Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Două momente, un singur președinte

Două momente, un singur președinte

Geoană nu are absolut nici o scuză că, în condiții de anormalitate scelerată, s-a găsit el să facă pe deșteptul și să se ducă-n crucea nopții premergătoare dezbaterii la Vântu acasă. Când știi că Băsescu te așteaptă la prima cotitură, a-i da benevol muniție e echivalent cu a te autodetona. Nu contează că pulimea nu știe cine-i Vântu. E bogat, deci e hoț. Dacă o să piardă alegerile, nu are absolut nici o scuză.

Băsescu a comis-o grandios cu faimosul jurământ pe Biblia roșie că n-a dat nici cu pumnul și nici în plexul copilului, la Ploiești, în 2004. În cazul în care n-ar fi dat în el și ar fi știut că nu există riscul de a mai exista încă un rând de imagini, s-ar fi jurat pe ochii din cap și pe toată familia că-i curat ca lacrima de mamă. Dacă va câștiga alegerile, să-i facă statuie lui Vântu că i l-a predat cu fundiță pe Geoană.

UPDATE: Voi vota duminica asta; cu ură şi cu scârbă. Urăsc că am ajuns să trăiesc într-o ţară unde trebuie să te justifici cu cine şi de ce te întâlneşti. Refuz să intru-n jocul lor securistic. Şi mi-e scârbă de toate gunoaiele cu pretenţii intelectuale care cauţioneză un derbedeu. Care derbedeu conduce prin teroare o ţară de moluşte. Nu dau doi bani pe Geoană. Iliescu a fost chiar blând. Dar Băsescu trebuie să plece.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

423 thoughts on “Două momente, un singur președinte

  1. Domnule Ciutacu,
    Am mai scris de vreo cîteva ori pe blogul dumneavoastră. Ba chiar m-aţi bănuit că eram aservită lui Geoană şi încă în tura de noapte…
    Vreau să vă întreb ceva. De ce trebuie să plece Băsescu? Cine vrea, cu tot dinadinsul, să ni-l bage pe gît pe acest individ slab, nepregătit pentru funcţie şi care la două propoziţii de tip electoral ne bagă în faţă o “coaliţie prezidenţială”, nu un om puternic, capabil să reprezinte o ţară? V-aţi uitat aseară la televizor? Cu cine aţi votat la televotingul de la Antena3?
    Nu mai vorbesc de incapacitatea de exprimare a acestui Geoană şi a antologicei: “au mai rămas decît trei zile pînă la vot”.

  2. Ai drepatate Victor Basescu si gasca lui de securisti si “filatori” sunt niste NATARAI jegosi care conduc prin dosare,filaje,ascultari si invrajbire.
    La groapa de gunoi cu acesti oameni dupa 6 decembrie.Sa iesim la vot si sa aratam adevarata putere a noastra.

  3. intrebare ? Cum dracu unu care vrea sa fie presedinte se duce la Vintu cind ar fi trebuit sa vina Vintu la el …..? Asta are minte ?

  4. Victor, dar ce parere ai de ce mutre facea Iohannis cand Geoana s-a apucat sa faca promisiuni in numele lui (adica al lui KI)?

  5. @all: a fost geoana in vizita la vantu. asa, si? pe cine fute grija si de ce? ce treaba are sula cu prefectura? n-a violat vreo femeie, n-a batut-o pe aceeasi femeie, n-a lovit vreun copil, n-a dat capete in gura, nu a facut scapati teroristi, n-a inscenat rapiri, n-a vandut nici macar flota.
    pentru toti portocalii care ratacesc pe aici: cine chiar l-a votat pe crin il va vota sigur pe geoana, in nici un caz pe ala care a scuipat pe liberali in ultimii 5 ani. deci lasati minciunile gen “vai, l-am votat pe crin, dar nu il pot vota pe prostanac” sictir, nu tine.

  6. Mai ganditi-va cum a ajuns Geoana seful PSD-ului. Cu ajutorul (impins de la spate) de asa-zisul “Grupul de la Cluj”. Altfel nu avea nicio
    sansa.
    Asa ca, din nefericire pentru el, nu face parte din grupa mare din PSD. A rechinilor. Sa nu mai vorbim de Iliescu. Ala il servea pe Base la micul dejun. Scoala sovietica. Geonelul nu-i baiat ca noi, de cartier. Cu toate ca a fost pe santier. Nu le are.
    PS
    Crin nu se lasa. A pornit o treaba si o duce pana la sfarsit! Cinste lui!

  7. O greseala nu sterge 5 ani de umilinta! Nu sunt pro Geoana, sunt anti Basescu, dar voi vota pe 6 decembrie. Sper ca Mosul sa fie darnic cu toti romanii si haina lui sa ne aduca noroc!

  8. BASESCU si GEOANA sunt 2 actori politici, care cat sunt pe scena au discursul si masca potrivita, dupa ce ies din scena se vede omul. Finalul dezbaterii publice de aseara mi-a aratat clar cum e omul Basescu si omul Geoana.
    Iesirea in mare graba a dnului Basescu mi-a aratat ca e un om vulnerabil, care in lipsa scenariului e un politician fara substanta, care nu stie sa fie natural, spontan. A fost neplacut sa vad cum sotia dnului Basescu, doamna Maria a impartit trandafirii primiti, e un gest care denota aroganta.
    In schimb dnul Geoana si dna Mihaela Geoana au ramas sa vorbeasca cu mass media, au multumit sustinatorilor, iar despre cadoul primit de la dnul Basescu a spus ca il apreciaza si l-a pastrat, nu a impartit in sala nimic din cos.
    In ciuda faptului ca dnul Basescu a avut prezenta de spirit in timpul dezbaterii, stiind sa speculeze momentele cand sa-l atace pe dnul Geoana, eu apreciez in general ca un om sa fie echilibrat, cu bun simt, care respecta oamenii indiferent in ce tabara se afla, nu vreau un presedinte jucator, care sa ia in deradere realiatatea romaneasca si care sa sa imi spuna niste texte invatate. Asa cum a fost dnul Basescu cand a fost intrebat despre securitatea nationala, ne-a insiruit niste texte puerile despre securitate..nationala, alimentara..cred ca pana si un om de rand ar fi stiut sa vorbeasca mai la obiect despre acest subiect. La fel a fost pe tot timpul dezbateri ne-a spus niste texte invatate, generalitati…

    DACA ASTA INSEAMNA SA FII PRESEDINTE, SA INVETI NISTE TEXTE DESPRE TOT SI DESPRE TOATE SI SA LE SPUI CA UN PAPAGAL, POT ORICAND SA-I TIN LOCUL LUI BASESCU, zic si eu, daca se plictiseste intr-o zi poate sa se bazeze pe mine. Am o memorie foarte buna pot sa spun invat intr-o ora discursul lui despre, Iliescu, Nastase, Vantu, Voiculescu, Moscova, comunisti, mineriade……
    In urma dezbaterii publice de aseara dnul Geoana mi-a confirmat ca e omul potrivit sa fie presedintele Romaniei, stie sa fie elegant, are bun simt, si mai ales are o prestanta nativa, care ii lipseste cu desavarsire dnului Basescu. Dar din pacate parca un om prea naiv pentru jungla politica romaneasca.
    E trist, dar oamenii politici sunt atat de perversi incat ca se se ridice pe ei, inventeaza scenarii halucinante despre adversarii lor politici,pun capcane ca sa prinda tapi ispasitori, si nu au nicio problema in a sacrifica oamenii cu bun simt.

  9. Dragii mei ,
    Tineti, va rog minte ,tot ceea ce ati postat pe acest blog …si pe altele.
    Tineti minte, aceste comentarii ale d-voastra si ale celorlalti, imprimatile chiar…dati-le un print si hai sa le citim peste 5 ani…doar avem computere si timpul ne permite sa scriem comentarii…pe bloguri….Avem acesta libertate de a scrie, de a spune CEEA CE ne convine sau nu ne convine,.. CAT ni se cuvine sau cat nu ni se cuvine ,… CARE sunt alegerile noastre,..CUM am vrea sa fie…si cum a fost inainte (how was before.)….
    Sa vedem care dintre noi ,au fost majoritatea pulimii,…care dintre noi au fost moguli,.. care au fost marinari,..care au fost comunisti..
    Votati pe cel ,pe care vi-l dicteaza constiinta, pe cel care-l considerati ca este cel mai bun :
    …Diplomat
    …Cat de Implicat a a fost pana in prezent in activitatea politica si economica- Enumerati-le faptele bune si pe cele rele, si numarati-le..apoi, ..puneti-le intr-o balanta…dar luati in considerare si perioada de 20 ani (before)…. Nu, numai ultimii ..last 4 years + acest AN AL CRIZEI ECONOMICE MONDIALE…
    ….Care dintre candidati cunoaste intradevar problemele si nevoile noastre
    ….Promisiunile …mai putin…NU LE LUATI IN CONSIDERARE.. De la zis la facut….. este un drum FOARTE LUNG….Intentiile sunt foarte bune…dar…

    ….GANDITI dragii mei….socoti dragii mei…
    Aveti,timp …va asigur…suntem cei mai buni la contemplari…analize…mai putin la munca….ca si mie de altfel….in acest timp…astazi…vreau sa spun
    Si apoi JUDECATI…daca aveti acest DREPT.
    Suntem toti DUMNEZEII ????

  10. Awwwwwwwwwwwww,dupa ce am vazut-o pe Macovei cum l-a facut BOU pe Geoana iar m-au luat draci!!!Astia oranj altfel nu stiu sa vorbeasca???????

    Ma duc si pun stampila pe pinguin,asta e,nu mor dupa el dar sunt SATULA de GOLANI/GOLANCE si DERBEDEI ca pdl-istii.

  11. Am uitat! De ce avea Basescu cravata rosie ???? A dat prea multe pilote si nu a mai avut material pentru o cravata portocalie?

  12. sunt siderat de mitul omului puternic in mintea romanilor – pai tocmai au trecut cinci ani de om puternic la cotroceni, iar daca imi aduc aminte bine patru dintre ei i-a “pierdut” cu tariceanu (slava domnului caci altfel era si mai mare jalea!).
    cu ce va ajuta stimabili co-platitori de taxe un om puternic la cotroceni?
    de puternic ce este probabil ca i s-a facut frica lui merkel (cancelarul germaniei) de el si a contramandat intalnirea.

  13. Si apropo de vizite…….pana una alta Geoana a fost la Vantu ACASA,puteau sa bea ,sa brafeasca,sa faca sarmale,sa naiba stie ce……..dar Base cu Vantu in PARCARE???????Aia n-a mai fost vizita intre prieteni…BIG DIFFERENCE,nu credeti???Cine se ascunde?Nu Geoana…el n-a negat,n-a negat nici Vantu….singurul prost a picat Base ca i-a spionat in marea lui disperare.

  14. Daca Geoana il va avantaja pe Vantu dupa ce devine presedinte , inseamna ca e chiar bolovan, dupa ce Vantu i-a facut faza cu vizita.
    Vantu cel mai bun prieten al lui Basescu. Sa-ti fie rusine Vantule, joci murdar.

  15. ala puternic e basescu? ala care la adunarile cu sefii de state sta singur de voba cu sine insusi? ala de presteaza la licurici si induce mentalitatea de sluga si injoseste o tara intreaga e ala puternic????????? adica basescu…..

    ciudat mod de perceptie a realitatii

    daca nu va place ce a zis geaona si va provoaca frisoane, serviti spusele lui basescu ca sa va simtiti implinita “sa conduca politicienii pentru politicieni”. asta va va linisti si va va arata cit puternic este acest basescu…

    de ce trebuie sa plece basescu ? e simplu pt ca reprezinta imoralitatea intruchipata iar exemplu pe care l-a dat in Romania timp de atit amar de vreme a amplifica tmizeria, promiscuitatea, imoralitatea intr-o societate cu din ce in ce mai putine repere. Tentativei de bestializare la care e supus poporul roman trebuie sa i se raspunda fara echivoc! uite de asta trebuie sa pece basescu! sa redevenim oameni, sa reinvatam bunul simt si respectul pentru cuvintul dat! si sa uitam in veci ca tradarea aduce cu sine rasplata cu grade si functii!

    uite de aia voi vota impotriva basescului!

  16. Nu inteleg de ce sunt unii asa contrariati ca basexu’ a ordonat urmarirea lui geoana !!! Oare cati dintre ei stiu cand sunt urmariti??? Cate telefoane sunt ascultate??? Al meu este !!! Si sunt mandra ca , un parlit de fost director la o scoala de la tara , schimbat din ordinul “tampitului ” suprem ( ordin executat de boc-poc si boculetii lui ) a reusit , se pare, sa-i sperie intr-atat, incat sa-i fie ascultat telefonul !!!
    TRAIASCA TAMPITUL SUPREM , CONDUCATOR IUBIT SI STIMAT DE…CACANARI SI HAHALERE !

  17. Am vazut declaratia lui Crin si m-am felicitat in gand pentru ca l-am votat. Sper sa gandesc la fel si anul viitor.

  18. Ai un limbaj, “d-le” Ciutacu ca ti se potriveste manusa tara in care traiesti….
    Iar Geoana, care e mai putin mai destept decit morsa de la circ, a mai comis-o odata…
    Si sotia…se ruja in direct…apropo de codul bunelor maniere.

  19. Si mie mi-e scarba, dar nu am ce face. Dintre un viitor hot si un prezent dictator, voi alege hotul. Respect, Victore.

  20. Ultima Ora: “MAE precizeaza: Nicolae Popa nu detine pasaport diplomatic. Prelungirea pasaportului sau s-a facut in 2001, cu un an inainte de emiterea mandatului de arestare ”
    Dovada ca Basescu iar a mintit! Fugi pe mare mincinosule! Te-ai desfiintat!

    Si cu aceasta stire Geoana a ajuns presedintele Romaniei.
    1. Dovada celei mai murdare minciuni a lui Basescu.
    2. Curajul MAE si a lui Predoiu, care a realizat ca Basescu nu merita sa fie ajutat. Nu vor fi singurii care-l vor abandona!
    3. Orice spune acum Basescu e prea tarziu – Basescu a incercat o lovitura murdara si mizeria i s-a intors in fata!

    Mircea Geoana a devenit oficial Presedintele Romaniei!

    Simbolic, ultimul miting al lui Basescu e in fata CC de unde a plecat pe 22.12.1989 elicopterul cu Nicolae Ceusescu si Elena Udr…cuze Ceausescu!
    Va fi un deja-vu frumos – Basescu si cu Nutzi a sa fugind spre Targoviste….. Acesta e finalul Revolutiei Bunului Simt! Revolutie castigata!

  21. @ msnushica
    exista o vorba : cum e turcu si pistolu…….
    sa le fie rusine !!! alta caruia ii poftise sufletelul sa fie prim ministru…..

  22. @ioana
    Ciutacu nu ocupa vreo functie publica dar,ca orice aplaudac portocaliu ,vedeti doar barna din ochiul altuia si niciodata limbajul marinarului.Sincer,meritati sa traiti in noul Belarus daca betivul mai prinde un mandat…spor cu stampila pe Lukasenko!

  23. Basescu si Geoana in elicpoter, fac turul Romaniei inainte de alegeri.
    Geoana scoate 100 de Euro si ii arunca pe geam:
    -“Vreau sa fac un roman fericit”.
    Base scoate 200 de Euro si ii arunca.
    -“Vreau sa fac doi romani fericiti”.
    In momentul ala se intoarce pilotul:
    -“Auziti, nu sariti mai bine amandoi si faceti o tara intreaga fericita?

  24. Catre domnul Ciutacu si cititori:Nu stim deloc istorie.Basescu, Vantu, Voiculescu.Unde lucrau ei inainte de revolutie?Faceau ei parte din nomenculatura?DaSi chiar pe aceeasi linie.Basescu, Voiculescu si Vantu erau inca in nomenculatura in 21 dec Si tocmai cel care a fost atacat mereu, iliescu , cu toate greselile lui, era prieten cu Brucan. Cine s-a dezis primul de Ceausescu? Cine au fost semnatari unei scrisori catre Ceuasescu? Ilescu era in arest la domiciliu din ordinul lui Ceausescu in decembrie 89.Nu stim istorie.Si vom vota un comunist prieten cu Vantu.

  25. Dragi…compatrioti rataciti pe acest blog… “pulimea” e inventat de Ciutacu asa cum “mogul” e inventat de basescu. Dar voi de unde sa stiti asta??? Sunteti inca o dovada a capacitatii de manipulare a marinarului securistoid. Sincer, imi pare rau de voi. Nu sunt o fana a lui Geoana, dar nici o proasta a lui basescu. Prefer sa ma fure Vantu decat sa fie base presedinte si sa imi fie frica sa vorbesc la telefon cu cine vrea muschii mei, cand vrea muschii mei!

  26. Draga Victor, ai spus-o perfect.

    1. Gaoana e un prostanac, dar il prefer unui mitocan oricand! A gafat, a dat rau cu bata-n balta, dar nu atunci cand n-a gasit replica ci atunci cand s-a dus, si nu atat pentru ca s-a dus (era dreptul lui s-o faca) ci pentru ca s-a dus atunci…
    2. Pana una alta o gafa de genul asta nu ar trebui sa fie de natura sa darame un proiect. la urma urmelor lui Basescu i s-au iertat si i se iarta, inca, multe. Dar din campania asta am ramas cu multe lucruri faine. Cel putin pentru mine. Am vazut doi oameni care si-au dat mana trecand peste pozitii ce pareau ireconciliabile. L-am vazut pe Crin rostind singura fraza normala in 20 de ani de politca: “Daca geoana confirma, la urmatoarele nu mai candidez, il sustin tot pe el”. Si multe altele. Genul asta de situatii justifica acea sustinere a Lui B. teodorescu: “Tre sa votezi si sa incerci. Gresesti odata, gresesti de doua ori, dar la un moment dat poate-ti iese”. Poate ne iese!
    3. Mai jeogos de cat Boureanu aseara a fost gasca aia de baieti cu mutre superioare, cu zambete satisfacute, cu autosuficienta aia de prost gust, cu megatupeul si siguranta aia afisata ostentativ. Basescu nu mai trebuie sa iasa nu doar din cauza lui ci si ca sa scapam de Boc, Bideanu, Boureanu, Budrea, Blaga, Beba, Bioana, Bacovei, Berceanu, Batapievici, B.R.U., Boinescu si alti B-oi ca ei!
    4. Nu cred in varianta ca Antonescu ar fi facut alta branza ieri. Am iesit din casa nu ca sa pun unu mai agresiv sau mai agresiv ca Base ci ca sa aleg altceva mai calm, mai potolit, care sa poata dialoga cu ceilalti si sa guverneze tara. Restul e poveste pentru mine.
    5. As mai remarca ceva: Basescu vorbeste de Nastase, de Iliescu, de “vanghele”, de Vantu Voiculescu. Dar nu vorbeste de Geoana. Nu prea are ce. Vorbeste de colegii lui Geoana si atat. Cand Geoana vorbeste, incepe intai cu Basescu si poate continua lejer cu colegii lui. Asta e argumentul pentru care eu sunt decis duminica sa ies la vot!

    In rest, sa speram ca auzim de bine!

  27. Deci geoana e totusi prostanac, nu numai de asta s-a relaxat la vantu dar de-asta s-a lasat calcat in picioare de marinar aproape un an, ca tovaras la guvernare. Sigur ca am sa-l votez si eu, n-avem incotro, cred ca-i blestem si ca vadim are dreptate. Oricum, aseara mai mult mi-a placut micul discurs isteric al lui vadim tudor, decat confruntarea! Si, dle ciutacu, putoiu’ ala portocaliu cu nume predestinat, care aseara a reprezentat admirabil badarania, minciuna si paranoia prezidentiala, sfidand totul si pe toti, merita un cap in zambetul ala sfidator si nerusinat de impotent intelectual! Oricum, macar stim de ce i-a fugit nevasta cu nashu’ cel hidos: s-o fi saturat si ea de atata belsug de zambet!

  28. D-le Ciutacu,

    Ma bucur ca va duceti la vot;merg si eu cu aceleasi sentimente,nu avem alternativa.Mi-e scarba de basescu si doresc sa plece unde o vrea.Vreau sa traiesc(daca mai traiesc)cinci ani altfel.Imi doresc din tot sufletul asta.

    Va doresc,din tot sufletul,numai bine,
    IoanaP

  29. am văzut la tv 2 căcați. acum în țara asta de căcat e normal să alegem tot un căcat, nu? ce pot însă să influențez eu este un singur lucru: cât de tare să pută căcatul ăla! și mi-e clar că geoană pute mai puțin, măcar deocamdata, dar de băse nu mai pot respira! oricum, pulimea alege președintele! http://www.raspo.ro/cine-ne-alege-presedintele

  30. @george: cand spui ca vom vota un comunist, cu siguranta te refei la base. in ceea ce-l priveste pe geoana, chiar n-a fost cazul.

  31. Domnule Ciutacu, in fatidica seara de 22 noiembrie, cand ati scris materialul acela destul de jugnitor la adresa lui Crin am intervenit pe blog si am incercat sa explic cum inteleg eu frustrarea acestuia.
    Spuneam ca si voi, jurnalistin din trustul Intact ati contribuit la faptul ca Geoana a ajuns in turul II Si nu Crin.
    Nu spun ca sunteti singuri “vinovati” pentru ca Geoana are un aparat urias de partid in spate, dar faptul ca in permanenta a fost menajat cand a fost invitat in emisiuni, faptul ca a fsot intens mediatizat favorabil, faptul ca i-ati laudat prestatia in urma confruntarii in trei, cand a fost lamentabil, l-au ajutat si acestea sau i=au inlesnit accederea, ca sa fiu mai corecta in turul II.
    Va intrebam cum dormiti noaptea stiindu-va vinovati de asta?

    Pun dinou aceasta intrebare dupa confruntarea de aseara. Nu credeti ca daca erati ceva mai incisivi, asa cum puteti fi, si cum uneori ati fost cu Crin, si nu ma refer neaparat la dumenavoastra ci si la alti colegi, aseara Geoana poate ar fi fost mai pregatit sa-i faca fata lui Basescu, sau si mai bine poate era Crin in locul lui.
    In fine, nu vreau sa lansez acuzatii inutile acum, dar am fost tare dezamagita aseara si ma gandeam ce usor ar fi trecu Crin de Base.
    Oricum o sa merg la vot si o sa pun stampila pe Geoana, gandindu-ma ca il votez pe Iohanis si pe Crin.
    Sper din tot sufletul ca si ceilalti simpatizanti ai liberalilor si a lui Crin sa faca la fel pentru ca trebuie sa scapam neaparat de marinar.
    De fapt vorba lui Badea, Geoana nu a dovedit decat ca isi merita pe deplin porecla, in timp ce Base a dovedit dinou ce manipulator, ce mincinos, ce ticalos, ce…… poate fi.

  32. @costin,
    Eu auzisem ca ziaristii sint formatori de opinie…scuza-ma.Nu trebuie sa ocupi functii publice ca sa fii civilizat…
    Dar ce sa ma astept de la un tonomat, vorbeste cum i-a cerut stapinul.

  33. Eu nu judec acum din punct de vedere moral: e clar ca sunt toti niste escroci.

    Judec DOAR din punct de vedere estetic.. Geoana putea sa se abtina sa se cace in drum cu doar doua zile inainte de alegeri… Asa de chestie… de onoare…

    Iar porcul de Antonescu vine si ne spune cu nonsalanta la TV (acum cateva ore) ca “asta e politica, fie ca ne place fie ca nu….” deci… un fel de “aplecati-va din nou sa va penetram in cur”…

    Cu aceeasi argumentatie se va institui si un nou guvern mondial, se va implementa cipul si asa mai departe… Prin rostirea propunerii nepopulare direct in fatza (ca o flegma) fara nici un fel de pregatiri sau menajamente…

    Votul e o iluzie… e o prostie. Nici nu era nevoie de asa cheltuiala sa inlocuim niste infractori intre ei. Putea sa-i schimbe parlamentul. Ce rost mai are sa se mai duca poporul la vot?

    In lumea interlopa se face o distinctie clara intre “smecher” (cel care a facut bani in Germania, din trafic de masini sau de persoane sau mai stiu eu ce) si “bulangiu” (cel care bate copii care ies de la scoala pentru 3 RON, o tzigara, un telefon mobil sau altceva… si care periodic mai violeaza cate o minora).

    Am senzatia ca alde Antonescu si Geoana fac parte din categoria bulangiilor, adica nu au nici macar o minima prestanta de ochii lumii, un pic de orgoliu ca sa salveze aparentele si sa ascunda realitatea ca sunt niste gainari de doi bani

  34. corect, sunt de acord cu PS-ul, asta este de fapt esenta momentului despre Vantu din dezbaterea de aseara. Nu il suspectez pe Geoana de a fi vreo lumina si nici nu cred ca strategic a fost super inteligent sa mearga la Vantu cu o seara inainte, INSA urasc sa traim in lumea lui Basescu – adica cum? daca el zice ca cineva e rau, nu mai avem voie sa ne intalnim cu el, devenind automat culpabili? Pai in logica asta, daca maine zice de mine, de tine, de mama, de tata, de prietenul din copilarie, ce facem? Ne renegam unii pe altii, ne ascudem unii de altii, dupa cum zice Base???? Vantu e condamnat de justitie? E urmarit international? In cadrul acelei intalniri au omorat pe cineva? Au ingropat un cadavru? Au spart o banca? Dumnezeule, e mai rau ca pe vremea lui Ceausescu si ce e mai inspaimantator e ca niciunul din analistii lui peste prajit nu au avut/nu au reflexul democratic de a spune acest lucru…Refuz sa traiesc intr-o tara in care sa imi dicteze cineva cu cine/cand si cum sa ma intalnesc

  35. Foarte corect, domnule Ciutacu!
    Nu e foarte corect că-l veți vota pe Geoană, ci faptul că poporul acesta e unul de moluște!
    Eu sunt bădistă din punctul votului de vedere, așa că ura o voi folosi cu alte ocazii.
    Din păcate, ceva-mi spune că țara se va numi Băsescia încă 5 ani de acum încolo fiindcă moluștele pululează adesea (chiar peste noapte) și devin băsesciene…

  36. Vad ca sunt foarte multi care se intreaba cu ce le-ar deveni viata mai buna daca il voteaza pe Geoana . Probabil suntem inca tributari ideii ca cineva acolo sus , o persoana intangibila aproape , ne poate rezolva problemele de zi cu zi . Presedintele nu are cum sa faca asta . Nici Geoana , nici Antonescu , nici un Reagan sau Lincoln (sau puneti voi pe cine vreti) nu ne pot face viata mai buna .
    In schimb , tuturor acestora as putea sa le spun cum pot inca 5 ani cu Basescu sa ne faca viata mai grea .
    1. Alegerea lui Basescu va insemna inca 5 ani de scandaluri , timp in care guvernul si parlamentul (membrii acestora , mai precis) vor pierde timp si energie cu petardele lansate de presedinte . Ma refer la toate conflictele false pe care acesta le creeaza cu o prolificitate inspaimantatoare . Evident ca rezolvarea problemelor curente ale tarii vor trece pe plan secund in aceste conditii (la fel ca pana acum) .
    2. Cum structura parlamentului este foarte posibil sa ramana aceeasi chiar dupa eventuale alegeri parlamentare anticipate (priviti rezultatele ultimelor scrutine – locale , parlamentare , europarlamentare , prezidentiale) , Basescu se va confrunta cu aceeasi majoritate . Si din nou va desemna un prim-ministru pe gustul sau (amintiti-va ca inainte de generalele din noiembrie 2008 spunea ca degeaba se fac aliante intre partide pentru ca nimeni nu-I poate lua din mana pixul cu care desemneaza primul-ministru – povestea cu partidul cu cei mai multi parlamentari e o scuza convenabila gasita , dar intentia sa a fost dezvaluita de mult) . Practic va tot desemna prim-ministri pana ii iese cum vrea (e posibil sa-l iasa , n-a disparut tagma tradatorilor de profesie) .
    3. In cazul in care reuseste sa-si impuna vointa pe scena politica interna (si sa treaca prin parlament un guvern “pe sufletelul sau”) sa nu va imaginati ca cei care pierd vor fi Vantu , Voiculescu sau Patriciu . Capitalul este apolitic , nu fiti naivi. Acestia se pot oricand reorienta si sa se alature mogulilor “de omenie” : Paunescu , Popoviciu , Paszkany , Udrea-Cocos , etc. Daca nu , vor avea avocati care-I vor scapa de acuzatii (probele sunt slabe , altfel am fi vazut vreo urmare in cei 5 ani care au trecut – cel putin Patriciu a si trecut prin arestul politiei , dar cam atat) . Romania nu e Rusia , Patriciu nu-I Hodorkovski si nici Basescu nu-I Putin (inca) .
    4. Cu felul in care “reuseste” sa dezvolte relatii externe pe directii sensibile (Rusia , in primul rand) vom continua probabil sa avem cel mai mare prêt de achizitie a produselor energetice (asta se va reflecta direct in buzunarele fiecaruia) . Nu uitati (sau aflati , daca nu stiti) ca unele dintre cele mai onorabile companii energetice sau financiare vest-europene au o masiva componenta ruseasca in structura capitalului . Capitalul rusesc , privat in principiu , este coloana a cincea a Federatiei in lupta sa pentru recastigarea pozitiilor pierdute dupa razboiul rece . Discutia cu “alternativele” s-ar putea dovedi destul de iluzorie .
    5. Traim intr-o lume globala . Cel mai competent guvern nu poate schimba in bine soarta cetatenilor daca nu beneficiaza si de niste conjuncturi favorabile internationale . Norocul si-l mai face omul si cu mana lui , in spatele usilor inchise cu alte cuvinte . Basescu este un personaj politic care in lumea mare a politicii internationale este privit cu dispret . Succesele sale (inclusiv cel cu Ciolos) au fost urmarea unor conjuncturi favorabile pe care nu si le-a creat singur si pe care nu le-a controlat . Sa va amintesc ca in urma cu cativa ani Polonia lui Alexander Kwasniewscki (un comunist cu relatii foarte bine stabilite in SUA unde a trait zeci de ani) a fost iertata de plata unor datorii de circa 30 de miliarde de dolari . Un astfel de avantaj nu apare din senin .
    Din punctul meu de vedere mai sunt cateva aspecte , poate mai putin relevante , dar care pe mine cel putin ma conving : lipsa de maniere , grobianismul , badarania , mitomania si mitocania , etc. Sa zicem ca astea n-ar conta . Celelalte conteaza insa , cu siguranta .

  37. acelasi lucru este si pentru dl.geoana (in cazul cu juramantul sub biblie), el nu va face, dar nu a spus daca va face altcineva pentru el treaba, adica “Te ajuta dl…..”, “Se ocupa dl…….”,”Pentru lucru asta se ocupa dl……”.Fiecare are aghiotantul lui.

  38. Mare dreptate ai Victore. Trebuie sa scapam de nebun pentru ca inca 5 ani este prea mult. O sa fie multa lume la vot.

  39. @ioana avram: apropo de bunele maniere pe care le invoci, mai du-te fa un pic prin pizda ma-tii! stapan va e voua Basescu, acerebratilor.

  40. OK Un ultim post,dupa 3 ore de somn chinuit. Pana la urma lucrurile sunt simple: basescu este nociv. Si ma duc sa il votez pe geoana. Punct. Va spune asta o persoana care nu a mai votat din 1992. Am gasit si doua motive mai optimiste:
    1. vreau sa imi pot permite sa rad (daca e cazul) de presedintele meu, decat sa imi fie frica de el.
    2. In 2004 s-a votat cu “speranta” (ca si in 1996). Nu comentez in ce s-a transformat acea speranta. Acum votam (cei mai multi) cu o senzatie de blazare/greata/dispret (si alte adjective). Concluzia? Nu vom fi dezamagiti.

  41. Doamne ce prostie a facut Geoana . L-a faultat rau de tot Vantu . Ala a intrat special in direct la Realitatea ca sa-l bage si mai rau in rahat pe Geoana .Acolo ca si pe antena majoritatea se zbatea sa-l mai scoata putin pe fraier din rahat dar Ursu si cu fetica aia il bagau la loc . Eu nu stiu ce a avut in cap Gadea de la chemat pe Boureanu .Situatia era atat de cacanie ca numai ala mai lipsea din studio . Ce dracu bre nenea Ciutacu crezi ca-i mai pasa cuiva de democratie ? Va inebunit ala , mai aveati putin si il luati la bataie . Cu toata prostia de care a dat dovada Geoana , o sa-mi musc mana cu care o sa o bag la urna dar tot il votez pe Geoana ca trebuie sa scapam de nenorocitul asta de basescu .Doamne ajuta . Poate ca ala mai sarac cu duhul o sa aiba totusi un pic de noroc .

  42. domnul Ciutacu ce bine le-ati zis!! Sa votam contra nebunului cu curva lui Udrea! geoana macar va aduce linistea si calmul necesar s apunem tara la munca. Ce nu are voie sa se duca la un pahar la un om cu experienta financiar bancara a lui Vantu?!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.