Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Scumpa complicitate curvească a FMI

Scumpa complicitate curvească a FMI

Am scris şi am vorbit, de mă dor buricele degetelor şi corzile vocale, că rezultatul coabitării economice de dată recentă FMI-România va fi un nou şi răsunător faliment de stat. Şi că, dacă rămân neghiobii ăştia la guvernare, care-s concomitent şi proşti, şi hoţi, Argentina scrie pe noi. Evident că am fost huiduit, făcut defetist şi decretat invidios pe succesul ilustrelor competenţe portocalii.

Uite că acum o spune, cu subiect şi predicat, însuşi şeful FMI. Şi nu mă încălzeşte, cu absolut nimic, că nu suntem singurii şchiopi de pe planetă aflaţi în situaţie economică dezastruoasă, nici măcar că FMI are partea lui mare de responsabilitate şi, aş spune, chiar complicitate vinovată (prin finanţarea instituţională, vreme de vreun an, a campaniei electorale a lui Băsescu) la iminenta incapacitate de plată.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

72 thoughts on “Scumpa complicitate curvească a FMI

  1. bulgaroi cu ceafa lata………..si cata dreptate avea eminescu……….vai biata tara!

  2. Cand om intra in faliment ce se va intampla? Cat mai dureaza pana putem sa cerem din nou azil politic?

  3. Ca guvernatorul BNR Mugur Isarescu este responsabil de catastrofa economia in care ne aflam este din ce in ce mai evident. Dar sa ajunga sa spuna ca romanii sunt vinovati de lacomia bancilor, asta e cel mai sfidator tupeu pentru care trebuie sa dea socoteala. De fapt, interesele cui serveste trilateralul Isarescu?El, mai mult decat Basescu si Boc, e vinovat de cursul pe care il ia destinul Romaniei pentru ca el intelege cel mai bine mecanismele finaciare care ne duc in sapa de lemn. Politicienii sunt doar niste profitori vremelnici ai unui sistem in care pana la urma vor ajunge si ei in situatia in care ne-au adus pe noi, niste scalvi moderni.

  4. @Aura
    Din pacate cred ca nu intelegi care este rolul guvernatorului unei banci centrale si care este rolul guvernului si a politicienilor. Cred ca ar trebui sa-i critici in primul rand pe politicieni (Base, Boc, Moliceanu, Vosganian, Ponta, Geoana si, ultimul pe lista, dom. Profesor) ca nu i-au lectii de economie si nu sunt consecventi in politicile economice.

  5. Daca ar durea prostiaaaaaaaaaaa s-ar striga in Romania.
    Asta a fost si mesajul…. sa ne puna pe butuci.

    Dar nu disperati chiar si cu lumina stinsa noi avem Dumnezeul (ma rog la feminin ) nostru.

    Ne da UDREA lumina….. Cumparati ori bilete spre COMGO ori bate de baseball … SA VEDEM CE SA IASA ..
    Noua ochii pana platim tot ce au furat FIINTELE EXTRAORDINARE….
    DON’T CRY FOR ME ARGENTINAAAAAAAAA

  6. Prietene, Ciutacu, nu e vorba numai că nu suntem singurii “şchiopi” din uniune (sau din lume), ci e vorba că pe atunci când se prefigura criza (o! fatalitate!) noi eram bine pe plus.

    Nu am veleităţi de economist, dar după înţelegerea mea limitată vulnerabili erau cei care se duceaau deja în jos sau cei cu stagnare economică şi care nu stăteau pe sacu’ cu caş (la noi şi acum Dumezeu, pardon, Isărescu se bate în “pept” cum că “ce faliment dom’le când eu stau pe 35 mlrd!?”). Prin urmare, cred că la noi nu e criza mondială ci criza generată de găurile lăsate de tunurile date de prea-iubiţii conducători în frunte cu tătucu’ lor. Ceilalţi de acum 6 ani or fi fost ei răi, dar au fost mici copiii pe lângă gaşca decerebrată de acum.

  7. @ liota de politicieni bezmetici se uita la acest dom Isarescu ca la Farul din Alexandria. Chiar ca nu inteleg roul unui guvernator care ma acuza ca am dus tara de rapa pentru ca m-am imprumutat la banca sa-mi iau frigider pentru ca salariul de mizerie de ziarist provincial nu mi-a ajuns.

  8. noi suntem vinovati ca am indatorat tara si nu pe noi, tot noi suntem vinovati ca nu le-am dat in cap alora de l-au votat din nou si fug acum de rup pamantul.
    eu sunt mai “porasta” de fel si nu inteleg cum naiba ii mai cred oamenii, dupa mai bine de 2 ani de minciuni cu picioare scurte.

  9. imi pare rau,de cei care au votat”sa traiti bine”isi taie acum venele,la figurat vorbind…dar pacat ca nu si le-au taiat atunci cand sau vandut pentru o galeata,era mai bine.iar despre tara noastra numai de bine…am ajuns unde a vrut marele carmaci,fostul mare comunist/actual mare democrat:tovarasulBASESCU….adica la o tara infometata ca pe vremea “ilustrului”sau sef din comunism,dar EL a uitat cum a sfarsit celalalt…..sau poate nu?/???.eu zic ca noi am renuntat a mai fi un popor care gandeste singur…

  10. Victor,

    Seful FMI a spus ca intram in incapacitate de plata doar daca nu se face nimic. Omul spune ca trebuie scazute cheltuielile, ceea ce este evident.

    Cel putin la nivel declarativ si Boc vrea acelasi lucru. Problema este ca atunci cand incepe sa taie unele cheltuieli (salarii, personal din administratie, pensii, etc.) toata lumea incepe sa faca scandal.

    Poate ca atunci cand vom da faliment si nu vor mai fi bani de salarii, pensii, servicii sociale/administrative vom intelege “on the hard way” ce ni se intampla. Numai ca atunci ajustarile vor fi mult mai dificile.

    Vladescu a spus deja ca daca Boc avea “cojones” facea ajustarile din Ianuarie 2009 si ele erau mult mai putin dramatice. Dar nici Base si nici Geoana nu au fost de acord: candidau la presedintie si nu dadea bine la electorat.

    Din pacate toate astea sunt o mina de aur pentru presa: creste audienta/tirajul si voi va luati bani mai multi. Bravo! Ce-o sa faceti atunci cand Romania va da faliment (asa cum zici ca ai scris)? Cine o sa va mai plateasca publicitate? Cine o sa va mai plateasca salariile?

    Nu am auzit sa fiti asa de vehementi cand se dadeau afara oameni de la Trustul Intact sau cand se micsorau salariile colegilor vostri. Poate ca unora dintre voi, nefiind afectati, nu va pasat. Dar intrebarea ramane: de ce in 2008 – 2009 cand sectorul privat se ajusta (salarii mai mici si personal mai putin) nu ati facut acelasi taraboi ca acum cand se fac ajustari in sectorul public? Populism? Lacomie?

  11. In situatii de criza se vede competenta unui guvernator de banca centrala. Atunci cin economia duduie acest personaj poate sa fie in vacanta. La noi in ardeal e o vorba : ,,cu o p….a buna f…..e ori ce prost”. Mai fratilor daca nu ii tragem pe roata in piata publica, suntem niste prosti, incepind cu basescu comtinuind cu isarescu si peurma toata clica portocalie. inca o lovitura de stat ne trebuie , ma dore in cur dace occidentuu o sa recunoasca noua guvrenare, fiimdca pe nenorocitul asta de basescu oricum nu il baga nimeni in seama.
    Nu e posibil ca bancile , am vrut sa spun straine de parca noi mai avem vre-o banca romaneasca, sa dea credit cu buletinu iar acest membru la Comisiei Trilaterale sa nu ia masuri iar in momentul in care amariti nu mai poate sa plateasca sa ii persifleze, sa le spuna hai sictir. Pai daca il doare atit de tare de bancile straine sa plece din tara , emgreze in Austria ca acolo e sediul mama al majoritati bancilor care fac camata la noi.
    In alta ordine de idei acesti bancheri nenorociti nu poate sa isi faca de cap decit inrt-o tara cu conducere corupta, iar ai nostri sunt corupti pina in maduva oaselor.

  12. Am vrut sa spun si eu unora acum vreo 2-3 posturi care se intrebau de ce ar fi mai bun PSD-ul sau PNL-ul decat portocaliii exact ce spui tu acum (cu si prosti si hoti) . Exact asta am vrut si eu sa le zic , ca hoti au mai fost , dar … Am zis sa nu fac chat . 🙂

  13. @bigradu: imi place cum te activezi rapid cand e vorba, fie si fugitiv, de guvernator si/sau de acordul cu FMI. ai o parere extrem de proasta despre mine daca-ti inchipui ca ma bucura viitorul faliment de stat. pentru informarea tea, tirajele si consumul de tv scad. altfel, salariile colegilor mei s-au diminuat odata cu al meu. iar la Jurnalul National eu iau leafa numai dupa ce o incaseaza toti ceilalti angajati.
    p.s. nu v-a pasat, pentru olecuta de rigoare

  14. Cand vorbesc despre imprumutul FMI, toti stiu ca creditele FMI sunt prezentate natiunilor ca o momeala. Dupa ce FMI are toate informatiile economice ale statului resepctiv, acestuia i se comunica: 1) cand si cu ce suma poate fi imprumutat de la o banca internationala; 2)reducerea drastica a importurilor; 3) reducerea drastica a cheltuielilor; 4) taierea subventiilor pentru marfuri de prima necesitate (alimente); 5) taierea ajutoarelor in domeniul social; 6) devalorizarea monedei nationale sub motivul ieftinirii exporturilor, dar prin aceasta masura se scumpeste importul si astfel creste suma datorata.
    ACESTA ESTE PRIMUL PAS.
    Al doilea consta in acceptarea unui program de refinantare pentru plata dobanzilor. In aceasta faza, bancile straine isi asigura o multime de drepturi de proprietate in statul respectiv.

  15. @Aura,

    Daca ai salariu de mizerie cumpara-ti un frigider mai mic, in asa fel incat din salariul tau de mizerie sa fii sigura ca poti sa inapoiezi banii pe care ti i-a dat banca (cu tot cu dobanda si comisioane).

    Daca salariul tau este de mizerie este si pentru faptul ca poate nu esti suficient de productiva. Daca ai aduce mai multi bani patronului tau ai castiga mai multi bani. Daca aduci bani multi patronului tau si el nu te plateste asa cum crezi tu ca ar trebui sa fii platita, da-ti demisia. Fa altceva sau altundeva. Nu te plange ca ai salariu de mizerie care nu-ti ajunge sa-ti iei frigider. Fa ceva!

    In economia de piata se presupune ca trebuie sa avem initiativa, sa fim productivi, sa creem valoare.

    In socialism se sta si se asteapta indicatiile pretioase. Ne facem ca muncim si ei se fac ca ne platesc. E greu? DA! Dar nu asta am vrut? Atunci hai sa punem osul la treba si sa fim productivi, eficienti, profitabili!

    Au trecut 21 de ani si inca asteptam sa ne dea statul de toate? E ridicol, trist, patetic!!!

  16. Si eu ii vad pe toti comentatorii, care altadata il ridicau in slavi pe ilustrul Isarescu cum acum au schimbat placa.Si cata complictiate e intre el si F.M.I. Si cum principala miza e Rosia Montana! Spun asta si acum unora, dar,la fel,au aceleasi framantari inutile, sustinatori Crinut sau Pontulica. Totul,va fi luat pe nimic! De ce sa se dezvolte o tara pe baza propriilor resurse, atata timp cat poti emite pretentii de mare putere si sa primesti totul, pe tava! Candva se facea o propaganda anti Rosia-Montana sustinut, acum, toti tac. Toate posturile T.V.nu stiu nimic si ne intoxica cu un monden hidos, Formula As e profund portocalie, “liderii”, inclusiv ai opozitiei, habar nu au despre ce e vorba,nu au studiat dosarul si nici nu si-au intrebat nevestele cu cat au fost platite de canadieni.
    Si am ajuns si eu, fost soim al patriei care degeram pe la cozi, sa ii dau dreptate lui Ceausescu,ca nu isi vinde tara. In tara tuturor experimentelor,in care politicienii fac politica relaxati, cu burtile in sus, iar “politicienele” cu gura,ce ateptari putem avea?

  17. @bigradu

    isarescu: “La intrebarea “cine a indatorat Romania”, sigur ca nu s-au indatorat bancile, s-au indatorat romanii. Insa bancile i-au ademenit pe romani sa se indatoreze.”

    cine a avut grija sa relaxeze creditarea in mod excesiv si nejustificat? – isarescu, ca doar asta e rolul guvernatorului bancii centrale

    cine a asistat impasibil cum romanii erau jecmaniti prin comisioane ascunse? – isarescu, ca doar asta e rolul guvernatorului bancii centrale

    cine a coborat nivelul euro la 3,3 lei si ne indemna sa pariem pe leu? – isarescu, ca doar asta e rolul guvernatorului bancii centrale

    sau poate Aura, cea care “nu intelege rolul guvernatorului bancii centrale”

    nu inteleg cum il vede lumea pe isarescu cel mai capabil si de neinlocuit cand eu, cu studii economice facute la politehnica (da, exista si asa ceva), am vazut cateva greseli majore ale sale in ultimii 4 ani

  18. bravo. ai zis-o bine pe asta. si sa mai sunt unii care zic cu infocata convingere ca Teoriile Conspiratiei sunt vrajeala… dimpotriva, suntem niste oi manipulate de o gashca de asasini economici internationali.

  19. Nu vreau sa fiu postacu’ de serviciu, de multe ori ma gandesc sa nu mai scriu. Dar puneti intotdeauna degetul pe rana in subiectele pe care le abordati…
    Mugurel si-a dat arama pe fata. A imbatrinit?
    Cand spune ca bancile sunt “Alba ca zapada” iar debitorii sunt personajele negative sigur spune povesti. Pai, orice firma de apartament are politica ei, isi calculeaza in fiecare zi cat consuma si cat produce. Nu e vina consumatorului ca cere. La un camatar “onorabil” eu pot sa cer , el isi da sau nu ,consimtamantul . Si pot eu sa fiu de vina pentru “falimentul” lui? Domnia sa recunoste ca bancile au “ademenit” romanii. Pai, si cum se cheama asta intr-un litigiu contractual comercial, civil ? Asta ca sa nu fim rai ,sa ne gandim la unul penal.
    Acum ,sa confundam falimentul bancar cu cel de stat?
    Pentru faliment raspunde Base( acu’ e in opozitie cu “puterea” deci cu el insusi) ,Boc cu toata menajeria, guvernatorul indiferent cum s-o numi. Vor acces la o baza de date de catre oricine si oricum?
    Au puterea absoluta. De exemplu, un faptuitor(Falca) poate numi sefi la MAI. O vor si pe cea judecatoreasca, mai au putin.Vor ramane urat in istorie in special cu legea educatiei(tradarea interesului national ?).

  20. Bai daca nu m0am saturat si de dobitocii astia de la FMI de nu se poate.
    Nu trebuia sa luam nici un imprumut. Incapoacitate de plata si gata.
    Am mai trecut prin asta.

    O mai puteam face o data.

  21. FMI este o noua forma de a lua bani foarte multi de la foarte multi prosti.

    DE UNDE AU ASTIA BANI DIN MOMENT CE TOATA PLANETA ESTE IN CRIZA INTR-UN FEL SAU ALTUL ?
    EI DE UNDE DRACU AU ? NU CUMVA BAT MONEDA ?
    SI DACA DA DE CE EI SI NU ALTII ??????

  22. Bogatul nu crede săracului (sau ceva de genul).
    Altfel, mare nesimţit acest Isărescu, prin ceea ce a fost în stare să declare azi! Chiar ticălos, aş spune. Şi îi datorăm potenţialul faliment şi lui. Dacă era responsabil, nu stătea să se uite cum hoţii portocalii, în frunte cu accidentul istoric Băsescu, îşi bat joc de un popor întreg.

  23. Din moment ce Romania in fruntea tarii este un schizofren, care pe unde calca atrage din ce in ce mai multi bolnavi psihici in jurul lui,care la randul lor “conduc exclusiv” tara este greu sa-i mobilizezi sa faca lucruri sanatoase pentru Romania. Ca ei sunt bolnavi cu totii, ca ei propun masuri aberante , paguboase este un fapt, dare intrebarea este de ce ditamai Parlament, unde presupuneam ca sunt si oameni sanatosi la cap, aproba aceste aberatii?

  24. @bigradu
    1.Romanii nu au indatorat Romania, ci in cel mai rau bancile (sau macar unele) din Romania, care au dezvoltat relatii comerciale (de cele mai multe ori din pozitii de forta) cu clientii lor. Eu ca si stat (sau contribuabil al statului) ar trebui sa le ajut sa treaca peste dificultatile generate in principal de lacomia lor, numai in masura in care ajut si alti jucatori din economia reala, iar eu pe persoana juridica, marturisesc, nu am avut nici o facilitate de la statul asta(dimpotriva). In plus banii pe care el i-a imprumutat de la organizatiile financiare internationale, in principal, ca sa despovareze bancile, i s-au intors cu dobanda maricica imprumutat(culmea!) de aceleasi banci. In cazul in care aveti dubii cu privire la cardasia bancilor comerciale si a bnr cu jucatorul, aduceti-va aminte ca pe aeroport cand pleca la Viena zicea ca noi nu avem nevoie de imprumut de la FMI, pt ca 3 zile mai tarziu la intoarcere sa ne spuna ca ne-ar trebui totusi o centura de siguranta, centura care s-a dus cu preponderenta in eliberarea provizioanelor bancilor comerciale de la bnr. Dupa care trebuiau satisfacuti si clientii oranj care bagasera prea mult intr-o campanie desantatata.
    2.Problema lor nu e ca n-are Boc “cojones”(asta a fost criteriul decisiv care l-a facut premier) sa aplice strategii dure, ci ca sunt atat de manelisti incat nu sunt in stare sa dezvolte strategii si sa aplice masuri nuantate pe probleme punctuale (in primul pt ca nu au pregatirea, dar nici rabdarea, de a le intelege), iar atunci cand iei masuri generalizate nu obtii nici rezultate si creezi si suparare generalizata.Ex: daca exista pensii nesimtite nu tai toate pensiile, ci doar pensiile nesimtite, dc sunt scheme supraincarcate la stat nu dai afara uniform de peste tot, ci de acolo unde iti prisoseste (ca ajungi sa platesti consultanti mai mult decat iti plateai fostii salariati), daca nu ai bani sa asiguri nevoile bazale ale celor care iti dau banii lor sa ii administrezi,nu te apuci sa iti faci tichie de margaritar pe bani multi, eventual firmelor prietene (frunza,drumuri laterale, eventual cu borduri supraetajate, despartitoare de plastic pe sosele intre sensuri, sali de sport sau mii de beculete multicolore).
    P.S.Iarta-ma Victor pt dimensiuni dar, desi destul de evidente, cred ca lucrurile astea trebuiesc punctate didactic din cand in cand (cu riscul de a fi considerat pedant) pt cei care nu au rabdare sa gandeasca cu capul lor si se lasa prostiti pe banii lor (multi) cu consecinte nefaste si asupra grupului din care, fatidic, fac parte.

  25. cetateni romani lasati in voia soartei,,acum marele ;isarescu; da vina pe noi cei care ne am imprumutat,,,,da ne am imprumutat in baza minciunilor lui isarescu,boc si basescu ,care fara nici-un respect ne a asigurat ca totul este bine—– acesti mincinosi aveau datoria sa informeze cetateni romani de ce se intampla;;;;mare rusine lor;;;

  26. FMI are de impartit cu fiecare dintre tarile insiruite ceva. De-aia le-a biciuit public. Cu ungurii are problema ca nu-i asculta si impoziteaza bancile si multinationalele. Cu romanii are problema ca au ales(prin guvernanti), sa se incadreze in indicatorii economici prevazuti prin niste masuri criminale de infometare a populatiei. Masuri care nu stimuleaza economia nationala defel. FMI a subliniat in repetate randuri ca nu a cerut asa ceva! Guvernantii(si guvernatorul) in schimb, in felul acesta au putut fura banii imprumutati, dand pe din doua prada cu bancile straine din tara.

  27. Ceea ce constat este ca tot mai vocalul Guvernator al BNR (altfel discret cand se risipeau banii de investitii pe pomeni catre zona portocalie) nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase.
    Pai e corect?
    Nu s-a ajuns aici si prin complicitatea “celui mai competent dintre competentii care ne conduc” (dinspre BNR, bratul FMI in Romania)?

  28. Nu sunt eu economist, dar muncind de la 18 ani am cam inteles cum sta treaba cu finantele, ca nu e chiar asa rocket science cum vrea Isarescu, ca sa para el competent. Romania nu urmeaza sa intre, ci e demult in incapacitate de plata, vezi “arieratele”, desi il contrazic prin asta pe un mare finantist roman, care mai nou raspandeste lumina portocalie, in forma ei concreta argumentul rezervei nationale.

    Ce pare sa nu inteleaga acest finantist, desi trebuie sa recunosc ca e consecvent, e ca fondurile legate de un scop anume nu pot fi folosite pentru alte scopuri, ca de exemplu banii de la nunta pentru specula pe bursa. Cam asa e si cu rezerva nationala pe de o parte si cu a dispune sau nu de lichiditati pe de alta parte.

    Problema Romaniei este ca e somera. Nu se produce nimic sau aproape nimic. Romania e una din tarile cu cele mai anevoioase reglementari de infiintare a unei afaceri, nu doar din cauza birocratiei, care e peste tot, cat din cauza amatorismului si prostiei oamenilor care ocupa birouri.

    Calculand la un mod ultra superficial, cei 1,4 milioane bugetari aduc in fiecare zi statului roman 11 milioane de ore de munca. Total degeaba, fara pic de plus valoare. A nu se intelege ca rezonez la ineptiile – chiar si de mai sus – cu “sa se duca la privat”. Doar atrag atentia ca s-ar putea folosi in mod eficient o forta de munca uriasa pentru a crea plus-valoare, care la randul ei poate fi impozitata.

    Aici intervine si motivul de frustrare care ma face sa postez zilnic. Cand ii aud si pe Ponta si pe Antonescu ca discuta de fiscalitate, cota unica sau diferentiata, vad negru. Pai ori 16 %, ori 35 % DIN 0, nu tot 0 e?

    Pe nimeni nu am auzit sa aiba un program cu tara aia, ce sa produca tara, ce sa se stimuleze? Producerea de ce, de faina, de incaltaminte, de produse financiare, de masini, de avioane, de rachete, producerea de ce anume? Atunci vad clar de ce le e greu amandurora si de fapt tuturor politicienilor sa se gandeasca la a produce, la a crea plus-valore, pentru ca ei nu au produs nimic in viata lor, fiind in permanenta angajati la stat, unde nu i-a tras nimeni la raspundere, cum ziceam, nici macar ca gest cu degetul al obraz. Iar astia sunt – deocamdata – alternativa.

    E foarte mare pacat de toata tara aia, cand vin ma gandesc de fiecare data cum ar reactiona un elvetian sa vada toata parloaga din Romania, ei care au terase peste terase si cultiva inclusiv vita de vie.

    Cat despre FMI, oare de ce toata lumea civilizata nu ia bani (cu camata) de la ei inca dinaintea erei noastre, mai precis din 1977? Pai tocmai fiindca au un track-record grozav. Dar gandirea cimpanzeilor de boc si compania, in mod special cea mai sexi – blonda vass – nu a putut sa depaseasca prima faza: au dobanda mai mica – atunci la ei.

    Si discuta intr-o infumurare si o mutumire de sine in continuare despre “reforma si strategie si tot asa si ii tot prostesc pe aia care cred ei ca ne explica cum sta treaba cu cheltuielile statului care ele trebuiau demuuuult reduse, ca FMI face o analiza, ca noi suntem fraieri ca am luat credite. Lipsea sa ne mai zica Isarescu ca creditele pe care le-a luat populatia insumeaza fix cat creditul de la FMI.

    Bai prostilor, voi toti, problema nu e ca cheltuim; problema e ca cheltuim degeaba, bai, mai ales cu voi! Cheltuim pe vuitoanele voastre si pe pantofii vostri argintii, ca nici macar gusturi nu aveti de prosti si inculti ce sunteti.

  29. Cand oamenii isi vor da seama cat rau a facut tarii atatia ani “guvernatorul” Isarescu,il vor lua “la pietre”.Nesimtitul asta care culpabilizeaza milioane de romani a bagat tara intr-o groapa de unde se va iesi cu greu.

  30. @bigradu:
    Aici (in discutia cu Aura) iti dau dreptate : nu lui Isarescu i se poate imputa dezastrul economic actual ; lui i se poate reprosa COMPLICITATEA CU CEI CARE AU FACUT ACEST DEZASTRU (sau , daca vrei sa fim mai rigurosi , cei care L-AU ACCENTUAT de la nivel de criza economica , ca in toata lumea , la nivel de DEZASTRU ECONOMIC !!!). ACEST fapt ii este imputabil lui Isarescu , MELANJUL dubios facut cu actuala putere ,raportat la echidistanta sa fata de TOATE celelalte regimuri politice pe care le-a avut Romania in ultimii 20 de ani (chiar si cand a fost prim-ministru si-a impus PROPRIA viziune economica) .
    A nu vedea ACCEPTAREA OBEDIENTA din partea lui Isarescu a tuturor derapajelor , aberatiilor si abuzurilor economice ale actualei puteri , este semn de “orbul-gainilor”… 😉

    PS: Iesirea publica a sefului FMI nu ar fi neaparat reprosabila daca NU AR FI FOST FACUTA cu o zi înainte de necesitatea unui împrumut de 1 mld. euro şi cu o săptămână înainte de o emisiune externă de bonduri care ar trebui să aducă României până la 7 mld de euro. Ori asemenea afirmatii IN ASEMENEA MOMENTE au impact MAJOR pe piata de capital !!!

  31. Mugur Isarescu: “…romanasi, probleme ma?, eu cand va zic; frigidere, televizoare, credite, voi nu, criza, criza…”

  32. Astia trebuie demascati fara mila.Oare n-ar merge un miting impotriva lor?Acum?Pana nu-i prea tarziu?

  33. nu stiu cum de Romania a luat imprumuturile astea asa usor. Numai daca-l vezi pe boc te duce gandul ca e ff prost si ai putea sa-ti pierzi banii sau sa nu-i vezi inapoi prea curand. Astia de la fmi dau bani la toti prostii care nu stiu de capul lor ,asa, fara sa verifice nimic? Nu cred ca sint cu mult mai destepti in cap ca boc atunci. Stiu ca au niste rapoarte pe care treb sa le verifice, nu sa-i creada pe cuvant pe idiotii care le-au intocmit. Au patit-o cu grecii ,in Argentina… nu cred ca sint tare preocupati sa se si faca ceva cu banii lor ori sint la fel de destepti ca mr. aviara gripa.

  34. Daca acum este situatia care este,ce se va intâmpla oare în momentul în care nu se vor mai putea împrumuta bani si va veni,pe deasupra,vremea restituirii celor luati si pulverizati,sau poate tezaurizati pentru interese străine celui general,de către cei care ne-au adus aici?

  35. Fals, prietene – Romania NU este Argentina. Aceasta tara (Argentina) are o economie in crestere, resurse interne care i-au permis sa ignore faptul ca nu ii (mai) da mai nimeni bani, are personal calificat, are specialisti, are credibilitate internationala, are un guvern serios si dedicat. Romania ce are din toate astea ???

  36. nu ne putem permite sa i lasam in viata pe cei 5 mil de oligofreni carei au votat analfabetii portocalii ! cine stie ce suprize ne fac la urmatoarele alegeri ! acum a venit momentul disparitie lor ! trebuie sa l savuram ! aveti rabdare timpitii se vor detona din interior !! la anul se vor bate cuiele in sicrie !! pune ti mina pe carte cititi invatati sa scrieti etc

  37. @bigradu:
    Cu riscul ca Victor sa ma baneze ca fac chat , daca la primele comentarii iti acordam credit de naiv neinformat , acum , dupa al doilea raspuns dat Aurei chiar m-a lamurit statutul tau real (!!!) …

    Asa ca am sa-ti raspund punctual la ineptii :

    1. Spui: “In socialism se sta si se asteapta indicatiile pretioase.” – in socialism CHIAR nu se statea , se muncea dar nu ca acum : doi cu sapa (fraierii) , zece cu mapa (clientela si persoanele “bazate”) , ci inainte era pe dos: zece cu sapa si doi cu mapa (de aia s-au si realizat atatea incat dupa 20 de ani de furturi si distrugeri inca mai sunt …) ; e adevarat ca pt. cei zece care munceau atunci , nu era chiar “ruperea de oase” ca pt. cei doi fraieri care muncesc acum , si mai e adevarat ca veneau tot felul de NEAVENITI SI HABARNISTI DE LA PARTID , care dadeau , asa ca tine , tot felul de “indicatii pretioase” !

    2.Spui : “Daca salariul tau este de mizerie este si pentru faptul ca poate nu esti suficient de productiva. Daca ai aduce mai multi bani patronului tau ai castiga mai multi bani. Daca aduci bani multi patronului tau si el nu te plateste asa cum crezi tu ca ar trebui sa fii platita, da-ti demisia. ” – te incadrezi perfect la punctul 1 (indicatii pretioase) . Se vede ca nu ai lucrat la patron IN ROMANIA altfel n-ai debita asemenea ineptii . Majoritatea firmelor de aici sunt fie ale clientelei de partid , fie straine , dar care “au cotizat” si ii doare in cur de angajat si de initiativele lui sau de drepturile si conditiile de munca ale acestuia !!!! Traiasca PROFITUL MAXIM SI RAPID – atat il intereseaza pe patronul (managerul) roman (exceptiile sunt putine si pe cale de disparitie )…!

    3. Spui: “In socialism ne facem ca muncim si ei se fac ca ne platesc.” – e adevarat , s-a schimbat : noi MUNCIM , ei DOAR se fac ca ne platesc (poate cu mici exceptii ca EBA la Luxten ,etc.)

    4.Spui: “Atunci hai sa punem osul la treba si sa fim productivi, eficienti, profitabili!” – asta chiar suna a lozinca de secretar de partid pe intreprindere. Daca tot faci IPOCRIT apologia capitalismului , iti raspund : “MOTIVEAZA-MA si am sa fiu mai productiv, mai eficient , mai profitabil !”

    5. “In economia de piata se presupune ca trebuie sa avem initiativa, sa fim productivi, sa creem valoare. ” – ai dreptate , SE PRESPUNE …. Atat…! (vezi pct. 4 – “motivarea” !)

    6. “Au trecut 21 de ani si inca asteptam sa ne dea statul de toate? E ridicol, trist, patetic!!!” – Ai din nou dreptate : tarile scandinave si o parte din cele europene au ramas “socialiste” : statul DA la cei saraci luand MAI MULT de la bogati. Noi suntem “singurii capitalisti” : statul nostru IA de la pensionari , copii , mame , someri , handicapati , etc. si DA la cei bogati ca sa aiba de Vuittoane , Ferrariuri , palate , concedii la Monaco , etc.
    Si inca o intrebare la acest punct: CINE DRACU TREBUIE SA ATRAGA INVESTITORI , FINANTARE EXTERNA , CAPITAL , etc. daca nu statul …?! Te pomenesti ca tot EU – angajatul ,EU – platitorul de taxe , EU – calul de bataie al clientelei economice si de partid , EU – fraierul , deci tot EU trebuie sa ma ocup si de asta : ASIGURAREA CONDITIILOR PT. CREEREA DE LOCURI DE MUNCA , iar EL , statul , trebuie doar sa ma taxeze si sa-si serveasca clientela.

    Ce sa spun , baietas , m-ai dat gata cu acest curs de “economie politica” si ai din nou dreptate : e RIDICOL , e TRIST , e PATETIC ! …, dar nu ceea ce crezi tu , ci faptul ca unul care habar n-are de munca , de socialismul sau capitalismul REAL , vine sa dea lectii !!!

  38. am vazut la subiectiv ca ialomitianu a terminat universitatea de vest din timisoara. am fost coleg de armata cu el, la oradea(termen redus) si era student admis la cluj. eu am terminat la zi, in timisoara si nu l’am vazut p’aici. doar daca s-a transferat la ff sau seral, ca pe vremea aia nu era cu scolitul la distanta…

  39. Păi tu n-ai înţeles încă de-acum câteva luni că domnu’ Kahn e un nenorocit de stângist care are ce-are cu dreptul Sarkozy şi, pe linie de eşichier politic, cu PD-L?

  40. Bătrâne tonomat,

    Cu riscul de a te plictisi, nu pot sa ma abtin. Am acumulat atata informatie negativa astazi si trebuie sa ma “descarc”.

    Ce se petrece astazi pe scena nationala a intrecut nu previziuni sumbre (era bine sa fi fost doar atat), ci orice limita a unui stat democratic. E o salbaticie anume creata, incurajata, finantata, in care doar cei puternici (= cei de la putere) pot supravietui.

    – Azi, 25 noiembrie 2010. Romania, stat al Uniunii Europene. Un tanar vrea sa participe la o sedinta a Consiliului Local Municipal Targoviste. Care sedinta e publica, asa zice Legea. Nu i se permite accesul, motiv pentru care un consilier PSD intervine in sprijinul sau. Reactia e aceea ca atat tanarul, cat si consilierul sunt bruscati, tavaliti pe jos de catre politistii comunitari. In holul Primariei. In Romania anului 2010.
    – In Alba-Iulia, un primar portocaliu isi permite sa traga o dunga portocalie pe drapelul national, iar reactiile liderilor PDL se rezuma la zambete si expedieri de genul: “..eee..are prea multa imaginatie”.
    – Si daca primarul de la Alba abuzeaza de culoarea partidului, candidatul PDL din Hateg se rusineaza de ea. Motiv pentru care isi face un afis electoral cu mult verde si fara sigla partidului. Plus explicatia: „Culoarea portocalie a fost murdărită de către actuala guvernare”. Sunt cuvintele candidatului PDL despre Guvernul PDL.
    – Candidatul la presedintie, Traian Basescu, pluseaza electoral cu un mesaj ferm de intarire a increderii in institutiile statului, dupa care, presedintele statului – Traian Basescu declara ca institutia CCR este “penibila”. Dupa care, devine iarasi respectabila in lumina deciziei pe Legea Educatiei.
    – Si tot aici, un Guvern refuza dezbaterea consensuala pe o lege esentiala, fortand un procedeu inutil, aberant, fara nici un argument de bun simt, doar pentru a da satisfactie unui grup parlamentar vital in ecuatia mentinerii la putere.
    – Profesorul de drept, Emil Boc, le explica studentilor din Cluj ca procedeul asumarii raspunderii inseamna punerea Parlamentului “in paranteza”, dupa care premierul Emil Boc uzeaza in cel mai iresponsabil si dispretuitor mod de procedeul asumarii raspunderii.
    – Guvernul anuleaza calitatea Parlamentului de principal for legislativ, legiferand in locul acestuia prin ordonante de urgenta si asumari de raspunderi. (cat de iresponsabila a devenit asumarea raspunderii!!!).
    – O frauda vizibila de pe cer este trecuta in mod revoltator cu vederea. Autorul fraudei isi mentine pozitia, nimeni nu-l intreaba nimic. In schimb, liderul grupului parlamentar al PSD e chemat de doua ori de catre procurori si intrebat acelasi lucru: “Va mentineti acuzatiile la adresa doamnei Roberta Alma Anastase si Sever Voinescu Cotoi?”
    – Avem primul Parlament din Europa unde nu e nevoie de cvorum in Biroul Permanent al Camere Deputatilor. Se intalnesc doamna Roberta si domnul Sever, cad de acord, iar deciziile dumnealor sunt considerate valide.
    – Avem operatiuni de flagrant cu televiziuni invitate si reglari de conturi in partid pe seama Ministerului de Interne.
    – Avem un presedinte care infiereaza mogulii ce nu i se supun, in vreme ce, in teritoriu, liderii PDL controleaza sau detin trusturi de presa.
    – Avem un Guvern care taie salariile cu 25%, dupa care vine si se mandreste ca mareste salariile cu 15%. Eu ceva mai jenant n-am putut sa vad. De multe ori am impresia ca luarile de cuvant ale liderilor PDL ne jignesc pus si simplu. Ei se adreseaza ca unor imbecili.

    Nici nu stiu cu ce mai continui. Mai sunt o groaza…Cert e ca, dincolo de dificultatile de ordin economic, ce ma enerveaza, ce ma revolta, ce ma ingretoseaza cel mai tare e alterarea fara precedent a intregului fundament democratic. Ori eu intr-o astfel de tara nu pot sa traiesc.

    P.S.: la ora cand ma pregatesc sa dau send acestui mesaj, ruleaza imagini cu presedintele Traian Basescu infierandu-i pe inconstientii care au marit salarii si pensii in paralel cu imagini ale candidatului Traian Basescu laudandu-se cum ca in mandatul sau au crescut salarii si pensii. Greţos.

    Petruţ Dumitru – Târgovişte

  41. ce se va intimpla pina in martie la noi in tarisoara
    (asa am auzit intr-o emisiune) aduce foarte tare cu
    un titlu de-al lui garcia marquez. nimeni n-o sa poata
    impiedica inevitabilul. toti il asteapta.

    concluziile ce se trag:
    – supravietuieste cine poate, dragi concetateni
    – dupa noi potopul (dupa ei adica)
    – cei oropsiti cu salarii mizerabile = collateral damages
    – restul e doar tacere

    daca studiem istoria, un pictor austriac ce si-a pierdut harul,
    pe nume adolf hitler, spunea:
    ……………………………………….
    If you tell a lie long and loud enough, people will eventually start to believe it
    ……………………………………….

    contemporan si acolit al sau, un fost functionar bancar,
    paul joseph goebbels a extins-o:
    ……………………………………….
    If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it. The lie can be maintained only for such time as the State can shield the people from the political, economic and/or military consequences of the lie. It thus becomes vitally important for the State to use all of its powers to repress dissent, for the truth is the mortal enemy of the lie, and thus by extension, the truth is the greatest enemy of the State
    ……………………………………….

    Stay Tuned

  42. E bulangiu nea Strauss Kahn asta. Oricum nu-l baga nimeni in seama. Fac pariu ca din 2011-2012 vor veni multi investitori straini aici, pentru ca va fi totul ieftin, pentru ca vom fi vai de noi si vom accepta sa muncim pe nimic.

  43. sper ca sa nu fie prea subversiv.
    clipul de pe youtube nu-mi apartine.
    am cautat numele piesei celor
    de la sarmalele reci si am dat
    de el. dupa 15, versurile sint
    mai actuale ca oricind.
    (versurile sint in bara aia bleu
    de sub clip, expandati-o)

    http://www.youtube.com/watch?v=muRmkXPANtU

    Mergem inainte !

  44. Aghiuta FMI trebuia sa spuna mai clar : imprumuturile acestea nu sunt pentru voi ma, sunt pentru urmasii urmasilor nepotilor vostri. De platit, bineinteles. Deplang neamul din care fac parte, pentru ca : unii si-au risipit familiile in toate zarile pentru un pumn de arginti, iar dintre cei care au ramas unii se bucura ca de data asta, sabia a trecut pe la vecinul si nu prin ei . Suntem condamnati de propriile noastre instincte. Eu ma bucur ca am familia langa mine si ca pot spune : ubi patria, ubi bene. Dar sufar sa vad in cata promiscuitate se afunda acest neam.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.