Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Scumpa complicitate curvească a FMI

Scumpa complicitate curvească a FMI

Am scris şi am vorbit, de mă dor buricele degetelor şi corzile vocale, că rezultatul coabitării economice de dată recentă FMI-România va fi un nou şi răsunător faliment de stat. Şi că, dacă rămân neghiobii ăştia la guvernare, care-s concomitent şi proşti, şi hoţi, Argentina scrie pe noi. Evident că am fost huiduit, făcut defetist şi decretat invidios pe succesul ilustrelor competenţe portocalii.

Uite că acum o spune, cu subiect şi predicat, însuşi şeful FMI. Şi nu mă încălzeşte, cu absolut nimic, că nu suntem singurii şchiopi de pe planetă aflaţi în situaţie economică dezastruoasă, nici măcar că FMI are partea lui mare de responsabilitate şi, aş spune, chiar complicitate vinovată (prin finanţarea instituţională, vreme de vreun an, a campaniei electorale a lui Băsescu) la iminenta incapacitate de plată.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

72 thoughts on “Scumpa complicitate curvească a FMI

  1. @ivan: esti cam macabru pentru gusturile mele needucate
    @Etravel: o avea acum. cand i-a bagat FMI in groapa, n-avea

  2. E simplu! Ne punem la “adapost” prin declararea falimentului! Apoi…, odata aflati sub protectia Legii falimentului… sa vezi trai pe noi! Sa vezi cum aduce FMI-ul investitorii-n asta tara sa-si recupereze mai repede banii investiti!
    Sic!
    Intre atata “inversunare”… poate mai tre’ si niste haz de necaz…!

  3. Avem nevoie de un faliment sa ne trezim. Trist e ca acest faiment se va face pe spinarea oensionarilor/bugetarilor/tinerilor.

  4. Daca 46% dintre noi au incredere in Isarescu,atunci este indreptatit sa ne certe ca am luat credite cu buletinul.Daca 5,7 mil de romani l-au votat pe Base-pirania ,atunci sa incasam grupa mare tot ce cu gandu’ n-am gandit. Acum daca celui cu coasa i s-au umflat oaresce muschi si se da din ce in ce mai tare la noi,ce sa facem…ca mioritici ce suntem. Suntem niste puturosi cu pretentii,ni s-a nazarit sa traim bine.Ce tupeu…

  5. Ho, lume, ho!
    Cine-i primul la incredere in toate sondajele?
    Pai… Isarescu.
    Si cine-i cel mai longeviv Guvernator de Banca Nationala din lume? Isarescu.
    Cine incuraja consumul si pariatul pe leu? Isarescu.
    Si voi vreti sa va luati de el?
    Iar marlanului, zdrentei de boc si restului de robi pedisti li se rupe; baga tara in cacat/faliment; la alegeri nu mai sunt alesi si
    altii se vor bate cu criza provocata de ei.
    Iar EL isarescu va ramane in turnul lui de fides, nemuritor si rece, pe un morman de bani,
    privind amuzat la lume…

  6. Măcar că era țara asta condusă după ureche de un habarnist și tot era mai departe. Deciziile care se iau în România se iau exact opus decât ar trebui și apoi unii ajung să se mire. Nu îți trebuie cine știe ce diplome ca să observi că totul a fost făcut din ură față de români.

  7. m-am saturaaaaaaaaaaaaat de Isarescu….
    si nu-mi vine a crede citi oameni mai au incredere in el 🙁
    de fapt, de ce nu-mi vine a crede????
    doar basescu a cistigat pentru a doua oara, anul trecut…

  8. @bigradu
    Multumesc pentru discursul plin de invataminte si pentru sfaturile numai bune de aplicat intr-o societatea asezata pe principii sanatoase, ca a noastra. Urmarindu-ti rationamentul, fundamentat pe atatea clisee, imi dau seama de ce ne merge asa de bine: sunt prea multi care cred ca se pricep la toate.
    Apropo, chestia cu firgiderul ai interpretat-o gresit. L-am parafrazat pe Voiculescu, care a folosit aceasta expresie pentru a arata absurdul ideii potrivit careia cetatenii de rand, printre care ma aflu si eu, sunt vinovati ca Romania s-a indatorat la FMI.

  9. De cand a ramas puterea pe mainile securistilor si comunistilor infecti d-alde Base, dupa ce l-au expus pe tampitul si sclerozatul ala, impreuna cu jegoasa aia de nevasta-sa, la TVRL cu gloante-n hoituri, era clar ca se va ajunge la DEZASTRU!

    Din mainile cuplului de cosmar al Ceausestilor a trecut puterea in mainile unei uriase grupari criminale si mafiote de potentati, nomenclaturisti si securisti batuti in cap cu leuca de generatii. Ce puteau sa faca astia daca nu exact ce au facut?!

    Ma mir ca a tinut atat timp iluzia “tranzitiei”, “progresului”, “reformei” si toate celelalte bazaconii propagandiste. Pana nu deschide populatia ochii ei colectivi sa priveasca realitatea, nu sa stea sa viseze ce bine isi face ea singura cu “dreapta” si “stanga”, o sa tot primim (cu totii) lovituri peste bot, aparent din neant.

    FMI e o mare prostie: vin ei sa invie mortul, cu “apa vie” si descantece… Mie mi se pare ca nu-s decat niste traficanti de cadavre, care se aduna ca vulturii cand vad ca se clatina unu’ pe labute.

  10. BRAVO NOSTRADAMUS SI EMIGRANTA DIN MUNCHEN, CU RISCUL CA VICTOR, sa se supere pe noi ca discutam pe blogul lui zdreanta asta de isarescu, care sta de 20 in functia de guvernator, apropo stitit ca in comuna ciolapani(langa bucuresti0 dl. guvernator a luat o casa ce apartinea de manastirea tiganesti, a reconditionat-o si sta bunica lui acolo, am scris si pe site q magazin cum isi permite asta sa vina sa ne spuna ca din cauza noastra, s-a indatorat statul atat, mi-a placut sinteza de acum 2 zile cu marii profitori ai tarii, basescu care are functii din 1972, a fost ministru al transporturilor peste 3 guverne, acum e bine mersi, isarescu la fel iar aseara ceea ce a spus fostul presedinte Constatinescu, avea mare dreptate pai in masndatul dansului a venit insusi cel de la banca mondiala in Romania la discutii, dupa aceea a mers dansul la el, nu asteptam sa ne faca ala de cacat, scuze dar m-am enervat si guvernul s-a trezit sa ne ameninte acum ca s-au speriat saracutii, oare v-or mai avea ei ce fura daca intram in faliment? pe cine ne aduci diseara Victore? DANA

  11. victore, cu riscul ca lumea sa ma huiduie DSK are dreptate. Traiesc de vreo 20 de ani intr-o tara civilizata si vin aproape anual in vizita la ai mei. Ma uit…observ si imi dau seama ca nu se inchide matematic ce se intampla in Rom…pur si simplu nu va merge a la long. Din nefericire declaratiile lui DSK prevestesc ca urmatorii 10 ani in Europa o va lua pe urma socialismului si se va uita bine de tot la Tar. Am senzatia ca din EU se va transforma in GU (Gubernia Europeana)… a pro pos de Lisabona. Mai e ceva..in boardul FMI isi cam dau la gioale, DSK se cam clatina si vine cu declaratii d-astea bomba ca cineva din preajma ii canta prohodul ca prea a luat-o la stanga si nu e bine. Sper sa ma insel

  12. @nostradamus
    Este ilar sa vezi cum reusesti sa faci aprecieri atat de departate de realitate. Eu am avut sansa sa lucrez la patron in ultimii 16 ani. Am avut norocul ca patronii mei (este adevarat firme multinationale) sa fie cei care m-au stimulat sa devin productiv si m-au platit atunci cand am fost productiv. Chestia cu stimularea inainte nu am intalnit-o in business-urile in care am fost implicat eu, dar seamana al dracului de bine cu modul de salarizare in prostitutie.
    Si ca sa inchei: statutul meu real este, in prezent de patron, alaturi de cativa prieteni, care in acelasi timp suntem si angajati. Ne zbatem sa facem business si nu asteptam sa primim nimic de la stat (de fapt incercam sa stam cat mai departe de orice fel de afaceri cu statul). Din pacate, lucrurile nu merg foarte bine, dar este in primul rand vina noastra nu a statului si nici a clientilor.
    O mare parte din ceea ce i-am spus Aurei este valabil si pentru mine (in primul rand). Asa ca nu dau sfaturi si nici nu fac critici pentru ca sunt mai destept sau mai presus decat altii. O fac pentru ca sa-mi reamintesc mie de ce am invatat in scoala si de ce am invatat lucrand pentru companii mari.
    @ Victor
    Evident am reusit sa ma fac de bafta. Nu-mi sta in obicei, dar “graba strica treaba”.

  13. @bigradu: si la marile companii multinationale se invata cum sa reduci cheltuielile sau cum sa cresti veniturile? Ca si eu am lucrat la una, chiar big four. Mult succes in antreprenoriat, si mai ales multi angajati productivi!

    Si ca tot suntem la birou in statutul confortabil de angajati (productivi, se stie!), o vorba de duh nemteasca zice ca cine are ambitii antreprenoriale, adica vrea sa se faca “selbst(st)ändig”, trebuie sa lucreze el insusi (“selbst”) si intr-una (“ständig”). Poate ca va ajuta, eu stiu?

    Ma pun sa mai “produc” ceva.

  14. aş vrea să ştiu şi eu oare cine poartă vina din 89 şi până azi ŞI să întreb cum o ţară care a pornit, după săvârşirea asasinatului antinaţional din 89 împotriva poporului român de către „terorişti” pe care nu i a văzut nimeni până nici în zilele noastre, cu datoria externă ZERO, a ajuns până acolo încât nişte bancheri mondiali străini să i recomande vinderea termocentralelor iar alţi străini să declare că am ajuns în faliment sau chipurile tot ei să declare că situaţia economică se îmbunătăţeşte…

    ŞI oare de ce ascultăm de tot ce ne cere fmi, ue, banca mondială şi ne împrumutăm de la fmi cot la cot cu împrumuturi de la bănci străine din ţară???

    cum de îşi permite isărescu şi vasilescu (n am aflat altă rimă) să afirme că românii sunt vinovaţi de criză, că ţăranul nu şi munceşte ţarina şi fură la piaţă???

    cum de îşi permit mulţi să insulte şi să denigreze fiinţa naţională în aşa hal???

    cum de un avramescu îşi permite să declare aşa ceva la tv în ROMÂNIA

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=S7yF1xLAnfk

    se vrea după ce trece iarna şi se coace mâncarea favorită a marinarului, adică spanacul ieşirea la sânguiri din nou? se vrea sau se aşteaptă un cataclism natural de proporţii care să degenereze într unul uman, sau se vrea unul uman care să ducă la facerea ţării ţăndări? Asta se vrea strângerea curelei şi ducerea naţiunii la stadiul de în genunchi şi cerşirea salvării pe criterii „mesianice” portocalii cu stipendieri ue, fmi, trilaterali amfitrionizaţi de isărescu??? SAU ducerea la inevitabila sânguire??? Ca mai apoi cu ce rămâne să se poată aplica dictatura e –România, eventual după ce mor reacţionarii, le rămân doar docilii, slugile, trădătorii de neam şi ţară şi ciocoii cu care pot face o societate de scanaţi cu priviri gata gregare… uite dacă NU vrem să ieşim la sânguire, ce vor face ne vor scoate cu forţa anarhiştilor de profesie şi a „teroriştilor” asasinatului din 89???

  15. D-le Ciutacu. Dvs. porniţi de la două premise greşite: prima ar fi că România ar exista(ca stat) şi a doua că în acest spaţiu ar exista o guvernare. În primul caz punem că e un teritoriu unde sălăşluiesc cam 20 de milioane de indivizi cu propriile lor interese. La a doua parte punem că e vorba de o gaşcă unde tatăl lor e Zăusu’ şi caşcavalu’! Altfel nu v-aş contrazice nici o silabă!

  16. @bigradu;nu vroiam sa scriu dar cand am citit ce ai scris inainte am vrut sa spun cateva lucruri ;sa lucrez si sa nu astept sa-mi dea statul pai cum sa fac asta ?sunt cadru didactic deci implicit vinovat ca astept ,cum sa i-au alt job daca acesta imi ocupa mult timp ,sunt vinovat da ,ca imi place ce fac ,si nu trebuie sa astept [nu-mi veni cu formula eterna “va ocupati de pregatire si va rotunjiti veniturile “cred ca stii ca sunt materii unde pregatirea …….]sa-mi caut ceva ,nu ?dar intreb cine m-ar angaja sub aspectul”azi nu am cum sa ajung la celalat loc de munca ,s-a spart un geam in clasa si trebuie sa discut cu un adult”se cere in aceasta privinta prezenta mea la clasa ca indrumator[sa nu spun diriginte o formula veche]?a si inca ceva ,am uitat sa-ti spun ca am si niste ani in spate si o vasta cultura generala ,pe care ,acum ,nu dau doi bani dar ce sa fac ce am nu se vinde ,nu se da la schimb

  17. Boc ala e pe Marte. Cica “derapaje de la programe”. Nu stiu de care programe vb el ca eu nu am vazut nici unu care sa functioneze. Si cu derapajele cred ca i se trage de la alea 2 poteci care le-a inaugurat.

    P.S. De fiecare data cand il vad pe Boc raman uimit. Arata perfect ca un personaj de desene animate.

  18. Domnule Ciutacu, deja scrie pe noi Argentina! Anul 2011 e lovitura de gratie,iar guvernarea sunt 99%convins ca nu o pate schimba nimeni! Cine a avut urechi sa asculte trebuia sa va asculte acum mai bine de 1 an cand avea puterea in mana(votul)

  19. FMI a dat chix peste tot unde s-a amestecat: Mexic, Tailanda, Indonezia, Coreea, Argentina, Brazilia. Prin masurile propuse au adancit criza.
    In Romania presedintele si premierul ii acuza pe cei pe care vremelnic ii “conduc” ca sunt niste lenesi si niste profitori care vor sa traiasca din munca si din sudoarea altora, adica a presedintelui si a premierului. Relatia dintre poporul “condus” si cei care au ajuns “conducatori” in urma votului (neghiob) al unora din cei condusi este inversata! Poporul iresponsabil nu-i intelege pe vizionarii responsabili care se “gandesc” (doar) la viitorul lor si al copiilor lor! Parca s-a mai petrecut asa ceva in Romania si nu demult, acum vreo doua decenii. S-ar parea ca nu Ceausescu a condus prost Romania – romanii nu l-au inteles si au cam tras chiulul la constructia socialismului multilateral dezvoltat. Acum, la fel! Poporul, sireacul, tot el e de vina ! Dar de ce sa nu se apuce serios Boc si Basescu de treaba, sa munceasca bine ca sa se vada.

  20. Implozia financiara iminenta a Romaniei, ca si a celorlalte tari UE, precum si a SUA sunt organizate din timp, chioru si vantu sunt mici locotenenti al lui Soros, iar Isarescu e capitan…

  21. Buna…….sunt o femeie trista ……traiesc in ROMANIA portocalie,nu pentru ca am decis eu…altii au hotarat ca este bine cu acest conducator…vai mama lui!!!!
    Am trait in epoca de aur!!! a fost greu…dar acum este jalnic sa traiesti aici…hotii ne conduc si mincinosii sunt in guvern….sunt o lasa!!!! astept ca cei mai tineri de cat mine sa faca ceva… oare sunt instare?… sau sunt ca si mine….lasiiii
    Hei, esti bun dar nu este de ajuns…sunteti putini cei ce spun adevarul in fata….dar e bine ca sunteti printre noi cei mai slabi…
    Va ascul la tv., citesc ce scrieti pe net. sunt deacort intrutotul cu ce spuneti…dar sunt o femeie trista, fara ideii pentru viitor,imi este rusine de mine….CE SA FAC?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.