Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Dezbatere: iarbă și curve, pro sau contra

Dezbatere: iarbă și curve, pro sau contra

Haideți să dezbatem! Tema e propunerea comisiei prezidențiale de legalizare controlată a consumului de droguri ușoare și a prostituției. Raportul e discutabil, dar altul n-avem la îndemână și lucrăm cu materialul clientului (foto Vlad).

Vreau să citesc argumente pro sau contra. Ideal ar fi să primeze rațiunea, să faceți abstracție de simpatia sau dezgustul față de Băsescu, de declarațiile anterioare a europarlamentarului EBa, de starea de isterie generală din România zilelor noastre. Eu sunt de acord, în principiu, cu legalizarea prostituției (sub un control medical și fiscal strict, pe care, însă, am marii dubii că-l poate asigura un stat cu autoritatea total dezagregată) și am mari rezerve în privința oficializării consumului de iarbă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

206 thoughts on “Dezbatere: iarbă și curve, pro sau contra

  1. Lucrurile sunt simple, nu stiu ce-i atata tevatura. Marinelu ne abate atentia de la foame la cai verzi pe pereti. Curve au fost si vor fi catu-i pamantul, poate-ar trebui legalizate dar grosu’ tot in ilegalitate ar performa. Cat priveste dezincriminarea, un alt cuvant complicat pt ceva ce nici n-ar trebui sa existe. Daca-i mangaiem pe mot pe consumatori, indirect ii aprobam pe traficanti. In loc sa inasprim masurile, o mai scaldam un pic, pt ca niste nene cu pretentii sa se intituleze pompos comisie iar marinaru’ sa ne mai demonstreze ca-n tara asta e posibila orice zmuceala, orice aiureala, orice derapaj, numai sa mai obtina un pic de atentie si-un vot-doua in plus! Eu am o alta propunere: adaugarea unui paragraf in constitutia romaniei, care sa oblige orice candidat la presedintie la un control medical psihiatric.

  2. Dezincriminarea consumului nu cred ca este o solutie atata vreme cat in Romania nu exista nici centre de dezintoxicare si nici medici specialisti.

    Ii incurajeaza pe cei dependenti care nu vor mai avea nici o problema atata vreme cat nu vor pati nimic si, totodata, ii va proteja pe dealeri.

    Orice jmeker prins cu marfa in buzunar va spune la proces ca era pentru pentru consumul personal iar nu pentru vanzare.

  3. Sunt de acord cu legalizarea consumului de droguri usoare, ar aduce multi turisti (vezi Amsterdam). Oricum cine se drogheaza, se drogheaza oricum, indiferent daca e legal sau nu.
    Nu am auzit pe nimeni sa vorbeasca intr-adevar despre drogurile usoare, lumea le cam pune in aceeasi galeata – si nu prea este corect.

  4. 1.Sunt de acord cu legalizarea prostitutiei.Ea exista si nu trebuie sa negam asta.In plus e una dintre principalele surse de raspandire a unor boli foarte grave,iar prin aceasta legalizare si prin crearea unei legislatii coerente(dar care sa fie si respectata,ceea ce in tara asta bate sper imposibil)s-ar putea diminua atat raspandirea BTS-urilor cat si “sclavia” unor femei obligate sa faca asa ceva.Cat despre taxele stranse din impozitul prostitutiei legale nu cerd ca are rost sa vorbim…toti stim ca banii aia(daca va fi cazul)vor completa niste buzunare,deja mult prea pline ale unor baieti pufosi.Nu cred ca BOR ar trebui sa aiba un cuvant prea important de spus.Biserica ar trebui sa se ocupe de alte probleme,vezi cazurile de homosexualitate si pedofilie din randul “celor cu dar de la D-zeu” si sa mai lase constructia de biserici pt a ajuta oamenii care trebuie sa traiasca in niste case din carton langa niste biserici “zgarie nori”.
    2.E clar ca si consumul de droguri(ca si prostitutia) exista.Nu sunt de acord cu legalizarea consumului de droguri usoare si asta dintr-un motiv destul de simplu : daca te-ai apucat de droguri usoare sigur vrei sa “evoluezi” catre ceva mai “bun” , mai tare.Cred ca “Parazitii” cu a lor piesa “Drogurile schimba tot” ne explica destul de bine de ce NU!

  5. eu cred ca e doar o “fumigena” electorala! am vazut deontologi care sustin ca statul va castiga 100 milioane din prostitutia fiscalizata. pai, noi nu suntem in stare sa fiscalizam complexul Europa, daramite Matasariul! si mai am o intrebare: se da voie si cu bonuri de vacanta de la madam Nutzi?

  6. UN BETIV,CURVAR SI HOTZ NU POATE PRODUCE ALCEVA.- PRIMUL BETIV,CURVAR SI HOTZ AL TARII A HOTARAT tanspunerea in fapte a dorintelor sale cele mai aprige : CURVELE SI DROGURILE.-
    Bagabontzii- lingai de la coada sa aplauda frenetic de incantare .Doreau de mult sa NU le mai practice pe ascuns.-Oamenii normali la cap, cei cu judecata-ntreaga,nealteratzi de cretinism sunt dati deoparte , tratatzi ca niste oi … o turma fara discernamant…….
    Acesti lingai – aburitzi de atatea droguri si orgii vor ridica imnuri de slava PRIMULUI CURVAR SI DROGAT AL TZARII , PIMEI CURVE SI DROGATE A TZARII SI PRIMELOR CURVULITZE SI (USOR) DROGATE ALE… TZARII .-
    SA NE FIE TZARANA USOARA……………

  7. Iar cei care vocifereaza revoltati ca “marinarul ne distrage atentia de la….” poate ca ar fi bine sa citeasca intregul raport ca sa se convinga ca problemele drogurilor si a prostitutiei sunt doar doua subpuncte din multe multe altele.
    Cei care distrag atentia sunt tocmai cei care din intregul raport nu prezinta decat aceste doua aspecte. Asa ca daca chiar doriti sa va lasati inselati, va priveste, insa nici Basescu si nici comisia respectiva ci mass-media (a cui o fi ea) este cea care de 2 zile bate saua numai si numai pe aceste doua subpuncte ale raportului respectiv.

  8. raportul emite niste idei…dar nu si niste excluderi, ca de exemplu categoriile profesionale care NU pot beneficia de aceasta dezincriminare: judecatorii, politistii, medicii…etc;

    iti dai seama ce “cool” ar fi sa intri pe mana astora atunci cand sunt cu capu’-n “nori”? 🙂

  9. @Corina Aldea: stiam eu ca tot presa-i de vina. cred ca Gadea si cu Stan au scris raportul si l-au pus pe site-ul Administratiei Prezidentiale 🙂 plus ,da, nemernicul de Ciutacu; nu putea el s-o lase-n linistea ei olimpiana pe EBa?

  10. @sclavone

    Citeste cu atentie despre ce este vorba. Nu le pune de-a valma. In tarile in care deja exista reglementari este stabilita clar cantitatea de droguri usoare care-ti permite sa declari ca e vb de “consum propriu”. Ceea ce afirmi tu sunt povestioare. Daca te prinde si numai cu un gram in plus fata de “doza” stabilita prin lege, intri automat la trafic de droguri. Asa ca nu te poti apara ca e pt uz personal cand tu esti prins cu sacul de canabis in portbagaj.
    Hai sa spunem ca “ai nostri” sunt cum sunt dar nu e cazul sa-i credem tampiti pe toti guvernantii statelor europene care deja au impus anumite reglemenari si, din moment ce nu renunta la el, mai mult ca sigur ca nu sunt chiar atat de aberante pe cat le credem unii dintre noi.

  11. dle Ciutacu

    Nu este vorba de vreo vina dar trebuie sa recunoasteti ca intreaga mass-media se axeaza exclusiv pe aceste doua probleme cand stiti foarte bine ca raportul in ansamblul lui le trateaza pur si simplu pt ca ele exista.
    Iar “subtitlurile” prin care sunt ele prezentate publicului…sa fim totusi cinstiti.
    “Basescu vrea curve si droguri” nu fac altceva decat sa incrimineze mass-media (toata) pt modul in care foloseste acest raport.
    Daca va simtiti cumva “vinovat” asta nu depinde nicidecum de mine.

  12. Dom-le problema e clara pentru cine vrea s-o vada clar. In principiu, orice om destupat la minte, este de acord cu liberalizarea acestor activitati, dar numai dupa ce ne insanatosim economia. Problema e cu totul alta. Romania nu reprezinta un stat care sa faca recurs la principii. A face aceasta miscare in acest moment nu inseamna decat a da o sansa miliardarilor de carton. Adica, cei care nu au nimic in cap si care oricum se ocupa de aceste chestiuni ilegal si la momentul actual vor intra in legalitate.
    De ce nu e bine? Pai hai sa vedem. Daca nu se legalizeaza acum exista riscul de a fi prinsi toti borfasii. Si problema reala se refera la proxeneti si nu la prostituate, se refera la retelele de distributie a drogurilor, nu la consumatori. Sa fim intelesi. Consumatorii de femei si de droguri nu vor avea niciun avantaj din treaba asta. Vor fi avantajati cei care astazi sunt in ilegalitate si trebuie stransi gramada si bagati in parnaie. Proxenetii si distribuitorii de droguri care impanzesc astazi tara, vor trece maine in legalitate si vor da cu tifla legii si oamenilor care trudesc in tara asta.
    Daca vrem sa intelegem ce se intampla trebuie sa ne uitam in urma. In timpul crizei care a inceput in 1929, americanii au interzis pana si alcoolul, fiind cunoscuta perioada prohibitiei. Dupa ce America s-a insanatosit si a iesit din criza, masura a fost ridicata
    Astazi, un stat bolnav si plin de datorii, in plina criza, numai de trecerea in legalitate a celor care sfideaza legea nu are nevoie. Ar insemna de fapt, o gratiere a tuturor delicventilor, a tuturor retelelor de delicventi, care maine ar trebui sa infunde puscariile.
    Daca maine se legalizeaza proxenetismul si distributia de droguri, cei care se ocupa si azi de aceste activitati vor fi liberi sa faca ce vor si de platit taxe si impozite, sa fim seriosi. Si astazi, firmele tari au pargiile de a face evaziune fiscala. Orice SRL merge pe minus, falimenteaza si circul continua pe alt SRL fara plata taxelor si impozitelor. Legea permite si face posibila aceasta practica impamantenita. Organele de control nu pot face decat sa constate falimentele, nu esista lege care sa te constranga sa platesti in caz de faliment.
    In fine, nu mai intram in detalii. Cine vrea sa inteleaga, a si inteles, cine nu vrea sa inteleaga, are interese directe si personale in legalizarea oricarei activitati ilegale.
    Cand vom sti sa folosim celelalte parghii economice si ne vom fi dezvoltat si noi cat sa nu mai fim rusinea Europei, atunci discutia se poate deschide. Pana nu iesim din criza cu fruntea sus nu trebuie sa avem timp pentru prostiile astea.
    Pe Basescu nu l-a interesat niciodata soarta tarii, l-a interesat doar buzunarul familiei sale. Romani, asta e tara noastra, nu e tara lui. El va pleca intr-o zi de unde este si nu e interesat decat de bunastarea afacerilor personale. Noi rmaanem sa ne crestem copiii intr-o tara condusa de brofasi, proxeneti, distribuitori de droguri, hoti, batausi s.a.m.d. Realitatile astea le stim pentru ca le vedem zilnic pe strada, suntem satui de ele, dar ne e frica sa spunem sus si tare ca NE-AM SATURAT SA TRAIM CUM AM VOTAT. Am votat gresit si a venit momentul sa ne reparam greseala, daca nu pentru noi, macar pentru copiii nostri.
    Avem nevoie de scoli, haine, locuri de munca si mancare. In acest moment nu avem nevoie de prostiile lui Basescu.

  13. @ Corina Aldea

    Faptul că discutăm despre aceste două probleme, nu înseamnă că raportul comisiei nu este important în ansamblul său.
    Chiar şi aceste elemente “surpriză” sunt importante în importanţa raportului.

  14. Presupunand ca nu prea mai avem ce aduce nou/modifica in domeniul legislatiei as putea spune ca sunt de acord cu infiintarea bordelurilor. Totul devine simplu, facil si, de ce nu, mai sigur! Asa e posibil sa scapam si de rapandulele care!
    Insa, refuz categoric legalizarea drogurilor usoare. De la un fum se poate ajunge la doua, la o tigara, la mai multe si, in euforia aia, mai apoi la doza, liniute…sau cum s-or mai numi! Intr-un timp relativ scurt se poate ajunge la dependenta, de la dependenta la moarte alba! Nu, nu pot sa admit asta!

  15. >>prezervativul din imagine nu a fost folosit pentru blocarea lichidului, cred ca a fost umflat:))
    >> Sunt impotriva legalizarii prostitutiei pentru ca mi se pare ciudat ca un copil sa spuna la gradinita sau unde este el intrebat “-Unde lucreaza mama ta?
    -Este curva, lucreaza la bordelul de vizavi, a trecut pe acolo si sotul doamnei invatoare, asa mi-a zis mama. ”
    Nu cred ca aceasta meserie este una cu care te poti mandrii. Ca antrerenor , m-as aventura sa-mi deschid un Bordel, cu siguranta as scoate multi bani din afacerea asta.
    >> Despre droguri , daca Olanda se gandeste sa ia masuri impotriva consumatorilor, noua ce ne-a venit? Nu este suficient ca avem betivi cu carul care dorm pe soselele patriei? De ce sa incurajam consumul? legalizarea drogurilor nu este un MUST HAVE al lumii moderne, nu prin asta aratam ca ne-am modernizat, ca suntem deschisi la minte. Trebuie sa ai mari interese in afacerile cu droguri ca sa votezi o asemenea lege.

  16. Corina Aldea, sa-mi spui daca te uiti la TVR INFO, eu unul NU pentru ca este plictisitor. Ai inteles acum, de ce numai cele doua puncte?

  17. @Corina Aldea: pe blogul meu se comenteaza ce vreau eu. asta in caz ca e nevoie s-o repet. cat despre vinovatii, nu simt nevoia sa impartasesc cu dumneavoastra perceptiile asupra ticalosiei intregii prese care se lupta cu victima nevinovata Traian Basescu. pentru simplul motiv ca nu despre asta discutam noi aici.

  18. Plecand de la o asemenea interpretare nu ne ramane decat sa declaram sus si tare ca monarhi ca Juan Carlos, Regina Elisabeth a Angliei, Betrix a Olandei, Albert al Belgiei si inca vreo 10 presedinti si premieri din Europa nu-si doresc in tarile lor decat “curve si droguri”.

    Nu cred ca este cazul sa gandim asa si mai mult ca sigur ca o sa-mi dati dreptate in cazul asta, dle Ciutacu.

  19. Bai fratilor …
    Mai e cineva normal in tara asta?
    Ce aveti?
    Sunteti din bransa?
    Stati acasa fratilor.
    Nu mai iesiti din casa.
    Ca-i legala sau nu prostitutia, ca sunt usoare sau nu drogurile, apucati-va de munca.

    Va dati seama ce vorbiti?

  20. Salut Ciutacu-le,
    mie mi se pare ca aceste animale politice foarte primare incearca sa-si bata joc de noi cu acesta dezbatere. In primul rand noi avem muul mai muuulte probleme ce tin de decenta umana pe care trebui sa le rezolvam.. de ex: Sistemul de sanatate, sosele, etc, daca vom reusi sa ajungem cu ele la un nivel acceptabil/decent putem dupa aceea sa ne ocupam de celelalte. Din cate stiu eu, mute tari din vest asa au facut. Eu cred ca [enibilii acestia incearca sa ne distraga atentia de la ceea ce se intampla i prezent in tarisoara 🙁 .. sper sa nu cadem in capcana.

    Tot respectu’ ..

  21. Iarba si curve fara numar de la Base.Votati-l!
    Incep sa regret ca am ales sa-mi continui studiile in tara si nu am plecat la Lyon.Mare greseala!

  22. Avand in vedere ca nu prea ma intereseaza subiectul in mod DIRECT, nu am nici o parere pertinenta ce merita sa fie expusa.

    Am doua observatii, insa:

    1) Base’ si ai lui incearca atragerea voturilor “tinerilor” prin aceasta actiune;
    2) Se incearca mutarea atentiei publice/media de la alte evenimente mai importante ce se desfasoara in acest timp (nu as putea sa le numesc in mod “clar”).

    Nu am citit legea sau ce e, dar, daca este vorba despre legalizarea drogurilor usoare si a prostitutiei, atunci sunt, in principiu, de acord cu ambele. Si spun in principiu pentru ca nu stiu CUM se vor pune in practica si daca va fi posibil vreodata acest lucru (avand in vedere in ce tara traim) la un mod civilizat si “eficient”.

    Ce? Daca va fi posibil? Ma scuzati. Am vrut sa spun “STIU” ca nu va fi niciodata posibil.

  23. Aceste propuneri nu vin din propria initiativa a comisiei prezidentiale, ci sunt dictate din exterior. Pe termen mediu si lung ele pot avea efectele dorite de catre stapanii nostrii mai mari, si anume reducerea nr locuitorilor, a nivelului general de cultura, defapt transformarea Romaniei intr-o hazna, ai carei locuitori sa fie foarte usor manipulati. Lucrul acesta deja se intampla. Masurile sunt dictate de la cel mai inalt nivel (CFR -nu caile ferate romane !!!-, consiliul de la Bilderberg, etc.).

    aveti aici un crâmpei de realitate (link-ul functioneaza si nu are nici un pericol de virus etc). (Îmi cer scuze pentru folosirea necorespunzătoare a limbii române)

    O zi bună!

  24. dle Ciutacu

    Nu imi dau seama unde as fi pretins ca pe blogul dvs n-aveti dreptul sa scrieti ce doriti?

    Eu doar remarcasem cativa comentatori care considerau ca Basescu este cel care distrage atentia de la….
    Parerea mea este alta si mi-am exprimat-o. Daca acest lucru contravine blogului dvs, “judecata” va apartine in exclusivitate.

    In alta ordine de idei, eu m-am referit la mass-media, in totalitate, nicidecum exclusiv la blogul dvs. Pt mine, mass-media inseamna presa scrisa, TV, Radiou, nicidecum blogurile personale.

  25. Eu sunt de acord cu ambele in conditiile in care se desfiinteaza politia pentru ca nu se mai justifica o astfel de organizatie. Ne luam toti pusti si pistoale si fiecare e pe barba lui. Si pana acum am fost, dar macar nu se mai cheltuie niste bani aiurea.

    Acum vorbind serios, o natie nu se poate dezvolta sanatos cu tot felul de zombi umbland pe strada. Avem si asa destule probleme.
    Si nici cu prostitutia nu sunt de acord, dar statul prin reprezentantii lui e singurul care le poate ajuta pe amaratele alea.
    Ori daca statul nu e in stare, sa-l desfiintzam incepand cu presedintele si sa cream un altul care chiar poate rezolva problemele.

  26. @Corina Aldea: bateti campii fara pic de gratie. tarile mentionate de dvs. incrimineaza legislativ si prostitutia, si consumul de iarba. iar activism politic puteti face in orice alta parte, nu aici. v-am cerut niste argumente, imi raspundeti cu niste inchipuiri si cu suprema idee ca membrii comisiei sunt baieti buni si priceputi.

  27. Vad ca niciunul dintre cei care sustin dezincriminarea consumului de droguri usoare nu gandeste mai departe si anume ca asta va duce automat si sigur la cresterea criminalitatii. Eu cunosc cativa tineri care fumeaza marijuana de la cafeaua de dimineata pana la urmatoarea cafea de dimineata. Ati vazut vreodata ce produce mintea unui om imbuibata de drogurile astea, asa-zis usoare? Cum puteti vorbi atat de relaxat (ma adresez sustinatorilor ideii) despre asa ceva? Daca isi pune in pericol sanatatea lui mintala si fizica, e problema lui, poate nu ma intereseaza. Dar un om drogat, chiar cu marijuana, este capabil de multe fapte, de regula nu fapte bune!
    Iti amintesc, Victor, ce a spus Jim Morrison: “drogurile sunt un pariu cu mintea ta”. Cred ca asta e ultimul pariu al lui Basescu cu Romania.

  28. V-am argumentat foarte clar.
    Iar ceea ce spuneti despre tarile respective denota ca dvs sunteti cel care bate campii, chiar daca o faceti cu buna stiinta.

  29. eu am un argument care mi se pare mai tare decat unul rational, pentru ca tine de mentalitatea romaneasca :))

    daca s-ar legaliza drogurile usoare, romania probabil ar colapsa. nu glumsc. daca drogurle s-ar putea procura si utiliza fara nici o urmare legala, pretul lor probabil ar scade destul de mult, pentru ca fiecare isi va planta marijuana pe balcon sau in gradina din spatele blocului.
    ar creste rata accidentelor rutiere. considerabil. deja sunt exagerat de multe din cauza consumului de alcool, un “drog” legal. ii spun “drog” pentru ca efectul e oarecum comparabil, adica alterarea comportamentului si percepetiei, dezinhibarea, etc.

    pe langa accidente, ar creste exponential violenta domestica. ar scade performanta scolarilor, care in pauze vor fuma iarba, nu tigari la bucata. ar scade, de asemenea, performanta la locul de munca. pentru o tara care oricum nu prea exceleaza in nimic, aceste diferente ar fi extrem de importante.
    Nu ne putem nici macar compara cu Olanda, o tara mult muuult mai performanta decat Romania din toate punctele de vedere.

    Ce sa mai spunem de factorul “local”, adica mentalitatea romaneasca a lucrurilor “fara numar”, mentalitate din care lipsesc simtul ridicolului si discernamantul.

  30. Mai oameni buni, cine nu e de acord cu una sau cu alta, sa-si raspunda catorva intrebari in legatura cu legalizarea proxenetismului si a distributiei de droguri (oricare ar fi ele):
    1. Ce castiga si ce pierd copiii din legalizarea acestor activitati ?
    2. Ce castiga pensionarii ? Au nevoie de medicamente sau de droguri ?
    3. Ce crestere s-ar resimti in PIB de pe urma legalizatrii acestor activitati ?
    4. Daca nu suntem in stare sa oferim calitate ridicata la serviciile prestate, ce calitate va avea prostitutia si drogurile legalizate ?
    5. Legalizarea asta nu ar insemna angrenarea unor noi institutii inventate peste noapte si care vor consuma bani de la Buget ?
    6. Cat timp nu suntem in stare sa rezolvam problemele din Invatamant, Finante, Justitie, Agricultura, Industrie, Transporturi, avem nevoie de alte probleme ? Poate de Ministerul Prostitutiei si Ministerul Drogurilor ?
    7. Nu e normal sa ne rezolvam problemele pe care le avem si dupa aceea sa mergem la distractii ?
    8. Casinouri nu sunt destule si se stie foarte bine ca sunt activitati legale, dar aducatoare de bani negri ?
    9. Mai avem nevoie de activitati aproape imposibil de verificat ? Nu ne sunt de ajuns evazionistii actuali ?
    10. Cei care astazi desfasoara activitati ilegale trebuie sa mearga la inchisoare sau trebuie sa-i bagam in legalitate, fara sa plateasca pentru delicte ?

    Sunt doar cateva intrebari, la care, vreti sau nu vreti, trebuie sa raspundem toti inainte de a face consideratii docte despre aceasta chestiune. Va multumesc pentru rabdare si disponibilitate pentru polemici cordiale.

  31. Eu sunt de acord cu ideea, dar imi este frica. Imi este frica pentru ca la noi orice idee buna se aplica prost.

    Teoretic prin legalizarea prostitutiei se va diminuea traficul de persoane, relatiile sexuale vor avea loc intr-un loc igenic( nu ep strazi), orice curva va fi testata medical, va avea carte de munca(pe care nu stiu ce ar putea scrie), vor trebui aprobari pentru deschiderea bordelurilor, inspectii sanepid, potectia consumatorului, protectia muncii plus ca totul e impozitabil deci bani in plus la buget. Toate astea nu se vor intampla asta pentru ca romanii au o mentalitate care va da nastere multor nereguli, ilegalitati cum ar fi…femei care vor lucra fara carte de munca, fara control medical, fara protectie..pt ca “e mai ieftin asa…si vedem noi ce facem cu controalele, le rezolvam noi cumva”.

    Legat de legalizarea drogurilor, nu stiu ce sa spun. In mod normal s-ar diminua traficul, dar avand in vedere ca se face trafic si cu tigari, nu cred ca se va intampla asta…

  32. Fiti linistit.

    Ma retrag de bunavoie pt ca am vazut ca puteti fi extrem de agresiv si vulgar atunci cand nu va ajuta argumentele civilizate.

  33. Ce maiestrie din partea astora de a ne abate atentia de la adevaratele si gravele probleme ale tarisoarei noastre.
    La naiba in puii mei, vad ca ne ducem de rapa cu mare gratie…
    La ce sunt bune curvele si drogurile ???
    Sa iti ia banii si sa iti dea boli necazuri cu familia si toti din jur.
    Cat priveste faptul ca vezi D-ne vom colecta bani la buget din afacerea asta hai sa fim seriosi, cine poate sa creada asa ceva.

  34. Ar fi de acceptat, dacă n-ar fi românul atât de inventiv. Sub acoperirea “dezincriminării”, peştii şi traficanţii ar deveni, rapid, ceea ce sunt azi borduriştii (nu că, mulţi dintre ei, sub protecţia unor poliţişti, a unor procurori şi a unor judecători, n-au devenit deja!)

    P.S. Vlăduţ ştie ce-o prins în poză? 🙂

  35. Nu mai comparati lucruri ce sunt ilegale, dar este si foarte normal pentru ca au o victima implicata cu ceva volunatar si care nu afecteaza pe nimeni altcineva.
    Decriminalizarea prostitutiei si a consumului de droguri este un lucru complet rational si european. Nimeni nu s-ar mai duce la ceva ilegal cand exista alternativa legala care este mult mai sigura. Traficul de carne vie ar disparea, daca locurile legalizate sunt bine reglementate de stat. Cat despre droguri, vreti sa-mi spuneti ca sa bagi copii la inchisoare pe mai multi ani distrugandu-le viata si probabil transformandu-i in criminali pentru ceva ce nu este deloc agresiv catre alte persoane este normal? Multi parinti nu stiu ca (chiar daca nu este “enforced” in Romania) copii lor erau dupa gratii pentru mai multi ani dar sustin criminalizarea unui lucru ce nu este o crima din absurditate. Rog sa nu deveniti ca antena 3 si sa va ingroati absurd fiind contra acestui plan doar pentru ca l-a pornit comisia presidentiala, este un progres social necesar Romaniei (care intre noi fie vorba este al 11 sursa de trafic de carne vie din lume, conform UN http:/uk.reuters.com/article/idUKL2864579420070228 ). Adevarul este ca de fapt nu e mai mult decat o gargara electorala care nu va fii finalizata la fel ca marirea salarilor profesorilor, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne comportam stupid.

  36. In privinta prostitutiei, am serioase indoieli ca legalizarea ar functiona, ca ar avea efectele dorite. Pt ca statul asta nu poate sa se ocupe de aparatul sau actual deocamdata, pt ca activitatile la negru ar continua (daca nu ar si spori), pt ca cei in cauza s-ar intreba de ce sa dea o parte din bani la stat cand de suma respectiva obtin mai mult profit/beneficiu.
    Insa nu sunt de acord cu legalizarea drogurilor usoare, pt ca acestea creeaza dependenta. Exista persoane carora nu le trebuie mult pt deveni dependenti, faptul ca asta e o boala nu e doar o vorba, asa e, ai aceasta predispozitie, iar in momentul in care o alimentezi este extrem de usor sa pierzi controlul.
    Dependentii nu sunt doar cei care folosesc heroina sau cocaina, ci si cei care sunt atrasi de drogurile usoare. Insisi fumatorii sunt dependenti, dat fiind ca nu se pot lasa de fumat. Iar dintre ei, unii se multumesc cu tigari normale, altii le cauta pe cele aromate, iar din acestia, o parte vor cauta si alt fel de arome. Vor incerca, iar din pacate unora le va placea mai mult decat trebuie. La inceput, pt ca pe urma li se va parea putin. Si asa se ajunge la drogurile din ce in ce mai tari.
    Daca e legal, tinerii (din cei care se fereau pana acum macar) o sa considere ca nu e atat de periculos incat sa necesite interdictie legala si prin urmare, vor fi mai tentati sa consume.
    Amplasarea automatelor la fiecare colt de strada va duce la situatia in care orice copil de 3 ani plus sa intrebe ce-i aia, de ce, pt ce, etc. Iar daca celor mici le mai poti spune altceva, celor mari nu le mai poti ascunde realitatea. Urmarea? Seringile vor fi ceva obisnuit in peisajul lor cotidian, poate cand li se va oferi nu li se va mai parea ceva iesit din comun/ periculos, sau poate chiar vor avea ei initiativa, fiind curiosi sa incerce tubuletele din automatul pe langa care trece cand vine de la scoala.
    E adevarat ca unii vor invoca faptul ca ce e interzis e mai tentant, dar nu stiu daca elimini tentatia prin faptul ca intr-o cafenea se va putea cere oricand marijuana in loc de narghilea. Poate unii nici nu se duc special pt asta, dar le vine ideea cand vad oferta din meniu.
    Cat despre exemplele din alte state europene, nu se pot lua in modul, fara sa se ia in considerare si contextul, partea practica, cum ar functiona modelul respectiv in Romania. Sau iar le luam dupa ureche si pe urma ne miram ca la noi nu iese ca la ei, ci dimpotriva. Ce usor ar fi atunci sa luam tot ce functioneaza bine in alte tari, dar problema apare cand vrei sa implementezi teoria/legile respective.

  37. Traiesc in Olanda, insa stiu ce se intimpla in tara.Daca consumul de droguri numite usoare, s-ar legifera in Romania, in aceleasi conditii in care se intimpla acest lucru in Olanda, ar fi un lucru bun. Am rezerve sa cred ca s-ar intimpla asa. Aici, in Olanda, aceste droguri se consuma in localuri numite Cofee Shop-uri, doza pe care ai voie s-o consumi e deja stabilita, de autoritati, nu cumperi tu cit vrei…plus ca, vad cum politia ii urmareste pe cei ce ies din astfel de localuri si daca ii vad fumind “”iarba”” in masina, in parc, in orice alt loc public, sanctiunile sunt foarte drastice. Sunt in stare autoritatile romane sa tina sub control, consumul legal de droguri? Nu sunt in stare de nimic…doar sa jigneasca pe cei ce afirma ca in tara e haos si mizerie umana, in primul rind, ei, guvernantii sunt in topul mizeriei umane…cunosc realitatile romanesti foarte bine si ele m-au determinat sa plec…Consumul de droguri si legalizarea prostitutiei sunt probleme demne de luat in seama si de rezolvat, sunt de acord cu legalizarea lor asa cum e in alte tari.Cred, insa ca nu acestea sunt prioritatile tarii, acum! Prioritatile sunt multe la numar, guvernantii le ignora, asa cum rar mi-a fost dat sa vad…sa-ti ignori propriul popor, sa-ti ignori bunicii si parintii care abia isi duc zilele cu pensii de nimic, sa-ti ignori copiii, sa-ti ignori bolnavii,dascalii, etc..Cei ce conduc acum tara, chiar nu au nici un Dumnezeu! Cei ce spun cu destula durere in suflet, realitatile din tara, sunt catalogati ticalosi, tonomate, nesimtiti si mai stu eu cum…Urmaresc emisiunile dvs.,d-le Ciutacu si pe cele ale d-lui Gadea, va admir si va stimez, sunteti printre putinii care mai au coloana vertebrala si CURAJ! Am scris cuvintul cu majuscule, pentru ca o asemenea atitudine e foarte rara, daca chiar nu lipseste cu desavirsire.
    Sa revenim la droguri: zilele trecute autoritatile olandeze au inchis foarte multe localuri in care se consumau droguri, s-a initiat un proiect de lege, prin care turistii nu mai au voie sa cumpere si sa consume droguri in acele localuri, doar localnicii si asta in baza unui card special.Observati, cum in Olanda consumul de droguri e destul de incorsetat, sa zicem…Cum ar fi in Romania?
    O zi buna, d-le Ciutacu!

  38. as vrea sa vad si eu afisate la intrare srviciile oferite si tarifele la asazisele case de tolerantza..va dati seama ce comicarie :” 5 lei-una mica/scurta..10 lei mare..8 lei mui..”..in fine..m-ar distra.Redevenind serios..nu cred ca ar periclita cu ceva legalizarea prostitutiei..din contra..s-ar reglementa destul de multe lucruri.Insa domeniul drogurilor..este o adevarat cutie a Pandorei moderna..sincer nu as vrea sa fie deschisa.Vorbesc in numele unui parinte..responsabil, zic eu. Nu cred ca poate prevede cineva consecintele acestui gest nesabuit. Nu cred ca avem nevoie in plus de adrenalina crescuta si inchipuiri, fantasme intr-o societate care este si fara asta destul de debila psihic..In fine..o opinie.atat.

  39. Sunt de acord cu ambele: prostitutia se practica “pe fata” ca sa zic asa (vezi xx saloane de “masaj”, escorte samd, nu vad de ce nu ar fi si fiscalizata + ar aparea si controalele medicale.
    Despre drogurile usoare: nu vad de ce sa nu fie legalizate. Pentru cei ce n-au incercat in viata lor o tigara cu marijuana dar vin aici si vb despre “iarba” ca despre “raul absolut” nu spun decat atat: mai informati-va un pic.

  40. Domnule Ciutacu,

    Ati fumat vreodata iarba? Si daca ati fumat, ati si inhalat? Daca da, V-a placut?

  41. ooo daaa! Cu prostitutia sa-i dea verde,cu drogurile usoare mai incet.nu suntem destul de saraci? sa umblam si cu capu’ plin de bulinutze
    Asta e scaparea Romaniei, economic vorbind.niste banutzi la buget:))
    si am iesit din criza.

  42. la fel ca si tine, sunt de acord cu legalizarea prostitutiei din motive economice si in plus sunt de acord si cu legalizarea “drogurilor” usoare. Eu zic ca Marijuana nu poate fi considerata drog deoarece nu da dependenta (vorbesc din experienta), nu omoara pe nimeni (nu exista nici un mort oficial datorat consumului marijuanei, spre deosebire de tutun ! si alcool ! ), nu poate duce la supradozaj (sunt destule studii accesibile care arata acest lucru), sa nu mai vorbim de utilitatea plantei in industria textila, in medicina si in industria a combustibililor alternativi (s-a demonstrat in SUA deja ca o masina alimentata cu combustibil bazat pe extras de marijuana poate strabate tara de la est la west fara nicio problema), plus ca legalizarea marijuanei duce la scaderea consumului de droguri “grele” care ucid, fapt demonstrat deja de Olanda.

  43. PD-L anunta ca pe 10 octombrie a.c., sediile partidului din toata tara vor fi transformate in bordeluri. Nu facem angajari, avem marfa destula. Acces gratuit pana pe 22.11.a.c .Asiguram placeri maxime, sex in draci, masaje erotice, spalaturi creere, droguri usoare, minciuni electorale. Pentru comunitatea gay, punem la dispozitie birourile parlamentarilor barbati. Primim numai “activi”, noi in partid avem numai unul. Pentru identificarea mai usoara a sediilor noastre, vom avea in fata un felinar portocaliu.
    Poate mic cel mic isi asuma raspunderea si pe asta, asa locul pe care piratul il vrea in istorie e asigurat.

  44. Este intr-adevar o preluare gresita a presei…ideea se pune pe o armonizare a legislatiei-in Europa consumatori sunt asimilati victimelor- deci nu trebuie pedepsiti(ca i-a pedepsit deja Doamne Doamne daca au ajuns in situatia asta) ci trebuiesc tratati …ei sunt consierati VICTIME ale traficantilor…SUNT DE ACORD CU PROPUNEREA…IN CE PRIVESTE PROSTITUTIA…era si timpul !!!

  45. Ce nevoie au romanii de prostitutie?suntem asa urati de numai stoalfele ne accepta?De ce s-o fi sinchisit Isus sa fie crucificat,ca numai pe dos procedam.Drogati si obsedati de sex…Atunci ne meritam soarta,suntem animale.Basescu daca nu consuma alcool 10 ore intra in sevrej.Doar barbatii urati au nevoie de prostitutie.Nu prea mai apare Vadim pe nicaieri.Va oferiti,domnu Ciutacu?

  46. @John Doe:
    multi dintre noi suntem destul de informati;
    tu chiar crezi ca statul roman ar fi in stare sa tina sub control consumul de droguri usoare?…citeste ultimul paragraf al mesajului postat de sinziana la 1.23- cred ca ea a argumentat perfect

  47. Eu cred ca Basescu sa tampit. S-au terminat subiectele si ce a zis ia sa o bag pe asta cu legalizarea ca nu se mai gandesc astea fraieri la cocoana Rizi sau la seniorita Udrea cea cu “u” mare de la Cocos care mai da si el un video,o excursie, poate niste toale ca asa dau mita miliardari :)) asta e tara. O tara de Udree si Rizi si condusa de multi Basescieni, dar ce sa facem noi i-am votat, noi am votat un presedinte basit. Sa traim Bine 🙂 cu b mare de la basescu.
    hai pa

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.