Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce dixtractie, ce mishteaux > Cum petrece Gabi Oprea sfârşitul lumii

Cum petrece Gabi Oprea sfârşitul lumii

Ieri am mers cu un taximetrist obsedat de numărul 12 şi, prin extensie, de iminentul sfârşit al lumii din 2012. Îmi povestea terifiat că se uită la ceas la fiecare şi 12, iar dacă ratează cumva ora lui preferată, sigur, primul număr de înmatriculare din trafic pe care-l vede e ceva cu 12. Cred că l-am dezamăgit nefiind deloc disperat că mai avem doar un an şi olecuţă până când stingem lumina. Am încercat să-i spun că şi americanii ăştia-s uşor neserioşi, că parcă nu mai au în ei sângele de odinioară, că stau ca fraierii să le strige Ahmadinejad tot soiul de măscări oribile pe CNN şi că nu prea mai poţi conta pe ei nici măcar că s-ar duce cu japca-n Iran. În urma dezbaterilor, am convenit, într-o unanimitate demnă de conferinţa PD-L Bucureşti şi de fanii libidinoşi ai Elenei Udrea, că trebuie să aşteptăm din altă parte războiul mondial, al treilea, izbăvitorul, că n-o să punem bază pe frăţia iraniano-americană.

Bag seama, însă, că am fost profet mincinos. Nici nu apucai bine să-l liniştesc pe om că a scăpat de leasingul la maşină, că aflai că s-au luat fraţii coreeni între ei. Nordul cu Sudul, zice propaganda democratică, Sudul cu Nordul, spune blocul comunist. În fine, izvoarele istorice vor lămuri posteritatea. În măsura în care, sigur, va mai avea cine pe cine să lămurească. Cert e că, deşi am sărit din termenul Babei Vanga, şansa aproape nesperată a celui de-al treilea război mondial se pare că nu ne sare. Dacă o să fie război mare, se aranjează şi cu sfârşitul lumii. N-am nici o străbatere, dacă-i sfârşit, sfârşit să fie, dar mă terifiază gândul că, dacă apare comunicatul de presă că intrăm în război, se avansează mareşal la excepţional Gabi Oprea.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

74 thoughts on “Cum petrece Gabi Oprea sfârşitul lumii

  1. Pe glob , intai va fi sfarsitul Romaniei si apoi sfarsitul lumii …
    Ce naiba : sa fim si noi PRIMII la ceva , nu ???

  2. Dar nu e nevoie de un război mondial ca să vină sfârșitul lumii. Omul în sine merge spre autodistrugere în goana după ban. Pe orice pistă ai merge tot spre sfârșitul lumii ajungi. Un război mondial nu ar face decât să grăbească puțin acest sfârșit.

  3. Daca vine sfirsitul eu am o dorinta.Prima data sa-i vad trazniti pe Basescu si Boc,sa sarbatorim si apoi al de sus cu mila !

  4. Sfarsitul lumii ar fi un dezastru pentru pdleii…pentru restul poporului, singura sansa…dar daca se adevereste ca exista viata si dupa moarte…romanii au sfeclit-o ca pe lumea cealalta ghici cine va fi la putere?

  5. Cretinul asta de Oprea ar putea sa ne bage si intr-un razboi , doar asa sa se dea mare ca e cu trese pe umeri …
    Sa nu se spuna ca nu face nimic !!!…

  6. Scuze pt. un off topic:
    L-ati auzit pe asta …?
    ” Guvernatorul Mugur Isărescu admite că datoria privată enormă a fost cea care a determinat statul să apeleze la sprijinul UE şi al FMI, dar consideră că decizia de îndatorare a fost „democratică“, în spatele ei aflându-se peste 4 milioane de români. În acest angrenaj, băncile au avut doar rol de intermediar, aducând banii din străinătate. ”

    “Bietele” banci si “bietii bancheri” , ei ne-au vrut doar binele (sic!) si noi , populatia , nu le suntem recunoscatori , SA TACEM ODATA , DRACULUI , sa strangem din buci (si din dinti) si sa ne platim cuminte ratele la FMI , ca doar pt. noi au fost facute …. !!! Bleah !

    Am avut odata parere buna despre acest om , nu ma asteptam sa devina asa un gunoi nesimtit … 🙁

  7. Urmatorul razboi mondial va fi religios sau nu va fi deloc. parerea mea. nord coreenii n-au putere militara comparabila cu ai lui ahmadinejad si al sau jihad.

  8. @Nostradamus & Victor Ciutacu

    Cred ca primii care sunt vinovati sunt cei care s-au dus la banci si s-au imprumutat sa-si cumpere case mult prea scumpe, masini mult prea luxoase si plasme cu diagonale cat mai mari. Imi amintesc ca in 2008 nu se puteau cumpara apartamente cu mai putin de EUR 2500/mp!!! Era o tampenie iar toti prostii care au cumparat atunci, la preturi aberante, nu au dreptul sa se planga, pentru ca ei au fost cei care au impins preturile in sus.

    Evident, bancile sunt cel putin la fel de vinovate. Ele nu trebuiau sa imprumute bani celor despre care aveau cel mai mic dubiu ca nu ar putea returna banii. Din pacate bancherii au uitat sa aplice cele mai elementare norme de prudenta bancara doar pentru ca erau intersati sa-si ia bonusurile (vezi comunicatul ANAF cu cei mai bine platiti oameni din business in 2008). Din pacate nu am auzit ca sa fie dati afara sefi din bancile care se plang ca au probleme cu portofoliul de credite.

    In plus, eu mi-l amintesc pe Isarescu care critica in acea perioada “veselia” cu care crediteaza bancile si pe Balthazar care-l critica pe Isarescu ca tine rezervele minime obligatorii la nivele mari (prin urmare restrangand masa de bani disponibila pentru creditare).

    Si in sfarsit vine si statul: in perioada in care imobiliarele aveau un avant puternic statul impozita salariile si companiile cu 16% iar pe speculantii imobiliari cu 2-3% (carora nu le lua nici TVA!!!).

    Mai mult cand cineva care cumpara un imobil de EUR 1 mn, intr-o zona in care statul i-a facut utilitati, statul ar fi trebuit sa-i ceara un impozit pe proprietate la fel ca la persoanele juridice (1%) nu sa-l lase sa plateasca RON 1000 – 2000, care este ridicol. Exemplul la care ma gandesc, si pe care il stii si tu, este doar un caz particular, dar el este valabil pentru toti cei care au cumparat astfel de imobile in zona aia sau in altele similar de scumpe.

    Si acum fiecare cei de mai sus arata cu degetul la ceilalti, evitand orice fel de responsabilitati, cand de fapt nici unii din ei nu si-a facut treaba bine sau au fost mult prea lacomi.

    In sfarsit pentru cei care se plang ca nu-si pot plati ratele la banca sa se gandeasca la urmatorul lucru: banca i-a dat un imprumut din banii depusi de mine si altii ca mine (poate chiar si de cel care a luat imprumutul). Eu imi vreau banii inapoi; cu dobanda. Prin urmare, banca si cu debitorii ar face bine sa munceasca sa-mi plateasca banii inapoi!

  9. mai Victore, rar mi-a fost sa vad atata mojicie din partea unui om .sa te legi de aspectul fizic al unei doamne prin metafore deplasate, e nedemn de un presedinte,de prisos sa mai povestesc.pai , mai tata, dar cand vezi la stiri ZILNIC oameni care se sinucid ca-si pierd locul de munca sau nu se mai pot angaja dupa ce-i dai afara dupa 45-50 de ani, asta e preocuparea ta de ditamai presedinte?
    -pe fiica-sa n-o vede cat e de botoxata si rujata?ca e politiciana, nu?
    -pe madam Udrea n-o vede?
    -d-aia nu merge nimic in tara asta, ca sunt femei frumoase si la televiziuni si, har Domnului, tzara asta are femei frumoase(ajunse sa se reformeze si ele la export, din pacate.(recent, am citit ca s-a deschis cel m.mare bordel din Europa, in Spania, unde romancele sunt c.m. multe).
    -nu vede economia tot mai cheala ca bostanul ala pe care-l poarta pe umeri?
    in rest, nimic nou sub soare…
    Rusine, Dinu Patriciu!

  10. nu prea cred in sfirsitul lumii, dar lipsa de orizont, de speranta, aici, in Romania, ma determina sa cred in sfirsitul acestei tari! nu sunt pesimista, de profesie (un pesimist e de fapt un optimist bine informat 🙂 )
    dar tot ce face guvernul Boc/Basescu ma face sa cred ca acest partid (de fapt, gasca) isi doreste raul acestui popor 🙁
    da, gasca lui Basescu uraste aceasta natie…
    cumva, sunt satula si de straduinta acestui guvern ca minoritatilor sa le fie mai bine, cu pretul de a le fi mai rau celor care sunt romani ortodoxi (nu religiosi nebuni), adulti, heterosexuali, adica majoritari activi (m-am saturat sa-i cainam pe pensionari)
    m-am saturat sa aud pe tv cum toti suntem vinovati pentru ce s-a petrecut in Romania in ultimii ani…
    sunt poate vinovata de faptul ca mi-am mai exercitat dreptul de vot…
    ajung sa-i dau dreptate lui Mircea Badea care spune ca renasterea, vindecarea, trezirea la normal in Romania vor veni dupa ce o va lua dracu pe Romania, adica si pe mine, cetatean ghinionist nascut aici, cetatean las, fiindca nu am plecat mai demult de aici, iar acum, la 40 de ani, simt ca e tirziu pentru “fuga”…

  11. Victore, nu-l mai baga in seama pe generalul izmenelor…. chiar daca el nu si-ar lauda nici pe propria mama
    :))

  12. ungurii din Ungaria se pisa cu bolta in capul romanilor, dar noi, romanii din Romania, cam suntem pres in fata ungurilor (si din Ungaria, si din Romania)
    si nu doar PDL-ul e pres…
    a fost si guvernul lui Tariceanu…
    pentru cei care fac turism prin alte tari 🙂 aflati urmatorul lucru: Cheile Bicazului, de vreo 3-4 ani fac parte din jud Harghita…
    suna ceva anormal?
    🙂

  13. al treilea razboi mondial a inceput de mult doar ca nu se poarta cu arme conventionale.ce vedem acum sint batalii duse cu cei refractari la noua ordine mondiala

  14. Hai ca m-ati facut sa rad d-le Ciutacu.Felicitari.
    Desi daca ar trebui sa ma gandesc serios la o asemenea varianta…HM.Doamne si fereste!

  15. Pai daca tot vine sfirsitu’lumii prin 2012, la ce dracu ne pasa ca avem datorii “esterne”? Eu unu’in locul lu’Mugur as mai pune-o de un imprumut barosan de vreo 50 miliarde.

  16. @razvar,10:28.
    Copile,stai pe funduletul tau de hot incipient.
    Omul care a rostit asta-Andre Malroux.
    Si nu vorbea de-al III-lea razboi,ci de…
    Nu incerca sa pari ce nu esti.
    Sfat de de prieten,vitual desigur.
    Sorry V.(offtopic)

  17. Daca il ai invitat pe domnul Bogdan Teodorescu,m-ar interesa parerea dumnealui despre credibilitatea presedintelui la acest moment.Astazi un presedinte de tara pe care nu il duce capul si-a facut reclama cu Isarescu.Acel discurs cu prea multe miscari ,cu gesticulari necontrolate,cu niste atacuri aiurea,denota pentru mine ca pana si el simte ca minte.Parca era o papusa Muppets.Si sper sa nu fie adevarat zvonul in legatura cu Strasbourg si Ponta.Niciodata nu se face asa ceva la nivel oficial.Niciodata.In primul rand creezi o impresie proasta despre tine in fata celorlalti cu care discuti la nivelul acela.Arati problemele si atat.Eu nu am fost de acord cu atacul presedintelui francez la adresa tiganilor.In fata ei te pot lauda ,dar pe la spate,atitudinea e cu totul alta.In privat ,ei discuta altfel.

  18. @bigradu:
    Stai , stai nitzel ca n-ai inteles esenta … !

    Eu (si cred ca si Victor) nu vorbeam ca “rumanu’ ” nu s-ar fi inghesuit la banci sa-si ia tot felul de fitze care nu si le putea permite (desi si bancile-ti bagau aproape pe gat creditele; uite eu , N-AM si nici N-AM AVUT NICIUN CREDIT si nici card cu descoperire de cont; culmea , cand mi-a expirat cardul de salariu , dupa a treia incercare si nitzel scandal am reusit sa-l ridic fara sa-mi bage pe gat si unul cu un cu descoperire de cont destul de consistenta) ; eu vorbeam DE IPOCRIZIA si MANIPULAREA lui Isarescu cum ca “marile datorii ale Romaniei” s-ar datora plasmelor , “gipanelor” sau mai stiu eu caror MARUNTISURI … Pt. ca acestea sunt chiar MARUNTISURI pe langa marile tunuri si speculatii ratate ale unor “baieti de bine” si pe langa RISIPA FACUTA DE Basescu@gashca PE TOT FELUL DE “SIFONARI”DE BANI SI CONTRACTE MEGALITICE CU DEDICATIE !!!!!

    Aici s-au dus GROSUL banilor luati de la FMI , si nu la fitele romanilor , de pe care , bancile , in mare parte , ISI RECUPEREAZA PAGUBA (numai dobanzile si restul comisioanelor platite de client DEJA cam acopera imprumutul acordat !!!)

    Asa ca pt. ACEASTA IPOCRIZIE si TICALOSIE MANIPULATORIE , de a acuza tot pe tampitul de “ruman” (care a vrut si el , pt. o clipa , sa guste PUTIN din luxul camarrilelor politice si economice) cum ca lui , “boborului” , i s-ar datora rahatul economic actual (pe langa multe alte afirmatii deplasate sau mincinoase, din ultima perioada) merita scuipat Isarescu …
    Se pare ca a devenit “economistul de casa al PDL-ului”… Scarbos , daca ne uitam cine a fost si ce a ajuns si , mai ales , sluga CUI a ajuns …!!! 🙁

  19. Am putea sa ne batem noi cu “Nordistii”, pentru ca la dotare sintem la fel si ar fi o lupta egala. Si poate Oprea devine Chuck Noris. 😛

  20. Al treilea razboi mondial nu are rachete ,submarine, tancuri si alte unelte sofisticate,,,,,are in schimb un sistem financiar si economic care distruge tot,un sistem informational care ne manipuleaza in derizoriu ;;Marile puteri stiu ce fac,,,se cearta de ochi lumi si isi vad de interesele lor,,,,,sprijina cu asiduitate ca la guvernarea tarilor mici si mijlocii sa ajunga impostori si nelegiuti,armatele tarilor(NATO) au fost decapitate( in Romania ” generalul izmene”) si pot continua cu multe exemple ca al treilea razboi mondial este in plina desfasurare de mult.

  21. ce mare scofala sfarsitul lumii???????
    da nu se duce dracului odata tot ca si asa suntem niste fiinte penibile noi ca umanitate…putini merita sa traiasca pe acest pamant

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.