Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce dixtractie, ce mishteaux > Cum petrece Gabi Oprea sfârşitul lumii

Cum petrece Gabi Oprea sfârşitul lumii

Ieri am mers cu un taximetrist obsedat de numărul 12 şi, prin extensie, de iminentul sfârşit al lumii din 2012. Îmi povestea terifiat că se uită la ceas la fiecare şi 12, iar dacă ratează cumva ora lui preferată, sigur, primul număr de înmatriculare din trafic pe care-l vede e ceva cu 12. Cred că l-am dezamăgit nefiind deloc disperat că mai avem doar un an şi olecuţă până când stingem lumina. Am încercat să-i spun că şi americanii ăştia-s uşor neserioşi, că parcă nu mai au în ei sângele de odinioară, că stau ca fraierii să le strige Ahmadinejad tot soiul de măscări oribile pe CNN şi că nu prea mai poţi conta pe ei nici măcar că s-ar duce cu japca-n Iran. În urma dezbaterilor, am convenit, într-o unanimitate demnă de conferinţa PD-L Bucureşti şi de fanii libidinoşi ai Elenei Udrea, că trebuie să aşteptăm din altă parte războiul mondial, al treilea, izbăvitorul, că n-o să punem bază pe frăţia iraniano-americană.

Bag seama, însă, că am fost profet mincinos. Nici nu apucai bine să-l liniştesc pe om că a scăpat de leasingul la maşină, că aflai că s-au luat fraţii coreeni între ei. Nordul cu Sudul, zice propaganda democratică, Sudul cu Nordul, spune blocul comunist. În fine, izvoarele istorice vor lămuri posteritatea. În măsura în care, sigur, va mai avea cine pe cine să lămurească. Cert e că, deşi am sărit din termenul Babei Vanga, şansa aproape nesperată a celui de-al treilea război mondial se pare că nu ne sare. Dacă o să fie război mare, se aranjează şi cu sfârşitul lumii. N-am nici o străbatere, dacă-i sfârşit, sfârşit să fie, dar mă terifiază gândul că, dacă apare comunicatul de presă că intrăm în război, se avansează mareşal la excepţional Gabi Oprea.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

74 thoughts on “Cum petrece Gabi Oprea sfârşitul lumii

  1. Tare mi-e teama ca nu am sarit de termenul babei… rusii si bulgarii sunt ortodocsi pe stil vechi, iar 24 nov. pe stil nou e exact 11 nov. pe stil vechi. Ma rog…chestie de interpretare. Ma intreb insa cum va fi transformarea generalului: pe stil vechi sau pe stil nou? 🙂

  2. Oarecum off topic:

    Atunci cand Oprea o lauda pe Udrea ca e foarte tare, nu-mi puteam lua ochii de la o chestie si anume ca s-a vopsit. Parca era carunt intr-o vreme, acum e brunetel. Macar sa-l prinda sfarsitul lumii cochet… 🙂

  3. …si sa nu se-aleaga Nutzi la primarie ? Sa ramana fara coledzi ? Sigur ii sopteste ceva Chioru lui Sarko si o pun de-o pace mondiala pana iese fermecatoarea si presedinte

  4. Sunt cred pe putin 10,cu stat de plata, care se ocupa de blogul tau. Rastul,cred,e posibil sa fie chiar din ciclul “mari admiratori ai ei”!

  5. Adunatura asta portocalie ..e TOATA DE BALAMUC.
    Sunt TOTI pe DROGURI si inca pe alea GRELE…
    Altfel Nu s-ar comporta ca ALIENATII MINTALI.. CA DE INCOMPETENTI NU-I INTRECE NIMENI.

    Ei sa fie fericiti .. acum RANDUL UNU PALMUIESTE RANDUL 2.
    Dar sa vedem cand naufragiaza MATELOTUL … cand randul 2 va palmui randul 1…. atunci sa vezi VAIETE SI PLANS.

    O sa-si caute LENUTA UDREA “prietenii si pupincuristii ” cu MICROSCOPUL ATOMIC.

  6. @adriana popa: acum n-or fi de vina portocaliii si ca se amana iar sfarsitul lumii…

  7. Da´ io as dori sa vad militarul ala, roman sau de alte nationalitati conlocuitoare, aranjati intr-un pluton, sa mearga la vreo lupta condusi de ministrul asta. Eventual ca pluton sinucigas.
    Sau pluton de alimente, la curatat cartofi.Sau la gospodaria unitatii.Sau pluton de intimidare la cuceriri cu japca de imobiliare…
    Vai de ea tara…
    PS
    De-ar veni o data sfarsitu´ ala, ca io m-am saturat!

  8. Nici eu nu m-am putut opri ieri sa ma gandesc la razboiul prezis, da’ cu coreenii nu-i ceva nou, una-doua, amaratii aia din nord isi mai trec batul prin gard, doar-doar io baga careva-n seama. Tre’ sa fie groaznic sa ramai unic detinator al solutiei comuniste de dezvoltare si avant revolutionar si sa nu-ti acorde nimeni importanta si atentie, desi faci totul pt a infometa, exploata si batjocorii propriul popor, obligat sa te slaveasca si sa te laude in moduri absolut schizoide. Dar sa nu ne miram, tocmai ce aflaram ca lumina, soarele si frumusetea irezistibila se afla fix in capitala noastra, chestii pe care le-am mai auzit si pe vremea cand eram frati cu mai sus amintitii si cand casa poporului se planuia sora geamana cu alte aberatii din acea coree de nord!
    Oricum, gabi oprea a pierdut trenul, cica aia au un maresal-ceva de numai vreo 27 de ani, pe post de ministru al apararii, deci l-a luat pe-al nostru nu numai la varsta si pregatire, da’ si la bombardat ceva!

  9. Sfasitul lumii vine din Victoria. N-ati vazut cum socoteste gospodareste micul boc, ca asteapta sa iasa din sistem ( a se citi deceda)cativa pensionari, ca sa-i iasa socoteala privind reforma institutiilor ?
    Iar d-nul Oprea, la stiinta si curajul pe care-l are sigur isi pune piciorul in ghips.
    update: Legea educatiei va fi redactata bilingv ? E constitutional sa spui ca legea statului nu este numai limba romana ?

  10. La vremurile pe care le traiesc si le traim (pt. unii …, independent de vointa noastra !) de 30 de ani incoace , incep sa-l consider (“sfarsitul lumii”) ca o IZBAVIRE si ca nu ca un lucru groaznic … ! 🙄
    M-am tzacanit …? Poate …!

  11. Va dati seama ca daca il facem pe Oprea maresal, amiral, etc, in timp de razboi, sfarsitul lumii trece de Romania?! Cum sa-i ia nenea dracu’ pe unii care, in prag de razboi nuclear, il fac maresal pe Benny Hill sau Mr. Bean?! Daca mai luam in considerare si ca se face Basescu Imparat, va dati seama ca nimeni nu cuteaza sa dea cu bomba aici?! Bomba cu hidrogen s-a mai vazut, da’ bomba cu Base parca ar fi prea de tot! Numai o bomba poate sa se incinga (si sa se umezeasca, simultan) langa Base, si anume bomba seXXXy Elena Udrea! Ce sfarsit sa aiba Romania, ca nici macar n-a inceput vreodata ceva?!

  12. Genial articolul!
    Nu incerc sa te lingusesc.
    Imi permit sa te rog sa il treci si in categoria “Rezervatia cu imbecili”!

    Se vorbeste din ce in ce mai mult despre apropierea izbucnirii celei de a treia Conflagratii Mondiale.
    Fumez o tigara pe balcon, la o ceasca de cafea, si ma uit la mine pe strada.
    E in centrul Bucurestiului.
    Strada e lata, dar gatuita la capete.
    Nu are loc decat o masina.
    In restul strazii, masinele sunt parcate pe 4 randuri.
    Certuri, injuraturi, blocaje, claxoane.
    Strada ar trebui facuta cu sens unic.
    Ar trebui …
    Si ar trebuie urgent, de mult, reparata.
    Ar trebui …
    Si sitatia este similara in toata tara.
    Daca ar incepe razboiul, noi nu am putea ajunge pentru ca ne-am bloca si bate intre noi …
    Poate ar fi mai bine …

  13. Pai, nu crezi ca asta e cam sfarsitul pentru noi?Si unde mai pui ca, ziceau unii azi ,ca vine iar marea foamete.Iar de la americani,hai sa fim seriosi,ce poti sa mai astepti de cand s-au inghesuit si ei intrun cuget si-o simtire sa aleaga un …circar.

  14. Nici nu suna atat de rau….un sfarsit de lume.
    Cred ca, daca ar avea certitudinea ca vine sfarsitul base si ai lui v-ar decima ( adica pe jurnalistii mult iubiti).
    Cat despre oprea….in tara nu mai exista scara a valorilor. Motul rahatului tot rahat e.

  15. Maresalul Oprea va fi mai “istoric” decat Antonescu? DA,pentru ca Gabi Oprea va fi promovat maresal stand la birou.
    Mai tineti minte sfarsitul regismului ceausist simbolizat de plecarea Nadiei Comaneci,evocat de domnul Constantinescu la dvs. in emisiune ? Pentru mine sfarsitul este cand Basescu/Udrea/etc. va pleca din tara.

  16. Pai lasa-l sa se avanseze si sa plece singur la razboi. La salariile care le au militarii in 24 de ore capitulam sigur.

  17. Noi nu mai prindem sfarsitul lumii ca ne sinucidem,ne omoram intre noi,murim la iarna de frig,daca se mai gandea careva sa faca ceva copii,adio gand de genul asta,dar vor creste salariile in mintea lui Boc,cand in fapt realitatea va fi alta.E doar vina noastra,vorba lui Isarescu ,platit din banii nostri.Asta unde era cand trebuia sa vorbeasca?Tacea solemn.Nu prindem razboiul ala,oricat ar vrea oprea sa fie maresal.In iarna preconizez ca vor disparea din sistem pe cale naturala multi batrani.Probabil vor sa fie siguri pdl-istii ca nu va avea cine sa voteze impotriva lor.Deci sa murim bine!Si sa nu uit de coada de matura ccr.Cu asta ne altoieste base.Nu am scris numele intamplator asa ,astea nu sunt institutii ,astea nu sunt fiinte umane.Umanitatea nu-i caracterizeaza si nici verticalitatea.

  18. Văd o mare asemănare între cei doi domni din fotografie.Cel putin la geometrie,domnul din stânga tinzând să-l egaleze pe cel din dreapta.

  19. Ca se paruiesc coreenii e naspa rau,si noi care taman ne nimeriram in NATO,taman ca se duse Medvedev la Lisabona,exact cand a inceput ascensiunea adevarata pentru dulcineea lu’ tatucu…Probabil ca Oprea s-a vopsit la paru’ din cap sa se asorteze cu vreo camasa verde, mai stii?

  20. N-am priceput nimic, ca sa fie foarte clar! In schimb am avut bucuria sa mai vad un cuvant cu trei de i, inafara de ‘copiii’. In pustiul nemasurat al propriului meu intelect, ramasesem de prin clasa a sasea cu credinta, ca e singurul cuvant cu trei de i. 🙂

  21. va dati seama, peste 50-100 de ani, Gabita va fi in anal’lele istoriei, se va povesti cum a luptat el curu’sii, coreenii, a eliberat tara de sub ocupatia chinezeasca, a intors armele impotriva SUA, apoi a evitat o pace rusinoasa cu Germania…mare om va fi viitorul Maresal. Abia astept sa vad cine il va trada si pe el 😀

  22. 4 motive pentru care propun poporului infometat sa protesteze pt ca Her Oprea nu e inca maresal:
    – exista un razboi in pdl: armele folosite sunt de distrugere in masa, chiar pot spune ca se folosesc arme biologice; toti oamenii normali la cap care au avut nesansa sa fie contaminati cu reuniunea pdl de la capitala vomita non-stop de vreo 4 zile;
    – exista un razboi intre politai; arme folosite: mine anti-personal, bombe cu efect intarziat;
    – exista un razboi intre Base si poporul lui; arme folosite: gaze, de toate tipurile, toate urat mirositoare;
    – exista si o mica rebeliune in opozitie; aici s-a optat pt o varianta mai soft, gen hotii si vardistii, numai ca e adaptata vremurilor noastre: comunistii si cei anti.
    Asa ca ” fac un apel”:
    Bai ROMANLOR( asa se scrie si asa se citeste, ca e de la Base preaslavit), acum a venit clipa sa ne unim si sa urlam in strada ca unuia dintre noi i s-a facut cea mai mare nedreptate din istoria umanitatii.OPREA MARESAL!!
    Ma sustineti in demersul meu, domnule Ciutacu?

  23. Ride si glumim da purceaua-i moarta-n cotet. Facem haz de necaz adr astia sunt instare sa inceapa un razboi civil numa sa-l faca maresal. Apropo asti nu fac control medical inainte sa intre in armata ca domn maresal are doua defecta majore unu la cap iar celalant la ochi sau i se traje de la nuti

  24. Imi stapanesc cu greu ramasitele de nationalism, suprimat poate si de practica postbelica din Germania de condamnare vesnica si indarjita a raposatului, si nu comentez comparativ cat de indreptatit ar fi Oprea sa poarte titlul de maresal. Dar poate ca e si o parte plina a paharului: sunt convinsa ca un razboi real l-ar face sa-si “reevalueze” singur stelele. Sau si-l imagineaza cineva spunand macar: “Ostasi, va ordon: treceti Dambovita!”

  25. I-o fi cusut maica-sa tunica,ca sa-l mai inmoaie,cred ca e prima cu care face culcat!La razboi cu nadragii rupti in fund?Tara,tara,mai avem ostasi?!Nici tancuri gonflabile n-avem!Racaiala la gard au avut-o tot timpul coreenii,se scarpina macar o data pe an,nu e ceva nou,problema e ca,cu toata logistica ultra mama lor de performanta nu l-au gasit pe bin laden si’a lui ceata si ar putea sa iasa din nou sa faca bau pentru ca nu e liniste in cuibul de viespi,nelinistea tot de acolo vine!Restul nu sunt decat tatonari.La noi sfarsitul e generat de basescu boc si scapa cine poate,pe cale naturala,ceea ce le-o doresc lor cat mai… artificial si cat mai repede!Iacata… se ajunge ca sfarsitul lor sa fie inceputul nostru!

  26. Sfirsitul lumii se amina pina la alegeri, ca sa nu destabilizam tarisoara.Ceva idei constructive,nu aveti?Cind stai pe margine e usor sa dai vesti proaste-parca asa erau mesajele lui Murg de Adi OCS.
    NEWS ALERT! Ati vazut ce ii tremurau miinile lui Lazaroiu la Realitatea alataieri seara?Inca o victima dintre consilierii lui Zeus.Incep0-e sa fie ca-n “Zece negri mititei”.

  27. Asta cu razboiu’ ar mai fi singura sansa a romaniei sa iasa din criza, si stiti de ce ? In razboi mor oameni (militari in general), bine ca la noi mor si cand nue razboi da asta e parea a doua. Si cum se duc oamenii astea la lupta si nu mai vin “nenorocitii” inapoi mai scapa Maria Sa de cateva pensii nesimtite.

  28. O chestie interesanta….un grup naval american, cu portavionul USS George Washington in frunte (portavion din clasa Nimitz, deplasament 116.000 tone, lansat la apa in 1992, 2 reactoare nucleare Westinghouse, 75 de avioane, echipaj compus din 6000 de persoane) a plecat din baza navala Yokosuka (in aproprierea Japoniei)spre Coreea de Sud la o zi dupa atacul Coreii de Nord, scopul declarat fiin acela de a face manevre militare impreuna cu fortele Coreii de Sud.

    Coreea de Nord inseamna, printre altele, Rusia si China, deci miscarea lui Obama e oarecum surprinzatoare, n-am prea inteles de ce pleaca un grup naval sa mai starneasca rahatul acolo, in timp ce, intradevar, Ahmadinejad ii balacareste cu toate ocaziile posibile dar nu il baga nimeni in seama.

    Coreea de Nord s-ar putea sa aiba si arme nucleare, nu e foarte sigura chestia asta, dar un portavion din clasa Nimitz nu pleaca in excursii si nici nu prea participa la ,,manevre militare,, din senin.

    Pana cand am vazut stirea cu plecarea portavionului USS Washington am crezut ca iar se balacaresc intre ei coreenii, dar deja e groasa treaba, sper totusi ca nu sunt atat de tampiti rusii, americanii si chinezii, incat sa inceapa al treilea razboi mondial dintr-o asemenea magarie, desi primul nu a inceput cu mult mai diferit, tot dintr-o magarie.

  29. Daca vineeeee sfarsitul lumii nu ar fi o mare strategie! Atunci am fis si noi in pas cu toata lumea! Chiar daca s-ar prabusi intreg mapamondul tot e bine atata timp cat moare si capra vecinului…

    Dincolo de gluma, tot e bine ca avem o guvernare de care se sperie si …moartea! Mai ales decand avem unde sa mergem sa luam si LUMINA. Deci sa multumim celor cu pricina…

  30. eu vreau lovitura de stat militara….sa vina Oprea cu magiunul de prune si ciorba de fasole…si uite-asa se baloneaza generau’ si mai tranteste cate-o baseasca ca la garnizoana. Parca era un cantec demult cand eram eu prin armata…mandra tara/tanar coltz de rai/noi mancam f…ai/pana-n luna mai…can vin anticipatele si iese vaccin presedinte muhuhuhu..tzara de tzacaniti

  31. Ah, pe taximetrist poti sa-l linistesti. E rezolvata treaba. Nu mai are loc. Pe surse.

  32. Dunmezeule!!!
    Tocmai acum la 21:17,la “Subiectiv”,R.Dumitrescu a fost facut-“penibil” de d-na Paula Vass!Zambind.
    Pana unde se poate ajunge?
    Cat despre razboi,fie el si mondial,mai rau nu poate fi.Cel putin stim de-o treaba!Dam navala in pagani! Vorba luiToparceanu…

  33. Nici nu e nevoie sa vina sfarsitul lumii.Cat e Oprea in frunte, are grija sa ne omoare soldatii inca de pe plaiuri mioritice. Nu am vazut sa ridice macar un deget de cand tot mor ai nostrii din “accidente” si “defectiuni tehnice”.

  34. @Miclosh 15:51.
    Mai Micloshe, care pe romaneste zis te intitulezi Nicolae,decat!
    Nu uita ca in urma cu vre-un anisor si ceva,o ilustra europarlamentara,la o emisiune tv,gasea cat se poate de fireasca folosirea etno-botanicelor!Nu incerca sa pari spiritual,ca tie nu-ti iasa decat jalnic cu bataie spre penibil.

  35. Am innebunit de cate ori am auzit de sfarsitul lumii.Pun pariu ca in 2012 va fi ca in 2000. Revenind la subiect, super tare titlul articolului!

  36. Astept momentul in care oprea o sa ne anunte ca unpr-ul ajunge psd-ul din urma.Am vazut un nou sondaj in care creste fantastic psd-ul si Victor Ponta.Mai baieti,in frunte cu Dincu ,ma plictisiti,tot nu a ajuns Ponta la scorul fantastic al psd-ului!Lasati-o balta!Ati mai facut smenuri de astea si sunteti in opozitie.Aveti un stil fantastic de a va fura caciula singuri mai ales cand vreti mai mult si pierdeti tot,tocmai din cauza lacomiei.E mai bine pe cont propriu deocamdata,va testez ca sa vad ce va poate capul.Ar fi bine sa nu exagerati.Bazinul electoral al psd-ului ramane constant ,nu are cum sa creasca,satele sunt cam pustii,doar daca cuceriti diaspora si atunci va ia la misto Sarkozy.Vad ca seful fmi isi cere din nou tainul pentru sustinere.Vreau sa il vad pe base daca ne scufunda cu tot cu el.Tronu-i platit scump ,prea scump.

  37. Maresalul izmenar nu-i in stare sa apere limba si literatura romana, istoria si geografia Romaniei; vorba marlanului “enteresu´national”,
    daramite sa duca un oaresce razbel.
    Razbelul il duce aci, pe plaiuri mioritice, in contra romanilor…
    Auzi bade : Ministrul apararii nationalei.Impotriva cui?

  38. iti dai seama ca moare chioru de oftica,deoarece NU A REUSIT SA NE OMOARE EL CI RAZBOIU 🙂 iar despre oprel asta,el nu a comandat in viata asta decat mici si bere,halal “jeneral” 🙁

  39. Sfârşitul vine nu când vrem noi ci când vrea Dumnezeu.
    Iar dacă lumea se teme sau disperă din aceasta înseamnă că mai repede este o sărăcie duhovnicească în lume şi o depărtare a lumii de dreapta credincioşie în Dumnezeu ŞI pe fondul tăcerii ierarhice este o depărtare & rutină (de) la rânduielile – postul şi rugăciunea – Bisericii lăsate de Sfinţii Părinţi spre a fi împlinite nu rigidizate sau deloc încurajate dar mai este şi o lene spre căutarea – spovedaniei şi împărtăşaniei or a practicării ortodoxiei – către duhovnicilor neamului românesc, care înţeleg mersul vremurilor – altfel decât ne propun “mesianicii” de tip „big brotheri” ai lumii – ŞI care duhovnici ne îndrumă spre o altfel de viaţă decât cea în care domină stigmatele utopice ale realităţii gregare în nelimitele i copleşitoare cu cele lumeşti şi se impun încet inversarea valorilor, se sugerează legislativ anticreştinismul, se însumează coercitiv artificialul alimentar, înciparea gregară ca pe vite, tirania faptului unităţii în diversitate, toate sub umbrela unei noi tendinţe care săvârşeşte noua modă de ordine europeano-mondială… care va veni eventual cu extratereştrii pe nave şi ne va salva din asuprirea „clasei politice” şi după ce ne va da lapte de văcuţe clonate şi toate cele necesare tinereţii fără bătrâneţe şi vieţii fără de moarte omu s a plictisi şi a inventa altele mai presus de cele de amu, astfel că sfârşitu se amână până la alte noi cugetări ale desfiguratului chip cioplit al omului tot mai făr de asemănare cu Dumnezeu…

    Şi totuşi viaţa asumată întru „simplitatea privirii” şi mai ales întru a fi mulţumitori Lui Dumnezeu pentru cele ce le avem, prin trăirea cu dreaptă cugetare şi în dreapta rânduială ne fereşte de teamă, de căderea în cele ale lumii şi de înregimentări gregare dar mai ales ne poate duce la a mărturisi DA şi NU atunci când libertatea în Adevăr ne este ştirbită de nişte cezari care ne vor nu doar trupul ci şi conştiinţa de eu şi tu dintru Dumnezeu…

    Doamne, ajută şi cum spunea cineva pe un blog să avem măcar inima bună

    cât despre oprea, el “se află în treabă”

  40. cu sfasitul treaba e cam asa:apare boc.s-a sfarsit lumea.iese base.lumea incepe sa-si revina.apare iar boc.lumea creste exponential.apare base.iarna nu-i ca vara.vin alegeri.apare base.psd e de vina pentru sfarsitul lumii.apare boc.psd,fsn si mogulii au complotat pentru sfarsit.5 milioane si un pic voteaza pdl.vine iar sfarsitul.mi se pare ca la noi a venit deja….trist

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.