Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Dezbatere: iarbă și curve, pro sau contra

Dezbatere: iarbă și curve, pro sau contra

Haideți să dezbatem! Tema e propunerea comisiei prezidențiale de legalizare controlată a consumului de droguri ușoare și a prostituției. Raportul e discutabil, dar altul n-avem la îndemână și lucrăm cu materialul clientului (foto Vlad).

Vreau să citesc argumente pro sau contra. Ideal ar fi să primeze rațiunea, să faceți abstracție de simpatia sau dezgustul față de Băsescu, de declarațiile anterioare a europarlamentarului EBa, de starea de isterie generală din România zilelor noastre. Eu sunt de acord, în principiu, cu legalizarea prostituției (sub un control medical și fiscal strict, pe care, însă, am marii dubii că-l poate asigura un stat cu autoritatea total dezagregată) și am mari rezerve în privința oficializării consumului de iarbă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

206 thoughts on “Dezbatere: iarbă și curve, pro sau contra

  1. Cu legalizarea drogurilor nu sunt de acord. Mai mult, as interzice si tutunul, pentru ca sincer, fumatul (de orice), mi se pare cea mai mare risipa de bani din viata unui om. Este usor sa zic asta din perspectiva mea de nefumator, insa mi se pare adevarat, nu-i vad rostul. In plus, ar fi ca o incurajare data tuturor copiilor pentru a se apuca de astfel de “sporturi extreme”. Marijuana stiu ca este cel mai putin nociv drog (mi se pare ca duce la dependenta doar daca fumezi ca disperatu’ timp de 2 ani), cu toate asta, tot as zice nu.
    Cu prostitutia insa as fi de acord, din simplul motiv ca oricum se practica la greu. Si din cate stiu eu, daca te duci sa te folosesti de serviciile unei “angajate” in domeniu, riscul de a contacta o bts este aproape minim, asta in conditiile in care ar fi o legalizare “controlata” si “angajatele” ar fi cu testele medicale la zi.

  2. Totusi, eu nu am citit nicaieri ca se propune legalizarea consumului de droguri usoare, aici presa cam exagereaza.

    Este vorba de dezincriminarea exclusiva a cosumului de droguri, lucru normal deoarece consumatorii trebuie tratati, nu pedepsiti.

    Se incrimineaza in continuare traficul, deci vanzarorii de droguri vor fi pedepsiti in continuare.

    In ceea ce priveste legalizarea prostitutiei eu unul sunt de acord pentru ca aduce unele avantaje:
    – controlul medical al prestatoarelor
    – limitarea drastica a traficului de carne vie
    – bani la buget
    Cred, totodata, ca fenomenul s-ar estompa. Ce imi mai place in propunerea legislativa este pedepsirea aspra a intermediarilor de servicii sexuale. Acum acestia sunt foarte greu de pedepsit.

  3. NU………..
    credeti ca dependentii de droguri se vor multumi cu portia ce le revine de la automatul din coltul strazii, asa cum vrea comisia? nu, catusi de putin. si asa cum avem atacatori la atm-uri, vom avea si atacatori la astfel de automate. pentru ca “asa-i romanul”

  4. sunt pentru legalizarea ambelor cu toate inconvenientele posibile.Un control fiscal strict (putin probabil) ar aduce ceva venituri si ar ‘subtia’ lanturile de aur a unora si fitele altora.Ar duce la ascutirea concurentei odata cu cresterea calitatii.
    Referitor la consumul de droguri …aici e mai dificil dar cred ca tot aspectul financiar e cel mai important,odata pentru posibilele venituri iar a doua oara pentru posibilitatea ‘agatarii’ mai usoare a evazionistilor .Singura problema la droguri e posibilitatea “educarii fortate” a clientului(o prima doza in pahar la un chef,o tigara oferita din prietenie,etc) lucru f.periculos pentru tinerii fara experienta.Dar daca ne gandim la experienta americana a prohibitiei -crearea unor gangsteri si a unor retele de ucigasi pusi pe capatuiala cu orice pret-cred ca e de preferat legalizarea.

  5. Cu drogurile nu sunt de acord… Cu prostitutia da…Sa ma explic…Drogurile usoare de obicei sunt primul pas catre cele grele… Nu m-am drogat nici-odata, si nici n-am s-o fac ( sper)…
    Nici la curve n-am mers nici-odata si iarasi sper sa n-o fac… insa prostitutia, daca unii au nevoie de ea, e mai bine sa fie la vedere si controlata, decat in subsol si necontrolata pentru ca astfel s-ar limita raspandirea bolilor, s-ar reglementa un pic statutul prostituatei etc… Prin urmare prin legalizarea prostitutiei vad un pas inainte spre mai bine… Prin legalizarea drogurilor usoare vad un pas spre dezastru…
    Da stiu, in Olanda de ex ( si poate si in alte state) sunt legale…Numai ca noi nu suntem olandezi… La noi, daca faci pasul asta, maine avem mai multi drogati ( si nu ma refer la consumatori de droguri usoare) care sa-ti dea in cap…

  6. Am 25 ani. Am fost in Amsterdam de 2 ori. iubesc orasul asta. Imi place faptul ca stiu ca pot pleca oricand acolo, sa gasesc cele mai aromate ierburi . Am trait 6 luni in UK. Majoritatea studentilor, in pauze isi scoteau pungulita si rulau un joint. Iubesc tara asta la fel de mult ca Olanda.

    DAR. Parca nu imi doresc asa ceva pentru Romania. Daca ar fi dupa mine, as legaliza tot. Pentru ca am incredere deplina in mine. Dar sunt egoist. Si ma gandesc in viitor. Si imi este teama, si frica, ca imi va fi mult mai greu in educatia baiatului meu sau a ficei mele, stiind ca ei vor avea acces neingradit la asa ceva de la o varsta foarte frageda…

  7. Personal,nu sunt de acord cu legalizarea drogurilor usoare,pe motivul ca nu sunt pentru oricine.Cat despre prostitutie,nu cred ca poate fi controlata.Evident,este o tentativa a presedintelui de a castiga alegatori.Ma intreb ce va urma dupa legalizarea prostitutiei si a drogurilor:bigamia sau adoptiile de catre homosexuali?

  8. nu stiu cum va puteti pune aceasta intrebare?!
    normal k sunt contra. argumentul este simplu. cititi biblia si vedeti acolo argumente si daca e bine sau nu.

  9. Este o aberatie.Aproape in toate tarile civilizate se discuta eliminarea totala a consumului de orice fel a drogurilor si chiar tigarilor iar la noi,electoral se scot morti din sicrie.Cat despre prostitutie,este cea mai veche meserie care nu este legiferata decat in foarte putine tari,dar este tinuta sub control atat medical cat si zonal astfel incat sa nu prolifereze.Deja tari cu ani vechi de functionare au ineput sa dezbata eliminarea acestei meserii care aduce totusi mari probleme.Aceste situatii trebuiesc tinute sub control si monitorizate nu legiferate.Categoric sunt impotriva.Aseara trebuia intrebat Crin cine sunt,daca exista,consilierii pe care ii propune in echipa domniei sale.

  10. @luci: imi pun intrebari fiindca gandesc. ma sperie oamenii care au numai certitudini. v-am rugat sa argumentati, nu sa-mi citati din texte religioase, fie ele si de capatai pentru unii.

  11. Pana cand parcurg ‘raportul in intregime’ si-l diger, atentia mi s-a oprit cateva clipe pe foto facut de Vladut; se pare ca a intrat bine in etapa ‘independentei’; preocuparea lui privind ‘micul tub elastic inchis la un capat…'(DEX) trebuie privita ca semn de maturizare in pre-adolescenta.Deh! Copii de azi ii intrec in multe privinte pe parintii lor.

  12. As fi de acord cu legalizarea prostitutiei insa am serioase dubii ca se va fiscaliza in totalitate. In aceasta privinta consider ca Mana are perfecta dreptate. In ceea ce priveste drogurile – usoare sau grele, sau cum or fi – nu sunt de acord absolut deloc cu legalizarea lor. Incerc sa ma explic: daca se legalizeaza le va da statul roman portia zilnica de droguri? E un calvar pentru oricine (inclusiv pentru cei din jurul lor) dependenta de droguri! Vine eba sa-mi spuna ca nu provoaca dependenta? Dar tigara nu provoaca dependenta? (vorbesc in calitate de fumator). As vrea sa vorbesc si in calitate de parinte. Stiu, copilul se educa (in cea mai mare parte) de catre parinti. Al meu primeste o educatie buna, intr-o familie normala, fara probleme existentiale majore. Insa, anturajul poate distruge tot ceea ce ai cladit tu in foarte multi ani. O sa mearga copiii atunci la nenea baselu’ sa le dea droguri? Da, e adevarat le poate obtine si acum daca chiar doreste, dar oarecum mai greu. E singura problema a noastra pe planeta pamant, in rest le-am rezolvat pe toate? Eventual si un pai in cur ne mai trebuie? In rest suntem OK? Sunt nebuni de legat astia! Si chiar nu pot (desi am incercat) sa fac abstractie de la basel pentru ca, din pacate, este presedintele tarii si tot el a venit cu propunerea. Sper din tot sufletul sa nu-l mai vad din iarna deloc, sau, ma rog, cat mai rar cu putinta!

  13. Fiecare este raspunzator de ceea ce face cu viata lui.
    Deci, eu sunt pentru legalizare. Liber, pe bani multi, de la 25 de ani in sus. Interzis sub 25. Sa vezi atunci calitate! 🙂

  14. Tinand cont ca in Romania nici o lege nu este facuta bine si este loc de interpretari pana la Dumnezeu, nu cred k ar trebui legalizata nici una.
    Teoretic vorbind eu cred ca, daca o persoana de 18 ani poate sa detina permis de conducere (care se ia foarte usor), sa conduca tone de otel cu viteze de la mari in sus pe soselele aglomerate ale “THE LAND OF CHOICE” atunci nici tetrahidrocanabinolul care se gaseste in marijuana, cannabis, iarba sau cum vreti voi (e tot aia) nu ar trebui sa fie ilegala. Sa se dea examen la 18 ani pentru permis de consum doar in locatii bine stabilite.
    http://www.youtube.com/watch?v=YsPxLxKmqtI
    Teo de la DecoCafe va poate explica mai bine ca mine.
    Deapre prostitutie nu ma pronunt.
    PS: Treaba cu “drogurile usoare sunt primul pas catre cele grele” e doar un cliseu prost spus de oameni care nu stiu ce vorbesc.

  15. Chiar credeti ca in Romania va fugi d-soara Libelula sa-si achite taxele si impozitele??? Si controlul medical la zi? Dar cati clienti au fost in ziua aia??? Lasand la o parte gluma, nu cred ca in perioada de recesiune economica statul are resursele necesare unui asemenea proiect. Proiectul este bun, momentul este prost, raman doar voturile.
    Cat priveste legalizarea drogurilor (chiar si usoare), o consider o dovada de iresponsabilitate. Nu-i dati unui junkie degetul ca poate ia toata mana. Mai bine sa se faca presiune pe reabilitare si reformare profesionala decat tam-tam pe consum si pe legalizarea acestuia. Oare sunt suficienti banii din alocatie/ajutor de somaj si alte asemenea surse de venit, pentru a fi satisfacute moravurile acestor clase sociale?
    Si pe deasupra, consider ca este o chestiune care poate avea un impact social deosebit de grav, si pe care n-as vrea sa o decida un X si un Y pentru o tara intreaga.

  16. În principiu, e frumos idealul pe care îl zugrăvesc susţinătorii legalizării: femeile să fie în siguranţă, să lucreze în condiţii de igienă, să aibă asigurări de sănătate, pensii iar la bugetul de stat să se încaseze impozite din practicarea acestei meserii.

    În realitate efectele sunt perverse şi argumentele lor nu se susţin. Iată de ce:

    1.Legalizarea prostituţiei este un ajutor dat proxeneţilor şi traficanţilor de persoane. Ei vor fi adevăraţii beneficiari ai acestei legi, pentru că „mărfurile lor”, femeile, copii şi tinerii exploataţi, vor fi mai în siguranţă şi vor fi un paravan mai sigur al afacerilor lor. În Germania, ţară unde prostituţia este legală, peste 90% din prostituate sunt de origine străină. Nemţoaicele nu se înghesuie să practice această „nobilă” meserie. Cele care au ajuns în Germania, au venit oare de bună voie din ţările africane, Europa de Est, Rusia? Evident că nu. Majoritatea au fost înşelate şi vândute mafioţilor. România, să nu uităm, e o ţară cu multe probleme la acest capitol. Mii de femei au fost înşelate în ultimii ani şi forţate să se prostitueze. Când prostituţia este legală, autorităţile au o piedică serioasă în a lupta împotriva fenomenului traficului de carne vie. Femeile traficate nu recunosc că au în spate proxeneţi pentru că acasă familiile le sunt ameninţate, ele însele sunt ameninţate.

    Primarul Amsterdamului declara în urmă cu ceva timp:
    “The legalization of prostitution did not bring about what many had hoped,” he said in the television interview. “We are still faced with distressing situations in which women are being exploited. It is high time for a thorough evaluation of the prostitution act. (http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,507132,00.html)

    2. Legalizarea prostituţiei duce la creşterea cererii pentru sex plătit. În loc să avem mai puţină prostituţie, vom avea o adevărată industrie înfloritoare. Legalizarea încurajează sexul pe bani. Dacă un bărbat de exemplu, a avut oarecare reţineri să apeleze la sexul plătit atâta vreme cât el a fost ilegal, odată ce devine legal, Statul îl va încuraja să dea bani în schimbul serviciilor sexuale. Fenomenul s-a văzut în toate ţările care au legalizat prostuţia. De asemenii, cresc pretenţiile şi actele de violenţă. De văzut şi care e speranţa de viaţă la prostituate.

    3. Argumentul „prostituţia trebuie legalizată pentru că ea există de mii de ani şi nu va dispărea” nu se susţine. Ar trebui să legalizăm oare şi pedofilia, mergând pe acelaşi argument? Şi pedofilia există şi va exista. Soluţia ar fi să reducem prostituţia, nu să-i dăm forme legale. Şi sclavia a existat timp de mii de ani şi totuşi în ultimele secole am reuşit s-o facem să dispară.

    4. Veniturile la bugetul de Stat nu cresc prin această măsură. Nici măcar în ţări cu nivele de corupţie scăzute, ca Olanda, Austria sau Germania, prostituatele (şi proxeneţii din umbră) nu declară decât o parte infimă din venituri. Credeţi că în România unde evaziunea fiscală e la ordinea zilei, se vor apuca prostituatele şi proxeneţii care le păzesc să-şi declare veniturile?

    5. Controlul bolilor se poate face şi prin alte măsuri. Vezi paragraful final despre SOLUŢIA CARE FUNCŢIONEAZĂ.

    6. Prostituţia este o formă degradantă de muncă. Să nu-mi spună mie careva că o femeie se prostituează din plăcere. Ce plăcere mai poate avea făcând sex cu 20-30 de necunoscuţi pe zi, unii mai libidinoşi, alţii mai boşorogi, unii mai violenţii, alţii cu pretenţii ciudate. Chiar şi atunci când ele „aleg” de bunăvoie această meserie, despre ce fel de alegere mai poate fi vorba dacă ajung să se vândă din cauza sărăciei sau a nevoii de bani. Ar trebui oare să legalizăm şi vânzarea de organe? Libertatea este relativă în condiţii de sărăcie şi mizerie.
    E adevărat că situaţia de acum nu e una roză deloc, mii de femei, copii şi tineri lucrează în forme diferite de prostituţie. Ar trebui Statul să închidă ochii şi să spună că nu se poate face nimic? Nicidecum.

    EXISTĂ O SOLUŢIE CARE FUNCŢIONEAZĂ.
    Singura măsură care a dat roade pozitive a fost cea adoptată în Suedia şi anul trecut în Norvegia. Prostituatele nu mai sunt sancţionate, cel sancţionat este clientul. Prostituatele primesc suport de la Stat ca să abandoneze profesia, participă la programe de inserţie pe piaţa muncii, sunt protejate. Clienţii în schimb sunt pasibili de amendă şi numele lor este făcut public pentru a fi acoperţi de ruşine.
    Este o măsură care a condus practic la dispariţia prostituţiei de pe străzile Stockolmului.
    Citeşte despre această măsură în articolul următor: Sweden’s Prostitution Solution:
    Why Hasn’t Anyone Tried This Before?

  17. Sexul pe bani e o practica degradanta, duce la alienarea sexualitatii femeii care il practica, la dereglari psihice si fizice. In plus ele sufera abuzuri, insulte, umilinte zilnice.

    Daca noi legalizam aceasta activitate care pune niste fiinte umane in situatii degradante, nedemne, nu le ajutam sa paraseasca munca, ba din contra, alte femei de la marginea societatii vor ajunge sa se vanda pe bani.

    Daca noi legalizam aceasta activitate, traficantii de carne vie isi vor freca mainile si vor cauta si mai multe “prazi” pentru afacerea lor de milioane.
    Prostituatele asa zise libere sunt putine, restul, majoritatea covarsitoare, traiesc in conditii de sclavie, obligate sa presteze cate 12 ore pe zi, inclusiv in perioada menstruatiei, n-au voie sa refuze clienti, s.a. Asta inclusiv in tari care au legalizat prostitutia.
    Acele tari au legalizat prostitutia sperand sa puna capat acestei degradari, fara succes insa. Violentele n-au incetat, traficul de fiinte a inflorit.
    Daca vrem sa facem ceva pentru aceste femei atunci solutia e sa-i sanctionam cu asprime pe cei care vor mai scoate bani din buzunare pentru a se folosi de ele. Daca nu exista cerere, nu exista nici oferta, si femeile astea vor scapa de o viata plina de umilinte si degradare umana.

  18. Ciutacule,

    E o chestie culturala. De exemplu homosexualii: super acceptati in Olanda / Belgia / Elvetia chiar spania, problem in Italia / Israel.

    In Zurich este un ghiseu unde te duci cu prafurile si baietii fac o analiza chimica sa vada ce impuritati mai ai in marfa proprie si apoi iti dau sfaturi daca e safe / nu. Evident, nu te dau in cap. asta pt. ca cica subst. de pe langa praf sunt mult mai nocive (conditiile insalubre de preparare a drogurilor). Dar Zurich nu e Bucuresti.

    Cica ce e interzis atrage. Ne putem permite legalizarea ? cine sunt drogatii la noi ? Ori smecherii cu fite de dorobanti ori amarastenii (groso-modo). Ideal ar fi sa fie legala, da’ in caz de boala – oricare ar fi ea – sa iti platesti singur costurile. Daca ii bagi la bulau, in principiu ar fi bine (teoretic acolo fac un tratament antidrog, etc).

    Pe scurt, nici una nici alta nu e buna, atata timp cat solutiile alternative sunt de rahat.

    Cat despre curve, ar fi bine sa legalizam: si asa nu plateste nimeni amenzile alea si nimeni nu face munca in folosul comunitatii. Scapa si militienii de AN-uri si dosare facute.

    Fiara.

  19. Bani la buget ?
    Care buget ?
    O sa ajunga chestia asta cu iarba si curvele
    ca cealalta cu bordurile si munitia dezafectata.
    Cred ca propunerea comisiei fantoma reprezinta o oportunitate de afaceri pe viitor.
    PENTRU EI !
    P. S. Si viitoarea taxa de poluare va putea fi marita pentru ca, vorba ceea, fumati iarba.

  20. @Pandele acum zambeam cand am citit. Pe langa faptul ca sunt destul de egoist si ma gandesc ca imi va fi putin mai greu in educatia copiilor , asta r fi alt motiv : pai imagineza-ti toti manlistii si cocalarii cu tigarea in gura 🙂 . Nu le mai bagati domne’ in cap ca nu sunt nocive….:

  21. propun sa se legalizeze si;spaga, hotia,bigamia (sau haremul) duelul si detinerea de arme de orice fel pt ca mai tarziu vom legaliza si drogurile din categoria grea ca de, trebuie sa le tinem pe alea sub control(vezi motivatia de acum pt legalizarea celor usoare)si sa mai legalizam Basescu pe viata presedinte si lista e deschisa daca mai aveti propuneri

  22. In concluzie cred ca suntem un popor de egoisti. Noi parca am vrea, dar ne gandim ca vezi doamne ce o sa sufere generatiile viitoare. Sa fim seriosi……

  23. Se tot vorbeste de Olanda si se da ca exemplu “bun”. Locuiesc aici de cativa ani si se intampla in felul urmator: cartierele rosii, asa cum ai spus, sunt pe cale de a fi inchise partial sau mutate – toate acele case foarte vechi au fost obtinute in instanta de fostii proprietari care vor sa deschida galerii de arta si spatii destinate tuturor tipurilor de arta.Insa fiind vorba de foarte multe strazi, e o intreaga dezbatere, si probabil va dura foarte multi ani pana se va hotara ceva intr-un sens sau altul. Cat despre marihuana, si aici sunt dezbateri pe aceasta tema, pentru ca e vorba de banii proveniti din taxe, care aduc venituri imense statului olandez. Poti cumpara marihuana, o poti fuma in cefenelele respective sau oriunde aiurea pe strada, dar cultivarea ei este interzisa; acesta este de fapt paradoxul pentru care se dezbate aceasta tema; cultivarea e ilegala, insa comercializarea si consumul in locuri speciale este legala; cei care comercializeaza platesc taxe foarte mari – o tigara costa cam 3,5 euro si aproape jumatate reprezinta impozitul; in acelasi timp, exista cateva ferme, 2 sau 3, unde se cultiva marihuana, controlat, “la granita”, fiind ilegal, dar acceptat, datorita impozitelor; in acelasi timp, sunt foarte multi particulari care cultiva in case, intr-o camera amenajata special, insa de obicei sunt arestati si tinuti multi ani inchisi; insa mai este o problema – diferenta de mentalitatasi diferenta de cultura intre noi si olandezi; cred ca pentru noi ar fi o tragedie pentru noi ca natie, sa se adopte aceste legi, pentru ca noi nu stim cum sa traim aceasta “libertate”, nu stim sa ne oprim atunci cand trebuie si suntem tentati sa incercam orice este nou, fara limite. Ne-ar trebui multi ani sa invatam cum sa facem fata acestei libertati, nu pentru ca olandezii ar fi mai breji decat noi, k nu sunt; insa ei nu au grijile noastre zilnice, care pe noi de apasa si ne indreapta spre lucruri care sa “ne ajute”. Si ar fi pacat sa ne ducem la vale mai mult decat acum…

  24. Nu sunt de acord cu dezincriminarea consumului de droguri cu risc scazut. Se va ajunge la o situatie identica cu cea in care soferii auto aveau dreptul sa consume o bere apoi sa se urce la volan. Intindei omului un deget si el iti va lua toata mana. Deasemenea, daca incercam sa comparam cele 2 fenomene, consumul de droguri si prostitutia, eu cred ca nu sunt la fel de periculoase amandoua (chiar daca din una poate rezulta cu usurinta cea de-a doua). In al doilea rand, vorbim aici despre prostitutie si nu despre proxenetism. Dupa parerea mea sunt 2 lucruri total diferite.
    Pe de alta parte prostitutia ar fi mult mai usor controlata daca ar fi legalizata. In Olanda, de exemplu, toate prostituatele din cartierul rosu sunt obligate sa faca controale medicale amanuntite de vreo 4-5 ori pe an, iar daca nu le-au facut nu numai ca isi pierd “locul de munca” dar primesc si o amenda imensa. Nu mai vorbim aici despre impozitele care vor fi platite la stat.
    La un moment dat era o discutie in cadrul politic din Olanda in care se punea in discutie eliminarea, sau daca nu macar mutarea la marginile orasului Amsterdam a cartierului Rosu. A fost suficient motivul referitor la banii care ajung la stat din impozitele percepute de acolo pt a fi imediat uitata aceasta propunere. Acuma sa fim sinceri, de ce ar vrea cineva sa mearga in Amsterdam daca nu pt droguri si prostitutie. Stiu, sunt multi care merg acolo si pt locurile culturale pe care orasul pe pune la dispozitie, dar marea majoritate…..
    Discutie este mult mai ampla decat aceste cateva randuri, insa, ca o concluzie personala, as fi de acord cu legalizarea prostitutiei, dar NU si cu cea a drogurilor fie ele si de risc scazut…

  25. Si eu cred ca prostitutia trebuie legalizata si in prima faza ar aduce mai multi bani la buget dar ar si controla o serie de boli care acum sunt duse de la curve la clienti si de la clienti in familie. Cat despre marijuana la liber, e probabil visul adolescentilor teribilisti si a lui Andrei Gheorghe…

  26. DESTIN DE PROSTITUATA

    Ai o fiica de 10-11 ani care a fost/urmeaza sa fie vaccinata impotriva cancerului de col uterin? Stiai ca acest vaccin contine human chorionic gonadotrophin (hCG), un hormon care apare in mod natural si este esential pentru mentinerea sarcinii. In conditii naturale, hormonul hCG alerteaza corpul femeii despre prezenta sarcinii si cauzeaza declansarea altor hormoni, pentru a pregati uterul ca ovulul fecundat sa se implanteze. Asa-zisul vaccin este doar un vehicul pentru acest hormon (hCG). De ce? Pentru ca organismul uman nu-si ataca proprii hormoni, hCG-ul produs naural. Corpul trebuie „prostit” sa trateze hCG-ul ca pe un inamic invadator pentru a dezvolta un vaccin anti fertilitate folosind anticorpi pentru hormonul hCG.

    Acum intelegi de ce prostitutia trebuie promovata, acceptata de societate, legalizata, iar ulterior sustinuta prin alte legi… Pentru ca fiica ta nu va putea avea alt viitor… Pentru ca fiica ta nu va fi niciodata mama!!!

  27. Initial, am considerat acest articol ca fiind unul dintre cele la care aleg sa nu scriu. Am citit apoi, opinia lui Badin si pot spune ca reprezinta si pentru mine o argumentare in defavoarea ,,masurilor”.

  28. mie legalizarea prostitutiei nu mi se pare ca ar aduce nici bani la buget si nici mai multa siguranta pentru cei/cele implicati (ma refer aici atat la practicante – batai, dependenta de proxeneti dubiosi – cat si la clienti – constientizarea bts etc)
    deoarece cel mai probabil fenomenul ar ramane in continuare in underground. totusi ar putea fi o masura buna chiar daca ar atrage cu sine numai o mica imbunatatire a situatiei.

    sunt de acord cu legalizarea drogurilor usoare pe de alta parte. in momentul de fata, sunt sanse uriase ca un tanar sa ajunga macar sa fumeze o tigara de ceva in liceu si/sau facultate.
    in conditiile astea, delimitarea drogurilor usoare de drogurile grele care produc dependenta si pot distruge la limita vieti, este necesara. asta pentru ca
    tinerii sa nu introduca marijuana si cocaina in aceeasi oala. delimitare inseamna in primul rand libertate relativa de consum pentru droguri usoare si pedepse mult mai grele pentru drogurile grele.

    un articol foarte bun pe tema, catre care am mai trimis o data link, este acesta.
    http://www.economist.com/opinion/displaystory.cfm?story_id=13237193

    cat despre comisia prezidentiala, este desigur praf in ochi. dar merita praful pentru ca noi sa incepem sa vorbim in sfarsit despre asta. din punctul meu de vedere, la noi inca se mai poate face ceva in privinta consumului de droguri. in tari ca sua, e cam tarziu.

  29. referitor la consumul de droguri: raportul vorbeste de droguri ilegale si de droguri legale. la astea din urma sunt mentionate tutunul, cafeina si alcoolul. nu cred ca trebuie sa mai discutam despre efectele devastatoare ale alcoolului, va puteti uita la orice jurnal de stiri de ora 5. cateodata e chiar mai periculos decat unele droguri
    propunerea este dezincriminarea consumului ceea ce nu inseamna neaparat legalizarea lui si face diferenta intre droguri usoare si tari. dezincriminarea combinata cu o strategie de descurajare si de recuperare a consumatorilor care “ies la iveala” in acest mod poate fi o solutie in lupta anti-drog
    totusi si eu am rezerve fata de propunerea asta, mai ales cand autoritatea politieneasca nu e in stare sa combata eficient traficul de droguri
    in ceea ce priveste “legalizarea sexului comercial”: cred ca toti suntem de acord ca e o realitate incontestabila. daca intoarcem capul nu inseamna ca dispare (ca de altfel nici consumul de droguri). e datoria unui stat puternic sa controleze aceste fenomene de la marginea unei societati normale.
    practicarea sexului comercial era legalizata inainte de razboi, si cred ca atunci societatea romaneasca era mult mai conservatoare decat acum. pana la urma e o problema de sanatate publica (transimterea bolilor cu transmitere sexuala, mizeria sociala in care traiesc aceste femei si familiile lor etc)
    totusi va rog sa tineti seama ca ambele sunt propuneri nu reguli, ca raportul respectiv face trimitere la particularitatile Romaniei care ar putea face ca acestea sa nu se poata aplica sau sa se aplice cu efecte negative.
    sunt de acord ca perceptele morale sau religioase interzic consumul de droguri sau prostitutia, insa singure nu le pot sterge din societate. si pana una alta, suntem un stat laic, care se conduce dupa alte reguli.
    si inca ceva, mesajul trebuie sa fie urmatorul: nu oncurajam drogurile si prostitutia, dar, daca tot exista, trebuie sa le facem fata

  30. În principiu sunt de accord ca prostituţia să fie legalizată în sensul că nu văd nimic rău/penal să dai un ban dacă vrei un serviciu sexual, respectiv să oferi servicii sexuale pentru bani. Majoritatea curvelor pe care le vedem pe stradă, se prostituează pentru a face nişte bani ca să poată trăi, nu pentru ca sunt nişte nimfomane care tre să îşi potolească vreo poftă.

    DAR legalizarea prostituţiei împlică automat un control mult mai complex decât acum când se dă amendă când prinzi curva. Şi mă îndoiesc că în România s-ar putea face ceva mai complex decât a da amenzi la curve. Defapt e foarte probabil ca în urma legalizarii prostituţiei, în România, efectele să fie TOTAL INVERS şi anume: mult mai mulţi bolnavi de boli cu transmitere sexuala, mult mai intens traficul de carne vie, o gramadă de fete şi copii ţinuţi ca şi scalvi sexuali, bani la buget mult mai puţini pentru că banii cheltuiţi cu controale să nu acopere încasările din impozite de la bordelurile legale.

    Nu cred că impozitul la bordel va fi de 16%, ci va fi mai mare, şi în plus se vor mai adăuga accize căt casa. Aşa că proprietarul de bordel va fi tentat să lucre la negru. Plus că proprietarul de bordel NU se incadrează în profilul patriotului care nu mai poate de grija bugetului şi economiei nationale şi nu ştie ce să facă pentru îmbogăţirea statului. Vor fi foarte puţine bordeluri legale şi mai puţine cele pe profit 🙂 şi puţine vor fi încasările la buget. E dreptul fiecărui cetăţean român să îşi reducă fiscalitatea.

    O mare parte dintre curve sunt minore. Acestea nu vor putea munci oricum într-un bordel legal. Acestea în continuare vor fi exploatate de către peşti care de multe ori sunt chiar parinţii fetelor. Deci acestă problema nu o rezolvă legalizarea prostituţiei.

    Controlul medical se va face doar în bordeluri legale si acesta va fi fuşărit în multe cazuri, pentru că asta-i regula la noi în România. Odată cu legalizarea se vor înmulţii şi numărul de bordeluri ilegale, unde nu se va face control medical. Se vor înmultii şi numarul de clienti care merg la bordelurile ilegale şi deci numarul de bolnavi.

    În concluzie, NU CRED că în România, autorităţile sunt capabile să poată controla o chestie atât de complexă. Aşa că eu nu sunt de accord cu legalizarea prostituţiei în România. Cel puţin nu acum.

  31. Sunt pro iarba si pro curve pentru toate fiintele care au discernamant?! Si, sunt pro iarba si pro curve si pentru cei fara discernamant?! Cum altfel invatam, cum altfel acumulam intelepciune daca nu din experienta? Cum poti stii cum e focul daca nu te si arzi?Cum poti cunoaste lumina fara sa stii cum este intunericul? Doar din povesti nu merge?!

  32. Consider ca Romania are probleme mult mai importante pe lista de prioritati si daca ar fi sa dau un titlu de articol vis-à-vis de propunerea comisiei prezidentiale, acesta ar fi: “Basescu apeleaza la electoratul de criza: “curvele si drogatii ”.
    Disperarea datorata iesirilor nu prea inspirate din ultima vreme, si constientizarea ca se poate sa ia plasa de data aceasta (tinand cont ca se apropie perioada alegerilor), l-au facut pe Primul Jucator sa cada in careu si sa ceara penalty. Doar un penalty il mai poate salva. Asa ca a incercat sa apeleze la patriotismul romanilor, sa vorbeasca de folclor si de cat de destepti suntem. Nu i-a iesit. Acum se duce mai jos. Cred ca incearca principiul “multi si prosti!” sau “multi si inconstienti”. La cati tineri sunt in tara asta, tineri ce nu urmaresc realitatea politica, tineri ce nu sunt pregatiti pentru a cantari binele si raul si importanta unei decizii de acest gen, cu influenta media, cu filmele americane unde vedem pustani care se drogheaza in campusuri si nu patesc nimic, probabil ca s-a gandit ca o astfel de propunere isi va atrage voturi din partea acestei categorii de electorat.
    Nu vreau sa se inteleaga ca eu consider tineretul roman prost sau imatur. Cred doar ca asta isi doreste domnul presedinte sa creada. Mizeaza pe spiritul de turma al tineretului, pe influenta anturajului, pentru a castiga voturi.
    Eu am 24 de ani. Fac parte din acea categorie pe care crede presedintele ca o sa o impuste cu aceasta lege. Dar din ceea ce ma priveste, nu ma nimereste!
    Voi credeti ca romanii sunt suficient de pregatiti sa se opreasca la o portie mica de iarba? Romanii care abia rezista la tuica? Romanii care umbla in stare de ebrietate cu masina, accidenteaza oameni si pleaca de la locul accidentului? Nu generalizez. Insa e o realitate pe care nu o putem ignora, domnule Ciutacu.
    Nu putem pune la un loc legalizarea prostitutiei cu cea a drogurilor. Prostitutia nu provoaca dependenta. Este o meserie considerate ingrata, dar este o meserie. Ne place sau nu sunt femei care mai mult sau mai putin nevoite au adoptat acest stil de viata si ofera servicii sexuale. Tinand cont de problemele medicale ce pot surveni este normal intru-un fel sa apara o lege care sa reglementeze cumva problema.
    Dar drogurile sunt interzise pentru ca provoaca dependenta. Nu te poti opri la iarba! Mentalitatea aceasta precum ca nu putem controla fenomenul asa ca mai bine il legalizam, este o mare porcarie! Parerea mea! Chiar faptul ca sunt ilegale i-a facut pe unii tineri sa se gandeasca de doua ori inainte de a consuma. Ideea ca poti fi pedepsit legal, este cea care te impiedica de cele mai multe ori sa faci o fapta. Va dati seama ca legalizand drogurile, nu vei mai putea explica, in calitate de parinte unui copil despre consecintele consumului de droguri. Ne place sau nu educatia se face si prin coercitie. Avem nevoie de niste limite, avem nevoie de legi care sa ne interzica anumite fapte, si avem nevoie de pedepse pentru cand incalcam legile. De cele mai multe ori nu calcam pedala de acceleratie pentru ca ne e frica de radar, de amenda, de luarea permisului, nu pentru ca tinem la viata noastra. Asta e realitatea. Suntem inconstienti. Nu neaparat ca popor, ci noi, oamenii, in general suntem inconstienti si picam foarte usor prada viciilor.
    Cadrul legal este chiar factorul care decide ce este normal si ce nu intr-o societate. De asta are nevoie Romania acum? O decizie prin care e normal sa te droghezi?

  33. am participat, la precedenta mare discutie nationala despre prostitutie, la o sedinta a comisiei de sanatate referitoare la subiect; eram vreo 3-4 jurnalisti, vreo 3-4 preoti, vreo 3-4 oficiali din ministere (muncii, sanatatii etc.) si onor membrii comisiei; dupa vreo 6-7 ore de discutii furtunoase, toata lumea a cedat nervos, de vreme ce amendamentele propuse de Floriiiiiiin Calinescuuuuu, erau absolut ireconciliabile cu pozitia preotilor;
    evident, am scris si eu despre asta, insa intr-un cu totul alt registru; sper sa placa acelora care vor avea curiozitatea sa citeasca; altminteri, nu simt deloc nevoia sa cad in capcana subliminala a lui Basescu … 🙂

  34. Victor, faci o eroare cand scrii despre legalizarea consumului drogurilor usoare. Nu este vorba despre legalizare ci despre dezincriminare, ceea ce este cu totul altceva. Adica, daca te prinde politia fumand marijuana nu te mai baga la inchisoare si nici amenda penala nu-ti mai da, in cle mai rau caz iti da o amenda contraventionala si doua dupa ceafa si te trimit acasa.
    Este aberant ca pentru un fum de marijuana sa faci doi ani de puscarie, nu are nici un sens.
    Logica ar trebui sa fie in felul urmator: dezincriminezi consumul drogurilor usoare si maresti pedepsele celor care fac trafic de droguri. Dar, dupa cum spun si specialistii, dezincriminarea consumului de droguri nu are sens fara niste centre de recuperare a dependentilor functionale.

  35. Ca discutie de principiu, banuiesc ca cel mai bine poate fi redus totul la relatia pe care ar trebui sa o aiba statul cu cetatenii. Cred ca libertatea cetateanului ar trebui sa mearga pana cand acesta devine un pericol social. Daca cineva doreste sa manance doar slanina, doreste sa fumeze tigari sau plante de diverse feluri, doreste sa fie eutanasiat etc., nu ar trebui oprit de stat. Este decizia lui de a urma o cale in ceea ce priveste propriul corp si propria viata (desigur statul, biserica, sau societatea pot face recomandari). In masura in care de exemplu, drogurile puternice conduc (statistic) la acte anti-sociale ar trebui intr-adevar interzise (desigur pragul statistic este arbitrar).
    Concret, iarba este folosita intensiv in vest si in est (desi este interzisa), este folosita de asemenea si in tara. Un exemplu bun pentru dimensiunea consumului la noi sunt dream/spice shopurile care au inceput sa impanzeasca tara. La fel stau lucrurile si cu incidenta mare a prostitutiei.
    Daca prostitutia va fi legalizata, probabil vor fi doar efecte pozitive, care au fost enumerate anterior. Nu cred ca vor fi dramatic mai multi amatori… ceea ce ii retine acum pe multi, ii va retine si pe viitor… desi cine stie ce obiceiuri pot aparea.
    Consecinta utilizarii de droguri usoare, va fi probabil scoaterea de pe piata a drogurilor de calitate dubioasa, cresterea consumului, dar nu cred ca foarte mult si a consumatorilor.
    Din pacate insa, nu cred ca Romania este inca pregatita pentru asa ceva. Nu se va stii cum sa se controleze totul (control slab ori excesiv), iar romanii nu prea stiu cum sa-si foloseasca libertatea.

  36. Eu zic ca trebuie sa avem mai multa atentie la exprimare. Din ce zicea presedintele comisiei, e vorba de dezincriminarea consumului de stupefiante: consumatorul, care de (cele mai) multe ori e prins in capcana de traficanti si de lipsa de informare nu va mai merge la puscarie, ci va primi suport pentru reabilitare fizica si sociala. Nu vad nimic rau in asta. Traficul ramane in continuare interzis. Spre ex. s-ar putea propune inasprirea pedepselor astfel incat anii de puscarie facuti acum de consumatori sa fie facuti de traficanti. Ar rezulta marfa mai putina pe piata, pret mai mare, consum mai mic.
    Cat priveste prostitutia, situatia e similara. De cat sa le bagi la inchisoare, mai bine le pui impozit si le cauti de boli. E logic si se practica deja in multe tari din Europa.

  37. Despre curve:

    Cu aceasta propunere sunt 100% de acord. Daca s-ar putea o sa o si sustin. Motivele pentru care o sustin:

    – fetele, curvele vor fi vaccinate, testate, deci mult mai sigure.
    – nu mai trebuie sa faca trotuarul si sa degere de frig. Apropo, randamentul unei curve degerate este aproape zero.
    – sunt mai multe stranse la un loc, deci implicit oferta este mai bogata.
    – nevasta nu-si mai face griji ca as putea aduce acasa vreo boala.
    – exista posibilitatea sa-ti faci abonament ca la metrou…sau ca pe timpuri
    – cel mai important, o sa se plateasca impozit!!

  38. @Razvan: n-ar fi mai bine sa citim ce a scris si a semnat presedintele comisiei? ce zice la tv dupa ce a dat foc la caruta ma intereseaza mai putin.
    @Dimitri: vanzarea la tonomat se cheama legalizare, nu dezincriminare.

  39. Eu zic ca traim intr-o tara in care ne conduc idioti care mai pretind ca detin si diplome in buzunar.Este imposibil sa dezincriminezi consumul de droguri atata timp cat substantele din care sunt facute sunt interzise si atata timp cat vanzatorul, traficantul este un infractor in momentul in care ti le comercializeaza.Ce facem o sa permitem cultivarea de culturi de canabis ?
    In ceea ce priveste prostitutia suntem in aceiasi situatie, deoarece nu putem avea prostitutie fara proxeneti, iar proxenetul este cel care se foloseste de prostituata, de serviciile ei intr-un mod inuman , nedemn este ,,propietarul” acelei fete.Asa ca intreb in continuare permitem si slavia ?
    Eu propun domnului presedinte ca daca tot vrea sa permita consumul de droguri sa permita si consumul de alcool la volan peste limita de 0,80 ,pentru ca asa si-ar legaliza viciul si oricum avem prea putine accidente de masina.

  40. Nu doar România, ci toată Europa se confruntă cu problemele prostituţiei şi consumului de droguri uşoare. De la an la an, tot mai multe state reglementează aceste subiecte.
    Se poate spune că prostituţia împarte Europa în trei categorii, din punct de vedere juridic. Prostituţia este interzisă în mai toate statele balcanice şi din Europa de Est, inclusiv Rusia – dar care, pe de altă parte, sunt principale exportatoare de carne vie şi trafic de fiinţe umane.O excepţie originală: în Suedia şi Islanda, prostituţia este interzisă, însă pedepsit este clientul, nu femeia.

    O a doua categorie o reprezintă ţările în care sexul tarifat nu este ilegal, dar nici nu există legi speciale care să reglementeze această activitate. Majoritatea statelor Uniunii Europene intră în această categorie, inclusiv Franţa, Italia, Marea Britanie sau Spania.

    A treia categorie, în care intră Danemarca, Germania, Olanda, Belgia, Austria, Elvetia, Letonia, Grecia, Ungaria si Turcia este cea a ţărilor care au legalizat prostituţia şi îi reglementează activitatea prin norme stricte.

    În ce priveşte consumul de canabis, în Olanda este deja legal. În alte state, precum Germania, Cehia, Belgia, Portugalia, Austria, sau Spania, consumul de canabis este legal sau dezincriminat iar posesia unei cantităţi mici, pentru consum personal nu mai este pedepsită penal, în schimb toate statele interzic cultivarea şi vînzarea drogurilor uşoare.

    Acum, daca astea sunt argumente pro sau contra depinde de fiecare cum intelege actuala societate.
    Insa raportul comisiei respective nu aduce nimic nou sau neobisnuit in plan european referitor la prostitutie si droguri usoare.
    Dimpotriva chiar. România pare a fi codasa in reglementarea si luarea unor masuri in acest sens.

  41. Ating doar subiectul cu drogurile pentru ca celalalt nu mi-e foarte palpabil (la o prima vedere as zice de ce sa nu colectam taxe si din prostitutie).

    Dar sa revin la droguri.

    Nu cred ca prin dezincriminare i-am ajuta pe acesti oameni. Din contra ar fi mai multi pe care i-am trimite undeva intr-un colt, la periferia societaii.

    Intr-un stat care in vremuri normale (sau cat de normale or fi acestea) nu avem bani pentru bolnavi obisnuiti, de unde bani pentru acesti amarati ce vor recurge la arome si vor deveni dependenti?

    Avem atatea alcoolici in tara asta? Ati auzit de vreun program de reintegrare sau de centre de reabilitare?

    Aceste recomandari sunt simple vorbe populiste. Ma intreb, sunt facute din bani publici?

  42. Zau ca Presedintele nostru (speram cu nu prea mult timp de acum incolo!) are inteligenta nativa sa ne distraga atentia de la problemele reale, acute ale Romaniai.Ca sa mai scape de ‘scarba’ exprimata de multi fata de dumnealui, vine cu propunerea si sustinerea Comisiei prezidentiale pentru analiza riscurilor sociale si demografice, a carei raport este asumat integral de dumnealui. Si mai contesta unii ca nu se ocupa de probleme serioase, de substanta!Vai!Vai!.Si atat de bine ne leaga la ochi si minte incat eludam sa patrundem in esenta avertismentului facut si de D-l Ciutacu pe blogul sau ca ‘numai foamea de voturi’ pana si de la ‘narcomani si parasute’ l-au facut pe Base sa vina cu asemenea idei ‘novatoare’ca legalizarea prostitutiei si dezincriminarea consumului de droguri usoare.
    Probabil ca am sa-l dezamagesc pe D-l Ciutacu declarand ferm si hotarat ca nu pot veni cu “argumente” pro si contra in dezbatrea propusa intrucat n-am nici o experienta nici in consumul de ‘iarba’, nici in practicarea ‘prostitutiei'(cel putin nu pana acum?!, iar pe experienta altora nu dau doi bani. Dar poate voi putea veni cu niste idei/ propuneri, dupa o digerare mai profunda a ‘fenomenului prostitutiei in globalitate lui’.Din nou ajung cu aceasta concluzie la ideea, ca subiectul propus, pentru dezbatere, de D-l Ciutacu, astazi jurnalist si blogger, ne starneste la un studiu mai aprofundat, la o meditatie consistenta.Cred ca multi cititori ai blogului impartasesc aceasta parere, chiar daca nu o exprima.
    Prin urmare’ trec sa-mi fac tema de acasa’ deocamdata.

  43. ne poticnim in legalizare/dezincriminare.
    cu voia dumneavoastra, iata textul:
    Dezincriminarea consumului de droguri (nu a traficului!) pentru a aduce la „suprafaţă” consumatorii. Recent s-au deschis în multe oraşe ale ţării (Braşov, Bacău, Galaţi, Hunedoara, Brăila, Iaşi, Bucureşti) magazine care vând produse etnobotanice ce au acelaşi efect ca drogurile ilegale uşoare şi efectele lor sociale nu par a fi vizibile. Consumul de droguri trebuie descurajat dar cu diferenţele de rigoare între drogurile uşoare şi drogurile tari, în special cele injectabile precum heroina care au efecte negative devastatoare. Incriminarea consumului produce efecte secundare grave precum refolosirea seringilor care conduce la transmiterea unor boli grave
    Dupa parerea mea (de absolvent de Drept) dezincriminare nu este acelasi lucru cu legalizare. Consumatorul nu mai savarseste o fapta care atrage raspunderea penala (infractiune si pedeapsa) insa traficarea drogurilor este in continuare ilegala. drogul este in continuare ilegal. Este o mana intinsa consumatorului de droguri, pentru a-l recupera sau a-l reabilita

  44. Instituţiile statului trebuie să înţeleagă că a adopta anumite măsuri potrivite în alte ţări europene, nu poate aduce un plus de eficienţă şi la noi. Totul trebuie adaptat legilor, oamenilor, întregii structuri româneşti.
    Prostituţia legalizată nu poate elimina “meseria de peşte” deoarece aceştia de abea aşteaptă să-şi facă centre legale în care să-şi câştige milioanele în mod licit.
    Drogurile…am vazut ce se întâmplă cu acele magazine care vând “droguri legale”.
    Important este că aceia care se drogează, dar şi prostituatele, pot beneficia de tratament corespunzător, fapt care ar putea încuraja aceste obiceiuri.

  45. sunt de acord cu legalizarea sexului comercial cu o mentiune: nu stiu cata “constiinta” vor avea cei ce practica aceasta activitate de a face DOAR sex protejat…de multe ori, pentru un tarif mai mare…se renunta la protectie;

    in ce priveste dezincriminarea consumului de droguri (si nu a traficului) am mari rezerve:
    1. dat fiind nivelul actual al societatii noastre, nu cred ca prin aceasta metoda “s-ar aduce la suprafata” consumatorii;
    2. bariera dintre drogurile usoare si cele tari este foarte facil de trecut- de regula se incepe cu drogurile usoare;

    In concluzie, la partea cu “iarba” am rezerve. Avand in vedere ca este vorba doar de un raport…ideea este discutabila. Ar trebui gandite mai bine situatiile privind dezincriminarea consumul de droguri. Ar trebui sa existe totusi niste criterii de acceptabilitate si nu o generalizare. Ma gandesc ca s-ar putea face totusi unele diferente, ca de exemplu:
    -in cazul persoanelor bolnave de cancer, s-a dovedit ca anumite droguri usoare au unele efecte “benefice” daca le pot numi asa…;
    -dezincriminarea ar trebui gandita si in functie de varsta…totusi! nu mi-ar conveni ideea ca orice copil cand iese de la scoala…sa poata intra intr-un magazin sa-si procure iarba;

  46. @Razvan,
    Citeste macar pag. 232 – 234 si 248-249 ale raportului.
    Iar cei ce considera ca o OK sa se dea drumul la droguri “usoare, care nu provoaca dependenta” sa citeasca pag. 232: Concluzii si recomandari, prima parte.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.