele lui? Nu exprima nici o parere aproape niciodata, doar baga fitile.

  10. Pai cam tot ce se intampla in tarisoara este halucinant.Un betiv in functia de Presedinte,un Hopa Mitica drept Prim Minsitru,o functionara de la receptia unui hotel Presedinte la CD si un individ care te face sa razi cand apare la tv dandu-si aere de mare politician,mare sef la Senat!Toti cu gasca lor de copchii,nepoti,cumnati,cumetri samd.Autoritatile Statului Roman o violeaza pe Cona Constitutie de-i merg fulgii iar Coana Justitica se imbraca din bazarul de la Istambul sau mai degraba de la Kabul si are pretentia ca prezinta moda europeana.La astia se adauga si un ministru de finante care ca sa scoata bani de la noi o sa ne afume probabil cu ardei iute…Ascultam ieri in trafic emisiunea lui Ardelean de la Europa FM.NICI UNUL,DAR ABSOLUT NICI UNUL dintre cei ce au contactat postul nu a avut vreun cuvant bun despre autoritati in general si despre politie si justitie in particular.Dimpotriva.Oare indivizii de la putere sunt autisti?In Cotidianul a aparut o scrisoare a cuiva care se semnaeaza “Ion Ionescu”.Mama ce de comentarii.Ca nu-i asa,ca sa nu iti iubesti patria este o crima etc.etc,etc.Ceea ce ma face sa ma intreb daca indivizii care scriu astfel de comentarii sunt intregi la minte sau doar bugetari care isi fac si ei datoria.Cu mult inainte de ’89 se juca o piesa a lui Durenmatt,”Romulus cel Mare”(pana cand a a flat si cenzura si gata cu Durenmatt).In piesa, Romulus,ultimul imparat al Romei(desigur o licenta)ii spune fiicei sale gata sa se sacrifice ca sa salveze “patria”(citez aproximativ) “atunci cand tara ta devine cuib de hoti si vizuina de talhari,nu merita sa-i pastrezi nici tarana pe sandale”.UE?Ha-ha-ha…

  11. Dupa ce am vazut decizia in cazului recursului si anume “respins” mi-am adus aminte de opiniile exprimate de domnul Teodorescu in emisiunea Sinteza Zilei si totul a parut atat de CLAR.Oameni buni “se strang randurile” cum zicea si domnul Teodorescu si ganditi-va ce ar insemna pentru “sefu suprem” un Becali dezlantuit pe la televizor si aruncand acuze care nu cred ca vor fi blande sau vor pastra o limita a decentei.Poate ca multa lume nu il lua in seama pana acum dar toti il priveam dintr-un alt unghi si anume “om arogant,cu bani,etc” dar acum vorbeste din postura “victimei” si cred ca impactul asupra largului public va fi greu de estimat.De asta eu cred ca dupa aceste 25 de zile care au mai ramas Becali va luat pedeapsa cu ani deoarece cei care au instrumentat totul nu isi pot permite sa il mai lase sa vorbeasca liber deoarece este an electoral.Presupun ca si domnul Victor Ciutacu isi da seama ca o astfel de desfasurare a faptelor este posibila.
    Multumesc!

  12. @ ionut:
    Poate Gigi nu, dar mai are niste veri care pot vorbi pentru el. Daca e sa se supere-si ma refer la ceea ce a spus Ioan Becali la emisiunea lui Gabi Firea, cum ca stie el ce urmaresc Antenele(??!!)-se pot schimba datele problemei. Chiar si cu Gigi facut sa taca. Parerea mea…

  13. Decizia luata de judecatori este una “normala” adica o masura care se ia in astfel de cazuri de catre judecatori la propunerea procurorilor, arestul preventiv nefiind in Romania o masura exceptionala ci una obisnuita, neconforma cu legea, dar repet este masura care se ia in aceste cazuri.
    Nu inteleg de ce se face o analogie cu Costel Iancu, daca ala a mituit un judecator trebuie sa o facem toti? Desi sotia lui Paunescu nu a facut puscarie pt ca a provocat un accident si a omorat 3 oameni, sunt altii care fac puscarie acelasi lucru si nu-i mai apara nimeni. La noi nu exista “precedentul” in justitie, poate daca ar exista justitia ar fi mai putin corupta, un judecator nu ar mai elibera un infractor daca ar sti ca toti cei care fac acea fapta ar fi eliberati, pe baza de precedent.

  14. Dupa logika timpita a unora, justitzia trebuie “respektata” shi hotaririle ei “nu trebuie komentate”. Am mai avut pina in ’89 un partid pe kipul shi asemanarea “justitziei” aktuale din Romania. Pina nu vor fi pedepsitzi judekatori shi prokurori ku ani grei de inkisoare shi ku penalitatzi financiare uriashe pentru nenorocirea unor oameni nevinovatzi, degeaba diskutam. Noul Kod Penal trebuie sa kuprinda astfel de pedepse exemplare pentru magistratzi, intr-un kapitol special kare sa se refere la inkalkarea drepturilor omului, in spetza, dreptul la libertate, la o viatza demna shi la libertatea de exprimare. Aici noi oameni trebuie sa punem piciorul in prag shi sa cerem adaugarea unor astfel de artikole in CP shi CPP.

  15. Parerea mea e ca nici-un judecator nu se risca sa-l lasa in libertate pe Becali… Ganditi-va putin…Daca doamne fereste s-ar fi uschit in Cuba( zic si io) cine ar fi fost pus la zid?
    Parerea mea e ca nu va fi pus in libertate decat dupa incheierea procesului pe fond, daca il va castiga ( sau daca i se va da pedeapsa cu suspendare- nu ma pricep, poate la acuzatiile lui, pedepsele nu sunt cu suspendare; auzisem ca pedepsele peste 4 ani nu se dau cu suspendare)

  16. Daca domnul Ciuvica nu depune plingere penala impotriva lui Mircea Basescu e terminat.

  17. nu cred ca se poate asemana dl.g.becali cu mandela ci mai deagraba cu miron cozma sau puiu popoviciu. povestea dlui becali ca imbogatit post-decembrist si de criza este cunoscuta; averea sa nu este fundamentata pe afaceri oneste, ci pe speculatii sau, asa cum se spunea in 1989, pe bisnita. societatea moderna, oligarhica, incurajeaza si promoveaza acumularile materiale, averea, ca fiind o forma fundamentala de apreciere a valorii unei persoane. daca din punct de vedere social cantitatea de bani furnizeaza o doza echivalenta de respect si pozitie publica, din punct de vedere strict uman – al structurii morale, de constiinta, de inteligenta, onestitate si demnitate – are foarte putina relevanta. desigur, poti sa-ti onorezi statutul de persoana publica si model pentru altii perfectionandu-ti educatia si comportamentul. dl becali nu a putut trece insa de complexul personal -asta-i pohta ce-am pohtit – si a considerat ca averea sa ii permite sa se considere stat in stat, un suveran feudal cu drept de judecata si coercitiune asupra vasalilor fara bani din jur. spre deosebire de dl.becali, puscariasul de 20 ani nelson mandela nici o clipa nu si-a dorit si folosit puterea pentru a se substitui justitiei si moralei publice, pentru a influenta mersul afacerilor sau al camarilei. poate acum insa va intelege si dl.becali ca justitia nu a trimis in arest preventiv un pagubit, o parte vatamata ca urmare a unui furt de masina, ci un individ care nu a inteles ca legea o aplica justitia si nu domnia sa. aceeasi justitie care va pedepsi corespunzator si hotii masinii dlui becali.

  18. Nu sunt nici pe departe un fan Gigi Becali, dar imi pare foarte rau sincer pentru tot ce i se intampla. Sper sa ii fie o lectie de viata din care sa traga multe invataminte si sa inteleleaga cel putin doua lucruri:
    1.cu bani nu poti avea sau cumpara totul!
    2.orice milionar, orice om de afaceri bogat ar trebui sa tina pe linga el consilieri foarte pregatiti in diferite domenii.
    Pe de alta parte sunt ferm convins ca Becali este victima unor FACATURI POLITICE. Timpul ne va demonstra acest lucru si cine s-a aflat in spatele acestei mari marsavii.
    Eu cred ca nu numai TRAIAN BASESCU i-a vrut capul, parerea ma.

  19. S-a petrecut o minune: zana cea buna a atins cu bagheta ei magica dovleacul si acesta s-a transformat in caleasca aurita, a atins sobolanul si acesta s-a preschimbat intr-un pur sange, pe scurt, geoana a schimbat macazu’ ieri, si-a dat cu barda-n aliat! O fi de bine, o fi nasol, nu stim, asteptam sa fie chemat la dna si sa ne impartaseasca increderea lui in justitie!

  20. Iarasi abereaza Badea. Persoana conteaza!! Cu ce avocati discuta despre chestiunile astea? Dau un exemplu. In cazul individualizarii pedepsei, instanta pe langa obligatia de a retine circumstantele de agravare si/sau atenuare legale are si o larga marja de apreciere subiectiva prin posibilitatea retinerii circumstantelor judiciare si prin prezumtii. Conteaza ca trebuie sa decida cuantumul pedepsei pentru un student, un sarantoc, un bisnitar, un politician, o vedeta, o persoana aflata in ce stiu eu ce situatie delicata, etc. De ce conteaza pentru instanta? Pentru ca este important si pentru societate! Justitia trebuie sa fie impartiala nu irationala sau insensibila. Asa am putea creea robotei judecatori sa calculeze matematic solutia. Impartialitatea lor e garantata de legi DAR si de libertatea pe care o au in judecata lor. Asta e doar un exemplu. Pot sa mai vin cu 100 si cu la fel de multe argumente.

  21. De agitatie si ciuda am si facut greseli gramaticale. Nu vreau sa creez confuzii(* am putea crea). Mi-e asa de ciuda pentru ca mi-e drag Badea.

  22. Intr-adevar, e foarte dubios modul in care clanul Becali insista sa sustina ca nu crede in implicarea lui Basescu.
    Iar domnul Cristoiu poate are intentii bune, dar materializarea lor e cam ciudata. E prea subtil pentru vremurile astea si cred ca obtine efectul invers celui dorit. Daca-l doreste…

  23. Draga mea familie, dragelor mioare,
    Rog scuzaţi-mi scrisul, că e cam răcoare
    Şi-mi tremură mâna. sufletul din mine.
    N-am nici masă, scaun. vă scriu stând pe vine.

    Pac-pac, cum vedeţi. zdrenţele mi-au tras-o!
    Simt că-s mic şi negru, din Burkina Faso;
    Văd, de după gratii, cum apune Soare,
    Războinicul Luminii, încet, dar sigur, moare.

    Stau ca mieluşel în celulă strâmtă,
    “Supărat îs Doamne”, un coleg îmi cântă;
    Şi vă scriu cu dor, versuri ce-s de jale,
    Plâng ca Paraziţii. “lacrimi şi fecale”.

    Plâng, că nu e drept. mare grozăvie.
    Nu-nţeleg. de ce mi se-ntâmplă mie?
    Hahalere care m-au încătuşat,
    Toate ştiu prea bine c-au făcut un blat.

    Apelez la veri, surori şi cumnaţi,
    Tot neamu` Becali, oi şi avocaţi.
    Faceţi ce îţ` face, că-i pe banii mei;
    Scoateţi-mă afară dintre derbedei!

    Iooo, Gigi Becali, sunt nevinovat,
    Că pe proştii ăia nu i-am sechestrat!
    Papagalii dracu`. hoţi de meserie;
    Ei în libertate. io fac puşcărie!

    Pân-o fi să ies, vă scriu în răvaş,
    Să-mi aduceţi slană, ceapă şi un caş,
    Că-ăştia bagă-n mine ceai şi marmeladă
    Şi nu vreau stamina ca în jos să-mi cadă.

    Rog să îmi aduceţi şi-un televizor,
    Că-s sătul de table şi privit în gol;
    La barbut îs AS, i-am făcut pe toţi.
    Chiar de-am în celulă cei mai trei din hoţi!

    Mai am o problemă, care mă cam doare,
    Îi vorba de cele zece dragi mioare.
    Să le-aveţi de grijă, nu uitaţi de ele,
    C-altfel ies de-acilea şi daţi de belele.

    Mergeţi şi la Athos, faceţi rugăciune,
    Zdrenţele cu Dracu, Dumnezeu cu mine.
    Pac-pac, asta-i tot, vă salută Jiji;
    Om cu steaua-n frunte. şi în fruntea ligii!

  24. Diferenta intre dumneavoastra si un judecator (asa in general) este ca omul ala dispune de libertatea, viata si uneiri averea oamenilor printr-o semnatura, dumneavoastra nu. Daca va simtiti amenintat cereti ajutorul sau faceti ca Becali.
    Cat despre scarba produsa de proteste, niste emetiral ar fi bun, nimeni nu va pune sa le priviti

  25. A.N.

    I.C. se revendica din lumea unuia dintre fratii Moromete si chiar crede ca are multe in comun cu cel care i-a creat. Ii si place mult aceasta lume, de aceea alunneca frecvent in admiratia ei. El uita insa ca a venit la oras din lumea mica si stramta a satului in care, in jurul lui Monu, zilele ,,se aduna si se inoada’’ intr-un perpetu gand de razbunare impotriva a tot ce i-a fost si ii este potrivnic. Sigur, numai o mica parte dintre noi am deschis ochii la oras, ceilalti, multi la numar, ne mandrim cu lumea satului; cea eterna, buna si harnica, dreapta si stramba pe alocuri. Nu stiu cati pasi distanta a luat I.C. fata de acea lume, si nici nu mi-am propus sa aflu in aceasta seara. Sunt sigur insa, dupa ce am vizionat emisiunea dnei. G.V. F., ca a ramas prin preajma. Ca lumea Lancrajan-ului, cea care l-a dat pe Monu, ii este aproape, foarte aproape. Abia interventia Marean-ului de la 5 a reusit sa-l imbune, sa-l aduca la realitatea lumii ce-i ofera de catva timp o paine de mancat. Altfel viata criticului de teatru care fost, si a maestrului care va fi, (oare cand) s-ar rezuma la foarte putin. De ce nu la repriza zilnica de somn, furata in chiorait de mate goale, cu capul pe o masa de lectura a Bibliotecii Academiei. Cu catva timp in urma am vizionat, la Sinteza zilei, multe scene de o marlanie pura; protagonist acelasi domn Jean, alias I.C. Atunci unele teme, unele discutii nu-i erau pe plac; i se pareau naive, subt prestigiul gandirii sale dedicate terapiei prin adevar; evident adevarul lui. Nu este mai putin adevarat ca de multe ori V.S., R.T. si B.T. il eclipsau prin interventiile lor; dar, numai dupa ce il gratualu cu un ,, maestre ’’ apasat. O perioada a lipsit de pe micul ecran. Eu nu i-am dus lipsa; parca numai nevasta-mea, ea ma intrebat intr-o seara ce-i cu I.C. A revenit de curand la emisiunea dnei. G.V.F. In aceasta seara s-a intrecut pe sine. A fost la un moment dat de temut si pentru amfitrioana; prin agresivitate. Si pentru dv. dle A.N. a fost o surpriza. Credeti-ma; arareori m-am inselat.
    PS
    Randurile de mai sus au fost postate pe blogul dlui. A. Nastase in seara zilei de 08 04 (10:20 pm) Idea de a posta acest text si pe blogul dv, mi-a venit vazandu-l si in acesata seara pe I.C. la emisiunea dnei. G.V. Firea. A fost si de asta data nedrept fata de AN; continuand dezinvolt sa ridice osanale Simbriasului din Dealul Cotrocenilor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.